kuzey ay düğümü 11 ev / Karmik Astrolojide Ay Düğümleri: Karmanın İki Ucu

Kuzey Ay Düğümü 11 Ev

kuzey ay düğümü 11 ev

Ay Düğümleri evlerde

Kuzey Ay Düğümü 1. ev- Güney Ay Düğümü 7. ev: Hayatını başkalarının etkisinde kalmadan kurmayı, kendine de diğerlerine duyduğu saygıyı duymayı öğrenip, istekleri için daha mücadeleci olmalıdır.

Kuzey Ay Düğümü 2. ev – Güney Ay Düğümü 8. ev: Daha özgüvenli ve kendi geçim kaynaklarını kendisinin kazandığı bir hayat amaçlamalıdır. Başkalarından gelebilecek kaynaklardansa kendi işinden elde edeceği gelire göre hayatını planlamalıdır.

Kuzey Ay Düğümü 3. ev – Güney Ay Düğümü 9. ev: Yakın çevre ve kardeşlerle ilişkilerini, sosyalliğini arttırmalıdır. Mantığı ile sezgisini harmanlamayı ve ikisini dengeli bir şekilde kullanarak ilerlemeyi deneyimlemelidir.

Kuzey Ay Düğümü 4. ev – Güney Ay Düğümü 10. ev: Kariyeri için gösterdiği özveriyi ailesi için de göstermeyi, bireysel gelişimine önem verip, köklerine sahip çıkarak ilerlemeyi özümsemelidir. Toplum önündeki duruşuna gösterdiği özeni kendi iç dünyasına da göstermelidir.

Kuzey Ay Düğümü 5. ev – Güney Ay Düğümü 11. ev: Yaratıcı yönlerini keşfetmeli, sevgisini daha açık bir şekilde ifade edebilmeyi öğrenmelidir. Risk alması gereken durumlarda aşırıya kaçmadan risk de alabilmeli ve perde arkasından çıkıp sahnede var olmayı deneyimlemelidir.

Kuzey Ay Düğümü 6. ev – Güney Ay Düğümü 12. ev: Sağlığına gereken özeni göstermeli ve hayallerini gerçekçi zeminlere oturtmayı öğrenmelidir. Günlük işlerini aksatmadan planlı bir şekilde ilerlemelidir.

Kuzey Ay Düğümü 7. ev- Güney Ay Düğümü 1. ev: Sadece kendine dönük ve kendi isteklerinin, düşüncelerinin peşinden giden yapısından uzaklaşmayı hedeflemelidir. Diğer insanlarla uyumu yakalamaya çalışmalı, her zaman kazanan taraf olamayacağını kabullenmelidir.

Kuzey Ay Düğümü 8. ev – Güney Ay Düğümü 2. ev: Maddi konularda kayıplar yaşayabilecekleri için her türlü iş girişimlerinde dikkatli olmaları gerekir. Başkalarıyla maddi değerleri paylaşma konusunda, yardım alma konusunda daha rahat olmayı deneyimlemeleri gerekir. Hayatlarında maddi ve benmerkezci güvenlik ihtiyaçlarının yanında ruhani ve mistik konulara da gereken önemi verebilmelilerdir.

Kuzey Ay Düğümü 9. ev – Güney Ay Düğümü 3. ev: Yakın çevreye dönük sosyal hayatlarını yabancılarla kuracakları iletişim ve bilgi alışverişi ile aşmaları gerekir. Kendi fikirlerinin yanında diğerlerinin fikirlerine de gerekli değeri vermeyi öğrenmelilerdir. Hayatın anlamını irdeleyerek, derin bilgiyi hedeflemeleri onları ileriye taşıyabilir.

Kuzey Ay Düğümü 10. ev – Güney Ay Düğümü 4. ev: Aile hayatlarına gösterdikleri özeni kariyer hayatları için de göstermeleri gerekir. Konfor alanlarında çıkıp daha üretken olmalı ve hedefleri için mücadele etmelilerdir.

Kuzey Ay Düğümü 11. ev – Güney Ay Düğümü 5. ev: Daha sosyal ve paylaşımcı olmayı, arkadaş çevresiyle vakit geçirmeyi deneyimlemesi gerekir. Kendilerine hayatlarında idealize edebilecekleri hedefler koymaları ilerlemelerine yardımcı olacaktır.

Kuzey Ay Düğümü 12. ev – Güney Ay Düğümü 6. ev: Hayatla mücadelesini kabulleniş yönünde değiştirmeyi, zamana bırakmayı öğrenmeleri gerekir. Günlük hayatta her şeyi kontrol altında tutamayacaklarını bilerek, kontrolcülüklerini dengelemeliler.

Astrolog Esra Kocasoy

İnstagram: @kocasoyesra

Kuzey Ay Düğümü'nüz hangi evde ve bu ne demek?

Ay düğümleri, bu hayata geliş amacımızı açıklayan bir enerjiyi anlatır. Güney Ay Düğümü’ndeki bildiğimiz alanın doğal yeteneklerini alarak, Kuzey Ay Düğümü’müzü deneyimlememiz gerekir. Kuzey Ay Düğümü’nü burcumuzun bize anlatmak istediklerini hangi alanda deneyimleyeceğimizi bulunduğu evden anlayabiliriz.


Bu kişilerin güney ay düğümündeki karmik süreç; ruh ailelerinin, ata karmalarının geçmiş enkarnasyonlarda başkalarının onayını almak için sürekli çaba harcadığını anlatır. Kişiler, evlilik yaşamları veya iş ortaklıklarında denge kurmak için çok uğraşmışlardır. Ancak sürekli alttan alarak, verici olarak dengeyi daha fazla bozmuşlardır. Vurguyu sürekli diğerlerinin üstüne yapmış, kendileri olamamışlardır. Hayatlarını başka insanların yaşam planı üzerine şekillendirerek kendi isteklerini geri plana atmışlardır. Kendi isteklerinin, hayallerinin, günlük yaşamda onları mutlu edebilecek şeylerin farkında değillerdir. Ancak diğerlerinin istek ve hayallerini çok iyi bilerek kendilerini onları mutlu etmeye adamışlardır.


Bu hayatta ise kendilerini tanımalı, anlamalı, kendilerini yaşamak için başkalarının onay esaretinden kurtulmalıdırlar. Bu durum yaşam boyu yalnız kalmak anlamına gelmez. Bilakis, kendilerini tanıdıklarında, kendi karakterlerini geliştirdiklerinde, kendilerinden emin olduklarında, yaydıkları enerji ile daha fazla dikkat çekerler. Kendileriyle tam ve bütün oldukları zaman, sağlıklı ve gerçek bağlar kurabilirler. Sağlıklı evlilik veya ortaklıklar için kendilerine öncelik tanıyabildikleri bir yaşam sürmeleri gerekir.


Bu kişilerin güney ay düğümündeki karmik süreç; ruh ailelerinin, ata karmalarının geçmiş enkarnasyonlarda; karanlık enerjilerden, kayıplardan, dönüşümlerden geçtiğini gösterir. Ruh yok oluşu, ölümü, geri planda kalmayı, kaybetmeyi bilir. Ruhu derin sırlar taşır. Başkalarının değer oluşturması üzerine dengenin bozulduğu bir karmadan geliyor olabilir. Bu uğurda kendi değerleri yok edilmiş, aldatılmış, öldürülmüş veya kapalı alanlara hapsolmuştur. O yüzden başkalarının neye değer verdiğine bakarak kendi değerlerinden vazgeçme gibi gölgeler taşıyor olabilir.


Bu hayatta kendi değerlerini oluşturmak, kendi ayaklarının üstünde durmak, diğerlerinden maddi manevi beklentide olmamak, ilerleyişinin anahtarıdır. Bunu öğrenmek için onun değerlerini almaya, çalmaya, yok etmeye çalışan kişilerle önemli deneyimlerden geçebilir. Aynı zamanda insanlara karşı seçici olmayı öğrenmeli, öz değer duygusunu geliştirmeli, sahip olduklarına değer vermelidir.


Bu kişilerin güney ay düğümündeki karmik süreç; ruh ailelerinin, ata karmalarının geçmiş enkarnasyonlarda; büyük ideallere bağlı olması, önemli hayat felsefeleri oluşturması, görüşlerine sıkı sıkıya bağlı olması ile ilgilidir. Özgür, insanlardan bağımsız hayatlar yaşanmış, iletişim, göç veya adalet duygusuna dair karmalar oluşturulmuştur. O yüzden bu yaşamda insan ilişkilerini geliştirmekle ilgili deneyimleri vardır.


Bu yaşamda insanlar içinde olarak bildiklerini yenilemeyi, öğrendiklerini aktarmayı, çok yönlü olabilmeyi deneyimlerler. İletişim becerilerini geliştirdikçe ilişkileri ve iş yaşamı düzelir. Sürekli anlamlandırma çabasından özgürleşerek andaki duyguları ve bugünü yaşamaları gerekir. Daha küçük yerlerde olmak, soruları sormak, yazılar yazmak, yakın çevre ilişkilerini güçlendirmek onlara iyi gelecektir. Doğru ve dürüst olmalı, anlamaya açık olmalı, yüzeysellikten ve herkese her şeyini açarak anlam bulma çabasından uzak durulmalıdır.


Bu kişilerin güney ay düğümündeki karmik süreç; ruh ailelerinin, ata karmalarının geçmiş enkarnasyonlarda; üst tabaka olmak, otoriter konuma yükselmek, büyük sorumluluklar almak gibi deneyim alanları vardır. Herkes her şeyi onlara sormuştur. Patron, yönetici, kaptan, komutan olmak gibi üst sorumluluklar edinilmiş atalardan gelmek söz konusudur. Kişiler duygularını ve ailelerini ihmal ederek, iç huzurlarını sağlamayı unutarak yaşamlar sürdürmüş olabilirler. Bu hayatta da onay almak için kendilerini ve ailelerini ihmal etme tehlikeleri vardır.


Bu kişilerin bu hayatta köklenmesi, aidiyet duygusunu geliştirmesi, yaşamlarının temelini incelemesi gerekir. Güçlerini köklerinden, huzurdan, duygularından, sevgiden aldıklarını fark etmeleri gerekir. Bunu öğrenene dek hayat onları aile yaşamları ile meşgul edebilir ve eve çekebilir. Aile sahibi olmak, ev almak, huzurlu yaşam alanları yaratmak ya da ailelerinin işini gerçekleştirmek onların ilerlemesini sağlayacaktır.


Bu kişilerin güney ay düğümündeki karmik süreç; ruh ailelerinin, ata karmalarının geçmiş enkarnasyonlarda; hayallere ve ideallere sahip olduğunu, bu idealleri hayata geçiremediklerini veya vizyonlarının kalabalıklar arasında görülmediğini gösterir. Herkesin herkesle eşit olduğu, hayatın sahne arkasında kaldığı, arkadaşların önemsendiği, kalabalıklar arasında farklılıklarının görülmediği yaşamlardan gelinmiştir. Kendilerini topluma, insanlığa adamış ruhlardır.


Bu yaşamda oyun oynamayı, sahneye çıkmayı, eğlenmeyi, yeteneklerini fark etmeyi ve göstermeyi deneyimlemeleri gerekir. Yüksek vizyonlarını yaratıcılıkları ile birleştirerek ve kendilerine güvenerek ortaya çıkartmaları gerekir. Gruplar arasında kaybolmak yerine markalaşmak başarıyı beraberinde getirecektir. Liderlik becerileri, sanatsal ve sportif yetenekleri onların yolunu açacaktır. Yaşamanın riskini almak, çekingenliği atmak, ilişkiler kurmak onlar için önemlidir. Çocuk ruhlarının ihtiyaçlarını duymaları gerekir. Çocuk sahibi olmak da bu kişilere iyi gelecektir. Arkadaşlarıyla yaşadıkları karmik deneyimler ve zorluklarla gerçek kimliklerini bulurlar.


Bu kişilerin güney ay düğümündeki karmik süreç; ruh ailelerinin, ata karmalarının geçmiş enkarnasyonlarda; büyük bir döngüyü tamamladıklarını gösterir. Karmada ruhani, mistik, bohem veya inzivada geçen yaşamlar vardır. Aynı zamanda hastane, hapishane, manastır gibi yerlerde yaşama gibi deneyimlerden geçmiş, kayıplar ve travmalara sahip olmuş olabilirler. O yüzden kişisel egodan arınmış, çekingen ve bilge ruhlardır. Bu yaşamda hayatın içinde aktif olmaları, üretmeleri, düzen ve istikrar oluşturmaları önemlidir. Çalışmak, verimli olmak, sağlıklı bir yaşam rutini oluşturmak onlara iyi gelecektir.


Bu kişilerin güney ay düğümündeki karmik süreç; ruh ailelerinin, ata karmalarının geçmiş enkarnasyonlarda; kendine yeterlilik duygularını geliştirdiklerini, bireysel yaşamlar yaşadıklarını, dengeli ilişkiler kurmaya dair karmalar yarattıklarını gösterir.


Bu yaşamda bir diğerine güven duymayı, diğerinin aynasından kendini görmeyi, kendini ilişkiler içinde bulmayı, ortaklıklar kurmayı ve evliliği deneyimlerler. Bu deneyim alanları katı yalnızlık duygusundan ve her şeyi en iyi bildiği yargısından sıyrılmalarına yardımcı olur. Kendisinden çok emin olduğu için kendisiyle tam ve bütün olan ruh eşleriyle buluşması daha kolay olacaktır. İlişkilerin sürekliliğini sağlamak ve adil olmak en önemli deneyim alanıdır.


Bu kişilerin güney ay düğümündeki karmik süreç; ruh ailelerinin, ata karmalarının geçmiş enkarnasyonlarda; güç sahibi olmayı mali değerlere sahip olmakla ilişkilendirdiklerini gösterir. Kendine yeterli olmak ve güvende hissetmek için sahip olduklarına tutunma gölgeleri vardır. Bu nedenle yeterli kaynağa sahip olmadıklarında büyük endişe yaşarlar. Oysaki sahip olduklarımıza tutunmak ve çok dünyevi olanda kalmak, ruh dünyamızdan ve gerçek zenginliklerimizden uzaklaşmaktır. Kaygı ve korku, bereket alanımızı tıkayan en negatif alanlardır. Aynı zamanda onlara iyi gelmeyen ilişkilerden de değişimden korktukları için vazgeçmeleri zordur.


Bu yaşamda hayat nefsin ihtiyaçlarından onları özgürleştirmek ve her şeyin geçici olduğunu göstermek için dönüştürücü deneyimler yaşatabilir. Destek almayı ve paylaşmayı öğrenmeleri için maddi anlamda zayıf düşebilir veya ruh dünyalarını açmaları gereken olaylarla karşılaşabilirler. Kendilerini karanlıkları, zayıflıkları ile de kabul edebilmeli, dertleşmeli, iç dünyalarının derinliklerine dalmalıdırlar. Manevi ve gizli öğretileri araştırmak, sezgilerini dinlemek, araştırmalar yapmak, şifa alanlarına dair meslekler öğrenmek onlara iyi gelecektir. Eş kazancı, ortak kazançlar veya miras yolu ile kaynaklarını çoğaltabilirler. Fakat bu yaşamda önem vermeleri gereken, manevi güvenliktir.


Bu kişilerin güney ay düğümündeki karmik süreç; ruh ailelerinin, ata karmalarının geçmiş enkarnasyonlarda; yoğun iletişim kurduklarını, çok yönlü olduklarını, yüzeysel kaldıklarını gösterir. Bulundukları alanlardan dışarı çıkmayan, kendi sınırlarını aşmayan yaşamlardan gelmişlerdir.


Bu yaşamda belirli bir hedef oluşturmaları ve ondan vazgeçmemeleri önemlidir. Tek konuda derinleşmek, uzmanlaşmak onlara iyi gelecektir. Yakın çevreleri yüzünden hayatlarını ertelememeli, ideallerinin peşinden gitmelidirler. Seyahatlere çıkmak, dil öğrenmek, yurt dışında yaşamak onlara iyi gelecektir. İletişim becerileri onlara yardım edecektir. Aynı zamanda doğada veya daha sessiz alanlarda bulunarak kendi gerçek seslerini ve fikirlerini duyabilirler.


Bu kişilerin güney ay düğümündeki karmik süreç; ruh ailelerinin, ata karmalarının geçmiş enkarnasyonlarda; konfor alanlarına sıkı sıkıya bağlı kaldıklarını, vurguyu ailelerine yaptıklarını, aile desteği ile yaşamlar sürdüklerini gösterir. Duygular hayatlarına yön vermiştir.


Bu yaşamda saygınlık kazanmak, sorumluluk almak, yetişkin olmak en önemli deneyim alanlarıdır. Eve, geçmişe, aileye veya yaşam alanlarında takılı kalmadan bireyselleşmeli, kendi ayaklarının üstünde durmalıdırlar. Disiplin, sabır ve istikrarı geliştirmek yaşam anahtarları olacaktır. Olaylara duygusal değil mantıksal çerçeveden yaklaşmak ise iş ve ilişkilerinde daha sağlıklı ilerlemelerini sağlayacaktır. Kariyerlerini tam olarak oturtmadan aile kurmaları zor olabilir. Öncelik hedefler olmalıdır. Duygusal zekalarını iş yaşamlarında kullanarak önemli noktalara gelebilir, çok iyi yöneticiler olabilirler.


Bu kişilerin güney ay düğümündeki karmik süreç; ruh ailelerinin, ata karmalarının geçmiş enkarnasyonlarda; önemli ve özel hissettikleri yaşamlar geçirdiklerini gösterir. Bu yüzden bu hayatta eğlenceli, popüler, özel bir ışığa sahip, yaratıcı, romantik ve çocuksu kişilerdir. Farklı hissetmeyi önemseyerek kendi benliklerinden ve toplumdan uzaklaşma riskleri vardır.


Bu yaşamda kimliklerinin diğerleri ile var olduğunu, herkesin eşit olduğunu deneyimlerler. Yeteneklerini topluma sunmalıdırlar. Ekiplere liderlik edebilir, sosyal organizasyonlarda başarılar sağlayabilirler. Aynı zamanda yardım yapmak onlara iyi gelecektir. Alkışlanma arzusu ile mükemmel olmak için kendilerini zorlamak, anlık zevkler, lüks ihtiyacı, flörtler ve riskli yatırımlar ilerlemelerine engel olacaktır. Bir hayal benimseyip peşinden gittiklerinde, onları destekleyen ve yükselten çevrelerle buluşurlar. Sosyalleşmek onlar için çok önemlidir.


Bu kişilerin güney ay düğümündeki karmik süreç; ruh ailelerinin, ata karmalarının geçmiş enkarnasyonlarda; her şeyin kontrol altında olduğu, disiplinli, düzenli, aktif yaşamlardan geldiklerini gösterir. O yüzden bu yaşamda kontrol etmeye çok önem veren, rutinin dışına çıkamayan insanlar olabilirler. Duygusal, manevi ve ruhsal dünyanın ihmal edildiği karmaları vardır.


Bu yaşamda teslimiyeti öğrenmeli, dinlenmeyi ihmal etmemeli, kontrolcülüğü bırakmalıdırlar. Hayat bunu öğretmek için planlarında aksilikler yaşatabilir. Teslimiyet duyguları geliştikçe yaşam akışının onlar için en güzelini getirdiğin fark etmeye başlarlar. Başkalarının yaşamını düzenlemek yerine kendi iç dünyalarına bakmayı ve herkesi, her şeyi olduğu gibi kabul etmeyi öğrenirler. Manevi tatminler aramak, şifacı yeteneklerini geliştirmek, tatillere çıkmak, hislerini dinlemek, daha çok uyumak onlara iyi gelecektir. Bazıları yaşamlarının bir bölümünden sonra göç ederek deniz aşırı yerlerde yaşamaya başlayabilir ve burada kendi ailelerini kurabilirler.


Sevgilerimle,

İnci Gücen

Altair Astroloji

@incininyildizi




Kuzey Ay Düğümü İkizler’de ve 3. Evde

14 Aralık 1945 – 2 Ağustos 1947 

26 Ağustos 1964 – 19 Şubat 1966 

17 Mart 1983 – 11 Eylül 1984 

13 Ekim 2001 – 13 Nisan 2003 

5 Mayıs 2020 – 18 Ocak 2022 

Şimdi, öncelikle Kuzey Ay Düğümü neydi, onu biraz hatırlatayım; Kuzey Ay Düğümü tabii ki emekti! Çünkü ona gitmek için konfor alanımızdan çıkıp kendimizi zorlamamız, alışkın olduğumuz davranış kalıplarına ölçülü bir veda etmemiz gerekiyordu ki bu hayata geliş amaçlarımızdan birini gerçekleştirebilelim. 

Bu dünyaya Bizimkiler’deki Cemil gibi olmaya gelmiş KAD İkizler ve 3. ev kişisine geldiiik. Tabii burada abartıyorum biraz da, İkizler deyince aklımıza ilk gelen şey merak oluyor doğal olarak. Her şeyden biraz biraz öğrenmek, bolca soru sormak, çokça iletişim kurmak bu insanların en çok yapması gerekenlerden. Tabii öğrenirken öğretmek, bilgiyi yaymak gibi görevleri de var İkizler deyince. Neden? Çünkü yöneticimiz eğitim-öğretim deyince baktığımız gezegenlerden biri olan Merkür. 

Bıdır bıdır konuşmalı bi kere bu kişiler. GAD Yay dediğimizde bilgiyi kendine saklama eğilimi göze çarpıyor tabii ama ejderhanın kuyruğu o! Kuyruğu kovalama, demek istiyorum kendilerine. İletişim diline bolca soru eki dahil edilmeli; çünkü başkalarının fikirlerine önem vermek, onların da söyleyecekleri olduğunu kabul etmek ve durumları sadece kendi perspektifinden değerlendirmekten kaçınmak gibi derslerimiz var. 

Yay dedik ya, “Ihhh, ben doğru biliyorum, senin bilgine ihtiyacım yok!” diyor gölgeden gölgeden konuşurken. Gerçeği yalnızca kendisinin bildiğini, yeterince bilgi sahibi olduğunu düşünür ve büyüüüük kocaman bir yanılgı çukuruna düşer. Bu noktada KAD der ki, “Kalk gidiyoruz, sana başka bir dünya göstereceğim!” İşte o dünyayı keşfetmeye çıkmak, kendisinden başkasına olumlu yaklaşımda bulunmak kişiyi ileriye taşıyacaktır. 

Tabii bu keşifte gördüğü her şeyi, “Tamam, bu da doğru olabilir, bu da olabilir, aaa bu da süpper!” deyip kabul etmeyecek; çünkü öyle bir dünya yok. Yüzeyselliğe kaçmadan, GAD’ın desteğiyle sadece ayağını sokmakla yetinmemeli, gerektiğinde boy verebilmeli. 

Tüm bunlar nasıl oluyor? Mantığı kullanarak. Çünkü Merkür akıl, aklı ve düşünceleri yönetme şeklidir, Başakı da yönetir, bunların hepsinden, oradan buradan toplayarak fikirleri belli bir çerçeveye oturtmak ama çerçeve içerisine mıhlanmamak teması benimsenecek burada. 

Her zaman ben ennnn doğrusunu biliyorum fikrine yönelim var ya, bunu terk etti diyelim. Harika. Bu sefer de, kesinlikle haklı olduğu noktalarda haklılığının onaylanmasına ihtiyaç duyma durumu çıkabilir, burada fanatikliğin şekil değiştirmiş, sinsice kol gezdiği bir halden bahsediyoruz. Aman ha. 

Bir deee ani kararlar alırken düşüncesizliğe ve fazla iyimserliğe kaçmama, başkalarının hayatlarına İkizler neşesi getirme gibi mevzularımız var; bu kadar bilgi temasıyla vizyon geliştirip onu hallederler diye düşünüyorum. Hadi bakalım. 

Karmik olarak incelediğimizde, KAD’ı 3. evde konumlanmış kişinin oldukça zeki, zekasını ortaya koymak ve yeni fikirler üretmek üzere geldiğini söyleyebiliriz. Dahi olup olmadığına da 11. ev yerleşimlerinden, burayı yöneten gezegen ve 3. ev bağlantılarından anlayabiliriz. Burada zekayı kullanırken geleceğe geçmiş yaşam deneyimlerinden getirdiği bilgilerle yön vermek gibi durumlarımız da var. İkizler değişken burçlardan biri olduğu için, yine değişken burçların temsil ettiği gezegenlerde yer alan Ay Düğümleri göstergeleri kişi açısından hayata geliş amacını gerçekleştirmek için bir avantajdır. 

İkizlerde konumlanmış Kuzey Ay Düğümü bilgelik, bilgiyi iyi amaçlar için kullanma, hayat içerisinde bunları kullanma vurgusu yapar. GAD etkisinden tamamen sıyrılmamız gerekmez, eylemlerin bir amacı ve anlamı olmalıdır, burada bir miktar derinlik arar KAD İkizler. Doğru eylemde bulunma, bunun sonucunda dharmasını gerçekleştirme yolunda daha hızlı ilerleme şansı da iyi konumdaki Merkür’den anlaşılacaktır. 

Not: Bu yazıyı yazarken kaynak olarak Ruhsal Astroloji ve Karmanın Dört Kapısı isimli kitaplardan bir de karmaşık zihnimden faydalandım. Görsel de bana aittir, zaten kimse bu kadar basit bir çizimi ben çizdim diye sahiplenmez de, söyleyeyim dedim. Çokça sevgi.

Kuzey Ay Düğümü (Rahu) Evlerde

Kuzey Ay Düğümünün ne demek olduğuna dair yazımdansonra konuyu biraz daha açıklayacağım seriye başlamaya karar verdim.

Kuzey Ay Düğümü (vedik ismiyle Rahu) sıradışı, göz alıcı, hırslı, aşırı, doymak bilmeyen, fırsatçı, hemen ve şimdici bir yapıdır. Bulunduğu evi bu yüksek ihtiraslarıyla sallar.

Kuzey Ay Düğümü evlerde kişinin hayatına şunları katar:

Kuzey Ay Düğümü 1.Evde:
  • hareketlilik, mucitlik
  • ilk yapan olma, şampiyonluk hırsı
  • sıra dışı karakter, aşırı özgüven
  • göz alıcı genel görünüş
  • kültürel çeşitlilik ortamları
  • sınıf atlama arzusu
  • ilişki odaklı olmamak, ilişki istememek

Kuzey Ay Düğümü 2.Evde:

  • maddi birikim yapma hırsı
  • başkalarının kaynaklarına ulaşamamak, maddi olarak hep veren tarafta olmak
  • koleksiyonerlik / antika-severlik
  • ailenin hazinesi / maddi kaynağı olmak
  • göz alıcı gözler, dişler, gülümseme
  • sıra dışı ses / konuşma biçimi
  • dili değişik kullanmak
  • Maddi veya bilgi birikiminin yönetildiği mesleklere çekilmek

Kuzey Ay Düğümü 3.Evde:

  • yoğun bilgi toplama arzusu
  • yazmak / konuşmak / iletişimde olmak arzusu
  • el becerilerinin çokluğu veya eli devamlı meşgul tutmak
  • büyük hedefleri olmak ama uygulamaya geçememek
  • bitmeyen öğrencilik hali
  • farkını iletişim becerileriyle ortaya koymak istemek
  • göz alıcı eller, kollar ve omuzlar
  • yazarlık, habercilik veya menajerlik mesleklerine çekilmek
  • hırslı kardeşler / yakın çevre

Kuzey Ay Düğümü 4.Evde:

  • yoğun temel (aile) kurma / köklenme arzusu
  • aileye, gayrimenkule düşkünlük
  • prestijli eğitim sahibi olmak
  • liderlik, yöneticilik yapmak istememek ve yapmak istediğinde de zaman zaman pozisyon kaybetmek
  • milliyetçilik, çevrecilik
  • sıra dışı, egzotik veya kalabalık ev ortamı
  • hırslı ebeveynler
  • pahalı ev / araba sevgisi

Kuzey Ay Düğümü 5.Evde:

  • sahnede olma, ilgi çekme, ünlü olma arzusu
  • çocuklara düşkünlük
  • eğlenceye, hobilere, flörte düşkünlük
  • yerli yersiz riskler almak
  • sıra dışı çocuklar veya çocuk sahibi olma yöntemleri
  • sosyal çevresinden kopmak, az sosyal olmak
  • takdir ve beğeni toplamak için aşırı zorlamak
  • politika, sanat içerikli veya riskli mesleklere çekilmek
  • hobiden meslek çıkarmak

Kuzey Ay Düğümü 6.Evde:

  • yardımcı olma, servis verme, düzen kurma arzusu
  • en iyi ikinci adam olma çabası
  • üstün strateji, nizam kurma becerisi
  • aşırı çalışkanlık, sağlık düşkünlüğü
  • gerilimli veya aşırı rekabetçi ortamlara çekilmek
  • emeğiyle tanınma, takdir görme, adanma isteği
  • spiritüel, sanatsal, manevi işlerden kopmak
  • evlilikte otoriter gücü kendinde toplamak 

Kuzey Ay Düğümü 7.Evde:

  • beraberlik kurma arzusu
  • 'mükemmel eşi bulunca tüm dertler biter' mantığı
  • evlilik yoluyla sınıf atlamak arzusu
  • sıra dışı - risk alan, yabancı, mesafeli eşler
  • sıra dışı (yasa dışı, ahlak dışı da dahil) evlilikler, beraberlikler
  • eşitlik, adalet, barış sağlamak arzusu
  • diplomasi, ara buluculuk, ticaret bazlı mesleklere çekilmek

Kuzey Ay Düğümü 8.Evde:

  • değişim, evrim arzusu
  • sıklıkla kökten değişen hayat biçimi 
  • çabuk huzursuzlanmak
  • saklı kaynakları, gizleri, perde arkası işleri bulunmak
  • bulmacaları çözmek, dedektif gibi olmak
  • eşin/ailenin geniş kaynaklarına erişim
  • çok verici olmak ama zamanla verememek ve alıcı olmaya başlamak
  • cerrahi, tedavi, madencilik, bankacılık gibi mesleklere çekilmek
  • başkalarının kaynaklarını kullanmayı öğrenmek

Kuzey Ay Düğümü 9.Evde:

  • fikirlerinin onaylanması arzusu
  • çok becerikli olmak ama becerileriyle hedefini buluşturamamak
  • yurt dışında veya değişik ülkelerde yaşamak
  • çok seyahat etmek, çok ve sık değişen fikir sahibi olmak 
  • sıra dışı fikirler, ideolojiler, dini düşünceler
  • hayatında sıra dışı baba / öğretmen / hoca figürleri olmak
  • öğretmenlik, hocalık, guruluk, yayıncılık gibi mesleklere çekilmek 
  • kardeşlerle kopuk olmak, onlardan yana tatminsiz olmak

Kuzey Ay Düğümü 10.Evde:

  • liderlik, başarı, saygınlık arzusu
  • uçuk fikirleri olan, güvenilmez ebeveynler 
  • devlet kurumları veya büyük hiyerarşik kurumlarda yönetici pozisyonlarında yer almak
  • (ne pahasına olursa olsun) güç elde etme, bilinir olma arzusu
  • sıklıkla ev dışında, iş peşinde olmak
  • statü sembolü obje ve mekanlara düşkünlük

Kuzey Ay Düğümü 11.Evde:

  • sosyalleşme, bağlantıda olma arzusu
  • büyük paralar kazanmak amacıyla risk almaya yatkınlık
  • (ne pahasına olursa olsun) statü, ünvan elde etme arzusu
  • hızlı kazanç yollarına sık başvurmak
  • kuralları (yıkmak üzere) iyi öğrenmiş olmak
  • sosyal çevresi, bağlantıları üzerinden büyük gelirler elde etmek
  • (varsa) büyük kardeşlerle çatışma
  • sıra dışı, egzotik, karışık, yabancıların da olduğu sosyal çevre
  • çocuklarla arası olmamak, çocuk istememek, çocuk sahibi olmakta zorluk

Kuzey Ay Düğümü 12.Evde:

  • emekli (gibi) olma arzusu
  • yalnızlığı sevmek, hayatın hengamesine girmek istememek, çalışıyorsa da kolay ve rahat işlerde olmak istemek
  • hayal gücünü kullanabildiği, spiritüel yönü olan mesleklere yatkınlık
  • sahne arkasında, perde arkasında olmak istemek
  • uzaklara gitmek istemek, uzak ülkelerde yaşamak
  • uykuyu sevmek, rutini sevmemek
  • kendini göstermemek, görünmez olmak
  • hayatı hakkında pek bilgi sunmamak, gizlediği işleri/ilişkileri olmak
  • sağlığını önemsememek, rekabeti sevmemek, gerginlikten kaçınmak
  • bilim adamlığı, araştırmacılık (tek başına ve gözden uzakta yapılan meslekler)

Yeşim Arpat
[email protected]

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır