2 kişilik boks turnuvası / Dünya Boks Turnuvası Oyunu Oyna - 2 Kişilik Oyunlar

2 Kişilik Boks Turnuvası

2 kişilik boks turnuvası

kaynağı değiştir]

30 Mart 'de MacarIgnace Molnar, futbol takımının başına getirilir. Ignace Molnar yönetiminde takım sezonunda İstanbul Futbol Ligi'ni kazanır. Lefter Küçükandonyadis bu sezon takıma transfer olmuş ve şampiyonlukta önemli katkıları olmuştur. Taksimspor'dan takıma dahil olmuş ve futbol oynadığı dönemde sihirbaz olarak tanınmıştır. Birçok meziyetiyle ön plana çıkmıştır. Fenerbahçe taraftarlarının kalbinde taht kuran Lefter'e "Ver Leftere, yaz deftere" sloganı yazılmıştır. Fenerbahçe'de bulunduğu zaman içinde birçok rekora imza atmıştır. Lefter Küçükandonyadis daha sonra 'de Fiorentina'ya transfer olmuştur.

'de açılan Adalet kulübü hızla gelişmek ister. Kulüp, büyük takımın önemli oyuncularına hem büyük transfer ücretleri ödüyor hem de mensucat fabrikasında bir tezgâh veriyordu. Birçok futbolcu Adalet'e geçti. Bunlar içinde Fenerbahçeliler de vardı.[33] Fenerbahçe beş futbolcusunu Adalet'e kaptırır. Bu beş futbolcunun dışında, Lefter İtalya'ya gitmiş, Cihat Arman futbolu bırakmıştı. Fenerbahçe zor bir döneme girdi. Bunların yerine kulüp birçok genç oyuncu aldı. Bu yeni takıma "Küçük Şeytanlar" adı verilmişti. Küçük Şeytanlar Adalet'le oynanan maçı kazanmayı başardı. Ayrıca bu genç takım sezonunda şampiyonluğa ulaştı.

Bir ara Fenerbahçe basketbol takımında da oynayan Can Bartu daha sonra futbola geçti. Bartu'nun idolü Lefter'di. Amacı bir gün Lefter gibi Avrupa'da oynamaktı. Fenerbahçe, 'da ilk kez düzenlenen profesyonel lige iyi başladı ve Beyaz Grubu birinci tamamlayıp Kırmızı Grup birincisi olan Galatasaray ile final oynamaya hak kazandı. İki ayak üzerinden oynanan finalin ilk ayağında Fenerbahçe, Galatasaray'a mağlup oldu. 4 gün sonrasında yapılan ikinci ayak maçında ise Galatasaray'ı yenen Sarı-Kanaryalar ilk kez düzenlenen ligde şampiyonluğa ulaştı.

yılında Fenerbahçe Şampiyon Kulüpler Kupası'nda mücadele etmeye hak kazandı. Macar antrenör Ignace Molnar yönetimindeki Fenerbahçe, Macar Şampiyonu Csepel SC ile İstanbul'da Can Bartu'nun golüyle berabere kaldı. Fenerbahçe deplasmanda kazandı ve bir üst tura çıktı. Bu, Türk takımları için ilkti, çünkü ilk kez bir Türk takımı Avrupa'da bir üst tura çıkmıştı.

[değiştir

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu yıl yapılacak Yaz Spor Okullarını; Balıkesir Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirerek 20 ilçeye yayıyor. İki dönem halinde düzenlenecek Yaz Spor Okullarının kayıtları başladı. 37 farklı branşta gerçekleştirilecek kurslar, ilçelere göre farklılık gösteriyor. 

 

Balıkesir’in çocukları, sporla dolu bir yaz geçirmeye hazırlanıyor. Her fırsatta “Biz, en çok çocukların ve gençlerin belediyesiyiz.” diyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yoğun geçen bir okul döneminin ardından; çocukların ve gençlerin tatillerini en verimli şekilde geçirmelerine olanak sunmak, spora özendirmek, en az bir branşta profesyonel olmalarını sağlayarak şampiyon sporcular yetiştirmek amacıyla Yaz Spor Okullarını 20 ilçeye yaydı. 

BRANŞ SAYISI 37’YE ÇIKTI

Bu yıl; Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde 20 ilçeye yayılan Yaz Spor Okulları’nda branş sayısı 8’den 37’ye çıktı. yaş arasındaki çocukların katılabileceği Yaz Spor Okullarında gençler; uzman antrenör ve eğitmenler, psikolog, ilk yardım uzmanı, diyetisyen ve fizyoterapist eşliğinde hem yaz tatilini verimli bir şekilde geçirecek hem de sevdikleri branşta iyi ve elit sporcu olma yolunda ilk adımlarını atacak.

İKİ DÖNEM HALİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

İki dönem halinde gerçekleştirilecek Yaz Spor Okullarının kayıtları başladı. 3 Temmuz-4 Ağustos arası I. Dönem, 5 Ağustos-3 Eylül arası II. Dönem olarak 10 haftalık bir programda gerçekleşecek Yaz Spor Okullarının kayıtları; her ilçenin Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüklerinden ve monash.pw adresinden online olarak yapılabilecek. 

BRANŞLAR İLÇELERE GÖRE FARKLILIK GÖSTERİYOR

Tamamen ücretsiz olan Yaz Spor Okullarında tüm sporculara, kıyafetleri de verilecek ve bir sporcu en fazla 2 branşta eğitim alabilecek. İlçelere göre değişiklik gösteren branşlarda iki dönemin sonunda sporcular, altyapı çalışmaları olan branşlara da devam edebilecekler. Yaz Spor Okulunda branşlar, ilçelere göre değişiklik gösterebiliyor. 

İlçelerde açılacak branşlar ve irtibat numaraları şu şekilde;

Merkez (Karesi – Altıeylül) 0 19 42 

Atletizm-Badminton-Basketbol-Bayan Güreş-Bisiklet-Boks-Jimnastik-Dağcılık-Eskrim-Futbol-Güreş-Judo-Karate-Kick Boks-Masa Tenisi-Muay Tai-Okçuluk-Satranç-Step Aerobik-Taekwondo-Triatlon-Voleybol-Yüzme

Ayvalık 0 40 81 

Badminton-Basketbol-Budokaido-Judo-Step Aerobik-Voleybol

Balya 0 99 97 

Yüzme

Bandırma 0 47 82 

Akıl Zekâ Oyunları-Atletizm-Basketbol-Bocce-Jimnastik-Çocuk Dansları-Çocuk Oyunları- Eskrim-Futbol-Güreş-Halk Oyunları-Judo-Karate-Masa Tenisi-Modern Dans-Modern Pentatlon-Okçuluk-Pentatlon-Pilates-Resim-Robotik Kodlama-Step Aerobik-Taekwondo- Voleybol-Yüzme-Zumba

Bigadiç 0 19 42 

Basketbol-Jimnastik-Futbol-Voleybol-Yüzme

Dursunbey 0 18 26 

Atletizm-Badminton-Jimnastik-Çocuk Oyunları-Futbol-Güreş-Masa Tenisi-Taekwondo-Voleybol-Yüzme

Burhaniye 0 95 61 

Aerobik-Atletizm-Basketbol-Jimnastik-Güreş-Karate-Masa Tenisi-Pilates-Taekwondo-Voleybol-Yüzme

Erdek 0 13 56 

Atletizm-Basketbol-Jimnastik-Futbol-Güreş-Halk Oyunları-Hentbol-Kort Tenisi-Satranç- Voleybol-Yelken-Yüzme

Edremit 0 15 12 

Badminton-Basketbol-Jimnastik-Futbol-Halk Oyunları-Hentbol-Güreş-Modern Dans-Pilates-Taekwondo-Voleybol-Yüzme-Zumba

Havran 0 32 88 

Atletizm-Basketbol-Jimnastik-Futbol-Güreş-Kort Tenisi-Masa Tenisi-Taekwondo-Voleybol- Yüzme

Gömeç 0 12 49 

Basketbol-Güreş

Gönen 0 99 97 

Basketbol-Jimnastik-Güreş-Masa Tenisi-Voleybol-Yüzme

İvrindi 0 10 23 

Basketbol-Jimnastik-Futbol-Muay Tai-Voleybol

Kepsut 0 25 21 

Badminton-Basketbol-Jimnastik-Futbol-Güreş-Okçuluk-Voleybol-Yüzme

Manyas 0 17 54 

Çocuk Atletizmi-Futbol-Güreş-Halk Oyunları-Hentbol-Karate-Masa Tenisi-Kort Tenisi-Yüzme

Marmara 0 19 42 

Basketbol-Muay Tai-Voleybol-Yüzme

Savaştepe 0 19 42 

Futbol-Güreş-Muay Tai-Yüzme

Susurluk 0 14 14 

Erkek Güreş-Bayan Güreş-Futbol-Karate

Sındırgı 0 19 51 

Atletizm-Atlı Binicilik-Basketbol-Jimnastik-Futbol-Güreş-Masa Tenisi-Okçuluk-Oryantring-Voleybol-Yüzme

kaynağı değiştir]

Kuşdili Yangını[değiştir kaynağı değiştir]

II. Dünya Savaşı her şeyi olduğu gibi Fenerbahçe'yi de finansal olarak olumsuz etkiledi. Buna karşın sportif anlamda başarılar devam etti. Fenerbahçeli atlet Ruhi Sarıalp, Londra'da düzenlenen Yaz Olimpiyatları'nda üç adım atlamada bronz madalya kazandı. Bu bir Türk'ün atletizm alanında kazandığı ilk madalyaydı.

'te Fenerbahçe, ikinci resmî şubesini basketbol alanında kurdu. Böylece futboldaki Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti basketbola da sıçradı. Ekip ilk büyük başarısını 27 Mart 'te elde etti.[30] Bu tarihte Galatasaray'ı ilk kez yenerek ezelî rakibinin basketboldakihegemonyasına büyük bir darbe vurdu. Takım ilk şampiyonluğuna ise yılında ulaştı[31].

Fenerbahçe ve Galatasaray ezelî rekabetini yılında bir başka sporda sürdürdü: Ragbi. Yapılan ilk karşılaşma 18 Mayıs 'de oynandı. Bu ayrıca son karşılaşma da oldu. Fenerbahçe karşılaşmayı kazandı. Bu sonuç karşısında Galatasaray ragbi şubesini kapatmaya karar verdi.[32]

Lefter ve Can[değiştir

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır