aşık atmak deyimi / Aşık Atmak ne demek

Aşık Atmak Deyimi

aşık atmak deyimi

Aşık atmak Ne Demek? TDK’ya Göre Aşık atmak Sözlük Anlamı Nedir?

Kelimelere ilgisi olan ve araştırmayı seven kişiler tarafından aşık atmak kelimesinin anlamı inceleniyor. Gerek TDK sözlüğünde gerekse arama motorlarında merak edilen bu kelimenin anlamı ve kökeni, dil ve edebiyat meraklılarınca araştırılıyor. Peki aşık atmak kelimesinin TDK’ya göre doğru anlamı nedir, aşık atmak kelimesinin kökeni ne, aşık atmak kelimesinin kaç anlamı var? İşte örnek cümleler ile birlikte aşık atmak kelimesine dair merak edilenler…

AŞIK ATMAK NE DEMEK, NEDİR? TDK'YE GÖRE ANLAMI

Aşık atmak kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, aşık atmak kelimesi anlamı şu şekildedir:

- yarış etmek, yarışmak
- boy ölçüşmek

AŞIK ATMAK KELİMESİ CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Yonca, bu iki erkek çocuktan ayrı bir yaratık olduğunu, onlarla aşık atamayacağını bilir.
- Bunca kere Azrail'le aşık attıktan sonra adımız ödleğe çıkarsa bizi ilk önce sen sopa ile kovarsın da yeryüzündeki biricik anamızdan da oluruz.

AŞIK ATMAK KELİMESİ KULLANILAN ATASÖZÜ VE DEYİMLER

- aşığı cuk oturmak
- aşık atmak (veya oynamak)
- aşık daima bey oturmaz

Aşık Atmak Deyiminin Anlamı Ne Demek? Aşık Atmak İle İlgili Örnek Cümleler

''Rakip olarak görmek'' ve ''çene yarıştırmak'' deyimleri de aşık atmak ile yakın anlamlıdır. Üç deyim de başkalarıyla yarışmak ve mücadele etmek anlamına gelir.

Aşık Atmak Deyiminin Anlamı Ne Demek?

İslamiyet'ten önceki Türk toplumlarında, hayvan kemikleriyle oynanan oyuna aşık atmak denir. Bu oyunda amaç, rakiplerin kemiklerini vurmaktır. Aşık oyunu, Özbekistan ve Tacikistan gibi Orta Asya ülkelerinde, halen oynanmaktadır.

Aşık atmak sözünün mecazi anlamı ise, biriyle rekabet içinde olmak demektir. Ancak, bu söz genellikle birini küçümsemek ve rakip olarak gördüğü kişi kadar yetenekli olmadığını belirtmek için kullanılır.

Aşık Atmak ile İlgili Örnek Cümleler

1- Onlar benimle aşık atamazlar.

2- Sen kimle aşık attığını sanıyorsun?

Deyimler ve Anlamları Listesi - Türkçede En Çok Kullanılan, En Az Bilinen, Kısa, Uzun ve Kalıplaşmış Deyimler Sözlüğü ve ÖrnekleriAşık Atmak Deyiminin Anlamı Ne Demek? Aşık Atmak İle İlgili Örnek Cümleler

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir