akademisyen maaşları 2022 temmuz / Yılı Akademik Personel Maaşları Netleşti | monash.pw

Akademisyen Maaşları 2022 Temmuz

akademisyen maaşları 2022 temmuz

Yılı Temmuz Ayı itibarıyla Akademik Personel Maaşı Ne Kadar oldu?

Bilindiği üzere  yılı haziran itibarıyla akademik personelin alacağı enflasyon oranı 41,69 olarak hesaplanmış ve hesaplamadan sonra akademik personelin maaşları aşağıda belirtilmiştir.

Buna göre;

Üç yılını doldurmamış Profesör: ,86

Üç Yılını Doldurmuş Profesör: ,94

Doçent: ,82

Doktor Öğretim Üyesi: ,26

Araştırma Görevlisi:  ,28

Öğretim Görevlisi ,80

Öğretim Görevlisi 12 Saat Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi zorunlu ders yükü haftalık 10 Saattir. Ancak bu durum akademik personelin idari görevi olmaması durumunda geçerlidir. 

NOT: Akademik Teşvik Ödeneği ve Aile Yardımı hesaplamaya katılmamıştır. Üniversite Geliştirme ödeneği bölgelere göre değişkenlik gösterebilir. Ayrıca Ek derslerde hesaplanmadan yapılmıştır.

Bu yazının tüm hakları (içerik ve görsel) monash.pw aittir. monash.pw biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik ve görsel kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. 

gunluk-ustmanset

&#;ğretim G&#;revlisi Maaşları En D&#;ş&#;k ve En Y&#;ksek &#;ğretim G&#;revlisi Ne Kadar Oldu?

Haberin Devamı

Öğretim Görevlisi Maaşları

Aralık ayında enflasyon yıllık yüzde 64,27 aylık olarak da yüzde 1,18 gerçekleşti. Buna göre emekliye zam oranı yüzde 15,39 olurken memura zam oranı ise yüzde 16,47 olarak hesaplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklaması ile emekli ve memur zammının yüzde 30 oranında uygulanacağını bildirdi. Buna göre öğretim görevlisi maaşları da belli oldu.

yılında öğretim görevlisi maaşı TL bandındandır. Ancak bu oran kişinin meslekte geçirdiği süre kıdem ve dereceye göre değişmektedir. 

Öğretim Görevlisi Nedir?

Öğretim görevlisi, yükseköğretim kurumlarında kendi alanında lisans düzeyinde ders vermekle sorumlu olan kişilerdir. Burada uzmanlık alanında öğretim ve araştırma görevlileri olabiliyor. Özellikle de lisans eğitiminin tamamlanmasının ardından ALES sınavına girilir. Sınavda başarı sağlayan kişiler üniversitelerin sözlü mülakatlarına girerler. Belli adımların ardından öğretim görevlisi de olunabilir.

Öğretim Görevlisi Kime Denir?

Yükseköğretim kurumlarında alanında uzman olarak ders veren profesör, doktor ve doçent gibi kişilere öğretim üyesi denilmektedir. Alınan tüm bu unvanlar yüksek düzeye doğru da çıkmaktadır. Üniversitelerin ilgili bölümlerinde ders veren bu öğretim görevlileri Öğr. Gör. olarak kısaltma ile yazılır.

Öğretim Görevlisi Ne İş Yapar?

Öğretim görevlileri sorumluluğunu üstlendikleri dersleri hazırlayarak öğretim materyallerinin etkili kullanılmasını sağlarlar. Mesleki gelişimi sürdürmenin yanı sıra makale ve bilimsel yayınları da hazırlarlar. Öğretim görevlileri bulundukları fakültelerde öğrenci ödevleri, denemeleri ve sınavları da hazırlarlar. Öğrenci ilerlemesini yakından takip eden öğretim görevlileri bu kapsamda öğrencilerin performansları ile ilgili geri bildirimleri de hazırlarlar.

Akademik kariyer yapmak birçok kişinin hayali. Akademik kariyere adım atmak ve akademik dünyada yükselmek yükselmek isteyenlerin aklındaki en büyük soru kazançlar&#; Akademik personel maaşları Ocak de yapılan son yüzde 30 zammıyla birlikte ne kadar oldu? Tek tek sıraladım&#;

Akademik Personel Maaşları Temmuz Profesör Maaşları Ne Kadar? Doçent MaaşlarıYardımcı Doçent Maaşları Dr. Öğretim Üyesi MaaşlarıÖğretim Görevlisi MaaşlarıÜniversitede Araştırma Görevlisi Maaşı Ne Kadar?Üniversitede Yer Alan İdari Birimlerin Maaşları Nedir?Dekan MaaşlarıRektör MaaşlarıÖzel Üniversite Akademisyen MaaşlarıKKTC Akademisyen Maaşları Yılında Ne Kadar?Akademik Personel Maaşlarını Etkileyen FaktörlerAkademik Personel Olma ŞartlarıYeni Başlayan Akademisyen MaaşlarıMeslekler ve Maaşları (Devlette ve Özelde)

Üniversitede çalışmak, öğretim görevlisinden profesörlüğe giden yolda kariyer basamaklarını çıkmak büyük özveri istiyor. Bu özverinin karşılığı iyi bir maaş! Akademik personeller unvanlarına göre maaş alıyorlar.

Bu noktada Doçent maaşı, araştırma görevlisi maaşı, öğretim üyesi maaşları fark gösteriyor. En güncel bilgileri aşağıda detaylarıyla yer verdim. Akademisyen maaşları Ocak &#;de yapılan zamlardan sonra ne durumda? Hadi öğrenelim&#;

Akademik Personel Maaşları

akademik personel maaşları

Öğretim görevlisi maaşları bu sene ne kadar oldu, hangi faktörler maaşları etkiliyor yakından bakalım:

Sizin için Profesör, Doçent, Doktor Öğretim Üyesi, Araştırma Görevlisi, Öğretim Görevlisi maaşlarını inceledim. Ondan öncesinde maaşların değişme kriterlerini sizlere maaşları verdikten sonra anlatacağım.

Temmuz Profesör Maaşları Ne Kadar?

profesör maaşları

Profesör maaşları kaç yıllık olduğuna, kıdem yılına göre ufak değişiklikler gösteriyor. Diğer bahsedeceğim akademik personel maaşları için de aynı durumun söz konusu olduğunun altını çizeyim.

yılının Temmuz ayındaki yeni zamla birlikte Profesör maaşlarına yüzde 41,68 oranında zam gelmişti. Ocak tarihinde de %30 zam geldi

Yeni zamla birlikte Profesör maaşı yaklaşık TL&#;den TL civarına yükseldi. profesör maaşları ortalama olarak 24 bin TL civarında olup ek ödeneklerle bu rakam daha da artış gösterebilir veya düşük olabilir.

Doçent Maaşları

Profesör maaşlarını takiben gelen ikinci akademik unvana göre de bu sıralama Doçent maaşları olmaktadır. doçent maaşı TL olarak belirlendi. Türkiye&#;de doçent nasıl olunur? Sizlere anlattım!

Yardımcı Doçent Maaşları

Akademisyen maaşları için en çok merak edilenlerden birisi de yardımcı doçent maaşlardır. Fakat ülkemizde böyle bir akademik unvan artık kalmamıştır. yılı itibariyle bu unvan Dr. Öğretim Üyesi olarak geçmektedir.

Dr. Öğretim Üyesi Maaşları

Temmuz zammından sonra Dr. Öğretim Üyesi maaşları ek ödenekler yansımadan TL olmuştur. Bu maaşlara tevşik primleri eklenince birkaç bin lira yükselmektedir.

Akademisyen maaşları

Öğretim Görevlisi Maaşları

zammıyla birlikte Öğretim Görevlisi maaşı yaklaşık olarak TL&#;den TL değerine kadar yükseldi. Ayrıca Öğretim Görevlisi maaşlarını etkileyen faktörler ile maaşlarının detaylarını öğrenmek için linke tıklayarak detaylara ulaşabilirsiniz.

Üniversitede Araştırma Görevlisi Maaşı Ne Kadar?

Araştırma Görevlisi maaşı zammıyla birlikte güncel olarak TL&#;den TL&#;ye yükselmiştir. Araştırma Görevlisi Kimdir? Nasıl Atanır? Bilgi almak için hazırlamış olduğum yazıyı okuyabilirsiniz.

Üniversitede Yer Alan İdari Birimlerin Maaşları Nedir?

Üniversitedeki akademisyenler arasında ayrıca idari görev alan yönetici pozisyonları da vardır. Bunlar dekan yardımcısı, dekanlar ve rektörden oluşur. Bu akademisyenler ayrıca idari sorumluluklarından ötürü daha yüksek ücretler almaktadırlar.

Dekan Maaşları

Dekan maaşları ne kadar oldu? diye soranlar için bu idari unvanın kazançları derece ve kademeye göre değişiklik gösterebiliyor. Ek göstergeler ile bu unvan grubunun maaşları da artmakta olup ortalama olarak güncel dekan maaşı TL olmaktadır.

Rektör Maaşları

Akademik personelin en yüksek rütbesi rektör oluyor. Rektörler akademik personeller içerisinden seçildiği ve tecrübesi göz önünde tutulduğu için unvanları da genellikle Profesör olmaktadır. Rektörler zammıyla birlikte ortalama olarak TL maaş alıyorlar.

Özel Üniversite Akademisyen Maaşları

Özel üniversite akademisyen maaşları özel sektör olduğu için net bir hesaplaması yer almamaktadır. Fakat akademi dünyasından duyulan bilgilere göre en çok merak edilen birkaç (vakıf) özel üniversitenin akademik personel maaşlarını sizler için sizler için sıralayacağım;

Üniversite AdıEn DüşükEn Yüksek
1TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi akademik personel maaşı
2Koç Üniversitesi akademik personel maaşı
3Kadir Has Üniversitesi akademik personel maaşı
4Sabancı Üniversitesi akademik personel maaşı
5Özyeğin Üniversitesi akademik personel maaşı
6Bahçeşehir Üniversitesi akademik personel maaşı
7İzmir Ekonomi Üniversitesi akademik personel maaşı

KKTC Akademisyen Maaşları Yılında Ne Kadar?

Türkiye üniversitelerindeki görevli akademisyenlerin bir kısmı aynı zamanda KKTC yani Kuzey Kıbrıs Üniversitelerinde de çalışmaktadır. Bu durum bazen haftada birkaç gün derslere katılarak bazen de düzenli olarak sürmektedir.

Türkiye&#;de akademik kariyer yapan birçok kişi tarafından hem uluslararası öğrenci deneyimi hem de daha yüksek maaşları nedeniyle Kıbrıs Üniversitelerini tercih etmektedir. Peki KKTC Akdemisyen maaşları yılında ne kadar oldu? cevabına aşağıda yer verdim.

Kıbrıs&#;ta alt limitten başlayarak bir araştırma görevlisi maaşı TL&#;den başlayan maaşlar almaktadır. Rektör makamındaki profesörler ise Liraya kadar alabilmektedir. Ayrıca bu ücretlere Dolar bazında makam ödeneği yansımaktadır. Alınan bir göreve maaşa ek ücret olarak yansıyan bu ücretleri aşağıda listeledim.

Kıbrıs Üniversiteleri makam ödeneği tutarları ise şu şekildedir;

  • Rektör maaşları ek ödemesi Dolar
  • Rektör Yardımcısı maaşları ek ödemesi Dolar
  • Dekan maaşları ek ödemesi Dolar
  • Dekan Yardımcısı maaşları ek ödemesi Dolar
  • Bölüm Başkanı maaşları ek ödemesi  Dolar
  • Enstitü Müdürü maaşları ek ödemesi  Dolar
  • Okul Müdürü  maaşları ek ödemesi Dolar
  • Müdür Yardımcısımaaşları ek ödemesi Dolar
  • Bölüm Başkan Yardımcısı maaşları ek ödemesi Dolar şeklindedir.

Akademik Personel Maaşlarını Etkileyen Faktörler

Akedemik personel maaşları

Memurluk derecesine ve kıdemlerine göre değişiklik gösteren maaşlar, ayrıca hizmet yılı, medeni durum gibi bazı kriterlere göre değişmektedir. Ayrıca Üniversite Geliştirme Ödeneği gibi bazı ödenekler görev bölgelerine göre de değişkenler söz konusu.

Akademik personelin maaşlarını etkileyen faktörleri kısaca anlatalım:

  • Kıdem ve memurluk derecesi
  • Hizmet yılı
  • Dil Tazminatı
  • Ödenekler
  • Görev yerleri
  • Toplu sözleşme zammı,
  • Enflasyon farkı,
  • Aile yardımı ve çocuk yardımı,
  • Akademik personelin medeni durumu,
  • Sigorta,
  • BES kesintisi,
  • Asgari Geçim İndirimi (AGİ)

Akademik Personel Olma Şartları

Akademisyen maaşları

Akademik personel maaşları hakkında artık güncel bilgilere sahipsiniz! Peki, akademik personel olma şartları neler? Bu şartlarda yine unvana göre değişiklik gösteriyor diyebilirim. İlk olarak hangi şartları yerine getirmek gerektiğinden bahsedeyim.

  • Üniversiteden lisans derecesi ile mezun olmak,
  • Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) girmek ve ilgili bölüm için gerekli sınav not ortalamasına sahip olmak,
  • Yabancı dil sınavına (YDS) girmek,
  • Ales, YDS ve diploma notu ortalamasına göre yazılı ve sözlü mülakata girmek,
  • Akademik unvan kademesinde yükseliş için ilgili mevzuatta belirtilen akademik yeterlilik şartlarına sahip olmak.

Yeni Başlayan Akademisyen Maaşları

Bu başlığa yer verme nedenlerimiz arasında sıklıkla merak edilen akademisyen maaşlarındaki hizmet yılı farklarına dayanmaktadır. Akademik personel maaşları içerisinde aynı il, aynı ek ders saati veya diğer aynı şartlar göz önünde tutulursa iki farklı akademisyen arasındaki hizmet yılı farkı çok düşük olmaktadır.

Örneğin yeni başlayan bir öğretim görevlisi lira alırken birkaç yıllık hizmet süresinde bu fark Lira arasında değişmektedir.

Meslekler ve Maaşları (Devlette ve Özelde)

Meslekler ve maaşları, özellikle de bölüm seçerken öğrencilerin en çok merak ettikleri konuların başında geliyor. Merak edenler için diğer maaşları da inceledik. En popüler meslekler acaba kaç lira maaş alıyorlar diye aklınıza takılıyorsa, şu başlıklarımıza da göz atabilirsiniz.

Akademik personel maaşları hakkında sormak veya söylemek istediklerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz.

Engin Editor

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır