ten uyumu nasıl yakalanır / Cinsel sorunlarda ten uyumu nasıl sağlanır? - seafoodplus.info Halim Hattat

Ten Uyumu Nasıl Yakalanır

ten uyumu nasıl yakalanır

Ten uyumu nedir, nasıl anlaşılır? Bağımlılık yapar mı?

Ten uyumu Bu kelimeyi muhtemelen çok kez duymu&#;sunuzdur Peki, ten uyumu nedir? Ten uyumu nas&#;l anla&#;&#;l&#;r? Elele ar&#;ivinden ten uyumu konusuna yak&#;ndan bakal&#;m

Yaz&#;: Dilek Girgin / Elele Ar&#;ivinden

TEN UYUMU NED&#;R, NASIL ANLA&#;ILIR?

Mutlu bir seks ya&#;ant&#;s&#; a&#;ktan sevgiye, &#;efkatten &#;ehvete kadar uzanan pek çok duygu bar&#;nd&#;r&#;r. E&#;ler aras&#;nda ten uyumunun oldu&#;u bir seks ya&#;ant&#;s&#; ise kelimenin tam anlam&#;yla ‘bamba&#;ka’d&#;r. En ba&#;l&#;ca göstergesi ise &#;u cümledir: ‘Yoksa tenlerimiz ayn&#; anda, ayn&#; kuma&#;tan m&#; dokunmu&#;?’ Sizin de böyle bir hissiyat&#;n&#;z varsa ten e&#;inizle berabersiniz demektir. Her tenin kokusu, dokusu, tad&#;, hissi farkl&#;d&#;r ve siz ‘o tene’ dokunmaya, ok&#;amaya, öpmeye doyam&#;yor, kar&#;&#; koyam&#;yorsunuzdur. Ayr&#;ca birbirinizin cinsel anlay&#;&#;&#;na hitap eden bir ileti&#;im dili kullan&#;yorsunuzdur.

TENLER KONU&#;UYOR

Aran&#;zda ten uyumu oldu&#;unu gösteren ba&#;ka detaylar da var. E&#;inizle aran&#;zda ten uyumu varsa birbirinizi uyarmak için çaba harcaman&#;za gerek yoktur; siz durursunuz, tenleriniz konu&#;ur. Dokunurken, koklarken, tadarken hayattan soyutlan&#;r, bulutlar&#;n üzerinde yolculuk yapar, inan&#;lmaz bir mutluluk duygusu ya&#;ars&#;n&#;z. Akl&#;n&#;z&#;n nerelere gitti&#;ini anlayamaz, sadece ya&#;ars&#;n&#;z. Kokusunu içinize çeke çeke öper, bunu yapmaktan asla b&#;kmazs&#;n&#;z. El ele tutu&#;urken bile sevi&#;ir, birbirinizi yarg&#;lamaz, tam tersine ruhunuzla anlars&#;n&#;z. Birbiriniz olmadan yatakta uyuyamamak da ten uyumunun bir ba&#;ka göstergesidir… Bu rüya gibi cümleler, ten uyumu ya&#;amam&#;&#; birine gerçek d&#;&#;&#; gelebilir. Bilenlerin ise dudaklar&#;nda keyifli bir tebessüm uçu&#;ur.

YARAMAZ FEROMON

Romantizmi bir yana b&#;rak&#;p biraz da biyolojik bilgi vermek gerekirse &#;unlar&#; söyleyebiliriz. Ten uyumu sadece cinsel de&#;il ruhsal ve fiziksel çekimi kapsar; a&#;k, tutku, sevgiyle desteklenir. &#;ki insan aras&#;nda ba&#;&#;ml&#;l&#;k yapabilen bu dokunma ve sar&#;lma arzusunda ise pek yaramaz olan ‘feromon’ hormonunun etkisi büyük. Yani söz konusu olan bir cinsel kimyad&#;r.

Burnumuzun iç k&#;s&#;mlar&#;nda bulunan ‘vomeronazal’ isimli almaçla alg&#;lanan ve beyne iletilen feromon hormonunun i&#;leyi&#;ini ise özet olarak &#;u &#;ekilde aç&#;klayabiliriz:

Birinden ho&#;land&#;&#;&#;n&#;zda vücudunuzda bir seri fizyolojik ve kimyasal etkile&#;im meydana gelir; bunlar da koku salg&#;laman&#;za neden olur. Bu tahrik edici koku, kar&#;&#;n&#;zdaki insan&#;n burnunun derinliklerine, ‘sadece ona özel’ bir mesaj gönderir. Bu kimyasal etkile&#;im de duyular&#;n&#;z&#; harekete geçirir. Söz konusu kimyasal olguya ruhsal ve fiziksel be&#;eniler, bilinçalt&#; ve bilinç üstündeki faktörler de kat&#;l&#;nca ortaya ten uyumu ç&#;kar. Parfümlerin yap&#;m&#;nda feromon hormonundan yararlan&#;ld&#;&#;&#;n&#; da bir not olarak payla&#;al&#;m.

TEN UYUMU BA&#;IMLILIK YARATIR MI?

Ya&#;anan cinsel beraberlik s&#;ras&#;nda tüm dünyan&#;n durmas&#;na neden olan ten uyumu, elbette ba&#;&#;ml&#;l&#;k yaratabilir. Onun size, sizin ona hissettirdi&#;iniz her &#;eyi ‘müthi&#;’ ve hatta ‘mucizevi’ olarak alg&#;layabilirsiniz. Sadece ikinize özel bir mutluluk fanusunda ya&#;ad&#;klar&#;n&#;z, gözünüzün ba&#;kas&#;n&#; görmesini engelleyebilir. Ba&#;ka konularda sorun ya&#;asan&#;z dahi ten uyumu ya&#;ad&#;&#;&#;n&#;z ki&#;iden kopamayabilirsiniz. Yani a&#;k olmadan da ten uyumu olmas&#; mümkündür, fakat a&#;kla beraber &#;üphesiz daha iyidir.

GÖBEKL&#; B&#;R ADAM DA OLAB&#;L&#;R!

Kar&#;&#;n&#;zdaki insan&#; vazgeçilmez k&#;lan ten uyumu, hayallerinizdeki beyaz atl&#; prensle hiç ilgisi olmayan birine ba&#;lanman&#;z&#; sa&#;layabilir; örne&#;in asla kendinizi birlikte dü&#;ünemeyece&#;iniz göbekli bir adama. Özetle ten uyumunun klasik be&#;enilerle bir ilgisi yoktur. Bunun d&#;&#;&#;nda sizi mutluluktan mutlulu&#;a uçuran ten uyumu, daha pozitif olman&#;z&#; sa&#;layabilir ve hayat&#;n&#;za çok özel bir anlam katabilir.

TEN UYUMU OLMAZSA OLMAZ MI?

Sevgilinizle/e&#;inizle aran&#;zda ten uyumu varsa &#;ahane. Bunun keyfini sonuna kadar ç&#;kar&#;n. Ancak çiftlerin sadece yüzde 10’unun ten uyumuna sahip oldu&#;u gerçe&#;ini de unutmay&#;n. Yani söz konusu olan &#;ansl&#; bir az&#;nl&#;k! Ten uyumu u&#;ra&#;&#;p çal&#;&#;&#;larak ortaya ç&#;kar&#;labilecek bir olgu de&#;il, çünkü ten uyumu ya vard&#;r ya da yoktur. Sadece baz&#; terapi seanslar&#;yla çiftlerin birbirini daha iyi anlamas&#;, daha iyi kavramas&#; ve hissetmesi sa&#;lanabilir. Bununla birlikte ten uyumunun olmad&#;&#;&#; ili&#;kiler de sevgiyle, a&#;kla, &#;efkatle gayet güzel ilerler. Hayat&#; payla&#;mak, sevgiyle sar&#;lmak, birlikte çocuklar büyütmek, ortak ideallere yelken açmak ba&#;l&#; ba&#;&#;na bir mutluluk kayna&#;&#;d&#;r.

B&#;R B&#;LENE SORDUK

"Dünya duruyor, sadece bir var&#;z"

Ten uyumu diye bir &#;ey kesinlikle var. Ya&#;ad&#;m, ya&#;&#;yorum ve biliyorum. Sevgilimin tenini seviyorum, öpmeye ve dokunmaya doyam&#;yorum. Sevi&#;melerimizin her biri rüya gibi ve ben bunu daha önce hiç ya&#;amad&#;m. A&#;&#;k oldum, yine a&#;&#;&#;&#;m. Ten uyumu bence a&#;kla ilgili ama ayn&#; zamanda a&#;ktan ba&#;&#;ms&#;z bir &#;ey. Dünya duruyor ve sadece bizim mutlulukla var oldu&#;umuz bir ba&#;ka özel dünya ortaya ç&#;k&#;yor. O dünyadan d&#;&#;ar&#; ç&#;kmay&#; hiç istemiyoruz.
Seher D. /35 ya&#;&#;nda

“Hazz&#;n ve mutlulu&#;un dibi ”

Bir gün sevgilime döndüm ve dedim ki; ‘San&#;yorum bizim tenlerimiz ayn&#; anda yarat&#;lm&#;&#;.’ Belki kula&#;a fantastik geliyordur ama hissetti&#;im buydu. Hazz&#;n ve mutlulu&#;un dibi olarak tan&#;mlayabilirim ten uyumunu. Bu tan&#;ma katabilece&#;im çok &#;ey var ama kelimeler yetmiyor. Bir sürü arkada&#;&#;m&#;n bu duygular&#; ya&#;amad&#;&#;&#;n&#; biliyorum, bunu deneyimleyecek kadar &#;ansl&#; olmam&#; ise inan&#;lmaz buluyorum.
Necla K. /41 ya&#;&#;nda

“&#;ki metre öteden kokusunu al&#;yorum”

B&#;rak&#;n sevi&#;meyi, eli elime de&#;di&#;inde dünya duruyor. &#;ki metre öteden kokusunu alabiliyorum. Hiç olmayacak ortamlarda, örne&#;in bir arkada&#; toplant&#;s&#;nda kokusu buram buram bana ula&#;&#;yor. Tabii ki sevi&#;medi&#;imiz zamanlarda ona tap&#;yorum, ona her an dokunmak, sar&#;lmak ve öpmek istiyorum. Ama sevi&#;irken her &#;ey o kadar ba&#;ka ki! Ona a&#;&#;&#;&#;m, ten uyumumuza tap&#;yorum.
Öznur K. /29 ya&#;&#;nda

&#;LG&#;L&#; &#;ÇER&#;KLER

Cinsel + ruhsal + fiziksel uyum = TEN UYUMU

EYLEM KESKİN

[email protected]

Cinselliğin iki kişi arasında mükemmel şekilde yaşanabilmesi için en gerekli şey ne desek, çoğunuzun cevabı hazırdır: Ten uyumu! Peki gerçekten böyle bir şey var mı yoksa bir efsaneden mi ibaret ten uyumu denen şey? Uzmanına sorduk

Uyumun beyinde, yaşamda, cildin altındaki damarlardan geçen kanda ve sinirlerde olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı-Cinsel Terapist Gökçen Erdoğan, “Bütün bunların bir araya gelmesi gerçekten zor ama geldiyse de tepeden tırnağa bütün hücrelerinizi yerinden oynatacak kadar güçlü, aklınızı başınızdan alacak kadar sarsıcı olur.

Dünya sizin etrafınızda döner, her taraf toz pembe görünür, yüreğiniz artık sizin olmaktan çıkar” diyor ve ekliyor: “Mükemmel ilişkide uyum hem cinsel hem ruhsal hem de fiziksel olmalı. Biri eksik olursa topallama başlar. İlişki bir yerden fire verir ve yakalamak için diğer denizlere yelken açar.”

Nedir ten uyumu? Mıknatıs gibi bir şey mi?

Dokunmaya karşı koyamaz hale getiren ve karşındakinin cinsel anlayışına hitap eden bir iletişim şekli aslında. Sadece cinsellik olarak tanımlansa da bunun dışında kalan boyutları da var. Çekicilik, büyü, hayal, tutku, zevk alma ve verme, gözlerdeki hayat ışığı, hayattan soyutlanma, her daim yeşil ışığın yanması gibi.

Peki olmazsa olmaz mı?

Öyle bir katiyet yok tabii, ama olsa iyi olur. Eğer ilişkinin mükemmelini istiyorsan girizgah önemlidir. Mükemmel ilişkide uyum hem cinsel hem ruhsal hem de fiziksel olmalıdır. Bu üçlünün toplamı ise ten uyumudur. Bu üçünden biri eksik olursa tam olarak uyum yaşanmaz ve topallama başlar. Bütün sorumluluğu üstlenen ikili bir yerden fire verir ve yakalamak için diğer denizlere yelken açılır.

Ten uyumu yoksa aşk da yok mu?

Ten uyumu olmadan da aşk olur tabii, aşkın sadece bir koludur, onunla güçlenir, onsuz zayıflar. Aşkta bağımlılık yaratan kısımdır. Etrafımızda aşk yaşayanların sadece yüzde 10’u ten uyumu içindedir. Günümüzde evli çoğu erkek ve kadın, eşiyle değil de farklı biriyle tensel uyum yaşıyor. Cinsellik dünyası diye bir dünya var ve bu dünya ayıp, günah ve yasak barındırmıyor. Radar gibi her daim arıyor ve hedefe kilitlenip bulduğunda da maalesef tam ortadan vuruyor. O dönemde yer, mekan, kişi ya da mantık barındıran hiçbir faktör olmuyor. Sonradan mantık devreye girse dahi iş işten geçmiş olabiliyor. Ten uyumunda durmak yok, her daim ileriye prensibi vardır. Eşler arasında yaşanırsa da ‘Bal dök yala’ kıvamında bir ilişkiye zemin hazırlar.

Ünlü Alman filozof Arthur Schopenhauer “Genetik yapının uyuşmadığı birine cinsel çekim hissetmezsin” diyor

Ben de diyorum ki, cinsel çekim o kadar yoğun bir duygudur ki genetiği bile değiştirir! Tabii ki genetik bizim kodumuz, genetik her şeyin şifresi ama bu kadar minimalize etmemek lazım. Ben inanmıyorum, bilimsel bir veri değil bu. Ona bakarsak Alfred Louis Charles de Musset de diyor ki:

“Baldırıma dolanmış beyaz bir baldır

Alevli bir bakış,

Düşünce fışkırıyor içinden.

Hele şu iki meme yok mu?

Tanrısal bir elin yuvarlaklaştırdığı

o aşk meyveleri

Göğüs üstünde ikisi aynı anda titreşen

Kavradığımda ellerime

kocaman kocaman gelen!

Erkekseniz ve bu şekilde bir kadını gördüyseniz genetiğiniz ne olursa olsun kromozomunuz 23 bile olsa içinizde bir kıpırdanma hissedersiniz. O zaman genetik menetik hak getire!

Ten uyumunu yakalamak kolay mı, zor mu?

Zor ama zaten zor olan güzel değil mi? Uyum beyindedir, uyum yaşamdadır, uyum cildimizin altındaki damarlardan geçen kanda ve sinirlerdedir. Bunu yakalayabilirsek ne mutlu. Bu kombinasyonların bir araya gelmesi gerçekten zor ama geldi mi de tepeden tırnağa her bir hücrenizi yerinden oynatacak kadar güçlü, aklınızı başınızdan alacak kadar sarsıcı olur. Dünya sizin etrafınızda döner, trafik durur sadece siz yürürsünüz, her taraf toz pembedir, sürekli gülümsersiniz, Polyanna en yakın arkadaşınız olur, yüreğiniz artık sizin olmaktan çıkar.

Peki ten uyuşmazlığı ayrılık nedeni olabilir mi?

Olabiliyor maalesef. Fakat ten uyumuna gelene kadar ilişkide başka özellikler de tükenmiş oluyor. Ten uyumu da bunu depreştiriyor. Eğer ilişki başarısızlıkla sonlanmışsa önce sebep anlaşılamaz. Tüm oklar hemen ten uyumuna çevrilir. Bu bir kaçış yoludur. İlişkiyi en son ten uyumu bırakır. Sevgi, saygı, anlayış, şefkat çifti terk etmişse artık ten uyumu orada barınamaz. Bunu tutku, şehvet, çekicilik, hayal ve ışık takip eder.

Kadınların orgazm olamamasıyla ten uyumu arasında bağlantı var mı?

Kadının ten uyumunu orgazm olmakla eş olarak nitelendirmek yanlış olur. Uyumun size vaat ettiği en güzel hediye orgazmdır. Her şey tamamsa bu duygu ya da his yaşanabilir. Fiziksel, kimyasal, biyolojik, ruhi gibi uzatabiliriz. Orgazm olamamanın onlarca sebebinden sadece biridir ten uyumsuzluğu. Orgazma giden kısa yollardan biri olsa da, olmaması bu sonuca ulaşılamaz anlamına gelmez.

İngiliz seks terapisti Andrew G. Marshall, yatak odasında mutluluk için çiftlere sevişmenin ortasında ara verip bir bardak çay içmelerini önerdi Ne diyorsunuz?

Birkaç saniye içinde olabilecek olan senaryoyu size yavaşlatılmış olarak çizeyim. Çay alacaksınız, yanınızda kim varsa ona da çay içip içmeyeceğini sordunuz. İlk sözsel temas oldu. Çayları koydunuz ve ona çayı verirken eliniz eline dokundu ve tensel teması yakaladınız. Çayı verirken gözlerine de bakmışsınızdır. Gözsel temas oldu, teninin kokusu her zaman olduğu gibi içinizi gıcıklattı, missel temas yakalandı. Size teşekkür etmiştir, bir kere daha sözsel temas oldu. Tensel teması oluşturabilecek en dayanıklı veriler oluşturuldu. Bundan sonraki aşama duygusal temasın oluşması. Uygun bir ortam yakalayabilirseniz yavaş yavaş tüylerde bir kıpırdanma, kan akımında artış, kalbin basıp gitmesi ve birlikte o ana aynı anlamın yüklenmesi. Ve nihai son: Cinsel temas. Bir çay nelere kadir görüyorsunuz!

Peki partnerimizle ten uyuşmazlığımız var diyelim. Uyumu zamanla yakalayabilir miyiz?

Bu grip ya da nezle değil ki bir hap verelim geçsin. Sonradan kazandırılması çok zordur ama ilişkiyi kesip atmamak için denenebilir. Ten uyumu olan kişilerde vücuttan salgılanan çeşitli maddeler bulunur. Bu maddeler hava yoluyla alınıp beyne iletilir. Bu da kişinin duygusunu, davranışını, ruhi tavrını belirler. Bir sonraki hamle artık etkileşimin olmasıdır. Bu maddelerin birçok görevi vardır. Kadınların tam olarak gebe kalma dönemlerinde de yaydıkları bu maddeler erkekler tarafından algılanır ve erkekler kadını daha çekici hisseder. Bu maddelerin salgılanmasını değiştiremeyiz ama nitelikli bir beraberlik yaşanması için çaba sarf edilir. İkiliye aşk ve ilişki konusunda aynı kelimelerle konuşmayı, duygulara aynı anlamı yüklemeyi öğretiriz.

Neler yapmak gerekir?

Öncelikle beyni, ruhu, bedeni bir kenara alırız. İçlerindeki ilişkiyle ilgili tüm bilgileri değiştiririz. Uzun ve meşakkatli bir dönem tabii. Bunu terapilerle ya da hipnozla yapabiliyoruz. Partneriyle açık olması gerekir ve bunu yüz yüze, göz göze konuşarak yapmalı. Hayatında küçük değişiklikler planlamalı. Bunların çok pahalı olması gerekmiyor. Gelirken bahçeden bir tane papatya koparıp benim için özelsin demeli mesela. Yemek yerken, birden kalkıp eşinin boynuna bir buse kondurabilir, dokunmanın aslında ne kadar büyülü bir durum olduğunu anlamalı ve anlatmalı. Erkeklerin haz almaktan hoşlandığı kulak arkası, sırt, kol ve boyun, kadınlarda boyun, kalça, bacak ve ayak kredinin asla bitmeyeceği alanlar olabilir. Bu aslında aşk ve ilişkinin devamı için sihirli anahtardır. Değer vermeli ve değer almalısınız, bir noktada hemfikir olmalısınız. Aynı telden çalmıyorsanız hele de cinsellikte bu kötü işte.

Ten uyumunun olup olmadığını anlamak için ille de sevişmek mi gerekiyor?

Ruhunuz ya da içiniz bir tuhaf olur, tüm damarlarınızın attığını hissedersiniz, genital bölgenizde bir hareketlenme olur, kalbiniz çarpar, dudaklar kurur ve kelimeler aklınızla saklambaç oynar, onları yakalayamazsınız. Dokunmak istersiniz, onu yaşamak istersiniz. Zamanı durdurup, kelimeleri kullanmadan, ona bakışlarla bir şeyleri ifade etmek istersiniz. Bu aşama ten uyumu aşamasıdır. Cinsel ilişkinin öncesinde ya da onunla eş zamanlı yaşanabilir. İlle de sevişmek gerekmiyor yani.

( tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır.)

Cinsel sorunlarda ten uyumu nasıl sağlanır?

Ten uyumu olan çiftler ilk beraberlikten itibaren karşı konulmaz bir çekim hissediyor, harika bir cinsel yaşama sahip oluyor ve hiç cinsel sorun yaşamıyor. Peki cinsel sorunlar baş gösterdiğinde ten uyumundan bahsetmek mümkün mü? İşte cevabı

Aslında pek çok çift karşılıklı çekimi yitirdiklerinde tekrar elde edebiliyor. Bunun için seks sırasında yetersiz olmaktan korkmak, anormal olmaktan çekinmek, seksle ilgili arzuları ifade edememek gibi engellerin ortadan kaldırılması şart! Seks öncesinde, sırasında ve sonrasında eşe yakın hissedildiğinde, dokunuşlara odaklanılıp heyecanlanma beklendiğinde, cinsel isteklerle ilgili suçluluk duyulmadığında ten uyumu tekrar canlandırılabiliyor. Cinsel sorunların tedavi edilmesi ise ten uyumunu sağlamak için olmazsa olmaz!

Ten uyumunu sağlamak için bunları deneyin

- Öncelikle var olan cinsel fonksiyonlarınızı dikkatle gözden geçirin. Erkekte sertleşme sorunu, erken boşalma, cinsel isteksizlik; kadında uyarılma güçlüğü, orgazm problemi, cinsel ağrı karşılıklı çekim ve ten uyumunun en büyük düşmanları.

- Cinsel sorunların yüzde 70’inin organik nedenlerle geliştiğini hatırlayın. Mutlaka bir tıbbi incelemeden geçerek cinsel problemlerinizin tıbbi nedenlerini bulun ve buna yönelik bir tedavi alın.

- Doğru cinsel bilgilere sahip olduğunuzdan emin olun. Cinsel ilişkinin ne kadar süreceği, hangi davranışların yapılacağı gibi pek çok konuyu kulaktan dolma öğreniyoruz. Eğer yanlış bilgiler varsa mutlaka doğru bir kaynaktan teyit alın.

- Kadın ve erkek arasında cinsel anatomi-fizyoloji farklılıkları nedeniyle çoğu zaman uyarılma ve orgazm süresi farklılık gösteriyor. Kadında orgazm getiren davranışlar ile erkekte sertleşme ve boşalmayı sağlayanlar farklıdır. Sizin için işe yarayan seks hareketleri eşinize keyif vermeyebiliyor. Bu durumda birbirinizi suçlamayın, konuşarak ikiniz için de işe yarayan bir rutin belirleyin.

- Cinsel hayatınızda tatminsizlik yaşıyorsanız bu durumu eşinizle kırıcı ve eleştirisel olmayan bir tonda konuşun. Neleri iyileştirebileceğinizi görüşün. Gerekiyorsa bir uzmandan yardım alın.

- Ten uyumsuzluğunda hemen ümitsizliğe kapılmayın. Unutmayın bazı çiftler cinsel uyumu ilk denemede yakalasa da pek çok çift için bu uyumu sağlamak çok daha uzun vakit alıyor. Ancak zaman içinde düzelme olmazsa yardıma başvurun.

Cinsel sorunlarda ten uyumu nasıl sağlanır?

- Kadında orgazm veya ağrı sorunlarında detaylı bir medikal ve psikolojik inceleme yapılıyor. Hedefe yönelik sistemik veya lokal tedavilerin yanında orgazm olmayı kolaylaştıracak, ağrıyı azaltacak teknikler ten uyumunun sağlanmasını kolaylaştırıyor.

-Sertleşme sorunu olan erkek sertliğini kaybetme korkusuyla gerginleşip, bir an önce cinsel birlikteliğe geçiş yapmak isteyebiliyor. Bu durumda, dokunuşlardan keyif almak kadın için güçleşiyor. Sertleşmeyi sağlamayı ve devam ettirmeyi sağlayan ilaçlar, enjeksiyonlar, penis ütüsü gibi modern yöntemler ile bu problem aşılabiliyor.

- Hormonsal nedenlerle gelişen cinsel isteksizlikte beyinden giden cinsel sinyaller azaldığından haz alamama gibi sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu durumda hormonsal eksikliğin tespit edilip yerine konması şikayetleri gideriyor ve ten uyumunu sağlıyor.

Ortak rutin belirleyin

Sizin için işe yarayan seks hareketleri eşinize keyif vermeyebilir. Bu durumda birbirinizi suçlamayın, ikiniz için de bir rutin belirleyin.

Eşinizle konuşun

Cinsel hayatınızda tatminsizlik yaşıyorsanız bu durumu eşinizle kırıcı ve eleştirisel olmayan bir tonda konuşun.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir