elektronik sim nedir / e-SIM Nedir? e-SIM Nasıl Çalışır?

Elektronik Sim Nedir

elektronik sim nedir

E-SIM Nedir? Nasıl Kullanılır?

Mobil

E-SIM, birkaç yıldır iPhone gibi bazı telefon markalarının desteklediği bir teknoloji. Uzun süredir konuşulan  ve sonunda değiştirilebilir SIM kartın yerini alabilecek bu yeni teknoloji, yılından bu yana Turkcell&#;de mevcut. Ancak henüz Türkiye&#;de bu teknolojiyi destekleyen telefon sayısı sınırlı olsa da Turkcell e-SIM hizmeti sağlayarak kullanıcılara bu yeni teknolojiden faydalanma imkanı sunuyor. Bu nedenle &#;gömülü SIM karta&#; daha yakından bakmanın zamanı geldi. İşte E-SIM denince akla gelen tüm sorulan yanıtlarını bulabileceğiniz E-SIM rehberimiz!

E-SIM Nedir?

Yeni bir SIM kartınız olduğunda tüm telefon numaralarınızı manuel olarak aktarmanız gerekirdi. Neyse ki, e-SIM bu gibi ekstra işlemleri ortadan kaldıran yeni bir teknoloji sunar. Çünkü &#;e-SIM&#; basitçe &#;gömülü SIM&#; anlamına gelir ve artık fiziksel bir SIM kart kullanmanıza gerek kalmaz. Abonelikten kullanıma kadar son derece pratik olan bu e-SIM’ler telefonlarda yerleşik olarak bulunabildiğinden akıllı telefonunuza diğer kartınızdaki abonelikleri veya kredileri yüklemeniz oldukça kolaydır.

E-SIM kartlar, normal SIM kartlarla bir arada kullanılabilir. Bu nedenle SIM kart ile abonelik alabileceğiniz ve ayrıca dahili e-SIM karta ekstra abonelik yükleyebileceğiniz anlamına gelir. Kullanımı oldukça pratik olan e-SIM sağlayınız tarafından hazırlanır. Sağlayıcınız telefon numaranızı uzaktan hazırlayabilir ve e-SIM&#;e kendiniz tanımlayabilirsiniz.

E-SIM Nasıl Kullanılır?

Sıradan çift SIM&#;li akıllı telefonlarda iki ayrı SIM kart için yer bulunur. Bir e-SIM biraz farklı çalışır, çünkü dahili e-SIM&#;de birkaç abonelik için alan mevcuttur. Bu nedenle bir e-SIM kart, aynı anda bir cihaza birden fazla abonelik yüklemeyi mümkün kılar. Dilerseniz aynı cihazda abonelik başına farklı bir numaranız olabilir. Örneğin, akıllı telefonunuzu standart bir SIM kart ile kullanmaya devam edebilir, ayrıca iş görüşmeleri için e-SIM aboneliği talep edebilirsiniz.

İkiden fazla hatta sahip olmanız da mümkündür. Çünkü E-SIM&#;de farklı sağlayıcılar için krediler mevcuttur ve  birden fazla abonelik alınabilir. Yalnız aynı anda sadece biri aktif olabildiğinden e-SIM&#;inizdeki abonelikler arasında geçiş yapmanız gerekir. Bununla birlikte iki SIM kart ile farklı numaralarla arama yapabilir ve alabilirsiniz. Tatildeyken akıllı telefonunuza geçici olarak ekstra abonelik veya ön ödemeli kredi eklemek için e-SIM&#;i de kullanabilirsiniz. E-SIM abonelikleri şu anda birçok Avrupa ülkesi de dahil olmak üzere 29 ülkede sunulur. Bu sayede yurt dışı kullanımları da destekler.

E-SIM Avantajları ve Dezavantajları

E-SIM&#;in yerleşik bir çip olması, çok fazla alan tasarrufu sağlar ve akıllı telefonların daha pratik kullanılmasına yardımncı olur. Kullanıcılar için en büyük avantajları fiziksel SIM kartlarla uğraşmak zorunda kalmamaları ve sağlayıcı değiştirirken bekleme süresinin olmamasıdır. Çünkü yeni SIM kartınızın gönderilip teslim edilmesini beklemek zorunda değilsiniz.

E-SIM yurt dışı tatillerinde ya da iş gezilerinde de oldukça faydalıdır. Bununla birlikte telefonlarda çıkarılabilir bir SIM kart için de hala bir giriş vardır. Bu sayede her iki tip SIM birlikte kullanılabilir. Bir e-SIM&#;de kendi numaranızı saklayabilir ve aynı zamanda seyahat ederken satın aldığınız ön ödemeli SIM kartı kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca interneti kullanabilir ve paketinizin dışına çıkmadan çok daha ucuz olan yerel tarife üzerinden arama yapabilirsiniz.

Dezavantajları söz konusu olduğunda  ise bir e-SIM&#;i kendiniz etkinleştirebilirsiniz. Ancak kötü niyetli insanlar da bunu yapabilir. E-SIM&#;ler korunur, ancak bir bilgisayar korsanı şifreyi öğrenirse telefon numaranızı alabilir ve Whatsapp&#;ta sizin yerinize görüşmeler gerçekleştirebilir. Neyse ki, iki adımlı doğrulama gibi güvenlik yöntemleri mevcut. Burada dikkat etmeniz gereken SMS doğrulaması seçmemenizdir, çünkü numaranız ve şifreniz deşifre olduğunda 3. kişiler bu SMS&#;leri de alabilir. Telefonunuzda bir kimlik doğrulama uygulaması kullanabilir ya da doğrulama kodunu e-mailinize yönlendirebilirsiniz. Bu tür güvenlik yöntemleri ile e-SIM&#;in kullanımı oldukça güvenlidir.

E-SIM Destekleyen Telefonlar Nelerdir?

E-SIM teknolojisi hala nispeten yenidir, bu nedenle henüz tüm telefonlarda bulunmamaktadır. Ancak iPhone XR&#;den () beri Apple&#;ın modellerinde bir e-SIM mevcuttur. Samsung&#;da, diğerlerinin yanı sıra Samsung Galaxy S20 ve S21 modellerinde de bir e-SIM bulunur. Bunun yanı sıra iPhone 14 son çıkan ve e-SIM&#;i destekleyen telefon modellerinden biridir. Diğer markaların şimdiye kadar gömülü SIM kartlı çok fazla modeli olmasa da kısa sürede bu yeni teknolojiye uyum sağlayan modeller bulunabilir.

iPhone 14 ve E-SIM

iPhone 14 fiziksel kart yuvası bulunmayan ilk telefon. Bunun yerine sadece e-SIM&#;i destekleyen iPhone 14, Apple&#;ın artık tamamen elektronik SIM teknolojisine geçtiğinin bir kanıtı. Fakat sadece Amerika&#;da üretilen modeller yalnızca e-SIM&#;e sahip. Türkiye&#;de satışa sunulan iPhone 14 serisi ise yine fiziksel bir SIM kart yuvasıyla gelir ancak e-SIM’i de destekler. Uzun süredir fiziksel SIM kartları geride bırakmayı düşünen Apple, bundan sonraki tüm akıllı telefon modellerinde sadece e-SIM kullanacağını bildirdi. iPhone XS&#;ten beri e-SIM&#;ı destekleyen Apple bu yenilikçi ve pratik teknolojiyi tüm kullanıcılarına sunmayı hedeflediği için iPhone 14&#;te kullanılan SIM karları e-SIM&#;e dönüştürebilmenize olanak tanır.

En az sekiz farklı e-SIM&#;i destekleyen iPhone 14, daha önce hiç kullanmamış olsanız bile SIM kartlarınızı e-SIM&#;e dönüştürmeniz için kolay yönergeler sunar. Bu sayede telefon kurulumunda açılan yönergeleri takip ederek kısa sürede kişilerinizi aktarabilir ve sahip olduğunuz kartı e-SIM olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

E-SIM Nasıl Alınır? İlk Kurulum Nasıl Yapılır?

Normal bir SIM kartta olduğu gibi akıllı telefon veya yalnızca SIM aboneliği ile e-SIM alabilirsiniz. Halihazırda e-SIM özellikli bir telefonunuz varsa bir e-SIM talep edebilir ve aboneliğinizi aktarabilirsiniz.

Önce bir sağlayıcı ile bir e-SIM aboneliği alabilirsiniz. Genellikle size bir QR kodu gönderilir. Kodu iPhone&#;da &#;Mobil ağ&#; veya &#;Mobil veri&#; menüsünde &#;Mobil plan ekle&#; altında taramanız gerekir. Ardından, sağlayıcınızdan almış olduğunuz kodu girmeniz gerekebilir. Daha sonra abonelik akıllı telefonunuza otomatik olarak yüklenir ve böylece kullanmaya başlayabilirsiniz. Telefonunuzda birden fazla e-SIM kullanmak isterseniz adımları tekrar takip etmeniz ve  her seferinde &#;Mobil ağ&#; menüsünden geçiş yapmanız gerekir.

Telefonunuzda varsayılan hat olarak hangi aboneliğin kullanıldığını da ayarlamalısınız. Çünkü e-SIM ve normal bir SIM kart birlikte kullanılabileceği için hangi numaranızın FaceTime, WhatsApp ve iMessage gibi standart uygulamalarda kullanılacağını belirlemelisiniz. Aksi takdirde halihazırda kullandığınız SIM&#;e ait kişiler bu uygulamalara aktarılmayabilir. Bu uygulamaları aynı anda yalnızca bir SIM ile kullanabileceğiniz için görüşme yapmak istediğiniz kişinin olduğu SIM&#;i aktif etmeniz gerekir.

Turkcell E-SIM Nedir?

Turkcell e-SIM fiziksel hat yerine geçebilecek elektronik bir SIM karttır. Mevcut hattınız ile yapabileceğiniz her şeyi bu elektronik hat ile yapmanız mümkündür. Bunun için ise Turkcell e-SIM&#;e başvurmanız ve yönergeleri takip etmeniz yeterlidir.

Turkcell E-SIM Almak için Neler Yapılmalı?

Turkcell hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılara e-SIM hizmeti sağlar. Halihazırda e-SIM&#;i destekleyen bir telefona sahipseniz bireysel kullanım için Turkcell mağazalarını ziyaret ederek hattınızı dijital bir SIM&#;e çevirebilirsiniz. Kurumsal olarak e-SIM&#;e geçmek isterseniz eğer Müşteri Hizmetleri aracılığı ile işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Her iki işlem için de size verilen QR kodunu okutmanız ve internet bağlantısı ile aktivasyonu tamamlamanız yeterlidir.

Türk Telekom eSIM

Cihaza Gömülü, Uzaktan Programlanabilir, Yeni Nesil SIM Teknolojisi!

  • Yerli üretim
  • Dijital
  • Temassız

eSIM Nedir?

eSIM, müşterilerimizin fiziksel müdahalesine gerek kalmadan uyumlu cihazlarına Türk Telekom profili yüklemelerine olanak sağlayan yeni nesil bir SIM Kart teknolojisidir.

  • SIM Kart teknolojisinin değişimi olarak da nitelendirilebilir. Üretim esnasında cihazlara yerleştirilen, bütünleşik, uzaktan programlanabilir ve son kullanıcının çıkartamadığı fiziksel sim kartlardır.

  • eSIM teknolojisinin sunulması için gerekli olan sunucular yerli ve milli olarak geliştirilmiş olup ülkemiz sınırları içerisinde barındırılmaktadır.

  • eSIM IoT alanında maliyet tasarrufu, üretim esnekliği ve lojistik avantaj sunmanın yanı sıra; tüketicilere de cep telefonu, tablet gibi günlük hayatta sıkça kullanılan cihazlarda yeni nesil müşteri deneyimi sunacak.

  • SIM kart teknolojisinde operatör profili ve fiziksel SIM tek bir ürün olarak sunulmaktayken eSIM gömülü kart ile operatör profilini ayrıştırmaktadır. Bu sayede tek bir kart üzerinden birden fazla profil bulunabilmekte ve kart uzaktan programlanabilmektedir.

eSIM Teknolojisinin Faydaları

Tüketici Cihazları

(Cep telefonu, Tablet vb.)

Fiziksel müdahale olmadan SIM Kart değişim kolaylığı

Aynı telefonda biri fiziksel biri eSIM olmak üzere çift hat kullanabilme

Konuşma ve veri için farklı tarifeler kullanabilme

Cihazda birden fazla eSIM profili bulundurabilme

Bayiye gitmeden SIM profilini yenileyebilme*

Güvenli ve çevre dostu teknoloji

*Sadece bireysel aboneler için geçerlidir.

M2M

(Araç, POS vb.)

Fiziksel müdahale olmadan SIM Kart değişim kolaylığı

Dünyanın her yerinde aynı ürünü kullanabilme, üretim esnekliği

Üretim bandında operatör seçimi gerektirmeyen teknoloji, lojistik avantajı

Cihazda birden fazla eSIM profili bulundurabilme

Uzaktan yönetilebilir SIM kart teknolojisi

Güvenli ve çevre dostu teknoloji

eSIM Nasıl Aktive Edilir?

  • 1

    Türk Telekom Ofisine/Bayisine gidin

  • 2

    Kendinize en uygun tarifeyi seçtikten ve abonelik sözleşmesini imzaladıktan sonra bayi çalışanımızın ekranına bir QR kod gelecek

  • 3

    Telefonunuzun Ayarlar bölümünü açın

  • 4

    «Hücresel» sekmesine gelin

  • 5

    «Hücresel Plan Ekle» seçeneğine tıklayın

  • 6

    Bayi çalışanımızın göstereceği QR kodu telefon kameranız ile okutun

  • 7

    eSIM’iniz yüklendi ve artık kullanıma hazırsınız! PIN ve PUK bilgilerinizi çağrı merkezinden öğrenebilirsiniz.

  • 1

    Kurumsal müşteri temsilciniz ile eSIM talebinizi iletip QR kodlu eSIM aktivasyon kartınızı edinin

  • 2

    Telefonunuzun Ayarlar bölümünü açın

  • 3

    «Hücresel» sekmesine gelin

  • 4

    «Hücresel Plan Ekle» seçeneğine tıklayın

  • 5

    Açılan ekrandan telefon kameranız ile Türk Telekom eSIM aktivasyon kartınızda bulunan QR kodu okutun

  • 6

    eSIM’iniz yüklendi ve artık kullanıma hazır! PIN ve PUK bilgileri aktivasyon kartının üzerinde bulunmaktadır.

  • 1

    IoT cihazlarında kullanılacak eSIM profilleri için lütfen Kurumsal Müşteri Yönetici'niz ile iletişime geçin.

    IoT cihazlarında iki farklı yöntemle eSIM hizmeti verilmektedir:

    Türk Telekom Bootstrap: Fabrikada Türk Telekom profili yüklü eSIM ile cihaz üretimi

    Global Bootstrap: Yabancı bir operatör profili ile üretilmiş eSIM’in Türk Telekom profiline geçirilmesi

eSIM Tarife ve Fiyatları

eSIM bireysel & kurumsal tüm tarife ve paketler ile kullanılabilir.

Bireysel faturalı müşterilerimize sunduğumuz tarife ve paketler için tıklayınız.

Bireysel faturasız müşterilerimize sunduğumuz tarife ve paketler için tıklayınız.

Kurumsal müşterilerimize sunduğumuz tarife ve paketler için tıklayınız.

Türk Telekom IoT Dünyası kapsamında sunulan çözümler ve tarife opsiyonları için tıklayınız.

Detaylı bilgi için kurumsal müşteri yöneticiniz ile görüşebilirsiniz.

eSIM Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

eSIM nedir?

eSIM; fiziksel bir müdahale olmadan uzaktan sim profilinin yüklenmesi ve yönetimine imkân sağlayan teknolojidir.

eSIM’den kimler faydalanabilir?

eSIM destekli cihazı olan müşerilerimiz mevcut Türk Telekom tarifelerinden faydalanarak numara taşıma ya da yeni hat alma yöntemi ile eSIM aboneliği yapabilirler. Mevcut Türk Telekom abonelerimiz ise cihazları destekliyor ise fiziksel simden eSIM’e geçebilirler.

eSIM’e nasıl abone olurum?

İlk kez abone olacak ya da numaranızı taşıyacaksanız gerekli evraklar ve eSIM destekli cihazınız ile bayilerimizi ziyaret edebilirsiniz. Bayiniz sisteminden abonelik işlemlerinizi başlatacaktır. İşlem sonunda bayinizin ekranında görünen QR kodu, telefonunuzun hücresel planlar bölümünden okutarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Kurumsal müşterilerimizin müşteri yöneticileri tarafından kendilerine verilecek ve içinde QR kod bulunan “eSIM aktivasyon kartı”nı kullanmaları gerekmektedir. Kartın içinde bulunan QR kodu, telefonunuzun hücresel planlar bölümünden okutarak işleminizi tamamlayabilirsiniz. Kurumsal kanalda kullanılan QR kartlarda müşteri deneyimini iyileştirmek için yaptığımız çalışmalar gereği yapılan yeniden üretim süreci devam ettiğinden geçici olarak geçiş ve yeni abonelik işlemleri durdurulmuştur.

Cihazım hem fiziksel hem de eSIM destekli, iki hat/çift Sim kullanabilir miyim?

Evet her iki simkart için iki ayrı abonelik yapabilirsiniz, İhtiyacınıza göre Kurumsal yada Bireysel Faturalı, Faturasız ya da data tarifelerimizden birini seçebilirsiniz.

Bireysel data tarifelerimiz için tıklayınız .

Kurumsal data tarifelerimiz için tıklayınız.

Cihazımda şu anda fiziksel sim var, eSIM’e geçebilir miyim?

Eğer cihazınız eSIM destekli ise ve fiziksel sim ile kullanıyorsanız, eSIM’e geçiş yapabilirsiniz. Bunun için cihazınız ve kimliğiniz ile bayilerimize uğramanız yeterlidir. Kurumsal müşterilerimiz taleplerini ilgili bayi, müşteri yöneticileri ya da KMT’lerine iletebilirler. eSIM’e ilk geçişiniz ücretsiz, sonraki geçişleriniz fiziksel simkart değişiklik ücreti ile aynı olacaktır. Güncel ücretler hakkında bayilerimizden bilgi alabilirsiniz.

Aynı cihaz ile maksimum kaç eSIM aboneliği yapabilirim?

eSIM’e aboneliklerinde özel bir limit bulunmamaktadır. Faturalı ve Faturasız abonelik limitleri dahilinde abonelik gerçekleştirebilirsiniz.

Tüm eSIM aboneliklerim aynı operatörden olmak zorunda mıdır?

Cihazınızda herhangi bir operatör kilidi yok ise ve cihazınız eSIM destekli ise farklı operatörlerin hatları ile abonelik yapabilirsiniz.

eSIM aboneliği ücretli midir?

eSIM için ekstra bir ücret ödemezsiniz, Mevcut hat ücretleri ve simkart değişikliği ücretleri geçerlidir. Güncel ücret bilgileri için Bayi ve Ofislerimizi ziyaret edebilir, Kurumsal Müşteri Temsilciniz ile iletişime geçebilirsiniz.

eSIM hattı olan cihazımı kaybettim, ne yapmalıyım?

Cihazınızı bulabileceğinizi düşünüyorsanız, müşteri hizmetleri üzerinden kayıp çalıntı nedeni ile geçici kapama statüsüne aldırabilirsiniz. Cihazınızı bulduğunuz takdirde yeniden müşteri hizmetlerimizi arayarak hattınızı açtırabilirsiniz. Bu durumda eSIM profiliniz bilginiz dışında cihazınızdan silinmemiş ise başla bir işlem yapmadan hattınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Eğer sim profiliniz silinmiş ise bayilerimiz, ofislerimiz, dijital kanallar* (Online İşlem Merkezi / Online İşlemler Mobil Uygulaması) ya da kurumsal müşteri temsilciniz aracılığı ile hattınıza yeniden eSIM profili yükleyerek numaranızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Eğer cihazınızı bulamazsanız yeni cihazının eSIM özellikli olup olmamasına bağlı olarak, fiziksel yada eSIM ile simkart değişikliği yaparak numaranızı yeniden kullanabilirsiniz.

*Sadece bireysel müşterilerimiz için geçerlidir.

Yanlışlıkla eSIM profilimi sildim ne yapmalıyım?

Eğer sim profiliniz silinmiş ise bayilerimiz, ofislerimiz, dijital kanallar* (Online İşlem Merkezi / Online İşlemler Mobil Uygulaması) ya da kurumsal müşteri temsilciniz aracılığı ile hattınıza yeniden eSIM profili yükleyerek numaranızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

*Sadece bireysel müşterilerimiz için geçerlidir. Kurumsal müşterilerimiz QR aktivasyon kartlarını aynı cihazda tekrar kullanabilirler.

eSIM hatlı cihazımı satmak istiyorum ne yapmalıyım?

Sadece cihazınızı satmak istiyorsanız eSIM profilinizi hücresel veri menüsünden silmenizi öneriyoruz. Profilinizin silinmiş olması hattınızın iptal edilmesi anlamına gelmediğinden, hattınızı iptal edecekseniz bayilerimize ya da kurumsal müşteri temsilcinize başvurmanız gerekmektedir. Aynı hattı başka bir eSIM destekli cihaz ile kullanacaksanız, bayimiz aracılığı ile yeni cihazınıza yükletebilirsiniz ya da aynı numarayı fiziksel sim ile kullanacaksanız, bayimiz aracılığı ile fiziksel sim satın alabilirsiniz. Cihazını satmadan önce eSIM profillerini silmenizi ve cihazı fabrika ayarlarına döndürmenizi öneriyoruz.

eSIM profilimi sildim hattım iptal oldu mu?

Profilinizi silmeniz hattınızın iptal olduğu anlamına gelmez. Operatörünüz tarafından hattınız iptal edilmedikçe fatura üremeye devam eder. Bu nedenle eSIM ya da fiziksel sim fark etmeksizin, hat iptali için bayilerimize ya da kurumsal müşteri temsilcinize başvurmanız gereklidir.

eSIM hangi cihazlarda kullanılmaktadır?

Güncel cihaz listesini buradan inceleyebilirsiniz.

Daha fazla göster

e-SIM nedir, avantajları nelerdir?

Türk mühendisler geliştirdi

Ulaştırma Bakanlığı, Türk mühendislerinin geliştirdiği çalışmalarla e-SIM uygulamasına başlandığını açıkladı. Şimdilik tüm telefon modelleri bu uygulamayı desteklemiyor ancak yakın gelecekte sanırım telefon değiştirirken artık sim karta para vermekten ve çıkartıp yeni telefona eklemekten kurtulacağız. Pek tabi e-SIM’in birçok avantajlı özellikleri de var. Neler mi?

cep telefonu

İki hat tek telefonda

Öncelikle şirket hattı ve kendini kişisel hattı için çift telefon kullanmak zorunda kalanlar için büyük bir avantaj doğruyor. Aynı anda iki kart tek telefonda aktif olabiliyor. Böylelikle çift telefon kullanma zahmetinden kurtulmuş oluyorsun.

Avantajları neler?

Yeni bir telefon kullanırken SIM kartı değiştirmene de gerek yok. Aynı zamanda PUK kodu sıkıntısından da kurtulmuş oluyorsun.

Konuşma ya da internet için farklı tarifeler kullanabilirsin.

SIM kart için bayiye gitmene gerek yok. Kart profilini de online olarak değiştirebilirsin.

Gereksiz yere için çipli kart üretilmesine gerek olmuyor. Çevre dostu.

Cep telefonunu kullanan kadın

Artık her şey bu kadar online olunca haliyle telefon değiştirmek için de operatör GSM firmasına gidip yeni bir kart alman gerekmiyor. SIM kartlarla ilgili yıllar önce ciddi bir sorun yaşamıştım. Bundan yaklaşık 15 yıl önce Şampiyonlar Ligi maçı için yurt dışına görevli gitmiştim. Telefonumdaki SIM kartım bulunduğum ülkede kesinlikle çalışmadı. O zamanda kartlarda bir değişiklik yapılmıştı ve Türkiye’de çalışan sim kart, yurt dışında çalışmıyordu. Telefonum yurt dışı dolaşımına da açıktı. Eski bir SIM kartmış bu yüzden telefonumu kullanamadım. Maçla ilgili haberleri vermek için yabancı gazetecilerin telefonunu kullanmak zorunda kalmıştım. Yurt dışında benzer bir sıkıntı yaşadığım için SIM kart mağduru olan biriyim.

Telefon değiştirirken kart değiştirmeye son

Eskiden telefon değiştirdiğimde telefon numaraları SIM kartta kalıyordu ve değiştirince de numaralar yok olabiliyordu. Neyse ki artık e-SIM uygulamasıyla bu dertten kurtuluyoruz.

Her telefonda yok

Ancak şimdilik e-SIM her model telefonda yok. Son model telefonlarda bulunuyor. Apple’in üst düzey modelleri çift SIM desteği sağlıyor. iPhone 11 ve üstü modellerde var. Yine Apple Watch serilerinde de bulunuyor. iPad Pro da mevcut. Samsung’un Galaxy S20 ve üzeri modellerinde Galaxy Note 20 de uygulanıyor.

Hangi ülkelerde kullanılıyor

Tüm dünyada e-SIM ile ilgili çalışmalar yapılsa da bu uygulama şimdilik her ülkede yok. E-SIM uygulaması şimdilik Almanya, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Hindistan, İngiltere, İspanya ve ABD de bulunuyor.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir