sgk gelir belgesi nasıl alınır / Gelir belgesi nasıl ve nereden alınır? e-Devlet üzerinden gelir durumunu gösteren belge sorgulama

Sgk Gelir Belgesi Nasıl Alınır

sgk gelir belgesi nasıl alınır

Gelir Belgesi Nedir, Nereden Alınır? Gelir Belgesinde (Maaş Bordrosu) Neler G&#;sterilir?

Gelir belgesi, kişinin aylık olarak gelirini beyan ettiği belgedir. Bu belge, maaş bordrosu olarak da anılmaktadır. Bu belge sayesinde kişi devlete aylık kazancını bildirebilir. Aylık kazancının belirtilmesi durumunda devlet kademesinde çeşitli işlemleri gerçekleştirebilir.

Gelir Belgesi Nedir?

Gelir belgesi, kişinin aylık kazancına yönelik detaylı bilgileri paylaştığı belgedir. Bu belgeleri almak için barkodlu SGK hizmet dökümü, son aya ait olan ve onay barındıran maaş bordrosu, maaş bordrosu yok ise net maaşı tutarını gösteren iş yeri imzalı belge ile gelir belgesi alınabilmektedir. Gelir belgesi, kişinin mal varlığını değil aylık olarak kazancını beyan eden bir belgedir.

Gelir Belgesi Nereden Alınır?

SGK çalışanı olmayan kişiler, gelir belgelerini seafoodplus.info adresinden alabilmektedir. Burada e-Devlet sistemine bağlı olan bordro sistemi aracılığıyla gelir belgesi rahatlıkla alabilmektedir. SGK’da çalışan kişiler ise gelir belgelerini çalışmakta oldukları kurumdan talep edebilmektedir.

Çalışmadığına dair belge nasıl alınır?

Burs başvurusu, resmi devlet daireleri, üniversiteler ve özel şirketler sizden, annenizden yahut eşinizden çalışmadığına dair belge ibraz etmenizi talep edebiliyorlar. Bu belgeyi nereden nasıl alınacağı konusunda vatandaşlar kafa karışıklığı yaşıyor. Peki çalışmadığına dair belge nasıl alınır? Tüm detaylar haberimizde

Yayınlanma: - 19 Haziran Güncellenme:

Çalışmadığına dair belge nasıl alınır?

Burs başvurusu, kamu kurum ve kuruluşları, yükseköğrenim kurumları ve özel sektör firmaları gibi birçok alanlarda başvuru yapılmasında çalışmadığına dair belge talep edilebilmekte. Vatandaşlar tarafından merak edilen çalışmadığına dair belge nasıl alınır? Hepsi ve daha fazlası için haberimize göz atın…

Bu belgeyi alabilmek için iki farklı seçenek bulunuyor:

1-) İkametgah kaydınızın bağlı bulunduğu SGK'ya bizzat başvuru yaparak.

2-) e-Devlet üzerinden Sigortalılık Tescil Kaydı Tespiti dosyasının çıktısını alarak.

SSK (4A), Emekli Sandığı (4C), Bağkur(4B) kurumlarının kayıt sorgulamalarının tek tek çıktısı alınmak zorunda değil. E-Devlet üzerinden tüm kurumların bilgilerini tek sorgulamada gerçekleştirmenize imkan sağlanmış durumda.

(seafoodplus.info?barkodlu=BelgeOlustur) sorgu ekranından kimliğimi şimdi doğrula butonuna tıklayınız. Daha sonra kimliğinizi doğrulamak için TC kimlik numaranızı ve şifrenizi giriniz. Bu şekilde E-Devlet sistemine giriş yaparak belgeyi alabilirsiniz.

Alacağınız belge barkodlu olduğu için üretildiği tarihten itibaren resmi belge niteliği taşıyacaktır. Böylece SGK kurumuna bizzat başvuru yaparak zaman kaybetmenizin önüne geçecektir.

 işsizlik maaşı başvuru ve hesaplama: İŞKUR işsizlik maaşı ne kadar? Nasıl hesaplanır?İlginizi Çekebilir işsizlik maaşı başvuru ve hesaplama: İŞKUR işsizlik maaşı ne kadar? Nasıl hesaplanır?

e-devletEkonomiemekliişsizlik maaşınasıl yapılırSGKSSK

Gelir Belgesi Nedir?

Gelir belgesi nedir; gelir durumunu gösteren belgeye gelir belgesi denir. Bu belge aynı zamanda aile gelir belgesi olarak tanımlanır. Gelir belgesi genellikle kişiye özel bir belgedir. Üzerinde, belgenin sahibi olan kişiye ait ayrıntılı bilgiler yer alır.Eğer herhangi bir nedenden dolayı kazancı kesintiye uğruyorsa, bu kesinti ile ilgili ayrıntılar da yine belge üzerinde belirtilebilmektedir.

Gelir belgesi özellikle de parasal konuların ön plana çıktığı resmi işlemlerde talep edilmektedir. Örneğin kredi talep edilirken istenilen belgelerden birisi de gelir belgesi olmaktadır. Bunun dışında birçok farklı alanda da yine bu belge talep edilebilmektedir.

Gelir Belgesi Nereden Alınır?

Kişinin mevcut çalışma durumuna göre gelir belgesini nereden, nasıl alacağı farklılık göstermektedir.

Buna göre;

  • SGK çalışanları, gelir belgesini çalıştıkları kurumdan alabiliyorlar.
  • Kredi veya kredi kartı başvurusu yapacakların maaş bordroları “gelir belgesi” niteliğindedir. Dolayısıyla da bu kişilerin tek yapması gereken şey maaş bordrosunu e-devlet üzerinden çıkartmaktır. e-Devlet sisteminin kullanımı çok basittir. İlgili kısımdan maaş bordrosu görüntülenebilir ve yazdırılabilir.
  • Emekliler ve kamu çalışanları (memurlar) aynı şekilde e-devlet üzerinden “e-bordro” ekranından çıkartacakları maaş bordrosunu “gelir belgesi” niteliğinde kullanabilmeleri mümkündür.
  • Serbest meslek çalışanları için Bağkur’a bağlı ise "vergi levhası" gelir belgesidir.

Sonuç itibariyle kişinin mevcut çalışma durumuna göre gelir belgesi nereden alınır sorusunun cevabı değişkenlik göstermektedir ancak genel itibariyle ise internetten alınabiliyor olduğunu söyleyebiliyoruz. Tabii ki e-devlet sistemi üzerinden.

Gelir Belgesi Nasıl Alınır?

Gelir belgesi nasıl alınır aslında bu çok basit bir işlemdir. Yazımızda daha önce belirttiğimiz gibi mevcut çalışma durumuna göre gelir belgesinin nereden edinileceği değişkenlik göstermektedir. Dolayısıyla da, belgenin nasıl alındığına dair işlem adımları da nereden alınacağına göre değişmektedir.

e-Devlet üzerinden gelir belgesi almak için:

  1. e-Devlet şifresi edinin. (PTT’ye bizzat gidip 3 TL’ye alabiliyorsunuz)
  2. Edindiğiniz şifre ile e-Devlet web sitesine ya da mobil uygulamasına giriş yapın.
  3. Arama kutucuğuna “Maliye Bakanlığı” yazıp, aratma yapın ve çıkan sonuca tıklayın.
  4. Karşınıza çıkan işlem ekranından maaş bordrosu seçeneğine gelerek, bodroyu yazdırarak gelir belgesi elde edebilirsiniz.

Çalışılan kurumdan gelir belgesi almak için SGK’ya bizzat giderek talep etmelisiniz.

Gelir Testi Nasıl Yapılır?

Gelir testi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yapılmaktadır.

Gelir testi nasıl yapılır?

  1. İkamet edilen ilçe sınırlarında bulunan ilgili kaymakamlığa gidilir.
  2. Kaymakamlık binasında bulunan "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma" birimine danışılarak, gelir testi başvurusu yapabilmek için gerekli olan gelir testi formu alınır.
  3. Gelir testi başvuru formu üzerinde yer alan bilgiler doldurulmalıdır. Bu bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde yazmanız önemli olmaktadır. Bilgileri tükenmez bir kalem ile yazmalısınız. Bu form üzerinde aynı zamanda hanede yaşayan diğer kişi ya da aile üyelerinin de TC kimlik nosu ile birlikte onay imzası da gerekli olmaktadır.
  4. Gelir testi başvuru formu üzerinde gerekli olan tüm kısımlar doldurulduktan sonra ilgili formun beraberinde TC kimlik no fotokopileri (hanede yaşayan her bir üyenin) beraberinde form, ilgili birime teslim edilmelidir.

Bu adımlar uygulandığında gelir testi için başvuru yapmış olacaksınız. Başvurular genellikle 1 ay gibi bir sürede değerlendirilmekte ve sonuçlanmaktadır. Bu süre içerisinde form üzerinde belirttiğiniz bilgilerin doğruluğuna dair araştırma yapılmaktadır. İlgili bilgilerin doğru olduğuna kanaat getirildiğinde; kişinin değil, hanenin gelir durumuna göre kişiye özel bir sonuç çıkmaktadır.

                                                      .jpg" />.jpg" />.jpg" />.jpg" />.jpg" />.jpg" />.jpg" />.jpg" />.jpg" />.jpg" />.jpg" />.jpg" />.jpg" />.jpg" />

Yorumlar

Yorum Yap

Yorumunuz başaralıyla kaydedilmiştir, onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Yorum iletilirken bir hata ile karşılaşıldı.

Gelir Belgesi Nereden Alınır, Hangi Bilgileri İçerir? E-Devlet İle Aile Gelir Durumunu Gösteren Belge Nasıl Alınır?

Aile içerisindeki kişilerin aylık olarak elde ettiği geliri gösteren belgeye aile gelir belgesi denir. Bu belgeler çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından istenilir. Özellikle sosyal yardım almak isteyenler başvuruda bulunabilmek için aile hanesi toplam gelirinin istenilen miktarın altında olduğunu kanıtlamak için aile gelir belgesi almak zorundalar. Ya da TOKİ gibi ev başvurularında aile gelir belgesi istenilerek gelir durumu zayıf olan kişilere yardım edilmesi sağlanır. Aile gelir belgesi nereden alınır? Konuya ayrıntılı bakalım. İşte aile gelir belgesi formu…

AİLE GELİR BELGESİ NEREDEN ALINIR?

Aile gelir belgesi almak isteyenler için yöntemleri adım adım anlatacağız. Öncelikle aile gelir belgesi almak için çalıştığınız kurum önemlidir. Çalıştığımız kurum ve kuruluşa göre bu belgeyi temin edebiliriz.

  • SGK'ya bağlı olarak çalışan bir kişi aile gelir belgesini iş yerlerinden alabilirler.
  • Kamuda çalışan bir kişi aile gelir belgesini Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından alabilirler. Bunu E-Devlet e-bordro ile alabilirsiniz. E-Devlet'ten e-bordro işlemlerini aşağıda detaylı değineceğiz.
  • Bağ-Kur'a bağlı çalışan bir kişi gelir belgesi olarak vergi levhası göstermeleri yeterli olmaktadır.
  • Emekliler için ise yine E-Devlet üzerinden alınabiliyor.

AİLE GELİR BELGESİ NASIL ALINIR?

E-Devlet üzerinden e-bordro ile gelir belgesi alabileceğinizi söylemiştik. Devlet memurları E-Devlet aile gelir belgesi almak için şu adımları izlemelisiniz:

  1. E-Devlet sistemi üzerinde bulunan Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti için (seafoodplus.info) linkine tıklayarak sorgulama bölümüne ulaşabilirsiniz. Bu adımda E-Devlet şifrenizi giriş yaparak sisteme girin. Daha sonra e-bordro hangi yıl ve aydaki dökümü istiyorsanız yıl ve ay seçmeniz gerek. Genelde en son ay istenir. Daha sonra karşınıza çıkan dökümün çıktısını alarak ilgili kuruma verebilirsiniz.
  2. Ailenin gelir durumunu gösteren bölge bu şekilde aile içindeki memur çalışanlar için hazırlanabilir. Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı çalışanlar kendi iş yerlerinden almaları gerekir.
  3. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde bulunan E-Devlet hizmeti "Gelir Testi Sonucu Sorgulama" sayfasından da sonuç bilgileri öğrenilebilir.

AİLE GELİR BELGESİ FORMU

Aile gelir belgesi formu için çalıştığınız iş yerlerinden talep edebilirsiniz. Eğer sosyal yardım başvurusunda bulunacaksanız sosyal yardım başvurusunda bulunacağınız Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na başvuruda bulunabilirsiniz. Bunun için sizlere aile gelir belgesi örneği formu ekran görüntüsü verelim. Buradaki bilgiler doldurularak başvuru da bulunabilirsiniz.

CANLI BORSA TAKİP EKRANI İÇİN TIKLAYIN!
ANLIK HİSSE SENETLERİ VERİLERİ, BORSA GRAFİK VE TEKNİK ANALİZ!

piyasalar

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir