onedio masaüstü arka plan / Arka Planlar Şenlenecek: Mitolojik Dünyaların Resmedildiği 47 Duvar Kağıdı

Onedio Masaüstü Arka Plan

onedio masaüstü arka plan

VLC İle Videoları Duvar Kağıdı Yapın

İstediğiniz bir videoyu Windows'unuza duvar kağıdı yapabileceğinizi biliyor muydunuz?

Windows Vista'daki DreamScene özelliği kaldırıldığından bu yana, masaüstünde hareketli görüntüler kullanamıyoruz. Ancak VLC Media Player'daki bir seçenek, benzer bir işlevi önünüze sunuyor.

Herhangi bir videoyu masaüstü duvar kağıdı olarak göstermek için, videoyu VLC'de açıp Video menüsüne tıklamanız, ardından Duvar Kağıdı Olarak Ayarla seçeneğine tıklamanız yeterli. Videonun arka planda oynamaya devam edebilmesi için VLC'yi kapatmamanız gerekiyor. Bu arada video oynatılırken masaüstü simgelerinin otomatik olarak gizlendiğini söyleyelim.

'Videoları masaüstünde oynatmak, ne işe yarayabilir ki' diyorsanız, bunun birkaç cevabı olabilir. Örneğin işinizi yaparken, diğer bir yandan sevdiğiniz TV programını takip etmek istiyor olabilirsiniz. Veya arka planda güneşin batışını gösteren bir videoyla birlikte çalışmak isteyebilirsiniz. Amacınız hangisi olursa olsun, VLC'nin sunduğu işlevi kullanmanız yeterli olacak.

Chip

Kaynak:seafoodplus.info

Xiaomi telefonda reklam kapatma nasıl yapılır? Eğer yeni bir Xiaomi akıllı telefon aldıysanız ve kurulum işlemlerini gerçekleştirdiyseniz sistemin her yerinde karşınıza çıkan reklamlar sizi rahatsız etmiş olabilir. Bu soruna karşı bir çözüm arıyorsanız evet, doğru yerdesiniz.

Son zamanlarda yakaladığı ivme ile hızlı bir büyüme dönemine giren Xiaomi, yurt dışında olduğu gibi ülkemizde de oldukça sevilen bir marka ve bunun altında yatan en temel sebep ise rakiplere nazaran uygun fiyatlandırma olarak öne çıkıyor. Tabii şirket satış sırasında kıstığı bu fiyatları, kullanım sırasında bir miktar karşılama peşinde.

Bu yazımızda Xiaomi reklam kaldırma ve MIUI reklam kaldırma işlemlerine daha yakından göz atacağız. Eğer siz de Xiaomi marka akıllı telefonunuzda yer alan reklamları kaldırmak istiyorsanız rehberimizde yer alan yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Xiaomi Reklam Kapatma Nasıl Yapılır?

Nitekim bir Xiaomi modeline sahip olmanın en temel dezavantajı şudur: MIUI'da ve üretici uygulamalarında çıkıp duran çok sayıda sinir bozucu reklamlar. Bununla birlikte tabii ki bu reklamlardan kurtulmanız, bir miktar uzun süren birkaç adımın ardından, mümkün. Peki, Xiaomi telefonda reklamları kapatma yöntemleri neler?

MSA Uygulamasını Devre Dışı Bırakma Adımları

  • Ayarlar'a girin.
  • Parolalar ve Güvenlik sekmesine giriş yapın.
  • 'Yetkilendirme & Geri Alma' sekmesine tıklayın.
  • 'msa' isimli servisi bulun ve devre dışı bırakın.
  • 10 saniye kadar bekleyin ve 'İptal Et' tuşuna basın.
  • Yetkilendirmeyi iptal edemeyeceğinizi bildiren bir mesaj alacaksınız, sistem izin verene kadar devam edin.

Bu yöntem ile akıllı telefonunuzda yer alan hemen her reklamı kaldırabilirsiniz ve bu nedenle öncelikli olarak bu yöntemden başlayacağız. Tabii ki Xiaomi bu servisi kapatmanızı istemediği için süreci olması gerekenden daha uzun bir yapıya bağladı ancak ufak bir sabırla sorunların üstesinden gelmeniz mümkün olacaktır. 

Başlamadan önce akıllı telefonunuzda MIUI kullanıcı arabirimini kullandığınızdan emin olun. Ayrıca bu süreçte Wi-Fi ya da hücresel ağ bağlantınız olmalı çünkü bu yöntemi uygularken bir veri akışına ihtiyaç duyacaksınız. Eğer her şey hazırsa, devam edin.

Yetkilendirmeyi iptal ettikten sonra akıllı telefonunuzu yeniden başlatmanız gerektiğini unutmayın. Bu yöntemle birlikte sistemde yer alan pek çok reklam ortadan kalkacaktır ancak bunlar yalnızca MIUI kullanıcı arabirimindeki reklamları içerir ve diğer yerel uygulamalardaki reklamlar hala gösterime devam edecektir.

Bu nedenle diğer uygulamalardaki reklamları tek tek, elle, devre dışı bırakmanız gerekecektir. Öte taraftan 'ben zaten yerel uygulamaları kullanmıyorum ki' diyorsanız sizin için işlemlerimiz burada sona eriyor ancak sistem uygulamaları hayatınızın bir parçası ise yazıya devam edin.

Kişiselleştirilmiş Reklam Önerilerini Kapatma Adımları

  • Ayarlar'a girin.
  • Gizlilik Koruması sekmesine giriş yapın.
  • Reklam Servisleri sekmesine tıklayın.
  • Kişiselleştirilmiş Reklam Önerileri çubuğunu devre dışı bırakın.

MSA ile gelen yetkileri iptal ettiğimize göre artık bir - sıfır öndesiniz ve artık yapmanız gereken temel şey Xiaomi'nin kişisel reklam önerilerini kapatmak olacaktır. Bu, kullanım alışkanlıklarınızı kaydeder ve verilerinizi toplayarak size özel reklam önerileri gösterir. Yani ah evet, izleniyorsunuz.

Artık derin bir nefes çekebilirsiniz çünkü önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktınız. Artık akıllı telefonunuz sizi daha öncekine kıyasla çok daha az izleyecek ve reklamlar karşınıza çok daha az sayıda çıkacak. Ama ne yazık ki işlemlerimiz hala bitmedi. Şey, evet devam edin.

Xiaomi Reklam Kaldırma Nasıl Yapılır?

Xiaomi akıllı telefonda uygulama reklamlarını kapatma yöntemleri de bulunuyor. Bu yöntemler sayesinde Mi tarayıcısındaki, Mi güvenlik ve Mi müzik dahil olmak üzere birçok uygulamadaki reklamları kapatabilirsiniz.

Mi Tarayıcı Reklamları Kaldırma

  • Mi Browser'ı açın.
  • Sağ alttaki profil sekmesine tıklayın.
  • Sağ üstteki cıvata simgesine tıklayarak ayarlara erişin.
  • Gelişmiş Ayarlar sekmesine gidin.
  • Reklam Ekle seçeneğini devre dışı bırakın.

Mi Güvenlik Reklamları Kaldırma

  • Mi Güvenlik'i açın.
  • Ayarlar'a gidin.
  • Önerileri Al seçeneğini devre dışı bırakın.

Mi Müzik Reklamları Kaldırma

  • Mi Music'i açın.
  • Sağ üst köşeden ayarları açın.
  • Gelişmiş Ayarlar'a gidin.
  • Yönlendirmeleri Al ve Reklamları Göster seçeneklerini devre dışı bırakın.

Mi Video Reklamları Kaldırma

  • Mi Video'yu açın.
  • Sağ üst köşeden ayarları açın.
  • Gelişmiş Ayarlar'a gidin.
  • Yönlendirmeleri Al ve Reklamları Göster seçeneklerini devre dışı bırakın.

Mi Dosya Yöneticisi Reklamları Kaldırma

  • Ayarlar'ı açın.
  • Sistem Uygulama Ayarları'nı açın.
  • Dosya Yöneticisi uygulamasını bulun.
  • Önerileri Devre Dışı Bırak'ı seçin.

Mi İndirilenler Reklamları Kaldırma

  • Ayarlar'ı açın.
  • Sistem Uygulama Ayarları'nı açın.
  • İndirilenler uygulamasını bulun.
  • Önerilen İçeriği Göster'i devre dışı bırakın.

Eğer açık bir şekilde konuşmamız gerekirse bu, kullanıcı deneyimini mahveden sıkıcı bir mesela ancak bir kez bittiğinde akıllı telefonunuzu reklamsız bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz. Yine benzer şekilde tüm bu adımların, akıllı telefonunuzu sıfırlamadığınız sürece, diğer güncellemelerde de geçerli olacağını hatırlatalım.

Yani birkaç dakikanızı alacak tüm bu işlemlerin ardından kullanıcı arayüzünü tamamen reklamsız bir şekilde deneyimleme şansınız bulunacak. Bu noktada güzel bir deneyim sağlamak adına bu birkaç dakikayı ayırmak gerçekten de mantıklı olacaktır.

Bu yazıda Xiaomi telefonda reklam kapatma / kaldırma işleminin nasıl yapılacağını açıkladık. Rehberde yer alan bilgiler işinize yaradı mı ve uygulama sırasında herhangi bir sorun ile karşılaştınız mı? Bu konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı unutmayın.

arka plan Haberleri

Apple'ın Patent Davasına Türk Profesör Damga Vurdu

ABD’de Apple’ın Samsung’a açtığı patent davasına Türk profesör damga vurdu. Davanın bilirkişisi Prof. Tülin Erdem, ‘İstediği milyar dolar çok, 37 milyon dolar Apple için yeterli’ tezini savunarak dünya devine adeta soğuk duş aldırdı. ABD’de devam eden ikinci Apple-Samsung patent ihlali davasının sekizinci gününde sahneye bilirkişi olarak bir Türk profesör çıktı. Pazarlama gurusu akademisyen Prof. Tülin Erdem, 31 Mart ’te jüri seçimi sonrası başlayan davanın bilirkişisi seçildi. Davayı duruşma salonundan takip eden CNET editörü Shara Tibken’in bildirdiğine göre tanık kürsüsünde, davanın sadece söz konusu patentler etrafında şekillendirilmek istenildiğini söyleyen Prof. Erdem marka sadakati, kamera kalitesi gibi tüketici seçimini etkileyen daha önemli akıllı telefon özelliklerinin gözardı edildiğini öne sürdü. Dava konusu patentlerin çok detaylı, tüketici talebini artırmayacak özellikler olduğuna dikkat çeken Erdem, Apple avukatlarına “Bu özelliklerin önemini, değerini yapay olarak abartıyorsunuz” diyerek “Kilidi açmak için kaydırın” gibi özelliklerin tüketici seçimini etkilemeyecek cinsten fonksiyonlar olduğunun tüketiciler tarafından bilinmesini, bu gibi özelliklerin ürün satın alırken tüketicinin ilgi alanına bile girmediğinin bilinmesi gerektiğini seafoodplus.info’e göre sadece “garip” insanlar, “tekno-kolik” tarzı insanlar ürün satın alırken “arka plan eşleştirme” “otomatik düzeltme” veya “Apple veri tarayıcısı” teknolojilerini referans alarak ürün seçimini değiştirebilir. Apple avukatları tedirgin “Talebi sürükleyen küçük özellikler değil, büyük özelliklerdir” diyen Prof. Erdem bilimsel verilere değil, sadece izlenimlerine dayanarak çıkardığı sonuçları da jüriyle paylaştı. “Ürün inceleme siteleri verilerine göre hareket edemeyiz, cihaz üzerindeki ikinci bir kamera, tüketicinin o ürünü tercih etmesi için yeterli bir argüman değildir” dedi. Apple avukatları ise Türk profesörün saptamalarına mahkeme karşısında şüpheli yaklaşıyor. İşlemci, dokunmatik ekrandaki QWERTY klavye, GPS gibi faktörlerin akıllı telefon satışlarını etkilemediğini iddia eden Prof. Erdem’in Samsung’un getirdiği diğer bilirkişiler ile çeliştiği iddiasında bulunuyor. ‘İhlal üstüne ihlal’ iddiası Söz konusu patent ihlali davasında Apple avukatları, Samsung’un kendilerine ait toplam beş adet patenti ihlal ettiğini iddia ediyor. Bu patent ihlalleri neticesinde Apple’in büyük zarara uğradığını ve bu zararın tazmin edilmesi için milyar dolar tazminat ödenmesi gerektiğini savunuyor. Samsung ise Apple’in bu iddialarına karşılık, Apple’ın da kendilerinin iki adet patentini ihlal ettiğini, bu ihlal sonucunda Apple’in kendilerine toplam 7 milyon dolar tazminat ödemesi gerektiğini savunuyorlar. Hak ettikleri rakam bu değil Apple avukatları, yine bir akademisyen ve Ekonomist Christopher Vellturo’nun hesaplamalarına dayanarak, toplam 37 milyon cihazda Samsung’un patent ihlalinde bulunduğunu, toplamda milyar dolar zarara uğradıklarını, Jüri ve mahkeme yargıcından Samsung’un bu zararı tazmin etmesi gerektiğini iddia ediyorlar. Samsung’un bilirkişi heyeti ve avukatları ise bu miktarın sadece ve sadece milyon dolar olabileceğine, ancak bu tutarın ödenmesine hükmedilebileceğini iddia ediyor. Hocadan yorum yok! Dava ile ilgili olarak bir Türk profesörün, bilirkişi olarak davada yer almasının Türkiye açısından önemli bir gelişme olduğuna inanarak Tülin Erdem hocamızla temas kurduk. Anında geri dönüş yaparak, “Dava hakkında bilirkişilerin dava hakkında konuşması yasak. Dava sonuçlanınca konuşabiliriz” dedi. Dava sonrasında konuşmak için sözleşildi. Jüri kararı geciktirmezse, iki veya üç hafta içerisinde dava sonuçlanabilir. Prof. Tülin Erdem kimdir? yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olan Prof. Tülin Erdem, ABD’nin Alberta Üniversitesi’nde lisansüstü derecesini tamamlamış. yılında ise yine aynı okulda İşletme alanında doktorasını vermiş. yılında New York Üniversitesi Stern Business School’da ders vermeye başlayan Prof. Erdem pazarlama ve işletme alanında dersler vermeye devam ediyor. Bir dönem INFORMS adındaki pazarlama derneğinin başkanlığını da üstlenen Tülin Erdem, Journal of Marketing Research isimli akademik yayının da bir dönem yayın yönetmenliği görevinde bulunmuş. Tülin Erdem’in uzmanlık ve araştırma alanları Reklam, marka yönetimi, tüketici seçimi, müşteri ilişkileri yönetimi, belirsizlikte karar almak, ekonometrik modelleme ve fiyatlandırma konularını kapsıyor. İlk davadan milyon $ ABD’deki ilk Apple-Samsung patent davasında jüri, Samsung’un Apple’a milyar dolar ödemesine karar vermişti. Ancak daha sonra bölge mahkemesine taşınan davada yargıç ödenmesi gereken rakamın jüri tarafından hatalı hesaplandığını söyleyerek yeni bir hesaplama gerçekleştirilmesini istedi. Bu davada Apple patent ihlallerinden dolayı Samsung’dan milyon dolar talep ederken, Samsung ödemesi gereken rakamın 52 milyon dolar olduğunu iddia etti. Kasım ’te jüri Samsung’un patent ihlallerinden dolayı elde ettiği kazanç ve Apple’ın gördüğü zarar karşılığında milyon dolar ödenmesine karar seafoodplus.infooloji

Bilim

etiket Göz Yorgunluğunuzu Görsel Şölene Dönüştürecek Birbirinden Zekice ve Eğlenceli 24 Masaüstü Duvar Kağıdı

Haberler

Goygoy

Göz Yorgunluğunuzu Görsel Şölene Dönüştürecek Birbirinden Zekice ve Eğlenceli 24 Masaüstü Duvar Kağıdı

Her gün bilgisayar ekranlarına bakıyoruz. Gözlerimiz bu kadar yorulurken birazcık da güzel sahneler görmeyi hak ediyoruz değil mi? Bored Panda da bu şekilde düşünmüş olacak ki, birbirinden eğlenceli ve zekice tasarlanmış masaüstü arka planlarını bir araya getirmiş. Bize de sıkıldığımız arka plan görüntülerinin yerine birini seçmek kaldı!

Kaynak:seafoodplus.info

1. Arka plan düzenlemesinde ustalık

1. Arka plan düzenlemesinde ustalık

2. Korkutucu Explorer!

2. Korkutucu Explorer!

3. İş yerinde verilen savaşı anlatan arka plan 😅

3. İş yerinde verilen savaşı anlatan arka plan 😅

4. Her yer ofis, her yer düzen!

4. Her yer ofis, her yer düzen!

5. Chrome mu, Firefox mu? 😎

5. Chrome mu, Firefox mu? 😎

6. Manzaranın böylesi efendim. 😌

6. Manzaranın böylesi efendim. 😌

7. 'I want to play a game' sesini arka plandan siz de duydunuz mu? 😱

7. 'I want to play a game' sesini arka plandan siz de duydunuz mu? 😱

8. Çok iyi fikir! 👀

8. Çok iyi fikir! 👀

9. Dört monitörlü sistemler için gelmiş geçmiş en güzel arka plan! 😃

9. Dört monitörlü sistemler için gelmiş geçmiş en güzel arka plan! 😃

Ahh tatlıııııım! 😏

 Ahh tatlıııııım! 😏

Yaratıcılıkta son noktadayız canlar. 👍

 Yaratıcılıkta son noktadayız canlar. 👍

Çok imalı değil mi? 😂

 Çok imalı değil mi? 😂

Raflar boş kalmasın! 😅

 Raflar boş kalmasın! 😅

Walking Dead hayranlarını buraya alalım. 😱

Ufacık, minicik bir detay. 😌

 Ufacık, minicik bir detay. 😌

Sonsuza giden bir döngü gibi 👀👀

 Sonsuza giden bir döngü gibi 👀👀

İnsan bu bilgisayarda çalışamaz ki! 😍

 İnsan bu bilgisayarda çalışamaz ki! 😍

Bu konuyu bir konuşmamız lazım canım. 😒

 Bu konuyu bir konuşmamız lazım canım. 😒

Sanatın arka plan hali. 👏

 Sanatın arka plan hali. 👏

Ama nedir bu Explorer nefreti? 😔

 Ama nedir bu Explorer nefreti? 😔

Hayatının kumarını oynamaya hazır mısın Explorer?

 Hayatının kumarını oynamaya hazır mısın Explorer?

Hey sen!

 Hey sen!

Futbol severleri de unutmadık elbette. ⚽⚽

 Futbol severleri de unutmadık elbette. ⚽⚽

Gözüm üzerinde canım. 👀

 Gözüm üzerinde canım. 👀

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir