prof dr nuri aydın nereli / Cerrahpaşa Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nuri Aydın atandı! Prof. Dr. Nuri Aydın kimdir?

Prof Dr Nuri Aydın Nereli

prof dr nuri aydın nereli

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa rektörü Nuri Aydın kimdir, nereli, hangi görevlerde bulundu? Atanan Prof. Dr. Nuri Aydın’ın biyografisi!

4 Ağustos 2022 tarihli atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğüne Yeni Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın getirildi. Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararnamesi, TC. resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Nuri Aydın kimdir? Nuri Aydın ne mezunu, hangi görevlerde bulundu?

Prof. Dr. Nuri Aydın kimdir, nereli, kaç yaşında?

Nuri Aydın 1977, İstanbul’da doğdu, Akademisyen, Tıp Profesörü, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanıdır.

Prof. Dr. Nuri Aydın, 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde öğrenim gördüğü sırada, Amerika Birleşik Devletleri'nde Yale Üniversitesi ve Pittsburgh Üniversitesi'nde staj programlarına ve İngiltere Londra'da lisan eğitim programlarına katıldı. İnternlük dönemini Harvard Üniversitesi'nde tamamladı. Prof. Dr. Aydın, 2006 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı'nda tıpta uzmanlık eğitimini tamamlayarak Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı oldu. Uzmanlık eğitimi sırasında New York Hospital for Special Surgery'de (ABD) travma ve ayak cerrahisi, Münih Klinikum Rechts der Isar'da (Almanya) spor yaralanmaları konusunda eğitimler aldı.

Uzmanlık sonrası mecburi hizmetini Validebağ Öğretmenler Devlet Hastanesi'nde (yeni adıyla Üsküdar Devlet Hastanesi) yaptı. Özel Acıbadem Hastanesi'nde çalıştı. Askerlik hizmetini Erzurum Mareşal Çakmak Asker Hastanesi'nde "uzman tabip" olarak yaptı.

2012 yılında Üsküdar Devlet Hastanesi'nde çalışırken "Doçent" unvanı aldı. 2013 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak göreve başladı. 2017 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde "Profesör" oldu.

Uluslararası Mesleki Çalışmaları

Prof. Dr. Nuri Aydın, 2006 yılında Avrupa Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği'ne "asil üye" olarak kabul edildi. 2013 yılında Avrupa Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği'nin (SECEC) "Intra-Europan Travelling Fellowship" eğitim bursunu İspanya'dan Dr. R. Barco Laakso ile birlikte almaya hak kazandı. Bu kapsamda omuz cerrahisi ile ilgili, içlerinde Charité (Almanya), Annecy (Fransa), Hatanpää ve Coxa (Finlandiya), Linkopig (İsveç), Berne (İsviçre), Nice (Fransa), Innsbruck (Avusturya), Aarhus'un (Danimarka) olduğu Avrupa'nın önde gelen 8 ayrı merkezinde eğitimler aldı.

2016 yılında Amerikan Ortopedik Cerrahlar Akademisi (AAOS) tarafından verilen "AAOS International Surgical Skills Scholarship" bursunu aldı. Bu burs kapsamında Stetson Powel Orthopedics Los Angeles'ta (ABD) klinik ve cerrahi gözlemlerde bulundu. 2020 yılında ise aynı akademi tarafından verilen "Emerging Leaders Scholarship" bursuna layık görüldü.

Uluslararası Ortopedi ve Travmatoloji Derneği (SICOT) Omuz Cerrahisi Kurul Başkanlığı, Türk Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Avrupa Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği (SECEC) Doğu Avrupa Bölgesi Komite Üyeliği, görevlerinde bulunmuştur. Halen Uluslararası Ortopedi ve Travmatoloji Derneği (SICOT) Omuz Cerrahisi Kurul Üyesi olarak görev yapmaktadır. Avrupa'daki önemli omuz cerrahisi eğitim merkezlerinden olan Innsbruck Üniversitesi bünyesinde her yıl düzenlenen Omuz Cerrahisi kursunda (Avusturya) "Onursal Eğitici" olarak görev almakta; omuz cerrahisi ile ilgili Avrupa'daki meslektaşlarına omuz artroskopisi ve omuz çevresi protez uygulamaları konusunda dersler ve uygulamalı eğitimler vermektedir.

Mesleki İlgi Alanları

Prof. Dr. Nuri Aydın, ortopedi ve travmatoloji alanında artroskopi, spor yaralanmaları, diz ve omuz cerrahisi konularında uzmanlaşmıştır. Protez uygulamaları, tekrarlayan omuz çıkıkları, diz ve omuzda bağ yaralanmaları, kas yırtıkları konularında ameliyatlar yapmaktadır. Bu konularla ilgili çok sayıda akademik çalışması olup, uluslararası toplantılarda davetli konuşmacı olarak yer almıştır.

Prof. Dr. Nuri Aydın, 2014-2018 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Kan Transfüzyon Komitesi Üyeliği, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı Özel Öğrenci Komisyonu Üyeliği, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcılığı, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Gelir İdaresi Süreç Yöneticiliği görevlerini yürütmüştür. Halen, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmektedir.

2018 yılında İstanbul Üniversitesi'nden ayrılarak kurulan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'ya Kurucu Rektör olarak atanmıştır.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü'ne Atanması

Prof. Dr. Nuri Aydın, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13.'ü ve Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2. ve 3. maddeleri uyarınca 14 Temmuz 2018 yılında İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Kurucu Rektörü olarak atanmıştır.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi nereye taşınıyor? Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde hangi bölümler, nereye taşındı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Bakan Koca'nın, Cerrahpaşa'nın, Taksim ve Samatya'daki hastanelerde hizmet vereceğini açıklamasının ardından "Cerrahpaşa Tıp Fakültesi nereye taşınıyor? Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde hangi bölümler, nereye taşındı?" soruları araştırılmaya başlandı.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerden sonra yapılan kontrollerde riskli bulunarak bazı bölümlerde faaliyetleri durdurulan İÜC Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin polikliniklerinde tüm branşlarda kısıtlı imkanlar dahilinde ayaktan hasta kabulü ve laboratuvar hizmetleri, deprem riski olmayan çelik konstrüksiyon binalarda veriliyor.

CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ'NDE HANGİ BÖLÜMLER TAŞINDI?

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, mevcut binaların durumu, taşınma süreci hakkında açıklama yaptı. 

Aydın, "Sayın Sağlık Bakanımız, dün yaptığı basın açıklamasıyla Cerrahpaşa Tıp Fakültemiz Hastanesi için yerleşkemizin bitişiğinde bulunan, yaygın adıyla Samatya olarak bilinen İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Taksim'de yakın zamanda yenilenerek hizmete açılmış olan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Cerrahpaşa Tıp Fakültemizin kullanımına açıldığını ifade etmiştir. Cerrahpaşa'nın yaşadığı bu sürece hızla bir çözüm ürettiği için Sayın Sağlık Bakanımıza hastalarımız, çalışanlarımız ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederim. Bundan böyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Poliklinik hizmetlerine ağırlıklı olarak eskiden olduğu gibi mevcut yerinde yani Cerrahpaşa'da devam edecek olup; poliklinik hizmetlerinin yanı sıra robotik cerrahi, karaciğer-böbrek ve kemik iliği nakilleri, yoğun bakım gibi özellikli işlemler de dâhil olmak üzere tüm ameliyat ve yatan hasta hizmetleri Samatya ve Taksim hastanelerimizde sürdürülecektir. Eğitim faaliyetlerimiz ise tüm birimlerimizde eşzamanlı olarak gerçekleştirilecektir. En kısa zamanda devir işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte, bu hastanelerin bugüne kadarki hizmet kapasitelerinin İstanbul ili için önemli bir yükü kaldırdığı bilinci ile eğitim ve sağlık hizmetlerimiz kaldığı yerden devam edecektir" diye konuştu.

CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ NEREYE TAŞINIYOR?

Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen de sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Gönen, "Bugün yorgun ama huzurluyum. Cerrahpaşa'nın kendi yerleşkesinde yenilenme çalışmasında en önemli adım atıldı ve ihalesi gerçekleştirildi. Şartnameye göre 220 bin metrekarelik alanımız 600 günde teslim edilecek. Yeni binalarımız tamamlanana kadar polikliniklerimiz ve eğitim faaliyetlerimiz ağırlıklı olarak Cerrahpaşa yerleşkemizde, ameliyatlar,girişimsel işlemler ve yatan hasta tedavilerimiz ise Sağlık bakanlığına ait Samatya ve Taksim Eğitim ve Araştırma hastanelerinde devam edecektir. Yeni binalarımıza geçene kadar Sağlık hizmeti sunumumuz ve eğitim faaliyetlerimiz hız kesmeden devam edecektir. Acil Sorunumuza hızla çözüm üreten sağlık bakanımıza ve rektörlüğümüze teşekkür ederiz" dedi.


Cerrahpaşa Tıp FakültesiSağlık Bakanıfahrettin koca

Cerrahpaşa Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nuri Aydın atandı! Prof. Dr. Nuri Aydın kimdir?

Resmi Gazete’de yayımlanan son Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 6 üniversiteye rektör atandı. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü ve Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine göre yeni kurulan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğüne - Cerrahpaşa Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nuri Aydın atandı. Peki Prof. Dr. Nuri Aydın kimdir? İşte cevabı…

PROF. DR. NURİ AYDIN KİMDİR

Prof.Dr.Nuri Aydın, Uluslararası Ortopedi ve Travmatoloji Derneği (SICOT- Société Internationale de Chirurgie Orthopédique et de Traumatologie) tarafından derneğin Omuz Cerrahisi Kurulu Başkanlığına seçildi. Halen Ortopedi ve Travmatoloji alanındaki uluslararası kabul gören en önemli dernek olan SICOT, 1929 yılında kurulmuş ve Belçika merkezli olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Aydın son yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yeni kurulan Cerrahpaşa Rektörlüğüne atandı.

Aydın'ın aldığı uluslararası ödüller:

AAOS (American Academy of Orthopedic Surgeons) International Surgical Skills Scholarship Award (2016)

Intra-European Travelling Fellowship Award, Avrupa Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği (SECEC) (2013)

Aydın'ın mesleki deneyimi:

İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, İstanbul (HALEN DEVAM EDİYOR)

Acıbadem Hastanesi, Kadıköy, İstanbul

Üsküdar Devlet Hastanesi, Koşuyolu, İstanbul

Mareşal Çakmak Asker Hastanesi, Erzurum

Validebağ Öğretmenler Hastanesi, Koşuyolu, İstanbul

Marmara Üniversitesi Hastanesi, İstanbul

Aydın'ın üyesi olduğu kuruluşlar:

Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD)

Türk Ortopedi ve Travmatoloji Derneği (TOTDER)

Türk Spor Yaralanmaları, Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği (TÜSYAD)

Türk Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği (TODCD)

Türk Ayak ve Ayak Bileği Cerrahisi Derneği

Avrupa Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği (SECEC)

Avrupa Spor Yaralanmaları, Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği (ESSKA)

Amerikan Ortopedi Akademisi (American Academy of Orthopedic Surgeons)(AAOS)

Amerikan Artroskopi Birliği (Arthroscopy Accociation of North America) (AANA)

Innsbruck Shoulder Society, Avusturya

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir