memenin kahverengi yerinde sivilce / Memenin Etrafında Göğüs Ucunda Altında Sivilce Neden Çıkar Bitkisel Tedavisi - Mavi Kadın

Memenin Kahverengi Yerinde Sivilce

memenin kahverengi yerinde sivilce

MEMEDE KIZARIKLIK VE DÖKÜNTÜLER

Memede Kızarıklık ve Döküntüler Nedir?

Bir meme döküntüsü, göğsünüzdeki cildin kızarıklığını ve tahrişini tanımlar. Meme döküntüsü ayrıca kaşıntılı, pullu, ağrılı veya kabarmış olabilir.

Bir meme döküntüsünü tanımlamak için kullanılan diğer terimler arasında dermatit ve kurdeşen bulunur.

Memede Kızarıklık ve Döküntü Neden Olur?

Meme bölgesinde oluşan çoğu döküntü, vücudun başka yerlerinde meydana gelen döküntülerle aynı nedenlere sahiptir. Bazı döküntü tipleri ise sadece memede oluşur.

Sadece memede oluşan kızarıklık ve döküntüler aşağıdaki nedenlerle oluşabilir:

  • Meme apsesi
  • İnflamatuar meme kanseri
  • Meme kanalı ektazisi
  • Mastitis (en sık emziren kadınları etkileyen meme dokusunda bir enfeksiyon)
  • Meme ucu dermatiti
  • Memede Paget hastalığı

Meme de dahil olmak üzere vücudun herhangi bir bölümünde oluşabilecek genel döküntü nedenleri şunlardır:

Ne zaman doktora görünmeli?

Meme döküntüsü nadiren acil bir durumdur. Ancak meme döküntünüz kendiliğinden iyileşmiyorsa veya meme döküntülerine aşağıdakiler eşlik ediyorsa doktorunuzdan randevu alın:

  • Yüksek ateş
  • Şiddetli ağrı
  • İyileşmeyen yaralar
  • Döküntüden çıkan kırmızı çizgiler
  • Döküntüden sızan sarı veya yeşil sıvı
  • Kötüleşen belirti ve semptomlar

Meme döküntüsü tedavisinde sizin yapabilecekleriniz

Aşağıdaki tavsiyelerle meme döküntülerine karşı mücadele edebilirsiniz:

  • Sıcak bir banyo yapın veya birkaç dakika boyunca kızarıklıkların üzerine ılık bir bez koyun.
  • Bölgeye kokusuz bir nemlendirici uygulayın.
  • Cildinize iyi bakın. Kızarıklığı, döküntüyü kaşımayın.
  • Kızarıklığınıza neden olabilecek son aktivitelerinizi düşünün. Yeni bir sabun denediniz mi? Kaşındıran giysiler mi giydiniz? Kızarıklığınıza neden olabileceğini düşündüğünüz yeni ürünleri kullanmayı bırakın.

Memede Kızarıklık ve Döküntüler Hakkında Bizimle İletişime Geçin

Meme uçlarında sivilce beliriyor, bu normal mi?

içindekiler:

Tıbbi Video: Memenin Kahverengi Kısmında Şişlik, Kabarıklık

İnatçı zitlerin olması kesinlikle berbat. Sivilce sıklıkla yüzünde çoğalmasına rağmen, bazen bazıları vücudun beklenmedik bölgelerinde, örneğin sırtta, vajinada ve hatta meme uçlarında ortaya çıkar. Evet, meme uçlarında sivilce oluşabilir. Nasılsın Sebep nedir ve nasıl tedavi edilir?

Meme uçlarında sivilce varsa endişelenmenize gerek yok

Cildi temiz tutmaya çalışsanız bile, sivilce beklenmedik yerlerde bile her zaman görünebilir. Bunlardan biri meme uçları etrafında.

Bu durumu yaşarken birçok erkek ve kadın endişelenmektedir. Buna rağmen, sivilcelerin meme uçlarındaki büyümesi herkesin başına gelebilir ve hala nispeten normaldir, bu yüzden endişelenmenize gerek yoktur.

Bununla birlikte, eğer şişkinlik daha ağrılı, kaşıntılı, kırmızımsılaşır ve sıvı çıkarsa, bilmeniz gereken başka sağlık koşulları olabilir.

Aknenin meme bölgesinde büyümesine ne sebep olur?

1. Kişisel hijyen eksikliği

Sivilce ortaya çıkması ile ilişkilendirilen temel şey, kişisel hijyen sağlamanın eksikliğidir. Çünkü meme uçları kolayca giysilere sürtünür, nadiren banyo yaparsanız, nadiren sütyenleri ve kıyafetleri yıkarsınız.

Daha sonra kıyafet kirleri, ölü cilt hücreleri, yağ veya ter, cildinize kolayca sivilce yapan cildinize sürtünecektir.

2. Tıkanmış gözenekler

Genel olarak sivilce ile aynı, meme üzerindeki sivilce nedenlerinden biri ciltte gözeneklerin tıkanması kaynaklanmaktadır. Örneğin, meme bölgesinde bir miktar yağ ve ölü cilt hücresi bulunduğundan.

3. Batık saç kökleri

Her insanın meme uçları ve areola çevresinde büyüyen bir saç kökü vardır. Normal saç köklerinin uzaması gerekir, ancak saç köklerinin tıkanması ve içe doğru büyümesi, sivilce gibi bir yumru oluşmasına neden olur. Bu durum genellikle ortadan kalkar ve kendiliğinden normale döner.

4. Meme kabarcıkları

Sivilce de giysi sürtünme neden olabilir. Çok sıkı kıyafetler giymek veya egzersiz yaparken özel bir spor sütyen giymek meme uçlarının kabarmasına ve akneye neden olabilir.

5. montgomery bezi şişmiş

Mongtgom bezi, memedeki areolanın etrafına yerleştirilmiş küçük ama ağrısız bir yumru gibi görünen normal bir cilt bezidir. Bu bez, cildin göğüs çevresinin iyi yağlanmasını sağlamak için yağ üretilmesinden sorumludur.

Montagne bezlerinin şişmesi yaygın değildir, hamile ve emziren annelerde daha yaygındır. Emzirirken, bebek tarafından yapılan emme, nihayetinde akneye neden olana kadar meme başının kabarmasına neden olabilir.

Bu durum için doğru tedavi nedir?

Yüzünde görülen sivilcelerden çok farklı değil, meme uçlarındaki sivilceler de aynı şekilde tedavi edilebilir. Buna rağmen, gerçekleştirilen tedavi nedenine göre ayarlanmalıdır.

Meme uçlarındaki sivilcelerin çoğu, yavaş yavaş kendi başlarına iyileşene kadar yalnız bırakılmıştır. Nedeni, tıpkı genel olarak sivilce gibi, vücut da sivilcelerin kendisini temizleyebiliyor. Hatırlanması önemlidir, iltihaplı sivilceleri lekelemeye çalışmamak, özellikle de sivilce de dahil olmak üzere cildin hassas bölgelerinde, meme uçları da dahil olmak üzere.

Örneğin ılık su kullanarak ve temizleme sabunu kullanarak veya salisilik asit içeren tedavi seçenekleri, enfeksiyonu önlerken iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olmaktır.

Ancak, büyüyen sivilcelerin ciddi bir hastalık olarak teşhis edilmesi durumunda, bir doktora danışın.

Meme akne nasıl önlenir?

Meme uçlarınızda sivilcelerin büyümesini hiç deneyimlemediyseniz veya deneyimliyseniz, ancak tekrar olmasını istemiyorsanız, alabileceğiniz önlemler vardır;

  • Her zaman temiz bir vücudu koruyarak sağlıklı bir yaşam tarzı uygulamak
  • Cildin gözeneklerinin tıkanmasını önlemek için çok sıkı olmayan giysiler giyin
  • Samimi bir alanı koruyun, böylece her zaman temiz ve kuru olur
  • Vücut terlediğinde, banyo yapmayı ve iç çamaşırları da dahil olmak üzere hemen kıyafet değiştirmeyi deneyin.
  • Emziren anneler de meme başındaki komplikasyonların oluşmasını önlemek için, örneğin emzirmeden önce ve sonra düzenli olarak ellerinizi yıkayarak ve her iki memede eşit şekilde emzirerek meme alanının temizliğini daima sürdürmelidir.

Bir doktora ne zaman bakılır?

Çoğu durumda, meme ucunda görünen sivilceler tehlikeli değildir, bu nedenle zamanla sivilce kendiliğinden iyileşir.

Ancak, daha sonra ortaya çıkan sivilce şişmiş, ağrılı ve kırmızımsı topaklara dönüşürse, doğru tanı ve tedaviyi almak için derhal doktorunuza danışmanız gerekir.

Meme uçlarında sivilce beliriyor, bu normal mi?

Rated 4/5 based on reviews

G&#;ğ&#;ste Sivilce Neden &#;ıkar? G&#;ğ&#;s Ve Dekolte Sivilceleri Nasıl Ge&#;er, Nasıl Giderilir?

 Sivilce belirli koşullarda ortaya çıkar. Kıl folikülleri olarak bilinir. Deride küçük delikler tıkandığında sivilce oluşur. Vücudun her bölgesinde çıkabilir. Çünkü insan vücudu gözeneklerden oluşmuştur. Bu gözeneklerin tıkanması sivilce oluşumunu hızlandırır. Bu yüzden deriye iyi bakım yapılması şart bir durumdur.

Göğüste Sivilce Neden Çıkar?

 Sırt ve göğüs bölgesinde meydana gelen sivilcelere birçok kişi maruz kalabilir. Bu bölgelerde çıkan sivilceler belirli sebeplerden dolayı oluşur.

 Bu bölgelerdeki sivilce oluşumu hormonlara bağlı sebeplerden oluşabilir. Bunun yanı sıra terleme ve sıcaklık artması, kıl folikülleri ile yağ bezelerinin iltihaplanmasından da kaynaklı sivilce oluşabilir.

 Bu sebeplerin yanına sırt ve göğüs bölgesindeki sivilce oluşumuna stres de eklenmektedir. O halde toparlamak gerekirse bu bölgedeki sivilce oluşumu için terleme, sıcaklık, kıllar, iltihaplanmalar, yağ bezeleri, hormon ve stres önemli faktörleri oluşturmaktadır.

Göğüs Ve Dekolte Sivilceleri Nasıl Geçer, Nasıl Giderilir?

 Vücutta çıkan bu sivilcelerin pek çok nedeni bulunmaktadır. Nedenleri kişiler tarafından araştırıldığı gibi nasıl geçeceği konusu da araştırılmaktadır. Göğüs ve dekolte bölgesinde çıkan sivilcelerin nasıl giderileceği konusu da en çok araştırılan konuyu oluşturmaktadır.

Dekolte sivilcelerini gidermek için alınması gereken önlemler şöyledir:

Göğüs bölgesinin terlemesine izin vermeyin.

Gün içinde bunun için 1 ya da 2 kez duş alın. Duş alırken anti bakteriyel jeller kullanabilirsiniz.

Sıcak su deriyi kurutur. Kuruyan deride daha fazla sivilce oluşumu olabilir. Bu sebepten dolayı duş alırken sıcak su kullanmayın.

Göğüz bölgeniz için yağsız nemlendiriciler kullanın.

Güneşin dik geldiği açılarda dışarıya çıkmamaya özen gösterin. Çıktığınızda da göğüs bölgenize güneş koruyucu kremler sürün.

Giysilerini pamuklu tercih edebilirsiniz.

Sivilcenin yayılmaması için patlatmaya uğraşmayın.

Tüketilen gıdalarda süt ve süt ürünleri var ise yağsız tercih edebilirsiniz.

Günde 2,5 litre su tüketmeye özen gösterin. Su tüketimini saatlere bölün.

Sebze ve meyveleri mevsimine göre tüketin.

Sivilce oluşan göğüs bölgesine makyaj malzemeleri gibi kimyasal içerikli ürünleri sürmeyin. Bu duruma parfüm de dahil edilmektedir.

Göğüs bölgesine cilt bakımı uygulayabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir