kalp kapakçık ameliyatı ücreti / Anasayfa - AKUT KALP DAMAR HASTANESİ

Kalp Kapakçık Ameliyatı Ücreti

kalp kapakçık ameliyatı ücreti

Özel Hastanelerde Kalp Ameliyatları Kalp Kapak Değişimi Fiyatları(Ücretsiz mi?)

Kalp rahatsızlıklıkları günümüzde son derece artmış durumda . Özellikle 50 yaş üzeri kişilerde kalp sorunları başlıyor. Günümüzde sağlıksız beslenme sigara alkol ve stres kalp ve damar hastalıklarını arttıran nedenler arasında gelmekte. Birde doğuştan genetik olarak gelen kalp sorunları ile birlikte neredeyse 50 yaşını geçmiş 3 kişiden biri kalp sorunu yaşamakta. Kalp ameliyatları konusunda Türkiye’de devlet hastaneleri çok diyebiliriz. Fakat bazı durumlarda maalesef çok geç ameliyat tarihleri verilmekte. Devlet hastaneleri kalp kapakçık değişimi ameliyatlarından , Bypass ve damar değişikliği ameliyatlarından hiç bir ücret almamaktadır. Türkiye’nin kalp konusunda en başarılı devlet hastaneleri ise , Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi ve İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi
Eğitim ve Araştırma Hastanesi gelmektedir. Bu 3 hastane kalp ameliyatları konusunda çok başarılı sonuçlar elde etmektedir. Fakat bu hastanelerin doluluk oranları maalesef çok fazla.

Gelelim özel hastanelerde kalp ameliyatı ücretine ;

“Özel hastanelerde Kalp damar cerrahisi ameliyatları, Mitral kapak değişimi ve tamir ameliyatları, Triküspit kapak değişimi ve tamir ameliyatları, Pulmoner kapak değişimi ve tamir ameliyatları, Aort kapağı değişimi ve tamir ameliyatları, Bypass Ameliyatları, Açık Kalp Ameliyatları, Kapalı Kalp Ameliyatları, Koroner Bypass Ameliyatları, Robotik Kalp Ameliyatları ,Kalp Pili Takılması gibi Kalp ve Damar Cerrahisi ile ilgili tüm Kardiyovasküler Cerrahi Ameliyatları ÜCRETSİZDİR….“

Peki nasıl Özel Hastanelerde Kalp Ameliyatları neden ücretsiz?

5510 Sayılı Kanuna göre SGK Çalışanı, SGK Emeklisi ,Bağkur Emeklisi yada Bağkur Çalışanları Özel Hastanelerde Kalp Kapağı Değişimi, Koroner By-Pass, Kalp Pili Takılması gibi tüm ameliyatlar için Sağlık Bakanlığı ile Paket Fiyat Anlaşması yapılmaktadır. Bu nedenle SGK anlaşmalı Özel hastanelerde hiçbir şekilde ameliyat ücreti isteyemez.

Yukarıdaki ameliyatların hepsinde SGK tarafından Özel hastanelerin hasta başına paket anlaşması bulunmaktadır. Özel hastaneler ilk başta sizden kesinlikle para isteyecektir. Ortalama olarak istenen ücretler ise ilk başta 20.000 TL açık kalp ameliyatı ücreti , 50.000 TL kapalı kalp ameliyatı ücreti Ayrıca Robotik cerrahi ile kalp ameliyatı olmak isterseniz de 70.000 TL civarlarından ücretler istenmektedir. Bu Kalp Ameliyatı fiyatları pazarlık neticesiyle 10.000 TL açık kalp ameliyatı, 30.000 TL kapalı kalp ameliyatı ve 40.000 TL Robotik cerrahi kalp ameliyatı ücretlerine düşebiliyorlar. Fakat kesinlikle pazarlık yapmalısınız. Ne kadar diretseniz de ameliyat ve can ortada olduğu için maalesef bu ücretlerde maddi durumunuza göre kabul edebilirsiniz.

Fakat yukarıdaki ücretleri kesinlikle fatura karşılığından alınmamaktadır. Yani siz Kapalı kalp ameliyatı için ödeyeceğiniz 30.000 TL için size fatura yerine makbuz verecekler. Bu ücreti de Ameliyata giren Öğretim Görevlisi payı adı altında almaktalar.

Evet ameliyat olacak hastanız yada kendiniz olabilir ve o durumda aklınıza pazarlık yada para gelmemekte. Fakat yinede alınan bu para tamamen el altından alınan bir paradır.

Diyeceksiniz ki özel hastane devamlı ilgi , tertemiz odalar, tüm kontroller v.s yapılmakta. Tüm bunlar için bir ücret olmalı. Evet bu ücret var fakat bu ücreti Devlet zaten hastane ile anlaşma yaparak paket fiyat ile ödemekte.

Kısaca 5510 sayılı kanun gereğince Kardiyovasküler Cerrahi Ameliyatları paket fiyat mantığı ile SGK tarafından %100 karşılanır. SGK anlaşmalı hiçbir özel hastane Kalp Ameliyatı için para talep edemez.

Özel hastaneler şu durumlarda sizden para talep edebilir. Kalp kapakçıklarının çeşitleri bulunmakta. Bunlardan en iyisi Titanyum destekli kapakçıklar bu kapakçıkların SGK farkı oluşmakta. SGK bir kısmını karşılasa da ortalama 800 TL gibi bir fark sizden talep edilebilir. Ayrıca ameliyatta kullanılan bazı özel ekipmanlar içinde ortalama 500 TL ile 1000 TL arasında ücret talep edilebilir. Anjiyo ne kadar da ücretsiz denilse de maalesef özel hastaneler anjiyo için bazı ücretler almaktadır. Ortalama bir Kalp ameliyatında özel hastaneler size 3000 TL civarında fark çıkarabilir. Bunu kredi kartınızla yada nakit olarak faturalı bir şekilde alabilirsiniz.

5510 sayılı kanun ve SGK’nın Sağlık Uygulama Tebliği’ne göre doğum ve koroner by-pass, kalp kapağı değişimi, pil takılması gibi “paket fiyat” anlaşmalı tedavilerde de hiçbir hastane “tek kuruş” para isteyemez. Tüm kalp ile ilgili Ameliyat ve sonrası işlemler bedavadır.

Kapalı Kalp Ameliyatında Açılan Mini Kesik (5 ile 7 cm)

5510 Sayılı Kanun Gereğince Aşağıdaki Hizmetlerden Ücret Alınmamaktadır.

Özel Hastanelerde Ücretsiz Karşılanan Kalp Ameliyat Başlıkları;

Tüm Kalp Kapak Ameliyatları

Tüm By-Pass Ameliyatları

Tüm Anjiyografi

Tüm Kalp ve Damar Ameliyatları

ETİKETLER:özel hastane kalp ameliyatı fark ücreti, özel hastane kalp ameliyatı fiyatlari, özel hastanelerde kalp kapakçık değişimi ve tamiri ücreti

SGK, maliyeti 60-70 bin maliyetli yeni nesil kalp ameliyatını ödeme kapsamına aldı.

Böylece parası olmadığı için ameliyat olamayan binlerce kalp hastasına umut ışığı doğdu.

Kaynak: ERDOĞAN SÜZER - BUGÜN

SGK, maliyeti 60-70 bin maliyetli yeni nesil kalp ameliyatını ödeme kapsamına aldı.

Abone Ol:

Medimagazin google abone ol

Türkiye, kalp kapakçığı tedavisinde çığır açan “mandallama” yöntemini Almanya ve Fransa’dan sonra sosyal güvenlik kapsamında ödeme listesine alan dünyada üçüncü ülke oldu.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) 60-70 bin liralık tedavi harcamalarını karşılamaya başlaması, parası olmadığı için tedavisini yaptıramayan binlerce kalp hastasına hayat ışığı oldu.

PARASI OLAN YAŞIYOR

Dünyada milyonlarca insan kalp büyümesi hastalığıyla karşı karşıya kalıyor.Aşırı büyüyen kalp işlevini yapamadığı gibi vücudun iflasına yol açıyor.

Genç hastalar düşük ihtimal de olsa kalp nakli sayesinde yaşamlarını sürdürürken 60 yaş ve daha üzerindeki hastalara nakil dahi yapılamıyor, bu hastalar ölümü çaresizce bekliyordu.

Mandallama yöntemi, bu kritik kalp hastaları için adeta kurtuluş oldu. Başta yaşlılar olmak üzere kalbi büyüyen tümhastalar, sağlıklarına kavuşma imkanı yakaladı.

Ancak çok pahalı olması ve SGK’- nın ödeme kapsamı dışında kalması nedeniyle devlet hastaneleri bu ameliyatları gerçekleştiremedi. Parası olan hastalar özel hastanelerde ya da yurtdışında ameliyat olup sağlıklarına kavuştu.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

SGK’nın masrafını karşıladığı ilk ameliyat İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Alternatif tedavi yöntemi olmadığı için çaresiz kalan 65 yaşın üzerindeki 4 hasta yapılan operasyonla yeniden sağlığına kavuştu.

Başhekim Bakır, “Her cihaz sadece bir hastada kullanılabiliyor. Bu da maliyeti artırıyor. Yöntemi SGK’nın ödeme kapsamına aldırabilmek için büyük uğraş verdik. Sonunda başardık. Ameliyatı yapan ilk hastane olduk” diye konuştu.

Beş yıl içinde ölüyorlar

Kalp ameliyatlarını gerçekleştiren ekibin başında yer alan Başhekim Doç. Dr. İhsan Bakır, kapalı ve “kansız” yeni kalp ameliyatı yöntemiyle, açık ameliyat sırasında ortaya çıkan birçok hayati tehlikenin de ortadan kalktığını söyledi. Doç. Bakır, Türkiye’de kalbi çok büyümüş, ancak ileri yaşı nedeniyle kalp nakli yapılamayan geniş bir hasta grubu olduğuna işaret ederken, “5 sene içinde bu hastaların neredeyse yarısını kaybediyoruz. Çok daha basit olan yeni yöntemle risk büyük ölçüde ortadan kalktı” dedi.

6 AYDA BİR KALP KONTROLÜ ŞART

Doç. Dr. İhsan Bakır, insanların en kritik organları arasında yer alan kalbi yeterince önemsemediğini aksine, 40 yaşından sonra herkesin her 6 ayda bir rutin kalp kontrolü yaptırması gerektiğini söyledi. Kalbi “vücudunmotoru” olarak tanımlayan Doç. Bakır, “Bu motor öylesine önemli ki tüm vücudu ayakta tutuyor. Hayati organların tümü bumotora bağlı. Motorda arıza çıktığında hayati organlar görevini yapamıyor. Bu kadar önemli bir organın düzenli olarak kontrol altında tutulması, takip edilmesi şarttır” dedi.

sgk

maliyeti

60-70

bin

maliyetli

yeni

nesil

kalp

ameliyatını

ödeme

kapsamına

aldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kalp-damar cerrahisi için ilave ücret alınamaz

5510 sayılı kanun ve SGK’nın Sağlık Uygulama Tebliği’ne göre doğum ve koroner by-pass, kalp kapağı değişimi, pil takılması gibi “paket fiyat” anlaşmalı tedavilerde de hiçbir hastane “tek kuruş” para isteyemez

Cumartesi günü bir dostumun anneannesi hem koroner by-pass hem de kalp kapağı değişimi operasyonu geçirmiş halde özel hastaneden taburcu edilirken, kendilerinden özel hastane yetkilileri 3 bin lira para istemişler. Beni aradılar, ben de yoğunluğumdan konuyu uzun uzun anlatmak yerine “Fatura isteyin” dedim. Aradan 2 dakika geçmedi, “Fatura isterseniz ayrıca yüzde 200 ilave ücret de isteriz, fatura istemeyin 3 bin lirayı ödeyin kârlı çıkın” demişler. Tekrar aradı, ben de aynı şeyi söyledim: “Fatura isteyin.” Çok değil 1-2 dakika geçti, bu kere “Fatura istemeyin, 1500 liraya düşelim” demişler. Bu sefer araya girmek zorunluluğu hissettim, beni hastanenin yetkilisine telefonla bağladılar.
Anlattım...
1- Kalp cerrahisi operasyonları “paket fiyat” ile SGK tarafından karşılanır; yani, hastaneye yatıştan taburcu edilinceye kadar geçen süredeki bütün tedavi, alet-edevat, malzeme ve yoğun bakım ile normal oda ücretlerinin tamamını SGK öder. Bu sebeple hasta ve yakınlarından “yatak” dahil tek kuruş para isteyemezsiniz.
2- 5510 sayılı kanun gereğince “kardiyovasküler cerrahi işlemleri” tamamen bedavadır ve yüzde 200 vs. gibi ilave ücret isteyemezsiniz.
3- Kalp kapakçığının parasını da SGK paket fiyat içinde size ödediğinden kalp kapakçığı parası da isteyemezsiniz.

YASAYA UYDULAR PARA ALMADILAR
Bana anlatılana göre bu konuşmadan sonra hastanede bir koşuşturma başlamış ve aradan 1 saat geçtikten sonra özür dilemişler, yasaya uygun bir şekilde “Tek kuruş borcunuz yok, güle güle gidin” demişler. Aynen bunun gibi doğum hizmetleri de paket fiyat içindedir. Doğum hizmetlerinden de SUT eki paket fiyat listesinde yazan hiçbir işlem için özel hastane de dahil olmak üzere sizlerden tek kuruş alamazlar.
İlave ücret alınmayacak sağlık hizmetleri
Aşağıda belirtilen sağlık hizmetleri için hiçbir ilave ücret alınamaz:
a) Acil servislerde verilen ve SUT eki EK-2/B Listesinde yer alan 520.021 kod numaralı “Yeşil alan muayenesi” adı altında kuruma fatura edilebilen sağlık hizmetleri hariç olmak üzere, acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri,
b) Yoğun bakım hizmetleri,
c) Yanık tedavisi hizmetleri,
ç) Kanser tedavisi (radyoterapi, kemoterapi, radyo izotop tedavileri),
d) Yenidoğana verilen sağlık hizmetleri,
e) Organ, doku ve kök hücre nakillerine ilişkin sağlık hizmetleri,
f) Doğumsal anomaliler için yapılan cerrahi işlemlere yönelik sağlık hizmetleri,
g) Hemodiyaliz tedavileri, ğ) Kardiyovasküler cerrahi işlemleri (İstisnai sağlık hizmetlerinde belirtilen işlemler hariç).

PAKET FİYAT İŞLEMLERİNDEN BAZILARI (TAMAMEN BEDAVADIR)
Aslında çok uzun bir paket fiyat listesi var, ama ben buraya bunlardan bazılarını aldım. Aşağıda yazılan iş ve işlemlerden özel hastaneler yatak ücreti de dahil olmak üzere tek kuruş para isteyemezler.
- Her türlü kalp kapak operasyonları
- Her türlü by-pass
- Her türlü anjiyografi
- Her türlü doğum
- Her türlü kırık-çıkık tedavi ve operasyonları

Açık kalp cerrahisinde klasik yöntem kalp ameliyatının, göğüs ön duvarının kesilerek uygulanmasıdır. Güvenli ve rahat bir çalışma alanı sağlayan bu standart yöntemin tek handikabı ameliyattan sonra kemiğin kaynamasının uzun sürmesi ve bu sürede kemiğin sabit tutulması gerekmesinin hastaları sıkıntıya sokmasıdır. Hastaların standart kalp cerrahisinden sonra normal yaşantılarına dönmeleri en az 2 ay almaktadır. Hasta bu süreci kemikler yeniden kaynayana kadar sırt üstü yatarak geçirir. Ancak koltuk altı kalp ameliyatlarında ise vücudun hiçbir bölgesindeki kas ve kemikler kesilmediği için iyileşme süreci hem kısa sürer hem de konforlu geçer.

Koltuk altı kalp ameliyatı ile standartkalpameliyatı arasındaki tek fark ‘giriş yeri’ olmaktadır. Buradan hareketle koltukaltıkalpameliyatını, standart kalp ameliyatının koltukaltıbölgesinden girilerek gerçekleştirilmesidir tanımını yapabiliriz. Kalpameliyatı, hastanın koltukaltıbölgesinden 6–7 santimetrelik kesi açılması ile gerçekleştirilir. Bu teknik ile gerçekleştirilen ameliyatlarda herhangi bir kemik kesilmemektedir. Ameliyat, kaburgaların arasından girilerek yapılır. Erkek, kadın, genç, yaşlı herkese uygulanabilen bir yöntemdir. Koltuk altı kalp ameliyatı özellikle, ileri yaştaki kadın hastalarda çok avantajlı olmaktadır. Daha önce göğüs kemiği kesilerek ameliyat olmuş hastalarda ikinci ameliyat gerektiğinde yine koltukaltı ameliyat tekniği çok avantajlı olmaktadır.

Koltuk Altı Kalp Ameliyatı Kimlere Uygulanabilir?

Peki gelişen teknolojinin avantajlı ve konforlu bir getirisi olan bu teknik kimlere uygulanabilmektedir? Koltuk altı kalp ameliyatının kadın, erkek, genç, yaşlı herkese uygulanabileceğinden yukarıda bahsetmiştik. Şimdiyse; prensipte herkese uygulanabilen bu yöntemin kimler için uygun olup, kimler için uygun olmadığını biraz daha detaylandırıp açıklayacağız.

Bu tekniği, tüm kalpkapağıameliyatlarında, kapakdeğişimi veya tamiri ameliyatlarında rutin olarak kullanmaktayız. 2 ya da 3 kapağa dahi aynı anda müdahale edebiliyoruz. Önceden bypass veya kapak ameliyatı olmuş hastalarda ikinci kapak ameliyatının koltukaltından yapılması bize çok avantaj sağlamaktadır. Doğuştan kalp hastalıkları, kalp delikleri, kalp tümörleri de aynı şekilde ameliyat edilebilmektedir. Önceden tek ya da iki damar bypass ameliyatlarını bu şekilde koltukaltından yaparken şimdi çok damar bypassları rahatlıkla yapabilmekteyiz. Ameliyat sırasında özel bir solunum tüpü takılmakta işlem yapılan tarafın akciğeri tek taraflı söndürülmektedir.

Mitralkapak, aort kapak ve triküspit kapak cerrahisi uygulanacak olan tüm hastalarda bu tekniğe rahatlıkla başvurulabilmektedir.

Kemik kesilmesi içermeyen bir işlem olması ve koltuk altı bölgesinde yalnızca 6 – 7 santimetrelik bir kesi olması nedeniyle koltuk altı kalp ameliyatı yöntemi ’yara iyileşmesi’ açısından şeker hastaları ve kilolu hastalar üzerinde özellikle avantajlı olmaktadır.

Koltuk Altı Kalp Ameliyatı Nasıl Yapılır? 

Göğüs kemiğinin (İman Tahtası) kesilmesine gerek yok! 

Bu işlem esnasında hastanın koltukaltıbölgesinden açılan kesi ile kaburgalar arasından girilerek kalbe ulaşılmaktadır. Yani kesi, göğsün altına değil de sağ koltuk altında memenin bitim yerine gelen bölgeye 6 – 7 santimetre uzunluğunda olacak şekilde atılır. Ameliyata açılan bu küçük kesiden devam edilir. Herhangi bir kemik kesme işlemi uygulanmaz.

Ameliyat sonrası sürecin rahat olması kadar, ameliyat süreci de rahattır. Yani hasta ameliyat esnasında klasik yöntemden farklı hiçbir şey hissetmemektedir. Ameliyat genel anestezi altında gerçekleştirilmektedir.

Koltukaltıkalpameliyatı esnasında hem kapaktamirameliyatı ve kapakdeğiştirmeameliyatı yapılabilmektedir. Gerekli durumlarda koltuk altı kalp ameliyatı ile aynı anda 2 veya 3 kapağın değiştirilmesi dahi mümkün olabilmektedir. Hatta aynı anda hem kapakgirişimi hem de bypassameliyatını bu şekilde yapmak mümkündür.

Koltuk Altı Kalp Ameliyatı Güvenli midir?

Koltukaltıkalpameliyatı ile standart kalp ameliyatının arasındaki tek fark giriş yerleridir. Giriş yeri ameliyatın riskini arttırmamaktadır. Kullanılan özel aletlerle ameliyat gerçekleştirilir.

Koltukaltıkalpameliyatıgüvenilir olmasının yanı sıra aynı zamanda oldukça avantajlı bir yöntemdir. Koltukaltıkalpameliyatı yönteminin başlıca avantajları aşağıdaki gibidir;

  • Yara yeri küçük olduğu için hasta daha çabuk iyileşir.
  • Yoğun bakım ve hastanede kalma süresi kısalır. Ameliyattan 5 gün sonra taburcu olunabilir.
  • Kozmetik açıdan daha iyi sonuçlar alınır. Kişinin ameliyatlı olduğu fark edilmez.
  • Ameliyat sonrasında ağrı daha azdır.
  • Yaşlı ve kemik erimesi olan hastalarda rastlanan göğüs kemiğinin açılması riski, bu teknikte görülmez.
  • Ameliyattan kısa bir süre sonra araba kullanılabilir.
  • Hasta emniyet kemeri takabilir.
  • Göğüs ön duvarı açılmadığı ve kemik kesilmediği için enfeksiyon riski de düşüktür.
  • Hasta kollarını rahatça kullanabilir.
  • Ağır kaldırılabilir.
  • Yüzebilir.
  • Hasta kendi başına rahatça hareket edebilir, öksürebilir. Göğüs kemiğinin açılma riski yoktur.
  • Yara iyileşmesi açısından şeker hastalarında, kilo ve ileri yaştaki hastalarda daha çok avantajlıdır.

İstanbul'da bulunan kliniğimizde Koltuk Altı Kalp Kapak Ameliyatı olmak için  numaralı telefonumuzdan arayarak randevu alabilirsiniz.

Gsm : 0532 366 95 95


Adres : Merdivenköy, E-5 üzeri, 23 Nisan Sokagi No:17, Kadıköy/İstanbul

Kalp Kapak Ameliyatlarında Koltuk Altı Yöntemi

Koltukaltıyöntemi; günümüzde kalp kapak değişim ve tamiri işlemlerinin uygulanmasında sıklıkla başvurduğumuz bir yöntemdir. Koltuk altı yönteminin açık kalp ameliyatlarına oranla çok daha konforlu bir süreç sunduğunu belirtmiştik. Konforlu bir operasyon ve iyileşme sürecinin yanı sıra uygulama sırasında açığa çıkabilecek birtakım risk faktörlerinin de önüne geçmede etkilidir.

Kalpkapakdarlığı, kalp kapak yetersizliği ya da kapak prolapsusu problemlerinin tedavisinde artık rutin olarak koltuk altı yöntemini kullanmaktayız. Çarpıntı, nefes darlığı, halsizlik, alt ekstremitede (bacaklarda) ödem oluşumu gibi bulgular açığa çıkaran kalp kapak hastalıklarının tedavisi; kalp kapak replasmanı ya da kalp kapak tamiri uygulamaları ile gerçekleştirilebilmektedir.

Kalpkapakhastalığı bulunan kişilerde ameliyat planlaması oldukça ayrıntılı bir sürece ihtiyaç duymaktadır. Hastanın yaşı, genel sağlık durumu, kalp ve damarlarının durumu, hastanın yaşam tarzı gibi bilgiler değerlendirilmekte ve kalp kapak değişimi ya da kalpkapaktamiri işlemlerinin hangisinin uygulanması gerektiğine karar verilmektedir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır