siyah gül tohumu çimlendirme / One moment, please...

Siyah Gül Tohumu Çimlendirme

siyah gül tohumu çimlendirme

Gül Tohumu Ne İşe Yarar? Nasıl Ve Ne Zaman Ekilir?


Gül tohumu ekilirken çevresel koşullara ve toprağın durumuna dikkat edilmelidir. Özellikle de gül tohumu iç mekanlara ekilecek ise yılın 12 ayı da uygun olabilir. Gül ekimi için dört mevsim uygundur.

Gül Tohumu Ne İşe Yarar?

Gül tohumu birbirinden güzel güller yetiştirilmesinde kullanılmaktadır. Gül tohumları sayesinde her mevsim birbirinden güzel güller yetiştirilir. Gül tohumu uygun yöntemler ile vakumlu poşetlerin içinde muhafaza edilmelidir. Gül tohumları genellikle serin ve nemsiz kuru alanlarda saklanır. Gül tohumu suni döllenme yolu ile elde dilmektedir. Gül tohumu toprak alanlarda ve ya saksı içerisinde de yetiştirilebilir.

Gül Tohumu Nasıl Ekilir?

Gül tohumu Türkiye'nin pek çok bölgesinde yetiştirilmektedir. Güllerin de birbirinden farklı çeşitleri bulunur. Gül iç mekanlarda ve ya dış mekanlarda kolay bir şekilde yetiştirilebilir. Gül tohumu ekilmeden önce mutlaka su içerisinde bekletilmelidir. Gül tohumu çimlendirildikten sonra dikilir. Gül tohumu çimlendirilmesi ise 5 derece sıcaklıktaki bir ortamda gerçekleşir.

Gül Tohumu Ne Zaman Ekilir?

Gül tohumunun ekileceği alan çok önemlidir. Gül tohumu iç mekanlarda dört mevsim boyunca ekilebilir. Soğuk bölgelerde ise gül dış mekanlarda daha çok yaz aylarında yetiştirilir.

Gül Tohumu Çimlendirme: Gül Tohumu Kaç Günde ve Nasıl Çimlendirilir?

Bahçeleri süsleyen, farklı renkleriyle hoş bir manzara yaratan gül, en çok tercih edilen bitkilerin arasında yer alır. 300'den fazla türü olan bu bitki, Antarktika dışında tüm kıtalarda yetişebilir. Gülgiller familyasına ait, çok yıllık bir bitki olan gül, MÖ. 500 yıllarında Çinliler tarafından kültürü yapıldığı için, anavatanı Asya'dır. Evlerimizi, bahçelerimizi süsleyen, hoş kokusuyla bizleri mest eden bu bitkinin yetiştiriciliği de artmıştır. Özel günlerin vazgeçilmezi olan güller, çeşit çeşit renkleriyle hoş bir görünüm sergilemektedir. Ülkemizde dört mevsim ekilebilen bu bitkilerin, soğuk bölgelerde daha çok iç mekânda yetiştirilmesi uygundur. Bu bitkinin yetiştirilmesinde bazı hususlara dikkat etmek gerekir.

Gül Tohumu Çimlendirme

Gül tohumu uzun bir zaman diliminde çimlendiği için, sabırlı olmak gerekecektir. Gül tohumu kolay yetişse de yapılacak en küçük hata, tohumun bozulmasına, çürümesine neden olabilir. Çimlendirilme işleminde 3-5 derece sıcaklıktaki bir ortam tercih edilmelidir.

Gül tohumu çimlendirmede en etkili yöntem, perlit ile çimlendirme yöntemidir. Bu yönteme göre, gül tohumlarını bir bardak su içinde bir gün boyunca bekletin. Bir günün sonunda suyun içindeki tohumları süzün ve tohumların yarısını bir bardak suyun içerisine alın. Ardından tohumların üzerine isteğe bağlı olarak 2 damla porçöz damlatın ve karıştırın. 15 dakika sonunda tohumları tekrardan süzün ve akan çeşme altında kısa süre yıkayın.

Bir kavanozun içine, kavanozun yarısı kadar perlit doldurun ve sprey su ile nemlendirin. Tohumları üzerine döktükten sonra kapağını kapatıp, kavanozu çalkalayın. Üç derecede olan buzdolabına koyduğunuz kavanozu, 3-5 ay arasında bekletin. Bu süreç sonucunda tohumların çimlendiğini göreceksiniz.

Pembe Sarmaşık Gül Tohumu

Evinizde ve bahçenizde yetiştireceğiniz güller, güzel görüntülerinin yanı sıra hoş kokusuyla size neşe saçacaktır. İstediğiniz alanı süslemek için bu bitkileri sarmaşık şeklinde de kullanabilirsiniz.

Pembe renkli sarmaşık güller, yazın suyu sever ve güneşli bölgelerde yetiştirilebilir. Bu tür bitkinin tohumunu ekmek isteyen kişiler, dış mekânda ekim için bahar ve yaz aylarını tercih edebilir. Bunun aksine iç mekânda dört mevsim ekimi yapılabilir.

Tohumun çimlenmesinde oda sıcaklığının 3-5 derece olmasına özen gösterin. Tohumları ekmeden önce bir gün boyunca suda bekletiniz. Tohumun çimlenme süresi yaklaşık 30 gündür.

Gökkuşağı Gül Tohumu

Gülün birçok türü bulunmaktadır. Evlerimize canlılık katan bu bitkilerin farklı renkte olması, güzel bir görüntü sağlamaktadır. Aynı şekilde güzel renklerin bir araya gelerek oluşturduğu gökkuşağı gülü ise dünyada ve ülkemizde çok popüler olan türlerden biridir.

Gökkuşağı Gülü veya Şen Gülü olarak adlandırılan bu çiçek, gerçekte yeni bir boyama yöntemiyle ortaya çıkmıştır. Bu yöntemin yaygınlaşmasıyla birlikte kitlesel olarak çok renkli gökkuşağı gülü üretilmeye başlandı. Gökkuşağı gül tohumunun çimlendirilmesinde yine perlit yöntemi uygulanır. Bir gün suda bekletilen tohum, suyu süzüldükten sonra, perlit ile karıştırılır.

Gül Tohumu Nasıl Alınır?

Gül yetiştirmek istiyorsanız, tohumunu elde etmeniz gerekir. Gül tohumunu internet ortamında, e-ticaret sitelerinde alabilirsiniz. Bunun dışında çiçekçilerde ve tohum bayilerinde gül tohumu bulabilirsiniz. Gül tohumunu ayrıca suni döllenme şeklinde de elde edebilirsiniz.

Erkek gül bitkisinin taç yapraklarında bulunan polen tozları toplanarak temiz bir kaba alınır. Üzerine ise dişi gül çiçeklerinden elde edilen polen tozları serpiştirilir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır