evergreen gemisi ne taşıyor / Ever Given - Vikipedi

Evergreen Gemisi Ne Taşıyor

evergreen gemisi ne taşıyor

Karaya oturduğu sırada geniş çapta tahmin edildiği gibi, avukatlar, geçen yıl Mart ayında Süveyş Kanalı'nın altı gün boyunca kapatıldığı teu Ever Given kutu gemisinin en büyük kazananlarından biri olmaya devam ediyor.

Bir grup kargo sahibi ve sigortacıları, geminin sahibi Japon Shoei Kisen Kaisha'yı Londra'daki bir mahkemede, Evergreen tarafından işletilen dev geminin Avrupa'ya binlerce konteyneri taşırken aylarca Mısır'dan ayrılamaması nedeniyle meydana gelen kaza nedeniyle dava açıyor. armatör ve Süveyş Kanalı Otoritesi (SCA) arasında para cezaları üzerinde anlaşmaya varılıncaya kadar.

En son dava Adriaanse Import & Export, JDM Food Group, Rewe-Zentral, TFC Holland ve sigorta şirketleri AIG ve Allianz tarafından açıldı. İddiaların çoğu, varış noktalarına planlanandan aylar sonra ulaştıklarında bozulan yiyeceklerle ilgilidir. Nakliyatçılar ve sigortacıları, karaya oturmanın kanaldan hızla geçme kararı ve su yolunun en derin, orta kısmına bağlı kalmama nedeniyle gerçekleştiğini iddia ediyor.

Yük sahipleri Yüksek Mahkemeye, armatörlerin “ihmalkar olduklarını ve/veya görevlerini ihlal ederek makul özen ve beceriyle hareket etmediklerini” söyledi.

Londra'da açılan mahkeme belgeleri, Bernhard Schulte Shipmanagement tarafından yönetilen geminin kaptanının, 12 knot hız sınırının 18 dakika üzerinde seyrederken, geminin kontrolünü kaybettiğini ve karaya oturmadan önce bir yandan diğer yana saptığını iddia ediyor. yayı, kanalın kıyılarından birine adeta saplanmış, kıtalararası ticareti bir haftaya yakın bir süre boyunca bloke etmiş ve bu yüzyılın en yüksek profilli denizcilik kazasını yaratmıştır.

Kılavuz kaptanlar eleştirildi

Önceki davalarda, Ever Given'deki iki kılavuz kaptan önemli eleştiriler aldı.

Gemi, geçen yıl 23 Mart'ta fırtınalı koşullarda, kuvvetli rüzgarlarla kanala girdi. Konvoyda daha ileride bir gemide bulunan bir denizci,  o gün 50 knot'a varan şiddetli rüzgarlar yaşadığını söyledi. Bir gün önce bir LNG taşıyıcısının kaptanı, zorlu koşullardan korkarak geçişi erteleme kararı almıştı.

Ever Given'ın transit geçişine birkaç kilometre kala, 20 gemilik konvoyda sırada yer alan m uzunluğundaki gemi, iskeleden sancağa savruldu ve tekrar geri döndü. Buna karşılık, geçen yıl Haziran ayında Mısır'da yapılan bir duruşmadan alınan mahkeme belgelerine göre, lider SCA pilotu dümenciye önce sağa sonra sert sola dönme talimatı verdi.

Ever Given'in devasa gövdesinin tepki vermesi o kadar uzun sürdü ki, hareket etmeye başladığında dümencinin rotayı tekrar düzeltmesi gerekiyordu. İkinci pilot itiraz ettiğinde, ikisi geçen yıl bir Mısır mahkemesine söylendiğini savundu.

Baş pilot daha sonra yeni bir emir verdi: "Tam yol." Gemi 13 knot hıza ulaştı. İki pilot tartışmaya devam etti, hatta baş pilot gemiyi terk etmekle tehdit etti.

Güçteki artış, Bernoulli ilkesi olarak bilinen, bir akışkanın hızı arttığında basıncının düştüğü şeklindeki öngörülemeyen problemler yarattı.

SCA, uzun süredir pilotlarının kazadan sorumlu olduğunu yalanladı.

Bu yılın Haziran ayında Fransız reasürör SCOR, Ever Given topraklamayla ilgili iddiaların 2 milyar doları aşacağını tahmin ediyor.

SCOR'da deniz ve enerji reasürans sorumlusu Sylvain Gauden, “Ever Given devi topraklanması, dünyaya ekonomik sistemimizin gizli gerçekliğini gösterdi” dedi.

Gauden, Ever Given devi kuzeye giden konvoya girerken karşılaştığı koşulları anlattı.

Gauden, bir kum fırtınası, zayıf görüş, güçlü bir güney rüzgarı ve bazı yanlış iletişimlerin bir araya gelerek Ever Given'in dar kanalda hızlanmasını ve manevrayı imkansız hale getirdiğini açıkladı.

"Büyük ders, bir miktar kum ve rüzgarın potansiyel olarak küresel boyutlarda bir trajediye neden olabileceğidir. Bu, ekonomik ve sosyal modellerimizin kırılganlığını gösteriyor” dedi Gauden.

Toplamda, dünyanın en büyük reasürörlerinden biri olan SCOR, toplamda kadar geminin bloke edildiğini ve bir dizi başka geminin bölgeden tamamen kaçınmaya ve Ümit Burnu üzerinden daha uzun rotayı seçmeye karar verdiğini tahmin ediyor.

Karaya oturmadan kaynaklanan talepler, Ever Given'e verilen fiziksel hasarı, SCA'nın gelir kaybını, kurtarma operasyonlarının maliyetini ve bloke gemilerin sahipleri ve kiracıları için iş kesintilerini, bozulabilir maddelerin kaybını ve kargo gecikmelerini içerir. kanalın kendisine zarar verir.

SCOR, Ever Given'den gelen iddiaları çözmenin daha uzun yıllar alacağını söyledi.

SCOR, “Reasürörler, 2 milyar doları aşan tazminat taleplerinin büyük kısmını karşılamak zorunda kalacak” dedi.

Ever Given adlı geminin karaya oturmasıyla Süveyş Kanalı trafiğe kapandı. Kanalı açma çalışmaları devam etse de geminin yerinden kaldırılabilmesi günler sürebilir. Bu da dünyanın en işlek ticaret yollarından birisinde ciddi bir krize sebep olmuş durumda.

Geçen salı sabahı şiddetli rüzgârdan kaynaklı kontrolünü yitirerek karaya oturan Panama bandıralı Ever Given gemisi, Çin’den Hollanda’nın Rotterdam Limanı’na doğru seyir halindeydi. Dünyanın &#;sayılı&#; dev gemilerinden birisi olan Ever Given, metre uzunluğunda ve 59 metre genişliğinde. Kanalın genişliği ise yalnızca metre.

süveyş kanalı trafik

Geminin tekrar yüzdürülmesi için römorklarla çekme ve kanalda kazma operasyonları başladı. Kanalın yeniden işler konuma gelmesi için ise en az birkaç güne ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor. Bu sırada geçişler, kanalın eski koluna kaydırılmış durumda. Yine de bu deniz trafiğinin altüst olmasına engel olabilmiş değil. Onlarca geminin kanaldan geçebilmek için sıraya girdiği biliniyor.

Süveyş Kanalı Trafiğe Kapandı

Dünya ticaretinin yaklaşık yüzde 10’u Akdeniz’i Kızıldeniz’e bağlayan Süveyş Kanalı üzerinden gerçekleşiyor. Bu kanalda yaşanabilecek &#;birkaç günlük&#; tıkanıklık bile kimileri için milyarlarca dolar zarar etmek anlamına gelebilir. Kanaldan yılda ortalama 19 bin gemi geçiyor.

Süveyş Kanalı Karaya Oturan Gemi Ever Given

kilometre uzunluğa sahip olan kanal, Avrupa ile Asya arasındaki en kısa deniz yolu olma özelliğini taşıyor.

20 bin konteyner taşıma kapasiteli, bin tonluk ağırlığa sahip olan Ever Given’in 23 Mart sabahı saat ’ta karaya oturduğu ifade ediliyor. 3 yıl önce inşa edilen bu gemi, Evergreen Marine adındaki Tayvanlı bir şirket tarafından işletiliyor. Şirketin yaptığı ilk açıklama, &#;geminin şiddetli rüzgar nedeniyle yönünün saptığının ve karaya oturduğunun tahmin edildiğini&#; yönünde.

Süveyş Kanalı Karaya Oturan Gemi Ever Given

Açıklamalarda bulunan denizcilik tarihi uzmanı Dr. Sal Mercogliano, bu tür olaylara nadiren rastlandığını, ancak &#;küresel ticaret açısından sonuçlarının ciddi olabileceğini&#; belirtiyor. Mercogliano’ya göre Ever Given kanalda karaya oturmuş olan en büyük gemi konumunda. Dümeni işler durumda olmayan gemi eğer çekilemezse, kargonun boşaltılması gerekecek.

Süveyş Kanalı’ndaki Tıkanıklık Petrol Fiyatlarının Artmasına Neden Oldu

Boskalis adındaki gemi kurtarma şirketinden Peter Berdowski de yüzeydeki kumun çıkartılarak geminin yüzdürülmesinin çok zor olduğunu, dolayısıyla kargonun boşaltılması gerektiğini savunanlar arasında.

gemi kurtarma ever given

Kanalın kapalı kaldığı süre boyunca uluslararası piyasalarda petrol fiyatları yüzde 4 artmış durumda. Öte yandan geminin kurtarma görüntüleri de sosyal medyada meme oldu.

Konu hakkındaki düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak:BBC

Evergreen ne demek? Evergreen gemisi kime ait? Evergreen bir kez daha g&#;ndemde

Haberin Devamı

Süveyş kanalı’nda karaya oturarak gemişleri engelleyen uluslararası nakliye şirketi Evergreen, son zamanlarda karıştığı talihsiz olaylarla gündemde. Uluslararası nakliye şirketi Evergreen'e ait olan Ever Given adlı bir geminin, Suveyş Kanalı'na sıkışarak küresel nakliyeyi aksatması ardından, şirketin adını taşıyan nakliye konteyneri taşıyan bir kamyon Çin’de bir otoyolda kaza yaparak trafiğin aksamasına neden oldu. Evergreen Marine Corporation, merkezi Tayvan'ın Taoyuan Şehri, Luzhu Bölgesi'nde bulunan Tayvanlı bir konteyner taşımacılığı ve nakliye şirketidir.

Evergreen ne demek?

İngilizce "her daim yeşil kalan" anlamına gelen Evergreen genellikle gazetecilik ve yayıncılıkta kullanılan bir terimdir. Evergreen içerik demek, güncelliği her daim devam eden, uzun bir zaman dilimi geçse de ilgi gören içerik demektir. 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir