174 gıda hattı hangi sorunlarımızın çözümüne yardımcı olur / Acil Durum ve Önemli Telefon Numaraları Listesi

174 Gıda Hattı Hangi Sorunlarımızın Çözümüne Yardımcı Olur

174 gıda hattı hangi sorunlarımızın çözümüne yardımcı olur

Alo Nedir? Alo T&#;ketici Danışma Hattı Hangi Konularda Destek Verir?

Haberin Devamı

Alo Nedir?

Ticaret Bakanlığı bünyesinde oluşturulmuş olan “Alo Tüketici Danışma Hattı” tüketici vatandaşların karşılaşmakta oldukları sorunlar ile alakalı olarak çözüm yollarının sunulduğu bir hizmet merkezidir. Ayrıca bu hizmet merkezince tüketici uyuşmazlıklarına dair ilgili makamlara yönlendirmeler de yapılmaktadır.

Alo Tüketici Danışma Hattı Hangi Konularda Destek Verir?

 Alo , Ticaret Bakanlığınca oluşturulan ve tüketici sorunlarını konu edinen bir çağrı merkezi olarak hizmetine devam etmektedir. Buraya vatandaşlara insan sağlığı bakımından olumsuz özellikler taşıyan ürünlerin ihbarı yapılabilmektedir. Ayrıca can ve mal güvenliği açısından tehdit unsurları içeren hususlarda yine bu hatta ihbar edilebilmektedir.

Haberin Devamı

Bu hat sadece ihbar amaçlı olmayıp ürünler hakkında bir takım bilgilendirmelerin yapıldığı, çözüm önerileri hakkında bilgiler sunulduğu bir iletişim merkezidir. Aynı zamanda vatandaşların zaman kayıplarını önlemek için gerekli yönlendirmelerin yapıldığı hizmet birimidir.

ALO GIDA HATTI

   Alo Hattına Nasıl Şikayet Başvurusunda Bulunulur ?

   Alo Hattı 7/24 hizmet vermektedir. Şikayetler Alo hattını arayarak, [email&#;protected] adresine e-posta gönderilerek, Alo mobil uygulaması veya web adresi üzerinden canlı destek yoluyla oluşturulur. Alo Gıda hattına gıda güvenilirliği ile ilgili her türlü ihbar, şikayet ve bilgi alma başvuruları yapılabilir.

• İhbar; gıda ile ilgili mevzuata aykırı iş yapan şahsı veya yapılan işi yetkili makama bildirmeyi,
• Şikayet; tüketilen gıdalar veya gıda işletmeleri ile ilgili yaşanan problemleri bildirmeyi,
• Bilgi Alma; gıdalarla ilgili öğrenmek istediği konular hakkında hizmet almayı ifade eder.

   Şikayet kaydı oluşturabilmek için öncelikle; şikayet edilen işletmenin açık adresi, şikayet edilen işletmenin tabela adı, şikayetin açık ve net ifade edilmesi gerekmektedir.
   Tarafımıza ulaşan şikayetlerin sonuçlandırılma süresi; şikayetin risk durumuna ve şikayetin iletildiği il müdürlüğünün yoğunluğuna göre değişiklik göstermektedir. Bu süre Türkiye genelinde ortalama 15 gündür.
   Tarafımıza ulaştırılan şikayetlerin takibi; şikayet sahibi tarafından Alo hattı aranarak ya da T.C. Kimlik Numarası iletilerek seafoodplus.info adresinden yapılmaktadır. Şikayette bulunan başvuru sahibinin kimlik bilgilerini paylaşması gerekmektedir. Şikayette bulunan başvuru sahibinin kimlik bilgileri üçüncü şahıslarla paylaşılmamaktadır.

   ALO Gıda Hattı nedir ve ne için kurulmuştur ?

   ALO GIDA HATTI tüketicinin gıda güvenilirliği ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette ilgili merciye kolay bir şekilde ulaşabilmesi, iletişimin tek merkezden yönlendirilmesi, tüketiciye en kısa zamanda dönüş yapılabilmesi ve sonucun takibi amacıyla kurulmuştur. Bu süreçte tamamen gıda güvenilirliğinin sağlanmasına yönelik olarak Bakanlığımızca yapılan çalışmalara vatandaşlarımızın da iştirak etmesi hedeflenmiştir. Bu kapsamda; vatandaşlarımızdan gelen ihbar ve şikâyetler bu konularda Bakanlığımızca düzenlenmiş eğitimleri alan operatörler tarafından kaydedilmektedir.

   ALO Gıda Hattı ücretli midir ?

   ALO GIDA HATTI, asılsız ihbar ve şikâyetlere ve hattın amacı dışında meşgul edilmesine karşı ücretlendirilmektedir. Bu kapsamda Türk Telekom ve GSM firmalarıyla en düşük tarifeden ücretlendirme kapsamında anlaşma sağlanmıştır. Ancak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından kamuoyuna yapılan duyuruya göre 1 Şubat tarihinden itibaren Sabit Hat ve Mobil Şebeke üzerinden yapılacak olan “1” ile başlayan 3 haneli numara aramaları tarifelerin Her Yöne Görüşme limitlerinden düşecek veya ücretlendirme bu şekilde faturaya yansıtılacaktır. Ayrıca [email&#;protected] e-posta adresi, seafoodplus.info adresindeki canlı destek ve mobil uygulama yollarıyla başvrularınızı ücretsiz olarak ALO GIDA HATTIna bildirebilirsiniz.

   ALO Gıda Hattı nasıl çalışıyor ?

   İhbar-Şikayette bulunmak istediğiniz; işletme adı ve adresini, şikayetçi olduğunuz ürün bilgilerini paylaşmanız durumunda kayıtlarınız oluşturulmaktadır.

   ALO Gıda Hattı’na yapılan başvuruların sonuçları vatandaşa nasıl bildiriliyor ?

   E-posta yoluyla oluşturulan kayıtlarınız için başvuru numaranız e-posta olarak gönderilmektedir. Telefon yoluyla oluşturduğunuz kayıtlarda ise sözlü olarak başvuru numaranız aktarılıseafoodplus.info Kimlik numaranızla kaydınızı seafoodplus.info adresinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-posta adresi ve/veya GSM numarası bildirmeniz durumunda belirtilen e-posta adresine ve/veya GSM numaranıza başvurunuzun sonuçlandığına dair bilgi mesajı gönderilmektedir.

   Kişisel bilgilerimi iletmeden şikâyet kaydında bulanabilir miyim ?

   Hayır.

   Kayıt oluştururken sizinle paylaştığımız kişisel bilgiler başkası ile paylaşılıyor mu ?

   Bildirmiş olduğunuz kişisel bilgiler 3. Şahıslarla kesinlikle paylaşılmamaktadır.

   Şikâyet ettiğimiz işletmeleri denetime kim/kimler gidiyor ?

   Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı İl ve İlçe Resmi Kontrol Görevlileri tarafından denetimler yapılmaktadır.

   Başvurum ne kadar sürede sonuçlanıyor ?

   Başvuruların sonlandırılma süresi ortalama 15 gündür. Ancak başvuru ile ilgili numune alma veya işletmeye süre verilmesi durumunda bu süreç uzayabilmektedir.-

Kaynak: seafoodplus.info

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir