emaye bobin teli kesit cetveli / Yassı Tel Kesit Alanı Tablosu

Emaye Bobin Teli Kesit Cetveli

emaye bobin teli kesit cetveli

Öncelikle burada neden bahsetmeyeceğim konusunu paylaşayım. Transformatör nedir, çalışma prensibi, kullanım alanları gibi kitabi bilgilere burada değinmeyeceğim.  Bu konuların tamamını hiç çaba sarf etmeden internette dolaşan yüzlerce yazılı ve görsel kaynaktan bulabilirsiniz. Hatta konuya biraz derinlemesine girer ve biraz vakit ayırırsanız önemli bir aşama kaydedersiniz. Sonuçta uzay mekiği tasarlamıyoruz. Ben burada konuyla ilgili yapmış olduğum bir çalışmadan edindiğim deneyimleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bunu yaparken işe başlamadan önce kitabi bilgilerle ön göremediğim ancak tecrübeyle edindiğim bazı önemli noktalardan da bahsedeceğim.
Transformatör (Trafo) sarmak benim gibi amatörlerin kolay kolay kalkışabileceği bir iş değil. Bu işin kafa karıştırıcı birçok matematiksel detayı olduğu gibi tasarlanan trafoda kullanılacak malzemelerin özelliklerini de öğrenmek gerekir. Bu bilgi, bahsettiğim gibi bir şekilde sanal ortamdan edinilebilse bile, trafo sarmak için kullanılacak malzemenin temininde zorluklar hemen karşımıza çıkar. Büyük şehirler dışında yaşamayanların istenilen malzemeyi temin etmesi hemen hemen imkânsız gibidir. Çünkü trafonun ana malzemelerinden biri olan trafo sacının, küçük şehirlerde bulunması pek mümkün görünmüyor. Hatta bu sacların hiçbir internet sitesinde perakende satışı da şu an için yok. Dahası istenilen çeşit ve özellikte emaye bobin telini temin etmekte bir o kadar zor.

İlk olarak trafo tasarlama ve sarım hesaplarına başlamadan önce trafoyu hangi amaçla ve şartlarda kullanılacağının belirlenmesi gerekir. Yani trafoyla ne yapacaksınız. Ben amatör kullanım için bir punta kaynak makinesi yaptım. Bu alet kısa devrede (tam yükte) ve kısa (5 saniye) aralıkla çalıştırılıyor. Tasarımım işimi görmeye yetiyor. Trafoyu gün içerisinde birkaç defa kullanacağınız gibi, 24 saat kesintisiz (kısa devre olmadan) olarak kullanmaya da ihtiyaç duyacağınız cihazlar için de. trafo yapabilirsiniz. Tasarımınız ve tasarımda kullanacağınız matematiksel değerler mutlaka ihtiyacınız ve kullanım alanız doğrultusunda olmalıdır.

Trafo sarmaya neden ihtiyaç duyduğum meselesine kısaca değinmek gerekirse, el yapımı bir punta kaynak makinesi yapmak istedim. Hobi amaçlı. Yani hobilerimde kullanmak için değil, bu aleti hobi amaçlı yapmak için. Yaptıktan sonra elinizin altında böyle bir alet olunca da farklı amaçlar için kullanılıyor haliyle. Ben Ankara&#;da yaşıyorum. Bu iş için gerekli olan ve istediğim boyutlardaki trafo sacını Ulus semtinde elektronikçileriyle ünlü Konya Sokakta ki binalardan birinin bodrum katında bulunan bir Trafo sarım atölyesinden uygun bir fiyata buldum. Kilo ile satılıyor. İstediğim ölçülerdeki emaye bobin telini ise Dışkapı semtinde nam-ı diyar yanan Yiba Çarşısından temin ettim. Emaye Bobin teli seçimi trafo tasarımı için en can alıcı noktayı oluşturuyor. Çünkü trafonun performansını, ferrit trafo sacıyla kıyaslanmayacak ölçüde bobin teli belirliyor. Evet trafo verimliliği ve tasarımında sacın kalitesi ve şeklinin de ihmal edilemeyecek ölçüde önemi olsa da burada aslan payını kullanılan sargı teli alıyor. Zaten bildiğiniz gibi emaye bobin teli ve ferrit trafo sacı dışında kayda değer bir parçası olmayan bir cihaz yapıyoruz.

Kullanılacak ana malzemelerin özelliklerinden başlıyorum.

Ferrit Trafo Sacları ve Seçimi:

Ben tasarımımda E şeklinde olan saclardan tercih ettim.  Aslında mecbur kaldım da diyebilirim. Çünkü piyasada en çok çeşit bunlarda var. Çeşit derken, ölçü ebat anlamında. Aldığım malzemenin görünenin haricinde yapısı yani kimyası hakkında öyle bilgi sahibi olabileceğiniz fazla seçenek yok. Satıcılar bile bu konuda fazla bilgi sahibi değil. Belki fabrikada bu bilgiye erişilebilir ama onlarında her üründe olduğu gibi kendi ürünlerinin özeliklerini abartıp abartmadığını bilemeyiz. Bu problemi aşmak için ben her zamanki gibi bu işle ilgili kişilerin ortalama standart olarak kullandığı değerleri aldım.

Trafo sacı özelliklerinden sarım hesabında kullanacağımız değerlerden ilki GAUSS değeridir. Bu değer gauss arasında olabiliyor. Sac kaliteli ise değer düşük, kalitesiz ise yüksek değerler seçilmelidir(ters orantı). Ayrıca trafo saclarının birleşmesinden meydana gelen NÜVE nin her spirinde ne kadarlık akım dönüştürebileceğimizi de bu değer belirliyor. Tavsiyem ülkemizde piyasada bulunan normal saclarda veya gauss alınması. Bu değer gereğinden yüksek alınırsa manyetik nüve ısınır. Benim gibi punta kaynak makinesi yapacaksanız ve aralıklarla kısa devrede çalışacak amatör kullanım için bir punta kaynak makinesi yapacaksanız gönül rahatlığı ile bu değeri veya olarak alabilirsiniz.

Gauss değerinin yüksek alınması iletkenin spir sayısını  azaltacak böylece daha az iletken kullanarak trafonun ucuza  imal edilmesine olanak sağlayacaktır. Bu yüzden gauss değeri, trafo uzun süreli çalışmayacaksa tavsiye edilenden daha küçük değerler seçilebilir. Ama siz yinede ne olursa olsun tavsiyelere uymaya çalışın.

Bir diğer hususta trafo sargısı için kullanılan emaye bobin telinin seçimidir. Günümüzde, çeşitli malzemelerden üretilen çeşitleri mevcut. Normalde elektriği ve ısıyı iyi iletebilmesinden dolayı bakır bobin telleri kullanılmalı. Ama bakırın pahalı olmasından dolayı birçok firma ve kişiler daha ucuz olan alüminyum ve alaşımlarından imal edilen telleri tercih etmektedir. Hatta bakır diye bakır kaplama alüminyum bobin teli satan insanlarda yok değil. Aldığınız telin bakır olmasına özen gösterin. Alüminyumun akımı iletme kapasitesi bakırdan daha az olduğu için iletkenin milimetre karede taşıyabileceği akı yoğunluğunu düşecek ve ters orantılı olarak kullanacağımız emaye bobin telinin çapı artacaktır. Evet Alüminyum maliyetleri düşürür ama elle sarım yapacağımız kalın bir bobin teliyle E şeklindeki trafo sacının aralarına gereken yeterli sarım sayısını yer kalmaması sebebiyle yapamama ihtimaliz büyük olacaktır.

Bakır kullanın. Evet Emaye bobin teliniz bakır olsun. 1 mm2 tekli bakır teli açık havada 15 ampere kadar ısınmadan akım taşıyabilir. Ama bildiğiniz gibi bizim emaye bobin tellerimiz açık havada durmuyor. Sargı sonucunda iletkenler üst üste biniyor ve iletkenin doğrudan havayla temas ederek kendi kendini soğutma şansı ortadan kalkıyor. Bu sebeple iletkende akımla oluşan ısı en içteki katmandan en dıştaki sarıma kadar telden tele aktarılarak ve her katman bir önceki katmandan almış olduğu ısıya kendi ısısını da katarak dışa doğru bir ısı akımı oluşturuyor. Ve bu şekilde akım geçtiğinde iletkenin öz direncinden kaynaklanan ısı,  en dıştaki katmana iletiliyor. Oradan da ısı  havaya aktarılarak trafo soğumuş oluyor. Bakırın özellikleri işte bu aşamada devreye giriyor. Bakır gümüşten sonra elektriği ve ısıyı en iyi ileten metal. Öz direnci daha düşük. Üzerinden akım geçtiğinde aynı çaptaki alüminyumdan daha az ısı üretiyor. Mesela 1 mm2 bakır tel 15 amperi ısınmadan taşıyabilir demiştik. Ancak 1 mm2 alüminyum tel ise 10 ampere kadar ısınmadan akım iletebilir. Ayrıca can alıcı bir başka özellikte bakır katman katman bobin sarımında, bobindeki ısıyı en dıştaki sarım katmanına daha iyi iletir ve ve iç katmanlarda ısı birikmesi olmadan iç katmanlar daha kolay soğur. Tüm bu sebeplerden ötürü iletkenin alüminyum yerine bakır olması daha ince bobin teli kullanımına müsaade eder. Buda bizim gibi elle sarım yapacak amatörler için büyük ve edinmemiz gereken bir avantaj. Trafo iletkeni olarak normalde bakır teller için 2- 2,5 amper  arasında akı yoğunluğu olması istenir. En baştan beri söylediğim gibi bu değerler trafonun kullanım alanına göre değişir. Ben punta kaynak makinesi için sık ve uzun süre kullanım olmayacağını düşündüm ve 3,5 değerini aldım. Aleti yaptıktan sonra fark ettim ki benim işimi gören amatör bir punta kaynak makinesi için akı  5 hatta 7 amperlik bir değer bile alınabilirmiş. Çünkü birincil sargı kısa devrede ne kadar çalışırsa çalışsın hiç ısınmadı. Hatta ılık bile olmadı hep buz gibi soğuktu. Evet aslında bu tam isteğimiz sonuç ama benim sorunum birincil sargıda değil ikincil sargının ısınması. Birincil sargıda bu değeri 3,5 alıp kalın bobin teli kullandığım için ikincil sargı için E şeklindeki trafo sacının arasında yeterli alan kalmadı bu sebeple ikincil sargının tel çapını olması gerekenin 5 de biri kadar almak zorunda kaldım. Buda ikincil sargının çok çabuk ısınmasına neden oluyor. Oluşan bu duruma rağmen işim görülse bile E şeklindeki trafo sacının aralıklarına sığacak şekilde her iki sargıda kullanılan iletkenlerin çaplarından eşit ölçüde feragat etmiş olsaydım ikincil sargıdaki bu çabuk ısınma problemini yarı yarıya az yaşamış olacaktım. Çünkü sorunu tek bir noktada toplamak ve odaklamak yerine iki noktaya eşit şekilde paylaştırmak bu durumda en akıllıca çözüm olacaktı.

 İşte buradaki akı yoğunluğunu kendi ihtiyacınıza göre belirlemeniz gerekiyor. Eğer tam yükte (kısa devre olmadan) uzun süre çalışacak bir trafo yapacaksanız bu değeri rahatlıkla 2,5 veya 3 arasında alabilirsiniz. 24 Saat kesintisiz çalışan bir trafo yapıyorsanız 2,5 veya daha altında bir değer kullanmanızda fayda var.

Trafonun ikincil sargısı için seçilecek iletkenin özelliği de tıpkı birincil sargı gibi aynı değerler üzerinden hesaplanmalıdır. Burada önemli olan, benim yaptığım gibi E şeklindeki trafo sacının arasında yer kalmamasından dolayı ikincil sargıda kullanılan sargının kesitini sadece ikincil sargıda küçültmek yerine her iki taraftan eşit oranda azaltmaktır. (Tabii ki en ideali hiçbir kısıtlama yapmamak ve hesaplar neyi gerektiriyorsa o şekilde yapmaktır). Aksi halde daha öncede belirtiğim gibi bir bölgede oluşan fazla ısıyı tekbir noktaya odaklamak istenmeyen bir sonuç çıkaracaktır. Bunun yerine diğer bölgelere eşit olacak şekilde paylaştırmak sorunun büyümesini engeller ve daha yüksek performans sağlayacaktır.

Evet, bu konuda söyleyeceklerim bu kadar. En başta Tranformatör (trafo) konusunda yeterli kitabi bilgiye sahip olduğunuzu varsaymıştık. Bu sebeple burada bahsedilen konuları da dikkate alarak, artık amacınıza uygun bir trafo tasarlayabileceğinizi düşünebilirsiniz. 

Görüşmek üzere.  

Excel ortamında oluşturduğum çok kullanışlı Transformatör Hsaplama Cevtveline ve bu cetveli tanıttığım yazıya, gösterilen bağlantıdan ulaşabilirsiniz: Bir Fazlı Transformatör Hesaplama Formüllü 

Rüzgar türbünü yapıyorum ( sayfa)

  • başol,n&#;veli sistemlerde zurnanın zırt dediği yer işte tam burası.

    soğutması olmayan alternat&#;rler i&#;in hz sınır seafoodplus.infoı olursa,edyy akımları alternat&#;r&#; yakana kadar ısıtmaya başlar.

    bir kere t&#;m arkadaşlar d&#;ş&#;k devirde y&#;ksek voltaj i&#;in mıknatısların g&#;&#;lerini y&#;ksek tutmakla kendi devirlerini kendileri azaltıyor.n&#;vesiz alternat&#;rler

    i&#;in y&#;ksek gauss avantaj ama n&#;veliler i&#;in &#;yle değil.(memox neden hep nn 38 kullanıyor)

    dikkat edersek r&#;zgar t&#;rbinleri hari&#; t&#;m jenerat&#;rler ve alternat&#;rler soğutma sistemleriyle donatılmıştır.

    kendi 14 kutuplu alternat&#;rlerimi devirde max.g&#;&#; &#;ıkışına g&#;re (belli oranda opsiyon da tanıyarak)etiket değerlerini belirliyorum.

    14 kutuplu bir alternat&#;r&#;n 3 fazının 6 ucunu ayırdıktan sonra bir ka&#;kez deneme yaptım devir de 20 dakika &#;alıştı dakika sonra alternat&#;r 50 derece
    ısındı !dolayısıyla ne kadar &#;evirirsek okadar alırız mantığı n&#;veli sistemler i&#;in zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEMOX ENERJİ -- 31 Aralık ; >




  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Teğmen
    Mesaj
    Bir proje i&#;in model ev yaptık &#;atısında g&#;neş enerji paneli olan evimiz hazır bah&#;esinde de r&#;zgar trib&#;n&#; olsun k&#;&#;&#;k bir lambayı ledi vs yaksın isteriz bize neler temin etmemizi &#;nerirsiniz. Resimli a&#;ıklamalı l&#;tfen olsun.
  • T&#;M FORUM KATILIMCILARININ YENİ YILINI KUTLARKEN BURADAN VEREBİLECEĞİM EN G&#;ZEL HEDİYE OLARAK İNSANLIK OLGUSUNU GELİŞTİRMEK İ&#;İN S&#;YLENMİŞ,AYRICA KENDİ KİŞİLİĞİMİ OLUŞTURMAK İ&#;İN BENİMSEDİĞİM &#;Ğ&#;TLERİ PAYLAŞMAK İSTEDİM.

    HERKESE SAYGILAR

    1) Size s&#;ylenen her şeyi ger&#;eğin s&#;zgecinden ge&#;irin, başkalarının sizi yanıltmasına izin

    vermeyin.

    2) Hatanızda ısrar etmeyin.

    3) Davranışlarınızda esnek olun, peşin h&#;k&#;mlerle hareket etmeyin.

    4) Emri vaki ye fırsat vermeyin. Aptalca kurnazlık yapanlar bunun ge&#;erli bir y&#;ntem

    olmadığını anlasınlar.

    5) Yazma, not alma ve şekillendirme alışkanlığı edinin.

    6) &#;ok y&#;nl&#; olun. Bir alandaki bir problemin &#;&#;z&#;m&#; i&#;in başka alanlardaki bilgilerinizi

    kullanın.

    7) Yapmak istediğiniz b&#;y&#;k değişiklikleri bir defada değil adım adım uygulayın.

    8) Espri anlayışınız zekanızı keskinleştirir.

    9) Hi&#;bir şeye k&#;r&#; k&#;r&#;ne inanmayın. Hayalperest olmayın , kendinizi aldatmayın.

    Kalıplaşmış d&#;ş&#;nceleri ş&#;pheyle karşılayın.

    10) Kendinize g&#;venin, hangi işin aksak tarafını g&#;r&#;rseniz “ben yaparım” diye ileri atılın.

    11) Sorunun &#;z&#;ne inin, doğru soruları sorun. Sorularınız basit, dolaysız ve odaklanmış

    olsun. Cevaplayanı somut ve a&#;ık bir yanıt vermeye mecbur bırakın.

    12) Bilgi toplayabileceğiniz herkesten yararlanmaya &#;alışın.

    13) Alanınızda şahsen tanımadığınız kişiler hakkında da bilgi toplayın.

    14) Kendini bilmeyen, başkalarını da tanıyamaz.

    15) Kendinizi de eleştirecek kadar olgun olun.

    16) Kendinizi devamlı kandırabilirsiniz, başkalarını ancak bir s&#;re yanıltabilirsiniz.

    17) K&#;t&#; haberlerin ve yanlış davranışların &#;rk&#;t&#;c&#; etkisine teslim olmayın.

    18) Olumsuz y&#;nde de olsa, zamanında cesur kararlar vermesini bilin.

    19) Zor bir durumla karşılaşsanız bile azminizden hi&#;bir şey kaybetmeyin.

    20) Başarılarda gururu yenmek, felaketlerde &#;mitsizliğe direnmek gerekir.

    21) Yorgunluk denilen şey mevcut değildir.

    22) Yanlış bir adım attığınızı fark ettiğinizde, geri &#;ekilmekten &#;ekinmeyin.

    23) S&#;zlerinizde ve yaptıklarınızda tutarlı olun. S&#;ylediklerinizi yaptıklarınızla destekleyin.

    24) Yapamayacağınız şeyleri telaffuz etmeyin. S&#;ylediğiniz şeyleri de mutlaka yapın.

    25) İnandırıcı, birleştirici ve toparlayıcı bir insan olun.

    26) Başkasından ne yardım, ne de destek bekleyin.

    27) Yapmamak “yapamam” demek ,“benliğimden, varlığımdan vazge&#;tim,beceriksizliği ve

    yeteneksizliği kabul ettim.” Demektir.

    28) Kendinize g&#;venirseniz, bilgi ve yeteneğiniz dahilindeki her şeyi yapabilirsiniz.

    29) Hi&#;bir şeyi oluruna veya tesad&#;fe bırakmayıseafoodplus.infoları &#;ok &#;nceden g&#;r&#;p, tedbirinizi

    alın.

    30) &#;nemli işler ve başarı hazırlıksız kazanılmaz.

    31) G&#;r&#;şeceğiniz kişilerin &#;zelliklerini, alışkanlıklarını daha &#;nceden araştırın.

    32) Kafanız bin bir fikirle, i&#;iniz bin bir ihtirasla kaynasa da hi&#;bir zaman aklınızın yolundan

    ayrılmayın.

    33) Her işte kesin rakam ve ayrıntı isteyin.

    34) Her işinizde temkinli hareket edin, hesapsız işler yapmayın.

    35) Kararları y&#;nlendirilmesi bilin. &#;evrenizi kendi g&#;r&#;ş&#;n&#;ze inandırıp, kararlarınızı

    sağlamlaştırın.

    36) Tartışmalarda karşınızdakine saldırmayın. Karşı tarafın ileri s&#;rd&#;ğ&#; kanıtları tek tek

    ele alıp, onları &#;&#;r&#;t&#;n.

    37) Kişilerin &#;zellikle stres altındaki davranışlarını inceleyin.

    38) Hayatta zor ve m&#;mk&#;n olmayan bir iş yoktur, yeter ki siz buna inanın.

    39) Yaptığınız işlerin doğruluğuna inanıyorsanız, karşınızdakilerin sizi tenkit etmesine

    katlanın.

    40) D&#;ş&#;ncelerinizi &#;evrenize a&#;ıklamak i&#;in bir rastlantıdan, bir olaydan yararlanın.

    41) Başarı, ancak o işle ilgili t&#;m &#;evrenin aynı noktaya odaklanması ile m&#;mk&#;n olur.

    42) &#;evrenizi yaptığınız işlere ikna eder, inandırırsanız işlerin daha kolay başarılmasını

    sağlarsınız.

    43) Karar ve harekette &#;abukluk karakterinizin bir &#;zelliği olsun.

    44) &#;abuk d&#;ş&#;n&#;n, &#;abuk ve kesin karar verin, &#;abuk hareket edin.

    45) İ&#;inde bulunduğumuz durum acil bir karar gerektiriyorsa, elinizdeki bilgilerin

    eksikliğine ve yanlışlığına bakmadan, en doğru kararı vermeye &#;zen g&#;sterin.

    46) B&#;y&#;k kararlarda “ge&#; kalmamak” kadar “erken davranmamak” da &#;nemlidir.

    Daima karar vermek i&#;in tam vaktini se&#;in.

    47) D&#;ş&#;ncelerinizi karşınızdakinin en g&#;zel anlayabileceği şekilde ifade edin.

    48) S&#;z&#;n&#;z&#; esirgemeyin, dolamba&#;lı yollara sapmayın, kısa ve kesin konuşun.

    49) D&#;ş&#;ncelerinizi yazıya d&#;kmeyi bir alışkanlık haline getirin.

    50) Her s&#;z&#;n&#;z belli bir amaca y&#;nelik olsun. D&#;ş&#;ncelerinize tam hakim olarak konuşun.

    51) Size karşı olan kişilerin başarılarını da tarafsız olarak yargılayın.

    52) Herkesi t&#;m artı ve eksileriyle birlikte g&#;r&#;n.

    53) G&#;z&#;n&#;zden b&#;y&#;k, k&#;&#;&#;k hi&#;bir şeyi ka&#;masın. İşlerin derinliğine girin. En k&#;&#;&#;k

    ayrıntıların bile &#;zerinde &#;zenle durun, ama hi&#;bir zaman ayrıntılara saplanıp kalmayın.

    54) Zihniniz hassas olsun. G&#;z&#;n&#;zden, aklınızdan hi&#;bir şey ka&#;masın. En basit şeylerden

    &#;ok &#;nemli sonu&#;lar &#;ıkarmasını bilin.

    55) &#;nemsiz sayılabilecek olayları bile irdeleyin ve bunlardan ders alın. &#;nemsiz sayılan

    dikkatsizlikler, insanları umursamazlığa alıştırır.

    56) Şahsen kızdığınız konularda bile karşınızdakini sonuna kadar sabırla dinleyin ve

    fikrini a&#;ık&#;a s&#;ylemesine izin verin.

    57) Hissi davranıp, gereksiz bir s&#;rt&#;şmeye girdiğinizde, sonradan olayı serinkanlılıkla

    değerlendirip, gerekli d&#;zeltmeleri yapmaktan ka&#;ınmayın.

    58) Kindar olmayın. B&#;ylece gereksiz acele davranışlara ihtiya&#; duymaz yararlı zamanı

    bekleyebilirsiniz.

    59) İnsan kaybetmek kolay ,insan kazanmak zordur. Karşınızdakiler art niyetli olmadık&#;a,

    onlarla farklı d&#;ş&#;ncelerde karşılaşmaya değil, ortak konularda uzlaşmaya &#;alışın.

    60) Haksızlıklara m&#;samaha g&#;stermeyin.

    61) Kendinizi işinize verin. İşinizde ciddi olun.

    62) İşten anlayan bir veya birka&#; kişiyi yanınıza alarak birlikte &#;alışın.

    63) G&#;sterişe &#;nem vermeyin. Tevazudan, doğallıktan ve samimilikten ayrılmayın.

    64) Ele aldığınız konuyu, konuşma ve davranışlarla iyice g&#;zden ge&#;irin.

    65) Unutma! &#;ğrenme hayat boyu s&#;rer.

    66) Bir işte yanınızdakileri motive etmenin en etkili yolu: o işte sizin &#;nc&#; olmanızdır.

    67) İlk defa yapılacak veya cesaret gerektiren işlerde ilk adımı daima siz atın.

    68) Başarı, tek bir kişinin gayreti ile değil, t&#;m &#;alışanların ortak gayretlerinin bir sistem

    i&#;inde ortak bir hedefe y&#;neltilmesi ve takım &#;alışması ile m&#;mk&#;n olur.

    69) Yaptığınız işlerde prensipleriniz olsun ve siz de bu prensiplere uygun hareket edin.

    Ancak o zaman inandırıcı olusunuz.

    70) Problemlere &#;&#;z&#;m aramadan &#;nce , problemleri doğru tanımlayalım. &#;oğunlukla

    problem &#;&#;zmenin en zor kısmı, ger&#;ek problemin ne olduğunu bulmaktır.

    71) Geniş &#;&#;z&#;m yollarına a&#;ık olun. En karışık sonu&#;ları en basit yollarla elde etmeye

    &#;alışın. Sorunun daima basit &#;&#;z&#;m&#;n&#; bulun.

    72) Bir işe başladığınız vakit, onun sonunu g&#;rmeden rahat etmeyin.

    73) Hangi yeni işi yapmaya niyetlenirseniz niyetlenin &#;nce başladığınız işleri bitirin.

    74) Daima hareket halinde bulunun, elinizden hi&#;bir şey kurtulmasın.

    75) Plan hedefe ulaşmak i&#;in bir yol haritasıdır. Planı yaparken, hedeften geriye doğru

    gelin. Planlamayı başaramazsanız, başarısızlığı planlarsınız.

    76) Hi&#;bir şeyi oluruna veya tesad&#;fe bırakmayın. Uygulanması m&#;mk&#;n olan fikirlerinizi

    devre devre uygulayın.

    77) Bir şeyin yapılmamış olması, yapılmayacağının ispatı değildir. Eski problemlere de yeni

    &#;&#;z&#;mler arayın.

    78) Zoru zorlayın. Heyecanlı hedeflerin, iddialı problemlerin &#;zerine gidin.

    79) Kendinizi başkalarının sınırlarıyla sınırlamayın.

    80) Yaptığınız işlerde “ilk” olmaktan &#;ekinmeyin.

    81) T&#;m riskleri değerlendirdikten sonra , başaracağınıza inanıyorsanız sorumluluğu

    almakta teredd&#;t etmeyin.

    82) M&#;cadeleli zaferin ilk anahtarı, karşınızdakinin niyetini keşfetmektir.

    83) Yanlış bir projeden d&#;zg&#;n bir şekilde &#;ekilebilmek, zafer kadar &#;nemlidir.

    84) Her &#;nerinizi, her adımınızı bir s&#;re kafanızda saklayın,uzun uzun d&#;ş&#;n&#;n, iyice

    olgunlaştırın sonra ortaya atın.

    85) Keskin bir g&#;r&#;ş ve yanılmaz bir muhakeme ile olacak şeyleri &#;nceden g&#;r&#;n.

    86) Sorunları daha ortaya &#;ıkmadan tespit edin ve tedbirlerinizi alın, &#;&#;nk&#; geciktiğiniz

    zaman sorunları &#;&#;zmek zorlaşır.

    87) D&#;ş&#;ncelerinize sınır tanımayın, asla dar kalıplar i&#;inde d&#;ş&#;nmeyin. Her konuyu kendi

    b&#;t&#;nl&#;ğ&#; i&#;inde ele alın.

    88) D&#;ş&#;nceleriniz yaptıklarınızın, yaptıklarınız ise d&#;ş&#;nd&#;klerinizin y&#;nlendiricisi olsun.

    89) Yaratıcı fikirlerin, &#;nemi b&#;y&#;kt&#;r, fakat &#;nemli olan fikirleri eyleme d&#;n&#;şt&#;rebilmektir.

    90) Hadiselerden, gelişmelerden, yeniliklerden azami şekilde faydalanmasını bilin.

    91) D&#;ş&#;nd&#;ğ&#;n&#;z şeyleri hayata ge&#;irmek i&#;in harekete ge&#;in.

    92) Daha az kaynakla, daha az zamanda, daha &#;ok şeyler başarabilirsiniz.

    93) Zemini ve zamanı kollayın.

    94) Davranış ve &#;alışmalarınızda gecikmeye yer vermeyin, s&#;ratli olun ama gerekirse kısa

    d&#;n&#;şler yapın.

    95) G&#;revlerin tamamlanması i&#;in mutlaka s&#;re koyun.

    96) Her olayı kendi saatinde oluşturun.

    97) Tasarladığınız işlerden herhangi birinin ger&#;ekleştirme sırası geldi mi, bu fırsatı bir an

    bile ka&#;ırmayın.

    98) B&#;y&#;k başarılar bazen bir an i&#;inde &#;ıkan ve derhal davranarak istifade edilmediği

    takdirde yok olacak bir fırsat meselesidir.

    99) Tam vakti gelmedik&#;e ve ortamını oluşturmadık&#;a i&#;inizi tam olarak a&#;mayın.

    ) Gerektiğinde kenara &#;ekilmesini bilin. Bazen sizden &#;st makamda bulunan ikinci sınıf

    sınıf insanların arkasında kalıp başarı kazanmayı bilin.

    ) Kendini yetersiz g&#;ren insan teredd&#;t i&#;inde beklerken, girişimci insan; hata yapmaktan korkmadığından daha &#;st&#;n

    hale gelir .

    ) İnsanım, &#;yleyse &#;zg&#;r&#;m, &#;zg&#;rsem sorumlu olmalıyım. seafoodplus.info Sartre

    ) Başarının sırrı başkalarının bilmediklerini bilmektir. Aristotle

    ) &#;nemli olan ger&#;eği ele ge&#;irmek değil, takip etmektir. seafoodplus.infoini




  • Teğmen
    Mesaj
    &#;okenerjik,

    Nasıl ak&#;l&#; sistemlerde sorun olmaz, elinde kw t&#;rbin var ve 24 volt amper de ak&#; grubun var. amperle şarj edeceksin 25 voltlarda, 0,25 ohm bir y&#;k&#;n var şimdi. senin testlerinde ise 30 ohm y&#;k vardı ki bu sayede voltlara &#;ıkabiliyordun, alternat&#;r yanmıyordu falan.. daha da 3 fazı doğrultup birleştirdiğimizi d&#;ş&#;nm&#;yorum sen bi tablona ohmluk bir y&#;k koy bakalım nolcak :))
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: angorapardus

    &#;okenerjik,

    Nasıl ak&#;l&#; sistemlerde sorun olmaz, elinde kw t&#;rbin var ve 24 volt amper de ak&#; grubun var. amperle şarj edeceksin 25 voltlarda, 0,25 ohm bir y&#;k&#;n var şimdi. senin testlerinde ise 30 ohm y&#;k vardı ki bu sayede voltlara &#;ıkabiliyordun, alternat&#;r yanmıyordu falan.. daha da 3 fazı doğrultup birleştirdiğimizi d&#;ş&#;nm&#;yorum sen bi tablona ohmluk bir y&#;k koy bakalım nolcak :))



    uyanıklık yapma, ak&#;l&#; sistem sorun olmaz dediysek, ak&#; bankasından bahsetmedik:)

    24v a =24kw eder

    sen 24 kw ak&#; grubunu, kw alternat&#;rle beslemeye &#;alışırsan, hele ki şarj kontrolu kullanmıyorsan olmaz. s&#;rekli ve full şarj yapabilmek i&#;in alternator de 24 kw kapasitede olmalı en az. neden? &#;&#;nk&#; hep s&#;yl&#;yorum: verimli iş yapmak i&#;in, alternat&#;r kapasitesi, y&#;k kapasitesinin en az 10 katı olmalı. burada kapasiteden kastım da alternat&#;r i&#; direnci. aynı ak&#; gibi, 12v 10a isteyen bir y&#;ke 12v ah kapasite ak&#; bağlamalısın hem daha verimli (%90) hem de daha uzun s&#;re hem de daha az ısınmalı iş yapar. hatta 12v a bir ak&#; bağlarsan o ak&#; %99 verimle &#;alışacaktır. alternator i&#;in de bu b&#;yledir. hem daha verimli hem de daha az ısınmalı &#;alışır.

    24v a ak&#; (kw) i&#;in ise bu alternator zorlanmaz. diren&#; /24=ohm &#;&#;nk&#;. ve 10 adet bağlasan da ohm olur ki, bunun karşısına ohm i&#;dirence sahip bir alternat&#;r koymalısın!

    aşağıda tablosu var. 4mm telden aynı alternatoru daha az spirle sarıyorsun ve aynı devirde 26v alıyorsun, alternator i&#; direnci ohm oluyor. tek faz i&#;in. alternator akımı a ki 12mm2 kesit alanı i&#;in gayet normal sayılır.

    10 ak&#; bağladığında kw tek fazdan ak&#; bankasını doldurabilirsin.
    3faz kw yapar, verim de %91, daha ne olsun?



     Rüzgar türbünü yapıyorum


     Rüzgar türbünü yapıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokenerjik -- 1 Ocak ; >




  • Teğmen
    Mesaj
    Baya bi zorlama olmuş :)) amp 26 voltu bi de hangi kabloyla kayıpsız nereye taşıyacaksın onu da s&#;le de olsun bitsin.. &#;stelik şarj voltajı i&#;in nominal hızı bekleyip duracağız, daha bir &#;ok sorun sayarım sana

    Sorun basit kw alternat&#;r&#;n var ve istediğin ak&#; grubunu bağla, direncin muhtemelen 30 ohmun &#;ok &#;ok altında, o halde alternat&#;r&#;n&#; hesaplarken 30 ohma g&#;re kw demiştin ya, artık kw değil Şu halde yapılması gereken şey y&#;k direncini 30 ohm g&#;sterip alternat&#;r&#; nasıl kandıracağız. Bunu bug&#;nk&#; şarj devreleri nasıl yapıyor, buna empedans uyarlama diyebiliriz.. Bu kw bu şekilde elde edildikten sonra artık ak&#; voltajına ve amperine g&#;re şarjı ayarlamak başka bir şey

    Yani alternat&#;r akım ve voltajı basmaz, y&#;k &#;eker, neye g&#;re karşılıklı diren&#;lere g&#;re Her bir r&#;zgar hızında ve ak&#;n&#;n doluluk durumuna g&#;re bu işi daha da profesyonel d&#;ş&#;nebiliriz, burada kullanılması gereken "g&#;&#; harcamayan sahte! diren&#;lerle" durum ayarlaması yapılması lazım da g&#;&#; elektroniğinden anlayan birisi bize yardımcı olabilir

    Hatta bana &#;yle geliyor ki alternat&#;r&#;n bu şekilde ultrasonu &#;ekilmeden ezbere şarj &#;nitesi kullanmek da mantıklı değil Belki de şarj devreleri bunu başka t&#;rl&#; ayarlıyordur ama biliyorum desem yalan olur




  • Yüzbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: MEMOX ENERJİ

    T&#;M FORUM KATILIMCILARININ YENİ YILINI KUTLARKEN BURADAN VEREBİLECEĞİM EN G&#;ZEL HEDİYE OLARAK İNSANLIK OLGUSUNU GELİŞTİRMEK İ&#;İN S&#;YLENMİŞ,AYRICA KENDİ KİŞİLİĞİMİ OLUŞTURMAK İ&#;İN BENİMSEDİĞİM &#;Ğ&#;TLERİ PAYLAŞMAK İSTEDİM.

    HERKESE SAYGILAR

    1) Size s&#;ylenen her şeyi ger&#;eğin s&#;zgecinden ge&#;irin, başkalarının sizi yanıltmasına izin

    vermeyin.

    2) Hatanızda ısrar etmeyin.

    3) Davranışlarınızda esnek olun, peşin h&#;k&#;mlerle hareket etmeyin.

    4) Emri vaki ye fırsat vermeyin. Aptalca kurnazlık yapanlar bunun ge&#;erli bir y&#;ntem

    olmadığını anlasınlar.

    5) Yazma, not alma ve şekillendirme alışkanlığı edinin.

    6) &#;ok y&#;nl&#; olun. Bir alandaki bir problemin &#;&#;z&#;m&#; i&#;in başka alanlardaki bilgilerinizi

    kullanın.

    7) Yapmak istediğiniz b&#;y&#;k değişiklikleri bir defada değil adım adım uygulayın.

    8) Espri anlayışınız zekanızı keskinleştirir.

    9) Hi&#;bir şeye k&#;r&#; k&#;r&#;ne inanmayın. Hayalperest olmayın , kendinizi aldatmayın.

    Kalıplaşmış d&#;ş&#;nceleri ş&#;pheyle karşılayın.

    10) Kendinize g&#;venin, hangi işin aksak tarafını g&#;r&#;rseniz “ben yaparım” diye ileri atılın.

    11) Sorunun &#;z&#;ne inin, doğru soruları sorun. Sorularınız basit, dolaysız ve odaklanmış

    olsun. Cevaplayanı somut ve a&#;ık bir yanıt vermeye mecbur bırakın.

    12) Bilgi toplayabileceğiniz herkesten yararlanmaya &#;alışın.

    13) Alanınızda şahsen tanımadığınız kişiler hakkında da bilgi toplayın.

    14) Kendini bilmeyen, başkalarını da tanıyamaz.

    15) Kendinizi de eleştirecek kadar olgun olun.

    16) Kendinizi devamlı kandırabilirsiniz, başkalarını ancak bir s&#;re yanıltabilirsiniz.

    17) K&#;t&#; haberlerin ve yanlış davranışların &#;rk&#;t&#;c&#; etkisine teslim olmayın.

    18) Olumsuz y&#;nde de olsa, zamanında cesur kararlar vermesini bilin.

    19) Zor bir durumla karşılaşsanız bile azminizden hi&#;bir şey kaybetmeyin.

    20) Başarılarda gururu yenmek, felaketlerde &#;mitsizliğe direnmek gerekir.

    21) Yorgunluk denilen şey mevcut değildir.

    22) Yanlış bir adım attığınızı fark ettiğinizde, geri &#;ekilmekten &#;ekinmeyin.

    23) S&#;zlerinizde ve yaptıklarınızda tutarlı olun. S&#;ylediklerinizi yaptıklarınızla destekleyin.

    24) Yapamayacağınız şeyleri telaffuz etmeyin. S&#;ylediğiniz şeyleri de mutlaka yapın.

    25) İnandırıcı, birleştirici ve toparlayıcı bir insan olun.

    26) Başkasından ne yardım, ne de destek bekleyin.

    27) Yapmamak “yapamam” demek ,“benliğimden, varlığımdan vazge&#;tim,beceriksizliği ve

    yeteneksizliği kabul ettim.” Demektir.

    28) Kendinize g&#;venirseniz, bilgi ve yeteneğiniz dahilindeki her şeyi yapabilirsiniz.

    29) Hi&#;bir şeyi oluruna veya tesad&#;fe bırakmayıseafoodplus.infoları &#;ok &#;nceden g&#;r&#;p, tedbirinizi

    alın.

    30) &#;nemli işler ve başarı hazırlıksız kazanılmaz.

    31) G&#;r&#;şeceğiniz kişilerin &#;zelliklerini, alışkanlıklarını daha &#;nceden araştırın.

    32) Kafanız bin bir fikirle, i&#;iniz bin bir ihtirasla kaynasa da hi&#;bir zaman aklınızın yolundan

    ayrılmayın.

    33) Her işte kesin rakam ve ayrıntı isteyin.

    34) Her işinizde temkinli hareket edin, hesapsız işler yapmayın.

    35) Kararları y&#;nlendirilmesi bilin. &#;evrenizi kendi g&#;r&#;ş&#;n&#;ze inandırıp, kararlarınızı

    sağlamlaştırın.

    36) Tartışmalarda karşınızdakine saldırmayın. Karşı tarafın ileri s&#;rd&#;ğ&#; kanıtları tek tek

    ele alıp, onları &#;&#;r&#;t&#;n.

    37) Kişilerin &#;zellikle stres altındaki davranışlarını inceleyin.

    38) Hayatta zor ve m&#;mk&#;n olmayan bir iş yoktur, yeter ki siz buna inanın.

    39) Yaptığınız işlerin doğruluğuna inanıyorsanız, karşınızdakilerin sizi tenkit etmesine

    katlanın.

    40) D&#;ş&#;ncelerinizi &#;evrenize a&#;ıklamak i&#;in bir rastlantıdan, bir olaydan yararlanın.

    41) Başarı, ancak o işle ilgili t&#;m &#;evrenin aynı noktaya odaklanması ile m&#;mk&#;n olur.

    42) &#;evrenizi yaptığınız işlere ikna eder, inandırırsanız işlerin daha kolay başarılmasını

    sağlarsınız.

    43) Karar ve harekette &#;abukluk karakterinizin bir &#;zelliği olsun.

    44) &#;abuk d&#;ş&#;n&#;n, &#;abuk ve kesin karar verin, &#;abuk hareket edin.

    45) İ&#;inde bulunduğumuz durum acil bir karar gerektiriyorsa, elinizdeki bilgilerin

    eksikliğine ve yanlışlığına bakmadan, en doğru kararı vermeye &#;zen g&#;sterin.

    46) B&#;y&#;k kararlarda “ge&#; kalmamak” kadar “erken davranmamak” da &#;nemlidir.

    Daima karar vermek i&#;in tam vaktini se&#;in.

    47) D&#;ş&#;ncelerinizi karşınızdakinin en g&#;zel anlayabileceği şekilde ifade edin.

    48) S&#;z&#;n&#;z&#; esirgemeyin, dolamba&#;lı yollara sapmayın, kısa ve kesin konuşun.

    49) D&#;ş&#;ncelerinizi yazıya d&#;kmeyi bir alışkanlık haline getirin.

    50) Her s&#;z&#;n&#;z belli bir amaca y&#;nelik olsun. D&#;ş&#;ncelerinize tam hakim olarak konuşun.

    51) Size karşı olan kişilerin başarılarını da tarafsız olarak yargılayın.

    52) Herkesi t&#;m artı ve eksileriyle birlikte g&#;r&#;n.

    53) G&#;z&#;n&#;zden b&#;y&#;k, k&#;&#;&#;k hi&#;bir şeyi ka&#;masın. İşlerin derinliğine girin. En k&#;&#;&#;k

    ayrıntıların bile &#;zerinde &#;zenle durun, ama hi&#;bir zaman ayrıntılara saplanıp kalmayın.

    54) Zihniniz hassas olsun. G&#;z&#;n&#;zden, aklınızdan hi&#;bir şey ka&#;masın. En basit şeylerden

    &#;ok &#;nemli sonu&#;lar &#;ıkarmasını bilin.

    55) &#;nemsiz sayılabilecek olayları bile irdeleyin ve bunlardan ders alın. &#;nemsiz sayılan

    dikkatsizlikler, insanları umursamazlığa alıştırır.

    56) Şahsen kızdığınız konularda bile karşınızdakini sonuna kadar sabırla dinleyin ve

    fikrini a&#;ık&#;a s&#;ylemesine izin verin.

    57) Hissi davranıp, gereksiz bir s&#;rt&#;şmeye girdiğinizde, sonradan olayı serinkanlılıkla

    değerlendirip, gerekli d&#;zeltmeleri yapmaktan ka&#;ınmayın.

    58) Kindar olmayın. B&#;ylece gereksiz acele davranışlara ihtiya&#; duymaz yararlı zamanı

    bekleyebilirsiniz.

    59) İnsan kaybetmek kolay ,insan kazanmak zordur. Karşınızdakiler art niyetli olmadık&#;a,

    onlarla farklı d&#;ş&#;ncelerde karşılaşmaya değil, ortak konularda uzlaşmaya &#;alışın.

    60) Haksızlıklara m&#;samaha g&#;stermeyin.

    61) Kendinizi işinize verin. İşinizde ciddi olun.

    62) İşten anlayan bir veya birka&#; kişiyi yanınıza alarak birlikte &#;alışın.

    63) G&#;sterişe &#;nem vermeyin. Tevazudan, doğallıktan ve samimilikten ayrılmayın.

    64) Ele aldığınız konuyu, konuşma ve davranışlarla iyice g&#;zden ge&#;irin.

    65) Unutma! &#;ğrenme hayat boyu s&#;rer.

    66) Bir işte yanınızdakileri motive etmenin en etkili yolu: o işte sizin &#;nc&#; olmanızdır.

    67) İlk defa yapılacak veya cesaret gerektiren işlerde ilk adımı daima siz atın.

    68) Başarı, tek bir kişinin gayreti ile değil, t&#;m &#;alışanların ortak gayretlerinin bir sistem

    i&#;inde ortak bir hedefe y&#;neltilmesi ve takım &#;alışması ile m&#;mk&#;n olur.

    69) Yaptığınız işlerde prensipleriniz olsun ve siz de bu prensiplere uygun hareket edin.

    Ancak o zaman inandırıcı olusunuz.

    70) Problemlere &#;&#;z&#;m aramadan &#;nce , problemleri doğru tanımlayalım. &#;oğunlukla

    problem &#;&#;zmenin en zor kısmı, ger&#;ek problemin ne olduğunu bulmaktır.

    71) Geniş &#;&#;z&#;m yollarına a&#;ık olun. En karışık sonu&#;ları en basit yollarla elde etmeye

    &#;alışın. Sorunun daima basit &#;&#;z&#;m&#;n&#; bulun.

    72) Bir işe başladığınız vakit, onun sonunu g&#;rmeden rahat etmeyin.

    73) Hangi yeni işi yapmaya niyetlenirseniz niyetlenin &#;nce başladığınız işleri bitirin.

    74) Daima hareket halinde bulunun, elinizden hi&#;bir şey kurtulmasın.

    75) Plan hedefe ulaşmak i&#;in bir yol haritasıdır. Planı yaparken, hedeften geriye doğru

    gelin. Planlamayı başaramazsanız, başarısızlığı planlarsınız.

    76) Hi&#;bir şeyi oluruna veya tesad&#;fe bırakmayın. Uygulanması m&#;mk&#;n olan fikirlerinizi

    devre devre uygulayın.

    77) Bir şeyin yapılmamış olması, yapılmayacağının ispatı değildir. Eski problemlere de yeni

    &#;&#;z&#;mler arayın.

    78) Zoru zorlayın. Heyecanlı hedeflerin, iddialı problemlerin &#;zerine gidin.

    79) Kendinizi başkalarının sınırlarıyla sınırlamayın.

    80) Yaptığınız işlerde “ilk” olmaktan &#;ekinmeyin.

    81) T&#;m riskleri değerlendirdikten sonra , başaracağınıza inanıyorsanız sorumluluğu

    almakta teredd&#;t etmeyin.

    82) M&#;cadeleli zaferin ilk anahtarı, karşınızdakinin niyetini keşfetmektir.

    83) Yanlış bir projeden d&#;zg&#;n bir şekilde &#;ekilebilmek, zafer kadar &#;nemlidir.

    84) Her &#;nerinizi, her adımınızı bir s&#;re kafanızda saklayın,uzun uzun d&#;ş&#;n&#;n, iyice

    olgunlaştırın sonra ortaya atın.

    85) Keskin bir g&#;r&#;ş ve yanılmaz bir muhakeme ile olacak şeyleri &#;nceden g&#;r&#;n.

    86) Sorunları daha ortaya &#;ıkmadan tespit edin ve tedbirlerinizi alın, &#;&#;nk&#; geciktiğiniz

    zaman sorunları &#;&#;zmek zorlaşır.

    87) D&#;ş&#;ncelerinize sınır tanımayın, asla dar kalıplar i&#;inde d&#;ş&#;nmeyin. Her konuyu kendi

    b&#;t&#;nl&#;ğ&#; i&#;inde ele alın.

    88) D&#;ş&#;nceleriniz yaptıklarınızın, yaptıklarınız ise d&#;ş&#;nd&#;klerinizin y&#;nlendiricisi olsun.

    89) Yaratıcı fikirlerin, &#;nemi b&#;y&#;kt&#;r, fakat &#;nemli olan fikirleri eyleme d&#;n&#;şt&#;rebilmektir.

    90) Hadiselerden, gelişmelerden, yeniliklerden azami şekilde faydalanmasını bilin.

    91) D&#;ş&#;nd&#;ğ&#;n&#;z şeyleri hayata ge&#;irmek i&#;in harekete ge&#;in.

    92) Daha az kaynakla, daha az zamanda, daha &#;ok şeyler başarabilirsiniz.

    93) Zemini ve zamanı kollayın.

    94) Davranış ve &#;alışmalarınızda gecikmeye yer vermeyin, s&#;ratli olun ama gerekirse kısa

    d&#;n&#;şler yapın.

    95) G&#;revlerin tamamlanması i&#;in mutlaka s&#;re koyun.

    96) Her olayı kendi saatinde oluşturun.

    97) Tasarladığınız işlerden herhangi birinin ger&#;ekleştirme sırası geldi mi, bu fırsatı bir an

    bile ka&#;ırmayın.

    98) B&#;y&#;k başarılar bazen bir an i&#;inde &#;ıkan ve derhal davranarak istifade edilmediği

    takdirde yok olacak bir fırsat meselesidir.

    99) Tam vakti gelmedik&#;e ve ortamını oluşturmadık&#;a i&#;inizi tam olarak a&#;mayın.

    ) Gerektiğinde kenara &#;ekilmesini bilin. Bazen sizden &#;st makamda bulunan ikinci sınıf

    sınıf insanların arkasında kalıp başarı kazanmayı bilin.

    ) Kendini yetersiz g&#;ren insan teredd&#;t i&#;inde beklerken, girişimci insan; hata yapmaktan korkmadığından daha &#;st&#;n

    hale gelir .

    ) İnsanım, &#;yleyse &#;zg&#;r&#;m, &#;zg&#;rsem sorumlu olmalıyım. seafoodplus.info Sartre

    ) Başarının sırrı başkalarının bilmediklerini bilmektir. Aristotle

    ) &#;nemli olan ger&#;eği ele ge&#;irmek değil, takip etmektir. seafoodplus.infoini





    Cok guzel sozler, sizlerinde Yeni yiliniz kutlu olsun daha nice yillara




  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: angorapardus

    Baya bi zorlama olmuş :)) amp 26 voltu bi de hangi kabloyla kayıpsız nereye taşıyacaksın onu da s&#;le de olsun bitsin..


    eğer bir soru soruyorsan, cevabını veremediğin bir yanı da olmalı ki her soruna bir cevap verelim: amper 26 voltu ister trafodan ge&#;ir ister kalın tel kullan, ister ak&#;leri alternat&#;r&#;n dibine kur, istersen de ak&#;leri seri bağla, alternator voltajını y&#;ksek tut, buna sen de bu işin i&#;indeki biri olarak cevap bulabilirsin sanıyorum, ben sadece verili değerlerle, direkt alternatorden bu işi yapmaya kalkarsan, ortaya ne &#;ıkıyor onu g&#;stermeye &#;alışıyorum, yoksa şarj &#;nitesinin redresorun vs bu olaya bir katkısı olmaz diyemem. işi yokuşa s&#;r ama kendin de bu sorunu nasıl aşarım diye azıcık d&#;ş&#;n l&#;tfen.

    oldu bitti mi şimdi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokenerjik -- 1 Ocak ; >




  • Yüzbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: angorapardus

    Şu halde yapılması gereken şey y&#;k direncini 30 ohm g&#;sterip alternat&#;r&#; nasıl kandıracağız. Bunu bug&#;nk&#; şarj devreleri nasıl yapıyor, buna empedans uyarlama diyebiliriz..

    alternatoru kandırmak diye birşey olmaz. fizik bilimini kandıramazsın. ama varsa yaptığım hesapta bir yanlış ancak onun &#;zerinden konuşabiliriz. ortada bir sorun g&#;r&#;yorsan da bunu hissi argumanların dışında somut formullerle ortaya koyarsan bir yere varabiliriz. aku doldurma işi zaten başlı başına bir olay ki alternatorle ak&#; arasında zaten bir şarj kontrol &#;nitesi olmalı. hızlı şarj diye birşey de duymuş olmalısın ki, normal dolumdan 10 kat hızlı dolum yapabilirsin ek d&#;zeneklerle. ama bunlar hile falan değil. hangi hileyi yaparsan yap ne y&#;k&#;n direncini ne de alternatorun direncini değiştiremezsin. aktarabileceğin kw bir g&#;&#; varsa arkanda ve yine bu g&#;c&#; ak&#;n&#;n anlayacağı dilden ona ulaştırabiliyorsan sorun yok demektir.

    ayrıca ak&#;y&#; bir yana koy, elinde 12v watt ampul varsa ve bunları alternatorden direkt gelen enerjiyle bir şekilde yakman gerekirse, burda bir hile mi yaratacaksın? bir &#;eşit erke d&#;nergeci mi arıyorsun burada da?




  • adaş şu tel hesabını bir t&#;rl&#; &#;ğrenemedin :)

    ''son derece karışık hesabı ve form&#;lleri olan'' emaye kaplı bakır bobin teli formundaki iletkenlerin &#;ap,kesit alanı,metre & ohm,ağırlık gibi karşılaştırmaların olduğu

    bir &#;izelgeyi netten kopyalayıp ekliyorum !

     Rüzgar türbünü yapıyorum
  • Teğmen
    Mesaj
    &#;okenerjik,

    ben bu işi tamamen duygusal! yaptığım i&#;in yorumlarımda hislerimi bulman &#;ok normal .. :) kanat yaptım, %50 verimli, alternat&#;r yaptım %95 verimli, ancak ak&#; şarj etmede kullanacağım ve tıkandum.. :)) 30 ohm y&#;ke g&#;re planlama yapmıştım, şimdi diyorsun ki lambaları yak da g&#;nd&#;z g&#;z&#; neden yakayım o lambaları boşuna.. lambaları yakalım : seri bağlantı yapılan bir statorda bağlı 2 fazın bir diğeri ne işe yarar, diren&#; değil midir? diğerinin &#;rettiği aynı omaja sahip seri bağlı diğerinde neden harcanmadı? end&#;ktif ve kapasitif y&#;kler g&#;&#; harcar mı? 30 ohmluk bir bobin sarıp şarj &#;nitesinin yanına koysam istediğimi almış olur muyum? Burada ben bir endişe duymuyorum bu işin bir nevi analog &#;&#;z&#;m&#;, diyorum ki g&#;&#; elektroniğinde bu işin bir &#;&#;z&#;m&#; var mı, PWM falan nedir, yoksa bunlar ezbere mi şarj &#;niteleri yapıyorllar mantık nedir, anlamadığım şey bu? Neyse yakında onu da anlarım elllammm. :))




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞEF34

    4 x 1,1 mm. tel 2,2 mm yapar. Elimde 2 ayrı cetvel var. Birinde m/ohm = 0, ohm. Diğerinde ise ve memox senin g&#;nderdiğinde ise m/ohm=0,42 ohm diyor.

    0,'e g&#;re ,9 mt. oluyor. 0,42!ye g&#;re ise mt. oluyor.

    heee tablo varmıy dı,pardon ozaman :)

    adaş benim tablonun &#;zerinde 0 derecede diyor, 0 derece ifadesi ısı derecesi ise fark oradan &#;ıkıyordur
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Çavuş
    80 Mesaj
  • jenerat&#;rler ve oto alternat&#;rleri aynı mantıkla &#;alışıseafoodplus.info,statordan &#;ekilen akım yaklaşık %5 i kadar dc akım & gerilim uygulanarak rotor sacları &#;zerinde N-S kutuplar oluşturulur.

    jenerat&#;rlerde,&#;retime başlayabilmek i&#;in 3 ana y&#;ntem kullanılabilir.

    1. &#;oğunlukla uygulanan atık mıknatısiyet seafoodplus.info sargılarına uygulanan + - zamanla enerji kesilse bile rotor sacları &#;zerinde zayıf bir mıknatıslanma
    bırakıseafoodplus.info s&#;re kullanılamayan jenerat&#;rlerde bu mıknatısıyet zamanla kaybolacağı i&#;in bir ka&#; yılda bir kullanılan jenerat&#;rlerde enerji &#;retememe gibi sorunlarla karşılaşılabilir.

    seafoodplus.infot&#;r&#; tahrik eden benzinli veya dizel motorun kendi elektrik sisteminden enerji alınarak rotorda manyetik alan oluşturulabilir.

    3. rotor &#;zerine her kutuba 1 kalıcı mıknatıs yapıştırılarak yine uyartım akımı elde edilebilir.

    rotorda başlangı&#;taki mıknatıslanma &#;ok g&#;&#;l&#; olmak zorunda değseafoodplus.info seafoodplus.infot&#;rlerde devir ne kadar y&#;ksekse gauss şiddeti okadar azdır.
    &#;yle olmasına rağmen stator &#;evresinde ve rotora y&#;nlendirilmiş soğutma ama&#;lı hava akışını g&#;rebilirsiniz




  • Çavuş
    82 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: malisert32

    Sizler soruları webde araştırırken ben devam edeyim;

    Bu hobiye başlamadan &#;nce benim hobim;uydu, uydu internet ve şifreli kanalları seafoodplus.info &#;&#;zmekdi.O hobininde sonuna vardım,sıfırına indim sayılıseafoodplus.info şimdilerde nadir ilgileniyorum,bu hobi ağır basıyor.

    &#;zetle;dış &#;lke merkezli HD yayınlarda yakaladığım bu hobimle ilgili videoları ay &#;nce kayıt etmiştim.R&#;zg&#;rdan,sudan g&#;&#; &#;retme konularında elimde bol bol HD kayıtlar var,arasıra izlerim.

    İşte bu resimde r&#;zg&#;rla &#;alışan un değirmeninin y&#;n&#;n&#;n nasıl değiştirildiği g&#;seafoodplus.info devasa pervaneli sistemin y&#;n değiştirmesine hayran kaldım,demek ki,isteyince oluyor değilmi?

     Rüzgar türbünü yapıyorum


    dostum o videoları bizimlede paylaşırmısın?nete y&#;klermisin bizde izleyelim:)




  • Çavuş
    80 Mesaj
    Araştırdığım kadarıyla jenarat&#;rlerde senkron makine tarzı bir uygulama var. d/dk altında &#;retim pek m&#;mk&#;n değil , illede turu artırmam i&#;in bir dişli kutusu kullanmam seafoodplus.info ben bunu dikey uygulamak istiyorum ka&#;a ka&#; red&#;kt&#;r kullanmalıyım?
  • yeni mesaja gitYeni mesaj

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir