mersin gülnar imsak vakti / Gülnar İftar Vakti 2023 İmsakiye Gülnar Sahur Saati Ne Kadar Kaldı Geri Sayım

Mersin Gülnar Imsak Vakti

mersin gülnar imsak vakti

Mersin - Gülnar İmsakiye 2023

Mersin İMSAKİYE

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, arama alışkanlıkları arasında 2023 Ramazan imsakiyesi öne çıkıyor. Özellikle İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Adana gibi büyükşehirlerde Ramazan ayı boyunca iftar vakti saat kaçta sorusuna yanıt aranıyor. Tüm İslam aleminin heyecanla beklediği on bir ayın sultanı Ramazan ayında, Mersin imsakiye ve Mersin iftar vakti olmak üzere merak edilen pek çok konu var. Tüm illerin iftar saatleri, sahur saati ve imsak vakti ile ilgili bilgilere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Ayrıca yaşadığınız il ve ilçe seçimini yaptıktan sonra Ramazan imsakiye 2023 ve imsakiye Mersin 2023 bilgilerine de buradan ulaşmanız mümkün.

Eskiden takvim yapraklarından öğrendiğimiz iftara ne kadar kaldı, sahur ne zaman, imsak vakti saat kaçta bitecek, iftar saat kaçta gibi soruların cevapları artık mobil cihazlarda. Akıllı cihazlarımızdan kolaylıkla bütün illerin iftar vakitlerini ve sahur vakitlerini öğrenebilmekteyiz.

Mersin İFTAR VAKTİ

İftar vakti, Ramazan ayında gün batmadan hemen önce yemek yenilen ve tutulan oruçların açıldığı zaman dilimidir. Ramazan ayında birçok kişinin merak ettiği 30 günlük iftar vakti saat kaçta ve iftar saatleri gibi soruların cevapları bu sayfadaki tabloda yer almaktadır.

Teravih namazı saat kaçta kılınacak?

Teravih Namazı, Ramazan ayında geceleri kılınan nafile namazdır. Erkekler ve kadınlar için sünnet-i müekkede kabul edilir ve yirmi rekat olmak üzere cemaatle birlikte kılınmaktadır. Teravih namazını tek başınıza da kılabilirsiniz. Fakat cemaat ile kılınması daha makbul olarak ifade edilmektedir. Teravih namazı her iki rekatta veya her dört rekatta ara vererek kılınabilir. Öte yandan fazla tercih edilmese de sekiz rekatta da kılınması uygundur. Teravih namazı yatsı namazına bağlı bir sünnet namazdır.

2023 yılında ilk Teravih namazı 22 Mart 2023 Çarşamba tarihinden kılınacak olup son teravih ise 20 Nisan Perşembe günü ifa edilecektir.

Mersin SAHUR VAKTİ

Sahur vakti, sabah vakti gelmeden oruç için niyet edildiği vakittir. Fecr vaktinden hemen önce olan sahur vaktinin diğer adı da imsak vaktidir. Ramazan ayıyla birlikte sahur ne zaman olur gibi sorular ön plana çıkmaya başladı. Mynet imsakiye sayfasında Sahur vakti, sabah vakti gelmeden oruç için niyet edildiği vakittir. Fecr vaktinden hemen önce olan sahur vaktinin diğer adı da imsak vaktidir. Ramazan ayıyla birlikte sahur ne zaman olur gibi sorular ön plana çıkmaya başladı. Mynet imsakiye sayfasında Mersin sahur vakti başta olmak üzere imsakiye 2023’ün tümü güncel olarak 30 günlük tablo şeklinde bulunmaktadır.

  • İşrak, kuşluk namazı*1

    Güneşin doğuşundan yaklaşık 45-50 dakika sonra başlayıp zeval vaktine kadar olan süreye “kuşluk/duha vakti” denir. Reğaib namazlardan olan işrak ve duha namazları bu vakit içinde kılınır. İşrak namazı; sabah namazının kılınıp güneş doğup ufukta beş derece (bir mızrak boyu) yükselmesi ile kerahet vakti çıktıktan sonra yani güneşin doğuşundan yaklaşık 40-50 dakika geçmesi ile ilk kuşluk vaktinde kılınır. Bir hadis-i kutside bu namazın faziletine işaretle şöyle buyurulur: “Ey Ademoğlu, gününün ilk vakitlerinde benim için dört rekat nafile kılmaktan acizlik gösterme ki, günün sonunda da seni korumayı tekeffül edeyim” (Ebu Davud, Tatavvu 302). Bu namaz, sabah namazı kılındıktan sonra işrak vakti girince en az iki rekat olarak kılınabilir (Tahtavi, Haşiyetün ala Meraki’l-felah, s. 121). Ayrıca hadis kaynaklarında çokça teşvik edilen duha/kuşluk namazı; kuşluk vaktinde dört, sekiz ve on iki rekat olarak kılınabilir (Müslim, Salatü’l-Müsafirin, 13, H. No: 1693-1700). Bu namazda iki rekatta bir selam vermek daha sevaptır. Ancak dört rekatta bir de selam verilebilir (Tahtavi, Haşiyetün ala Meraki’l-felah, s. 261).

  • Evvabin namazı*2

    ‘Evvabin’, tövbe edip Allah’a sığınanların namazı anlamına gelir. Peygamberimiz (s.a.s.)’in evvabin namazının kuşluk vakti kılınacağını ifade eden hadislerinin (Müslim, Salatü’l-müsafirin, 19) yanı sıra akşam namazından sonra nafile kılan kimsenin ‘evvabin’den olacağını bildiren başka rivayet (Taberani, Mu’cemü’l-Evsat, Kahire, 1415, I, 250, VII, 191) sebebiyle, ‘evvabin namazı’ tabirinin akşam namazından sonraki nafile için kullanılması yaygınlaşmıştır. Altı rekatlık bir namaz olan evvabin namazı, tek selamla kılınabileceği gibi üç selamla da kılınabilir (Şürünbülali, Meraki’l-felah, I, 170-171). Peygamberimiz (s.a.s.): “Kim akşam namazından sonra kem söz söylemeksizin altı rekat namaz kılarsa, bu kendisi için on iki senelik ibadete denk kılınır” buyurmuşlardır (Tirmizi, Salat, 321). Ayrıca kendisinin de akşam namazından sonra altı rekat namaz kıldığı rivayet edilmektedir (Şevkani, Neylü’l-evtar, III, 64).

  • İMSAK

  • GÜNEŞ

  • ÖĞLE

  • İKİNDİ

  • AKŞAM

  • YATSI

  • İŞRAK*1

  • KUŞLUK*1

  • EVVABİN*2

  • TARİHİMSAKSABAHÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
  • TARİH HİCRİTARİH MİLADİHAFTANIN GÜNÜDİNİ GÜNLER

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir