aspiratör temizliği yağ çözücü / Aspiratör ağır yağ ve karbon sökücü

Aspiratör Temizliği Yağ Çözücü

aspiratör temizliği yağ çözücü

Aspiratör Filtresi Nasıl Temizlenir?

Bu yazının içeriği özellikle mutfakta çok zaman geçiren, kızartmayı, evde ızgara yapmayı sevenleri yakından ilgilendiriyor. Tüm yağ, is ve yemek kokusunu içine çeken aspiratörün filtresi kısa zamanda dolar; kir ve yağ tutar. Her ay düzenli olarak aspiratör filtresi temizliği yapılması önerilse de günlük hayatın koşuşturması bu temizliğe çoğu defa engel olur. Bazen de aspiratör temizlemek o kadar zor ve karmaşık gibi görünür ki “hiç dokunmasam daha iyi” denir ve vazgeçilir. Tüm bu görüşleri yıkacak çok kolay yöntemlerle karşınızdayız. Aspiratörünüzü ilk günkü haline döndürmeye hazır mısınız?

Davlumbaz temizliği ya da aspiratör filtresi temizliği için yazımıza devam edin.

Aspiratör Filtresi Temizlemek için Malzemeler

Aspiratör filtresini temizlemek için ihtiyacınız olanlar güçlü yağ sökücü özelliğe sahip mutfak hijyen ürünleri. Bu meşakkatli temizlik macerası için Cif’in uzman gücünden faydalanabilirsiniz.

  • Cif Mutfak Jel
  • Cif Power & Shine Sprey Temizleyici
  • Soda
  • Karbonatlı Deterjanlar
  • Beyaz Sirke

Aspiratör Filtresi Nasıl Çıkarılır?

Her aspiratörün filtresinin çıkarılma şekli farklı. Bazıları yanlarındaki küçük mandallar yardımıyla kolaylıkla çıkarılırken bazıları kızaklı yapıları sayesinde kolaylıkla sökülebilmekte.

Aspiratör filtreleri kullanım açısından da farklılık gösteriyor. Kimi aspiratörlerde sabit filtre bulunuyor ve bunları düzenli aralıklarla çıkarıp temizleyerek geri takmak gerekiyor. Bazı modellerde ise filtre değiştirilebiliyor. aylık süre kullanımdan sonra değiştirilmesi gereken filtreler işinizi de kolaylaştırıyor. Sadece aspiratörün kanallarını ve ocağa bakan dış yüzeylerini temizlemek gerekiyor.

Aspiratör yağı korkulu rüyanız olmasın diye, aspiratör filtresi nasıl temizlenir anlatıyoruz.

Adım Adım Aspiratör Filtresi Nasıl Temizlenir?

Aspiratör temizliğini gözünüzde büyütmekten kurtaracak pratik temizlik adımlarını sıralıyoruz.

Soda Etkisi ile Aspiratör Filtresi Temizleme Adımları

  • Öncelikle aspiratör filtresini yerinden çıkarın.
  • Tencere içine su ekleyin ve bu suyu kaynatmaya başlayın.
  • Kaynayan suyun içine iki şişe soda dökün.
  • Sodayı da kaynayan suyun içine ilave ettiğinizde, anında aspiratör filtresini de suyun içine batırın.
  • 10 dakika bu şekilde kaynamasını bekleyin.
  • Sudan çıkardığınız filtreyi bir fırça ile birkaç defa fırçalayın ve soğuk sudan geçirerek tüm kiri akıtın.
  • Bu uygulamayı her ay 1 defa denediğiniz durumda, daha temiz aspiratör kullanıyor olacaksınız.

Karbonatlı Doğal Deterjan ile Aspiratör Filtresi Temizleme Adımları

  • Aspiratör filtresini yerinden çıkarın.
  • Çelik tencere içinde suyu kaynatın.
  • Suyun içine filtreyi yerleştirin.
  • Kaynayan suyun içine yavaş yavaş karbonatı ekleyin.
  • Karbonatlı suyun içinde kaynayan aspiratör filtresini suda çıkardığınızda, birkaç defa sünger ile temizleyin.
  • Aspiratör filtresini kurutup kullanmayı unutmayın.

Beyaz Sirkenin Etkili Gücü ile Aspiratör Filtresi Temizleme Adımları

  • Geniş bir tencere içinde bir miktar suyu kaynatın.
  • Suyun içine beyaz sirkeyi ekleyin.
  • Su kaynadığında azar azar karbonatı da dökün.
  • Aspiratör filtresini suyun içine batırın.
  • Yaklaşık 10 dakika kadar kaynattıktan sonra sudan çıkarıp eski bir diş fırçası ile filtreyi temizleyin.

Aspiratör Temizliği: Aspiratör Nasıl Temizlenir?

Sıkça Sorulan Sorular

Aspiratör Temizlenmezse Ne Olur?

Düzenli temizlenmeyen bir filtrede zamanla yağlar birikerek filtrelerin tıkanmasına neden olur. Tıkanmış bir aspiratörün çekiş gücü belirgin bir şekilde azalır; bu da mutfağınızın daha çok kirlenmesi ve tüm eve yayılan bir kötü koku demektir.

Aspiratör Filtresi Ne Zaman Değiştirilmeli?

Bazı aspiratörler, değiştirilebilen kağıt ve karbon filtrelere sahiptir. Bu filtreler ortalama 6 ayda bir değiştirilmelidir. Değişim süresi yemek pişirme sıklığınıza ve ürününüzün türüne göre değişebilir. En doğru bilgi için mutlaka kullanım kılavuzuna göz atın.

Aspiratör Fanı Nasıl Temizlenir?

Aspiratörün fişini çekin. Fan kapağını çıkarın, ılık su ve bulaşık deterjanı karışımıyla yavaşça yıkayın. Kapağı durulayın ve ardından bir havluyla kurulayın. Bulaşık deterjanlı suya bir bez batırın ve fan kanatlarını silin. Bunu yapmadan önce bezi sıkmayı unutmayın. Kuruttuğunuz fan kanatlarını ve kapağını aspiratöre yerleştirin.

En kolay aspiratör nasıl temizlenir? Aspiratör filtresi temizleme yöntemleri

En kolay aspiratör nasıl temizlenir? Aspiratör filtresi temizleme yöntemleri

Aspiratör mutfakta yemek yaparken evin kokmaması için en çok kullanılan eşyalardan biridir. Sıklıkla yapılan yemekler aspiratörlerde kir ve yağ birikmesine sebep olur. Özellikle kızartma sonrası aspiratörlerde oluşan yağlar temizlenmezse inatçı lekelere dönüşebilir. Aspiratörler temizlemek için kullanacağınız birkaç yöntem bulunuyor. Peki aspiratör nasıl temizlenir, Aspiratör filtresi nasıl temizlenir? İşte yanıtlar:

Günümüzde aspiratörler her mutfağın en önemli araç gereçleri arasında yer alıyor. Özellikle son dönemde ankastre mutfaklarla birlikte bir bütün sağlayan aspiratörler yemek pişirirken yemek kokularını ortamdan uzaklaştırarak kadınlar için kolaylık sağlıyor. Yemek pişirirken açılan aspiratörler düzenli aralıklarla temizlenmez içinde yağlar birikir ve zamanla çalışmaz hale gelebilir. Bu yüzden nasıl ki her gün düzenli olarak yemek yapıyorsak aspiratörü de düzenli olarak temizlememiz gerekiyor. Aspiratör içinde biriken kir ve yağlar uygulayacağınız birkaç yöntemle kolayca temizleyebilirsiniz. Aynı zamanda aspiratör filtresini çıkararak temizleyebilirsiniz. Aspiratörü ve aspiratör filtresi kullanacağınız yağ çözücüyle inatçı yağları yok edebilirsiniz. İşte aspiratör temizliği hakkında tüm merak edilenler:

Cam ocak nasıl temizlenir? Cam ankastre ocak su lekesi nasıl çıkarİLİŞKİLİ HABERCam ocak nasıl temizlenir? Cam ankastre ocak su lekesi nasıl çıkar

Aspiratör nasıl temizlenir

Aspiratör nasıl temizlenir

ASPİRATÖR TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Özellikle kalabalık evlerde sürekli yemek pişer. Kadınların korkulu kabusu olan kir ve yağlar zamanla aspiratörlerde de birikir.

Birinci yöntem: Aspiratörlerde oluşan kirleri yok etmek için öncelikle aspiratörü fişten çekin.

Daha sonra bir tencerenin içinde su koyup kaynatın ve içerisine bir miktar beyaz sirke koyun.

Bu arada aspiratör filtresini çıkarın. Su kaynadıktan sonra biraz karbonat ekleyin. Karışımı geniş bir kaba alıp içerisine aspiratörü yerleştirin ve biraz sıcak suyun içinde bekletin. Biraz beklettikten sonra diş fırçasıyla birlikte lekelerin üstünü iyice ovun.

Ovduktan sonra lekelerin kolayca çıktığını tertemiz olduğunu görebilirsiniz.

Aspiratör fitresi nasıl temizlenir

Aspiratör fitresi nasıl temizlenir

İkinci yöntem: Aspiratörü soda ile temizleme işlemidir. Aynı şekilde tencereye su koyup kaynatın.

Daha sonra su kaynadıktan sonra içine 1 su bardağı soda ekleyin. Koyduktan sonra güzelce karıştırın. Genişçe bir kaba alarak içine aspiratör filtresini koyun.

Yaklaşık 5 dakika beklettikten sonra kirlerin kolayca temizlendiğini göreceksiniz.

Aspiratörü sodayla temizleme

Aspiratörü sodayla temizleme

Son yöntem ise: Aspiratörlerde biriken inatçı yağ lekelerini çıkarmak için marketlerde satılan yağ çözücü spreylerde satın alın.

Satın aldığınız yağ çözücüyü direk aspiratör fitresini çıkararak her tarafına sıkın. Daha sonra biraz bekletin.

O arada aspiratör ve çevresine de sıkıp varsa yağ lekeleri kazıyın ve temiz bir bezle silin. Ayrıca gitmeyen inatçı lekelerin olduğu yere biraz cif koyarak sünger yardımıyla ovabilirsiniz.

Aspiratörü beyaz sirkeyle temizleme

Aspiratörü beyaz sirkeyle temizleme

İşte bu kadar

Soğan nasıl saklanır? Soğan nasıl muhafaza edilir Soğan saklama yöntemleri

İLİŞKİLİ HABER

Soğan nasıl saklanır? Soğan nasıl muhafaza edilir Soğan saklama yöntemleri

Cif Sprey Ultra Hız & Güç Yağ

Cif Sprey Ultra Hız Mutfak, üstün yağ çözücü etkisi ile temizliği daha pratik hale getirir. Özel formülü sayesinde lekeleri 10 saniyede söken sprey, bileşimindeki portakal ve limon özleri ile ferahlık verir. Turunçgillerin doğasından aldığı yağ çözücü güçle mutfak temizliği için profesyonel hijyen sağlar. Sprey sayesinde lavabo temizliği için yüzeyleri ovalamanıza, buzdolabını aşındırmanıza gerek kalmaz. Cif Sprey Ultra Hız ile yaptığınız temizlik sırasında yüzeyleriniz çizilmez.

"Buzdolabı nasıl temizlenir?" diye kara kara düşünmenize artık gerek kalmadı. Kurumuş yağ lekelerinin, dökülen yemek artıklarının ve su buharlarının lavabo, buzdolabı veya ankastre üzerinde yarattığı kirleri Cif Sprey Ultra Hız Mutfak ile rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Temizliğe konfor getiren bu sprey, ocak temizliği, ankastre temizliği, mutfak dolabı, fayans, evye, tezgah, aspiratör ve fırın temizleme gibi alanlarda veya endüstriyel mutfaklarda da kullanılabilir. Mutfağın her köşesinde üst düzey temizlik sağlayan Cif kalitesi, yağdan eser bırakmaz.

Yağlı yüzeyleri kabus olmaktan çıkaran temizleyicinin özel içeriği yalnızca on saniyede aktive olur. Bu sayede lekeleri telle ovmak, yüzeylere sıcak su dökerek dakikalarca beklemek, yüzeyleri aşındırmak, çizmek ve tabii ki çok yorulmak geride kalır. Siz de temizliğin yeni nesil uzmanı Cif Sprey Ultra Hız Mutfak ile tanışın, mutfakta yağ ve kir birikintilerine son verin!

Faydaları

  • 10 saniyede mükemmel temizlik
  • Çabuk etki eden yağ çözücü formül
  • Günlük mutfak kirlerinde etkili
  • Tek parmak hareketi ile hızlıca yüzeye uygulanabilir
  • Mutfak kirlerinde hızlı ve kolay temizlik
  • Limon kokulu

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir