konya belediyesi şivlilik başvurusu / One moment, please...

Konya Belediyesi Şivlilik Başvurusu

konya belediyesi şivlilik başvurusu

Konya Belediyesi Şivlilik Başvurusu Nasıl Yapılır? Şivlilik Nedir?

Konya Belediyesi Şivlilik Başvurusu Nasıl Yapılır? Şivlilik Nedir?
Şivlilik Konya’ya özgü gelenekler arasında yer alıyor. Üç ayların gelmesiyle birlikte birçok kişi Şivlilik başvurusu nasıl yapılır ve Şivlilik kutusunda neler var sorusuna cevap aradı. Konu kapsamında birçok kişi detayları emrak ediyor. 100 bin çocuk için de Şivlilik hediyesi dağıtımı Konya büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. Şivlilik başvurusu nasıl yapılır ve Şivlilik kutusunda neler var sorularına cevap almak için haberimizin detaylarını takip edebilirsiniz.

Şivlilik Başvurusu Nasıl Yapılır?


Şivlilik Kültürü Konya’ya özgü gelenekler arasında yer alıyor. Üç ayların başlamasına sayılı saatler kala birçok kişi bu konu hakkında araştırmalarını hızlandırdı. En sık aratılanlar arasında ise Şivlilik başvurusu nasıl yapılırsorusu yer aldı. Geçtiğimiz gün 1 Şubat tarihinde başlayan Şivlilik başvurusu “sivlilik.konya.bel.tr internet adresinden kolaylıkla gerçekleştirilecek. 2012-2017 yılları arasında doğmuş ve başvuru yapan 100 bin çocuğa Şivlilik hediye kutusu verilecek. Hediye kutuları 3 Şubat Perşembe yani Şivlilik gününde teslim edilecek. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Altay birçok kişinin ilgisini çeken Şivlilik günü hakkında “Şivlilik günleri bizim birlik ve beraberliğimizin pekiştiği Konya'mızın sembol günlerinden. Çocuklara özel böyle bir geleneğin ülkemizde ve dünyada bir örneğinin daha bulunmaması şehrimizin kadim kültürünün önemini ortaya koyuyor. Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan bu özel günü fırsat bilip yavrularımızın yüzünü güldürmek bizi ayrıca mutlu ediyor. Bu kapsamda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Konyalı çocuklara şivlilik hediyelerini göndermek için çalışma başlattık. Salı günü akşam internet ortamında başvurularını almaya başlayacağımız ilk 100 bin çocuğumuza şivlilik hediyelerini göndereceğiz inşallah. Bu güzel geleneğin yaşatılması için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.


Konya Belediyesi Şivlilik Başvurusu Nasıl Yapılır? Şivlilik Nedir?

Şivlilik Nedir?


Şivlilik Konya’ya üzgü kültürler arasında yer almaktadır. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında Şivlilik nedir sorusu yer alıyor. Hicri takvime göre üç ayların başlangıcında Recep ayının ilk perşembesi Regaip Kandili’dir. Bu nedenle Kandil sabahında çocuklar tarafından yapılan kutlamalar yer alır. Bu geleneğe ise Şivlilik denir.


Konya Belediyesi Şivlilik Başvurusu Nasıl Yapılır? Şivlilik Nedir?

Şivlilik Başvurusunu Kimler Yapabilir?


Birçok kişi tarafından en merak edilenlerden biri de Şivlilik başvurusunu kimler yapabilir sorusu oldu. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında yer alan bu durum hakkında Konya Büyük Şehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu şartlar belirtildi;

Başvuru sahibinin doğum tarihi 01.01.2012 - 31.12.2017 tarihleri arasında olması gerekmektedir.
Çocukların kimlik bilgileriyle yapılan başvurular kabul edilecek olup, anne-babaya ait kimlik bilgileriyle yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
İlk 100.000 başvuru kabul edilecektir. İlave olarak 10.000 yedek kayıt alınacaktır.
Başvuru sahibinin resmi ikamet adresinin Konya'da (31 İlçemiz ve Tüm Mahallelerimiz) olması gerekmektedir.
Kargolama işlemi PTT Kargo ile başvuru formunda gireceğiniz adrese ve Konya il sınırları(31 İlçemiz ve Tüm Mahallelerimiz) içerisinde gerçekleştirilecektir.


Konya Belediyesi hediye Şivlilik kutusu (çantası) başvurusu nasıl ve nereden yapılır, başvuru şartları nelerdir? 2022 Şivlilik Geleneği nedir?

HaberlerYaşamKonya Belediyesi hediye Şivlilik kutusu (çantası) başvurusu nasıl ve nereden yapılır, başvuru şartları nelerdir? 2022 Şivlilik Geleneği nedir?
Giriş Tarihi: 02.02.2022 07:03 Güncelleme Tarihi: 02.02.2022 07:04

Oldukça eskiye dayanan ve Konya'ya özgü bir gelenek olan Şivlilik kutlamalarına Konya belediyesi bir etkinlikle katıldı. 100.000 bin çocuk için hazırlanan kutu için belediye başvuruların 1 Şubat 20.00 itibarıyla alınacağını ifade ederken öte yandan binlerce vatandaş "Konya Belediyesi hediye Şivlilik kutusu başvurusu nasıl ve nereden yapılır?" sorusu yanıt aramaya başladı. İşte Konya Belediyesi Hediye Şivlilik Kutusu başvuru ekranı ve detayları...

Konya Belediyesi hediye Şivlilik kutusu çantası başvurusu nasıl ve nereden yapılır, başvuru şartları nelerdir? 2022 Şivlilik Geleneği nedir?
Konya Belediyesi hediye Şivlilik kutusu çantası başvurusu nasıl ve nereden yapılır, başvuru şartları nelerdir? 2022 Şivlilik Geleneği nedir?
Konya Belediyesi hediye Şivlilik kutusu çantası başvurusu nasıl ve nereden yapılır, başvuru şartları nelerdir? 2022 Şivlilik Geleneği nedir?
SON DAKİKA

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır