ankara adana tren bileti / Çukurova Ekspresi (Ankara Adana treni) – Rail Turkey Tr

Ankara Adana Tren Bileti

ankara adana tren bileti

Türkiye’nin en kalabalık altıncı metropolü olan Adana; Hatay, Osmaniye ve Mersin’in de dahil olduğu ticari ve kültürel bir merkez olan Çukurova’nın merkezinde bulunur. Adana dendiğinde akla sıcakkanlı insanları, kendine has kültürü ve birbirinden ilginç lezzetlere sahip mutfağı gelir. Seyhan Nehri’nin içinden geçtiği şehir 3000 yıllık bir tarihe de sahiptir. İnsan medeniyetinin oluşumunda büyük rol almış olan Tepebağ Höyüğü’ne ev sahipliği yapan Adana, aynı zamanda sıcağıyla da oldukça meşhur bir şehirdir. 

Adana’nın köklü tarihini başlatan bu bulgu dışında şehir Hititler, Sümerler, Asurlar ve Persler gibi imparatorlukların da egemenliği altında kalmıştır ve hatta Sümer Destanı olan Gılgamış Destan’ında da şehrin adı geçmektedir. Adana seyahatinizi en ucuz uçak biletleri fiyatları ile planlamak için hemen uçak biletinizi hemen alabilirsiniz.

Ulaşım

Pegasus Adana’ya; İstanbul, Bodrum, Trabzon, Van, İzmir ve Lefkoşa’dan direkt uçuşlar düzenlemektedir. Bu rotalar arasında en çok tercih edilen rotalardan olan İstanbul-Adana uçuşu 1 saat 25 dakika sürmektedir. Adana’dan kalkan direkt uçuşlarla Bodrum, Trabzon, İstanbul, İzmir, Antalya ve Lefkoşa’yı ziyaret edebilirsiniz. Bu şehirler üzerinden düzenlenen uçuşlarla ile dünyanın tüm ünlü rotalarını keşfe çıkabilirsiniz. 

Adana Şakir Paşa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım 

 Şehirdeki tek havalimanı olan Adana Şakirpaşa Havalimanı şehir merkezinden yaklaşık 4 km uzaklıktadır.   

Havalimanından kalkan 135 ve 159 numaralı otobüslerle Seyhan, Çukurova ve Sarıçam semtlerine ulaşım sağlanmaktadır. 159 numaralı otobüslerle metroya ulaşarak metro hattından da yararlanılabilmektedir. Aynı zamanda merkez tren istasyonuna ulaşarak çevre illere de aktarma yapılabilir. 135 numaralı otobüsler ile Balcalı ilçesine ulaşım sağlanmaktadır. Havalimanı otobüsleri dışında havalimanının karşısından geçen şehir içi dolmuşlarını kullanarak şehir merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz.    

Havalimanının özel ulaştırma hizmeti olan Havaş’tan yararlanarak Mersin, Tarsus, Ceyhan ve Osmaniye bölgelerine ulaşım sağlanabilmektedir. Havaş otobüsleri gelen yolcu salonunun çıkışında bulunmaktadırlar. Tüm bunların yanı sıra havalimanı taksilerinden de yararlanabilirsiniz. Taksiler 24 saat hizmet vermektedir.   

Pegasus araç kiralama sayfasını ziyaret ederek, belirlediğiniz tarihte istediğiniz araç için rezervasyon yapabilir, daha konforlu bir yolculuk deneyimi yaşayabilirsiniz.  

Şehir içi Ulaşım 

Adana’da şehir içi ulaşım otobüs, minibüs, metro ve taksilerle sağlanmaktadır. Otobüs ve minibüs hatları oldukça yaygındır ve ulaşım için öncelikli olarak tercih edilir. Ulaşımı daha indirimli hale getirmek için otobüslerde ve metroda kullanmak üzere KentKart alınabilir. 

Metro şehrin kuzeybatısı ile güneybatısı arasında bulunan 13 durağıyla hizmet vermektedir. Metroyu hafta içi sabah 6 ile akşam 9 saatleri arasında kullanabilirsiniz. 

Konaklama

Konaklama seçenekleri oldukça zengin olan Adana’da, merkezi olan Seyhan ve Yüreğir ilçelerindeki otelleri tercih edebilirsiniz. Bunun dışında pansiyon ve butik otel seçeneklerini de bulabilirsiniz. Seyhan Nehri çevresinde sakin bir tatil yapabilirsiniz. Taşköprü ve Seyhan Caddesi, müzelere yakın olmak isteyenler için iyi konaklama noktalarıdır. Butik konaklama seçenekleri için Seyhan Baraj Gölü’ne yakın olan Çukurova bölgesi tercih edilebilir. Çukurova doğayla daha iç içe olabileceğiniz bir bölgedir. 

Rezervasyon yaptırarak daha uygun fiyatlarla Adana’da konaklama için otel rezervasyonu sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

Yeme İçme

Türkiye’nin gastronomi haritasında ilk ziyaret edilmesi gerekenler arasında yer alan Adana’nın en meşhur yemeği elbette kebaptır. Adana mutfağında kebap, kıyma kebabı olarak bilinir. Adana’da kebap sofraları oldukça zengindir ve kebap çeşitleri soğan, yeşillik gibi bol garnitürle servis edilir. Kebap dışında şırdan ve mumbar dolması da Adana mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. 

Et yemekleri, bol baharatlı ve çeşnili yemekler Adana mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. İçli köfte, kazbaşı, kedibatmaz gibi örnekler, bu mutfağın en güzel lezzetlerindendir. Kuzu eti, nohut ve bulgurdan yapılan köftelerle birlikte pişirilen analı kızlı çorbası; buğday ve kırmızı etle yapılan kamhi çorbası da oldukça ünlü lezzetler arasında yer alır.

Adana’nın özel lezzet durakları için "Adana'da Nerede Ne Yenir?" sayfasını inceleyebilirsiniz. 

Faydalı Bilgiler

Adana ziyaretiniz öncesinde bilmeniz gerekenleri alt başlıklarda sıraladık. 

Çevre Şehirler 

Adana seyahat planınızı, şehrin çevresinde yer alan özel rotaları ekleyerek, zenginleştirebilirsiniz.

Hava Durumu 

Coğrafi konumu nedeniyle Adana yıl boyu hava sıcaklıklarının yüksek olduğu bir şehirdir. Akdeniz ikliminin hâkim olduğu şehirde yaz ayları oldukça sıcak ve kurak geçer. İlkbahar ve sonbahar aylarında sıcaklıklar şehri ziyaret edebilmek için normal seviyelerde olmaktadır ancak yağışlar sıkça görülebilir. Kış aylarında Adana’da hava durumu soğuk ve yağışlıdır. Şehri ziyaret için en ideal dönem sıcaktan bunalmamak adına ilkbahar ayları olacaktır. Yaz aylarında sıcaklıklar 40 derecelerin üzerine çıkar ve gündüz dışarıda olmak için ideal değildir. 

Önemli Telefonlar 

  • Ülke Kodu: +90
  • Şehir Kodu: 322
  • Adana Havalimanı Telefonu: +90 322 435 03 80
  • Acil Durum Hattı: 112

Görülecek Yerler

Gastronomi turizmiyle de öne çıkan Adana’da İlk akla gelen mimari yapılardan biri Taşköprü’dür. Seyhan Nehri üzerine Roma İmparatoru Hadrian tarafından yaptırılmış olan tarihi köprü günümüze kadar çok iyi korunmuştur. Adana’nın doğal güzelliğini seyre dalabileceğiniz harika bir noktadır. 

Bir diğer gezilecek yer ise Merkez Parkı’dır. Seyran Nehri’nin iki yakasındaki 33 hektarlık bir alana inşa edilmiş olan park 400 binden fazla bitki türüne ve muhteşem bir manzaraya ev sahipliği yapmaktadır. 

Alışveriş sevenler için gezilip görülmesi gereken yerlerin başında Kazancılar çarşısı gelir. Otantik ve tarihi dokusuyla Osmanlı dönemini hatırlatan bir çarşı olan Kazancılar Çarşısı’nda yiyip içebilir ve alışveriş yapabilirsiniz. Büyük Saat, bu çarşının yakınlarında bulunan ve Türkiye’nin en uzun saat kulesi unvanına sahip olan mimari bir yapıdır. 1882 yılında yapımı biten saat şehir merkezinde yer almakta ve ilginç mimarisiyle dikkat çekmektedir. 

Müze severler ise Adana’da bulunan Arkeoloji Müzesi, Etnografya Müzesi, Atatürk Müzesi ve Sinema Müzesini ziyaret edebilirler. Aynı zamanda müze binaları da Adana için birer mimari zenginliktir. 

Adana’nın güzelliklerini detaylarıyla keşfetmek için Adana Gezi Rehberi’ni ziyaret edebilirsiniz. 

Blog Yazıları

Manzaralarıyla Büyüleyen Netflix Dizileri: Gitmeden Önce Görme Zamanı

Manzaralarıyla Büyüleyen Netflix Dizileri: Gitmeden Önce Görme Zamanı

Gezginler, konuşmamız gereken bazı diziler var… İzlerken bir anda konudan, olaylardan, oyunculard...

Hemen Oku
Ege’de Kamp Yapılacak En Güzel Köşeler: Kalbim Ege’de Kaldı

Ege’de Kamp Yapılacak En Güzel Köşeler: Kalbim Ege’de Kaldı

Ege’deki kamp yapılacak yerler, doğanın kalbine gitme ve sesini duyumsama açısından farklı bir de...

Hemen Oku
Mutluluk Ona Yakışıyor: Barselona Gezisi 

Mutluluk Ona Yakışıyor: Barselona Gezisi 

Antoni Gaudi’nin efsunlu binaları, yüksek sesle konuşan şen kahkahalı pozitif insanlar, yirmi yıl...

Hemen Oku
Okullar Kapanınca Nereye Gitsek: Ailece Karne Tatili İçin Rota Önerileri

Okullar Kapanınca Nereye Gitsek: Ailece Karne Tatili İçin Rota Önerileri

2022-2023 eğitim öğretim yılı, 16 Haziran 2023 Cuma günü sona eriyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ...

Hemen Oku
Şebnem Burcuoğlu’ndan Bolonya Seyahati: Bolonya’yı Anlamak

Şebnem Burcuoğlu’ndan Bolonya Seyahati: Bolonya’yı Anlamak

Bir insanı tanımak gibidir bir şehri tanımak. Her birimiz farklıyız, içimizdeki cevher farklı, an...

Hemen Oku
Eğlenmenin Vakti Geldi: Yazlık Festival Rehberi (2023)

Eğlenmenin Vakti Geldi: Yazlık Festival Rehberi (2023)

Yılın en hareketli zamanlarına giriş yapmış bulunuyoruz. Kışın getirdiği durgunluğu üzerimizden a...

Hemen Oku

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.