el terlemesi icin hangi doktora gidilir / Terleme için hangi bölüme/doktora gidilir? - Son dakika sağlık haberleri – Sözcü

El Terlemesi Icin Hangi Doktora Gidilir

el terlemesi icin hangi doktora gidilir

Aşırı Terleme İçin Hastanede Hangi Bölüme Gidilir? Aşırı Terleme Problemine Hangi Doktor Bakar, Nereden Randevu Alınır?

Toplumda yaygın bir şekilde görülen, bir koşuşturma, spor vb. yorulmadan kaynaklı olarak terlemeler meydana gelmektedir. Bu terlemelerin yanı sıra aşırı miktarda olması rahatsızlık verebilmektedir. Aşırı terleyen insanların sadece %1'inde aynı zamanda hiperhidroz adı verilen tıbbi bir durum sorunu bulunmaktadır. Terleme durumu vücudun ısı kontrolünü yapmak için meydana gelen fizyolojik bir olay olarak bilinir. Belli bir nedene bağlı olmayan aşırı terleme sorununa primer hiperhidroz denir. Bu durum kadın ve erkeklerde eşit oranda görülebilmektedir. Ortalama başlangıç yaşı genellikle 25 yaş civarı olmaktadır. Fakat bu terlemelerden el terlemesi ve ayak terlemesi daha erken yaşlarda başlayabilen bir durumdur. Aşırı terleme tedavisi merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. İşte detaylar

AŞIRI TERLEME İÇİN HANGİ BÖLÜME GİRİLİR?

Gündelik hayatın bir paçası olan terleme durumu normal bir süreçtir. Gereğinden fazla bir şekilde meydana gelen terleme durumu yetişkinler için bölgesel olarak terleme söz konusu olduğunda dermatoloji ya da göğüs cerrahisine başvurulması gerekiyor. Bunlar el, ayak, yüz, koltuk ve benzeri bölgelerdir. Eğer ki bu durum genel terleme ya da gece terlemesi olduğu zaman ise göğüs cerrahisi ile beraber iç hastalıkları bölümüne başvurulması gerekiyor.

Aşırı Terleme Neden Olur? Aşırı Terleme Neyin Belirtisi ve Sebebi Nedir, Aşırı Terlemenin Nedenleri Nelerdir?

AŞIRI TERLEME TEDAVİSİ

•Vücudumuzun yorulması sonucu terleme durumu gerçekleşmektedir. Bu durum normal olarak kabul edilir. Gereğinden fazla miktarda yani aşırı terleme sorunu var ise bu durum eğer ki genel vücut terlemesi şeklinde ise nedeni araştırılır ve nedene yönelik tedavi yöntemi yapılır. Tedavi yöntemlerinden birisi de Primer bölgesel terlemede cerrahi ve cerrahi olmayan tedavi seçenekleri vardır. Cerrahi olmayan tedavide genellikle bölgesel uygulanan veya ağızdan alınan ilaçlar yardımı ile terlemenin azaltılması sağlanır.

•Bir diğer yöntem ise Botox tedavisi yöntemidir. Bu yöntem hem el ve ayak terlemesi hem de koltuk altı terlemesi için uygulanmaktadır. Bu uygulamasından önce uygulama yapılacak olan bölgeye terleme alanının saptanması için nişasta iyot testi yapılabilir. Daha sonra tedaviden 4 gün ile 2 hafta kadar değişen sürelerde terlemede azalmalar meydana gelir. Etki etmesi süresi yaklaşık olarak 4 ila12 ay olarak hesaplanmaktadır.

•Terleme durumu genellikle koltuk altında meydana gelen bir durumdur. Bu durum için Özellikle koltuk altı sinirlerine yönelik cerrahi işlem uygulanabilir ya da koltuk altındaki ter bezleri cerrahi olarak doktorlar tarafından çıkarılabilir. Günümüzde ise bu tedavi bu yöntemler endoskopik olarak da yapılabilmektedir.

•Son olarak ise tedavi edilmek istenen bölgedeki ter bezlerini yok eden modern cihazlar da geliştirilmiştir. Bu cihazlar ile başarılı sonuçlar elde edilmesine rağmen ödem, kızarıklık ve his kaybı gibi yan etkiler de bulunmaktadır. Büyük bir titizlik gerekmektedir.

AŞIRI TERLEME HANGİ DOKTOR BAKAR?

Aşırı terleme hakkında genellikle merak edilen ve çok sık sorulan sorulardan birisi hangi doktorun baktığı yönünde sorular sorulmaktadır. Eğer ki genel terleme sorununuz var ise: vücut, gövde terlemesi için gitmeniz gereken bölüm İç Hastalıkları ve Endokrinoloji bölümüne gidilir. Yahut geceleri uyku halinde terleme var ise: İç Hastalıkları ve Göğüs Hastalıkları bölümüne gidilebilir. Bölgesel terleme için: Dermatoloji bölümüne randevu almanız gerekiyor. Küçük çocuklarda meydana gelen terleme durumu için Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümüne gidilmesi gerekmektedir.

Papatya ve ada çayı aşırı terlemeyi durduruyor

Terleme Sorunları İ&#;in Hangi B&#;l&#;me Gidilir? Aşırı Terleme İ&#;in Hangi Doktordan Randevu Alınmalıdır?

Tıpta hiperhidroz olarak adlandırılan aşırı terleme için günümüzde birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Aşırı terleme yaşayan kişiler mutlaka doktorlara başvurmalıdır.

Nasıl Terlenir?

Aşırı terleme durumları normal olarak karşılanmaz. Mutlaka ciddiye alınması gereken problemlerden birisidir. Aşırı terleme kişiler için çok sıkıntılı bir durumdur. Günlük hayatı olumsuz etkilemektedir. Günümüzde çoğu kişi terlemenin olağan bir süreç olduğunu bilmektedir. Fakat aşırı terleme kişilerde normal bir durum olmayıp farklı bir durumun veya hastalığın habercisidir. Bu nedenle dikkat edilmeli ve doktora başvurulmalıdır.

İnsan derisinde iki farklı ter bezi bulunmaktadır. Birincisi apokrin bezleridir. Bu bezler koltuk altında bulunur. Bu bezler ergenlik döneminden itibaren aktif hale gelir ve en çok koltuk altlarında bulunur. Kişilerin yaşadıkları acı veya stres durumlarında ter üretirler. İkincisi ise ekrin bezleridir. Bu bezler ise cildin tüm yüzeyinde bulunur. Ekrin bezleri en bol olan ter bezleridir. %99 oranı sudan ibarettir. Cildin her yerinde bulunur. Terlerin ıslaklık hisleri ekrin bezleri sayesinde olur. Ekrin bezlerinin ürettikleri ter önemlidir. Bunun sebebi vücudu termoregülasyonla serin tutar.

Terleme Sorunları İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Terleme sorunları için vücutta terlenen yerlere göre farklı farklı bölümlere gidilir. Terleme sebebiyle gidilen bölümler aşağıda belirtilmiştir.

- Yüz, koltuk altı, ayak terlemesi ameliyatsız tedavi için Dermatoloji bölümüne gidilir.
- Yüz, koltuk altı, ayak terlemesi ameliyatlı tedavi için Göğüs Cerrahisine gidilir.
- Genel terleme, vücudun gövde bölümünün terlemesi için İç Hastalıkları ve Endokrinoloji bölümüne gidilir.
- Gece terlenmesi durumunda İç Hastalıkları ve Göğüs Hastalıkları bölümüne gidilir.
- Çocuklarda terleme oluşması durumunda Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümüne gidilir.

Aşırı Terleme İçin Hangi Doktorlardan Randevu Alınmalıdır?

Aşırı terleme kişilerin hem yaşam tarzını etkiler hem de bazı problemlerin belirtileri olabilir. Bu sebeple aşırı terleme yaşayan herkesin mutlaka doktora başvurması gerekmektedir. Genel olarak aşırı terleme yaşayan insanlar Dahiliye doktorlarına başvurmalıdır. Bunlar dışında dahiliye doktorları göğüs ağrısı, terleme, ağız kuruluğu, sık sık idrara çıkma, karın ağrısı, mide ağrısı, mide ekşimesi, gastrit, İshal problemleri ve kabızlık problemlerine de dahiliye doktorları ilgilenmektedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir