kırklareli imsakiye 2017 / Mersin iftar-sahur saatleri ( Ramazan imsakiyesi) - Son Dakika Haberleri

Kırklareli Imsakiye 2017

kırklareli imsakiye 2017

Mersin iftar-sahur saatleri ( Ramazan imsakiyesi)

TarihİmsakGüneşÖğleİkindiAkşamYatsı 27 Mayıs Cumartesi 28 Mayıs Pazar 29 Mayıs Pazartesi 30 Mayıs Salı 31 Mayıs Çarşamba 1 Haziran Perşembe 2 Haziran Cuma 3 Haziran Cumartesi 4 Haziran Pazar 5 Haziran Pazartesi 6 Haziran Salı 7 Haziran Çarşamba 8 Haziran Perşembe 9 Haziran Cuma 10 Haziran Cumartesi 11 Haziran Pazar 12 Haziran Pazartesi 13 Haziran Salı 14 Haziran Çarşamba 15 Haziran Perşembe 16 Haziran Cuma 17 Haziran Cumartesi 18 Haziran Pazar 19 Haziran Pazartesi 20 Haziran Salı 21 Haziran Çarşamba KADİR GECESİ             22 Haziran Perşembe 23 Haziran Cuma 24 Haziran Cumartesi

Kırklareli - Vıze iftar vakti

Kırklareli - Vıze konumuna ait diyanet'ten alınan vakitler, periyodik olarak sistemimize aktarılmaktadır. Saat bilgileri otomatik hesaplama yöntemleri ile oluşturulmamaktadır. Bu verileri kolayca bulabilmeniz için bölgenize özel harmanlayıp, sizlerin hizmetinize sunuyoruz.

Diyanet'e ait Kırklareli - Vıze iftar vakti , Kırklareli - Vıze sahur vakti, öğle, akşam, yatsı namaz saatlerine sitemizden ulaşabilirsiniz.

İslamın beş şartından biri olan Ramazan Ayı İslam Alemi tarafından büyük önem taşımaktadır. Müslüman olup, akli dengesi yerinde, ergen, oruç tutmasına herhangi bir engeli olmayan herkesin oruç tutması farzdır. Birbirinden lezzetli yemeklerle donatılmış iftar masaları, hergün ağırlanan misafirler, bayram havasında beklenen sofralar, ezanlar. İşte geldi çattı ramazan ayı. Kırklareli - Vıze iftar vakti veya Kırklareli - Vıze iftar saati sabırsızlıkla bekleniyor.

Toplar atılsın, masalar donatılsın. Orucun en güzel zamanıdır o kalabalık sofralar. Ezan sesi ile birlikte top sesinin ardından besmelelerle açılan oruçlar. İşte tam da bu zamanda, iftar saatleri yanınızda. Kırklareli - Vıze bölgesi için en doğru iftar saatini sizler için sunuyoruz. Ayrıca Kırklareli - Vıze iftara geri sayım sayacı ile ne kadar kaldığını kolayca takip edebilirsiniz.

İmsakiye Kırklareli iftar saatleri sahur ezan vakti

KIRKLARELİ İmsakiyesi Diyanet tam listesi. Kırklareli imsakiyesine göre bugünkü iftar saatleri ve sahur vakitleri listelendi. Kırklareli Ramazan imsakiyesinde sabah - öğle ve akşam ezan namaz saatleri de yer alıyor.

Abone ol

KIRKLARELİ  Ramazan İmsakiye'sine göre ilk sahur yapıldı peki ilk iftar saat kaçta açılacak. Kırıklareli imsak vakitleri ve iftar saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı resmi sitesinde yayınlandı. Kırklareli İmsakiye tam listesine göre bu yıl 17 saati aşkın süre oruç tutulacak. İlk oruçlar en uzunları olacak, 21 Haziran tarihinden sonra iftar daha erken saatte olmaya başlayacak. En erken iftar doğu illerinde en geç ise batı illerinde yapılacak. Dünya üzerinde en uzun süre 22 saat ile İskandinav ülkeleri oruçlu olacak. (Bugün iftar kaçta il il imsakiyesi)

İmsakiye Kırklareli takvimine göre sahur vakitleri ve iftar saatleri şöyle;

İMSAKİYE DİYANET TAKVİMİ İL İL LİSTESİ

Sağlık Bakanlığınca ramazan ayının sağlıklı geçmesi için örnek iftar ve sahur sofrası hazırlandı. İftarda çorba, et, zeytinyağlı yemekler, sütlü tatlı ve meyve, sahurda ise süt, yumurta, kahvaltı tabağı yeşillik ve kuruyemiş tüketilmesi önerildi. 

İftar menüleri : İftara güzel sıcak bir çorba ile başlayalım. Ana sıcaklara geçildiğinde et, kuru baklagil tercih edin. Yemek tabağında haftada bir iki defa kuru baklagil, sebzeli et yemeği tüketin. Ramazanda balık yemem diye düşünmeyin. Ramazan ayında da balık tüketimine özen gösterin. Zeytinyağlı yemekleri de hem hafif hem doyurucu olup hazmı kolay olduğu için soframızda bulundurmaya çalışalım.

İftar - Sahur arası su için : Diyetisyen Çelikay, sağlıklı birinin günde en az 1, litre su tüketmesi gerektiğine dikkati çekerek,"iftardan sahura kadar canımız istese de istemese de ,5 litre su tüketelim. Gazlı içecekler değil, ayran, maden suyu, az şekerli yapılan kompostolar da su ihtiyacımızı karşılaİftardan sahura kadar çay içerseniz su kaybınız daha fazla olacaktır."

İftardan sonra süt tatlısı yiyin : 17 saat aç kalacağımız için açlık kan şekerimiz de çok fazla düşüyor. Onun için de her gün tatlı tüketmek yerine haftada defa tüketmek ve özellikle sütlü tatlıları tercih etmek doğru olacaktır.

Oruç zeytin mi hurma ile mi açılmalı : Bu bir tercihtir. Zeytin ile hurma ile açabilirsiniz. Zeytinin 5 tanesi bir tatlı kaşığı zeytinyağı içerdiği için gayet faydalıdır. Hurma da ramazana özgü bir tattır, gelenekseldir. Posa miktarı çok yüksektir. Orucumuzu bir iki tane hurma ile de açabiliriz.

Sahurda ne yemeli : Kan şekerimizin kısa sürede düşmesi, halsizlik, baş ağrısı, yorgunluk gibi sıkıntılar ortaya çıkacak. Onun için mutlaka sahura kalkalım. Yumurta anne sütünden sonra en güzel protein içeren yiyecektir. Bir gün haşlama, bir gün menemen az tuzlu, az yağlı, bir gün de omlet olarak tercih edebilirsiniz. Salatalık, domates, yeşillik ve kuruyemişler de tercih edilebilir. Sahurda hamur işi ve karbonhidrat içerikli ürünlerden uzak durunk, bu tarz yiyecekler tok tutmadığı gibi çok susamanıza sebep olur. 

Tok tutan yiyecekler : Proteinli yiyecekler daha uzun süre tok tutuyor. Börek yerine tam buğday ekmeğiyle güzel bir kahvaltı. Yatmadan yoğurt tüketin. Probiyotiktir, rahatlatır, uyutur. Ramazanda oruç tutarken süt de güzel bir içecek. Bitki çayları da tüketilebilir. Ihlamur, adaçayı, rezene, kuşburnu tercih edilebilir. Kuruyemiş, meyve de olmazsa olmazdır. Kahvaltı yerine yemek tercih edenler de sebzeli bir et yemeğiyle sahur yapabilir. Bulgur pilavı tok tutar. Sahurda da hatta mercimekli bulgur pilavı ve yanında ayranla çok rahat oruç tutulabilir.

sahur saatlerikırklareliimsakiye iftar saatleri

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır