android için virüs temizleme / Telefon Güvenliği: Telefondan Virüs Nasıl Temizlenir? - Trendyol Blog

Android Için Virüs Temizleme

android için virüs temizleme

Android telefon virüs temizleme yapabilmenize imkân tanıyan çeşitli uygulamalar bulunmaktadır. Bu uygulamalar sayesinde cihazınıza bulaşan kötü amaçlı yazılımları silebilirsiniz. Başarılı virüs temizleme uygulamaları listesine aşağıdan bakabilirsiniz.

Android Telefon Virüs Temizleme Uygulamaları Listesi

  • Kaspersky Antivirus
  • Bitdefender Antivirus
  • Avast Antivirus
  • AVG AntiVirus
  • Norton Mobile Security
  • Mobile Security & Antivirus
  • Malwarebytes Mobile Security
  • Sophos Intercept X for Mobile
  • Avira Security Antivirus & VPN
  • seafoodplus.info Security Space

Android Telefon Virüs Temizleme-1

1. Kaspersky Antivirus

Kaspersky Antivirus, Android cihazınıza bulaşmış olan kötü amaçlı yazılımları temizlemek için kullanabileceğiniz başarılı bir uygulamadır. Uygulamada Anti-Theft özelliği bulunmaktadır. Bu özellik, kişisel bilgilerinizi korur.

En popüler antivirüs uygulamalarından biri olan Kaspersky Antivirus, çevrim içi alışverişleri güvenli hale getiren kimlik avı korumasını destekler. Uygulamada ayrıca uygulama kilidi isimli bir özellik de mevcuttur.

2. Bitdefender Antivirus

Kolay kullanıma sahip olan Bitdefender Antivirus, çok başarılı bir virüs temizleme uygulamasıdır. Kullanıcı dostu arayüzün yer aldığı uygulama, akıllı telefonunuzu tarar ve kötü amaçlı yazılımları tespit eder. Uygulama Google Play Store’da 4,6 puana sahiptir.

3. Avast Antivirus

Başarılı kullanıcı arayüzüne sahip olan Avast Antivirus, gelişmiş özellikleri ile dikkat çekmektedir. Kimlik avı saldırılarına karşı cihazınızı koruyan uygulamada Anti-Theft, Wi-Fi güvenliği, web kalkanı ve uygulama kilidi gibi pek çok özellik bulunmaktadır.

4. AVG AntiVirus

AVG AntiVirus, kötü amaçlı yazılımlara karşı cihazınızı koruyan başarılı bir anti virüs uygulamasıdır. Yerleşik VPN özelliği ile dikkat çeken uygulamada uygulama kilidi özelliği mevcuttur. Uygulama, kaybolan telefonunuzu Google Maps üzerinden bulabilmenizi sağlar.

Başarılı uygulama, parolanız sızdırıldığında sizi uyarır. Fotoğraflarınızı şifreleyebileceğiniz AVG, en çok kullanılan uygulamaları görebilme özelliği de vardır.

5. Norton Mobile Security

Norton internette gezinirken, çevrim içi alışveriş yaparken, bankacılık işlemleri esnasında güçlü koruma sağlar. Cihazınızı kötü amaçlı yazılımlara ve diğer çevrim içi tehditlere karşı koruyan uygulamanın kullanımı da kolaydır.

Android Telefon Virüs Temizleme-2

6. Mobile Security & Antivirus

Trend Micro’nun Mobile Security & Antivirus adlı uygulaması sayesinde mobil cihazınızı ransomware ve virüs dahil kötü amaçlı yazılımlara karşı koruyabilirsiniz. Uygulama web koruması özelliği sayesinde tehlikeli internet sitelerine karşı koruma sağlar. Mobile Security’de ayrıca ödeme koruması özelliği de bulunmaktadır.

7. Malwarebytes Mobile Security

Fidye yazılımı dahil olmak üzere kötü amaçlı yazılımlara karşı gerçek zamanlı koruma sağlayan Malwarebytes Mobile Security, telefonunuzu reklam yazılımlarından da korur. Uygulamada derin tarama modu da yer almaktadır.

8. Sophos Intercept X for Mobile

Ücretsiz olarak sunulan Sophos Intercept X for Mobile, herhangi bir reklam içermez. Kolay kullanıma ve kullanıcı dostu arayüze sahip olan uygulama, cihazınıza bulaşmış olan kötü amaçlı yazılımları temizler. Web filtreleme özelliğini içerisinde barındıran Sophos’ta çeşitli özellikler mevcuttur.

9. Avira Security Antivirus & VPN

Avira internette gezinme, çevrim içi alışveriş ve bankacılık işlemlerini güvenli hale getiren anti virüs uygulamasıdır. Kötü amaçlı yazılımları tespit eden ve temizleyen Avira’da mikrofon ve kamera koruması, uygulama kilidi ve Anti-Theft gibi birçok özellik vardır.

seafoodplus.info Security Space

Hızlı ve tam tarama modlarına sahip olan Dr. Web, cihazınızı gerçek zamanlı olarak tarar. URL, çağrı ve SMS filtresine sahip olan uygulamada ebeveyn kontrolü özelliği de bulunmaktadır. Kolay kullanıma sahip uygulama, Google Play Store’da 4,7 puana sahiptir.

Yukarıdaki listede en iyi 10 android telefon virüs temizleme uygulaması yer almaktadır. Ayrıca en iyi klavye uygulamaları yazımıza da göz atabilirsiniz.

Android virüsleri ve kötü amaçlı yazılımları çok sık görülmez ancak bu tür virüsler yok değildir. Telefonunuza virüs bulaştığından endişe duyuyorsanız bu makaleyi okuyun. Bir Android telefondan virüslerin nasıl temizleneceğini ve kendinizi gelecekteki saldırılardan nasıl koruyabileceğinizi ayrıntılarıyla açıklayacağız.

Bu makalede şu konular ele alınmaktadır:

  • KasperskyAntivirus for Android ürününü yükleme ve Android virüslerini temizlemek için kullanma
  • Kötü amaçlı uygulamaları Android sistemlerden manuel olarak kaldırma
  • Android virüsleri ve kötü amaçlı yazılımları arasındaki farklar
  • Android telefonunuzda virüs olup olmadığını nasıl anlarsınız?
  • Kötü amaçlı yazılımları kaldırmadığınızda bu yazılımlar telefonunuza nasıl zarar verebilir?

Android virüslerini temizleme

  1. Kaspersky Internet Security for Android'i indirip kurun
  2. Uygulamayı açın ve sistem özelliklerine erişim izni vermek için "devam et" öğesine dokunun.
  3. Uygulamanın telefon aramaları yapabilmesi, bu aramaları yönetebilmesi ve telefonunuzdaki gerekli dosyalara erişebilmesi için "izin ver" öğesine iki kez dokunun.
  4. Uygulamanın cihazınızda tehdit taraması yapabilmesi amacıyla telefona ve depolama alanına erişim izni vermek için "devam et" öğesine dokunun.
  5. Konumunuzu seçin ve "ileri" öğesine dokunun.
  6. Son kullanıcı lisans sözleşmesini ve Kaspersky Security Network beyanını kabul etmek için "kabul et ve devam et" öğesine dokunun.
  7. "Bir hesabım var" veya "hesap oluştur" öğesine dokunun. Dilerseniz bu adımı şimdilik atlayabilirsiniz.
  8. "Etkinleştirme kodum var", "şimdi satın al" veya "ücretsiz sürümü kullan" seçeneklerinden birine dokunun.
  9. Uygulama artık telefonunuzu taramaya hazırdır. "Tarama yap" öğesine dokunun.
  10. Bir virüs bulunursa "kaldır" seçeneğine dokunun. Bu işlemin sonunda telefonunuz virüslerden arınmış olacaktır.

Kötü amaçlı bir uygulamayı Android'den kaldırma

Telefonunuzda bir tuhaflık mı var? Kötü amaçlı bir uygulama indirmiş olabilirsiniz.

Kaspersky Internet Security for Android ile tüm kötü amaçlı uygulamaları hızlı bir şekilde belirleyebilir ve kaldırabilirsiniz. Manuel bir yöntemle de sorununuzu çözebilirsiniz ancak nasıl yapıldığını bilmiyorsanız bu işlem karmaşık ve zaman alıcı olabilir.

Yine de denemek istiyorsanız kötü amaçlı bir uygulamayı Android telefonunuzdan manuel olarak şu adımlarla kaldırabilirsiniz:

  • 1) Telefonunuzu "güvenli moda" alın.

Bu modda tüm üçüncü taraf uygulamaların çalışması durdurulur. Telefonunuz, güvenli modda önceki tuhaf davranışları göstermiyorsa sorun kötü amaçlı veya doğru çalışmayan bir uygulamadan kaynaklanıyor demektir.

  • 2) Kötü amaçlı uygulamaları arayın.

Ayarlardan "Uygulamaları yönet" seçeneğini belirleyin ve indirdiğiniz uygulamaları inceleyin. Şüpheli görünen bir durum varsa veya indirdiğinizi hatırlamadığınız bir uygulama görüyorsanız bunlar kötü amaçlı yazılımlar olabilir.

  • 3) Şüpheli kötü amaçlı uygulamaları kaldırın.

Kötü amaçlı yazılım olabileceğinden şüphelendiğiniz uygulamayı seçin ve "kaldır" öğesine dokunun. Düğme gri renkteyse "güvenlik" menüsündeki "cihaz yöneticileri" bölümünden cihaz yöneticisi erişimini kaldırın. Ardından, ilgili uygulamayı kaldırın.

Android telefonlara kötü amaçlı yazılım ve virüs bulaşabilir mi?

İnsanlar genellikle "kötü amaçlı yazılım" ve "virüs" terimlerini birbiri yerine kullanır ve aynı şey olduklarını zanneder. Ancak virüsler kötü amaçlı yazılımların sadece bir türüdür. Bu nedenle, Android virüsleri hakkında bir şeyler okuduğunuzda genellikle kendi kendine çoğalmayan kötü amaçlı Android yazılımlarından bahsediliyor demektir.

Bilgisayar virüsleri, tıpkı hücreler gibi çoğalır. Virüsler, temel olarak kendi kendine çoğalan kod parçalarıdır. Kendilerini kopyalayıp başka sistemlere yayılmaya çalışırlar. Bazı bilgisayar virüsleri zararlıdır ve verileri yok eder ya da sistemi bozar. Virüs bulaşmış bir bilgisayar düzgün çalışmayabilir.

Casus yazılım ve mobil fidye yazılımı, kötü amaçlı Android yazılımlarının iki türüdür. Peki bunlar arasındaki farklar neler? Casus yazılım, kişisel verilerinizi üçüncü taraflar üzerinden çalar. Mobil fidye yazılımları ise cihazlarınızı kilitleyerek veya verileri şifreleyerek sizden fidye ister.

Kaspersky Internet Security for Android, sizi ve telefonunuzu her türlü kötü amaçlı Android yazılımına karşı koruyabilir. Ayrıca, telefonunuza önceden bulaşan kötü amaçlı yazılımları da algılar ve temizler.

Android telefonlara nasıl virüs bulaşır?

Peki kötü amaçlı Android yazılımları telefonunuza nasıl bulaşır? Kötü amaçlı yazılımların mobil cihazınıza bulaşabilmesinin üç ana yolu vardır:

  1. Kötü amaçlı uygulamalar
    Kötü amaçlı bir uygulama indirmek telefonunuza kötü amaçlı yazılım bulaştırmanın yaygın bir yoludur. Korsanlar kötü amaçlı yazılımları popüler veya yeni uygulamalar olarak gizleyip uygulama mağazalarına eklerler.
  2. Kötü amaçlı reklam
    Kötü amaçlı yazılımların şüpheli çevrimiçi reklamlar üzerinden yayılmasına bu ad verilir. Bu reklamlara tıkladığınızda telefonunuza kötü amaçlı yazılım bulaşabilir.
  3. Virüslü bağlantılar
    Korsanlar genellikle virüslü web sayfalarına yönlendiren bağlantıların bulunduğu e-posta veya SMS mesajları gönderir. Bunlara tıkladığınızda kötü amaçlı yazılım indirmesi başlayabilir.

Android telefonunuza virüs bulaşmış olabilir mi?

Bazı işaretlere dikkat ederek Android telefonunuza kötü amaçlı yazılım bulaşıp bulaşmadığını anlayabilirsiniz. Her bir göstergeyi ayrı ayrı inceleyelim:

Telefonunuzda tanımadığınız uygulamaların olması

Telefonunuza ne zaman yüklediğinizi hatırlamadığınız bir uygulama mı var? Bilinmeyen uygulamaların telefonunuzda belirmesi, bir kötü amaçlı yazılımın varlığına işaret olabilir. Tanımadığınız uygulamaları kaldırın.

Uygulamaların sürekli çökmesi<</h3>

Telefonunuzdaki uygulamalar nedensiz yere sık sık çöküyorsa telefonunuz kötü amaçlı yazılım saldırısına uğramış olabilir.

Veri kullanımının artması

Veri kullanımınızda tuhaf bir artış olduğunu mu fark ettiniz? Bu veri artışının kullanımınızla ilgili olmadığını düşünüyorsanız telefonunuza kötü amaçlı yazılım bulaşmış olabilir.

Telefon faturasının yüksek gelmesi

Bazı kötü amaçlı yazılımların zararlı bileşenleri, bilginiz dışında mesaj göndererek yüksek faturalarla karşılaşmanıza neden olabilir. Faturanızın beklenmedik bir şekilde artması telefonunuza kötü amaçlı yazılım bulaştığının bir işareti olabilir.

Tarayıcınız kapatıldığında açılır pencerelerle karşılaşılması

Açılır pencereler ve reklamlar ne olursa olsun can sıkıcıdır. Tarayıcınız kapatıldığında açılır pencerelerle karşılaşıyorsanız telefonunuza virüs bulaşmış olabilir.

Pilin hızla tükenmesi

Kötü amaçlı yazılımlar pili hızla tüketebilir. Pili hemen tükenen bir telefonda kötü amaçlı yazılım olabilir.

Telefonun aşırı ısınması

Telefonunuz aşırı ısınıyor mu? Kötü amaçlı yazılımın sisteminizde çalışıyor olması, telefonunuzun normalden daha çok ısınmasına neden olabilir.

Kötü amaçlı Android yazılımlarından nasıl korunabilirsiniz?

Artık kötü amaçlı Android yazılımlarını nasıl tespit edip telefonunuzdan kaldıracağınızı biliyorsunuz. Peki, telefonunuza kötü amaçlı yazılımların bulaşmasını en baştan nasıl önleyebilirsiniz?

Virüsleri telefonunuzdan uzak tutmanız için birkaç etkili yöntem:

Android sistemler için antivirüs koruması kullanın

Telefonunuzu, Android Internet Security yazılımımızla koruyun. Temel koruma sunan ücretsiz bir sürüm ve daha kapsamlı en üstün korumayı sunan gelişmiş güvenlik özelliklerine sahip premium bir sürüm bulunur.

Uygulamaları yalnızca Google Play Store'dan indirin

Uygulama indirmek için güvenilir bir kaynağı tercih ederseniz güvenilir olmayan web sitelerine göre kötü amaçlı yazılım indirme riskiniz azalır.

Açıklamalar kısmında geliştiriciyi kontrol edin

Google Play Store'a nadiren de olsa kötü amaçlı yazılımların bulaştığı uygulamalar sızabilir. Bu nedenle, her zaman geliştirici hakkındaki açıklamayı okuyun.

Uygulamayla ilgili kullanıcı incelemelerini okuyun

Diğer kullanıcıların uygulama hakkında neler yazdığını daima okuyun. Uygulama hakkında methiyeler düzen aşırı olumlu incelemeler gerçek olmayabilir. Gerçek incelemeler hem artıları hem de eksileri vurgular.

Uygulamanın kaç kez indirildiğini kontrol edin

Milyonlarca kez indirilen uygulamanın kötü amaçlı yazılım olma olasılığı daha düşüktür.

Uygulama tarafından istenen izinleri kontrol edin

Uygulamanın çalışması için istediği izinler makul görünüyor mu? İstenen şeyler şüpheli görünüyorsa uygulamayı indirmeyin veya daha önce yüklediyseniz kaldırın.

Doğrulanmamış bağlantılara tıklamayın

Tüm spam e-postaları ve mesajları gereksiz olarak işaretlediğinizden ve bunları açmadığınızdan emin olun. Yanlışlıkla bir spam e-postayı açarsanız içindeki bağlantılara tıklamayın.

İşletim sistemini güncel tutun

İşletim sisteminizi düzenli olarak güncellemek, telefonunuzun Android'in en yeni güvenlik güncellemeleriyle korunduğundan emin olmanızı sağlar.

Uygulamaları güncel tutun

Tüm uygulamalarınızı düzenli olarak güncellemek, uygulamanın ve Android'in kendi sisteminde bulunan güvenlik güncellemelerini uygulamanıza yardımcı olur.

Ücretsiz bir Wi-Fi ağına bağlıyken dikkatli olun

Halka açık ağlarda çevrimiçi alışveriş veya bankacılık işlemleri yapmayın.

Ücretsiz Wi-Fi ağını kullanmanız gerekiyorsa Kaspersky VPN Secure Connection gibi bir VPN bağlantısı kullanın. Bu yazılım, verilerinizi şifreleyerek bağlantınızı korur.

Kötü amaçlı yazılımlar telefonunuzu nasıl etkiler?

Kötü amaçlı yazılımlar, mobil cihazınızı yıkıma uğratabilir. Uygulamaların çökmesine ve telefonunuzun aşırı ısınmasına neden olabilir. Daha da tehlikelisi Android virüsleri paranızı ve kişisel verilerinizi bile çalabilir.

Kötü amaçlı yazılımlar, otomatik mesajlar gönderip telefonunuzu sahte ücretli servislere abone ederek faturanızın artmasına neden olur.

Bankacılık bilgileri gibi kişisel verileri de toplayabilir ve bu verileri paranızı çalmak için kullanabilir. Hatta telefon görüşmelerinizi kaydedip şantaj yapılması için korsanlara gönderebilir.

Bu nedenle, telefonunuzu kötü amaçlı yazılımlara karşı korumak için eyleme geçmeniz azami önem taşır. Kötü amaçlı Android yazılımlarından korunmak için telefon güvenliğiyle ilgili ipuçlarımızı takip edin ve Internet Security for Android uygulamamızı indirerek kendinizi koruyun.

Android telefonunuzda virüs olduğundan mı endişe ediyorsunuz? Kaspersky Antivirus for Androidile hemen kötü amaçlı yazılımları temizleyin.

Android sisteminden virüsler nasıl temizlenir?

Kaspersky

Android telefonunuzdan virüsleri temizlemenin en iyi yolu nedir? Android sisteminizden virüsleri temizleme hakkında bilmeniz gereken her şeyi keşfedin.

Kaspersky Logo

Android Telefonlar İçin En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları

Haberler

Teknoloji

Android Telefonlar İçin En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları

Android telefonlarımızda güvenlik için çeşitli yazılımlar kullanıyoruz. Güvenliğin oldukça önemli olduğu bu dönemde, sizin için telefonunuzda kullanabileceğiniz 6 antivirüs programını bir araya getirdik.

6. Bitdefender Antivirus Free

6. Bitdefender Antivirus Free

5. Sophos Intercept X

5. Sophos Intercept X

4. Antivirus

4. Antivirus

3. Traced Mobile Security

3. Traced Mobile Security

2. Security Antivirus

2. Security Antivirus

1. Smart Security

1. Smart Security

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Android Telefonlar İçin En İyi Antivirüs Uygulamaları

Bu yazımızda en iyi ücretsiz Android antivirüs seçeneklerini sizler için listeledik. Yazımıza başlamadan önce, özellikle bazı temel güvenlik önlemlerini zaten çoğu yeni akıllı telefonların aldığını unutmayın. Harici bir antivirüs programı, yalnızca yapılan işlemleri daha net görmenize olanak sağlar.

Antivirüs, sistemin gerçek zamanlı olarak korunmasını sağlamak için geliştirilmiş yazılım anlamına gelir. Ana rolü, tüm potansiyel tehlikeleri tespit edebilmek, bunları ortadan kaldırmak için çözümler önerebilmek veya sizi herhangi bir güvenlik riskinden korumak için sistemin ve orada depolanan dosyaların şüpheli davranışlarını izlemektir. Şimdi piyasadaki en iyi ücretsizantivirüs programlarının bazılarını keşfedelim.

Sizin için seçtiğimiz antivirüs programları:

  • McAfee
  • Norton
  • Bitdefender
  • Safe Security
  • Avast
  • Avira Security
  • AVG Antivirüs
  • Kaspersky

McAfee:

McAfee hepsi bir arada bir çözüm sunuyor. Antivirüs, casus yazılımdan koruma, kötü amaçlı yazılımdan koruma ve aygıt optimizasyonu gibi. Çalınma riskine karşın uzaktan verilerinizi de silebileceğiniz McAfee antivirüs uygulaması, en çok tercih edilenler arasında. Uygulamanın geliştiricisini açıkladığı özelliklerin bazıları şu şekilde;

  • Güvenlik Kilidi ve CaptureCam: Cihazınızı kilitleme ve sahibi olan kişinin anlık görüntüsünü alma.
  • Casus yazılıma karşı koruma: Hırsızların kişisel verilerinize erişmesini önler.
  • Uzaktan veri silme: Hırsızlığa karşı koruma işlevlerinizi kullanarak seçilen verileri siler veya fabrika ayarlarını geri yükler.
  • Konum, izleme ve alarm: Telefonunuzu bulabilme özelliği, bir harita üzerinde bulun, sesli bir alarmı tetikleyin veya kurtarmak için adım adım yardım alın.
  • Kaldırma işlemine karşı hırsızlığa karşı koruma: Bir hırsızın uygulamanızı kaldırmasını önleme.
  • Uygulama koruması: Kişisel verilerinizi riske atan uygulamaları tanımlayın.
  • Çağrı engelleme ve SMS filtreleme.

Norton:

Norton antivirüs uygulamasını ücretsiz sürümü birçok kısıtlamaya sahip olsa dahi yine de kullanıcılarını memnun etmeyi başaran uygulamalar arasında. Norton uygulamasının birincil işlevi diğer antivirüs programları gibi virüsten korumadır.

Bitdefender:

Bitdefender

Play Store’dan ücretsiz indirebileceğiniz sürümü ile cihazlarınızı virüslere karşı koruyabilirsiniz. Bitdefender ile akıllı telefonlarının güvenliğini daha da ileriye taşımak isteyenler için ücretli bir sürüm de sunan üretici, en çok tercih edilen antivirüs programları arasında yerini almayı başarıyor.

Safe Security:

Safe Security

Safe Security, Android'de en çok tercih edilen antivirüs programlarından biri. Şu anda dünya çapında  milyondan fazla akıllı telefonda kullanılmaktadır. Elbette gerekli tüm güvenliği sunmanın yanı sıra, bu az yer kapladığı halde stabil çalışan uygulama başka işlevler de sunuyor.

Her şeyden önce bir RAM güçlendirici, arka planda gereksiz uygulamaları kaldırıyor. Ayrıca, en çok kullanılan uygulamaları izlemenize ve pilinizi korumanıza yardımcı olmak için yepyeni bir akıllı pil tasarrufu işlevi sunuyor.

Avast:

Avast gayet minimal bir menüye sahip bir başka antivirüs programı olarak göze çarpıyor. İster virüs taraması, ister doğrudan uygulama engelleme veya gizliliğinizi koruma olsun, arayüzde her şey var.

Yukarıda belirttiğimiz işlemlere ek olarak uygulama, diğer uygulamalarınızın trafiğini istediğiniz gibi yönetmek için bir güvenlik duvarı sunuyor. Her uygulamayı birer birer yapılandırmak isteyenler için sıkıcı görülebilecek bir işlem, ancak mümkün olduğunca hassas ayarlara sahip olmak için ne yazık ki yapılması gerekiyor. "Gizlilik" bölümü, telefonunuz ve kullanılan şebeke hakkında birçok bilgi toplamanıza olanak tanıyor.

Avira Security

Avira, PC'de müthiş verimliliği, hızı ve Android'de hoş bulunan düşük kaynak tüketimi ile biliniyor. Avira Security ile bir hesap oluşturmuş olmanız koşuluyla, mümkün olduğunca basitleştirilmiş bir arayüz ile karşılaşırsınız ve uygulama yalnızca temel olan taramayı hedef alır. 

Gerçekleştirilen analiz, akıllı telefonda sorun bildirmek için dahili bellekte ve microSD kartta depolanan dosyaları kapsar. Avira uzun arama algoritması ile antivirüs tarafından algılanmaması amaçlanan birçok virüsü programını tespit edebildiğini, PC'de bulunan versiyonu ile kanıtladı.

Avira Security’nin diğer özellikleri arasında, kayıp veya çalınmış Android cihazınızı bulmak için bir hırsızlık önleme menüsü görüyoruz. Bu menüden cihazınızı uzaktan kilitleyebilir veya cihazınızda depolanan verileri doğrudan silebilirsiniz. Ayrıca sizi rahatsız edecek istenmeyen kişileri engellemek için bir kara liste oluşturmanız da mümkündür.

AVG Antivirus:

AVG Antivirüs

AVG, mobil cihazlarda oldukça iyi çalışan zaten bilinen bir PC antivirüs programıdır. Ana menü de basit ve hızlı bir şekilde gerekli ayarlar yapılabilir. Altta bulunan "Tara" düğmesi, telefonda tarama yapılmasını ve tüm tehditlerin algılanmasını mümkün kılıyor.

Bunun yanı sıra, Android için AVG Antivirus, cihazının performansını, özellikle pilin durumunu (sıcaklığı ve sağlığı) ve hatta bir enerji tasarrufu modu ayarlama olasılığını kontrol etmeyi öneriyor.

Son olarak, dosya taraması, internette gezinirken gerçek zamanlı koruma, SMS / MMS mesajlarınızın analizi ve uygulamalarınızı korumak için bir dizi seçenek veya çağrıları engelleme özelliklerini de AVG antivirüs programı bünyesinde barındırıyor.

Kaspersky:

Kaspersky, PC'de antivirüsün temel direklerinden biri ve kaçınılmaz olarak akıllı telefonlarda çok başarılı bir antivirüs uygulaması. Uygulama çok iyi düşünülmüş, aynı zamanda bazı hoş geldiniz özellikleri sunuyor.

Örneğin Kaspersky ile akıllı telefonun konumu, aramaları ve SMS'leri istenmeyen numaralardan engelleyebiliyoruz. Kaspersky, yalnızca akıllı telefonumuzu değil Wear OS saatimizi de koruyor. Her durumda Kaspersky, tüm uzmanlığını Android'e getiriyor ve güzel tasarımı ile de bu listede yer almayı sonuna kadar hak ediyor.

Sonuç olarak:

Bu listenin size Android'de ücretsiz olarak kullanabileceğiniz en iyi antivirüs çözümleriyle ilgili genel bir bakış sağlayacağını umuyoruz. Yine de tekrar belirtmek isteriz, bu tür uygulamaların bir akıllı telefonda kullanılması şart değil, ancak seçim sizin ve bu konuda sizi en azından bilgilendirecek bir içerik hazırlamak istedik.

Akıllı telefonlarınızda kullandığınız antivirüs programının adını (eğer kullanıyorsanız) ve seçiminizin nedenlerini bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz. MacOS ve iOS cihazlara nazaran Windows ve Android erişim rahatlığı açısından her zaman birer hedef olduğundan mütevellit tedbiri elden bırakmayın. Biz bu yazımıza benzer içerikler ile her zaman siz değerli okurlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz, takipte kalın.

Emoji İle Tepki Ver

48

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir