nasıl jokey olunur / Jokey kimdir, kime denir? Jokey nasıl olunur, şartları nelerdir? Jokey apranti olmanın yolları

Nasıl Jokey Olunur

nasıl jokey olunur

Jokey nedir, kime denir? Jokey olma şartları nelerdir, ne iş yapar?

Jokey olmak isteyen kişilerin ise sahip olması gereken belirli kriterlerin olduğu ifade edilebilir. Jokey, at sürücüsü olarak da bilinmektedir. Jokey olarak çalışmak isteyen kişilerin öncelikli apranti okullarına başvurması ve eğitim alması gerekmektedir. Kadın veya erkek herkes uygun şartları taşıdığı müddetçe jokey olarak çalışma imkanı bulmaktadır. 

Jokey Nedir, Kime Denir? 

Jokey kelimesi, yarış atlarına binen ve yetenekleri bu amaca göre geliştirilmiş kişiler için kullanılmaktadır. Jokey kelimesinin bu durumda bir meslek ifade ettiğini söylemek de mümkündür. Ülkemizde jokeylik mesleğini yapan çok az sayıda kişi olduğu bilinmektedir. Bu durumda da jokey olarak çalışan kişilerin maaşlarının oldukça yüksek olduğu da bilinmektedir.

Jokey olmak isteyen kişilerin ise sahip olması gereken belirli kriterlerin olduğu ifade edilebilir. Jokey, at sürücüsü olarak da bilinmektedir. Jokey olarak çalışmak isteyen kişilerin öncelikli apranti okullarına başvurması ve eğitim alması gerekmektedir. Kadın veya erkek herkes uygun şartları taşıdığı müddetçe jokey olarak çalışma imkanı bulmaktadır. 

Jokey Olma Şartları Nelerdir, Ne İş Yapar?

Jokey olmak isteyen kişilerin öncelikli olarak uygun özelliklere sahip olması gerekmektedir. Jokey olma şartlarını taşıyan kişilerin genellikle belirli kilo da ve belirli bir boy da olmaları gerekmektedir. Yarışlarda atlar ne kadar hızlı olursa olsun yarışın kazanılmasını sağlayan en önemli etkilerden birisi de jokeyler olmaktadır. Jokeyler, yarış atları üzerinde at sürücüsü olarak da bilinirler. Atların üzerinde yarış parkurunu en kısa sürede tamamlamak için yarıştıklarını söylemek de mümkündür. 

Jokey olmak için öncelikli olarak profesyonel yarış kazanılması gerekmektedir. Bunun içinse öncelikli olarak apranti olmanız gerekmektedir. Apranti olmak için ise 8 senelik ilköğretim mezunu olunması yeterlidir.

Apranti eğitimi ise jokey okullarında verilmektedir. Bu okullarda eğitim almak isteyen kişilerin ise 16 yaş aralığında bulunması gerekmektedir. Aynı zamanda kişinin ile boy aralığında bulunması gerekir. Kilo da apranti olmak için önemli bir kriter olarak bilinmektedir. Kilosu 35 – 45 kg arasında olan kişiler uygun görülmektedir. 

Nasıl Jokey Olunur, Kimler Jokey Olabilir, Jokeyler Ne Kadar Kazanır?

Jokey,  yarış atı binicisidir. Jokeyler, küçük yaşlarda apranti olarak mesleklerine başlarlar. Günümüzde jokeylik eğitimi veren tek kuruluş yılında kurulan Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi&#;dir. burada verilen jokeylik eğitiminin süresi 2 yıldır. eğitimler İstanbul Veliefendi Hipodromunda verilmektedir.

jokey olmak için gerekli şartlar:

-En az İlköğretim Okulu Mezunu olmak,
&#; Kilo aralığında olmak,
&#;1,30 &#; 1,55 cm. boy aralığında olmak,
&#;17 yaşından gün almamış olmak

Eğitimde okutulan dersler:

-binicilik

-at bilgisi

-yarış nizamnamesi

-türkçe

-sosyal bilgiler

-matematik

-ingilizce

eğitim programı nasıldır?:

Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’nde eğitim ve öğrenim görmekte olan Apranti adayları, sabah saatleri ile öğle saatleri arasında uygulamalı olarak ahır ve Binicilik Eğitimi görürler. Öğle yemeğinden sonra teorik olarak Meslek ve Kültür Dersleri işlenir. Ayrıca kursiyerlere yönelik olarak Rehberlik çalışmaları yapılmaktadır.

eğitimi tamamladıktan sonraki süreç nedir?:

Kursiyerler, iki yıllık eğitimini başarıyla bitirirlerse, Apranti Lisansı almayı hak kazanırlar. yarış kazanan Apranti, Jokey olma hakkına sahiptir. kazandıkları yarış başına &#;mont&#; adı verilen %10&#;luk kar payı alırlar.

Nasıl jokey olunur? Nereye Başvurulur?

jokey olmak isteyenler her yıl Kasım ayında, T.J.K. Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi&#; ne veya Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Şanlıurfa, Elazığ ve Diyarbakır Hipodrom Müdürlüklerine velisi/vasisi ile beraber başvuruda bulunabilirler.

Başvuru için hangi belgeler istenir?:

-Başvuru formu (başvuru merkezlerinden temin edilir)

-1 adet vesikalık fotoğraf

-nüfus cüzdanı fotokopisi

-ilköğretim mezuniyet belgesinin noter onaylı fotokopisi

Sınavlar ARALIK ayı içerisinde İstanbul Veliefendi Hipodromu Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’nde yapılır. İlköğretim konularını kapsayan bilgilere yönelik olarak yapılan yazılı sınavda, üzerinden en az 60 puan alan adaylarla sözlü görüşme yapılır. Her iki aşamada başarılı olan adaylar, OCAK ayının ilk haftasında eğitim öğretime başlamaktadırlar.

Nasıl jokey olunur? İşte t&#;m detayları

Gazi koşusu, atlar, Veli Efendi Hipodromu Bu sözler akıllara at yarışlarını getiriyor. Yarışların olmazsa olmazları ise jokeyler. Peki, jokey olabilmek için ne gerekiyor? CNN TÜRK Muhabiri Sema Akbulut ve kameraman Ahmet Akpolat, Türkiye Jokey Kulubü Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi'ne gitti ve jokey Süleyman Akdı'yla konuştu.

Haber devam ediyorHaberin devamı
Haber devam ediyorHaberin devamı

Kiminin hayalinde Gazi Koşusunu kazanmak var, kiminin özleminde ise uluslararası yarışlarda şampiyon olmak. Ortak hayalleri ise iyi bir jokey olup, Türkiye'yi temsil edebilmek. Yani şampiyonluk.

Burası Türkiye Jokey Kulübü Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi. Bu merkez, yılından bu yana jokey yetiştiriyor. Okula sınavla giriyor, 2 yıl boyunca yatılı okulda eğitim görüyor, gün ağarmadan uyanıyor, atlarla yatıp, atlarla kalkıyorlar. Ve sıra teorik derslere geliyor. Ardından uygulamalı dersler başlıyor. Ve büyük buluşma gerçekleşiyor Onlar dört nala koşarken yılların eskitemediği bir isim, Süleyman Akdı onları izliyor.

Ve jokey olmak isteyenler Dört nala koşmak istiyorsanız yapmanız gereken haziran ve temmuz ayları içerisinde hipodrom müdürlüklerine başvuru yapıp sınavlara katılmak.

Sıradaki haberSıradaki haber
Sıradaki haberSıradaki haber

Jokey nedir, nasıl olunur?

Jokey nedir, ne demektir, kimdir, kime denir?

Yarış atlarına binen ve yeteneklerini bu amaca göre geliştirmiş olan kişilere jokey denilmektedir. Genelde belirli kilolarda olan jokeyler, yarışlarda oldukça yetenekli bir şekilde atları kontrol altında tutarlar. Yarışlarda atlar ne denli hızlı olursa olsun, iyi bir jokey olmadan yarışı kazanması oldukça zordur. Halis Karataş, Süleyman Akdı, Akın Sözen, Uğur Polat, Akdan Bayrak, Ayhan Kurşun, Adem Şen gibi isimler jokey olarak ülkemizde en çok tanınan kişilerin başında yer almaktadır.

Jokeyler, yarış atları üzerinde parkuru en hızlı şekilde tamamlamak için yarışırlar. Bu doğrultuda kilo ve boyları büyük önem arz etmektedir. Çünkü kilo ve boy dengesi jokeylik için uygun olan kişiler yarış atlarına daha az yük olurlar ve atların daha hızlı gitmelerini sağlarlar. Özel olarak eğitime tabi tutulan jokeyler alanında uzman kimselerdir. Ülkemizde kendisini jokeylik mesleğine adamış kişi sayısı az diyebiliriz. Ayrıca jokeylerin elde etmiş oldukları gelirler de iyi seviyelerdedir. Hal durum böyle olunca kişiler jokey olmak istemekte ve nasıl olabileceklerini araştırmaktadırlar. Öncelikle jokey nasıl olunur bahsetmeden önce jokey olmak için şartlar nelerdir bahsedelim.

Jokey olma şartları nelerdir, kimler olabilir?

Jokeylik unvanını elde etmeden önce apranti olmanız gerekmektedir. Jokey profesyonel yarış kazanmış kişilerin elde ettikleri bir unvandır. Apranti ise ’den az profesyonel yarışa çıkmış kişilere denilmektedir. Apranti olmak için aranan özellikler ise aşağıda maddeler halinde verilmiştir.

Apranti olmak için öncelikle 8 senelik ilköğretim mezunu olmanız gerekmektedir.

Apranti eğitimi apranti okullarında yani jokey okullarında verilmektedir. Burada eğitim görmek için ise bir yaş şartı bulunmaktadır. Bu okullarda eğitim görebilmeniz için 16 yaş aralığında olmanız ve 17 yaşından gün almamış olma şartı bulunmaktadır.

Aranan bir diğer şart ise boy şartıdır. Apranti olmak için ile metre aralığında boylarda olmanız gerekmektedir. Daha kısa veya uzun kimseler yeterli fiziki koşulları kaldıramayacakları için tercih edilmemektedir.

Bir diğer şart ise kilo şartıdır. Kilo, boya nazaran kendinizin kontrol edebileceği bir özelliğinizdir. 35 – 45 kg arasında olan kimseler apranti olmak için uygun olarak kabul edilmektedir.

Apranti olduktan sonra ise 50 yarış kazanmanız gerekiyor. Akabinde de jokeylik unvanını elde etmiş olacaksınız. Peki jokey nasıl olunur, jokey olmak için nereye nasıl başvuru yapılır?

Jokey nasıl olunur?

Jokey olmak için öncelikle apranti olmanız gerekiyor. Bunun için ise ülkemizde hizmet veren apranti ne zaman jokey olur, apranti eğitim merkezlerine müracaat etmelisiniz. Ülkemizde hali hazırda İstanbul ilimizde “Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi” bulunmaktadır. Buralarda eğitim süresi 2 sene ve yatılı olarak planlanmıştır. Eğitimleri süresinde jokey olabilmek için gerekli olan tüm teknik ve teorik bilgiler bu okulda verilmektedir. Başvurular başladığında aşağıda saymış olduğumuz noktalardan başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Başvurular genel olarak Haziran ve Temmuz aylarında gerçekleştirilmektedir. Daha detaylı bilgi için tjk resmi web adresini ziyaret etmelisiniz. 2 sene süre zarfında eğitim almış olan öğrenciler buradan apranti olarak mezun olmaktadır. Akabinde yarış kazanmaları ve jokeylik unvanını elde etmeleri gerekmektedir.

Apranti okullarında eğitim yatılı olarak verilmektedir ve öğrencilerin bu süreçte masrafları Türkiye Jokey Kulübü yani TJK tarafından karşılanmaktadır.

Apranti eğitim merkezleri ülkemizde geleceğin jokeylerini yetiştirmeye devam ediyor. Öğrenciler, fiziken kısa boylu olmalarını bir dezavantaj olmaktan çıkarıp, avantaja çevirerek ciddi gelir imkanları bulunan bu mesleği icra etmeye hak kazanıyorlar. Yatılı olması sebebi ile ülkemizin her noktasından öğrenciler bu okullara müracaat ediyor. Sizler de müracaatlarınızı başvuru tarihleri çerçevesinde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Kadınlar jokey olabilir mi?

Erkekler gibi kadınlar da apranti okullarına müracaat ederek, apranti olmak için başvuruda bulunabiliyorlar.

Jokey olamk için kaç yarış kazanmak lazım?

Ülkemizde jokey olmak için öncelikle apranti olmak ve apranti olarak da yarış kazanmanız gerekmektedir.

Bu yazımızda jokey olmak istiyorum nasıl olurum ve apranti arasındaki farklar nelerdir gibi jokey olmak hakkında detaylı bilgiler verdik. 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir