2019 msü soruları türkçe / TYT-MSÜ Türkçe Son 5 Yıl Video Çözümlü Orijinal Çıkmış Sorular ve Çözümleri |

2019 Msü Soruları Türkçe

2019 msü soruları türkçe

MSÜ çıkmış sorular , , , hangileri? MSÜ giriş yerleri ne zaman açıklanacak ?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) giriş sınavı için başvuruların tamamlanmasının ardın gözler “MSÜ giriş yerleri ne zaman açıklanacak ?” sorusuna çevrildi. Sınava son sürat hazırlanana adaylar bir yandan da “MSÜ çıkmış sorular , , , hangileri?” öğrenmek istiyor. Bu yıl 2 Nisan’da yapılması beklenen sınavla beraber subay ev astsubay adayları Milli Savunma Üniversitesi bünyesindeki harp okullarında eğitim görme imkanı elde edecek. Peki, MSÜ çıkmış sorular , , , hangileri? MSÜ giriş yerleri ne zaman açıklanacak ? İşte detaylar…

MSÜ ÇIKMIŞ SORULAR , , , HANGİLERİ?

Milli Savunma Üniversitesi çık sorular için alttaki linkleri tıklayabilirsiniz

ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ!

ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ!

ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ!

ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ!

MSÜ GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK ?

  • Sınav merkezi Malatya olan adaylar Elazığ ilinde,
  • Sınav merkezi Adıyaman olan adaylar Şanlıurfa ilinde,
  • Sınav merkezi Hatay ve Hatay-İskenderun olan adaylar Adana ilinde,
  • Sınav merkezi Kahramanmaraş olan adaylar Gaziantep ilinde sınava alınacaklar.

Yaşanan deprem felaketi nedeniyle ertelenen MSÜ'nün (Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı) yeni tarihi kısa bir süre önce duyuruldu. MSÜ sınav giriş belgelerinin mart ayının son haftasında ilan edilmesi bekleniyor.

MSÜ NEDİR?

MSÜ, "Milli Savunma Üniversitesi" kısaltmasıdır. Türkiye'deki askeri lisansüstü eğitim kurumudur ve askeri personelin yetiştirilmesi amacıyla kurulmuştur. MSÜ, askeri lisansüstü programlarının yanı sıra, lisans düzeyinde eğitim de vermektedir. MSÜ bünyesinde, Harp Okulu, Harp Akademileri ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü gibi farklı birimler yer almaktadır. Ayrıca, sivil üniversiteler ile işbirliği yapılarak ortak lisans programları da yürütülmektedir.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

MSÜ’ye başvuruda bulunmak isteyen adaylarda yaş sınırı ve genel olarak şu kriterler aranacak;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

* Harp Okullarına (HO) bayan ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.

* Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak ( ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak ( ve sonrası doğumlu),

* Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın ve yılında mezun olmak (daha önceki yıllarda mezun olanlar başvuramazlar),

Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru için ÖSYM Başkanlığınca 18 Mart tarihinde yapılacak MSÜ Sınavına katılmış ve Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek çağrı taban puanı almış olmak.

YAZILI SINAVDA NELER SORULACAK?

Milli Savunma Üniversitesi adına gerçekleştirilecek sınavda, adaylara, ortaöğretim düzeyinde, beş seçenekli çoktan seçmeli sorudan oluşan bir test uygulanacaktır.

Her aday için Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü , en büyüğü olan puanlara dönüştürülerek adayların;

  • MSÜ-SAYISAL (SA),
  • MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA),
  • MSÜ-SÖZEL (SÖ),
  • MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

FİZİKİ YETERLİLİK MÜLAKATINDA PERFORMANS KOŞULLARI NELER OLACAK ?

Fiziki yeterlilik mülakatına katılım sağlayacak olan kadın ve erkek adayların barfikste açık tutuşta bekleme, durarak uzun atlama, basketbol topu fırlatma, mekik ve metre koşu performansları değerlendirilecek. İşte, kadın ve erkek adaylarda aranan performans koşulları;

Fiziki Yeterlilik Testinde 5 branşın 4’ünden 1 (bir) ve üzeri puan almak zorunludur, 2 ve daha fazla branştan puanı hesaplanmayan veya 0 (sıfır) puan alan aday not toplamına bakılmaksızın elenir. Aday puan alamadığı branş veya branşlardan bir defaya mahsus olmak üzere itiraz sınavına girebilir.

Adayın aldığı puanların toplamı Fiziki Yeterlilik Testi puanını oluşturur.

Askeri sınavda tartışma yaratan sorular

ÖSYM tarafından, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 7 Nisan tarihinde yapıldı. İlk kez geçen yıl uygulanan sınava, ’de bin kişi başvurmuş, bin kişi ise sınava katılmıştı. Bu yıl ise bu sayı bin kişiye çıktı.

ÖSYM’nin geçen hafta yaptığı sınav 26 Nisan’da açıklanacak. Sınav soruları ise, ÖSYM’nin resmi web sitesinde açıklandı. Sınava giren adaylar, ÖSYM’nin resmi internet sitesinden sınav sorularına bakabiliyor.

Ancak 7 Nisan’da yapılan, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’ndan dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. MSÜ sınavında Türkçe, matematik, fen bilgisi ve sosyal bilimler olmak üzere soru soruldu. Bu sorulardan 5’i Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları idi. Sınava girenler sosyal medyada din sorularının çok zor sorulduğu yorumları yaptı. Birçok kişi soruların din sorularının yarattığı fark ile TSK'da yeniden Cemaat örgütlenmelerinin önünün açılmaya çalışıldığını söyledi.

İşte sosyal medyadaki bazı mesajlar ve ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayımladığı, adayların görebildiği o din soruları:

seafoodplus.info

&#;SYM MS&#; sorularını ve cevaplarını yayınladı

ÖSYM, MSÜ sınav soruları ve cevaplarını resmi internet adresi üzerinden erişime açtı. Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı ile MSB bünyesinde görev alacak askeri personeller seçilecek.

7 Nisan tarihinde gerçekleştirilen sınavın ardından kısa bir süre sonra soruları ve cevapları erişime açan kurum görüntüleme işlemlerinin 17 Nisan saat ’a kadar devam edeceğini hatırlattı.

MSÜ SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SORU DAĞILIMI NASILDI?

Sınavda adaylara, ortaöğretim düzeyinde, beş seçenekli çoktan seçmeli sorudan oluşan bir test uygulandı. Tek kitapçık halinde adaylara verilen testi, adaylar cevaplarını cevap kâğıdına işaretleyerek sınavlarını gerçekleştirdiler.

MSÜ soru dağılımı şu şekilde:

  • Türkçe (40 soru)
  • Sosyal Bilimler
  • Tarih (5 soru)
  • Coğrafya (5 soru)
  • Felsefe (5 soru)
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (veya ilave Felsefe soruları) (5 soru)
  • Temel Matematik (40 soru)
  • Fen Bilimleri
  • Fizik (7 soru)
  • Kimya (7 soru)
  • Biyoloji (6 soru)

MSÜ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre MSÜ sonuçları 26 Nisan tarihinde açıklanacak. MSÜ sonuçlarının saat kaçta açıklanacağı ile ilgili kesin bir saat açıklaması yapılmazken MSÜ sonuçlarına ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sayfası üzerinden ulaşılabilecek.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir