ratched dizi / Ratched Dizisi: 'ların Atmosferinde Gerilim Dolu Bir Hikaye

Ratched Dizi

ratched dizi

Resmi Fragman

Netflix Ratched Dizi İncelemesi, İzleyici Yorumları ve Oyuncu Kadrosu

Netflix'in Yeni Dizisi Ratched Hakkında Bilgiler ve Dizi İncelemesi

Netflix’in Eylül ayında izleyicilerine sunduğu yeni dizisi Ratched gizem dolu senaryosuyla dikkat çekiyor. Sinema dünyasının en ilginç ve en ikonik karakterlerinden biri olan Ratched’ın doğuşunu izleyicisine sunan dizide dram, gizem, korku ve gerilim duygularını bir arada yaşayacaksınız. Bu inceleme dizi içeriğimizde en iyi netflix dizileri arasında yer almasını beklediğimiz Ratched dizisi hakkında bilgileri ve eleştirileri sizlere sunacağız. İşte Evan Romansky ve Ryan Murphy imzalı Netflix dizisi Ratched hakkkında bilgiler, dizi incelemesi, izleyici yorumları ve oyuncu kadrosu…


Ratched Dizi İncelemesi 

Eylül tarihi itibarıyla Netflix üzerinden yayınlanmaya başlanan Ratched dizisinde genç bir kadının akıl hastanesine hemşire olarak girmesi ve burada yaşanan gizemli olaylar anlatılıyor. Dizinin senaryosu ise Hollywood ve Politician gibi dev yapımlardan tanıdığımız Ryan Murphy ve Evan Romansky imzalı.

jpg


2. Oyuncu kadrosunda Sarah Paulson, Finn Wittrock, Cynthia Nixon ve Judy Davies gibi tanınmış isimlere yer veren Ratched dizisinde ana karakterimiz Mildred Ratched’a Sarah Paulson hayat veriyor.

jpg


3. Ratched dizisinin konusu bir akıl hastanesine gizemli amaçlarla hemşire olarak giren genç Ratched’ı ve akıl almaz düşüncelerini anlatıyor. Dizide insanlar üzerinde bazı deneylerin yapıldığı akıl hastanesinde çalışmaya başlayan Ratched’ın gün geçtikçe içindeki karanlığı ortaya çıkardığını görüyoruz.

jpg


4. Hastaları farklı deneysel yöntemlerle tedavi etmeye çalışan bu hastaneyi kısa sürede etkisi altına almayı başaran Ratched insanları iyileştirmek için kendine has yöntemler kullanıyor.

jpg


5. Netflix’in ikinci sezonuna onay verdiği Ratched dizisinin ilk sezonunun şimdilik başarılı bir şekilde devam ettiğini söyleyebiliriz. Öyle ki gizem dolu senaryo ve anlaşılması zor bir psikolojik karakter olan Ratched beklentilerin hayli üstünde kaldı.

jpg


6. Dizi boyunca Ratched’ın neler yapmaya çalıştığını anlamaya uğraştıkça kendinizi bir gizem ve korkunun içerisinde bulmanız mümkün. Ana karakterimiz Ratched ise dizideki karakterleri kendine çektiği gibi izleyicileri de adeta kendisine çekiyor.

jpg


7. Ratched dizisindeki oyunculuk performansları da son derece başarılı. Bir deliyi veya akıl hastasını oynamak oldukça zor bir performansken dizide rol alan oyuncuların inandırıcılığı gerçekten muazzam.

jpg


8. Son olarak IMDb’de aldığı ’lık yüksek puanla başarısını gösteren Ratched dizisi suç ve gizem türünde uzun yıllar boyunca akıllardan çıkmayacak bir yapıttır. Sadece Netflix üzerinden izleyebileceğiniz Ratched dizisini gerçek dizi izleyicilerine şiddetle tavsiye ediyoruz.

jpg


Netflix’in Suç ve Gizem Dolu Dizisi Ratched Hakkında İzleyici Yorumları

👤 herhangi bir ön bilgim olmadan, neymiş-ne değilmiş merakıyla başladım diziye. ilk sahneden itibaren sanki bir korku filmi içindeymişsiniz hissiyatı yaratma çabaları, cetvelle çizilmişçesine düzgün renk geçişleri vs ile bende hayal kırıklığı yarattı, hikayenin nasıl ilerleyeceğini çok da merak etmedim. yine de seyretmeye devam ettiren ise dizinin karakterleri oldu. mesela mildred; ondan korkmalı mıyım, zekasına mı hayran kalmalıyım, canavara mı dönüşecek E**** G.


👤 diziyi yorumlayacak olursak , gerilim tarzında çok daha iyi diziler izledim. fakat senesi için netflix için konuşacak olursak, izlenebilir çok çok yapım yok. değişik ne bulursak izliyoruz. bu anlamda başarılı. gerçekten farklı, çalışılmış bir dizi. genel anlamda bence ortalama , izlenebilir bir dizi. V*** A.


👤 gerçekten harika, zaman zaman yavaş ilerlese de genele bakıldığında çok başarılı olan netflix dizisi. sarah paulson harikalar yaratmış. sharon stone'u görmek güzeldi. atmosfer ve müzikleri açısından buram buram alfred hitchcock kokan dizi. bundan ötürü izleyiciyi içine çekmeyi başarıyor. S**** M.


👤 one flew over the cuckoos nest’teki ratchet ile bu yapımdaki ratchet’ın aynı karakterler olduğunu düşünmek anlamsız. filmle iliskilendirilmesinin tek sebebinin marketing amaçlı olduğunu düşünüyorum. yoksa, rahatlıkla filmden alakasız olarak vizyona girebilirmiş. Yine de etkileyici bir dizi olmuş ben beğendim ve tavsiye ederim M*** S.


👤 american horror story sevenlerin asla kaçırmaması gereken kaliteli netflix dizisi. ryan murphy’nin işlerine bayılan biri olarak tabii ki bunu da çok sevdim. oyunculuklar şahane, sarah paulson inanılmaz biri. mekanlar ve kostümler insanda görsel bir doygunluk yaratıyor, izlediğiniz şeyden zevk alıyorsunuz resmen. ikinci sezonu merakla bekliyorum. N**** B.


👤 izlediğim ilk iki bölümün düşündürdükleri kısaca;
mekan tasarımları, kostümler, görüntü yönetmenliği ve kurgu "oscarworthy" denebilecek türden. hoş, oscar ödül töreninin anlamlılığı da tartışmalı ama olsun. teknik açılardan gerçekten üst düzey bir iş olmuş ratched. oyunculuklar da zira üst düzeyde, gayet iyi bir cast seçimi olmuş. ama bunca pozitif tarafının aksine senaryo akışı ve inandırıcılığı, sürükleyiciliği benim için biraz sıkıntılı. A***** V.


👤 müzikleri ve çekimleri sayesinde birçok sahnesinde alfred hitchcock tadı vermesinin yanında renkleri, arabaları, kostümleri, mimarisi ve genel anlamda dönemi oldukça heyecan verici bi şekilde yansıtan sinematografisiyle oldukça zarif bi dizi olmuş. seyir zevki dışında, 40'larda eşcinsel olmanın sonuçlarını, günümüzdeki yeni nesil dizilerin eşcinsel karakterlerine nefret kusan homofobiklerine gösterip nelerin yaşandığını çarpıcı bi şekilde anlatması da oldukça anlamlıydı. H***** S.


👤 american horror story özellikle asylum'a ve ryan murphy tarzına aşina olanlar bayılacaklar benim seafoodplus.info ve louise fletcher'ın karakterini çok bilmek seafoodplus.infoyı seviyorsanız zaten filmi izlemişseafoodplus.info diziyi izlerken filmi silin kafanızdan çünkü mildred ratched'ı alıp bir ikona dönüştürüp sunuyor seyirciye.çocukluğunu kukla tiyatrosuyla paralel gördüğümüz sahnelerden başlangıcı yapıp rahatlıkla drama'ya döndürülecek bir hikayeside var. B**** Z.


👤 guguk kuşu ile ilgisini duyup izlemeye karar verdim.
ilk 4 bölümünü izlemiş biri olarak hastalara uygulanan tedavi yöntemlerinin ilginçliği dışında etkileyici bir hikayesi olmadığını gördüm.
sahneler arasında geçişler bazen yoruyor. anlaşılmaz havası vermek adına o kadar hızlı geçişler var ki, baştan savma çekilmiş hissi yaratıyor. o sahnede eksik bir şey kalıyor ve tamamlanmıyor ilerde de. çekim için kullanılan yerler, kıyafetler, oyuncular, müzikler vs. hoş.
ama dediğim gibi hikaye sıradan, umduğum gibi olmadı. M**** T.


👤  yılının en iyi dizilerinden birisi. harika bir iş olduğundan değil, bu yıl biraz boş geçtiğinden. beklentiyi fazla yükseltmeden izlenmesi gerekiyor. kostümler ve mekanlar çok iyi, oyuncular başarılı, atmosferi de insanı ekrana kilitleyebilecek düzeyde. başlıkta daha önce birkaç kez yazıldığı gibi biraz bates motel havası var. fakat bir dizideki en önemli unsur olan kurgu, yetersiz kalmış. dizi bir şeyler anlatmak istiyor ama ne anlatmak istediğinden de pek emin değil. E**** B.


Netflix Ratched Dizisi Oyuncu Kadrosu ve Karakter Analizleri

Sarah Paulson – Mildred Ratched

ojpg

American Horror Story ve Glass gibi sinema dünyasına damga vuran yapımlardan tanıdığımız Sarah Paulson etkileyici oyunculuk performansı ile dikkat çekiyor. Ratched dizisinin başrolünde yer alan ünlü aktör inanılmaz bir oyunculuk performansı ortaya koyarak takipçilerini şaşırttı. Hayat verdiği psikolojik karakterle bütünleşen Sarah rolünün üstesinden gelmeyi başarmış. Mildred Ratched karakteri ise kendine has yöntemleri olan ve ne düşündüğünü kimsenin bilmediği garip bir karakter. Sanırım senarist gizemini kendisinin bile bilmediği bir karakter ortaya çıkarmaya çalışmış. Öyle ki ne oluyor bu dizide bu karakterin amacı ne gibi soruların cevabı ortada yok.


Finn Wittrock – Edmund Tolleson

ojpg

American Horror Story oyuncusu olan Finn Wittrock birçok sinema filminde rol almış ve kaliteli aktörlerden biridir. Özellikle Unbroken filmindeki performansı ile akıllara kazınana Finn Ratched dizisinde de iyi bir performans ortaya koyuyor. Dizide Edmund Tolleson’a hayat veren Finn Wittrock’un Sarah Paulson ile olan uyumu da eşsiz bir tat katıyor.


Judy Davis – Nurse Betsy Bucket

ojpg

Ratched dizisinde hemşire Betsy Bucket’i canlandıran Judy Davis etkileyici performanslardan birine imza atmıştır. Birçok sahnede karşılaştığımız hemşire Betsy ise dizinin mihenk taşlarından biri. 

Önerilen İçerik:Netflix’in En Popüler Gerilim Dizileri

seafoodplus.info

Netflix" width="" height="" data-src="seafoodplus.info?feature=oembed" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Kaynak: 1

Ratched

Ratched

Yayında

Puanım :

İzlemek İstiyorum

Eleştiri yaz!

Facebook'ta PaylaşTwitter'da paylaş

Özet ve Detaylar

Ratched, akıl hastanesinde hemşirelik yapan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. İş arayışında olan Mildred, bunun için bir psikiyatri hastanesine başvurur. Hastanede, insan zihni ile ilgili rahatsız edici deneyler yapılmaktadır. Kendisini mükemmel bir şekilde gösteren Mildred, bir hemşirede aranması gereken tüm özelliklere sahip olduğunu belirtir. İşe kabul edilmesinin ardından Mildred, zamanla zihinsel sağlık sistemine ve içindeki kişilere sızmaya başlar. Çok geçmeden Mildred'ın güzel görünüşünün ardında yatan korkunç gerçekler ortaya çıkar.

1. sezona bak

Oyuncular

Tüm oyuncu kadrosu

En son haberler

7 Dizi haberleri

Son Videolar

Ratched Altyazılı Fragman (2)
Ratched Altyazılı Fragman

Fotoğraf

Hayran tepkileri

En çok beklenen yeni diziler

Dönence

1

Star Wars: Ahsoka

2

Echo

3

Special Ops: Lioness

4

Hijack

5

Göremediğimiz Tüm Işıklar

6

En çok beklenen yeni diziler

En çok konusulan popüler diziler

Aldatmak

1

Arayış

2

Çöp Adam

3

Aktris

4

The Idol

5

İbn-i Sina

6

The Walking Dead

7

Black Mirror

8

Metamorfoz

9

Gülcemal

10

En popüler diziler

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir