mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır atasözünün anlamı nedir / Sesli Sözlük - mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır

Mart Kapıdan Baktırır Kazma Kürek Yaktırır Atasözünün Anlamı Nedir

mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır atasözünün anlamı nedir

Mart Kapıdan Baktırır Kazma Kürek Yaktırır Atasözünün Anlamı Nedir?

Mart Kapıdan Baktırır Kazma Kürek Yaktırır Atasözünün Anlamı Nedir?

Mart çok şiddetli bir soğuk yaşatan kış aylarından biridir. Bazı zamanlar sıcak havalar yaşansa bile bu durum insanları aldatabilir. Özellikle kışın son ayı olduğu için, insanların yakacakları bitebilir. Böyle durumlarda insanlar kazma küreklerin saplarını bile yakmaya yeltenir. İşte böyle durumlar ile karşı karşıya kalındığında Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır atasözü kullanılır.

Mart Kapıdan Baktırır, Kazma Kürek Yaktırır Atasözünün Kısaca Açıklaması:

Genellikle Mart ayında yakacak malzemeler tükenir ve insanlar soğukların gelmesi ile yakacak bulmakta zorlanır. Bunun sonucunda eğer soğuklara hazırlıksız yakalanılırsa kazma kürek yakmak gerekebilir. Bu ders niteliğindeki söz, Mart ayında yaşanabilecek şiddetli soğuklara karşı her zaman hazırlıklı olmak gerektiğini yoksa kazma ve kürek gibi malzemeleri yakmak zorunda kalınabileceğini ifade eder. Örneğin; Bugün hava sıcak diye aldanma, Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır.

Mart Kapıdan Baktırır, Kazma Kürek Yaktırır Atasözünün Anlamı Ne Demek?

Atasözleri cümle içerisinde sıklıkla kullanıldığı gibi günlük hayatta da oldukça tercih edilir. ½s atasözü de Türkçede yaygın olan atasözlerinden birisidir. Bu atasözünün anlamı ile ilgili bilgi sahibi olmak önemlidir; çünkü anlamını bilmeden doğru bir kullanım yapmak olanaksızdır. Peki, Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır atasözü anlamı ne demek, kısaca açıklaması nedir? Detaylar içeriğimizde.

-

nest...

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.