ortaöğretim hemşire / Hemşire KPSS 2020/4 Ortaöğretim Atama Taban Puanları - Tercihini Yap

Ortaöğretim Hemşire

ortaöğretim hemşire

Hemşire Yardımcısı Nedir?

Hemşire Yardımcısı Ne Demek?

Mesleki ve teknik liselerin sağlık hizmetleri alanlarında gerekli eğitimi alan hemşire yardımcısı, hemşire ile birlikte çalışan ve hemşirenin uygun gördüğü oral ilaçları hastaya veren, ayrıca hastanın kişisel bakım ve oda hijyenini sağlayarak hastaların yaşam aktivitelerini düzenleyip beslenme programının uygulanmasında yardımcı olan sağlık teknisyenidir. Hemşire yardımcısı nedir sorusunu soranlar genelde sağlık bölümleri ile ilgilenen meslek adaylarıdır. Hemşire yardımcılığı, ataması hemşireliğe göre daha kolay olan bir meslektir. Birkaç sene önce yapılan düzenleme ile ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin hemşire yardımcısı olarak çalışmaya başlayabilmeleri mümkün olmuştur. Daha önceki dönemlerde ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler, hemşire olarak da göreve başlayabilirken bu düzenleme ile hemşire olabilmek için üniversite mezuniyeti şartı getirilmiştir.

Bu yeni düzenleme sonrasında hemşire yardımcılığı mesleği doğmuştur. Daha önce genel olarak hastane personelinin yerine getirdiği görevler, artık hemşire yardımcısı olan personel tarafından yapılmaktadır. Hemşire yardımcısı nasıl olunur sorusu yanıtlanırken alınması gereken eğitimle ilgili bilgi vermek doğru olacaktır. Yeni düzenleme ile dört yıllık lise mezuniyeti sonrası hemşire yardımcıları, gerekli bilgi ve donanımla sağlık alanındaki görevleri üstlenirler. Bu da iş bölümünü ve oluşan aksaklığı ortadan kaldırır. Hemşire yardımcılığı bölümü sayesinde hemşirelerin iş yükü azalmış ve hastaların bakım süreçlerindeki aksaklıkların giderilmesi için çok önemli bir adım atılmış olur.

Hemşire Yardımcısı Ne İş Yapar, Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Hemşire yardımcısı kimdir sorusunu soran çoğu kişi, hemşire yardımcısının görevlerine ve hemşire yardımcılığının, hemşirelikten ve hasta bakıcılıktan farkı nedir sorusuna yönelik bilgi de alabilir. Öncelikle bu mesleklerin, görev tanımlarını bilip ayırt etmemiz gerekir. Hemşire, bireyin sosyal ve psikolojik açıdan ihtiyaçlarına göre bütün bir şekilde, sağlığını kazanmaya ve korumaya yönelik görevleri yerine getirir. Hasta bakıcı, hem hastanelerde hem de evlerde hizmet vererek sağlık sorunları nedeniyle günlük hayatlarına devam etmekte zorluk çeken bireylere yardımcı olur. Burada hemşire yardımcısı kime denir sorusu da şu şekilde cevaplanabilir: Hemşire ile birlikte çalışan, hemşire gözleminde tedavilere yardımcı olan ve hasta bireyin gerekli bilgilerini doktor ve hemşireyle paylaşan sağlık teknikeri, hemşire yardımcısı olarak belirtilir. Hemşire yardımcısı ve hasta bakıcı sıklıkla karıştırılan mesleklerdir. Bazı ortak noktaları mevcut olsa da görevleri arasında farklar bulunur. Bu farklardan en önemlisi hemşire yardımcılarının bazı tedavileri hemşire nezaretinde yapıyor olmalarıdır. Hasta bakıcılar ise tedavi sürecine yönelik bir işlem yapamazlar. Hemşire yardımcılarının görevleri, sorumlulukları ve yetkileri şu şekilde listelenebilir:

  • Hasta odasının düzenini ve temizliğini yapar.
  • Hastanın yatağını hazırlar.
  • Hastanın güvenliğini sağlar.
  • Hastanın tedavi listesindeki oral ilaçları hemşire uygun görürse hastaya verir.
  • Hastanın kişisel temizliğine yardımcı olur.
  • Hastayı gözlemleyerek düzenli aralıklarla hemşireye bilgi verir.
  • Yatak yaralarını önlemeye yönelik çalışmalarda hemşireye yardımcı olur.
  • Hastaya refakat eder.
  • Hastaların idrar ve gaita boşaltımları için yardımcı olur.
  • Hastaların idrar torbalarını değiştirir.
  • Hemşirelerin yapacakları işlemlerde malzemelerin teminini sağlar.
  • Hastadan alınan patolojik numunelerin laboratuvara naklini sağlar.
  • Hasta bakımında kullanılan aletlerin dezenfeksiyonu, hazırlanması ve uygun bir şekilde saklanmasına yardımcı olur.
  • Hastanın ölümü sonrası yapılması gereken uygulamaları yapar.

Kısacası hemşire yardımcısının sorumlulukları ve yetkileri bunlardır. Hemşire yardımcısının en önemli sorumluluğu hastanın güvenliğini sağlamaktır. Hastada oluşabilecek her türlü sağlık problemine dikkat edilmeli ve mutlaka hızlı bir şekilde hemşirelere bilgi vermelidir. Bu, hemşire yardımcısının en önemli ve öncelikli sorumluluğudur. Hemşire yardımcılığı insan sağlığına yönelik önemli görevlerin yerine getirilmesini gerektiren, bilinç ve sorumluluk isteyen bir meslektir.  

Hemşire Yardımcısı Olmak için Hangi Eğitimi Almak Gerekir?

Hemşire yardımcısı olmak için liseye geçiş sınavlarına girip dört yıllık sağlık meslek lisesini kazanıp buradan mezun olmak yeterlidir. Dört yıllık eğitim boyunca genellikle sağlığa yönelik dersler ağırlıkla öğretilir. Hemşire yardımcılarının hastanelerde ya da sağlık kuruluşlarında staj görmeleri zorunludur. Stajlar yaz dönemi ve dönem içi staj olmak üzere iki şekilde yapılır. Dönem içi staj haftada iki gün okul, üç gün staj şeklinde olup yaz stajları genelde kırk iş günüdür. Mezun olmak için staj yapmak zorunludur. Stajda bolca deneyim edinilir. Hemşire yardımcısı olmak için hangi okullar bitirilmeli sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Hemşire yardımcılığı, son yıllarda sağlık meslek liselerinin bazı bölümlerinin kaldırılmasıyla ön plana çıkmıştır. Kısacası hemşire yardımcılığı eğitimi için sağlık meslek liselerinde eğitim görmek gerekir. Hemşire yardımcılığı eğitim müfredatında genellikle doğrudan mesleğe yönelik bilgilerin verildiği görülmektedir. Mezuniyet belgesini alır almaz KPSS'ye girip atanmak mümkündür. KPSS'siz hemşire yardımcısı arayan özel sağlık kuruluşları da vardır. Liseden mezun olur olmaz iş olanaklarının değerlendirilebilmesi bu mesleğin en büyük avantajıdır. Hemşire yardımcılığı yeni bir meslek ve bölüm olmasından kaynaklı çok fazla ilgi görür.

Hemşire Yardımcısı Olmak için Gereken Şartlar Nelerdir?

Hemşire yardımcısı olmak için gerekli evraklar arasında birçok zorunlu belge vardır. Bu evrakların başında öncelikle mezuniyet diploması gelir. İş hayatına başlarken sağlık kurumları noter onaylı mezuniyet diploması ister. Bu belgeyi temin etmekte zorlanılırsa sistem üzerinden hemşire yardımcısı olduğuna dair belge temin edilebilir. Hemşire yardımcısı olmak için gerekli şartlar arasında öncelikle bu belgeleri hazırlamak bulunur.

Bu mesleği yapmak isteyenler tarafından en sık sorulan soruların içinde hemşire yardımcısı maaş miktarına yönelik sorular yer alır. KPSS ile atanan hemşire yardımcılarının maaşları görev yapılan kuruma, çalışılan bölgeye ve görevin özelliklerine bağlı olarak değişiklik gösterir. KPSS puanı ile yapılan atamalarda da puanlama benzer etkenlerden dolayı değişiklik gösterebilmektedir. Özel sektörde ise hemşire yardımcısı olarak göreve başlamak daha farklı bir süreç izlemeyi gerektirir. Yine özel sağlık kuruluşlarında da hemşire yardımcısı maaş bilgileri değişiklik gösterir. Hemşire yardımcılığı hemen hemen tüm sağlık kuruluşlarında iş olanağı olan bir meslektir. Özellikle salgın hastalıkların olduğu dönemlerde doktorların ve hemşirelerin yanı sıra hemşire yardımcılarına da çok fazla sorumluluk düşer. 

Hemşire Yardımcısı İşe Alım Şartları Nelerdir?

İşe alımlarda genel olarak yazılı veya sözlü bir değerlendirme yapılabilir. Hemşire yardımcısı mülakat süreçlerinde sözlü mülakatın yanı sıra uygulamalı mülakata da yer verilebilir. Mülakatlarda genellikle daha önce nelerde çalışıldığı, iş deneyimlerinin ne olduğu gibi sorular sorulur. Uygulamalı mülakatlarda ise hemşire yardımcılığı üzerine birtakım uygulamalar gerçekleştirilmesi talep edilir. Örneğin; hasta yatağı yapılışı gibi temel meslek bilgileri sorgulanır. Bu mülakatlarda başarılı olanlar iş hayatına en kısa sürede başlar. Hemşire yardımcılarının güler yüzlü ve her daim dikkatli olmaları gerekir. Hastayla birebir temas halinde olan bu meslek grubunun sorumlulukları da daha fazla olabilir. Hemşire yardımcısı olmak için gerekli şartlar genel olarak şu şekilde sıralanabilir;

  • Herhangi bir sağlık meslek lisesinden mezun olmak.
  • Fiziksel ve psikolojik bir hastalığa sahip olmamak.
  • Yüz kızartıcı bir suç sebebiyle sabıkalı olmamak.
  • KPSS'den istenilen puanı elde etmek.

Hemşire yardımcılığı, sağlık sektöründe yeni sayılabilecek bir meslektir. Bundan dolayı sağlık kuruluşları ve hastaneler, hemşire yardımcısına ihtiyaç duyabilir. Hemşirelik bölümünün sağlık meslek liselerinden kaldırılmasından sonra yerine getirilen hemşire yardımcılığı çok fazla talep görür. Hemşire yardımcıları genellikle hastanelerde, hemşirelere yardımcı olmakla görevlidir. Aynı zamanda Kızılay gibi çeşitli kurumlarda da hemşirelerin direktifleri doğrultusunda hareket ederek görev alabilirler. Çoğunlukla hastane ortamında görevlendirilen hemşire yardımcıları, bazı durumlarda hastane dışında da görev alabilirler. Bu mesleği yapmak isteyen aday, hemşire yardımcı iş ilanı seçeneklerine Kariyer.net üzerinden ulaşabilir. Hemşire yardımcısı iş ilanları ile uygun pozisyonlar incelenerek göreve başlanabilir. Ayrıca çalışılmak istenen şehre göre filtreleme yaparak kendinize en uygun ilanları görüntüleyebilirsiniz. Örneğin; İstanbul'da yaşıyorsanız İstanbul hemşire yardımcısı iş ilanları aracılığı ile aradığınız işi bulabilirsiniz. 

Hemşire KPSS 2020/5 Ortaöğretim Atama Taban Puanları

KPSS aracılığıyla memur olmak isteyen adaylar sınava girerler ve puan alırlar. Aldıkları puanlar ile ya açıktan atamalara başvuru yapabilirler ya da merkezi atamalar ile atanma şansı elde ederler. MEB, Sağlık Bakanlığı ve bu tip birkaç kurum daha genellikle merkezi atama yöntemini kullanmaktadırlar. 2020/5 ataması bir sağlık bakanlığı atamasıdır ve biz adaylara sonraki atamalarda fikir vermesi maksadıyla bu atamalarda yerleşen adayların atama taban puanlarını listeliyoruz. Bu yazımızda hemşire ortaöğretim 2020/5 KPSS atama taban puanları listesine ulaşabileceksiniz.

KPSS 2020/5 ORTAÖĞRETİM HEMŞİRE ATAMA TABAN PUANLARI

Hemşire mesleğine 2020/5 atamalarında yerleşen adaylar için en düşük puan ile yerleşen aday Van iline 81,567 puan ile yerleşmiştir. Yine 2020/5 atamalarında hemşire mesleğine atanan en büyük puanlı aday 90,241 puan ile Elazığ iline yerleşmiştir.

Tercihiniyap Forum Tekrar Aktif Tıklayın

Hemşire için 2020/5 KPSS sağlık bakanlığı atamalarında 1597 kontenjan bulunuyordu.

Sağlık bakanlığı ortaöğretim hemşire KPSS 2020/5 atama taban puanları listesine ait görsel aşağıdadır.

kpss 2020 5 hemsire ortaogretim atama taban puanlari

kpss hemsire ortaogretim 2020 5 atama puanlari

kpss hemsire ortaogretim 2020 5 atama taban puanlari

hemsire ortaogretim 2020 5 atama taban puanlari kpss

hemsire ortaogretim 2020 5 kpss atama taban puanlari

hemsire 2020 5 kpss atama taban puanlari 1
2020 5 kpss hemsire ortaogretim atama taban puanlari

Memur olmak ve bu sürece dair her şey hakkında fikir almak için forum sayfalarımızı ziyaret ederek deneyimli yöneticilerimizden bilgi alabilirsiniz. Forum sayfalarımıza erişmek için:

► FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

* Yazımız içinde yer alan hemşire 2020/5 atama taban puanları ve bilgiler ÖSYM’nin resmi sitesindeki bilgilerden derlenmiş ve hazırlanmıştır. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM duyuru yapacaktır ve bu değişiklikleri gözden kaçırmamanız için ÖSYM’nin resmi kaynaklarını takip etmenizi tavsiye ederiz.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

Hemşire Ortaöğretim KPSS Atama Taban Puanları (Son 5 Yıl)

KPSS Ortaöğretim mezunu atamalarına göre Hemşire taban puanları ve ilgili kurumlar aşağıda listelenmiştir. Tabloda Hemşire KPSS atama taban puanları en son alımları bulunmaktadır. Puan bilgileri ÖSYM baz alınarak hazırlanmıştır.

Ortaöğretim kurumlarında hemşirelik alanında okuyanların başvurabileceği kontenjandır.

Hemşire Ortaöğretim KPSS Atama Taban Puanları

Hemşire, kronik ya da akut fiziksel ve zihinsel hastalıktan muzdarip hastalar için sağlık kuruluşlarında veya evde tıbbi bakım sağlar. Hastane, özel klinik, okul, sağlık merkezleri, cezaevi gibi kurumlarda görev alır. Ortaöğretim kurumlarında hemşirelik alanında okuyanların başvurabileceği kontenjandır.

Hemşire atamalarında belirttiğimiz nitelikler kurum ve kuruluşlara göre farklılık göstermektedir. Atamalarda tercihte bulunmadan tercih kılavuzunun dikkatle okunması gerekmektedir.

KADRO UNVANIATAMA YILIARANAN NİTELİKLERTOPLAM KONTENJANYERLEŞENEN DÜŞÜK TABAN PUANEN YÜKSEK PUAN
HEMŞİRE2021/1021251554155485,2541397,32737
HEMŞİRE2020/1421251050105079,7051596,00938
HEMŞİRE2020/8212537337381,3325287,16034
HEMŞİRE2020/521251627162781,5666692,76192
HEMŞİRE2020/4212552752784,1462784,14627
HEMŞİRE2019/7212552752784,7469895,13268
HEMŞİRE2019/421252285,3233998,18008
HEMŞİRE2018/595495486,1537394,65325
HEMŞİRE2018/4212595095087,35694100
HEMŞİRE2017/5212535535588,8578695,89418
HEMŞİRE2017/3212587289,4355495,89418

Nitelik kodları açıklamaları:

2125 Ortaöğretim Kurumlarının Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı – Ebelik-Hemşirelik Dalının,
Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı – Hemşirelik Dalının veya Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu
Alanı – Sağlık Memurluğu Dalının birinden mezun olmak.

KPSS Ortaöğretim Puan Hesaplama

KPSS Ortaöğretim Atama Taban Puanları

KPSS Lisans Atama Taban Puanları

KPSS Önlisans Atama Taban Puanları

* Yazılarımız tamamen bilgi amaçlıdır. Tercih yapacak adayların Ösym Kılavuzunu incelemeleri gerekmektedir.

Hemşire Ortaöğretim KPSS Atama Taban Puanları 2022, Hemşire Ortaöğretim KPSS Atama Taban Puanları 2021, Hemşire Ortaöğretim KPSS Atama Taban Puanları 2020, Hemşire Ortaöğretim KPSS Atama Taban Puanları 2019, Hemşire Ortaöğretim KPSS Atama Taban Puanları 2018, Hemşire Ortaöğretim KPSS Atama Taban Puanları 2017

Hemşire Ortaöğretim KPSS Atama Taban Puanları, KPSS Atama Taban Puanları

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır