mersinde piknik yapılacak yerler / Mersin'in Tatil Cenneti Erdemli:Göz Kamaştıran Doğal Güzellikleri | Gezinomi

Mersinde Piknik Yapılacak Yerler

mersinde piknik yapılacak yerler

Mersin mesire alanları

Daha fazla öğe

Mersin piknik alanları yasak mı?

Milli servetimiz olan ormanlarımızı yangına karşı korunmak amacıyla 3 sıra sayılı genel emirle Mersinİli sınırları içerisindeki ormanlık alanlara girişler ile orman çevresinden ve içinden geçen yollarda, orman kenarında mola vermek ve piknikyapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak – tarihleri

Adanada nerede mangal yapılır?

İşte, Adana'da nerede mangal ve piknik yapılır sorusunun yanıtı ve Adana piknik alanları !Daha fazla öğe

Mersin nereler gezilir?

MERSİN'DE GEZİLECEK YERLERDaha fazla öğe

Piknik yerleri yasak mı?

Madde 3 – İlimizdeki ormanlarda ve orman içi yollarda mola vermek, piknikyapmak, mangal, semaver vb. ateş yakmak yasaktır. Yetkili idarelerin gözetim ve denetiminde bulunan izinli park, piknikve mesire alanları ile tabiat parklarında piknikyapmak serbest ancak mangal ateşi yakmak, pikniktüpü vb. kullanmak yasaktır.

Mersin doğal güzellikleri nelerdir?

Mersin Doğal GüzellikleriDaha fazla öğe

piknik alanları açık mı?

31 TEMMUZ-1 AĞUSTOS ORMANDA PİKNİKYASAK! -İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yapılan açıklamada, "30 Temmuz Ağustos tarihleri arasında ormanlara girmek, orman çevresinde ve içinde mola vermek, orman alanlarında piknikyapmak yasaklanmıştır" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa piknik yasak mı?

ŞanlıurfaValiliğinden yapılan açıklamada, "Piknikve mesire yerleri dışında kalan İlimizdeki orman alanlarına giriş ve çıkışlar ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır" denildi.

Adana'da orman var mı?

Amenajman planı verilerine göre Ormanİşletme Müdürlüğümüzün genel alanı ,7 hektardır. Bu alanın ,8 hektarlık (% 7,5) kısmı ormanlık alan ,9 Hektarlık (%92,5) kısmı ise açıklık alandır. Ormanlık alanın ,5 hektarlık (%62 ) kısmı verimli, ,3 hektarlık (%38)kısmı ise bozuk ormanalanıdır.

Parklarda mangal yasak mı?

Yetkili idarelerin gözetim ve denetiminde bulunan izinli park, piknik ve mesire alanları ile tabiat parklarındapiknik yapmak serbest ancak mangalateşi yakmak, piknik tüpü vb. kullanmak yasaktır." denildi.

Mersin merkezde nerelere gidilir?

Mersin Merkezde Gezilecek Yerler 📌Daha fazla öğe

Mersin kaç günde gezilir?

Kaç günde gezilir; planınızı maksimum güne ayarlamanız yeterli olacaktır. Ziyaret için en uygun zaman; yaz aylarında sıcak ve nem oranı yüksek olan ilin, kış aylarında ise ılık ve yağışlı olduğu görülmektedir. Ziyaret için en uygun zaman dilimi ilkbahar ve sonbahar aylarıdır.

Mangal nerede serbest Istanbul?

İstanbul'da Piknik Ve Mangal Yapılacak YerlerDaha fazla öğe

Mersin'in tarihi ve turistik yerleri nelerdir?

Mersin Tarihi YerleriDaha fazla öğe

Mersinin hangi ilçesinde tatil yapılır?

Mersin Tatil Yerleri

Piknik te mangal yasak mi?

Art arda yaşanan orman yangınlarının ardından Mangalve piknikyapmak isteyenler yasaklama getirilip getirilmediğini merak ediyor. "Orman içerisindeki alanlarda, yollarda piknikyapmak aynı zamanda park yapmak, mola vermek, ateş yakmak, semaver yakmak kesinlikle yasaklanmıştır.

Piknik alanları açıldı mı?

Koronavirüs sebebiyle Bakanlık genelgesiyle park, bahçe, piknik alanları, mesire yerleri, plajlar 1 Haziran 'den itibaren kullanılabiliyor.

Karaman piknik yasak mı?

Mersin, Edirne, Şanlıurfa, Tekirdağ, Karaman, Kahramanmaraş ve Batman'da ormanlık alanlara girişler 31 Ağustos'a kadar yasaklandı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yeni tedbirler uygulanacak.

Adana'da milli park var mı?

Aladağlar MilliParkının Genel Özellikleri Aladağlar Milli Parkı, Akdeniz Bölgesi'nde, Niğde, Kayseri, Adanailleri sınırları içinde yer almaktadır. Aladağlar Milli Parkıgerçek anlamda bir jeomorfolojik açık hava müzesidir.

İçindekiler

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Şehir hakkında bilgiler; Eski bilinen ismi ile İçel, Akdeniz Bölgesi&#;nde bulunan Türkiye&#;nin en büyük şehridir. Mersin limanı bulunduğu coğrafi koşul sebebiyle ilçeye önemli bir ekonomik kaynak sağlamaktadır. Çok geniş bir coğrafyaya yayılmış olan Mersin ili, görülmesi gereken tarih, kültür ve doğal güzellikler bakımından en önemli şehirlerinin başında geliyor. Bu güzel şehri keşfetmeniz için Mersin gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin.

Kaç günde gezilir; Mersin gezi planınızı maksimum güne ayarlamanız yeterli olacaktır.

Ziyaret için en uygun zaman; Yaz aylarında sıcak ve nem oranı yüksek olan ilin, kış aylarında ise ılık ve yağışlı olduğu görülmektedir. Ziyaret için en uygun zaman dilimi ilkbahar ve sonbahar aylarıdır.

Havaalanı/Merkez Ulaşım; Ulaşım Rehberi yazımızda tüm bilgileri detaylı şekilde bulabilirsiniz.

Müze kartları; Türkiye’nin çoğu ilinde geçerli olan ve ücretsiz giriş yapabilmenizi sağlayan Müzekart ile Mersin&#;de yer alan müzeleri ve turistik yerleri ziyaret edebilirsiniz.

Ne Yenir; Diğer tüm illerimizde olduğu gibi Mersin&#;de de tadı damakları çatlatacak tatları; tantuni, kerebiç, Tarsus kebabı ve daha fazlası için Mersin&#;in Yöresel Yemekleri yazımızı okumaya devam edin.

*Mersin Gezilecek Yerler Videosu

*Popüler Görülecek Yerler

-Meydanlar, Caddeler, Sokaklar

1. Kuşimoto Sokağı

Kusimoto sokağı

Burası neresi? Kushimoto Sokağı, Mersin&#;in en önemli sosyalleşme noktalarının başında gelmektedir. Birçok cafe ve restoran gibi toplanma mekanlarına ev sahipliği yapan sokak, özellikle gençler arasında sıklıkla tercih edilen yerlerden biridir.

Sokağın aynı zamanda uluslararası bir bağ oluşturmak amacıyla kurulduğunu da belirtmek isteriz. Burası, yılında Japonya&#;nın Kushimoto şehri dolaylarında gerçekleştirdiği sefer esnasında batan Ertuğrul Fırkateyn&#;in anısına, ülkemiz ile Japonya arasındaki dostluk bağlarının geliştirimesi amacıyla oluşturulmuş bir sokaktır. Bu amaçla iki şehirdeki sokakların ismi değiş tokuş edilerek dostluk bağları pekiştirilmiştir. Sokak yılından bu yana bu isimle anılmaktadır.

Neden gitmeliyim? Her ne kadar son yıllarda kalite olarak bir düşüş yaşansa da, Kuşimoto Sokağı hala Mersin&#;de zaman geçirebilecek keyifli noktaların başında gelmektedir. Burada Ekim ayında düzenlenen Mersin Sokak Sanatçıları Festivali ise burayı özellikle Ekim ayında ziyaret etmek için cazip kılan detaylardan biridir.

2. Cumhuriyet Meydanı

Mersin Cumhuriyet Meydani

Burası neresi? Cumhuriyet Meydanı, Mersin&#;in en popüler buluşma ve etkinlik alanlarının başında gelmektedir. Meydanın çevresinde bulunan işletmeler, mağazalar ve kafeler burasını ziyaretçiler için çok keyifli bir zaman geçirme ve eğlenme noktası haline getirmektedir.

Neden gitmeliyim? Cumhuriyet Meydanı çevresinde buraya gelenlerin bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri imkanlar mevcuttur. Burası aynı zamanda insanların buluşma noktası olarak da kabul edildiğinden, Cumhuriyet Meydanı&#;nda arkadaşlarınızla buluşabilir ve Mersin&#;in tadını çıkarabilirsiniz.

-Sembolik Yapılar 

3. Kleopatra Kapısı

kleopatra kapısı

Burası Neresi? Bizans Dönemi&#;nde kent surlarının Dağ, Adana ve Deniz olarak üç kapısı yer alırmış. Evliya Çelebi Seyahatnamesi&#;nde Tarsus&#;tan bahsederken buradaki kapı için İskele Kapısı ismini vermiştir. yüzyılın sonlarına dek üç kapı da sapasağlam gelmiş olup Mısırlı İbrahim Paşa yılında hepsini yıktırmış ve yalnızca tek kemerli Deniz Kapısı kalmıştır.

Ünlü Mısır kraliçesi  Kleopatra&#;nın Romalı sevgilisi General Antonius ile görüştüğü Tarsus ilçesindeki Gözlü Kule&#;de büyük bir tören eşliğinde karşılanmışlar ve Deniz Kapısı&#;ndan şehre girmişlerdir. Bundan böyle de ismi Kleopatra Kapısı olarak kalmıştır.

4. Kız Kalesi

kız kalesi mersin

Burası Neresi? Bir diğer adıyla Deniz Kalesi olarak anılan Kız Kalesi, aynı adı taşıyan mahallenin sahilinde konumlanan bir adacığın üzerinde yer almaktadır. Kalenin üzerinde yer alan kitabeye göre, yılında I. Leon tarafından yaptırılan kale, Korykos Antik Kenti’nin içinde bulunuyor. Bir dönemde korsanların barınak olarak kullandığı bilinen bilgiler arasındadır.

Geçtiğimiz yıllarda Mersin Arkeoloji Müzesi&#;nin yaptığı kazı çalışmaları esnasında kalenin ortasında bir yapı kompleksi bulunmuştur. Bu kompleksin içinde bir de şapel yer almaktadır ve kalenin avlusundaki şapelden bile daha eski olduğu öğrenilmiştir. Sahilden metre uzaklıktaki ihtişamlı görüntüsüyle görenleri büyüleyen kaleye, deniz bisikleti kiralayarak ulaşabilirsiniz.

Kale hakkındaki efsaneye göre; kral çok sevdiği biricik kızının geleceğini öğrenmek amacıyla bir falcıya danışır. Bir yılan tarafından sokularak öleceğini öğrenmesi üzerine kızı için bu kaleyi inşa ettirmiş. Prensesi bu şekilde koruyacağına inanan kral bir gün kızına bir sepet üzün gönderir. Olacak o ki sepetin içine yılan girer ve güzel prensesi sokarak öldürür.

5. Kırk Kaşık Bedesteni

kırkkaşık bedesteni

Burası Neresi? Akdeniz’de olup da, ticaretten bahsetmemek olmaz. Anadolu şehirlerinde önemli yer tutan Bedestenlerden birisi de Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunuyor. Ramazanoğulları Beyliği’nden İbrahim Bey tarafından yılında yaptırılan Bedesten, yapıldığı ilk dönemlerde aşevi ve medrese olarak faaliyet veren bedesten, Cumhuriyet&#;in ilanından sonra kapalı çarşıya dönüştürülmüştür.

Neden gitmeliyim? Eski ismiyle Beyaz Çarşı olarak anılan bedestende; yöresel el sanatlarına ait seramik, ahşap, bakır, gümüş, deri, dokuma turistik hediyelik ürünler olmak üzere, yöresel damak tatlarının bulunduğu yiyecek ve içeceklerin satışı yapılmaktadır. İçinde pek çok dükkanın olduğu Bedestene, Mersin’den dönmeden önce birkaç hediyelik eşya almak için de gelebilirsiniz.

6. Siptilli Çarşısı

Tarihi Siptilli Carsisi

Burası neresi? Tarihi Siptilli Çarşısı, Tarsus ilçesinin alışveriş ve yeme içme amacıyla gelinebilecek en önemli mekanları arasında bulunmaktadır. Çarşının bulunduğu tarihi yapı, yakın zamanda Tarsus Belediyesi tarafından restore edilerek daha ilgi çekici bir hale getirilmiş ve halkın kullanımına sunulmuştur. Özellikle çarşının bulunduğu sokakta gerçekleştirilen konsept değişiklikleri ziyaretçiler için muhteşm fotoğraf kareleri yakalama konusunda güzel bir fırsat olmaktadır.

Neden gitmeliyim? Tarihi Tarsus Evlerine yakın bir konumda bulunan Siptilli Çarşısı içinde görülecek çok fazla bir şey olmasa da, özellikle yeme içme amacıyla gelinebilecek bir yerdir. Siz de Mersin gezinizin Tarsus ayağı esnasında buraya uğrayabilir, zaman zaman değişen konsepti inceleyerek bir şeyler yiyip içebilirsiniz.

7. Mersin Marina

mersin marina

Burası Neresi? Türkiye&#;deki en büyük marina olma özelliği taşıyor olup, yılından beri faaliyet göstermektedir. Toplamda bin adet olmak üzere &#;ü kara &#;ü deniz yat bağlama kapasitesi bulunuyor. Burası Mersin halkının önemli buluşma noktalarından bir tanesidir.

Marinaların şehrin görüntüsüne kattığı estetik ve güzelliğin bir diğer örneği de Mersin marina. Mersin’in ilçe merkezinde bulunan marina, sosyal ortam olarak en kalabalık yerlerden. Vakit geçirmek için sabah-akşam fark etmeksizin kafe ve restoranlarına gidebilir, gününüzü değerlendirebilirsiniz.

-Müzeler

8. Mersin Deniz Müzesi

mersin deniz müzesi

Burası Neresi? yılında hizmete açılan müze, Mersin’in Yenişehir ilçesinde yer almaktadır.  İçerisinde bulundurduğu koleksiyonlar sebebiyle dünyadaki müzeler üzerinde önemli bir yere sahiptir.  Türk deniz harp geçmişini tüm detaylarıyla yansıtan ’den fazla eser ve kitaplık bir kütüphanesi bulunan müzenin büyük ana salonda; gemi modelleri, sancak, arma, askeri kıyafetler ve ateşli silahlar ile yağlı boya tablolar sergileniyor.

İnteraktif salonda; küçük yaştaki çocuklara denizcilik alanı hakkında bilgi verilir, Türklerin denizcilik tarihi nesilden nesle aktarılması için çalışmalarda bulunulur. Özellikle Efsane Mahmudiye, Kahraman Hamidiye, Preveze ve Barbaros hayrettin Paşa, tarihte önemli bir yeri olan Nusret Mayın Gemisi, Gazi Alemdar ve yavuz Muharebe kruvazörü hakkında dijital olarak anlatılmaktadır. Tüm bunların yanı sıra müze içerisinde yer alan salonda, geçici olarak sergiler düzenlenirken, kültür ve sanat alanlarına destek olmak için resim ve gemi modeli atölyeleri açılmıştır.

9. Mersin Atatürk Evi Müzesi

mersin atatürk müzesi

Burası Neresi? Mersin&#;in Akdeniz ilçesinde bulunan Atatürk Evi Müzesi, yılında Almanya Konsolosluğu Christman tarafından yaptırılmıştır. yılında Atatürk ve eşi Latife Hanım 11 gün boyunca kalmışlardır. Evin kamusallaştırılması fikrinin kabul görmesi üzerine restore edilerek yenilenmiş ve yılında ise Atatürk Evi ve Müzesi olarak hizmete açılmıştır. Kültür Bakanlığı&#;nın mülkiyeti olan evde; Atatürk&#;ün Mersin&#;i ziyaret ettiği sırada çekilmiş fotoğrafları ile Anıtkabir&#;den buraya getirilen yirmi iki tane kişisel eşyası yer almaktadır.

Neden gitmeliyim? Köş içinde giriş kısmında bulunan ve çeşitli fotoğrafların sergilendiği Kuva-yi Milliye Köşesi özellikle dikkat çekicidir. Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili çeşitli fotoğrafları ve kişisel eşyaları görmek ve O&#;nu daha yakından tanımak için Mersin&#;de bulunan bu köşkü mutlaka Mersin gezilecek yerler listenize eklemelisiniz.

Tarsus Müzesi

Tarsus Müzesi

Burası neresi? Tarsus Müzesi ilk olarak senesinde Ramazanoğulları zamanında inşa edilmiş tarihi bir yapıda hizmet vermiştir. Açık avlu planına sahip bir medrese olarak planlanan yapı, senesinde düzenlenerek müze haline getirilmiş ve ziyarete açılmıştır. Tarihi binanın zamanla beklentilere karşılık verememesi üzerine, müze Yıl Kültür Merkezi Kompleksi içinde ayrılan ve iki büyük salona sahip yeni yerine yılında taşınmıştır.

Müzenin giriş katında Çukurova kültürüne dair çok önemli eserlerin ve nesnelerin sergilendiği etnografik bölüm bulunmaktadır. Burada kilimler, kıyafetler, bakır malzemeler, kılıçlar ve daha birçok farklı objeler görülebilmektedir. Müzenin alt kısmında ise Tarsus ve çevresinde gerçekleştirilen arkeolojik kazılar neticesinde ortaya çıkarılmış arkeolojik kalıntıları görmek mümkün olmaktadır.

Neden gitmeliyim? Mersin&#;in de içinde bulunduğu Çukurova kültürünü yakından tanımanıza olanak sağlayan arkeolojik ve etnografik sergilerin yer aldığı Tarsus Müzesi, hem Tarsus&#;un hem de Mersin&#;in en güzel müzeleri arasında bulunmaktadır.

Taşucu Atatürk Evi

Burası neresi? Açılışı 12 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Taşucu Atatürk Evi, Atatürk&#;ün Selanik&#;te doğduğu evin aynı oranda ölçeklendirilmesiyle inşa edilmiştir. Birebir aynı evin Taşucu beldesine inşa edilmesi ise, söylenene göre Atatürk&#;ün Taşucu&#;na geldiğinde burasını Selanik&#;e çok benzetmesinden dolayıdır.

Evin inşası bölge halkının ve Taşucu Belediyesi&#;nin katkılarıyla gerçekleştirilmiştir. Ahşap ve taş işçiliği ile inşa edilmiş olan bina iki kattan oluşmaktadır. Evin içinde Atatürk&#;e ait kişisel eşyaların yanı sıra çeşitli antika ev eşyaları ve Atatürk&#;ün Mersin&#;e gelişini gösteren fotoğraflar bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Türkiye&#;deki üç orjinal Atatürk evinden biri olması nedeniyle çok önemli bir yere sahip olan bu yapı, ziyaretçileri duygu yüklü bir tarihi yolculuğa çıkarmaktadır. Müzenin merkezi bir konumda bulunması ve Taşucu Limanı&#;nından 5 dakikalık kısa bir mesafede yer alması da müzeyi ziyaret etmeyi kolaylaştırmaktadır.

Mersin Arkeoloji Müzesi

mersin arkeoloji müzesi

Burası neresi? Mersin Müzesi, Mersin&#;de şimdiye kadar varlık göstermiş bütün uygarlıklara ait eserlerin sergilendiği bir yerdir. Müze toplamda üç büyük sergi salonundan oluşmaktadır. Bu sergi salonlarından ilkinde Roma dönemine ait heykeller, lahitler ve Nagidos Antik Kenti&#;nden çıkarılmış çeşitli eserler sergilenmektedir. Müzenin ikinci bölümünde ise Yumuktepe Mahfazası görülebilmektedir. Burada kazılardan çıkan sanat eserleri, günlük eşyalar ve el baltaları gibi nesneler bulunmaktadır. Müzenin son katı olan üçüncü katta ise Mersin&#;e ait etnografik eserlere yer verilmiştir. Bu eserler arasında gümüş eşyalar, piyonlar, çeşitli ev eşyaları ve çeşitli silahlar yer almaktadır.

Neden gitmeliyim? Mersin Deniz Müzesi&#;ne çok yakın bir konumda bulunan Mersin Arkeoloji Müzesi, Mersin&#;in antik dönemden itibaren başlayan tarihine tanıklık etmek için gidebileceğiniz Mersin&#;in görülmesi gereken önemli yerleri arasında bulunmaktadır.

Mersin Kent Tarihi Müzesi

mersin kent tarihi muzesi

Burası neresi? yıllık bir sivil mimari örneği yapıda bulunan Mersin Kent Tarihi Müzesi, Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim tarafından, binanın restore edilmesinin ardından özel müze statüsüyle yılından itibaren ziyaretçilerini kabul etmeye başlamıştır. Müzenin açılışı ise 4 Eylül tarihinde dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilmiştir.

Müzenin bir kısmı Atatürk&#;e ayrılmıştır ve bu kısımda Atatürk&#;ün Mersin&#;i ziyareti sırasında çekilen fotoğraflarla Atatürk&#;ün Mersin&#;de nereleri ziyaret ettiği kronolojik olarak gösterilmiştir. Müzedeki Mersin&#;in Kurtuluşu bölümünde ise kurtuluş mücadelesinde emeği geçenler hakkında bilgilere ulaşmak mümkün olmaktadır. Müzede aynı zamanda Mersin Camileri ve Kiliseleri olarak tasarlanmış bir bölüm de yer almaktadır. Bu bölümde ise hem Mersin merkezde hem de Mersin&#;in ilçelerinde bulunan cami ve kiliseler hakkında bilgilere ulaşmak mümkün olmaktadır.

Neden gitmeliyim? Geleneksel mimarisiyle dikkat çeken yapısı ile ziyaret edilmeye değer bir nokta olan Kent Tarihi Müzesi, ve yüzyıla ait Mersin&#;le ilgili sunduğu belge ve fotoğraflarla Mersin&#;in tarihinde yolculuk yapmak için de görülmesi gereken yerlerden biridir.

Narlıkuyu Mozaik Müzesi

narlıkuyu mozaik müzesi

Burası neresi? Silifke&#;deki Narlıkuyu Mozaik Müzesi, Roma dönemindeki bir hamamın üç güzelin tasvir edildiği o döneme ait en önemli mozaik sanat eserlerinden birine ev sahipliği yapmaktadır. Hamam binası yılları arasında restore edilmiş ve mozaik koruma altına alınmıştır. Mozaikteki üç güzelin, Zeus&#;un kızları olan Aglaia, Thalia ve Euphrosine&#;yi tasvir ettiği düşünülmektedir. Mozaik ve mozaiğin içinde bulunduğu hamamın MÖ 4. yüzyıldan kalma olduğu tahmin edilmektedir.

Neden gitmeliyim? Dünyanın en önemli mozaik eserlerinden biri olarak kabul edilen Üç Güzeller Mozaiği&#;nin bulunduğu Narlıkuyu Mozaik Müzesi, Mersin&#;deki en önemli müzelerden biri olarak kabul edilmektedir.

Mersin Devlet Resim Heykel Müzesi ve Galerisi

Mersin Devlet Resim Heykel Müzesi ve Galerisi

Burası neresi? Mersin Güzel Sanatlar Galerisi, yılında inşasına başlanan ve Cumhuriyet dönemindeki sivil mimarlığın ilk örneklerinden biri olarak kabul edilen tarihi bir binada bulunmaktadır. Bina yılına kadar çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler için kullanıldıktan sonra, bu tarihte Milli Eğitim Bakanlığına ve yılında ise Kültür ve Turizm Bakanlığı&#;na devredilmiştir.

Binanın yılındaki restorasyonunun ardından tekrar hizmete açılmıştır. Günümüzde binanın giriş katında resim galerisi, birinci katında ise müze sergisi bulunmaktadır. İkinci katında ise çeşitli ofislere ve toplantı salonuna ev sahipliği yapmaktadır.

Neden gitmeliyim? Günümüzde çeşitli sergilere ev sahipliği yapan Mersin Güzel Sanatlar Galerisi, sergi ziyaretinden hoşlanan gezginler için Mersin gezilecek yerler listesine eklenmesi gereken sanat duraklarından biridir.

Amfora Müzesi

amfora muzesi

Burası neresi? Amfora Müzesi, Mersin&#;deki ender ve özgün yapıya sahip müzelerinden biridir. Amfora Müzesi Taşucu, Mersin ve Antalya kıyılarında balıkçı ağlarına takılarak toplanan antik dönemden kalma ticari şişelerin sergilendiği Türkiye&#;nin ilk ve tek amfora müzesidir.

Müze, Arslan Ece tarafından MÖ 7. yüzyıl ile yüzyıl arasında üretilmiş amforalardan oluşmuş olan koleksiyonun bağışlanmasıyla Silifke&#;nin Taşucu beldesinde kurulmuştur. Müzede sergilenen eserler özellikle antik dönemin ticari faaliyetlerinin gelişimi ile ilgili ziyaretçiler için aydınlatıcı bir gezi imkanı sunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Antik döneme ait birçok amforayı incelemek ve o döneme dair çeşitli bilgiler edinmek için bu keyifli müzeyi ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

Anamur Müzesi

Anamur Müzesi

Burası neresi? senesinde ziyarete açılan Anamur Müzesi, Anamur Öğretmenevi&#;nin hemen yanında bulunuyor. Müzenin kuruluş girişimleri ise daha eskilere, yılına kadar uzanmaktadır. Müze içinde &#;e yakın arkeolojik eser ve &#;e yakın etnografik eser sergilenmektedir. Müze, özellikle Anemurium Antik Kenti&#;nden çıkarılan eserlerin sergilenmesi amacıyla kurulmuştur.

Neden gitmeliyim? Müze toplamda m²&#;lik taban alanına sahip bir binada bulunmaktadır. Anamur&#;un yüzlerce yıl içinde oluşmuş geleneksel unsurlarını incelemek ve bölgeden çıkarılan arkeolojik kalıntıları incelemek için Anamur Müzesi&#;ni mutlaka Mersin gezi listenize dahil edin.

Silifke Müzesi

silifke müzesi

Burası neresi? İçerisinde 20 binden fazla eserin bulunduğu Silifke Müzesi&#;ndeki eserlerin tarihi MÖ &#;lü yıllara kadar uzanmaktadır. Müze, ilk olarak yılında Cumhuriyet İlkokulu&#;nda toplanan eserlerin tasnif edilmesinin ardından bu okulda yılında ziyarete açılmıştır. yılından bu yana ise mevcut binasında ziyaretçilerini kabul etmektedir.

Müzedeki eserler iki büyük salonda sergilenmektedir. Salonların ilki arkeolojik eserlere ayrılmıştır ve bu bölümde binlerce sütun, taştan heykel, toprak ve metalden yapılmış eşyalar sergilenmektedir. Diğer salon ise etnografik eserler için ayrılmıştır.

Neden gitmeliyim? Mersin bölgesine ait birçok önemli arkeolojik ve etnografik eseri incelemek istiyorsanız Silifke Müzesi, Mersin&#;de gidilebilecek önemli müzelerden biridir.

-Plajlar/Koylar

Yapraklı Koy

yapraklı koy

Burası Neresi? Silifke’nin belki de en güzel koylarından olan Yapraklı Koy, Mersinlilerin ve turistlerin en çok tercih ettiği koylardan. Turkuaz renkli suyu ve havuz görünümüyle, her göreni kendine hayran bırakıyor. Denizin içinde bir de soğuk su kaynağı olduğundan her zaman temiz bir koyla karşılaşıyorsunuz.

Mersin ilçesinin en temiz plajlarından biri olan Yapraklı Koy, doğanın bir lütfu olup beş farklı noktadan su kaynağı bulunmaktadır. Bu sebeple bir yandan soğuk bir yandan ise sıcak suyu hissedebileceğiniz eşine az rastlanır bir yerdir.

Neden gitmeliyim? Sadece soğuk suyu değil çevresinde var olan kayalarda meşhurdur. Bu kayalar genellikle suya dalmak için kolaylık sağlar. Denize girmek için oluşturulmuş bloklar üzerinde şezlong ve bir kumsal yer almaktadır. Koyda profesyonel olarak dalış yapabileceğiniz alanlarda mevcuttur.

Akçakıl Koyu

Burası Neresi? Ağaçların arasında sessiz sakin bir tatil için kalabalıktan uzak Boğsak Köyü&#;nün kıyısı Akçakıl, adından da anlaşılacağı üzere burası çakıllı bir koy. İlçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta konumlanıyor olup, özellikle kamp ve karavan için ideal bir nokta olduğu söylenebilir. Silifke’de bulunan koy, çam ormanlarının bittiği yerde karşınıza çıkıyor.

Neden gitmeliyim? Pek çok işletmenin de bulunduğu koyda, mis gibi doğal havasını içinize çekerken, denizin keyfini sürebilirsiniz.

Tisan Yarımadası

tisan

Burası Neresi? Kıbrıs Barış Harekatı esnasında bir albayın helikopterle buradan geçmesiyle bulunan ada, bölgenin keşfedilmeyi bekleyen gizli cennetlerinden biri olan Tisan Yarımadası, özellikle sakinliği ve tertemiz denizin keyfini yaşamak isteyen ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor.

Neden gitmeliyim? Tisan Yarımadası pek çok kişi tarafından Mersin&#;de girilebilecek en güzel yerlerin başında gelmektedir. Yarımadanın yeşil ve maviyle karışık manzarası ise insana büyük bir keyif veriyor. Mersin’in Silifke ilçesine gittiğinizde uğramalısınız.

Yeşilovacık

yeşilovacık

Burası Neresi? Mersin’in Silifke ilçesinde bulunan en sakin koylardan birisi de Yeşilovacık halk plajı. Geniş ve uzun alana sahip olan plaj aynı zamanda kumluk. Koy, sakin olduğundan ve çok fazla turistik değil. Bu yüzden şezlong ve şemsiye gibi hizmetler yok. Kendi havlunuzu serip, denizin keyfini sürebilirsiniz.

Mavikent Sahili

mavikent sahili

Burası Neresi? Yemyeşil çamların içinde olan koy, Mavikent sitesinin önünde olduğu için bu ismi almış. Etrafında herhangi bir tesis bulunmadığından, kendi malzemelerinizi getirmekte fayda var. Sahile gittiğinizde gün batımını izlemenizi öneririz.

Neden gitmeliyim? Mavikent Sahili sunmuş olduğu huzur dolu iklimin yanı sıra muhteşem denizi ile de Mersin&#;de görülmesi gereken önemli yerlerden biri olarak kabul edilmektedir.

Boğsak Koyu

boğsak koyu

Burası Neresi? Mersin’in en güzel koylarından biri olan Boğsak Koyu, aynı zamanda mavi bayraklı denize sahip. Genellikle Caretta carettaların en çok uğradığı yerlerden. Koyda şezlong, şemsiye gibi hizmetler yok ancak kamp işletmeleri mevcut. Tuvalet ve banyo ihtiyaçlarınızı da bu alanlarda giderebiliyorsunuz. Dupduru denizin keyfini çıkarmak için, koya uğramayı unutmayın.

Barbaros Koyu

Barbaros Koyu

Burası Neresi? Silifke’de bulunan sakin koylardan bir diğeri de Barbaros Koyu. Yüksek sesli plaj işletmelerinden uzak kalan koy, gezi teknelerinin de en çok uğradığı koylardan. Kendi şemsiyenizi ve havlunuzu alıp giderseniz, keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Barbaros Koyu, Mersin&#;in henüz doğallığı bozulmamış ve tertemiz suya sahil koylarından biri olması nedeniyle doğa tutkunları için keşfedilmesi gereken yerlerden biridir. Yalnız dönüş yoluna koyulmadan önce çöplerinizi toplayarak Barbaros Koyu&#;nun bakir olarak kalmasına katkı sağlamanızı rica ediyoruz.

Kum Mahallesi Plajı

kum mahallesi plajı

Burası Neresi? Silifke’de sığ deniziyle çocuklu ailelerin en çok tercih ettiği kumsallardan olan plaj, kumluk bir yapıya sahip. Pek fazla işletme bulunmadığından hazırlıklı gitmenizi tavsiye ederiz.

Kapızlı Plajı

Burası Neresi? Atakent’te bulunan plaj, yine kumsalı geniş olan kumsallardan biri. Çok fazla tesisin bulunmadığı plajda, şezlong ve şemsiyeyi ücretli olarak kiralayabilirsiniz. Şezlong ve şemsiye için verdiğiniz ücret karşılığında ücretsiz olarak tuvaletlerden de faydalanabiliyorsunuz

Kızlar Hamamı Koyu

Kızlar Hamamı Koyu

Burası Neresi? Mitolojik hikayeye göre Zeus’un kızlarının yıkandığı rivayet edilen koy, Kızlar Hamamı adını buradan alıyor. İçme suyunun denize karıştığı nokta da tam olarak burada yer alıyor. Bu yüzden her zaman buz gibi ve berrak bir su sizleri karşılıyor. Yazın sıcak günlerinde serinlemek için, Kızlar Hamamı Koyu’nu tavsiye ederiz.

Neden gitmeliyim? Konum olarak biraz sapa kalması nedeniyle herkes tarafından Kızlar Hamamı Koyu, bu sayede berrak ve tertemiz bir suya sahip. Bu da sakin bir ortamda denize girmek isteyenler için burasını çok cazip seçeneklerden biri haline getiriyor.

Toslaklar Koyu

toslaklar koyu

Burası neresi? Mersin&#;in Bozyazı ilçe merkezinden 20 kilometre uzaklıkta bulunan Toslaklar Koyu, Mersin&#;in denize girilebilecek keyifli rotalarından biridir. Rüzgarlara ve dalgalara karşı oldukça korunaklı bir yer olan Toslaklar Koyu, sakin deniz sevenler için tercih edilebilecek yerler arasında bulunmaktadır. Koyda bulunan işletmeler sayesinde ziyaretçiler duş ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlarını da karşılayabilmektedir. Buna karşın ziyaretçiler tarafından yapılan geribildirimlerde işletmenin hizmet kalitesini arttırması yönünde çokça görüş olduğunu da söylemek istiyoruz.

Neden gitmeliyim? Toslaklar Koyu hem denize girmek hem de kamp yapmak için ziyaretçilerin Mersin&#;in gezilecek yerler listesine ekleyebileceği çok önemli doğal noktalar arasında bulunmaktadır. Özellikle akşam saatlerinde suyun denize girmek için muhteşem bir güzelliğe büründüğünü belirtmemiz gerekiyor.

Akyar Koyu

akyar koyu

Burası Neresi? Narlıkuyu’da bulunan koy, Kızlar Hamamı Koyu’ndan hemen bir sonraki sırada bulunan koy. Plaj olarak kumsalı bulunmuyor ancak, büyük bir alana yayılan piknik alanı mevcut. Hazırlıklı gelirseniz gününüzün güzel geçmesini sağlayabilirsiniz.

Altınofroz Plajı

altınofroz

Burası Neresi? Mersin’in en güzel plajlarından birisi de, Silifke’de bulunan  Altınorfoz Plajı. Otele ait olan plaja, şemsiye ve şezlong ücreti ödeyerek girmeniz mümkün. Mavi bayraklı olan deniziyle, ailece güzel vakit geçirebilirsiniz.

Bozyazı Halk Plajı

bozyazı halk plajı

Burası Neresi? Mersin’in Bozyazı ilçesinde bulunan plaj, Mavi bayraklı olan Mersin plajlarından biri. Sabahın erken saatlerinde gittiğinizde dingin olan deniz öğleden sonra dalgalanabiliyor. Etrafta işletmelerinde bulunduğu plajda, tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Büyükeceli Plajı

büyükeceli

Burası Neresi? Mersin’in Gülnar ilçesinde bulunan plaj, çok fazla bilinmiyor. Bu yüzden sakinlik ve kafa dinlemeyi isteyenler için biçilmiş kaftan. Deniz suyu ılık ve plajı da kumluk olan kumsal da işletme sayısı da az. Özellikle dalışı sevenlerdenseniz, bu plaj tam size göre.

Anamur Sahili

anamur

Burası Neresi? 17 Km uzunluğunda sahiliyle, Anamurium Antik Kenti kalıntılarının arasında denize girmek ayrı bir zevk. Pullu Orman İçi Milli Parkı’nın da içinde bulunan koy, kamp için de uygun alana sahip. Denizin hemen derinleşmemesi ise burasını çocuklu aileler için de çok cazip denize girme noktalarından biri haline getirmektedir.

İncekum Plajı

Burası Neresi? Adından da anlaşılacağı üzere incecik kumuyla, herkesi kendine hayran eden bir plaj; İncekum Plajı. Masmavi denize karşı çadırınızı kurup, tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Antalya- Mersin otoyolu üzerinde bulunan plaj, her yerden ulaşım kolaylığı olduğu için, rahatça gidebileceğiniz plajlardan.

Soğuksu Plajı

Burası Neresi? İncekum Plajı’nı geçtikten sonra, Antalya-Mersin yolunda devam ettiğinizde karşınıza çıkan plaj, dağdan gelen Soğuksu Çayı’nın suyunun denize karışmasından dolayı Soğuksu Plajı ismini almış. Buz gibi suya girip serinleyebilir, dilerseniz yanı başındaki çaya da girerek durulanabilirsiniz.

Limonlu Plajı

mersin limonlu plaji

Burası Neresi? Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan Limonlu Plajı, adını bölgede yetişen Mersin limonlarından alıyor. Uzunca sahil şeridiyle, kalabalık olsa dahi yoğunluğunu hissetmeyeceğiniz kumsalda, denizin keyfini sürebilirsiniz.

Kızkalesi Plajı

Burası Neresi? Mersin’in en bilindik tarihi kalıntılarından biri olan Kızkalesi’nin hemen karşısındaki sahil şeridinde bulunan plaj, turkuaz rengiyle görenleri büyülüyor. Sığ bir deniz olduğu için çocuklu aileler için çok uygun. Ancak denize girmek istemezseniz, deniz bisikleti kiralayarak Kızkalesi’ne de çıkabilirsiniz.

-Seyir Alanları

Çamlıyayla Baştepe (Yangın Gözetleme Kulesi)

çamlıyayla baştepe

Burası Neresi? Külpet Dağı&#;nın yamaçlarında kurulan Çamlıyayla&#;yı Tarsus, Mersin, Konya ve Niğde illeri ile çevrelenmiştir. Çamlıyayla merkezine 13 kilometre mesafede bulunan Baştepe, eşsiz manzarasıyla görenleri büyülüyor.

Yerleşim yılı tam olarak bilinmiyor ancak ilçenin ismini aldığı Namrun Kalesi, Haçlıların gelmesiyle birlikte  Selçuklu Dönemi&#;nden itibaren uzun süre Kilikya Ermeni Krallığı&#;nın egemenliği altında kalmış. Daha sonra bu bölge Selçuklu Devleti&#;ne geçmiş. Barındırdığı tarihi ve doğal yapıları ve Yörük yaşamının sürdürülmesi açısından zengin nadir ilçelerden bir tanesidir. Dağları, kanyonları,  mağaraları, gölleri, nehirleri ve ormanları yönüyle çeşitlilik sunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Barındırdığı tarihi ve doğal yapıları ve Yörük yaşamının sürdürülmesi açısından zengin nadir ilçelerden bir tanesidir. Dağları, kanyonları,  mağaraları, gölleri, nehirleri ve ormanları yönüyle çeşitlilik sunmaktadır. Rakımı metre olan Baştepe, dağ araçlarıyla etkinliklerin en çok yapıldığı noktalardan. Sizde Mersin’in dağlarına çıkıp, iyi bir nefes almak istiyorsanız, Baştepe’ye mutlaka çıkmalısınız.

Gelincik Tepesi

gelincik tepesi

Burası Neresi? Toros Dağları&#;nın yamacında yer alan Gelincik Tepesi, muhteşem deniz manzarasına sahip bu mekanda yamaç paraşütü yapmayı sevenlerin en gözde noktası. Ülkenin çeşitli noktalarından gelen spor severler, Mersin&#;in en güzel seyir noktalarından biri olan Gelincik Tepesi&#;nden kendilerini gökyüzüne bırakıveriyorlar.

Neden gitmeliyim? Arazi yapısının uygunluğu açısından iniş yapmak hayli kolay. İklim koşullarının elverişli olması sebebiyle dört mevsim boyunca uçuş yapılabilmektedir. Bu şahane deneyimi yaşayan çılgın doğa sevenlerin oldukça bunun keyfini sonuna kadar çıkardıklarını söyleyebiliriz.

*Doğa İçinde Gezilecek Yerler 

-Yeşil Alanlar/ Parklar 

Atatürk Parkı

mersin atatürk müzesi

Burası Neresi? yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Parkı, İsmet İnönü Bulvarı ile Akdeniz kıyısı arasında konumlanmaktadır. Göz dolduran peyzaj düzenlemesi ile halka açılan park içerisinde, kişilik açık hava tiyatrosu ile Refah Şehitleri Anıtı ve yılında yapılan Kongre ve Sergi Sarayı yer almaktadır. Tüm bunların yanında; çay bahçeleri, kafeler ve restoranlarda park içerisinde yerini almaktadır.

Kongre ve Sergi Salonu; parkın liman bölgesinde yer alıyor olup, 60 dönümlük arazideki yapay bir göl üzerine inşa edilmiştir. Bin kişilik kapasiteye sahip merkez, büyük bir otoparka ve yapay gölet çevresinde yer alan çay bahçeleri bulunmaktadır. Göletlerden başlayan üç  ahşap iskele  deniz kenarındaki yürüme yoluna bağlanır. Mersin&#;de düzenlenen müzik festivalleri, devlet ve özel tiyatro turneleri de burada gerçekleştirilmektedir.

Neden gitmeliyim? Atatük Parkı, Mersin&#;in en ferah parklarından biridir. Burası aynı zamanda içerisinde bulunan Refah Şehitleri Anıtı nedeniyle Mersin&#;in görülmesi gereken önemli yerleri arasında bulunmaktadır.

Rauf Denktaş Parkı

rauf denktas parki

Burası neresi? Kıbrıs Türk Tarihi için önemli bir yere sahip olan Rauf Denktaş&#;ın adını alan park içinde kendisinin bir de heykeli bulunmaktadır. Yeşillikler içinde bulunan Rauf Denktaş Parkı, Yenişehir ilçesinde yer almaktadır. Park içinde aynı zamanda Kıbrıs Barış Harekatı&#;nın en önemli isimlerinden Fazıl Küçük ve kahraman şehit yüzbaşı Cengiz Topel&#;in büstleriyle barış harekatında kullanılan bazı emtialar da görülebilmektedir. Park, bu özelliği ile aynı zamnda bir açık hava müzesi özelliği taşımaktadır.

Nedeng itmeliyim? Bol bol yeşil alana sahip olan park, ziyaretçiler ve çocukları için hem dinlenme hem de keyifli vakit geçirme noktalarından biridir. Parka gelenler aynı zamanda Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili önemli şahısları tanıma ve harekatta kullanılan önemli nesneleri görme şansına da sahip olmaktadır.

Yıl Gümüş Kum Mesire Yeri

 Yıl Gümüş Kum Mesire Yeri

Burası Neresi? 23 hektarlık alana sahip mesire alanı, kızılçam ve okaliptüs ağaçlarının yarattığı serinlik ortamında sıcak yaz günlerinizi geçirmeniz için ideal bir ortam sunuyor. Mersin Deniz Kaplumbağası Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi bulunan mesire alanının içinde yer alan kumsalın bir kısmında Caretta Caretta kaplumbağaları yumurtlama yapmaktadır.

Çocakdere Milli Parkı

çoçakdere milli parkı

Burası Neresi? Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde bulunan Çocakdere Milli Parkı, özellikle doğa yürüyüşçülerinin ve kamp severlerin en sevdiği bölgelerden. Filmlerden fırlamış yemyeşil görüntüsüyle, insanın başını döndürecek oksijeniyle, doğaya dönüş yaşayabilirsiniz. Kamp yapmayı düşünürseniz, milli parkın yaban hayatı olduğunu da unutmayın.

Karaekşi Tabiat Parkı

karaeksi tabiat parki

Burası neresi? Mut ilçesinde bulunan ve senesinde milli park statüsüne dahil edilerek koruma altına altınan Karaekşi Tabiat Parkı, Mersin&#;de mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biridir ve çok keyifli bir dinlenme noktasıdır. Ormanın kalbinde, nehir yatağına yakın, tamamen çınar ve kızılçamlarla kaplı muhteşem bir doğa harikasıdır. Tabiat Parkı içinde kamelyalar da bulunmaktadır ve dileyen ziyaretçiler burada mangal yakarak piknik yapma şansına da sahip olmaktadır.

Neden gitmeliyim? Doğanın içinde huzurlu zamanlar geçirmenize olanak tanıyan Karaekşi Tabiat Parkı içindeki, alabalık çiftliğine uğrayarak lezzetli balıkların tadına bakabilirsiniz. Dilerseniz de doğanın kalbine kendinizi bırakarak huzur dolu doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

Pullu Tabiat Parkı

Pullu Tabiat Parkı

Burası neresi? Anamur ilçesinde bulunan Pullu Tabiat Parkı, Anamur Belediyesi tarafından işletilen ve özellikle kampçılar tarafından çok beğenilen ziyaret noktaları arasında bulunmaktadır. Burası 10 hektarın üzerinde bir alana yayılmış durumdadır ve ziyaretçiler için nezih bir tatil ve kamp ortamı sunmayı amaçlamaktadır. Tabiat Parkı, ilçe merkezinden yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.

Neden gitmeliyim? Tabiat Parkı içinde tatil yapmak isteyenler için duş ve banyo başta olmak üzere çeşitli ihtiyaçlara yönelik imkanlar sunulmaktadır. Çadır kampı ve karavan gibi çeşitli tatil seçeneklerine imkan sunması ve tamamen doğayla iç içe, çevredeki olumsuz durumlardan izole bir ortama ev sahipliği yapması nedeniyle Pullu Tabiat Parkı, ziyaretçiler için Mersin&#;deki önemli gezi rotaları arasında yer almaktadır.

Aklınızda bulunsun! Kamp kurmak isteyen ziyaretçilerin kamp alanında yer sıkıntısı yaşamaması için önceden randevu alması önemli olmaktadır.

Çanakkale Zaferi Kültür Parkı ve Nusret Mayın Gemisi

canakkale zaferi kultur parki

Burası neresi? Dünyanın en önemli ve büyük mayın gemilerinden biri olan Nusret Mayın Gemisi, Çanakkale zaferinin elde edilmesinde büyük bir rol üstlenmişti. Savaşın sonrasında yük gemisi olarak hizmet vermeye başlayan gemi, senesinde Mersin ile Kıbrıs arasında gerçekleştirdiği bir seferde batmıştır. yılında ise gönüllülerin büyük çabaları neticesinde gün yüzüne çıkarılmıştır.

Gemi atıl bir durumda Mersin Limanı&#;nda beklediği sırada, Tarsus Belediyesi olaya el atmış ve üç parça halinde geminin Mersin&#;den Tarsus&#;a getirilmesi sağlanmıştır. Bu yolculuk 27 kilometre sürmüştür ve yaklaşık 5 saat sonunda tamamlanmıştır. Burada aslına uygun bir şekilde restore edilen Nusret Mayın Gemisi, yılında Çanakkale Zaferi Kültür Parkı içinde müze olarak sergilenmeye başlamıştır.

Neden gitmeliyim? Çanakkale Savaşı, Türk tarihi için dönüm noktalarından biridir ve bu savaşta büyük bir rol üstlenmiş olan bu etkileyici mayın gemisini mutlaka görmelisiniz.

-Şelaleler, Nehirler, Göller

Yerköprü Şelalesi

yerköprü şelalesi

Burası Neresi? Gezende Kanyonu’nun bitiminde yer alan şelale, Türkiye’de koruma altına alınan 8 tabiat harikasından birisi. Mut ilçesinde bulunan şelale, şehir merkezine 35 km uzaklıkta bulunuyor. Mersin&#;in03 Mayıs tarihinde tabiat anıtı olarak belirlenen Yerköprü Şelalesi, doğa ile iç içe bir ortam sunuyor. Göksu Nehri&#;ne dökülen Ermenek Çayı&#;nın yıllar boyunca toprakta oluşturduğu aşınma sonucu  Yerköprü Şelalesi meydana gelmiştir.

Neden gitmeliyim? Turkuaz rengi ile hoş bir görüntü elde eden göl, metre uzunluğunda ve 15 metre derinliğe sahiptir. Çevresindeki bulunan ağaçlardan yansıyan kuş sesleri ve suyun akış sesi ile meydana gelen bir tını sizi alıp sürükleyecek cinsten. Üstelik şelalenin tam karşısında ve üstünde yer alan seyir teraslarından bu şahane görüntünün tadını çıkartma şansına sahipsiniz!

Aklınızda bulunsun! Yerköprü Şelalesi&#;ne gitmek için girişte aracınızı park etmeniz gerekiyor ve aracınızı park etmenizin ardından yaklaşık 1,5 kilometrelik bir yokuşu inmelisiniz. İnerken çok önemli değil ama çıkarken epey zorlanabilirsiniz. Bu nedenle kondüsyonlu olduğunuzdan emin olun ve rahat ayakkabılarla kıyafetler giyinin. Son olarak burayı ziyaret etmek için havanın serin olduğu sabah saatlerini tercih etmenizi öneriyoruz.

Sunturas Şelalesi

santuras şelalesi

Burası Neresi? Asıl ismi Santa Iras olan Sunturas Şelalesi, Hz. İsa&#;nın havarilerinden Tarsuslu Saint Paul&#;un yetiştirdiği St. Tarasis&#;den bu ismi almıştır. Gözne yolu üzerinde bulunan şelaleye kolayca ulaşabilirsiniz. Şelale aynı zamanda &#;Çağlarca Şelalesi&#; olarak da bilinmektedir. Şelalenin bulunduğu nokta özel bir işletme tarafından işletilmektedir ve giriş için ücret talep edilmektedir.

Neden gitmeliyim? Mersin’in sıcak yaz günlerinde, buz gibi havasıyla sanki Karadenizdeymişsiniz hissine kapılacağınız şelalede bir de alabalık restoranı bulunuyor. Taze taze tesisten çıkarılan güveç balıklardan yiyebilir, şelaleyi izleyerek yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Halkın ailesi veya arkadaşlarıyla geçirebileceği hoş bir gün Sunturas.

Tarsus Şelalesi

tarsus şelalesi

Burası Neresi? Berdan Nehri&#;nin 5 metre yükseklikteki bir uçurumdan akması sonucu oluşan Tarsus Şelalesi, önceki yıllarda Roma Dönemi&#;nde mezarlık olarak kullanılmaktaydı. Şelale çevresinde rastlayabileceğiniz eski taşları göreceksiniz. Bu taşlar, yıllar boyu akan şelalenin akıntısı sayesinde hasar görmüştür.

Mezarların suyun içerisinde olmasının sebebi, şehrin su altında kalmaması için ırmak yatağının yönü değiştirmek istenmiş ve bu yatakta Roma mezarlarının olduğu kısımdan geçmektedir.

Ayrıca şelalenin içinde Karacoğlan‘ın heykeli yer alıyor bunun sebebi ise, her yıl düzenlenen Geleneksel Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları&#;ndan gelmektedir. İlk görüşte Antalya’nın Manavgat şelalesini andıran şelale, Mersin’in en heybetli ve güzel şelalelerinden. Yükseklikten akan suyun görüntüsünü izlerken, şelalenin etrafına kurulan restoranlarda yemek yiyebilir, soğuk bir içecek içebilirsiniz.

Ilısu Şelalesi

ılısu kanyonu

Burası Neresi? İsmini aldığı Ilısu Köyü&#;nde yer alan şelale, ilkbahar döneminde oldukça şehvetli akan şelale 70 metrelik bir yükseklikten akmaktadır. Yaz aylarında kendinizi buraya atın ve soğuk suyun tadını çıkartın. Ayrıca sahip olduğu muhteşem manzarası ile doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Sessizliğin verdiği huzurla yalnızca şarıldayan şelalenin sesi size huzurlu bir an yaşatacak.

Anamur Çayı

anamur çayı

Burası Neresi? Diğer bir adıyla Dragon çayı olarak bilinen Anamur, Toros Dağları&#;ndan başlayarak Çatalyatak, Yellice ve Kızcağız tepelerine kadar uzanan 35 kilometrelik bir çaydır. Rafting için oldukça elverişli yapısı oluşu sebebiyle spor sevenlerin sıkla tercih ettiği çayda keyif dolu anlar yaşayabilirsiniz. Bir yer altı nehri olması nedeniyle, çeşitli noktalarda yeryüzüne fışkırarak çıkan su, değişik bir görüntü elde etmektedir. Kaş, Masat, Gökçe Dereleri ile birleşen Anamur Akdeniz&#;le birleşir.

Limonlu Çayı

limonlu çayı

Burası Neresi? Erdemli ilçesine bağlı olan çay, Aksıfat ve Eldilek derelerinin birleşmesiyle oluşmuş olup Akdeniz&#;e bağlanmaktadır. İsmini bulunduğu Limonlu Beldesi&#;nden alan çayın etrafında tüm piknik alanları yer almaktadır. Doğal manzarasının harikalığının yanı sıra, konforlu vakit geçirebileceğiniz işletmeler de mevcut. Geldiğiniz takdirde burada yer alan tesislerde konaklayabilirsiniz.

Dere boyunca ilerlerseniz, meşhur tarihi kalıntı Adam Kayalar’ı da görebilirsiniz. Bunun yanında bir çok tarihi yapıyı görme şansını yakalayabilirsiniz. Romalılara ait üç tane su dağıtım ve bunu iletmek için kurulan sistemleri bulunuyor. Bu dağıtım için kemer adı verilen ve dağları birbirine bağlayan köprüler yer almaktadır. Eski bir yerleşim yeri olduğu bilinen Göksu ve Limonlu Nehri arasında konumlanıyor olup, Antik Olba Krallığı bölgesi olarak adlandırılmaktadır.

Göksu Nehri

goksu nehri

Burası neresi? Pekçok ilimizden geçtikten sonra Akdeniz&#;e dökülen Göksu Nehri, Mersin&#;den de geçmektedir. Nehrin toplam uzunluğu kilometreden fazladır. Burası özellikle rafting yapmayı sevenler için oldukça ideal doğal güzelliklerden biridir çünkü yükseklik konusunda avantajlı bir konumdadır. Bu da rafting için gerekli olan akış hızını sunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Yerköprü Şelalesi&#;ni bünyesinde bulunduran Göksu Nehri, doğa severler için sahip olduğu güzelliklerle Mersin&#;in en önemli gezilecek yerleri arasında bulunmaktadır. Nehir su sporlarının yanı sıra kamp yapmaya, piknik yapmaya ve doğa yürüyüşlerine de imkan sunması nedeniyle doğa tutkunları için vazgeçilmez noktalar arasında bulunmaktadır.

Çinili Göl

cinili gol

Burası neresi? Bir buzul oluşumu olan Çinili Göl, Bolkar Dağlarındaki bu tarzdaki en büyük göl olma özelliğine sahiptir. Deniz seviyesinden metre yüksekte yer alan göl, Mersin&#;in Çamlıyayla ilçe sınırları içinde bulunmaktadır. Göl, toplamda 25 bin m²&#;lik bir alanı kaplamaktadır ve derinliği metreden fazladır. Çok derin olması nedeniyle halk arasında &#;Dipsiz Göl&#; olarak da adlandırılmaktadır.

Neden gitmeliyim? Gölün suyu bölgede içme suyu olarak değerlendirilmektedir ve özellikle yaz aylarında serinliği ve temiz havası nedeniyle sıklıkla ziyaret edilmektedir. Doğada zaman geçirmek isteyenler için kamp yapmak amacıyla da çok fazla tercih edilmektedir.

Aklınızda bulunsun! Çinili Göl her ne kadar Çamlıyayla&#;da bulunsa da, esasen Niğde sınırları içinde bulunmaktadır. Zaten buraya ulaşım da Niğde tarafından gerçekleştirilmektedir.

Göksu Deltası Kuş Cenneti

goksu deltasi kus genneti

Burası neresi? Göksu Nehri&#;nin Akdeniz&#;le buluştuğu noktada, m² gibi çok geniş bir alanda bulunan Göksu Deltası Kul Cenneti, Silifke&#;de yer almaktadır ve Mersin&#;in muhteşem doğal güzelliklerinden biridir. Kuşlar için oldukça verimli bir alan olan delta, göçmen kuşlar için çok ideal bir dinlenme ve beslenme alanıdır. Bu da burayı civarında kuş türü için dinlenme ve yaşam alanı haline getirmektedir.

Neden gitmeliyim? Rehberli turların da düzenlendiği Kuş Cenneti, başta ikonik flamingolar olmak üzere çok çeşitli kuşlara ev sahipliği yaptığı için doğa fotoğrafı çekmek isteyenler için Mersin&#;de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Fotoğraf çekmek söze göre olmasa dahi bu muhteşem doğal güzellikleri keşfetmek bile size kendinizi çok iyi hissettirecektir.

Aklınızda bulunsun! Kuş gözlemi yapmak istiyorsanız kuşların göç mevsimini takip etmelisiniz çünkü en fazla kuşun olduğu zamanlar göz zamanları olmaktadır.

-Mağaralar

Eshab-ı Kehf Mağarası

eshab-i kehf magarasi

Burası Neresi? Yedi Uyurlar inanışının en önemli noktalarından biri olan mağara, Kuran’da bahsedilen dünya üzerindeki 33 Yedi Uyurlar mağarasından biri. Kehf suresinde bahsi geçen mağara, hem Müslüman hem de Hristiyan milletler tarafından kutsal görülür. Mağaraya inmek için 20 civarında merdiven inmek gerekmektedir.

Anlatılan bir efsaneye göre; mitolojiye olan inancın yitirildiği zamanlarda tek tanrıya tapan insanların zulümden kaçan Hristiyanlar; Mernuş, Sazenuş, Tebernuş, Yemliha, Mekseline, Mislina ve Kefeştetayuş adındaki Putperestliğe dönmeyi istemedikleri için Rum Hükümdar Dakyanus&#;un makamına çıkarılmışlar. Hükümdar ise bu dine bağlı kalmadıkları takdirde onları öldüreceğini söylemiş ve birkaç gün tanımıştır.

Bu verilen zaman izninden yararlanan gençler ise Kıtmir adındaki köpekleri ile birlikte kaçarak bu mağaraya sığınmışlardır. Tanrı bu çocuklara yıl kadar uyku vermiştir. Uyanan ilk kişi bir şeyler almak için şehir merkezine iner ancak elindeki geçmiş zaman parası yüzünden yakayı ele verir.

Yakalandığı kişi ondan parayı nasıl bulduğunu ve bulduğu yere gitmek istediğini söyler. Çocuk yalnız olmadığını beraberinde yedi arkadaşı olduğu mağarayı söyler. Ancak mağaraya geldiğinde karşılaştığı manzara yedi yavru kuş ve yuvasından başka bir şey değildir. İşte mağara bunun üzerine Yedi Uyurlar Mağarası adını almıştır.

Cennet-Cehennem Obrukları

cennet cehennem obrukları

Burası Neresi? Mersin’in Silifke ilçesinde yer alan obruklar, erozyonla tavanın çökmesi sonucu oluşmuş iki obruktan oluşuyor. Doğanın bir hatta iki mucizesi olarak adlandırabileceğim Cennet ve Cehennem Obrukların&#;dan Cennet Obruğu&#;nun açıklığı; x metre olup 70 metre derinliğe sahiptir. Cennet Obruğu&#;na girmek için basamak inmek gerekmektedir. Yaşlılar için yakın zamanda panoramik asansör de yapılmıştır.

Mağaranın girişinde MÖ 5. yüzyılda dikdörtgen yapıdaki kesme taşlarla yapılmış küçük bir kilise yer almaktadır. Girişinde bulunan kapının üzerindeki yazıttan Paulus ismindeki dindar bir şahıs tarafından Meryem Ana adına yaptırıldığı bilgisi yer almaktadır.

Cennet Obruğu&#;nun bir diğer köşesindeki Zeus Tapınağı Helenistik Döneme aittir. Tapınağın kuzey yönündeki duvarı üzerindeki taşlara  Hellenistik ve Roma dönemlerinde görev almış din adamının adları yazılmıştır. Tapınak Hristiyanlık dönemi sırasında kiliseye dönüştürülmüştür.

Cennet Obruğu&#;nun 75 metro kuzeyinde yer alan Cehennem Obruğu, dış kenarları iç bükey oluştuğu için mağaranın içerisine giriş söz konusu değildir. Yunan mitolojisinde denilen o ki; Zeus yüz başlı ejderha Typhon’u yendikten sonra bir dönem cehennem çukuruna kapattıktan sonra Etna Yanardağı’na hapsetmiştir.

Gilindire (Aynalıgöl) Mağarası

gilindere

Burası Neresi? Mağaranın keşfedilme hikayesi; yılında bir çobanın küçük bir kirpiyi takip etmesi üzerine Akdeniz kıyısında Gilindire&#;yi bulmasıyla başlar. Karşılaştığı manzara karşısında büyülenen adam Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile iletişime geçmesi üzerine mağara tabiat parkı ilan ederek koruma altına alınmıştır.

Yapılan araştırmalar sonucu dördüncü zaman başında yaşanan iklim değişikliği ile buzul sonrası döneme geçiş sırasında oluşmuş olduğu anlaşılmış ve derinlere doğru sular altında olduğu saptanmıştır. Sular altında kalan sarkıt ve dikitler bu sebepten dolayı günümüze kadar ulaşabilmiş.

Diğer adı ile Aynalıgöl anılan mağara ismini; Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmalar sonucu  yarısı tatlı yarısı tuzlu olan olduğu ortaya çıkan gölün adeta bir ayna gibi yansıma üzerine almıştır.

Mağaraya hem denizden hemde karadan girmek mümkündür. Diğer bir özelliği ise Türkiye&#;deki Kambriyen kireç taşından oluşmasıdır. İçerisinde barındırdığı doğal güzelliğin yanı sıra yaşanan iklim değişkenliği üzerine bilime önemli katkıda bulunmaktadır. Aydıncık’a 10 km uzaklıktaki Gemi Durağı yakınlarında bulunan mağara, deniz kenarından girdiğiniz köprüsüyle de dikkat çekiyor. Daha mağaraya girmeden manzarasına hayran kaldığınız yer, mağaraya girince sizi daha çok etkileyecek.

Taşkuyu Mağarası

taskuyu magarasi

Burası neresi? Eshab-ı Kehf Mağarası&#;na giderken görebileceğiniz Taşkuyu Mağarası, Tarsus ilçesinde bulunmaktadır. yılında şans eseri keşfedilen mağara, Tarsus Belediyesi tarafından senesinde düzenlenmiştir. yılında ziyarete açılan mağara, oldukça geniştir ve ziyaretçileri kendisine hayran bırakacak güzelliktedir.

Taşkuyu Mağarası&#;nın giriş kısmı deniz seviyesinden yaklaşık metre yüksekliktedir. Mağaranın uzunluğunun ise keşfedilen kısmının metre olduğu belirtilmektedir. Mağaranın iç sıcaklığı ise 19,5 ile 24 derece arasında değişmektedir. Mağarada bulunan kısımların her birine Yedi Uyurlar&#;daki gençlerin isimleri verilmiştir.

Neden gitmeliyim? Taşkuyu Mağarası Türkiye&#;nin en güzel mağaralarından biri olarak kabul edilmektedir. Çok yakın bir zamanda keşfedilmiş olan Taşkuyu Mağarası, özellikle doğal güzelliklere meraklı olan ziyaretçiler için Mersin&#;de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Köşekbükü Mağarası

köşekbükü mağarası

Burası neresi? Üçüncü Jeolojik zamanda oluştuğu düşünülen Köşekbükü Mağarası, Mersin&#;in önemli tatil beldelerinden olan Anamur ilçe sınırları içerisinde yer almaktadır. Daha önce atıl durumda olan Köşekbükü Mağarası, 15 yıl önce gerçekleştirilen yenileme çabalarıyla turizme kazandırılmıştır.

Mağara Dilek, Şifa ve Huzur isminde 3 farklı bölümden oluşmaktadır. Mağaranın kapladığı alan ise m²&#;dir. Mağaranın havası astım hastaları için faydalı olduğundan burası yöre halkı tarafından &#;Astım Mağarası&#; olarak da adlandırılmaktadır. Mağara içindeki sarkıtlar ve dikitler muhteşem bir görsel şölen sunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Karstik özelliği ile birçok mağaraya ev sahipliği yapan Mersin&#;in bu güzel mağarasını da mutlaka Mersin gezilecek yerler listenize ekleyin ve doğadaki muhteşem güzellikleri keşfetmeye devam edin.

Yanışlı Mağarası

yanışlı mağarası gülnar, mersin

Burası neresi? Gülpınar&#;ın aynı isimli beldesinde bulunan Yanışlı Mağarası, sahil mağarası olması nedeniyle özellikle burada denize girmek isteyenler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Halk arasında &#;Mavi Çini Mağarası&#; olarak da bilinen Yanışlı Mağarası, aynı zamanda kamp tutkunları için de tercih edilen doğal güzelliklerden biridir.

Neden gitmeliyim? Ücretsiz bir şekilde kamp yapabileceğiniz, muhteşem denizin keyfini çıkarabileceğiniz Yanışlı Mağarası, doğa tutkunlarının son dönemlerde keşfettiği Mersin&#;in en güzel yerlerinden biridir.

Aklınızda bulunsun! Ani su yükselmeleri olabileceği için kamp kurmak isteyenlerin mağara dışında daha yüksek bir alanı tercih etmesi can güvenliği açısından çok önemlidir. Mağara civarında herhangi bir işletme ya da market tarzı bir yer olmadığından ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmeniz gerektiğini de belirtmek isteriz.

-Kanyonlar

Aksıfat Kanyonu

mersin aksfıtat kanyonu

Burası Neresi? Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan kanyon, aslında Toroslardan başlayarak km uzunluğunda bir dere. Doğa severlerin uğrak yerlerinden birisi haline gelen kanyon, aynı zamanda ilçenin içme suyu ihtiyacını da karşılıyor. Derenin buz gibi sularında serinledikten sonra, kanyonda yapacağınız doğa yürüyüşüyle, unutulmaz vakitler geçirebilirsiniz.

Gezende Kanyonu

gezende kanyonu

Burası Neresi? Mut ilçesinde bulunan kanyona, Gezende Barajı’ndan aşağıya inerek ulaşabilirsiniz. Yer köprü şelalesine kadar devam eden kanyon, sessiz ve sakin bir tabiat harikası. Sarp kayalıkların bulunduğu kanyonda, hazırlıklı gelirseniz doğa yürüyüşü yapabilir ve kanyonu keşfedebilirsiniz.

Göksu Kanyonu

göksu kanyonu

Burası Neresi? Geyik Dağları&#;ndan gelen su kaynağından beslenen kanyon, diğer yönlerden gelen çaylar ile Silifke üzerindeki Göksu Deltasında birleşerek Akdeniz&#;e akar.  Mersin’in rafting ve kano sporlarını sevenler için en çok uğranılan yerlerden olan Göksu Kanyonu, uzunca bir vadide, dağların arasından süzülüp gidiyor. Bazı noktalarda akım hızının yüksek olduğu nehrin yüksekliği zaman zaman metreyi bulabiliyor. Orta Toroslardan doğan bu kanyonu görmeden dönmemenizi tavsiye ederiz.

Lamos Kanyonu

lamos kanyonu

Burası Neresi? Mersin’in Erdemli ilçesinin içinde bulunan Limonlu beldesindeki en güzel noktalardan birisi de, Lamos Kanyonu. Fethiye, Saklıkent Kanyonu’nu andıran kanyon, Mersin ilçe merkezine 45 km uzaklıkta bulunuyor. Kanyon’un içinde akan çayın adı ise Limonlu Çayı. Lamos Kanyonu’na gittiğinizde, piknik yapabilir, çayda yüzebilir, ya da dağ tırmanışı yapabilirsiniz.

Kisecik Kanyonu

kisecik kanyon

Burası Neresi? Tarsus’tan yaklaşık 52 km uzaklıkta bulunan kanyon, Saklı cennet adıyla da anılıyor. Suyunun soğukluğuyla ünlü olan kanyonda, dilerseniz kişi başı belirli bir ücret vererek sallar ile gezebilirsiniz. Suyun derinliğinin 16 metreye kadar ulaştığı kanyonda, doğanın tadını çıkarmanızı tavsiye ederiz.

-Vadiler

Kayacı Vadisi

kayacı vadisi

Burası Neresi? Mersin&#;in Erdemli ilçesinde bulunan Kayacı Vadisi, şehir merkezine 45 kilometre uzaklıkta konumlanmaktadır. Vadinin içerisinden akan kilometre uzunluğundaki Limonlu Çayı ile güzelliğine güzellik katan bu doğa harikası her yıl binlerce turisti kendine hayran bırakıyor.

Öyle ki Romalılar çay sayesinde Kız Kalesi üzerinde sene boyunca hakimiyet kurmuşlardır. Çoğunluklu olarak yürüyüş yapılan alanlar, piknik yapılabilmesi için de uygun hale getirilmiştir. Vadinin içindeki metrelik dik kayalıklar ile bir bütün oluşturan yaban laleleri oldukça güzel bir görünüm yaratmakta.

Neden Gitmeliyim? Çok çeşitli aktiviteler sizi bekliyor!  Balık tutabilir, piknik yapabilir ve kamp kurabilirsiniz. Doğayla iç içe olmayı seviyorsanız burası tam size göre bir yer diyebilirim. İnişli çıkışlı yürüyüş yollarında farklı hayvan türlerine de rastlamanız mümkün. Limonlu Çayı üzerindeki ahşap iskelelerde bir şeyler yudumlayabilir, stresten uzak vakit geçirmenizi tavsiye ederiz.

-Yaylalar

Taşeli Platosu

taşeli platosu mersin

Burası Neresi? Taş ve suyun birleştiği en güzel yerlerden birisi de şüphesiz Taşeli Platosudur. Derin mağaralar, heybetli şelalelerle, yükseklikteki en çekici düzlüklerden. Antalya&#;daki Akseki ile Mersin&#;deki Mut-Silifke arasında yer alan Taşeli, rengarenk küçüklü büyüklü taşların var olduğu bir yerdir. Hatta öyle ki ismini, bu yarımada ve plato ismini bu taşlık yapısından dolayı almıştır.

Göksu Nehri&#;nin kolları platoyu çevreleyerek aşılması zor vadiler oluşturarak platonun şeklini oluşturmaktadır. Platonun yüzey kısmının bir karst müzesi demek yanlış olmaz. Akan suyun taşlar üzerinde oluşturduğu açık kapalı çukurlar yüzeyin şekillenmesinde etkin rol oynar. Platoda yer alan vadi yamaçlarında çeşitli mağaralar da bulunmaktadır. Türkiye&#;nin en derin mağarası olan Peynirliköyü Düdeni de burada yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Tamamıyla doğanın hüküm sürdüğü bu alanda, platoyu yaran kanyonuyla, keşfetmeniz gereken bir plato. Mersin’e gittiğinizde Taşeli Platosu’na bir gününüzü ayırmanızı, hatta dilerseniz kamp yapmanızı tavsiye ederiz.

Gözne Yaylası

gözne yaylası

Burası Neresi? metrelik yükseklikte bulunan Gözne Yaylası, çam, ardıç, meşe ve maki ormanları ile elma, kiraz, vişne ve meyve bahçeleri ile çevrelenmiş durumdadır. Piknik alanı olarak kullanılan yaylada 30 Ağustos geleneksel güreş şenlikleri düzenlenmektedir.

Abanoz Yaylası

Burası neresi? Özellikle Anamur halkı tarafından tercih edilen Abanoz Yaylası, Mersin&#;in önemli yazlık sayfiye yerleri arasında bulunmaktadır. Burası kış aylarında sessizliğe bürünse de baharın gelmesiyle birlikte şenlenmektedir. Yaz aylarında kahvehaneler, bakkallar ve kır lokantalarının açılmasıyla serin ve eğlenceli bir tatil noktası haline gelmektedir.

Neden gitmeliyim? Yaz aylarında Mersin&#;e gelenler için serinleyebilecekleri bir yer tavsiye etmek gerekiyorsa Abanoz Yaylası&#;nı Mersin gezilecek yerler listesine ekleyebilirler. Burası aynı zamanda Toros Dağlarının muhteşem manzarasını seyre dalmak için de değerlendirilmesi gereken yerlerden biridir. Yaylaya ulaşmak Anamur ilçe merkezinden yaklaşık 1 saatlik bir yolculukla mümkün olmaktadır.

Kozlar Yaylası

Burası neresi? Kozlar Yaylası Mersin&#;in Mut ilçesinde yer almaktadır ve ilçe merkezinden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Bir dağ yamacına kurulu olan yayla, doğayla iç içe olmasının yanı sıra fosil kalıntıları nedeniyle tarih meraklısı gezginlerin de ilgi odağı olmaktadır. Deniz seviyesinden yüksekliği metreden fazla olan Kozlar Yaylası, tertemiz havasıyla da adeta bir oksijen deposudur.

Neden gitmeliyim? Kozlar Yaylası aynı zamanda bölgesel lezzetleri ve organik ürünleri tatmak için de değerlendirilebilecek yerler arasındadır. Temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz imkanların bulunduğu Kozlar Yaylası içinde konaklama alternatifleri de bulunmaktadır. Yemyeşil doğası ve huzur dolu iklimiyle buraya gelenler buraya aşık bir şekilde istemeyerek ayrılmaktadır.

*Çocuklarla Gezilecek Yerler 

Tarsus Hayvanat Bahçesi

tarsus hayvanat bahçesi mersin

Burası Neresi? Şehir merkezine 27 kilometre uzaklıkta yer alan Tarsus Hayvanat Bahçesi, yılında hizmete açılmıştır. Farklı türdeki hayvanların kendi doğal alanlarından kopmadan devam ettirdikleri yoğun ilgi gören bir noktadır. Açıldığı ilk zamanlar bakımsız bir yer olan Tarsus Hayvanat Bahçesi, gün geçtikçe yenilenmiş ve çok daha huzurlu bir yer haline gelmiştir.

Neden Gitmeliyim? İnşa edilen özel alanlarda hayvanları bizzat besleyebilir ve yakından inceleme fırsatını yakalayabilirsiniz. Özellikle çocukların çok sevdikleri bu hayvanat bahçeleri gezilecek yerler listenize eklenmesi gereken önemli yerler arasında olduğunu düşünerek Tarsus Hayvanat Bahçesi&#;ni gezmenizi tavsiye ederim.

Mezitli Aquapark 

mersin mezitli aquapark

Burası Neresi? yılından bu yana faaliyet gösteren Mezitli Aquapark, hem yaz aylarında yüzme keyfini çıkarabileceğiniz hem de spor yapma imkanı bulabileceğiniz bir tesis. On bin metrekarelik bir alanı kapsayan bu yer, zevkinize göre her çeşit bulabileceğiniz çeşitli oyun ve yüzme havuzlarına sahip. Ailecek yazın keyfini çıkartabileceğiniz Mezitli&#;de her ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz alanların bulunduğunu da hatırlatalım.

Tarsus Su Parkı

tarsus su parkı

Burası Neresi? Atatürk Parkı içerisinde yer alan Tarsus Su Parkı içerisinde,  olimpik yüzme havuzu ve sosyal tesisler yer almaktadır. Belediye tarafından işletmesi verilen tesis senesinden beri faaliyet göstermektedir. metrekare büyüklüğündeki bir havuz, kaydıraklı havuz, çocuk havuzu, soyunma odaları, kafeterya, spor odası gibi ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz alanlar mevcuttur. Yaz dönemi süresince yüzme kurslarına ücreti karşılığında kayıt olarak ay boyunca gidebilirsiniz.

Aqua Anamurium Aquapark

Aqua Anamurium Aquapark

Burası Neresi? yılında açılan park, Mersin&#;in Anamur ilçesinde yer alıyor olup yaz aylarında halkın bunaltıcı sıcaklardan kaçarak serinleyebileceği bir ortam oluşturulmuş. Yalnızca bunun için değil çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapmaktadır. Heyecan sevenler için kaydıraklı, çocuklar içinse mini havuzlar bulunuyor. Eylül-Mayıs ayları boyunca kullanıma açıktır.

*Yakınında Gezilecek Yerler

Narlıkuyu

narlıkuyu

Burası Neresi? Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu, Mersin bölgesinin en fazla tercih edilen tatil beldelerinden bir tanesidir. Çevre illerden gelen tatilciler yazın bunaltıcı sıcaklığını atmak için alternatif bir rota olmuş durumda. Orta Çağ yıllardaki adı Porto Calamie olan Narlıkuyu, yıllar boyu önemli kıyı bölgesi olarak konumunu korumuştur.

Bu şmağirin kasaba içerisinde gezebileceğiniz; Üçgüzeller Mozaiği, Narlıkuyu Müzesi,Cennet Cehennem ve Astım Mağarası yer alıyor. Balıkları ile ünlü bu sahil kasabasının sahilinde, yan yana sıralanmış dükkanlar denize nazır bir akşam yemeği için oldukça idealdir.

Kargıpınarı

Mersin'de gezilecek yerler

kilometreyi aşan sahil uzunluğuyla ünlü Mersin, hem doğal hem de tarihi güzellikleriyle keşfedilmeye değer pek çok hazineye sahip. Akdeniz boyunca sıralanan turistik ilçeleri, mavi bayraklı plajları ve otelleriyle her yıl yüz binlerce insanın ziyaret ettiği şehirde tarihleri M.Ö. yılına kadar uzanan devasa kaleler ve antik kentler de çok ilgi görüyor.

Cennet Cehennem Mağaraları, hem Müslümanlar hem de Hristiyanlar için kutsal kabul edilen Eshab-ı Kehf Mağarası (Yedi Uyurlar Mağarası), yüzlerce kuş türünü yakından görebileceğiniz Göksu Deltası Kuş Cenneti ve milyonlarca yıllık kaya oluşumlarıyla benzersiz bir manzara sunan Taşeli Platosu gibi pek çok turistik noktası bulunan Mersin; görkemli şelaleleri, tatilcilerin uğrak adresi olan Mersin otelleri gizli koyları ve Kız Kalesi gibi etkileyici tarihi yapılarıyla da ziyaretçilerini büyülüyor.

Yaz tatillerinin yanı sıra doğa, inanç ve kültür turlarının da değişmez adreslerinden biri olan Mersin’de mutlaka görmeniz gereken 90 yeri yazarken Instagram etiketlerinden faydalandık ve en çok etiketlenen yer en üstte olacak şekilde özel bir liste hazırladık. Yazımızı okuyarak her köşesinde başka bir güzellikle karşılaşacağınız Mersin’i keşfetmeye hemen başlayabilirsiniz. Gitmek istediğiniz yerlere kolayca ulaşmanız için tek tek konum linklerini de ekledik.

1- Tarsus

Tarsus

Mersin’e sadece 30 kilometre uzaklıktaki Tarsus, hem şehrin en büyük ilçelerinden hem de turistik noktalarından biri. Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen Tarsus, büyüleyici tarihi hazinelerden her mevsim etkileyici manzaralar izleyebileceğiniz doğal güzelliklere kadar görülecek pek çok yere sahip.

Türkiye'nin en güzel tabiat harikalarından biri olan Tarsus Şelalesi’yle doğa severleri kendine çeken ilçede 3 kilometre boyunca uzanan ve bölgenin en önemli doğa yürüyüş rotası olan Roma Yolu, Mersin’in simgelerinden biri haline gelen ve Roma döneminde Mısır kraliçesi için yaptırılan Kleopatra Kapısı, yüzlerce yıldır hizmet vermeye devam eden otantik dekorasyonlu Şahmeran Hamamı ve   yılında inşa edilerek Osmanlı döneminden günümüzde kadar önemli bir ticaret merkezi olan Kırkkaşık Bedesteni gibi tarihi hazineleri de yakından görebilirsiniz.

Kur'an-ı Kerim'de bahsedilen Eshab-ı Kehf Mağarası (Yedi Uyurlar Mağarası), günümüzde otel, kafe ve restoran olarak hizmet veren taş mimarili Tarsus evleri, etkileyici Tarsus Ulu Camii ve yol üstü kafelerinde dinlenebileceğiniz ilçenin en hareketli yeri Yarenlik Caddesi'ne de Tarsus gezinizde mutlaka uğramayı unutmayın.

Konum Linki

2- Silifke

Silifke

Mersin’e yaklaşık 90 kilometre uzaklıkta Akdeniz kıyısında uzanan başka bir turistik ilçesi olan Silifke; önü masmavi deniz, arkası Toros Dağları, iki tarafı ise Göksu Nehri ile çevrili çok sevilen bir gezi alanı. Mavi bayraklı Akçakıl Plajı, Akkum Plajı ve İncekum Plajı’nda tüm gün tertemiz denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz Silifke’de her bütçeye uygun butik oteller, apart oteller ve aile pansiyonlarıyla turistik olanaklarını çok gelişmiş durumda.

Onlarca çeşit yöresel ürün, kıyafet ve organik yiyecek satın alabileceğiniz Silifke Çarşısı’nı gezdikten sonra tarih ve kültür turlarının değişmez adreslerinden Mezgit Kalesi, Taşköprü ve Aya Tekla Yeraltı Kilisesi’ni keşfe çıkabilir, ilçenin simgesi haline gelen görkemli Silifke Kalesi’nin surlarından ise Akdeniz'in panoramik mağazalarının fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Konum Linki

3- Mersin Marina

Mersin Marina

Mersin'in merkez ilçesi Yenişehir'de yer alan ve restoranları, kafeleri, yürüyüş yollarıyla şehrin popüler gezi alanlarından biri olan Mersin Marina, aynı zamanda Türkiye'nin en büyük marinası olmasıyla da ünlü. yılında hizmete başlayan ve karada, denizde toplamda yat bağlama kapasitesine sahip marinada Mersin’in büyüleyici koylarını keşfedebileceğiniz ve dalışlar yapabileceğiniz turlara da katılabilirsiniz.

Muhteşem marina manzaraları eşliğinde Akdeniz ve dünya mutfaklarından lezzetler sunan restoranlarıyla yerli ve yabancı turistleri kendine çeken Mersin Marina’da keyifli akşam yürüyüşlerine çıkabilir ve hediyelik eşya dükkanlarına uğrayarak tatil alışverişleri yapabilirsiniz. Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yürüyerek kolayca ulaşılabilecek bir konumda bulunan marina, her gün ile saatleri arasında açık.

Konum Linki

4- Erdemli

Erdemli

Mersin ile Silifke ilçesi arasında yer alan Erdemli, çam ormanlarıyla sarılı yemyeşil doğası ve masmavi denizi ile şehrin başka bir sevilen tatil cenneti. Mersin’in en bilinen simgesel yapılarından biri olan ve denizin ortasında ihtişamlı bir şekilde yükselen Kız Kalesi'ne ve kalenin hemen karşısındaki mavi bayraklı Kız Kalesi Plajı’na ev sahipliği yapan Erdemli’de ince kumlu sahiliyle çok sevilen Ayaş Plajı, 1 kilometre boyunca uzanan sahiliyle Kocahasanlı Halk Plajı, limon ağaçları ile çevrili Limonlu Plajı ve akşam yürüyüşleri için ideal Tömük Halk Plajı gibi Akdeniz’in tadını çıkarabileceğiniz pek çok güzel plaj var.

Her bütçeye göre otel, restoran, kafe, eğlence mekanının hizmet verdiği ve yaz aylarında oldukça kalabalık olan Erdemli’de doğa gezileri ve fotoğrafçılık turlarına katılarak ilçeye sadece 17 kilometre uzaklıktaki büyüleyici Karacaoğlan Şelalesi, doğa sporları için elverişli Kayacı Vadisi, M.Ö. ’lü yıllara kadar uzanan tarihiyle ilgi gören Kanlı Divane Ören Yeri, Roma döneminin önemli ticaret merkezlerinden olan Sebaste Antik Kenti gibi tarihi ve doğal güzellikleri de keşfe çıkabilirsiniz.

Konum Linki

5- Anamur

Anamur

17 kilometre uzunluğundaki büyüleyici sahili ile ünlü Anamur, Mersin'in turizm olanaklarının gelişmiş sevilen bir ilçesi. Rehberli turlarla gezebileceğiniz Anemurium Antik Kenti’nin tarihi manzaraları arasında denizin tadını çıkarabileceğiniz ilçede antik kente çok yakın bir konumda yer alan ve Mersin’in en güzel kalelerinden biri olarak gösterilen Mamure Kalesi’nin surlarından da Akdeniz’i izleyebilirsiniz.

Bahar ve yaz aylarında küçük sandallar ve kanolarla Dragon Çayı olarak da bilinen Anamur Çayı’nda gezilere çıkabileceğiniz ilçede doğa severler, Çukurpınar Düdeni ve bölgedeki en etkileyici mağaralardan biri olan Köşekbükü Mağarası'nı keşfe çıkabilirler. Anamur gezilerinde tarih ve arkeoloji meraklıları ise binlerce yıllık Titiopolis Antik Kenti, paha biçilmez tarihi hazinenin sergilendiği Anamur Müzesi, yüzyılda inşa edilmiş Ala Köprü, yüzyıl mimarisini yansıtan Tol Kervansarayı ve bölgenin en eski yerleşimlerinden Nagidos Antik Kenti gibi önemli yerleri yakından görebilirler.

Altın kumlu Anamur Halk Plajı, Anamur Burnu Plajı, Melleç Plajı, Cerenler Plajı’nda tertemiz denizin tadını çıkarabileceğiniz ve onlarca su sporu ile eğlenebileceğiniz Anamur, sahil yolunda ve plaj çevrelerinde sıralanan güzel otelleri ile de yaz tatilleri için ideal bir yer.

Konum Linki

6- Taşucu

Taşucu

Silifke ilçesine bağlı nüfuslu bir belde olan Taşucu, mavinin her tonunu görebileceğiniz kristal berraklığındaki denizinin yanı sıra sessiz ve huzurlu atmosferinden dolayı Mersin’in gizli cenneti olarak kabul ediliyor. Yılın günü güneşli olan belde, M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanan zengin bir tarihe sahip. Mersin'de en hareketli limanlarından biri olan Taşucu Limanı’nda tekne turlarına çıkabileceğiniz beldede feribotlarla da birçok turistik noktaya kolayca gidebilirsiniz.

Tüm dünyadan doğa severleri kendine çeken Göksu Deltası Kuş Cenneti'ne sadece 10 kilometre uzaklıkta yer alan Taşucu'nda Akdeniz’in en güzel plajlarından olan mavi bayraklı Susanoğlu Plajı’nda yüzebilir, tekne gezilerinin sevilen mola noktalarından Boğsak Koyu’na uğrayabilir, bölgeye hakim yüksek bir tepeye inşa edilmiş Tokmar Kalesi’nde manzarayı izleyebilir ve Arslan Eyce Amfora Müzesi’nin çarpıcı koleksiyonlarını inceleyebilirsiniz. Gezinizde akşamları Taşucu Limanı’nda yürüyüşe çıkmayı ve kızıl gün batımı manzaraları eşliğinde bir yol üstü kafesinde mola vermeyi de unutmayın.

Konum Linki

7- Ayaş

Ayaş

Erdemli ilçesinin Akdeniz kıyısında uzanan küçük tatil cenneti Ayaş, Mersin’e sadece 70 kilometre uzaklıkta. Hem sessiz ve huzurlu ortamı hem de mavi bayraklı tertemiz plajlarıyla yaz tatillerinin sevilen adreslerinden biri haline gelen Ayaş, organik zeytin ve zeytinyağları ile de ünlü.

Zeytin ve çam ormanlarıyla sarılı Yemişkumu Plajı ve Ayaş Plajı ile yaz aylarında oldukça hareketli olan beldede Romalılardan Osmanlılara kadar uzanan tarihi hazineleri de keşfe çıkabilirsiniz. Hem plajların çevresinde hem de küçük limanında güzel manzaralar eşliğinde mevsimlik balıklar tadabileceğiniz balık restoranlarının sıralandığı Ayaş, günübirlik bir gezi için ideal bir yer. Mersin Otogarı’nda her yarım saatte bir bulabileceğiniz Erdemli ve Ayaş minibüsleri ile ilçeye 1 saatte ulaşabilir veya tekne turlarıyla Ayaş'a giderek gezinize başlayabilirsiniz.

Konum Linki

8- Bozyazı

Bozyazı

Mersin ile Alanya arasında Akdeniz kıyısında uzanan küçük tatil beldesi Bozyazı, son yıllarda sessiz ve huzurlu bir tatil arayanların değişmez adreslerinden biri haline geldi. Yılın büyük bölümü güneşli olan belde; mavi bayraklı Bozyazı Plajı, çam ormanları arasında gizlenmiş Toslaklar Koyu ve tertemiz Tekmen Plajı gibi denizin tadını çıkarabileceğiniz pek çok yere sahip. Bozyazı, zengin balık çeşitliliğinden dolayı balık restoranları ve balıkçılık turlarıyla da ilgi görüyor.

Akdeniz'in panoramik manzaralarını sunan metre yüksekliğindeki Maraş Tepesi, yer altı tünelleri ile Mamure Kalesi’ne bağlandığı söylenen Softa Kalesi, deniz seviyesinden metre yükseklikte çam ormanları arasında gizlenmiş Çaltı Mağarası gibi tarihi ve doğal güzellikleri gezebileceğiniz Bozyazı’da 33 hektar yeşil alanı kapsayan Dikilitaş Tabiat Parkı’nda ise temiz havada doğa yürüyüşleri yapabilir veya çadırınızı kurarak birkaç gün yorgunluk atabilirsiniz.

Konum Linki

9- Çamlıyayla

Çamlıyayla

Yaz günlerinde bile serin kalan havasıyla Mersin'in yayla turizmi cenneti olan Çamlıyayla ilçesi, ismini de büyüleyici yaylalarından alıyor. Kış aylarında olan nüfusu yaz aylarında yaylaya gelen turistlerle ’i geçen Çamlıyayla, deniz seviyesinden metre yükseklikte inşa edilen etkileyici Baştepe Gözetleme Kulesi ile de ziyaretçilerini büyülüyor.

Dağların, kanyonların ve göllerin büyüleyici manzaralarını izleyebileceğiniz Baştepe’nin yanı sıra her mevsim fotoğraf safarilerinin düzenlendiği Çinili Göl, çarpıcı bir tarihi yapı olan Sinap Kalesi ve dağ bisikleti turlarından kaya tırmanmaya kadar pek çok aktivite yapabileceğiniz Çocakdere Milli Parkı da Çamlıyayla’nın çok ziyaret edilen yerleri arasında. Doğa severlerin Cehennem Deresi’ni ve yaşındaki anıt ağaca ev sahipliği yapan Ana Ardıç Tabiat Anıtı’na mutlaka uğramasını önerdiğimiz Çamlıyayla’da kır bahçeleri, dere kenarlarına kurulmuş alabalık çiftlikleri ve mesire alanlarında da güzel zaman geçirebilirsiniz.

Konum Linki

Susanoğlu

Mersin’in Akdeniz kıyısında uzanan başka bir tatil cenneti olan Susanoğlu, Atakent olarak da biliniyor. Sahil yolu boyunca sıralanan butik otelleri, apart otelleri, pansiyonları, kafeleri, restoranları ve plaj kulüpleriyle Akdeniz'in tadını çıkarmak için gidebileceğiniz Mersin'deki en güzel yerlerden biri olan Susanoğlu, bölgenin en güzel plajlarından biri olarak gösterilen mavi bayrak ödüllü Susanoğlu Plajı için de sıkça ziyaret ediliyor.

Tüm gün altın renkli kumlarla süslü geniş sahile havlunuzu sererek turkuaz sularda yüzebileceğiniz Susanoğlu Plajı’nın yanı sıra Yapraklı Koyu ve Kapızlı Plajı’nda da yelken, rüzgâr sörfü, uçurtma sörfü ve deniz paraşütü gibi onlarca su sporu yapabilirsiniz. Akşamları sahil yolunda deniz esintileri eşliğinde keyifli akşam yürüyüşlerine çıkabileceğiniz ilçeye Mersin'de her saat bulabileceğiniz Susanoğlu minibüsleriyle 1,5 saatlik bir yolculukla ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

Tarsus Şelalesi

Tarsus Şelalesi

Berdan Çayı’nın sularından beslenen Tarsus Şelalesi, büyüleyici güzelliğinden dolayı şehri gezen yerli ve yabancı turistlerin mutlaka uğradığı bir doğa cenneti. Yemyeşil doğal güzellikler arasından dökülen bembeyaz şelale suları, mesire alanları, şelaleyi saran yürüyüş yolları, seyir terasları ve Roma döneminden kalan kaya mezarları ile Tarsus Şelalesi, keyifli bir günübirlik gezi sunuyor.

Yaz aylarında karların erimesiyle dolan kaya göletlerinde doyasıya yüzebileceğiniz gezinizde şelale çevresindeki kır bahçeleri ve restoranlarda da mola vererek yılın yorgunluğunu temiz havada atabilirsiniz. Mersin Otogarı’nda her saat bulabileceğiniz Tarsus minibüsleri ile gidebileceğiniz Tarsus Şelalesi’ni doğa yürüyüşleri veya fotoğrafçılık turları ile de keşfe çıkabilirsiniz.

Konum Linki

Kız Kalesi

Kız Kalesi

Mersin’e 60 kilometre uzaklıktaki Erdemli ilçesinde yer alan ve güzelliğiyle kartpostalları süsleyen Kız Kalesi, şehrin en ünlü ve ziyaret edilen simgesel yapılarından biri. Kıyıdan metre uzaklıktaki bir ada üstünde inşa edilen büyüleyici kale, tarihi kaynaklara göre yılında yapılmış. Denize hakim güzel bir konuma sahip kale, uzun tarihinde Kıbrıs Krallığı, Roma, Bizans ve Osmanlılar gibi pek çok medeniyet tarafından kullanılmış. Bulunduğu adanın tamamını kapsayan devasa surlarıyla büyüleyici bir manzara sunan Kız Kalesi, fotoğrafçıların da Mersin’de ilk uğradığı yerler arasında.

Yüzerek, kanoyla veya teknelerle ulaşabileceğiniz Kız Kalesi’nin iç bölümlerini gezebilir; sarnıçlar, tapınaklar ve yaşam odalarını inceleyebilirsiniz. Kalenin ıssız sahilinde ise kalabalıklardan uzakta denize girebilir veya kalenin hemen karşısında yer alan altın kumlu Kız Kalesi Plajı’nda etkileyici kale manzaraları eşliğinde güneşlenebilirsiniz.

Konum Linki

Yapraklı Koyu

Yaz aylarının sıcak günlerinde soğuk sularda yüzmeyi seviyorsanız, Akdeniz'in en soğuk suyuna sahip olması ile ünlü Yapraklı Koyu’na kesinlikle uğramalısınız. Silifke’ye bağlı Susanoğlu beldesinde bulunan bu küçük koyda kayalar üzerine kurulmuş ahşap iskelelerde güneşlenebilir ve turkuaz renkli tertemiz sularda keyifle yüzebilirsiniz. Çevresinde kaliteli butik oteller, balık restoranları ve kafelerin de hizmet verdiği Yapraklı Koyu’nda kızıl gün batımı mağazaları eşliğinde sunulan romantik akşam yemekleri de çok ilgi görüyor.

Konum Linki

Narlıkuyu

Narlıkuyu

Mersin'in mutlaka görmeniz gereken tatil cennetlerinden biri olan Narlıkuyu, Akdeniz kıyısında yer alan sessiz ve huzurlu eski bir balıkçı köyü. Mersin merkeze 85 kilometre uzaklıkta yer alan belde; küçük limanında sıralanan balıkçı restoranları, şirin butik otelleri, mavi bayraklı plajları ve kır bahçeleriyle günübirlik bir geziye çıkmak için gidebileceğiniz en popüler yerlerden.

Tatlı su ve tuzlu suyun birbirine karıştığı soğuk deniziyle yaz aylarında serinlemek için de ziyaret edilen Narlıkuyu’da binlerce yıllık mozaik eserlerin sergilendiği Narlıkuyu Mozaik Müzesi ise özellikle Üç Güzeller Mozaiği ile tüm dünyadan tarih ve sanat meraklılarına kendine çekiyor. Balık çeşitliliği bakımından çok zengin olan Narlıkuyu’da yılın her mevsimi balık avlama turlarına katılabilir, akşamları ise sahildeki salaş balık restoranlarında yöresel mezeler eşliğinde beldenin ünlü lagos balıklarını tadabilirsiniz.

Konum Linki

Göksu Nehri

Göksu nehri

Antalya, Konya ve Karaman sınırlarından ilerleyerek Silifke’de Akdeniz'e dökülen Göksu Nehri, kilometre boyunca büyüleyici manzaralar eşliğinde uzanıyor ve keyifli bir doğa gezisi deneyimi sunuyor. Her mevsim yürüyüşler ve fotoğrafçılık turları ile gezebileceğiniz Göksu Deltası ve yüzlerce farklı kuş türünü yakından görebileceğiniz Göksu Deltası Kuş Cenneti’ne ev sahipliği yapan nehirde rafting, kano gezileri ve balık avlama turlarına da katılabilirsiniz. Muhteşem nehir manzaraları eşliğinde kilometrelerce ilerleyen yürüyüş parkurlarıyla Mersin’in doğa sporları cenneti olan Göksu Nehri, kamp yapmak için de gidebileceğiniz en popüler yerler arasında.

Konum Linki

Kargıpınarı Plajı

Mersin merkeze sadece 30 kilometre uzaklıkta yer alan ve şehirde denize girebileceğiniz en güzel plajlardan biri olan Kargıpınarı Plajı, çam ormanlarının sardığı büyüleyici kumsalı ve 2,5 kilometrelik sahil şeridi ile yılın bütün yorgunluğunu atabileceğiniz yerlerden. Yılın 7 ayı boyunca Akdeniz'in sıcak sularının tadını çıkarabileceğiniz plaj, özellikle yaz aylarında hem Mersin halkı hem de yerli ve yabancı turistlerle doluyor.

Güneş şemsiyesi ve şezlonglar kiralayabileceğiniz turistik tesisler, kafeler, restoranlar, hediyelik eşya dükkanları ve oteller bulabileceğiniz Kargıpınarı Plajı, ince kumlu sahili ve sığı denizinden dolayı çocuklu ailelerin de en sevdiği Mersin plajlarından biri. Mersin’de her yarım saatte bir bulabileceğiniz minibüslerle 30 dakikalık bir yolculukla kolay ulaşabileceğiniz Kargıpınarı Plajı’nda yüzdükten sonra kilometrelerce uzanan sahil yolunda çam ormanları arasında yürüyüşler de yapabilirsiniz.

Konum Linki

Yeşilovacık

Yeşilovacık

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı popüler tatil cennetlerinden bir diğeri de Yeşilovacık beldesi. 7 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi ve mavi bayraklı Yeşilovacık Plajı’ndan dolayı yaz aylarında yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen Yeşilovacık; otelleri, eğlence mekanları ve restoranlarıyla turizm olanakları açısından da oldukça gelişmiş durumda. Tertemiz sahili doğal sit alanı olarak korunan ve deniz kaplumbağalarının az sayıdaki yuvalama alanlarından biri olan Yeşilovacık; sıcak Akdeniz iklimi, tertemiz havası ve berrak deniziyle keyifli bir tatil yapmak veya Mersin’de günübirlik bir geziye çıkmak için gidebileceğiniz en güzel yerler arasında.

Konum Linki

Yerköprü Şelalesi

Yerköprü

Doğal güzellikler bakımından tam bir cennet olan Mersin'de Türkiye'nin 8 tabiat harikasından biri olarak kabul edilen Yerköprü Şelalesi, hem doğa severler hem yerli ve yabancı turistlerin en sık ziyaret ettiği yerler arasında. Gezende Kanyonu'nun sonunda yer alan ve Ermenek Çayı’ndan beslenen şelale, binlerce yılda suların aşındırdığı etkileyici kaya oluşumları arasından 30 metre yükseklikte akan sularıyla harika bir manzaraya sahip.

Çevresinde mesire alanları, seyir terasları ve ormanlar içinde uzanan yürüyüş parkurları bulabileceğiniz Yerköprü Şelalesi’nin çevresindeki irili ufaklı mağaraları da gezebilir, devasa sarkıt ve dikitlerin fotoğraflarını çekebilirsiniz. Yaz aylarında buz gibi sularında keyifle yüzebileceğiniz Yerköprü Şelalesi, Türkiye'nin en önemli tabiat halkalarından biri olarak görülmeye değer.

Konum Linki

Büyükeceli

Büyükeceli

Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı turistik belde Büyükeceli; çam ormanlarının hemen önünde başlayan ince kumlu uzun sahili, mavinin her tonunu görebileceğiniz berrak denizi ve gelişmiş turizm olanaklarıyla Mersin'in başka bir popüler tatil cenneti. Kristal berraklığındaki denizinden dolayı tüplü ve tüpsüz dalış turlarının düzenlendiği beldede sarp kayalar arasında yapılan duvar dalışları da çok seviliyor.

Mersin’in en güzel plajlarından biri olan Büyükeceli Plajı, ılık denizinden dolayı çocuklu aileler tarafından da çok ilgi görüyor. Kafeler, restoranlar ve turistik işletmelerin hizmet verdiği plajda çam ormanı manzaraları eşliğinde yüzebilir, su sporları yapabilir ve dalış eğitimleri alarak su altı zenginliklerini yakından görebilirsiniz.

Konum Linki

Uzuncaburç (Olba Antik Kenti)

Uzuncaburç

Mersin’in en çok ziyaret edilen tarihi hazinelerinden biri olan ve Uzuncaburç olarak da bilinen Olba Antik Kenti, Helenistik dönemin önemli krallıklarından Olba Krallığı’nın merkezi olan sevilen bir tarihi gezi alanı. Türklerin bölgeye gelmesinden sonra devasa sütunlarından dolayı Uzuncaburç ismini alan antik yerleşim yeri; sütunlu caddesi, etkileyici Zeus Tapınağı, taş oyması heykelleri, Korint başlıkları ile süslenmiş tören kapısı, Roma döneminde inşa edilen zafer kapısı ve devasa antik tiyatrosu ile arkeoloji severler için önemli adreslerinden biri.

Silifke’ye sadece 30 kilometre uzaklıkta yer alan Uzuncaburç’u kendi başınıza gezebilir veya tarih turlarına katılarak bu binlerce yıllık ticaret kentini rehberlerle dolaşarak ilginç bilgiler alabilirsiniz. Gezinizde gün batımında benzersiz manzaralar sunan devasa sütunların ve kaya mezarlarının fotoğraflarını çekmeyi de unutmayın.

Konum Linki

Kanlı Divane Ören Yeri

Kanlı divane

Mersin'de mutlaka uğramanız gereken başka bir önemli tarihi hazine de şehir merkezine 50 kilometre, Erdemli ilçesine ise 13 kilometre mesafede yer alan Kanlı Divane Ören Yeri. M.Ö. 3. yüzyılda kurulan antik kent, M.S. 7. yüzyıla kadar yerleşim yeri olarak kullanılmış. Devasa Helenistik dönem kuleleri, kayaların içine özenle oyulmuş aile, insan ve asker kabartmaları ile arkeoloji meraklılarının kesinlikle ziyaret etmesi gereken yerlerden biri olan Kanlı Divane Ören Yeri, çarpıcı manzaralarıyla Mersin doğa yürüyüşleri ve fotoğrafçılık gezilerinin de önemli mola noktaları arasında.

Konum Linki

Silifke Kalesi

Silifke kalesi

Mersin’in en bilinen simgesel yapılarından biri olan Silifke Kalesi, metre yükseklikte bir tepe üzerine inşa edilmiş görülmeye değer bir yapı. Roma döneminde yapıldığı tahmin edilen kale; devasa surları, sarnıçları, su depoları, yaşam odaları ve mabetleriyle tarih turlarının değişmez adreslerinden biri.

Evliya Çelebi'nin kitaplarında 23 tane burcu ve içerisinde 60 evin olduğunu söylediği kalenin günümüzde 10 tane burcu gezilebilir durumda. Çevresi kuru hendeklerle çevrilmiş ve Orta Çağ kalelerini andıran mimarisiyle hemen dikkat çeken Silifke Kalesi’nin surlarından panoramik Silifke ve Akdeniz manzaralarının fotoğraflarını da çekebilirsiniz.

Konum Linki

Astım Mağarası (Köşekbükü Mağarası)

Astım mağarası

Mersin, binlerce yıllık birbirinden ilginç pek çok mağaraya ev sahipliği yapıyor. Bu mağaralar arasında en ilgi görenlerden biri ise Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu beldesinde yer alan yıllık Astım Mağarası. İsmini astım gibi pek çok solunum rahatsızlığına iyi gelen benzersiz havasından alan mağara, metre yükseklikteki devasa sarkıtları ve binlerce yılda oluşmuş mağara göletleriyle hem doğa severlerin hem de mağaracılık meraklılarının mutlaka uğradığı yerler arasında.

Halk arasında Dilek Mağarası veya Köşekbükü Mağarası olarak da bilinen Astım Mağarası, 15 metre derinliği bulan ve oluşumu 3. Jeolojik Dönem’e kadar uzanan bir tabiat harikası. İyi düzenlenmiş yürüyüş alanı ve aydınlatmalarıyla keyifli bir gezi deneyimi yaşatan mağaraya yöre halkı dilek dilemek için de sıkça uğruyor. Her yıl şifa bulmak isteyen yüzlerce insan tarafından da ziyaret edilen Astım Mağarası’na uğrayarak Türkiye'nin en büyüleyici mağaralarından birini keşfe çıkabilirsiniz.

Konum Linki

Tarsus Hayvanat Bahçesi

Tarsus hayvanat bahçesi

Tarsus Doğa Parkı içerisinde yer alan ve yılında hizmete açılan Tarsus Hayvanat Bahçesi, hem çocuklu ailelerin hem de hayvan severlerin keyifle gezebileceği sevilen bir gezi alanı. Uluslararası standartlara göre düzenlenmiş hayvan yaşam alanları içerisinde 80’den fazla farklı türden hayvana ev sahipliği yapan hayvanat bahçesinde yırtıcı hayvanlardan sürüngenlere, onlarca kuş çeşidinden midilli atlara kadar pek çok hayvanı yakından görüp fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Yaz aylarında saat ile , kış aylarında ise ile saatleri arasında hizmet veren Tarsus Hayvanat Bahçesi’nin içerisinde çocuk oyun alanları, restoranlar ve kır bahçeleri de bulabilirsiniz. Mersin merkezine sadece 27 kilometre uzaklıkta yer alan hayvanat bahçesine minibüslerle dakika içinde rahatça ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

Aynalıgöl Mağarası (Gilindire Mağarası)

Aynalıgöl mağarası

yılında bir çoban tarafından kazara keşfedilen Aynalıgöl Mağarası, iç bölümleri düzenlenerek turizme kazandırıldı ve şehrin en çok ziyaret edilen mağaralarından biri haline geldi. Akdeniz kıyısında yer alan en büyük mağaralardan olan ve tabiat parkı ilan edilerek koruma altına alınan Aynalıgöl Mağarası’nın içinde tuzlu suyun etkisiyle oluşmuş ayna gibi duvarlar, devasa sarkıtlar ve dikitler arasında unutulmaz bir gezi yapabilirsiniz. Etkileyici manzaralarından dolayı Türkiye'nin en çok fotoğraflanan mağaralarından biri olan Aynalıgöl Mağarası’nın içinde derinliği 40 metreyi geçen büyük göl de görülmeye değer güzellikte.

Konum Linki

Adam Kayalar

Adam kayalar

Hangi dönemde ve kimler tarafından yapıldığı hala tam olarak bilinmeyen Adam Kayalar, sarp kayalar üzerine oyulmuş kabartma figürleri ve heykelleriyle tüm dünyadan insanları kendine çekiyor. Şeytan Deresi Vadisi'nde, Narlıkuyu beldesine 11 kilometre uzaklıkta yer alan Adam Kayalar’ın M.Ö. 3. ve M.S. 3. yüzyıllar arasında yapıldığı tahmin ediliyor. 

Tarih ve doğa gezilerinin yanı sıra benzersiz manzarasıyla fotoğrafçıların da çok ilgisini çeken taş kabarmalarda kadınlar, çocuklar, askerler ve dağ keçileri figürlerinin yanı sıra Roma kartalı kabartması da hemen göze çarpıyor. Yüzyıllar boyunca rüzgâr ve yağmurlardan dolayı bir miktar aşınsalar da hala ilk yapıldıkları zamanki gibi büyüleyici görünen taş oymalarını görmeden Mersin’den ayrılmamalısınız.

Konum Linki

Boğsak Koyu

Sadece Mersin'in değil, Akdeniz'in de en güzel koylarından biri olarak gösterilen Boğsak Koyu, çam ormanları arasına gizlenen altın sarısı kumsalı ve karşısındaki Boğsak Adası manzaralarıyla görülmeye değer yerlerden biri. Cam berraklığı denizinden dolayı şnorkelli, tüplü ve tüpsüz dalış turlarının düzenlendiği koy, doğa yürüyüşlerinin de değişmez bir parçası konumunda.

Tertemiz sahilinde deniz kaplumbağalarının yumurtladığı Boğsak Koyu’nda donanımlı kamp alanlarının yanı sıra şezlong ve güneş şemsiyesi kiralayabileceğiniz küçük turistik tesisler de hizmet veriyor. Güzelliğinden dolayı mavi bayrak ödülü kazanan koy, Boğsak Adası’nın doğal bir dalgakıran görevi görmesinden dolayı dalgasız kalan deniziyle çocuklu aileler ve acemi yüzücüler için de güvenli bir yüzme deneyimi sunuyor.

Konum Linki

Kumkuyu

Mersin'e 50 kilometre, Erdemli ilçesine ise sadece 11 kilometre uzaklıkta yer alan Kumkuyu beldesi, ismini aldığı ince kumlu sahili ile yaz tatillerinin sevilen adreslerinden biri. Sadece Mersin'den değil, Gaziantep ve Adana gibi çevre illerden gelen yüzlerce insanı da her yaz misafir eden belde; kaliteli otelleri, restoranları, kafeleri ve turistik tesisleri ile oldukça hareketli. Mavi bayrak ödüllü Zincirlikuyu Plajı ve Töbank Plajı’nın tadını çıkarabileceğiniz Kumkuyu, sakin bir atmosferde yürüyüş yapmak veya balık restoranlarında mevsimlik Akdeniz balıklarının tadını çıkarmak için Mersin’de gidebileceğiniz en güzel yerler arasında.

Konum Linki

Barbaros Koyu

Barbaros koyu

Mersin’in el değmemiş bakir güzelliklerini kuruyan en ünlü koylarından Barbaros Koyu, kayalar tarafından çevrelenmiş turkuaz denizi ile dinlendirici bir gün geçirmek için uğrayabileceğiniz yerler arasında. Silifke ilçesine bağlı olan ve minibüslerle veya tekne gezileriyle kolayca ulaşabileceğiniz Barbaros Koyu, yay şeklindeki yapısından dolayı halk arasında Eğribük Koyu olarak da biliniyor. Berrak denizi, yemyeşil çam ormanları ve etkileyici kaya oluşumlarından dolayı teknelerin mutlaka uğradığı Barbaros Koyu’nda deniz manzaralı kamp ve mesire alanları da bulabilirsiniz.

Konum Linki

Cennet Cehennem Mağaraları

Cennet cehennem mağaraları

Mersin’in en ünlü doğa harikalarından olan Cennet Cehennem Mağaraları, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. metre derinliğindeki Cennet Mağarası ve ona oldukça yakın olan metre derinliğindeki Cehennem Mağarası’nı rehberli turlarla birlikte keşfe çıkabilir; mağaralar içinde binlerce yılda şekillenmiş sarkıt ve dikitler ile unutulmaz bir yolculuk yapabilirsiniz.

Mağaralar çevresinde şifalı kaynak sularının doldurduğu kaya göletlerinde de yüzme şansı bulabileceğiniz gezinizde Cennet Mağarası girişinde, M.Ö. 5. yüzyılda inşa edilmiş Meyvem Ana Kilisesi ve Zeus Tapınağı’nı da yakından görebilirsiniz. Pek çok mitolojik efsaneye konu olan, Tanrı Zeus'un ejderha Typhon’u yendikten sonra hapsettiği yer olarak bahsedilen Cehennem Mağarası ve karstik kaya oluşumlarıyla benzersiz manzaralar sunan Cennet Mağarası, Mersin’de kesinlikle uğramanızı ve yakından görmenizi önerdiğimiz yerler arasında.

Konum Linki

Gözne Yaylası

Sadece büyüleyici plajları, binlerce yıllık mağaraları ve milli parkları ile değil, yemyeşil yaylalarıyla da çok ilgi gören Mersin'de ziyaret edebileceğiniz en güzel yaylalardan biri de şehir merkezine sadece 28 kilometre uzaklıkta, Toros Dağları eteklerinde yer alan Gözne Yaylası.

Deniz seviyesinden metre yükseklikte uzanan yayla, kiraz ve vişne bahçelerinin yanı sıra çam, ardıç, meşe gibi onlarca ağaçla sarılı yürüyüş yolları, ahşap yayla evleri ve her yıl ağustos ayı sonunda düzenlenen yağlı güreş etkinlikleri ile de oldukça popüler bir gezi alanı. Yazın en sıcak günlerinde bile serin kalan oksijen seviyesi yüksek havası ile kamp yapmak için de ideal olan Gözne Yaylası’nda yöresel et yemekleri tadabileceğiniz restoranlar, çay içerek yorgunluk atabileceğiniz kır bahçeleri ve piknik yapabileceğiniz mesire alanları da hizmet veriyor.

Kayacı Vadisi (Çağlayan Vadi)

Kayacı vadisi

kilometre boyunca yemyeşil doğal güzellikler arasında ilerleyen Limonlu Çayı’nın büyüleyici manzarasıyla süslü Kayacı Vadisi, hem doğa gezileri hem de fotoğraf turlarının en popüler adreslerinden biri. Rehberli turlarla keşfe çıkabileceğiniz ve doğanın içinde huzur bulabileceğiniz vadi, Limonlu Çayı’nın kenarında kurulan ahşap iskelelerde hizmet veren balık restoranları, kır bahçeleri ve mesire alanları ile özellikle yaz aylarında oldukça kalabalık.

Kayacı Vadisi; iyi düzenlenmiş yürüyüş parkurlarında spor yapmak, seyir teraslarında fotoğraflar çekmek ve olta balıkçılığı yaparak yılın yorgunluğunu atmak için Mersin’de gidilebilecek en güzel yerler arasında. Şehir merkezine sadece 45 kilometre uzaklıkta yer alan ve antik dönemlerden beri ilgi gören Kayacı Vadisi'nin metrelik dik kayalıklarında tırmanış ve dağcılık gibi sporlar da yapabilirsiniz.

Konum Linki

İncekum Plajı

Taşucu Liman Kalesi mevkiinde yer alan ve Nato Deniz Üssü’nün hemen karşısında uzanan İncekum Plajı, ismini incecik kumlu eşsiz sahilinden alıyor. Mersin'in saklı cennetlerinden biri olan plaj, sahil kahvaltıları ve kızıl gün batımı eşliğinde sunulan romantik akşam yemekleri ile özellikle turistlerin çok ilgisini çekiyor. Liman Kalesi surlarının manzaraları eşliğinde masmavi sularda yüzebileceğiniz İncekum Plajı’na kısa bir yürüyüş mesafesindeki Boğsak Köyü'ne de uğrayarak organik ürünler satın alabilirsiniz.

Konum Linki

Mamure Kalesi

Mamure Kalesi

Akdeniz kıyısı boyunca uzanan görkemli surlarıyla dikkat çeken ve günümüze kadar sağlam kalabilmiş ender kalelerden biri olarak mutlaka görmenizi önerdiğimiz Mamure Kalesi, Anamur ilçesi Bozdoğan beldesinde yer alıyor. Denize sıfır konumda inşa edilmiş surları ve gözlem kuleleri ile kartpostal güzelliğinde bir güzelliğe sahip Mamure Kalesi, Türkiye'nin az bilinen tarihi hazinelerinden biri.

3. yüzyılda Romalılar tarafından deniz yolunu gözetlemek amacıyla inşa edilen ve yüzyılda Kilikya Ermeni Krallığı döneminde onarılan kale, Karamanoğulları Beyliği döneminde ve yılında Osmanlı Devleti'ne geçtikten sonra da defalarca büyütülmüş. Mamure Kalesi’nin iç bölümlerini gezebilir; cami, yaşam alanları, tapınaklar ve etkileyici taş süslemeleri yakından görebilirsiniz. Önü Akdeniz’in masmavi suları, arka tarafı ise su dolu hendeklerle çevrili kalenin gözlem kuleleri ve surlarından ise panoramik deniz manzaraları izleyerek muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz.

Konum Linki

Taşeli Platosu

Taşeli platosu

Mersin’de her mevsim etkileyici manzaralara şahit olabileceğiniz başka bir sevilen gezi alanı da Taşeli Platosu. 7 ile 26 milyon yıl önce yaşanan Miyosen döneme kadar uzanan benzersiz kaya oluşumlarıyla sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da en özel yerlerinden biri olan ve her yıl binlerce kişi tarafından gezilen plato, adeta bir açık hava müzesini andırıyor.

Rehberli doğa yürüyüşlerinin yanı sıra motor, jeep ve at safarileriyle de keşfe çıkabileceğiniz Taşeli Platosu boyunca antik kentler, şelaleler, devasa kanyonlar ve deltalar arasında unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz. Milyonlarca yılda oluşmuş benzersiz karstik kaya yapılarından dolayı tüm dünyadan fotoğrafçıları da kendine çeken plato, renkli taşları ve dağ yamaçlarında sıralanmış ahşap evleri ile de görülmeye değer manzaralar sunuyor.

Konum Linki

Çinili Göl

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde sınırlarında yer alan ve Bolkar Dağları'nın en etkileyici buzul göllerinden biri olan Çinili Göl, deniz seviyesinden metre yükseklikte oluşmuş bir krater gölü. m2 büyüklüğe sahip göl, metreyi aşan derinliğinden dolayı halk arasında Dipsiz Göl olarak da biliniyor. Tertemiz suyunun içme suyu olarak da kullanıldığı Çinili Göl, yaz aylarında serin ve yüksek oksijen seviyeli havasından dolayı doğa severler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Devasa kayaların çevrelediği gölün çevresinde kamp da yapabilir ve hem göl hem de muhteşem dağ manzaraları arasında huzur bulabilirsiniz.

Konum Linki

Alahan Manastırı

Alahan manastırı

Mersin'in en değerli hazinelerinden olan ve Evliya Çelebi'nin kitaplarında övgüyle bahsettiği Alahan Manastırı, Mersin-Karaman karayolu üzerinde Geçimli Köyü sınırlarında yer alıyor. Deniz seviyesinden metre yükseklikte, Göksu Vadisi'ne hakim bir konumda inşa edilen ve adeta bir kaleyi andıran manastırın birçok bölümü günümüze sağlam olarak kalmayı başarmış.

M.S. 4. ile 6. yüzyıllar arasında Hristiyanlar için önemli bir hac merkezi olarak ziyaret edilen Alahan Manastırı’nın mimarisi ise benzersiz özellikleri ile dikkat çekiyor. Roma zulümden kaçan ilk Hristiyanların inşa ettiği etkileyici yapılardan biri olan manastır; Batı Kilisesi, Doğu Kilisesi, kayalara oyulmuş odalar ve kaya mezarıyla pek çok farklı bölüme sahip. Cebrail ve Mikail simgeleri, asma yaprakları ve İncil tasvirlerinin yanı sıra kartal, aslan, öküz sembolleri ile süslü Alahan Manastırı, günümüzde hala yabancı turistler tarafından Mersin’de en çok ziyaret edilen yerlerden biri. Bu etkileyici manastırı rehberli turlarla keşfe çıkabilir ve ülkemizin gizli kalmış tarihi hazinelerinden birini yakından görebilirsiniz.

Konum Linki

Kırkkaşık Bedesteni

Mersin'in turistik ilçesi Tarsus'ta alışveriş yapmak için yerli ve yabancı turistlerin mutlaka ziyaret ettiği Kırkkaşık Bedesteni, büyüleyici taş mimarisiyle ilgi çelen simgesel yapılardan biri. Sadece alışveriş için değil, inanç ve kültür turları ile de keşfe çıkabileceğiniz Kırkkaşık Bedesteni, yılında aslına uygun olarak restore edildi ve halk arasında Beyaz Çarşı olarak biliniyor.

Ramazanoğulları Beyliği döneminde yılında inşa edilen ve günümüze kadar önemli bir ticaret merkezi olarak hizmet vermeye devam eden Kırkkaşık Bedesteni içerisinde yöresel yiyeceklerin yanı sıra yüzlerce ahşap, bakır, demir, gümüş ve dokuma ürününü inceleyip satın alabilirsiniz. Tarihi atmosferi ve otantik dokusunu korumayı başarmış bedesteni haftanın her günü ile saatleri arasında gezebilirsiniz.

Konum Linki

Kleopatra Kapısı

Kleopatra kapısı

Mersin'in en bilinen simgesel yapılarından bir diğeri de Tarsus ilçesi merkezinde yer alan ve Bizans döneminden kalan bir tarihi hazine olan Kleopatra Kapısı. Ünlü Romalı komutan General Antonius'un Mısır Kraliçesi Kleopatra için yaptırdığı ve Kleopatra'nın şehre girdiği kapı olan Kleopatra Kapısı, ismini de buradan alıyor. Bazı tarihi kaynaklarda Deniz Kapısı olarak da geçen ve yılında Mısırlı İbrahim Paşa tarafından büyük bölümü yıktırılan kapı, günümüzde turistlerin en çok ziyaret ettiği ve önünde fotoğraf çektirdiği anıtsal yapılardan biri. Kleopatra Kapısı’na Tarsus merkezinden kısa bir yürüyüşle veya toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

Mersin Atatürk Parkı

Atatürk parkı

Akdeniz kıyısında, İsmet İnönü Bulvarı'nın hemen yanı başında yer alan ve yılında halka açılan Mersin Atatürk Parkı, şehrin en popüler rekreasyon alanlarından biri. İçerisinde ördeklerin ve kazların yüzdüğü göletler, süs havuzları, spor alanları, palmiyeler ve meyve ağaçlarıyla süslü yürüyüş parkurları bulunan park, kişilik açık hava tiyatrosunda da pek çok kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Çocuk oyun alanları, çay bahçeleri, kafeler ve restoranlar da bulabileceğiniz, 60 dönümlük bir arazi yeşil alanı kapsayan Mersin Atatürk Parkı’nda ünlü Refah Şehitleri Anıtı’nı da yakından görebilirsiniz. Yaz aylarında büyük müzik festivallerinin düzenlendiği park, şehrin gürültüsü ve kalabalığından uzaklaşarak deniz manzaraları eşliğinde keyifli akşam yürüyüşlerine çıkmak için de tercih ediliyor.

Konum Linki

Gelincik Tepesi

Gelincik tepesi

Toros Dağları eteklerinden Mersin'i kuş bakışı izlemek için mutlaka uğramanızı gereken Gelincik Tepesi, şehri gezen yerli ve yabancı turistlerin panoramik fotoğraflar çekmek için mutlaka uğradığı bir yer. Son yıllarda yamaç paraşütü etkinlikleri ile de çok popüler olan Gelincik Tepesi’nde siz de kısa bir eğitim alarak Mersin ve Akdeniz üzerinde yamaç paraşütü yaparak heyecan dolu bir gün geçirebilirsiniz. Muhteşem manzaralar izlerken çay ve kahvenizi yudumlayabileceğiniz kır bahçelerinin hizmet verdiği Gelincik Tepesi’ne şehir merkezinden toplu taşıma araçlarıyla kolayca gidebilirsiniz.

Konum Linki

Sunturas Şelalesi

Sunturas Şelalesi

Mersin'in gizli cenneti olarak bilinen ve yılın her mevsimi sunduğu yemyeşil manzarasıyla görenleri büyüleyen Sunturas Şelalesi, 30 metrelik bir uçurumdan dökülen tertemiz kaynak sularıyla görülmeye değer. Çevresinde organik ürünlerle kahvaltı yapabileceğiniz kır bahçeleri ve mesire alanları bulunan şelale, özellikle yaz aylarında 9 derecelik şelale sularında serinlemek isteyen turistlerin sık uğradığı yerler arasında. Endemik bitki türleri arasında uzanan yürüyüş yolları ve seyir teraslarından fotoğraflarını çekebileceğiniz şelaleyi gezdikten sonra Efrenk Deresi kenarında kurulan alabalık çiftliklerinde bir mola vererek hem taze balıkları tadabilir hem de tertemiz havada yorgunluk atabilirsiniz.

Konum Linki

Akçakıl Koyu

Mersin'de turist kalabalıklardan uzakta kristal berraklığındaki denizin tadını çıkarabileceğiniz en özel yerlerden biri de Akçakıl Koyu. Çam ormanlarıyla sarılı koy, güzelliğiyle tekne ve yat turlarının da önemli mola noktalarından biri. Silifke ilçesine 12 kilometre, Taşucu beldesinde ise sadece 3 kilometre uzaklıkta yer alan ve ismini küçük çakıl taşlarıyla süslü sahilinden alan Akçakıl Koyu’nda donanımlı kamp ve karavan alanlarının yanı sıra şezlong ve güneş şemsiyesi kiralayabileceğiniz bir turistik tesis de hizmet veriyor. Çabuk derinleşen denizinden dolayı acemi yüzücüler ve çocuklu ailelerin dikkatli olmasını önerdiğini Akçakıl Koyu’na Mersin'de her saat bulabileceğiniz Silifke veya Taşucu minibüsleri ile 1 saatlik bir yolculukla ulaşmanız mümkün.

Konum Linki

Gözne Kalesi

Gözne kalesi

Mersin'in Toroslar ilçesine bağlı Gözne beldesinde yer alan ve deniz seviyesinden metre yükseklikteki sarp kayalar üzerinde inşa edilen Gözne Kalesi’ni hem çam ormanlarının Akdeniz'le bütünleştiği panoramik manzaraları izlemek hem de günümüze kadar sağlam kalmayı başarmış tarihi surlar arasındaki gezinti yapmak için ziyaret edebilirsiniz.

Etkileyici manzarasıyla doğa yürüyüşleri ve tarih turlarının rotaları üzerinde yer alan kale, dikdörtgen formda tasarlanmış sivri kemerli tonozları, havalandırma delikleri ve altıgen gözlem kulesi ile bölgedeki en etkileyici tarihi yapılardan biri. Mersin merkezine sadece 30 kilometre uzaklıkta yer aldığı için kolayca ulaşabileceğiniz Gözne Kalesi’nin surlarından çarpıcı gün batımı manzaralarına da şahit olabilirsiniz.

Konum Linki

Göksu Deltası Kuş Cenneti

Göksu kuş cenneti

Göksu Nehri'nin Akdeniz’e döküldüğü noktada yer alan Göksu Deltası Kuş Cenneti, hem doğa severlerin hem de kuş gözlemcileri ve fotoğrafçıların mutlaka görmesi gereken, ülkemizin en güzel doğa cennetlerden biri. Önemli göç yolları üzerinde yer alan ve hektardan büyük bir alanı kapsayan kuş cenneti; pelikanlılardan karabataklara, şah kartallarından kızıl şahinlere kadar ’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

Sevimli flamingoları ve deniz kaplumbağaları ile de tüm dünyadan turistleri kendine çeken Göksu Deltası Kuş Cenneti’ni her mevsim düzenlenen rehberli doğa yürüyüşleri ile keşfe çıkabilir; sazlıklar, yeşil alanlar ve küçük göletlerde kuşların harika fotoğraflarını çekebilirsiniz. Roma ve Bizans döneminden kalan tarihi kalıntıları da inceleyebileceğiniz kuş cenneti, Mersin gezinizde doğayla baş başa unutulmaz bir gün geçirmek için gidebileceğiniz popüler gezi alanları arasında.

Konum Linki

Mut Kalesi

Mersin'in Mut ilçesi merkezinde, ilçeye hakim yüksek bir tepede hemen dikkatinizi çekecek olan Mut Kalesi, kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen ve günümüze kadar sağlam kalmayı başarmış bir tarihi hazine. Karamanoğulları döneminde onarıldığı bilinen kale, 2. Mahmut döneminde ise genişletilerek günümüzdeki halini almış.

Çarpıcı kesme taş mimarisi ve çam ormanları arasından sunduğu panoramik manzarasıyla ilçeyi gezen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği Mut Kalesi’ne kısa bir yürüyüşle veya toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşabilir ve kalenin iç bölümlerini gezebilirsiniz. Geceleri ışıklandırıldığında büyüleyici bir manzara sunan kalenin en güzel fotoğraflarını ise akşam gezilerinizde çekebilirsiniz.

Konum Linki

Kızlar Hamamı Koyu

Narlıkuyu beldesinin mutlaka görmeniz gereken bir tabiat cenneti olan Kızlar Hamamı Koyu, güzelliği ile antik efsanelere konu olmuş bir yer. Yunan mitolojik hikayelerinde Zeus'un kızlarının yıkandığı anlatılan koy, ismini de bu antik hikayelerden alıyor. Çam ormanlarının ve küçük kayalıkların sardığı turkuaz denizinde keyifli bir yüzme deneyimi sunan Kızlar Hamamı Koyu’nun kristal berraklığındaki sularında balık sürülerini bile görebilirsiniz. Temiz deniziyle tekne gezileri ve dalış turları için de tercih edilen koyda kayalar üstünde veya çam ağaçları altında havlunuzu sererek tüm gün bu büyüleyici yerin huzurlu atmosferde yılın yorgunluğunu atabilirsiniz.

Konum Linki

Akyar Koyu

Akyar Koyu

Narlıdere beldesinde Kızlar Hamamı Koyu’nun hemen yanında yer alan küçük Akyar Koyu, plajı olmamasına rağmen kayalar arasında denize girebileceğiniz berrak deniziyle ünlü başka bir gizli koy. Çevresindeki deniz manzaralı mesire ve kamp alanları için de ziyaret edilen koy, büyüleyici gün batımı manzaralarından dolayı tekne turlarının da sevilen mola noktalarından biri haline gelmiş durumda. İsterseniz koyun tertemiz sularında uzman dalgıçlarla birlikte tüplü ve tüpsüz dalış turlarına katılarak Akdeniz’in su altı zenginliklerini de yakından görebilirsiniz.

Konum Linki

Kisecik Kanyonu

Kisecik Kanyonu

Hem doğa severler hem de macera tutkunlarının mutlaka keşfetmesi gereken doğa harikalarından biri de Kisecik Kanyonu. Mersin'in saklı cenneti olarak bilinen ve şehre 58 kilometre uzaklıktaki kanyon, metrelerce yükseklikteki kanyon duvarlarının arasından akan Tarsus Çayı’nın eşsiz manzarası ve buz gibi sularla dolu kaya göletleriyle yaz aylarının değişmez gezi adreslerinden biri.

3 kilometre uzunluğundaki Kisecik Kanyonu’nun belirli bölümlerini rehberli turlarla keşfe çıkabilir, seyir teraslarından kanyonun panoramik manzaralarını izleyebilir, binlerce yıllık mağaraları gezebilir ve onlarca ağaç çeşidiyle süslü yürüyüş yollarında temiz havada yenilenebilirsiniz.

Karaekşi Milli Parkı

Yaz aylarında hem kalabalıklardan uzaklaşmak hem de sıcaklardan kaçmak için gidebileceğiniz en sevilen yeşil alanlardan biri olan Karaekşi Milli Parkı, Mut ilçesine sadece 7 kilometre uzaklıkta. 5 hektar büyüklüğünde bir yeşil alanı kapsayan ve yılından beri mesire alanı olarak hizmet veren milli park; Karaekşi Deresi kenarında kurulmuş alabalık çiftlikleri, kır bahçeleri, çocuk oyun alanları, seyir terasları ve yağmur barınaklarıyla özellikle yaz gezileri için ideal. Gün boyu çınar ve kızılçam ağaçları ile sarılı yürüyüş parkurlarında tertemiz havada spor yapabileceğiniz Karaekşi Milli Parkı’nın dere manzaralı mesire alanlarında da doğayla iç içe güzel zaman geçirebilirsiniz.

Konum Linki

Anemurium Antik Kenti

Anemurium Antik Kenti

Anamur ilçesine ismini veren Anemurium Antik Kenti, deniz kenarında M.Ö. 4. yüzyılda inşa edilmiş bir liman kenti. Uzun süre Roma İmparatorluğu hakimiyetinde kalan ve döneminde bölgenin en büyük liman kentlerinden biri olan Anemurium, Sasaniler tarafından işgal edilerek belirli bölümler tahribata uğramış.

Helenistik, Roma ve Erken Bizans dönemi tapınaklarının kalıntılarını gezebileceğiniz Anemurium Antik Kenti, bulunduğu konumdan sunduğu büyüleyici Akdeniz manzaralarında dolayı hem tarih hem de doğa gezilerinin rotaları arasında yer alıyor. Günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış etkileyici antik tiyatrosu, deniz kıyısında uzanan metrelerce yükseklikteki surları ve Helenistik dönemde beyaz taşlarla inşa edilmiş gözetleme kuleleri ile hala etkileyici bir görüntüye sahip olan Anemurium Antik Kenti’nin sahilinde ise tarihi suların önünde doyasıya yüzebilirsiniz.

Konum Linki

Şeytan Deresi Vadisi

Şeytan deresi vadisi

Yüzlerce metrelik kanyon duvarlarına oyulmuş etkileyici insan kabartmaları ile tüm dünyadan tarih meraklılarının ilgisini çeken ve hala gizemini koruyan Şeytan Deresi Vadisi, eşsiz manzaralar arasında güzel bir gezi deneyimi sunuyor. Adam Kayalar ismi verilen benzersiz kaya oyması yapıları ve el değmemiş doğasıyla hem doğa yürüyüşleri hem de fotoğraf safarilerinin merkezi haline gelen gizemli Şeytan Deresi Vadisi’nin seyir teraslarından panoramik kanyon manzaralar izleyebilir veya donanımlı kamp alanlarında çadırınızı kurarak bu ilginç yerde birkaç gün geçirebilirsiniz.

Gezende Kanyonu

Gezende kanyonu

Doğal güzellikler açısından tam bir cennet olan Mersin’de rehberlerle birlikte gezebileceğiniz ve harika fotoğraflar çekebileceğiniz başka bir etkileyici yer de Gezende Kanyonu. Gülnar ilçesi sınırlarında yer alan ve turkuaz renkli gölü ile ünlü kanyon, doğa yürüyüşlerinin yanı sıra rafting, kaya tırmanma, dağcılık ve kampçılık gibi pek çok aktiviteye de ev sahipliği yapıyor.

Ermenek Çayı’nın serin sularında yaz aylarında serinleyebileceğiniz Gezende Kanyonu’nda dar kaya duvarları, irili ufaklı şelaleler ve el değmemiş doğal güzellikler arasında unutulmaz bir gün yaşayabilirsiniz. Mersin merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan kanyonu rehberli turların yanı sıra minibüslerle ulaşarak kendi başınıza da keşfe çıkabilirsiniz.

Konum Linki

Kozlar Yaylası

Mersin'in Mut ilçesine bağlı olan ve turizm olanaklarının son derece geliştiği Kozlar Yaylası, ilçeye sadece 19 kilometre uzaklıkta. Elektrik, su ve telefon gibi imkanların bulunduğu yaylada bungalov oteller ve yayla evlerinde de konaklayabilirsiniz. Etkileyici kanyonlar arasında uzanan yayla; tertemiz havası, kaynak suları, çam ve ardıç ağaçları arasında ilerleyen yürüyüş yollarıyla yaz aylarında serinlemek için gidebileceğiniz en güzel Mersin yaylalarından biri. Kamp yapmak için de en çok tercih edilen yerlerden olan deniz seviyesinden metre yükseklikteki Kozlar Yaylası’nda yaz aylarında şenliklere katılabilir, yöresel yayla yemekleri tadabilir ve yaylada yetiştirilen organik ürünleri satın alabilirsiniz.

Mersin Deniz Müzesi

Deniz müzesi mersin

Mersin merkezinde Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan Mersin Deniz Müzesi, şehrin en önemli ve en çok ziyaret edilen müzelerinden biri. yılında hizmete açılan ve Türk denizcilik tarihi üzerine binlerce eserlik devasa kütüphanesi ile ilgi çeken müzenin sergi salonlarında ise tarih boyunca kullanılan gemilerin modelleri, deniz topları ve ateşli silahları inceleyebilirsiniz.

Osmanlı döneminden günümüze deniz temalı yağlı boya tabloların da sergilendiği müzede efsanevi denizcilerimizden Barbaros Hayrettin Paşa ve Piri Reis gibi isimlere ayrılmış özel bölümleri de gezme şansı bulacaksınız. Yavuz Muharebe Kruvazörü ve Nusret Mayın Gemisi gibi simgesel gemilerin maketlerini mutlaka incelemenizi önerdiğimiz müze, yıl boyu düzenlenen sanat etkinlikleri ve gemi modeli atölyeleri ile oldukça hareketli. Mersin Deniz Müzesi’ni pazartesi günleri hariç haftanın her gün ile saatleri arasında gezebilirsiniz.

Konum Linki

Mezitli Aquapark

Mersin Belediyesi tarafından işletilen ve Mecitözü ilçesinde Kadın Üretici Pazarı’nın hemen yanında bulunan Mezitli Aquapark, çocuklu ailelerin yaz aylarında şehir merkezindeki gidebileceği en eğlenceli ve popüler yerler arasında. Her yaş grubuna uygun 8 tane farklı büyüklükte su kaydırağı, eğlence havuzları, 50 cm derinlikteki çocuk havuzları, oyun alanları, kafeleri ve restoranlarıyla tüm gün çocuklarınızla doyasıya eğlenebileceğiniz Mezitli Aquapark, haftanın her günü sabah saat 'dan akşam 'e kadar açık. Su parkına toplu taşıma araçlarıyla Mersin’in her yerinden kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

Tokmar Kalesi

Tokmar kalesi

Hem etkileyici mimarisi hem de panoramik manzaralarıyla tarihi gezileri ve doğa yürüyüşlerinin rotaları arasına giren Tokmar Kalesi, Silifke merkezine 22 kilometre uzaklıkta Akdeniz’e hakim yüksek bir tepede görülmeye değer bir manzara sunuyor. yüzyılda inşa edildiği düşünülen kalenin sularının bir bölümü ve iç kalenin yaşam odaları günümüze kadar sağlam kalmayı başarmış. Sarp bir patikadan yürüyerek ulaşabileceğiniz kalenin surlarından büyüleyici gün batımı manzaraları da izleyebilirsiniz.

Konum Linki

Tarsus Ulu Camii

Tarsus ulu cami

Mersin'in en etkileyici camilerinden ve en eski tarihi yapılarından biri olan Tarsus Ulu Camii, Cami-i Nur olarak da biliniyor ve ilçe merkezinde ismini verdiği Cami-Nur semtinde yer alıyor. Kısa bir yürüyüş ulaşabileceğiniz, Türk-İslam mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak gösterilen cami, sadece tarih ve kültür meraklılarının değil mimari sevenlerin de mutlaka görmesi gereken şaheserlerden biri.

yılında Ramazanoğulları Beyliği döneminde tek şerefeli olarak kesme taşlarla ve dikdörtgen planlı olarak inşa edilen Tarsus Ulu Camii; 47 x13 metrelik taş duvarları, etkileyici ahşap oymaları, mermer sütunlu revakları ve otantik atmosferiyle görülmeye değer. Cami, ünlü Kırkkaşık Bedesteni’nin hemen yanında yer aldığı için iki etkileyici yapıyı bir arada gezebilirsiniz.

Konum Linki

Tisan Yarımadası

Tisan adası

Akdeniz'in gizli cenneti olarak bilinen, yemyeşil çam ormanlarının turkuaz renkli denizle bütünleştiği Tisan Yarımadası, Mersin'de mutlaka keşfe çıkmamız gereken bir doğa cenneti. Doğu ve batısında 2 tane turkuaz renkli koyla çevrelenen yarımada; Yunanlar tarafından M.Ö. 7. yüzyılda kurulan bir antik kentinin kalıntıları arasında sıralanan bembeyaz evleri, yemyeşil doğası ve balık sürülerini bile görebileceğiniz berrak denizi ile sizi tropikal bir cennette hissettirecek.

Çarpıcı su altı kaya oluşumları ve balık çeşitliliği ile tekne gezilerinin yanı sıra dalış turlarının da en sevilen mola noktalarından biri haline gelen Tisan Yarımadası’nda her bütçeye uygun oteller, kafeler ve restoranlar bulabilir; tüm gün çam ormanlarının sardığı koylarda denizin tadını çıkardıktan sonra akşamları da Akdeniz manzaraları eşliğinde romantik akşam yemekleri tadabilirsiniz. Silifke ve Yeşilovacık minibüsleriyle kısa sürede gidebileceğiniz Tisan Yarımadası’na tekne ile de ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

Eshab-ı Kehf Mağarası

Eshab-ı Kehf mağarası

Kur'an-ı Kerim'de geçen ve Yedi Uyurlar Mağarası ismiyle de bilinen Eshab-ı Kehf Mağarası, hem Müslümanlar hem Hristiyanlar tarafından kabul edilen ve her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Mersin’in önemli hazinelerinden biri. Pek çok dini efsaneye konu olan etkileyici mağara, halk arasında Ziyaret Dağı olarak bilinen Encülüs Dağı eteklerinde yer alıyor.

m2 büyüklüğünde ve 10 metre yüksekliğinde olan, 3 tane tünel ile birbirine bağlanan Eshab-ı Kehf Mağarası’nın hemen yanına Padişah Abdülaziz tarafından yılında yaptırılan mescit de çok ilgi çekiyor. Dini öneminin yanı sıra doğal güzelliğiyle inanç ve kültür turlarının değişmez adreslerinden biri haline mağarayı rehberlerle gezerek burada yıl boyunca uykuya dalan gençler ve dini efsaneler hakkında detaylı bilgiler alabilirsiniz.

Konum Linki

Çoçakdere Milli Parkı

Mersin’in Çamlıyayla ilçesi sınırlarında yer alan Çoçakdere Milli Parkı, yılın her mevsimi doğa gezileri ve kamp yapmak için tercih ediliyor. Milli park; kızılçam, karaçam, meşe ve köknar ağaçlarıyla çevrili yürüyüş yolları, Toros Dağları eteklerindeki seyir terasları, sarp kayalar arasında akan buz gibi dereleri ve ahşap köprüleri ile dinlendirici bir günlük gezi sunuyor. Motor ve jeep safarilerinin yanı sıra dağ bisikleti turlarıyla da keşfe çıkabileceğiniz milli parkın mesire alanları ve kır bahçelerinde ise tertemiz havada çayınızı yudumlayabilir veya kaya göletlerinin soğuk sularında yaz aylarında yüzerek serinleyebilirsiniz.

Konum Linki

Çandır Kalesi

Paperon Kalesi olarak da bilinen ve Mersin'de en büyük kalelerinden biri olan Çandır Kalesi, şehir merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Masa Dağı’nda yer alan ve deniz seviyesinden metre yükseklik tek bir kaya bloku üzerinde yükselen görkemli bir yapı. Bölgede inşa edilen Ermeni kalelerinin en karmaşık ve mimari açıdan en etkileyicisi olan Çandır Kalesi’nin tam olarak ne zaman yapıldığı ise bilinmiyor.

yüzyılda Karamanoğulları tarafından işgal edilen ve Osmanlı dönemine kadar pek çok medeniyetin hakimiyetinde kalmış kaleyi gezerken Bizans dönemine ait kilise kalıntıları, devasa sarnıçlar ve yüzyıl mimari özelliklerini yansıtan taş süslemeler arasında keyifli bir tarih gezisi yapabilirsiniz. Kilikya Ermeni Krallığı’nın en önemli kalelerinden biri olarak gösterilen ve kayalara oyulmuş basamakla ulaşabileceğiniz Çandır Kalesi, panoramik manzaralarından dolayı da fotoğrafçıları kendine çekiyor.

Konum Linki

Aksıfat Kanyonu

Büyüleyici bir doğa harikası olmasına rağmen az bilinen Aksıfat Kanyonu, Ulubey Kanyonu'ndan sonra Türkiye'nin en uzun ikinci kanyonu. Toros Dağları’nın yamaçlarından başlayarak kilometre boyunca ilerleyen Aksıfat Deresi’nin çevresini saran metrelik devasa kaya duvarlarına sahip kanyon, hem yürüyüş hem de kaya tırmanma ve dağcılık gibi doğa sporları yapmak için ideal.

Aksıfat Kanyonu’nun çarpıcı manzarasını seyir teraslarından izleyebilir; el değmemiş güzellikler ve buz gibi nehir suları arasında ilerleyen 13 kilometrelik yürüyüp parkurunda rehberli yürüyüşlere katılabilirsiniz. Orta zorluk derecesinde yürüyüş parkurları sunan kanyonu gezerken yaz aylarında eriyen tertemiz kar sularıyla dolu kaya göletlerinde serinlemeyi de unutmayın.

Aya Tekla Yeraltı Kilisesi

Aya tekla kilisesi

Silifke merkezine sadece 4 kilometre uzaklıkta yer aldığı için kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz Aya Tekla Ören Yeri içerisinde yer alan Aya Tekla Yeraltı Kilisesi, hem tarih meraklıları hem de yabancı turistlerin sıkça ziyaret ettiği benzersiz bir yapı. Hristiyanlığın en eski azizelerinden biri olan Aya Tekla’nın yaşadığı mağarada inşa edilen ve Hristiyanlığın ilk dönemlerinde bölgeye gelen rahip ve keşişlerin yaşadığı kilise, sert kayalar içine oyulmuş yaşam odaları ve sunak alanları ile çok çarpıcı bir manzaraya sahip. Antik dönemlerde keşişlerin halka şifa dağıtması ve tedavi etmesinden dolayı önemli bir hac merkezi haline gelen Aya Tekla Yeraltı Kilisesi, günümüzde ise inanç ve kültür turlarının değişmez bir parçası.

Konum Linki

Ilısu Şelalesi

Mersin'in başka bir görülmeye değer gezi ve kamp alanı olan Ilısu Şelalesi, sarp kayalar arasından 70 metre yükseklikten dökülen bembeyaz sularıyla yılın her mevsimi eşsiz doğa manzaraları sunuyor. Mersin'in Gülnar ilçesi sınırlarında yer alan, bahar ve yaz aylarında kar sularının erimesiyle dolan buz gibi göletlerinde yüzebileceğiniz şelale, çevresindeki mesire alanları ve kamp alanlarıyla da doğanın içinde dinlendirici bir gün geçirebileceğiniz en güzel yerlerden. Mersin Otogarı’nda her saat bulabileceğiniz Gülnar minibüsleri ile kolayca ulaşabileceğiniz Ilısu Şelalesi’ni doğa gezileri ve fotoğrafçılık turlarıyla da keşfe çıkabilirsiniz.

Konum Linki

Taşucu Atatürk Evi

Atatürk evi mersin

Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin ziyaretinde uğradığı Taşucu beldesini doğduğu yer olan Selanik’e benzetmesinden sonra Atatürk’ün doğduğu evin aynısı inşa edilerek ziyarete açılan Taşucu Atatürk Evi, gezinizde mutlaka uğramanız gereken yerlerden. Ankara ve İstanbul'da da bir benzeri bulunan iki katlı, taş ve ahşap mimarili konağın dönem mobilyalarıyla süslü odalarında Atatürk'ün kişisel eşyaları, Mersin gezisinden fotoğraflar ve antikalar arasında tarihte bir yolculuk yapabilirsiniz. Çevresinde butik oteller, kafeler ve restoranların da hizmet verdiği, merkezi bir konumda yer alan Taşucu Atatürk Evi, yılından beri her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Konum Linki

Kızıl Minare Camii

Mut ilçesine bağlı Tekeli Köyü’nde yer alan ve etkileyici mimarisi ile tarih turlarının bir parçası olarak ziyaret edilen Kızıl Minare Camii’nin Karamanoğulları Beyliği döneminde inşa edildiği düşünülüyor. Etkileyici mimarisinin korunması amacıyla yılında 1. derece sit alanı ilan edilen Kızıl Minare Camii, Mersin’in diğer camilerinden farklı olarak kızıl kesme taşlarla inşa edilen minaresinden ismini alıyor. Bölgeye hakim yüksek bir tepede yer aldığı için büyüleyici doğa manzaraları da izleyebileceğiniz Kızıl Minare Camii’nin özellikle kış aylarında kar yağarken harika fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Konum Linki

Softa Kalesi

Softa Kalesi

Mersin’in Bozyazı ilçesinde gezebileceğiniz etkileyici Softa Kalesi, antik dönemlerde imparatorların sığınma yeri olarak kullanılmış etkileyici bir yapı. Panoramik Akdeniz manzaraları sunan metre yükseklikteki bir kaya kütlesi üzerine inşa edilen kalenin yıllık olduğu tahmin ediliyor. Kayalar içinde oyulmuş devasa tüneller ile limandaki Anemurium Antik Kenti ve Mamure Kalesi’ne bağlandığı düşünülen Softa Kalesi, savunma amacıyla tasarlanmış. Günümüze kadar ayakta kalmış devasa sularında gezebileceğiniz kaleden muhteşem doğa ve deniz manzaraları izleyebilirsiniz.

Konum Linki

Tarsus Müzesi

Mersin ve çevresinde antik kentlerde yapılan arkeolojik kazılarda elde edilen binlerce eserin sergilendiği Tarsus Müzesi, yılı yapımı Kubat Paşa Medresesi’nin restore edilmesiyle  yılında ziyarete açıldı. İki büyük salonunda Demir Çağı’ndan Bizans dönemine uzanan yıllık paha biçilmez eserleri inceleyebileceğiniz müzenin etnografya bölümünde ise Mersin'in kültürel yapısını görebileceğiniz yöresel giysiler, bakır ve ahşap el yapımı eserler, antikalar, heybeler ve at koşumları gibi yüzlerce obje sergileniyor. İsmetpaşa Mahallesi'nde Yıl Kültür Merkezi Kompleksi içerisinde yer alan Tarsus Müzesi’ni pazartesi günleri hariç haftanın her günü ile arasında gezebilirsiniz.

Konum Linki

Silifke Müzesi

Mersin’in turistik ilçesi Silifke'de binlerce yıllık tarihi hazineleri görmek için gitmeniz gereken yer olan Silifke Müzesi, yılında kuruldu ve yılından beri günümüzdeki binasında hizmet veriyor. İlçe merkezinde Malazgirt Bulvarı üzerinde yer alan ve kısa bir yürüyüşle kolayca ulaşabileceğiniz müzede Alkalik ve Grek dönemlerinden Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar uzanan paha biçilmez eser sergileniyor.

Arkeolojik ve etnografik eserlerin sergilendiği ayrı bölümleri bulunan iki katlı müzenin bahçesinde ise Roma dönemi sütunları, taş heykeller ve pişmiş topraktan yapılmış devasa testiler arasında keyifle gezebilirsiniz. Silifke Müzesi’ni yaz aylarında ile , kış aylarında ise ile saatleri arasında haftanın her günü ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

Kızkalesi Plajı

Kız kalesi plajı

Erdemli ilçesinin Kızkalesi beldesinde yer alan ve Mersin'in en güzel plajlarından biri olarak mutlaka uğramanızı önerdiğiniz Kızkalesi Plajı, sahilden metre uzaklıkta denizin ortasındaki bir adaya inşa edilmiş Kız Kalesi'nin büyüleyici manzaraları eşliğinde unutulmaz bir yüzme deneyimi sunuyor.

Altın renkli kumlarla süslü geniş bir sahile sahip olan plajda şezlong ve güneş şemsiyesi kiralayabileceğiniz turistik tesisler, su sporu olanakları, kafeler ve restoranlar bulabilirsiniz. Plajda doyasıya yüzdükten sonra deniz bisikleti ve kano kiralayarak veya yüzerek ulaşabileceğiniz Kız Kalesi'nde küçük bir gezi yapabilir ve küçük adayı saran devasa surlarından manzarayı izleyebilirsiniz.

Konum Linki

Soğuksu Plajı

Yaz aylarının sıcak günlerinde soğuk sularda serinlemek istiyorsanız, Mersin'e girebileceğiniz başka bir güzel plaj da Antalya-Mersin yolu üzerinde yer alan Soğuksu Plajı. Soğuksu Çayı’nın buz gibi sularının denize karışmasından dolayı yaz aylarında bir soğuk kalan sularından ismi alan plaj; etkileyici kaya oluşumları, berrak denizi ve çam ormanları arasındaki kamp alanlarıyla keyifli bir deniz günü sunuyor. Hem soğuk hem de tatlı olan tertemiz sularıyla yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerle dolan plaj, şnorkelli dalışlar yapmak için de uygun.

Altınorfoz Plajı

Mersin'de denize girebileceğiniz en temiz plajlardan biri olan Altınofroz Plajı, yılından beri mavi bayrak ödülü kazanıyor. Çevresinde butik oteller, apart oteller, restoranlar, kayalar üzerindeki iskelelerde hizmet veren plaj kulüpleri ve kafelerin bulunduğu plajın çevresindeki falezlerden de serin gibi sulara atlayarak eğlenebilirsiniz. Silifke ilçesi Atakent bölgesinde yer alan bu çok sevilen plaja Mersin'den her saat minibüs bulabilirsiniz.

Konum Linki

Donuktaş Anıtı

Tarsus merkezinde Tekke Mahallesi'nde yer aldığı için kolayca ulaşarak gezebileceğiniz Donuktaş Anıtı, oldukça geniş bir alanı kapsayan etkileyici bir Roma tapınağı ve aynı zamanda Mersin'deki en eski yapılardan biri. metre uzunlukta ve 7 metre yükseklikteki dış duvarlarıyla adeta bir kaleyi andıran, güzelliğiyle turistik gezilerin sevilen adreslerinden biri haline gelen Donuktaş Anıtı’nın kim tarafından yaptırıldığı ise hala bilinmiyor. Tarihi kaynaklarda Jüpiter Mabedi, saray ve anıt mezar olarak geçen anıtta yapılan arkeolojik kazı çalışmalarında ise pek çok paha biçilmez eser bulundu. Donuktaş Anıtı’nı Tarsus merkezinde yer alan diğer tarihi hazineler Kleopatra Kapısı ve tarihi Tarsus evleriyle birlikte gezebilirsiniz.

Konum Linki

Helenistik Kule

Mersin’in en eski tarihi yapılardan biri olan ve Silifke'de Olba Antik Kenti’ne yakın bir konumda bulunan Helenistik Kule, M.Ö. 3. yüzyılda antik kentin gözlem kulesi olarak inşa edildiği düşünülen ve günümüze kadar kalmayı başarmış anıtsal bir yapı. Roma döneminde yenilenen, 23 metre yükseklik ve 16 x 13 metre genişlikteki kulenin başka bir özelliği de hiç harç kullanılmadan kesme taşlarla yapılmış olması. Antik dönemin önemli yapılarından olan ve Roma dönemi paralarının üzerine resmi basılan Helenistik Kule’ye Silifke'ye gezerken uğrayabilir ve güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Konum Linki

Göksu Kanyonu

Göksu kanyonu

Mersin’de başka bir sevilen doğa sporları merkezi olan Göksu Kanyonu, özellikle bahar ve yaz aylarında rafting, kano, kampçılık, yürüyüş, dağcılık, kaya tırmanma gibi pek çok aktiviteye ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin en güzel 10 kanyonundan biri olarak gösterilen ve Göksu Nehri'ni saran devasa kaya duvarlarıyla görkemli bir manzara sunan kanyonda binlerce yılda şekillenmiş çarpıcı kaya oluşumları ve el değmemiş bakir doğal güzellikler arasında güzel bir gün geçirebilirsiniz. Her zorluk derecesine göre düzenlenmiş yürüyüş yollarında keşfe çıkabileceğiniz Göksu Kanyonu’nun hırçın sularında ise uzmanlarla birlikte rafting yaparak eğlenebilirsiniz.

Limonlu Plajı

Mersin’in sevilen turistik ilçesi Erdemli’nin en popüler plajlarından olan ve ilçe merkeze sadece 9 kilometre uzaklıkta yer alan Limonlu Plajı, ismini plajın çevresini saran limon ağaçlarından alıyor. Plaj; yaz aylarında bile serin kalan denizi, ince kumlu sahili ve doğal güzellikleriyle Mersin halkının yanı sıra çevre şehirlerden gelen tatilcileri de misafir ediyor.

Limonlu Plajı’nın çevresinde piknik yapabileceğiniz mesire alanları, donanımlı kamp alanları, şezlong ve güneş şemsiyesi kiralayabileceğiniz turistik tesislerde, büfeler, tuvaletler ve giyinme kabinleri gibi olanaklar da bulabilirsiniz. Gün batımında büyüleyici manzaralar izleyebileceğiniz plajın tertemiz sularında yüzdükten sonra limon bahçeleri arasında keyifli bir gezinti yapmayı da unutmayın.

Konum Linki

Justinyen Köprüsü (Baç Köprüsü)

Justinyen Köprüsü

Tarsus ilçesi girişinde yer alan ve 6. yüzyılda Bizans İmparatoru Justinyen tarafından ilçeye su taşımak amacıyla inşa edilen etkileyici Justinyen Köprüsü, ticaret için gelen seyyahlardan para alındığı için Bac Köprüsü olarak tarihi kayıtlara geçmiş. Selçuklular tarafından onarılan ve yüzlerce yıl boyuna kullanılmaya devam eden Justinyen Köprüsü, Tarsus Çayı üzerinde 3 kemerli olarak ve kesme taşlarla inşa edilmiş. Sağlam mimarisi ile günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış köprüyü ziyaret ederek hem yüzlerce yıllık taş mimariyi inceleyebilir hem de Tarsus Çayı’nın harika fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Konum Linki

Mezgit Kalesi

Mezgit kalesi

Mersin'de tarih ve arkeoloji turları ile keşfe çıkabileceğiniz başka bir büyüleyici yapı da Silifke ilçesinde yer alan Mezgit Kalesi. Kale olarak bilinse de aslında bir anıt mezar olarak tasarlanan, 20 metre yükseklikte ve 2 katlı olarak kesme taşlarla inşa edilen Mezgit Kalesi, görülmeye değer güzellikte. Roma döneminde önemli bir aile için yaptırıldığı düşünülen ve mozole şeklinde tasarlanan kale, antik yazıtlarda Korkusuz Kral Mezarı olarak geçiyor. Güzelliğiyle ve bulunduğu konumdan dolayı doğa yürüyüşlerinin bir parçası haline gelen ve Silifke’ye sadece 27 kilometre uzaklıkta yer alan Mezgit Kalesi’nin iç bölümlerini de gezme şansınız var.

Konum Linki

Anamur Çayı

Anamur çayı

Toros Dağları eteklerinden yer altı nehri olarak doğarak 35 kilometre boyunca devam eden Anamur Çayı, ilginç şeklinden dolayı Dragon Çayı olarak da anılıyor. Yaz aylarının sevilen gezi adreslerinden olan Anamur Çayı’nın çevresindeki kır bahçeleri, balık restoranları, çocuk oyun alanları, mesire alanları ve onlarca endemik bitki türü içinde uzanan yürüyüş parkurları çok ilgi görüyor.

Küçük sandallar veya kanolarla geziler yapabileceğiniz Anamur Çayı’nda aynı zamanda bahar ve yaz aylarında rafting etkinlikleri de düzenleniyor. Bir yer altı nehri olduğu için pek çok noktadan fışkıran kaynak sularıyla her zaman tertemiz kalan Anamur Çayı’na Mersin gezinizde uğrayabilir, temiz havada taze balıkları tadına baktıktan sonra çayın eşsiz manzarası karşısında çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Konum Linki

Soli (Pompeiopolis) Antik Kenti

Pompeiopolis antik kenti

Mersin'in Mezitli ilçesi sınırlarında yer alan ve deniz kıyısına oldukça yakın bir konumda inşa edilen Soli (Pompeiopolis) Antik Kenti, sit alanı olarak koruma altına alınan bir tarihi hazine. M.Ö. 6. yüzyıla kadar uzanıyor yıllık tarihe sahip antik kent, önemli bir filozof ve astronomi biliminin kurucu olan Aratos’un anıt mezarı için de ziyaret ediliyor.

Uzun süre Pers egemenliğinde kalan antik kenti, Helenistik ve Roma dönemlerinde de önemli bir kent olmaya devam etmiş. Günümüze kadar kalmış etkileyici Roma sütunları, antik tiyatrosu, tapınakları ve hamamlarıyla tarih turlarının önemli adreslerinden biri haline gelen Soli (Pompeiopolis) Antik Kenti’nin 33 sütunlu caddesinde harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Gezinizden sonra kentin antik limanında inşa edilmiş binlerce yıllık dalgakıranların manzarası eşliğinde dalgasız denizin de tadını çıkarabilirsiniz.

Konum Linki

Refah Şehitleri Anıtı

Mersin merkezdeki en büyük yeşil alanlardan biri olan Mersin Atatürk Parkı içerisinde ziyaret edebileceğiniz Refah Şehitleri Anıtı, şehri gezen yerli ve yabancı turistlerin mutlaka uğradığı bir simgesel yapı. II. Dünya Savaşı sırasında İngiltere'de yaptırılan ve Türkiye yolculuk ederken saldırıya uğrayarak batırılan Refah Gemisi’nde şehit olan denizcinin anısı için yılında inşa edilen Refah Şehitleri Anıtı’nın bir benzeri de Japonya’nın Kushimoto şehrinde bulunuyor. Atatürk Parkı’nın deniz manzaraları eşliğinde yürüyüş yaptıktan sonra bu çarpıcı anıtı da ziyaret ederek şehitlerimizi anabilirsiniz.

Konum Linki

Kelenderis Antik Kenti

Mersin'in Aydıncık ilçesi merkezine kısa bir yürüyüş mesafesinde yakınında yer alan Kelenderis Antik Kenti, kolayca ulaşabileceğiniz ve Akdeniz kıyısında inşa edilmiş surlarından muhteşem manzaralar izleyebileceğiniz bir yer. Antik tiyatro ve su kanalları gibi pek çok bölümü günümüze sağlam ulaşmış kent, birçok antik efsaneye de konu olmuş. M.Ö. yıllarında Luvi-Hitit tanrılarından ve Tarsus’un kurucu baş tanrılarından biri olan Sandokos'un kurduğu söyleyen kent, etkileyici tapınak ve sunak alanlarıyla arkeoloji meraklılarının çok ilgisini çekiyor. Kentte yapılan arkeolojik kazılarda elde edilen onlarca eseri ise Silifke Müzesi ve Anamur Müzesi’nde görebilirsiniz. 

Konum Linki

Belenkeşlik Kalesi

Mersin'e 20 kilometre uzaklıktaki Soğucak Yaylası'nda, bölgeye hakim yüksek bir tepe üzerine inşa edilen Belenkeşlik Kalesi, sunduğu panoramik yayla manzalarından dolayı doğa gezileri ve yayla turlarının değişmez mola noktalarından biri haline geldi.

Bizans döneminde inşa edildiği düşünülen, dikdörtgen planlı olarak kesme taşlarla örülmüş kale, günümüze ulaşmış etkileyici mimarisi ile yaylayı gezerken hemen dikkat çekecek. Çevresi yürüyüş yolları, seyir terasları, çardaklar ve dinlenme alanlarıyla iyi bir şekilde düzenlenen Belenkeşlik Kalesi’nden bahar ve yaz aylarında açan sarı çiçeklerle süslü Soğucak Yaylası'nın eşsiz manzaralarını izleyebilirsiniz.

Konum Linki

Narlıkuyu Mozaik Müzesi

Mersin'de mutlaka ziyaret etmenizi önerdiğimiz etkileyici müzelerden biri olan Narlıkuyu Mozaik Müzesi, Silifke’ye bağlı tatil beldesi Narlıkuyu’nda, antik bir Roma hamamının mozaik tabağını da müze içine alınarak yılında hizmete açıldı. Antik çağlardan başlayarak Bizans dönemine kadar uzanan siyah, beyaz ve renkli taşlarla tasarlanmış yüzlerce mozaik eserin sergilendiği müzenin en değerli eseri ise Zeus’un üç kızı Aglaia, Thalia ve Euphrosine tasvir edilerek hazırlanan dünyaca ünlü Üç Güzeller Mozaiği. Pazartesi günleri hariç haftanın her günü ile saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz Narlıkuyu Mozaik Müzesi, Çerkez Sokak üzerinde Narlıkuyu merkezinden kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alıyor.

Konum Linki

Çukurpınar Mağarası

Binlerce yıllık etkileyici mağaralar açısından çok zengin olan Mersin'de uğramanız gereken etkileyici bir mağara da Türkiye'nin en uzun onuncu, en derin ise üçüncü mağarası olan Çukurpınar Mağarası. Anamur'a 46 kilometre uzaklıkta, metre yükseklikte ve Taşeli Platosu’na hakim bir konumda yer alan mağara, Çukurpınar Yaylası’na oldukça yakın olduğu için yayla turlarıyla da sıkça ziyaret ediliyor.

metre uzunluğa ve metre derinliğe sahip olan mağara, yılında keşfedilerek turizme kazandırıldı. Profesyonel rehberlerle birlikte keşfe çıkabileceğiniz Çukurpınar Mağarası’nın içindeki taşların binlerce yılda aşınması ile oluşturulmuş devasa sarkıtlar ve dikitler arasında unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz. Etkileyici derinliği ile dünyanın da en derin mağarası olan Çukurpınar Mağarası, Mersin'in görülmesi gereken tabiat harikalarından biri.

Konum Linki

Tarsus Su Parkı

Özellikle çocuklu ailelerin eğlenmek için ziyaret ettiği popüler turistik merkezlerinden biri olan Tarsus Su Park, Atatürk Gençlik Parkı içerisinde, ilçe merkezinden kısa bir yürüyüş ulaşabileceğiniz güzel bir konumda yer alıyor. Güvenlikli çocuk havuzları, farklı büyüklüklerde su kaydırakları, kafeteryaları, dinlenme alanları ve güneşlenme terasları ile keyifli bir gün geçirebileceğiniz su parkı, salı günleri saat ile arasında ise sadece kadınlara hizmet veriyor. Tarsus Su Parkı, ücretsiz yüzme kurslarının yanı sıra yaz aylarında düzenlenen konserler ve eğlenceli etkinliklerle de ilgi görüyor.

Konum Linki

Mavikent Sahili

Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık beldesinde sevilen bir mesire ve kamp alanı olan Mavikent sahili, arkası yemyeşil çam ormanları, önü ise masmavi denizle sarılı bir doğa cenneti. Yeşil ve mavinin birbirine karıştığı küçük plajında güzel bir gün geçirebileceğiniz sahil, tertemiz denizinden dolayı hafta sonları ve yaz aylarında hem Mersin halkı hem de turistler tarafından ziyaret ediliyor. Panoramik Akdeniz manzaraları sunan dağ yamaçlarında çam ağaçları altında çadırınızı kurabileceğiniz sahilde hiçbir işletme bulunmadığı için gelirken hazırlıklı gelmenizi öneririz.

Konum Linki

Anamur Müzesi

İlçe merkezinde Adnan Menderes Caddesi üzerinde yer alan Anamur Müzesi, ilçenin üzerine kurulduğu Anemurium Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmalarında elde edilen yüzlerce tarihi esere ev sahipliği yapıyor. Sergilenen ’den fazla paha biçilmez eserlerin yanı sıra kütüphanesi, fotoğraf sergileri, Anamur’un yüzlerce yıllık geleneksel ürünlerini görebileceğiniz etnografya bölümü ve konferans salonları ile de ilgi çeken Anamur Müzesi’ni yaz aylarında ile , kış aylarında ise ile saatleri arasında pazartesi günleri hariç haftanın her günü ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

Konum Linki

Nagidos Antik Kenti

Nagidos

Mersin'in etkileyici antik kentinden biri olan ve Bozyazı ilçe sınırlarında yer alan Nagidos Antik Kenti, bölgede kurulmuş en eski yerleşim alanlarından biri olarak dikkat çekiyor. Tarihi M.Ö. 'li yıllara kadar uzanan ve küçük ada anlamına gelen Nagidos Antik Kenti, ihtişamlı seramik eserleriyle tüm dünyadan ilgi görüyor. 'lü yıllardan beri kazı çalışmalarının yürütüldüğü antik kentte pek çok paha biçilmez seramik ve mozaik bulundu.

Halk arasında Paşabeleni Tepesi olarak bilinen alanda inşa edilen ve etkileyici surları günümüze kadar kalmayı başarmış, döneminin en güçlü ve zengin kentlerinden biri olan Nagidos Antik Kenti’ni rehberli turlarla keşfe çıkabilir ve gezinizden sonra antik limanın ıssız koyunda kısa bir mola vererek denize girebilirsiniz.

Konum Linki

Mersin geziniz bittikten sonra sırada neresi var diye merak ediyorsanız Gaziantep'te gezilecek yerler sizi bekliyor.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır