piknik iftar menüsü / Piknikte İftar - Nefis Yemek Tarifleri

Piknik Iftar Menüsü

piknik iftar menüsü

  Instagram  

İftar Piknik Menüsü

İftar Pikniklerine Özel Menü

Ramazan-ı Şerif&#;in son haftasına girdiğimiz şu günlerde elbette hepimiz bu güzel ay hiç bitmesin istiyoruz. Manevi zenginlerin, bereketin ve mağfiretin bol olduğu bu ayı dileriz ki en güzel şekilde tamamlayabiliriz&#;

Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi ile iftar sofraları artık açık havada, mesire alanlarında, parklarda, bahçelerde ve hatta sahillerde kurulmaya başlandı. Peki, bu güzel ayın son haftasını sizler de iftarınızı piknik alanlarında açmaya ne dersiniz? Daha önce İftara Özel Piknik Mekanları önerilerinde bulunmuştuk bu kez ise &#;piknikte nasıl bir iftar menüsü tercihe etmeliyiz?&#; sorusunu irdeliyoruz. gelin şimdi piknik iftar menümüze göz atalım&#;

10 Adımda İftar Piknik Sepeti Hazırlama:

1) İftar için piknik sepeti hazırlarken neler yanımıza almalıyız öncelikle derseniz. Su, su ve su deriz&#; 18 saatlik susuzluktan sonra en ufak bir aksilikle karşılaşmamak adına yayınıza bolca içme suyu almayı ihmal etmeyin.

İftar Pikniklerine Özel Menü

2) Evinizde yıkadığınız domates, salatalık gibi sebzeleri doğramadan yanınıza almanızı tavsiye ederiz. Doğrandığında sulanan ve adı bozulan sebzeleri iftar sofranızda görmekten hoşnut olamayabilirsiniz. Üstelik yıkadığınız için piknik alanında doğramanız da kolay kılacaktır.

3) Yeşillikleri evinizde yıkayıp iyice kuruttuktan sonra buzdolabı poşetlerine koyun ve öylece sepetinize yerleştirin. İyice kuruyan yeşillikler asla sararmaz ve yıpranmaz.

İftar Pikniklerine Özel Menü

4) Eğer mangal yapmak ile uğraşmak istemiyorsanız sandviç en iyisi! Evet, açık havada piknik yapmak güzel fikir ama çok da yorulmadan sadece yorgunluğu atmak ve midenizde hoş lezzetlere yer açmak istiyorsanız sandviçlerinizievinizde hazırlayıp piknik sepetinize ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, peynirli, dilerseniz köfte patatesli! (Köfte tercih ederseniz yol uzaklığını göz önünde bulundurun ki bozulma olmasın)

İftar Pikniklerine Özel Menü

5) Böreksiz iftar düşünemem diyenler, peynirli böreklerini sepete eklemeyi amman unutmasınlar!

6) Zeytinyağlılar, piknik iftarlarında güzel bir tercih olacaktır. Hem uzun süre dayanıklı kalırlar hem de lezzetleriyle damakları şenlendirirler.

İftar Pikniklerine Özel Menü

7) Tatlılar şerbetli olsun! Sütlü tatlıları yaz iftarlarında severiz ama piknikte iftar yapmak istiyorsanız en doğru tercih hafif şerbetli tatlılardan yana olmalı.

8) Bol bol meyve&#; İftarın ileri saatleri için yanınıza meyve alabilirsiniz.

İftar Pikniklerine Özel Menü

9) Ev yapımı içecekler önce dondurucuda yerini almalı sonra ise piknik sepetinde&#; Soğukluğunu muhafaza eden içecek kaplarınızdan yoksa ev yapımı içeceklerinizi önceden dondurucuda iyice soğutmanızı öneririz.

10) Sıcak su termosu&#; Çay için termos almanızı önerebiliriz ama dilerseniz sadece sıcak su ile dolu bir termos alıp pikniğe gidebilirsiniz. Bu su ile hazır paket çorbalardan (pişirmek gerektirmeyen) satın alıp hazırlayabilir ya da yine hazır poşet çay demleyebilirsiniz.

Etiketler:açıkhava iftaraçıkhava iftar mesünühamur işleriiftariftar menüleriiftar menüsüiftar mesünüiftar piknik sepetipiknikpiknik için iftar menüsüpiknik iftarlarıpiknik sepetipiknikte iftarpiknikte iftar menüsü

Bunlar da İlginizi Çekebilir
Piknikte Kahvaltı Tarifi
Piknikte Kahvaltı

Poğaça çeşitleri Sigara böreği Mayasız pisi(tarifi sayfamda mevcut) Haşlanmış yumurta Patatesli kek(tarifi sayfamda mevcut) Haşlanmış…

İftar Tabağı Tarifi
İftar Tabağı

  Kayısı Gün kurusu İncir Hurma Ceviz  

İftar Menüm Tarifi
İftar Menüm

Sebzeli mantarlı makarna Sebzeli köfte yanına pişmiş soğan Havuçlu şehriye çorbası Havuç karalahanalı tere otlu…

İftar Sofram Tarifi
İftar Sofram

Kuru dolma Su böreği Salata Mercimek çorbası Patates püreli beşamel soslu tavuk Bulgur pilavı İftar…

İftar Menüsü Tarifi
İftar Menüsü

Patlıcan musakka Tel şehriyeli bulgur pilavı Yayla çorbası Salata İftar için hazırladığım menüm😊. İnstagram sayfamı…

İftar Menüsü Tarifi
İftar Menüsü

Malzemeler Sarımsaklı domates çorbası Köri soslu tavuk Makarna Mısırlı mevsim salatası İftar sofralarına yakışır pratik…

Son aradıklarımtemizle

  • Yükleniyor..

Üye OlSiz de nefis yemek tariflerinin paylaşıldığı bu ortama katılın

Hemen Kayıt Ol

Haberdar olmak ister misiniz?

Popüler tariflerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?

Evet seçeneğini seçtiğinizde sitede en çok ilgi gören tariflerle ilgili bildirim alacaksınız. Bu bildirimleri istediğiniz zaman buradan katabilirsiniz.

Evet istiyorum

Daha sonra

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır