eritematöz pangastrit tedavisi / Mesajlarınız...

Eritematöz Pangastrit Tedavisi

eritematöz pangastrit tedavisi

Duodenit nedir? Duodenit nedenleri, belirtileri ve tedavisi…

Her yaştan kadın ve erkeklerde ortaya çıkabilen, akut veya kronik olabilen Duodenit nedir? Duodenit nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında merak edilen tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz…

Yayınlanma:

Duodenit nedir? Duodenit nedenleri, belirtileri ve tedavisi…

Bir bakteri, mantar, viral enfeksiyon, ağır hastalık, stres, NSAID’ler, steroid ilaçlar, tütün ürünleri veya alkol kullanımı gibi nedenlerle ortaya çıkan Duodenit hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde… Duodenit nedir? Duodenit nedenleri, belirtileri ve tedavisi…

DUODENİT NEDİR?

Duodenit veya diğer bir adıyla on iki parmak bağırsağı iltihabı duodenumda meydana gelen, ince bağırsağın başlangıcı olan iltihaptır. Oniki parmak bağırsağındaki iltihaplanma karın ağrısı, kanama ve diğer gastrointestinal semptomlara neden olabilir. Duodenitlerin en sık rastlanan nedeni Helicobacter pylori (H pylori) adı verilen bir bakteri türü ile ilişkili mide enfeksiyonudur. Bu organizma normalde hassas duodenal astarı asitli mide içeriğinden koruyan mukus bariyerini bozar. Bu bariyerin kaybı kişide kronik bir iltihaba ve duodenum ülserine neden olur.

Birçok kişiye genç yaşta H pylori bulaşır, ancak semptomlar yetişkin yaşlara kadar görülmez. Bazı insanlarda, H pylori enfeksiyonu duodenite neden olur; tedavi edilmediği takdirde duodenumda ülsere (açık yara) yol açabilir. Steroid olmayan antienflamatuar ilaçlar (NSAID’ler), alkol veya tütün gibi ilaçların uzun süre ciddi şekilde ve uzun süre kullanılması da duodenite yol açabilir. Daha az yaygın olarak, Crohn hastalığı duodenite neden olabilir.

Belirtiler aniden ortaya çıkarsa ve kısa bir süre rahatsız edici olursa, akut duodenit, aylarca hatta yıllarca uzun süre boyunca ortaya çıkarsa kronik duodenit olarak adlandırılır.

DUODENİT BELİRTİLERİ

Duodenitin belirti ve semptomları sabit veya sporadik olabilir ve hastalık seyri bireyler arasında farklılık gösterir. Sebep H pylori ise, semptomlarınız enfeksiyon tedavi edilmediği sürece kalacaktır. Duodenitli bazı kimselerde hiçbir belirti olmaz, bazıları ise kusma ile veya kusma olmadan yanma ağrısı veya bulantı olabilir.

DUODENİT NEDENLERİ

Duodenite genellikle Helicobacter pylori (H pylori) adı verilen bakteriler neden olur. Aşağıdakiler ayrıca duodenite yol açabilir:

– Bir bakteri, mantar veya viral enfeksiyon
– Ağır hastalık veya stres
– NSAID’ler, aspirin veya steroid ilaç
– Tütün ürünleri veya alkol kullanımı
– Crohn hastalığı
– Kanser tedavisi için radyasyon
– Mide veya ince bağırsakta yaralanma
– Bir düğme pil gibi yuttuğunuz toksik bir nesne

DUODENİT TEDAVİSİ

H pylori ile ilişkili duodenit durumunda, enfeksiyon antibiyotiklerle başarıyla tedavi edilebilir. H pylori ile ilişkili olmayan duodenitlerde, mide asidini azaltan ilaçlar etkili bir tedavi olabilir. Ellerinizi sabun ve suyla yıkamak gibi ortak hijyen uygulamalarını izleyerek H pylori enfeksiyonu riskinizi azaltabilirsiniz. Alkol tüketimini sınırlama ve steroid olmayan antienflamatuar ilaçları (NSAID) kullanımınızı sınırlama gibi yaşam tarzı değişiklikleri, H pilori ile ilgili olmayan duodenit riskinizi azaltabilir.

Şiddetli karın ağrısı, kanlı veya siyah katranlı tabureler veya kanlı veya siyah kusma gibi ciddi semptomlar için derhal tıbbi yardım isteyin.

Duodenit tedavisi görüyorsanız, ancak hafif belirtiler tekrar ediyorsa hemen tıbbi yardım alın.

Mide bulantısı ve kusma neden olur? Kusmaya neler iyi gelir? İşte tedavisi...İlginizi ÇekebilirMide bulantısı ve kusma neden olur? Kusmaya neler iyi gelir? İşte tedavisi...

Kadınkanser

Eritematöz Pangastrit Nedir Pangastrit Bitkisel Tedavisi Nasıl Yapılır

Pangastrit, günümüzde yaygın görülen, kronik bir gastrit hastalığıdır. Midenin iç yüzeyinde yer alan mukoza tabakasının iltihaplanması durumuna eritematöz pangastrit denir. Mukoza tabakasının iltihaplanması yani eritematöz pangastrit hastalığı kişi de hasımsızlık, mide yanması ve gaz sorununa yol açar. Daha çok yetişkin bireylerde görülen eritematöz pangastrit, sağlıklı beslenmeyle birlikte doktorun verdiği ilaçlar kullanılarak tedavi edilmektedir.

Eritematöz Pangastrit Nedir?

Midenin iç yüzeyinde yer alan ince zar tabakanın yani mukozanın iltihaplanmasına eritematöz pangastrit denir. Sağlıklı bir midenin rengi pembemsi, olup içerisinde beyaz, parlak bir salgı bulunur. Ancak eritematöz pangastrit hastalığında midenin hem rengi hem de görüntüsü değişir. Midenin rengi yer yer kırmızıya döner. Sağlıklı midenin görüntüsü girintili çıkıntılı iken eritematöz pangastrit hastalığında mide şiş bir görüntü alır.

Eritematöz Pangastrit Nedenleri

  • Sürekli ağrı kesici gibi ilaçlar kullanmak
  • Bilinçsiz ve sağlıksız beslenmek
  • Kişinin sürekli stresli olması
  • Alkol, sigara gibi tütün ürünleri kullanmak
  • Midede bakteri oluşumu
  • Vücuttaki bağışıklık sistemi güçsüzleştiğinde, vücutta otoimmun gastrit oluşarak kronikleşebilir
  • Kişide gastrit problemi var olup tedavi olmadıysa, hastalık ilerleyerek eritematöz gastrite neden olabilir.

Pangastrit Ve Eritematöz Pangastrit  Belirtileri Nelerdir?

  • Midede şişlik
  • Midede yanma
  • Sürekli geyirme (ağızdan gaz çıkması)
  • Her yemekten sonra hazımsızlık şikayeti
  • Şişkinlik
  • Gaz çıkaramama
  • Gaz problemi
  • Mide ağrısının karın ve sırt bölgesine vurması
  • Karın çevresinde rahatsızlık
  • İstem dışı kilo kaybı
  • Mide bulantısı
  • İstifra
  • Kabızlık

Eritematöz Pangastrit Hastalığı İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Prof. Doktor İbrahim Saraçoğlu pangastrit hastalığının bitkisel tedavisi için şu kürleri önermektedir;

  • Aktardan satın alacağınız kadife çiçeği bitkisini, sabah öğle ve akşam olmak üzere yemekten önce 1-2 tatlı kaşığı tüketilmelidir. Kadife çiçeğinin eritematöz pangastrit semptomlarını azaltma özelliği vardır. Düzenli olarak kulanıdlığında, pangastrit hastalığının ağrılarını dindirecektir.
  • Eritematöz pangastrit hastalığının bir diğer tedavi yöntemi ise, zencefildir. Zencefil 2 yahut 3 eşit parçaya bölünür. Bölünen zencefil parçası tuza batırılarak tüketilir. Zencefilin de mide hastalıklarını önleyici özelliği vardır. Zencefil bu sayede eritematöz pangastrit hastalığının ağrılarını dindirir.
  • Pangastrit hastalığını tedavi etmede etkili olan yöntemlerden biri de Hindistan cevizi suyudur. Hindistan cevizi suyu zengin içeriği sayesinnde, midedeki toksinleri temizlemeye yardımcı olur. Gün içerisinde 3-4 defa, bir çay bardağı Hindistan cevizi suyu içmek midedeki yanma ve ağrıyı dindirir.

Pangastrit Diyeti Nasıl Yapılır?

Eritematöz pangastrit hastası olanların yemek konusunda dikkat etmeleri gereken bazı noktalar vardır. Pangastrit hastalarının beslenme stilini değiştirerek daha dikkatli ve sağlıklı beslenmeleri gerekir.

  • Pangastrit hastaları uzun süre aç kalmamalıdır, gün içerisinde üç ana öğün ve üç de ara öğün yapmaya dikkat etmelidirler.
  • Gün içerisinde aşırı yemek tüketilmemelidir.
  • Yağ oranı yüksek yiyeceklerden uzak durmalıdır.
  • Eritematöz pangastrit hastalarının kesinlikle alkol tüketmemeleri gerekir.
  • Lif içeriği yüksek olan besinler tüketilmelidir. Lif içeriği yönünden zengin olan sebze ve meyve tüketilmelidir.
  • Bol yağda kızartılmış yağlı, fazla baharatlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır.
  • Mide asidini yükselmeyen yiyecek ve içecek tüketilmelidir. Kafeinsiz içecekler tercih edilmelidir.
  • Zencefil, zerdeçal, sarımsak gibi besinler midede oluşan bakterilerin büyümesini engeller.
  • Eritematöz pangastrit hastalarının gazlı, asitli içeceklerden uzak durmaları gerekir.

Pangastrit Ve Eritematöz Pangastrit Tedavisi Nasıl Yapılır, Hangi Doktora Gidilir?

Eritematöz pangastrit hastalığı belirtileri yaşayanların, Gastroenteroloji doktoruna gitmeleri gerekir. Doktor tıbbi geçmişiniz hakkında bilgi alacaktır. Pangastrit hastalığına neyin neden olduğunu tespit ettikten sonra, gerekli tedavi planı çizecektir. Eritematöz Pangastirt hastalığı mide enfeksiyonundan kaynaklanıyor ise, doktorunuz mide koruyucu yahut antibioyotik reçete edecektir. Şayet pangastirt hastalığına stres neden oluyorsa doktorunuz düşük dozlu antidepresan reçete edebilir.

Pangastrit Hastalığı Nedir, Belirtileri Nelerdir? Pangastrit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Midede oluşan bu iltihap durumu ise zaman içerisinde kişilerin yaşam kalitesini etkileyecek duruma gelmektedir.

Pangastrit Hastalığı Nedir?

Pangastrit hastalığı, akut olarak yaşanan gastrit problemi sonrası oluşan kronik gastrit sorunudur. Pangastrit nedir dendiğinde, bu hastalıkta mide zarının iltihabı söz konusu olmaktadır. Mide zarı, midenin koruyucu kısmıdır. Pangastrit hastalığı aşamasında ise tüm mide astarı iltihaplanmaktadır. Kronik gastrit sürecinde uzun soluklu iltihap söz konusu olacaktır. Pangastrit hastalığı normal gastritten yapı olarak farklıdır. Bölgesel olarak değil tüm mideye yayılması söz konusudur.

Pangastrit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Pangastrit Hastalığının belirtileri gastrit probleminde yaşanan sorunlara benzemektedir. Benzer şikâyetler de bu hastalık sırasında gözlemlenir. Hastalık belirtilerinden bazıları şunlardır;

● Midede şişkinlik problemi görülür. Bazen yemek yemeden veya çok az bir yemek sonrası bile şişkinlik sorunu yaşanır.

● Kişiler hazım problemi yaşarlar. Yemek sonrası yediklerini hazmetme konusunda zorlanırlar.

● Karın ağrısı şikâyeti yaşanır ve bu ağrı bölgesel olabilir. Midenin bulunduğu kısımda ağrı daha yoğun hissedilir.

● Mide bulantısı ve bu bulantıyı takip eden istifrağ etme durumu yaşanır. Kişi su bile içse kusma hissi yaşar.

● Hastalığa yakalanan kişilerde iştahsızlık gözlemlenir. Yemek sonrası ise midenin yanması veya karın ağrısı belirtileri görülür.

● Dışkıda kanama belirtilerinin gözlemlenmesi söz konusudur.

Pangastrit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Yukarıda belirtilen durumlardan bir veya daha fazlasını yaşayan kişilerin doktora başvurması gerekmektedir. Bunun için iç hastalıkları uzmanı ile görüşmek doğru olacaktır. Ayrıca bir gastroenteroloji uzmanından destek alınabilir. Hastalık teşhisi için gerekli tetkikler yapılır. Endoskopi ile teşhis desteklenir.

Daha sonra ilaç desteğine başlanacaktır. Bu arada kişinin tüketeceği ve tüketmeyeceği gıdalar doktor tarafından belirlenir. Tedavinin olumlu sonuç verebilmesi için ilaçların doğru şekilde kullanılması gerekir. Kişinin alkol ve sigaradan uzak durması da iyileşme sürecini hızlandıracaktır.

Hastalığı oluşturan etkenler doktor tarafından tespit edilir. Hastalığı meydana getiren bazı faktörler bulunmaktadır. Bu faktörlerden bazıları şunlardır;

● Kişinin aşırı alkol tüketmesi ve sigara kullanması

● Aşırı stresli bir yapıda olmak 

● Ağrı kesici ilaçların kullanılması

● Midede bakteri oluşması

● Vücudun bağışıklık sisteminin zayıflayarak kişinin bünyesine zarar verme durumuna gelmesi

● Devam eden gastrit rahatsızlığının tedavi edilmemesi ve bunun hastalığın sonucu ilerlemesi

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır