dışişleri bakanlığı maaşları 2020 / T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı

Dışişleri Bakanlığı Maaşları 2020

dışişleri bakanlığı maaşları 2020

Dışişleri personeli ne kadar maaş alıyor?

Dışişleri Müsteşarı'nın aylık maaşının 3 bin YTL, aday meslek memurunun aylık maaşının ise YTL olduğu bildirildi. Yurtdışında görev yapan meslek memurlarının maaşları da 3 bin bin ABD Doları arasında değişiyor.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün, CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü'nün yazılı soru önergesine verdiği yanıta göre, Bakanlığın merkez ve yurtdışı teşkilatında Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi personel sayısı 2 bin , merkez teşkilatında görevli sözleşmeli personel sayısı ise Bakanlığın yurtdışı teşkilatında görevli sözleşmeli personel sayısı 2 bin Bakanlıkta ayrıca, 70 sürekli işçi ile 52 geçici işçi istihdam ediliyor.

Dışişleri Bakanlığı'nda toplam 4 bin personel görev yapıyor. Yurtiçinde görev yapan memurların maaşları, Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamındaki tüm memurlara yapılan ödemeler çerçevesinde veriliyor. Ayrıca, Dışişleri Bakanlığı'nın kuruluşuna ilişkin kanun çerçevesinde personele, Dışişleri Hizmet Tazminatı ödeniyor.

Yurtdışında görevli personelin maaşı, Dışişleri Bakanlığı'nın görüşü alınarak, Maliye Bakanlığının teklifi ve Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen "Emsal Kararnamesi"ne göre ödeniyor.

YURTDIŞI GÖREVİ

Bakanlığın, yurtdışında meslek memuru görev yapıyor. Yurtdışında temsilciliklerinin bulunduğu ülkeler, 20 emsal grubuna bölünüyor. Her bir ülkedeki ücretler de bu gruplara göre belirleniyor. Meslek memurlarına yurtiçinde ödenen net maaşlar şöyle:

Müsteşar (,91 YTL), Müsteşar Yardımcısı (,11 YTL), Genel Müdür (,11 YTL), Genel Müdür Yardımcısı (,33 YTL), Daire Başkanı (,41 YTL), Şube Müdürü (l,10 YTL), Başkatip (,81 YTL), İkinci Katip (,05 YTL), Aday Meslek Memuru (,17 YTL) Meslek memurlarına yurtdışında ödenen ortalama maaşlar da şöyle sıralanıyor:

Büyükelçi ( ABD Doları), Elçi Müsteşar, Başkonsolos ( ABD Doları), Birinci Müsteşar ( ABD Doları), Müsteşar ( ABD Doları), Başkatip ( ABD Doları), İkinci Katip ( ABD Doları), Üçüncü Katip ( ABD Doları), Ataşe ( ABD Doları) Dışişleri Bakanlığı'nda fazla mesai ücreti, sadece makam şoförleri ve destek hizmetinde görevli şoförlere ödeniyor.

YARDIMLAR

Bakanlıkta görevli meslek memurlarına ayrıca, kira yardımı yapılıyor. yılında Dışişleri Bakanlığı meslek memurlarına yapılan kira katkısı tutarı bin ABD Doları civarında. Memurlara ayrıca, okul, aile ve uçak bileti yardımı veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

MEDYA / Duyurular / AVRUPA BİRLİĞİ İŞLERİ UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI

V. SINAV KONULARI, GİRİŞ SINAVI YERİ VE TARİHİ

Giriş Sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı yapılacaktır.

YAZILI GİRİŞ SINAVI

Yazılı sınav, klasik usulde yapılacak olup Alan bilgisi, Avrupa Birliği ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri ile Yabancı Dil Bilgisi (yabancı dilde kompozisyon ve tercüme) başlıklarından oluşur. (Alan bilgisi 30 puan, Avrupa Birliği ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri 40 puan ve Yabancı Dil Bilgisi 30 puan üzerinden değerlendirilecektir.

Yazılı sınav: Alan bilgisi, Avrupa Birliği ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri ile Yabancı Dil Bilgisi (yabancı dilde kompozisyon ve tercüme) şeklinde tek oturumlu yapılacak olup adaylar sınav başvurularında mezun oldukları bölümü belirteceklerdir. Oturum puan üzerinden değerlendirilecektir.

YAZILI SINAV KONULARI

ALAN BİLGİSİ KONULARI

Hukuk Fakültesi: Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, Uluslararası Hukuk Siyasal Bilgiler Fakültesi: Genel İktisat, Anayasa Hukuku, Hukukun Temel Kavramları İktisat Fakültesi: Makro İktisat, Mikro İktisat, Uluslararası İktisat İşletme Fakültesi: Üretim Yönetimi, Yönetim Organizasyonu, Finans

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: Genel İktisat, Hukukun Temel Kavramları, Anayasa Hukuku

Gıda Mühendisliği Bölümü: Gıda Güvenliği Politikası (Gıda Hijyeni, Gıda Kimyası, Gıda Mikrobiyolojisi), Gıda İşleme Teknolojileri, Gıda Mevzuatı

Avrupa Birliği Bölümü: AB Hukuku ve Kurumlan, AB Politikaları, AB Bütünleşmesinin Tarihi

Veterinerlik Fakültesi: Hayvan Hastalıkları, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Zootekni ve Hayvan Besleme

İletişim Fakültesi: İletişimin Temel Kavramları, İletişim Hukuku ve Fikri Haklar, İletişim Kuramları

ORTAK KONULAR

Avrupa Birliği ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri Yabancı Dil Bilgisi (Yabancı dilde kompozisyon ve tercüme)

Bölümler itibarıyla;

Yazılı sınavda 70 ve üzerinde puan almak şartıyla, en yüksek puana sahip olan adaydan başlamak üzere, atama yapılacak kadro sayısının dört katına kadar aday Sözlü Giriş Sınavı’na çağrılır. Ancak Yazılı Giriş Sınavı başarı oranı, ilan edilen kadronun dört katının altında olursa başarılı olan tüm adaylar Sözlü Giriş Sınavına çağrılacaktır. Son sıradaki adayla eşit puan alan adaylar da Sözlü Giriş Sınavına çağrılır. Adaylar yazılı sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren 7 gün içinde itiraz haklarını kullanabilirler.

YAZILI GİRİŞ SINAVI TARİHİ VE YERİ

Yazılı sınav Pazar günü - saatleri arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yapılacaktır. Sınavın tarih, saat veya yerinde değişiklik olması durumunda kurumun internet sayfasında ayrıca duyurulacaktır.

Adres: Fakülteler, 56 A, Cemal Gürsel Cd., Çankaya/Ankara Adaylar, saat ’den sonra sınav binasına alınmayacaklardır.

Adaylar sınavda sınav giriş kartları ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere T.C. kimlik numarası yazılı resmi kimlik belgesi (Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) bulunduracaktır. Kimlik belgesi yanında bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Sınav başlama saati: Sınav bitiş saati: Sınav salonuna giriş saati:

SÖZLÜ GİRİŞ SINAVI

Sözlü sınav Ankara’da Başkanlık Binasında yapılacaktır. Sözlü sınav tarihi, yazılı sınav sonucu ile birlikte Başkanlığın internet sitesinde (seafoodplus.info) ilan edilecek olup kişilere ayrıca özel bir duyuru ya da tebligat yapılmayacaktır.

Adaylar sınavda kimlik tespitinde kullanılmak üzere resmi kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) bulunduracaktır. Kimlik belgesi yanında bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Sözlü sınavda adaylar;

  1. Avrupa Birliği ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri (30) ile Yabancı dil bilgisi, (20)
  2. Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, (10)
  3. Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, (10) ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, (10)
  4. Genel yetenek ve genel kültürü, (10)
  5. Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, (10)

yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, kurul başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması şarttır.

VI. DEĞERLENDİRME

Giriş Sınavı nihai başarı listesi, Avrupa Birliği İşleri Uzmanlığı Yönetmeliği çerçevesinde adayların yazılı ve sözlü sınavda aldıkları notların aritmetik ortalamasının alınması suretiyle belirlenir ve adaylar başarı derecelerine göre sıralamaya tabi tutulurlar. Sınav sonuçları açıklanırken; adayların yazılı ve sözlü sınav notlarının aritmetik ortalamasının eşitliği durumunda, yazılı sınav puanı yüksek olan aday; her iki puanın da eşit olması durumunda ise KPSS puanı yüksek olan aday sıralamada üstte yer alır.

Yapılan sınavlarda başarılı olmak şartıyla, ilan edilen kadro sayısının yarısını geçmemek kaydıyla alanlar itibarıyla yedek liste de belirlenir.

VII. NİHAİ SONUÇ VE ATAMA​

Nihai sınav sonucu Başkanlığın internet sitesinde (seafoodplus.info) ilan edilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 7 gün içerisinde Giriş Sınavı Kuruluna yazılı olarak itiraz edilebilir. İtirazlar, Giriş Sınavı Kurulunca en fazla 7 gün içerisinde incelenerek karara bağlanır ve itiraz sonucu adaya bildirilir.

Giriş sınavını kazananların Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcılığı kadrolarına atanmaları ve adaylıklarına ilişkin işlemler 3/6/ tarihli ve sayılı Avrupa Birliği Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre yapılacaktır.

Sınavı kazananların atama işlemlerinin yapılmasına ilişkin tebligatta belirtilen süre içinde, istenilen belgelerle birlikte Başkanlığa müracaat etmeleri gereklidir. Bildirilen süre içinde geçerli bir mazereti olmadığı halde müracaat etmeyenlerin atama işlemleri yapılmaz.

Giriş sınavını kazananlardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırılık tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

- Başvuru Tarihleri: –

- Yazılı Sınava Girmeye Hak Kazanan Adayların Listesinin Yayımlanması:

- Yazılı Sınav Tarihi:

- Sözlü Sınav Tarihi: Daha sonra ilan edilecektir.

T.C. Kimlik Numarası Beyan Formunu İndirmek İçin Tıklayınız.

İş Talep Formunu İndirmek İçin Tıklayınız.

Sağlık Durumu Beyan Formunu İndirmek İçin Tıklayınız.

Askerlik Durumu Beyan Formunu İndirmek İçin Tıklayınız.

Adli Sicil Durumu Beyan Formunu İndirmek İçin Tıklayınız.


Ayrıntılı bilgi için:

Samet ŞEN          :

Onur Çağan MERCAN :

Avrupa Birliği Başkanlığı / Mustafa Kemal Mah. Cadde No: 5 Çankaya / ANKARA

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir