buzluk açık kalırsa / One moment, please...

Buzluk Açık Kalırsa

buzluk açık kalırsa

İstanbul

Mutfakta adeta elim ayağım olan emektar buzdolabım uzun yıllar sonra ilk arızasını verdi. Üstelik buzdolabım ilk arızasını tamamen benim hatam yüzünden yaşadı. Kısa bir süre önce buzdolabımın kapısını yanlışlıkla açık unutup, evden çıkmışım. 4-5 saat sonra geldiğimde buzdolabının kapağı ardına kadar açık duruyordu tabii hemen kapattım ama ertesi günden itibaren buzdolabımın günlük kullanım bölümü yani alt bölümü yeterli soğutma yapmamaya başladı. Önce buzdolabında raflarda ön kısımda duran ürünler bozulmaya başladı daha sonra tüm buzdolabının içinde benzer problem yaşanmaya başladı. Uzun süredir sorun yaşamadan kullandığım buzdolabı bu şekilde soğutma yapmamaya başlayınca açıkçası fazlasıyla endişeye kapıldım. Yeni bir buzdolabı almak bana maddi yönden çok ağır geleceği gibi bu denli gereksiz bir harcamayı basit bir hata yüzünden yapmak ayrıca üzüyordu. Bende sorunu bütçemi fazla sarsmadan çözebilmenin arayışına girdim.

 

Özellikle internette daha önce 5-6 saat açık kalan buzdolaplarının kolay uygulamalarla yaşadığı soğutmama sorunun çözüldüğünü okumuştum. Bunun üzerine internette detaylı bir arama yaptım ama her konuda olduğu gibi bu konuda da internette gereksiz bilgi kirliliğinden başka bir şey yoktu. Bazı portallarda gördüğüm deneyimler üzerinden Arçelik Servisi sayfasını buldum. Önerileri doğrultusunda buzdolabını tamamen boşaltıp, fişini çektim ve buzdolabını erimeye bıraktım. 48 saat kadar buzdolabının kapıları açık şekilde fişten çekilmiş vaziyette beklettim. Buzdolabı 48 saat kadar kapıları açık şekilde fişten çekik halde bekledikten sonra güzelce temizleyip, yeniden fişini takıp, çalıştırdım ve sorun tamamen çözülmüştü. Hem üst bölme hem de günlük bölüm olan alt bölme sorunsuz şekilde soğutma işlemini yapmaya başladı ki beni çok büyük bir mali yükten kurtardı.

 

Buzdolabının kapağı olağan şekilde açık kalabiliyor. Çocuklar unutabiliyor, dalgınlığa gelebiliyor ve bir şekilde açık unutulabiliyor. Kapak açık kaldığında soğutmama sorunu yaşamanız halinde kesinlikle buzdolabını hemen atmaya karar vermeyin. Benim gibi 48 saat kapıları açık, fişten çekik şekilde bekleterek, sorunu çözebilirsiniz.  Arçelik Servisi personellerinin belirttiğine göre 48 saat çok uzun geliyorsa ideal oda sıcaklığın 24 saatte yeterli olabiliyormuş.

 

Bu arada buzdolabım arızalandığında kış ayları olduğundan mutfak gerçekten çok soğuktu. Bu şekilde olduğu zaman buzdolabının erime işlemi 1 haftayı dahi bulabiliyormuş. Bu yüzden buzdolabını fişten çekip, kapıları açık bekleteceğiniz zaman buzdolabının olduğu yerin sıcaklığının oda sıcaklığında olmasına dikkat etmek gerekiyor. Böyle beklemenize rağmen buzdolabı soğutmaması devam ediyorsa Arçelik Servisi iletişim hattına danışabilirsiniz, gerçekten çok yardımcı oluyorlar.

 

Kategori: Buzdolabı, Sık Sorulan Sorular -Yazar: Sahin. Bookmark: permalink.

Temizlik günlük hayatımızın bir parçasıdır. Bayanların özellikle mutfakta geçirdikleri zamanlar daha fazladır. Yemek, bulaşık makinesi, fırın, buzdolabı gibi zaman alıcı ve sürekli aynı işleri yapmaktan sıkılan ve yorulan bir insan düşünün. Birde bunların sorunları ile uğraşınca insan işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor. 

Karlanan Buzdolabı

Bu ufak makalemizde mutfakta en sık karşılaşabileceğiniz sorunlardan bir tanesinin nedenlerini ve çözümlerinden bahsedeceğiz. Buzlanma nedenleri ve buzlanma çözümleri olmak üzere makalemizi 2 parçadan oluşturduk. Neden buzlanma yaptığını bilmezsek çözüm bize bir şey kazandırmaz, sürekli aynı sorun ile uğraşıp dururuz.

Yeni nesil buzdolapların da sıkça karşımıza çıkmayan, eski dolaplarda kadınların korkulu rüyası buzdolabı karlanması neden olur çözümü nedir? 

Buzdolabı neden buzlanma yapar ?

Buzdolapları yapılış itibari ile içerideki hava ortamının dış ortamlardaki hava bağlantısının kesilmesi için tasarlanmıştır. Bu sayede buzdolabına koymuş olduğunuz gıdaları bozulmadan saklayabiliyorlar. Kapağın sıkça açılması ya da açık bırakılması buzlanmayı artıracaktır ve dolabınızın daha çok çalışmasını sağlayacaktır. Buda size yüksek fatura olarak yansıyacaktır.

Buzdolabı içerisine sıcak yemek koymak. Bu hata da yine buzdolabınızın karlanmasına sebep olacaktır.

Buzdolaplarınızda bulunan kapı fitillerinin eskimesi, yıpranması ya da delinmesi gibi sorunlar da dolabınızda buzlanma yapan sebeplerin arasındadır.

Buzdolabınıza koymuş olduğunuz yiyeceklerin nemli olması (yeni yıkanmış ürünler direk dolaba konulmaz) yine karlanmanın başlıca sebepleri arasında geçmektedir.

Yeni dolaplar da dijital gösterge panelinde bulunan soğukluk ya da sıcaklık ayarı, eski buzdolaplarında bulunmamaktadır. Eski dolaplarda gaz basıldıktan sonra bir ayar yapılır ve o ayar senelerce gider. Yüksek soğutma dereceli ayarlanan dolaplarda da sıkça karşımıza karlanma sorunu çıkmaktadır.

Buzlanma nedenleri öğrendikten sonra gelelim bunların çözümlerine. Karlanma sorunu beyaz eşya servisi çağırmadan kendimizin çözebileceği sorundur. Yukarıda ki maddelere dikkat edersek buzdolabınızda bir arıza olmadığı müddetçe dolabınız karlanma yapmayacaktır.

Buzdolabı Karlanması Çözümü

Buzdolabınız buzluk alanında ki buzlanmanın temizliği kadınlar için her zaman bir sorun teşkil etmiştir. Yanlış temizlik yöntemleri sorunların daha büyümesini ve dolabınızda daha büyük masraflara yol açacaktır. Yanlış temizlik yapılan dolapların sonu hep buzdolabı servisinden geçmektedir. Buzdolaplarınızdaki buzlanma sorunu kronik bir hale gelmiş ise mutlaka bir buzdolabı servisinden yardım almanız gerekmektedir.

Buzdolabınızın buzluk bölümüne sirke koyma işlemi ile başlayabilirsiniz. Bunun ölçüsü eski buzluk bölümlerinde bir kase yeterli olacaktır ya da fısfıslı bir şişeye bir kaşık sirke koyup onun ile buzların üzerine sirkeli suyu sıkmanız da yeterli olacaktır. 10-15 dakika bekleyip temizleme işlemine başlayabilirsiniz. Sirkede bulunan alkol buzun erimesine yol açacaktır. Dolabınızın kapağı kapalı iken sirkeyi koysanız da etkili olacaktır. Tabi sirke kokusunun içeriden giderilmesi için güzel bir temizlikte yapmanız gerekmektedir. Temizlik sonunda mutlaka kurulama işlemi yapmanız gerekmektedir.

Beyaz eşya servisi ustalarımıza mesaj gönderip ücretsiz bilgi alabilirsiniz !!!

Dolabınızı boşaltıp, elektrik fişini çekip buzların erimesini beklemekte bir yöntemdir. Yalnız bu yöntem uzun süreceğinden dolayı dışarıdaki meyve, sebze, yiyecek ve içeceklerin bozulma riski vardır. Bu yöntemi oda sıcaklığında yaparsanız buzların erime süresi daha da uzar, bunu sıcak olan bir odada ya da dışarıda yapmanız gerekmektedir. Bu işlemi yaptıktan sonra bir güzel temizlemeniz ve kurulamanız gerekmektedir. Kurulama işlemini yapmaz iseniz içeride nemli bir hava kalacağından yeniden buzlanma yapacaktır. Mutfakta bu işlemi yapıyorsanız mutlaka su tahliye noktasının oraya ayrıca bir su kabı koymanızda yarar vardır. Yoksa bütün mutfağınız batabilir. Yeniden dolabınızın fişini elektrik prizinize taktığınızda dolabınız uzun bir süre eski soğukluk durumuna gelmesi için çalışacaktır. 

Çok önermesek te biz çözüm yolu daha bulunmaktadır. Buzdolabınızın buzluk bölümüne sıcak bir tencere sıcak su koyunuz ve kapağını kapatınız. 10 15 dakika arası bekleyiniz ve sptatula tarzı bir alet ile temizleyeniz. Burada dikkat etmeniz gereken konu temizleme aracınızın sivri ya da metal olmamasıdır. Tahta bir spatula kullanabilirsiniz.

Buzlanan Buzluk Nasıl Temizlenir ?

Böyle dolabınızdaki buzlar kalıp halinde düşecektir. Kolay bir yoldur ama buzluğa koyduğunuz sıcak su dolabınızın uzun süre çalışmasını sürdürecektir. Kesinlikle dolabınıza sıcak su dökmeyiniz. Bu sorunu daha da büyütecektir ve dolabınızın arızalanmasına sebep olacaktır. Buzları temizledikten sonra mutlaka dolabımızı kurulama işlemi yapmamız gerekecektir. Kurulanmayan dolapta yine aynı sorun başınıza gelme ihtimali çok fazladır.

Bu sorunlarınızın başınıza gelmeden önce mutlaka dolabınızın kullanma talimatını okuyunuz. Sorunlarınız devam ediyorsa ya da bu işlemlerden sonra dolabınız sürekli çalışıyorsa beyaz eşya servisinden yardım isteminiz de yarar vardır.

Buzlanan Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin dondurucuların buzlanması yine yukarıda bahsetmiş olduğumuz buzlanma nedenleri ile aynıdır. Dolap kapağının çok açılıp kapanması, dolap kapağının fitillerinin bozulup dondurucunun içine hava alması ya da sıcak ürünlerin koyulmasıdır. Yalnız çözümleri aynı değildir. Dikkat etmeniz husus bizim makalemiz bilgilendirme amaçlıdır. Mutlaka derin dondurucunuzun kullanım kılavuzunu okuyunuz ya da bir beyaz eşya servisinden destek isteyiniz.

Derin Dondurucu Karlanması Çözümü

Buzlanan derin dondurucu temizliği her zaman başa beladır. Dondurucunuzdaki ürünleri dolaba yerleştir. Derin dondurucuyu temizle, kurut sonra yeniden ürünleri yerine yerleştir. Çözüm metoduna göre 1 günü geçebilen bir işlemdir. Tüm derin dondurucu temizlik metodlarında mutlaka dolabınızı boşaltmanız gerekmektedir. Dondurucunuzu boşaldıktan sonra çıkarılabilir parçaların hepsini çıkartıp yıkamanız ve nem kalmayacak şekilde kurulamanız gerekmektedir. 

Gelelim çözüm metodlarımıza.

Derin dondurucunuzun 12 saat önce termostat ayarınızı en soğuk moda almanız gerekmektedir. Süre dolunca dolabınızın elektrik fişini çıkarınız. Çözülme başlayınca derin dondurucunuzun içindeki ve dışındaki boşaltma kapaklarını açınca sular dışarıya akacaktır. Tam kuruladığınıza emin olduktan sonra dondurucunuzu fişini takıp kapısını kapatınız. 1 saat kadar boşta çalıştırınız. Sonra ürünlerinizi yeniden dondurucunuza yerleştirebilirsiniz. 

Dondurucudaki ürünlerin boşaltımı yapılınca buzdolabındaki sıcak su koyma işlemini burada da uygulayabiliriz. Bir tencere kaynamış sıcak suyu dondurucunuzun içine koyunuz. Burada dikkat etmeniz gereken konu tencerenin altına mutlaka yanmaz bir malzeme koymanızdır. Sıcak tencereyi direk dondurucunuzun içi ile temas ettirmeyiniz ve sıcak suyu dondurucunuzun içine dökmeyiniz. Sıcak su koyup dondurucunuzun kapağını kapatınız ve 10 15 dakika bekleyiniz. Kapağı açıp tahta bir spatula ile çok bastırmadan yumuşayan buzları temizleyebilirsiniz.

Sirkeli su yöntemi yine burada da kullanabileceğimiz bir yöntemdir. Fısfıslı bir şişeye 1 kaşık sirke ekleyip dolabınızı boşalttıktan sonra dondurucunuzun duvarlarına sıkıp 10 15 dakika kadar bekleyip temizlemeye başlayabilirsiniz. Bu işlemde de buzları temizledikten sonra mutlaka ince noktaya kadar kurulama işlemi yapmanız gerekmektedir.

Karlanmış Buzdolabı Temizleme

Buzdolaplarınızın ve derin dondurucularınızı temizlerken kesinlikle delici ve çizici bir alet kullanmayınız. Bu maddelerin kullanımı daha büyük masraflara yol açacaktır.  Önerilerimiz sonucunda sorunlarınız devam ediyorsa mutlaka beyaz eşya servisinizden destek almanız gerekmektedir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır