lens zararlı mıdır / Lens Korneayı İnceltir mi? - seafoodplus.info

Lens Zararlı Mıdır

lens zararlı mıdır

Kontakt Lens Kullanmanın Göze Zararları Nelerdir?

Lensin Zararları Nelerdir Lens Kör Eder mi Göz Doktorları Anlatıyor

Hayalindeki göz rengine kavuşmak, görünümünde değişiklik yapmak isteyen kişiler tarafından tercih edilen pratik çözümlerden biri olan renkli lenslerin popüleritesi oldukça artmıştır. Bilhassa kahverengi gözlü insanların daha çok ilgi gösterdiği bu ürünler, kullananların tarzında dikkat çekici farklılıklar meydana getirmektedir. İnsanların birçoğu estetik gerekçelerden dolayı gözlük yerine lensi seçmektedir. Fakat lens kullanırken hijyen kurallarına dikkat edilmezse, göz sağlığı bundan olumsuz etkilenmektedir. Lenslerin doktor kontrolünde kullanılması gerekir. Yanlış kullanılan lenslerin gözlere zarar vereceği şüphesizdir.

Lens Takmak Zararlı mıdır?

Dr. Burcu Usta Uslu şu bilgileri vermektedir;

"Eğer lens kullanmayı düşünüyorsanız, önce bir doktora danışmanız önerilir. Lensin kullanımı ve bakımı dikkat gerektirir. Doktorunuzun bu hususta vereceği tavsiyeler size yol gösterecektir. Onlara uygun hareket ederseniz kullandığınız lensler gözlerinize zarar vermez."

Göz Doktoru Dr. Adnan İpçioğlu bu konuda şu bilgileri vermektedir;

"Hekim kontrolü ve önerisi olmadan lens kullanmak uygun değildir. Lenslerin bakımını yaparken göz doktorunun bildirdiklerine uyulursa herhangi bir sorun yaşanmaz. Zaten hijyen ve temizliğe riayet etmek sadece gözlerimizin değil, cildimizin ve tüm vücudumuzun sağlığı için de çok önemlidir. Lensleri temiz tutmak da gözlerin enfeksiyon kapmasını önler. Yoksa daha iyi görmek isterken, tam tersine göz rahatsızlıklarıyla mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz. Lensinizi takmadan ve çıkarmadan önce ellerinizi mutlaka güzelce sabunlayıp yıkamalısınız. Lens solüsyonlarınızı vaktinde değiştirmeye özen göstermelisiniz. Başkasının lensini bir dakikalığına bile olsa kullanmamalısınız. Ayrıca lens kullanan bayanlar, makyaj konusunda da hassas davranmalıdır. Fazla kirlenmemesi için lensler, makyajdan önce takılmalıdır. Şayet bir göz doktoru size lens kullanmanızı tavsiye etmediyse ve reçeteniz yoksa göz numaranız doğru lens almanız için yeterli değildir.

Yukarıda da belirtildiği gibi, hijyen kurallarını önemsememek de oldukça tehlikelidir. Öte yandan lenslerle uyumak, günlük lenslerin 24 saatten, aylık lenslerin ise 30 günden daha uzun süre kullanılması, duşa, havuza ve denize lenslerle girmek ve gözlerde enfeksiyon olmasına rağmen lens kullanmayı sürdürmek sağlık açısından büyük bir risk teşkil eder."

Dr. Ali Murat Hacımustafaoğlu bu konuda şu bilgileri vermektedir;

"Lenslerin uzun süre kullanılması, göz kuruluğuna sebep olabilir. Bunun engellenmesi için doktorun vereceği "suni gözyaşı" olarak bilinen damlaların uygulanması gerekir. Öte yandan lenslerin uzun vadede göz bebeklerini değiştirdiği saptanmıştır. Bu itibarla doktor muayenesini hiç ertelememek lazımdır. Lensler gözlerde önemli sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Göz enfeksiyonlarının yanı sıra göz kapağında meydana gelen problemler de lensin yan etkileri arasında yer almaktadır."

Lens Takmak Körlük Yapar mı? Op. Dr. Lokman Balyen Anlatıyor

Lenslerin hekim kontrolünde kullanılması ve lens seçimini doğru yapmak şarttır. Aksi takdirde kalıcı hasarlar bırakabilir. Bundan dolayı lens kullanımına doktor önerisiyle başlanmalı, gözlere uygun doğru bir lens tercih edilmelidir. Lensler bilinçli bir şekilde kullanılmazsa gözler enfekte olabilir ve uzun vadede kalıcı körlük bile oluşabilir. Kontakt lens kullananlar kaşıntı, ağrı, kızarıklık, kuruluk, yanma, batma, aşırı sulanma, yabancı cisim hissi, göz akıntısı ve benzeri herhangi bir yan etkiyle karşılaştıklarında lenslerini hiç beklemeden çıkarmalıdır.

Lens Kullanırken Nelere Dikkat Etmelidir? Göz Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Nuray Akyol Anlatıyor

  1. Kontakt lensleri takma ve çıkarma işlemlerinden önce elleri yıkamalı ve kurulamalıdır.
  2. Lensler makyajdan evvel yerleştirilir, makyaj temizlenmeden önce çıkarılır.
  3. Lensler çıkarıldıktan sonra solüsyonu iki parmak arasında veya avuç içinde temizlemeli, lensi bu solüsyonla durulamalıdır. Tekrar kullanmadan önce kutusuna lensi örtecek miktarda solüsyon koyup, bu solüsyonun içerisinde 5 saat bekleterek dezenfekte etmelidir. Lens kabında bulunan solüsyon kesinlikle yeniden kullanılmamalıdır.
  4. Eğer lensleri takmadan önce durulayacaksanız bunu lens bakım solüsyonuyla yapmalısınız. Hiçbir zaman lense ile musluk suyu birbirine temas ettirilmemelidir.
  5. Lensleri takmadan evvel kenarlarını kontrol etmeyi unutmayın. Bu sayede lenslerinizi yanlış takma gibi bir durum yaşamazsınız. Ayrıca lenste bir hasar olup olmadığını görebilir, yırtık lens kullanarak gözlerinizi riske atmazsınız.

Lensle Uyumak Zararlı mıdır Göz Doktorları Anlatıyor Tıklayınız

Lens Batması, Lens Takınca Bulanık Görme, Göz Kanlanması Göz Kuruluğu Tıklayınız

Lens kullanmak zararlı mı ?

Göz Hastalıkları Uzmanı seafoodplus.infoŞeyda Atabay, kontakt lenslerin hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru haline geldikçe sorunları da artmaya başladığını belirterek, "Denetimsiz ve takipsiz kullanılan kontakt lensler göz için problemlere sebep olabilmektedir. Bu nedenle lens kullanımları son zamanlarda reçeteye tabi tutulmaktadır" dedi.


Kontakt lens sıklıkla gözde kırma kusuru varlığında görmeyi düzeltmek için veya göz rengini değiştirmek amacıyla kullanılan çok nadiren olarak da diğer göz bozuklukları tedavisinde kullanılan göz ön yüzeyindeki kornea tabakası üzerine yerleştirilen bir protez olduğunu anlatan Göz Hastalıkları Uzmanı seafoodplus.infoŞeyda Atabay, "Göz yüzeyi ile direkt temasta olmasından dolayı dikkatsiz ve denetimsiz kullanıldığında şiddetli enfeksiyonlara, göz ön yüzeyinde çizilmelere , göz ülseri olarak adlandırılan keratit hastalığına neden olmaktadır.

Ancak tabi ki de lens kullanımının amacı daha iyi görmek ve daha iyi görünmek olduğundan iyi bir lens kullancısı yıllar boyunca sorunsuz bir hayat geçirebilir. Bu nedenle kontakt lenslerin bize sağladığı avantajlardan daha iyi yararlanabilmek için kurallara uymak ve temizliğe çok dikkat etmek gereklidir" diye konuştu.


Temelde iki farklı lens çeşidi olduğunu söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı seafoodplus.infoŞeyda Atabay, "Bunlar gaz geçirgen lensler ve yumuşak lensler olarak sınıflandırılabilir. Gaz geçirgen lensler daha çok keratokonus gibi durumlarda kullanılan daha sert lenslerdir ve günümüzde kullanım alanı oldukça daralmıştır. Sıklıkla kullanılan yumuşak lenslere çok daha kolay adapte olunmaktadır ve kullanımları daha kolaydır. Genelde hastalarımızın yaptığı yanlışlık gözlük numarasını kullanarak lens almak istemeleridir. Ancak gözlük numarası ile lens numarası her zaman aynı olmayabilir. Lens numarası çeşitli özellikler içermektedir. Kornea çapı ve eğriliği lens üzerinde oldukça etkili olan parametrelerdir.

Ayrıca internet siparişi ile temin edilen lenslerin kullanımında denetimsizlik nedeniyle oldukça sık olarak sorunlar ile karşılaşıla bilinmekte ve bu durum göz sağlığını oldukça olumsuz etkilemektedir.

Bu konuda hastalarımıza önerilerimiz doktor kontrolü ile belirlenen lens, özellikleri ile uygun lens seçimleri yapılmalı ve lens kullanım kurallarına uymalarıdır. Kontakt lens kullanımından daha fazla yarar sağlamak ve daha uzun ve konforlu kullanım için mutlaka bir göz hekimine başvursunlar." şeklinde konuştu.

Renkli Lens Göze Zarar Verir mi?

Teknolojinin hızla gelişmesi lens sektöründe de yenilikleri beraberinde getirdi. Gözünüzde sorun olsun ya da olmasın numaralı renkli lens, numarasız renksiz lens seçenekleri arasından dilediğiniz rengi seçebilirsiniz. Fakat bu seçim öncesinde mutlaka göz doktorunuza başvurarak yapılan göz muayenesi sonucunda reçetenizle birlikte lens satın almalısınız. Göz sağlığınıza zarar verecek seçimler yapmamak için orijinal markaların ürünlerini güvenilir alışveriş sitelerinden satın alabilirsiniz.

Gelelim Renkli Lens Göze Zarar Verir mi ? Sorusunun cevabına;

Renkli lensler kontrolsüz kullanımda göze birçok zarar verir. Kısa süreli görme kaybından, göz kapağında aşırı çapaklanma ve gözün güneş ışığına olan hassasiyeti gibi sorunlara yol açar.

Renkli Lens Kullanımı

Renkli lens kullananlar lens satın almadan önce uzun araştırmalar yaparlar. Renkli lens kullanılırken öncelikle lens kadar kendi doğal göz renginizde lensin duruşunu etkileyecektir. Lensin renk tonunun kalitesi, göz renginiz, makyajınız ve tam olarak ne istediğinize bağlı olarak seçimlerinizi yapabilirsiniz.

Renkli lensin kalitesi konusuna gerektiği önemi vermediğinizde, çizgi film karakteri gibi gözükmeniz an meselesidir. Kalitesiz lens kullanımında renkler çok yapay ve görünüm hiç hoş olmamakla birlikte uzun süreli kullanımda göz sağlığınızda tehlikeye girmektedir. Kaliteli ve lens alışverişinin adresi seafoodplus.info üzerinden yapacağınız tüm renkli lens alışverişlerinizde, kullanılan renkler daha üstün ve doğala yakındır. Örneğin Freshlook One Day Numarasız ürünü hem göz sağlığı hem de kozmetik açıdan sıklıkla tercih edilir. Saf ela, gri, yeşil ve mavi lens gibi seçenekleri bulunur. Freshlook one day günlük kullanılır ve gözlerde herhangi bir alerjiye neden olmaz.

Air Optix Colors (Numaralı) dünya da tek hidrojel renkli lens olma özelliğini taşıyan bu lensler doğallığı yansıtır. Gözlerinizle lens yokmuş hissi vererek, yüksek oksijen geçirgenliğiyle batma gibi sorunlara yol açmaz. Numaralı lensler arasında memnun olabileceğiniz bu teknoloji harikası lens 12 farklı renk seçeneğine sahiptir.

Lens tercih edilmeden önce yapılan muayene ile doktorunuzla ortak karar vermelisiniz. Gözler insan vücudunda hassas, narin yapıdadır. Bu yüzden uzun vadede gözlerinize zarar verecek renkli lens kullanımından kaçınmalısınız. Birde göz rahatsızlıklarınız varsa muhakkak güvenilir adresten numaralık lens alışverişinizi yapmalı, kaliteli lensler seçmelisiniz. Kaliteli lens seçimi yalnızca lensle değil uygun lens solüsyonu seçimiyle de doğrudan ilgilidir. Çünkü günlük lensler hariç diğer tüm lensler gerekli hijyeni sağlaması için lens solüsyonuyla yıkanmalı. Lens solüsyonu lensleri proteinlerden temizlerken lensi de koruyarak uzun süreli kullanım hakkı sunar. Gözünüzün mikrop kapması bu şekilde engellenir.

Göz Renginin Önemi

Renkli lensler kadar önemli olan göz rengi, lensin gözünüzde nasıl duracağını belirler. Günümüzde lens kullanan ya da renkli lens kullanmak isteyen kişiler kendi göz renklerini umursamadan seçim yapmaktadırlar. Bu durum ise beraberinde istenilen renge ulaşılamama, memnuniyetsiz gibi sorunlara yol açar. Lens renginin göz ile uyumlu olması gerekir. Örneğin göz renginiz oldukça koyu tonlarda ise daha açık tonlar tercih edilebilir. Ya da göz renginizin daha doğal olmasını istiyorsanız kendi göz renginize yakın renkler tercih ederek dünyaya istediğiniz renkten bakabilmeniz mümkündür.

Renkli Lens Kullanımında Makyaj Nasıl Olmalı?

Gözlerinin daha büyük ve dikkat çekici olmasını isteyen kadınların kullandığı yöntemler arasında lens kullanımı yer alır. Gözleri olduğundan daha büyük daha sivri göstermenin yollarından bir tanesi de kesinlikle yapılan makyajdır. Renkli lensiniz ile birlikte doğru tekniklerle makyaj yapıldığı zaman büyüleyici, keskin bakışlara sahip olabilirsiniz.

Tüm Kontakt Lens Ürünler : seafoodplus.info

seafoodplus.info Tıklayarak Twitter hesabımızdan bizi takip ederek sürekli yenilenen güncel yeni kontakt lens teknolojisi ve yeni ürün bilgilerini öğrenebilirsiniz!

Bu girdi Genel’ te gönderildi. kalıcı linki yer imlerine ekleyin.

Lens Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Lens Nedir?

Lensler, kornea üzerine yerleştirilerek görme bozukluklarının giderilmeye çalışıldığı göz aparatlarıdır. Lens denilince aklımıza her ne kadar göz bozuklukları gelse de kimi insanlar renkli lensler kullanarak göz rengini değiştirmektedir.

Lensin geçmişi, yüzyıla kadar gittiği düşünülmektedir. Fikri ortaya atan ilk kişinin ise İtalyan sanatçı ve bilim adamı Leonardo Da Vinci'nin attığı düşünülmektedir. Tarihte lens denemesini ilk kez Descartes yapmıştır.

Lens Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Daha sonra lens üzerine pek çok çalışma yapıldı. Yıllar içerisinde çeşitli tekniklerle lens üzerine çalışmalar yapılmıştır. 'li yıllara geldiğimizde ise silikon ve hidrojenden yapılan lensleri kullanmaya başladık.

Gözlerinizde problem var ve şu an gözlük kullanıyorsanız gözlük numaranıza göre lens almayı düşünmeyin lütfen. Eğer aklınızda gözlüklere veda edip lens kullanmak varsa önce doktorunuza gidip lens isteğinizi belirtin. Ardından geniş bir muayene ve göz çeperi ölçümü yapılır. Gözünüze uygun lens ölçülerini sizin için hazırlar ve böylece size uygun lensi almış olursunuz. 

Lens Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lens kullanırken dikkat edilmesi gereken pek çok konu vardır. Gözümüz, vücudumuzun en hassas noktalarından birisi. Bu nedenle gözümüze karşı oldukça hassas ve özenli olmalıyız. Lens kullanıcıları da lenslerini çıkarıp takarken, rutin temizliklerini yaparken bazı hususlara dikkat etmelidir. Olası bir hata gözümüze istemediğimiz kadar olumsuzluklar yaşatabilir. 

1. Lensi Takmak

Lens Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Lens kullanmaya başladığımız ilk zamanlar en büyük gerilimi takıp çıkarırken yaşarız. Bu işlem sırasında özellikle dikkat etmeniz gereken konuların başında lense tırnağınızla değil elinizde değmeniz. Aynı zamanda lensi parmağınıza alırken iki elinizle sadece parmağınızla kavrayıp gözünüze yerleştirmeye çalışın.

2. ​Lensi Çıkarmak

Lens Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Lensi çıkarmakta zorlandığımız diğer bir konudur. Lensinizin olduğu güzünüzü elinizin yardımıyla açın. Diğer elinizle lensinizi gözünüzün aşağısına doğru çekin. Daha sonra iki parmağınızla kavrayıp çıkarabilirsiniz.

3. Lensin Temizliği

Lens Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Lens kullananların özellikle dikkat etmesi gereken konu temizliktir. Lensimizi çıkarmadan önce ellerimizi kalıp sabunla güzelce yıkayıp muhakkak kuruluyoruz. Çıkardığımız lensi, tırnaklarımızı kullanmandan avcumuzun içine koyuyoruz.

Üzerine bir miktar solüsyon döküp parmağımızın yardımı ile her tarafına solüsyon gelmesini sağlıyoruz. Ardından lens kutularının içine solüsyon koyup lenslerimizi de içine koyup bir sonraki gün kullanmak için saklıyoruz. Temizlikte dikkat etmeniz gereken konunun başında lenslere ve kutularına su değmemesi ve lens kutusunu ayda bir değiştirmeniz gelir.

4. Ağrı

Lens Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Gözde yabancı cisim hissine sebep olan bazı faktörler, göz ağrısına neden olabilir. Yukarıdaki verdiğimiz önerilere dikkat ettiğiniz halde gözünüz ağrımaya devam ediyorsa, doktorunuza başvurmanızı tavsiye ediyoruz.

5. Lenslerin Göze Yapışması

Lens Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Lens gözünüze yapışmışsa, yani hareket etmiyorsa, lense göz damlası damlatın. Eğer göz damlası yoksa bir kaç damla solüsyon uygulayın. Lensi çıkarmayı denemeden önce gözünüzle hareket ettirmeyi deneyin. Bu işlemleri yaparken gözünüzü sürekli açıp kapamayı ihmal etmeyin.

Lens Kullanmanın Zararları

Lens Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Lens kullanmak dikkatli kullanmadığımız zaman gözümüzde enfeksiyonlara neden olmaktadır. Lensin zararı tam olarak burada karşımıza çıkmaktadır. Bu yüzden lensimizin temizliğine oldukça dikkat etmeliyiz. Aynı zamanda bağışıklık sisteminde sıkıntı olanların ve alerjik hastalıkları olanların lens kullanmadan önce iki kez düşünmelerini öneriyoruz. 

Lensler uzun vadede gözlerde kuruluk yapmaya başlayabiliyor fakat şunu unutmayınız ki gözlerinizde oluşan rahatsızların çoğu lens kullanırken uymadığınız hijyen kurallarından dolayı olmaktadır. Lens almaya kendiniz karar vermek yerine doktorunuzla görüşmeyi sakın ihmal etmeyin. Aksi takdirde gözünüzde hiç istemeyeceğiniz sağlık problemleri oluşabilir.

Kontakt Lensin Çıkarılması Gereken Bazı Durumlar

Lens Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kontakt lensin çıkarılması gereken bazı durumlar vardır. Bu durumlarda lensin kullanılmaması gerekir. Örneğin gözünüzde yanma oluyorsa, gözde kaşıntı varsa, gözde bir şey varmış gibi hissediyorsanız, gözünüz aşırı sulanıyorsa, görmede zorluk yaşıyor veya bulanıklık hissediyorsanız, göz akıntısı veya kızarıklık varsa, gözde batma hissi varsa lens çıkmalıdır.

Kontakt lens kimler kullanabilir?

Kontakt lensi sadece göz sorunu yaşayan kişilerin kullanması gerekir. Kontakt lensler kişinin gözlük kullanma ihtiyacını ortadan kaldırır. Gözlük kullanmayı sevmeyen kişiler genelde lensleri tercih eder.

Kontakt lens mi gözlük mü?

Gözlük bazı durumlarda daha iyiyken lenste aynı şekilde bazı durumlarda daha kullanışlıdır. Gözlük kullanmak istemeyen kişiler lens kullanır fakat lensin temizliğine dikkat etmek gerekir. Aksi taktirde gözün enfeksiyon kapma oranı artar. Gözlük lense göre daha pratiktir.

Kontakt lens ne kadar kullanılır?

Kontakt lensin bir kutusu ortalama 3 ay kadar kullanılır. Bir kutuda 3 çift lens bulunur. Bu lensler her iki göze olacak şekilde takılır. Bir lensin ömrü ortalama 1 aydır. 1 ay sonunda atılması gerekmektedir.

Kontakt lens zararları nedir?

Kotankt lens yanlış kullanıldığı taktirde mikroplar korneaya tutunur. Bunun sonucunda da çok ciddi göz enfeksiyonları meydana gelebilir. Bu yüzden lensi kullanırken son derece dikkatli olunması gerekir.

Lens göz numarasını büyütür mü?

Kontakt lens kullanmak göz derecesini artırmaz veya azaltmaz. Miyop için gözlük yerine lens kullanmaya başladığınızda lens dereceniz artıyorsa bunun sebebi lens değildir. Lens göz derecesini büyütmez.

Kontakt lens göze kaçar mı?

Kontakt lensin gözün içerisine kaçması gibi bir durum söz konusu değildir. Göz kapağınızı aşağı doğru çektiğiniz zaman ortaya çıkan cebin aşağısında hiçbir şey yoktur. Bazen lensler bu ceplere sıkışır fakat kolayca çıkarılabilir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir