vücuttaki iltihabı ne söker saraçoğlu / Vücuttaki iltihabı söküp atıyor! İşte o besinler - Sağlık Haberleri

Vücuttaki Iltihabı Ne Söker Saraçoğlu

vücuttaki iltihabı ne söker saraçoğlu

Vücuttaki enfeksiyon nasıl atılır? İltihabı ne söker? İşte iltihap söktürücü bitkiler ve evde uygulanacak doğal yöntemler

Zararlı bazı mikroorganizmaların vücuda yayılması sonucu enfeksiyonlar gelişmektedir. Çoğu zaman önemsiz gibi görünse de organ ve dokulardaki hücrelerde hasar oluşumuna neden olabilir. Hayati tehlikesi olan enfeksiyonlar özellikle çocuklar, yaşlılar ve kronik rahatsızlığı bulunanlarda daha büyük sıkıntılar yaratabilir. Nereden vücudumuza bulaştığını bilmediğimiz, görmemizin mümkün olmadığı bu mikroplar çoğaldıklarında enfeksiyon riski ile karşı karşıya kalınması kaçınılmazdır. Peki, vücuttaki enfeksiyon nasıl atılır? İltihabı ne söker? İltihaba ne iyi gelir? İşte merak ettiğiniz detaylar…

VÜCUTTAKİ ENFEKSİYON NASIL ATILIR?

Hafif enfeksiyonlar çoğu zaman sağlığa zarar vermezler. Vücudun hastalanma, yaralanma ya da enfeksiyon sonrası iyileşmesine yarayan normal bir süreçtir. Ancak hareketsiz, yaşam, stres, sağlıksız beslenme, aşırı kilo vücudun iltihaplanmasın ayol açarak bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir. Vücuttaki ciddi enfeksiyonlar için bakterilerin çoğalmasını engellemek ve onları tamamen ortadan kaldırmak için antibiyotik tedavisi uygulanır. Ancak bu antibiyotikler enfeksiyonun neden olduğu bakteri türüne göre değişmektedir. Gün içinde, yorgunluk, halsizlik, alerji, baş ağrısı, yüksek ateş şikayetleri iltihaplanmanın yol açtığı belirtilerden kaynaklanabilir. bununla birlikte vücuttaki enfeksiyonların atılmasına yardımcı olacak iltihap kurutucu bitkiler doğal yollarla enfeksiyonların vücudunuzdan atılımını sağlar. İşte vücuttaki iltihabı ne söker sorusunun yanıtları ile şimdi karşınızdayız…

İLTİHAP SÖKTÜRÜCÜ BİTKİLER NELERDİR?

FESLEĞEN

İltihapları giderme konusunda uzman olan fesleğen bakteriyel enfeksiyonlara, viral enfeksiyonlara ve bunun gibi birçok enflamatuar hastalıklara iyi gelen bir bitkidir. Fesleğen mikropları öldürmeye yardımcı olan bileşen ojenoldur.

ISIRGAN OTU

Yapılan araştırmalara göre ısırgan otu mikrop öldürücü ve iltihap kesici özelliği sahiptir. Vücutta biriken toksinlerin böbrek yolu ile atılmasını ağlar. Ayrıca vücuttaki kimyasalları azaltarak antibiyotik görevi görürler.

KIZILCIK

Kızılcık antioksidan bakımından zengin bir yiyecektir ve serbest radikallar aracılığı ile iltihapla savaşmak ve yok etmek için etkili bir yoldur. Solunum yolları ve idrar yolu enfeksiyonlarına birebirdir.

SARIMSAK

Düzenli olarak her gün bir diş taze sarımsak tüketerek vücuttaki enfeksiyonları giderebilirsiniz. İçeriğindeki anti-inflamatuar özelliği ile iltihapların giderilmesinde üstün bir rol oynar.

ZEYTİNYAĞI

İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen zeytinyağı iltihapları kurutucu özelliği ile de dikkat çeken bir besindir. Sağlıklı bir yaşam için olmazsa olmaz bir besin olan zeytinyağı, vücut sağlığından cilt sağlığına kadar bilinen pek çok etkilere sahiptir.

CEVİZ

Yapılan araştırmaya göre düzenli olarak 50 gr. ceviz tüketimi kişinin vücudunda iltihap göstergesi olan CRP maddesinde azalmanın olduğunu göstermiştir. Yüksek CRP çıkması kalp hastalıklarını tehlikeye soktuğundan her gün tüketimi kalp sağlığını korumaya yardımcı olabilir.

ZENCEFİL

İçinde bulunan gingerol maddesi iltihap kurutucu bir bileşendir. Enfeksiyonları gidermek ve iltihabı sökmek için zencefili kullanabilirsiniz. Ayrıca romatizma ve eklem ağrılarına iyi gelen zencefil şişlik sorunlarını da ortadan kaldırabilir.

RAHİM İLTİHABI NASIL TEMİZLENİR?

Rahim iltihabına neden olan birçok bakteri türü mevcuttur fakat, klamidya ve gonore enfeksiyonları sık karşılaşılan rahim enfeksiyonlarından bazılarıdır. Rahim iltihabından korunmak için adet döneminde ilişkiden kaçınmak, genital hijyene önem vermek, prezervatif kullanmak ve birden fazla cinsel partnerle olmamak son derece önemlidir. Rahim iltihabı sorunu yaşayan kişilerde tedavi birbirinden farklıdır. Ancak çoğu zaman rahim iltihabı tedavisinde öncelik ilaç kullanımından yanadır. Rahim iltihaplarının temizlenmesi için ilaç tedavisine ek olarak bitkisel tedavi yöntemleri de denenerek faydası görülebilir. Rahim iltihabına iyi gelen doğal yöntemler ve rahim iltihabını temizleyen bitkileri kısaca şöyle sıralayabiliriz;

-Ispanak

-Zeytinyağı

-Sarımsak ceviz

-Zerdeçal

-Zencefil

-Somon balığı

Balgam nasıl atılır? Balgam söktürücü İbrahim Saraçoğlu bitkisel kürü

Balgam solunum yolu ile vücuda giren madde ya da mikropları süzgeçten geçirir. Balgam berrak ve açık renkte görüntüye sahiptir. Akciğer tarafından üretilen balgamın dışarı atılması öksürükle olur. Balgam kötü bir durum değildir sadece fazla salgılanması solunum yollarını tıkayacaktır. Geniz akıntısı, sinüs akıntısı balgam olarak değerlendirilmediğini de unutmamak gerekir. Balgam atıcı bitkisel çözümler arıyorsanız sizler için pratik bilgiler hazırladık. Özellikle bebeklerde balgam nasıl atılır? Sorusu merak konusu. Balgamı en iyi ne söker? İşte yanıtlar…

BALGAM NASIL ATILIR?

Balgam belirli bir yaşta görülen durum değildir. Her yaş grubunda oluşabilir. Bebeklik döneminde de sıklıkla görülen bir durum olduğunu söyleyebiliriz. Akciğerlerin hasar görmesi demek aşırı balgam oluşması demektir. Bu yüzden yeni doğan bebekler daha çabuk etkilenirler. Balgamdan kurtulmak içinde elbette bitkisel ve doğal yöntemler vardır. Eğer balgam günlük yaşantımızı etkileyecek kadar arttıysa öncelikle tavsiyemiz uzman bir doktora görünmenizdir. Balgamın rengine göre tedavi süreçleri uygulanabilir. Balgam örneği alınarak da balgam oluşumuna neden olan enfeksiyonlar araştırılabilir. Eğer bakteriyel bir enfeksiyon varsa antibiyotik kullandırılır. Bunun haricinde balgam söktürücü ilaçlar verilebilir.

BEBEKLERDE BALGAM NASIL ATILIR?

Akciğerler hasarı ile görülebilen balgam olayları bebeklik döneminde sıklıkla görüldüğüne değinmiştik. Tabii konu bebek olunca daha hassas oluyoruz. Bebeklerin balgamı atmakta zorlanması anne adaylarını psikolojik olarak da etkiliyor. Bebeklerde balgam tedavisi için mutlaka uzman bir doktora gidilmeli. Bebeklik döneminde ilaç kullanımı önemli olduğu için doktor kontrolünde ilaç verilmelidir. Bebekteki balgam bakteriyel yönlü ise doktorlar bebeklerin kullanacağı antibiyotikler önerebilir. Solunum yollarının açılması içinde buhar tedavisi önerilir.

BALGAM ATICI BİTKİSEL ÇÖZÜMLER

  • Ilık su ile bal içerek balgamı söktürebilirsiniz. Üstelik boğazınız da yumuşayacaktır.
  • Zencefil çayı soğuk algınlığı hastalıklarında kullanılır. Balgam içinde iyi bir tedavi yöntemidir. Zencefil çayı kaynatarak içebilirsiniz.
  • Zerdeçal tozu ile yapılan çay balgamı temizler. Günde bir kez ılık bir şekilde zerdeçal çayı demleyip için.
  • Karabiber ve kırmızıbiber ve bal karışımı yaparak içebilirsiniz. Balgamı temizleme de etkilidir. İçerisine biraz su ekleyebilirsiniz.
  • Bir bardak ılık su hazırlayın. İçerisine kaya tuzu ekleyin. Bu karışımı günde 3 defa gargara yapın.
  • Sarımsak, soğan doğal antibiyotik olduğu için kesinlikle bu dönemde sıklıkla tüketin.
  • Boğazda balgam birikmesi sorunu solunum yollarını tıkadığı için bu süreçte nane, kekik, ada çayı, pekmez, sütlü bal gibi bitkisel yöntemleri deneyebilirsiniz.

BALGAM ATMAYA YARAYAN İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜRÜ

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun balgam söktürücü kürünü de deneyebilirsiniz.

Malzemeler:

Bir tutam Hatmi çiçeği

Yarım bardak kadar süt

Hazırlanışı:

Sütü bir kaba koyup kaynatın. Sütün içine hatmi çiçeğini koyun. Demlenmesini bekleyin. Ilık bir şekilde tüketin. Bu karışımı günde 1 kez kullanın.

BALGAMI EN İYİ NE SÖKER?

Terenin faydaları nelerdir? Sigaraya maruz kalmış akciğerleri tertemiz yapan tere otu

Terenin faydaları nelerdir? Sigaraya maruz kalmış akciğerleri tertemiz yapan tere otu

Salatalarda sıklıkla kullandığımız terenin insan sağlığına inanılmaz faydaları vardır. Özellikle karaciğeri temizleyen bu mucize ot, turpgiller ailesine aittir. Ayrıca düzenli tüketildiğinde tere, sigara bırakan kişilerin, sigaranın neden olduğu deformasyonu azaltmada da birebir etkilidir. Güçlü bir toksin atıcı olan tere çeşitli yerlerde kullanılır. Terenin faydaları nelerdir?

Anavatanı Asya olan tere, turp ailesin aittir. Yağ yakımını hızlandırarak vücudun yağ tutmasını engeller. Bu yüzden tüketimi geniş bir bölgeye yayılır. İçinde bolca vitamin ve mineral olan terenin yabani olanına ıspatan denir. Ülkemizde bala yemekleri, cacık ve dolma da kullanılır. İlk keşfedildiği zamanlarda ise alternatif tıpta kullanılmıştır. Ödem atmada etkili olduğu fark edilen terenin güçlü bir söktürücü olmasından dolayı hamilelerin kullanması yasaklanmıştır. Günümüzde sigarayı bıraktırma kampanyalarında tüketilmesi tavsiye edilir. Nahoş bir kokusu olan terenin tadı acımtıraktır. bu yüzden limon ve tuz ile tüketilmesi ya da her hangi bir yiyeceğe karıştırılarak tüketilmesi tavsiye edilir. Tere otu kurutulup çayı da yapılır. Yüksek miktarda protein, karbonhidrat, kalsiyum, demir, potasyum, kalsiyum ve demir içerir. 

Vücuttaki toksinleri atan: Rokanın faydaları nelerdir? Düzenli olarak tüketirsenizİLİŞKİLİ HABERVücuttaki toksinleri atan: Rokanın faydaları nelerdir? Düzenli olarak tüketirseniz

terenin besin değerleri

terenin besin değerleri

İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN TERE OTUNUN FAYDALAR

Çok güçlü bir balgam söktürücü olduğunu söyleyen Saraçoğlu iki ayda bir beş gün üst üste bir bağın bütününün tüketilmesini tavsiye eder. Soğuk suda iyice yıkatılan terenin köklerine yakın yerden kesilmesi daha uygun olur. Çünkü terenin yapraklarında olduğu kadar saplarında da vitamin bulunmaktadır. Ayrıca Saraçoğlu, taze tüketilmesinin daha sağlıklı olduğuna aksi halde sararmaya yüz tutmuş olan terenin, nanenin ve diğer yeşilliklerin bakteri ürettiğinden toksinlenmeye neden olduğunu vurguluyor. İlk beş gün üzerine limon sıkılarak düzenli tüketildiğinde akciğerde biriken tüm enfeksiyonu atar. Tüketildiğinde idrarda yanma olduğunu ancak bu yanmanın herhangi bir zararının olmadığını belirtiyor.

ağız içindeki enfeksiyonu azaltır

ağız içindeki enfeksiyonu azaltır

TERENİN FAYDALARI NELERDİR? 

  • Günümüzde yetersiz beslenmede dolayı artan kansızlığı giderir.
  • Enfeksiyon kaynaklı oluşan akciğer hastalıklarını önler. Bunun yanı sıra sigarada tahrip olmuş akciğeri yeniler.
  • Vücuttaki toksinleri tek seferde atacak kadar güçlü antioksidan içerir.
  • İdrar söktürücü özelliği sayesinde mesane ve böbreklerde taş, kum gibi sağlık sorunlarının yaşanmasının önüne geçer.
  • Stres, yorgunluk ve uykusuzlukla gerginleşen sinir hücrelerini sakinleştirerek sinir siteminin deforme olmasını önler. Beynin konsantre gücünü artırır.
  • Bağışıklık sitemini yenileyerek hastalıklara karşı koruma kalkanı oluşturur. 
  • Tere kaynatılıp banyo sırasında son durulamada bu su ile yıkandığında saç dökülmesini ve derinin dökülmesini önler. Saç köklerini güçlendirerek daha parlak ve canlı olmasını sağlar.
  • Karaciğer vücudumuzun en önemli organıdır. Yaşanan herhangi bir rahatsızlık diğer tüm organları ve cildi etkiler. Tere karaciğerin fonksiyonlarını artırarak toksinleri atmasına yardımcı olur.
  • B vitamini kompleksi bakımından zengin olan tere metabolizmayı düzenleyerek sindirimi kolaylaştırır. Bağırsak florasını dengeler.
  • Tere çiğ olarak ezilip dilde sürüldüğünde cilt yüzeyindeki kızarıklıkları yatıştırır. Varsa yaraları iyileştirir.
  • Solunum şikayeti olanların 5 bardak suya 10 tane iyi yıkanmış tere ekleyip 3 dakika boyunca kaynatılır. Dinlenmeye bırakıldıktan sonra süzerek aç karna tüketilir. Bu uygulama beş gün boyunca yapılmalıdır. Kür solunum, böbrek, sigara bırakma gibi bir sürü hastalık için kullanılabilir. 

Vücudu toksinlerden arındıran madımak otu nedir? Madımak otunun faydaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABERVücudu toksinlerden arındıran madımak otu nedir? Madımak otunun faydaları nelerdir?

a vitamini bakımından güçlüdür

a vitamini bakımından güçlüdür

TERENİN KULLANIM ALANLARI!

Limon ve zeytin yağıyla harmanlanıp mükemmel bir diyet salata elde edebilirsiniz. Başlı başın salata olduğu gibi farklı besinlerle örneğin marul salatalıkta eklenebilir. Akdeniz ülkelerinin vazgeçilmez soslarının içine eklenip genellikle makarnaya konulur. Bazı yörelerde çorba ve meyve sularına da ilave edilebilir. Uzmanlar tere otunun kesinlikle pişirilmesini önermez sosa bile taze hali eklenmesi daha sağlıklı olur. 

TERENİN ZARARI VAR MI?

İçeriğinde keskin maddeler içeren tere, mide hastalıklarına yol açabilir. Özellikle ülser hastası olanların sıklıkla tüketmesi önerilmez. Ayrıca fazla tüketildiğinde aşırı gaz yapabilir. Bağırsak florasını hasara uğratacağından sindirim sorunlarına neden olur. Aşırı tüketildiğinde tiroid bezlerini büyümesine bile yol açar. Bazı uzmanlar hamilelik ve emzirme döneminde de aşırı tüketilmesini önermez. 

Kuru dutun faydaları! Kuru dut (Dut Kurusu) faydaları ve zararları neler?

K, C, B1 ve B2 vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum ve demir gibi vücut için gerekli mineralleri içinde barındıran kuru dutu her gün 1 avuç yiyerek günlük enerjinizi karşılamanız mümkündür.

Kuru Dut Faydaları

Ayrıca dut kurusunda çok fazla antioksidan bulunur. Bu sayede kuru dut tüketen kişiler vücutlarındaki serbest radikalleri idrarla kolayca atarlar. C vitamini deposu olan kuru dut bağışıklığı destekleyip hastalıklara karşı kalkan görevi görür. Düzenli tüketildiğinde grip, nezle ve soğuk algınlığını dizginler. Karaciğer ve böbrekler kuru dut sayesinde temizlenerek sağlıklı çalışırlar.

Kuru Dut Zararları

Sayısız faydası olan kuru dut gereğinden fazla tüketildiğinde bazı sorunlara yol açabilir. Örneğin duyun kan şekerini düşürme özelliği olduğu için fazla tüketildiğinde hipoglisemi oluşabilir. Bu da kişide baş dönmesi, baş ağrısı, aşırı terleme ve bulanık görme gibi yan etkilerin oluşumuna neden olabilir.

Dut Kurusu Yararları

Kuru dutun yaşamsal yararları arasında kansızlığın ortadan kalkmasına destek vermesi bulunur. Dut kurusu tüketen kişilerde kan dolaşımı hızlanmakta ve kan yapıcı hücreler hareket geçmektedir. Dut kurusu yeteri kadar örneğin 1 avuç dut kurusu tüketildiğinde kolesterolün dengelenmesini sağlayabilir. Kişinin kolesterolü düştüğünde otomatikman kalbi de korunmuş olur. Dolayısıyla kuru dut kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur. Ayrıca kan dolaşımının hızlanmasını sağlarken damarlarda plak oluşumunun da önüne geçer. Günde 1 avuç dut kurusu tüketenler kalp sağlığını koruyabilir. Aynı zamanda felçten korunurlar.

Kuru Dutun Faydaları İbrahim Saraçoğlu

Kuru dutun faydaları Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından devamlı ele alınmaktadır. Özellikle Saraçoğlu kuru dutun iltihap giderici özelliği vurgulamaktadır. Ayrıca kalp ve damar sistemini koruduğu için düzenli olarak tüketilmesinin faydalı olduğunu da belirtir.

Kuru Dut Egzamaya İyi Gelir Mi?

Kuru dut egzamaya iyi gelir mi diye merak edenler buraya. Kuru dut egzama için birebirdir. Egzamanın önlenmesi için kuru dut iltihap giderici özelliğinden dolayı çok fazla tercih edilmektedir.

Kuru Dut Tüketmek Ne İşe Yarar?

Yaz aylarında oluşan taze dutun kurutulmasıyla elde edilen kuru dut, vücuttaki bütün organlara fayda sağlayan önemli bir besindir.

Kuru Dut Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

Kuru dutun muhteviyatı zengin olduğundan ve şeker oranı da yüksek olduğu için kilo kontrolünün de sağlanması için günde 1 avuç tüketilmesi tavsiye edilir.

Dut Kurusu Cinsel Gücü Artırır Mı?

Dut kurusu cinsel güç ve performansı arttırmaktadır. İlk olarak dut kurusu genel olarak kişinin enerjisini yükseltir ve halsizliğini giderir. Böylece kişi kendisini daha iyi hissettiğinden doğal olarak cinsel gücü de artmaktadır. Cinsel gücünün artmasını isteyen kişiler doğal olarak günde 1 avuç dut kurusu tüketebilir. Hatta yalnızca erkekler değil kadınlar için de dut kurusu cinsel gücü arttırır. Düzenli dut kurusu tüketen kişilerin isteksizlikleri ortadan kalkmaktadır. Enerjinin yükselmesini sağlayan dut kurusu sayesinde cinsel performansta da artış olmaktadır. Ayrıca yaşlılığa bağlı olan cinsel sorunlar için de dut kurusu tercih edilebilir. Düzenli tüketildiğinde yaşlılık döneminde de cinsel gücün artmasına yardımcı olan dut kurusu hem doğal hem de faydalıdır. Dut kurusu doğal yoldan cinsel gücü artıran önemli besinlerden biridir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir