erkek giyim dükkanı açmak / ERKEK GİYİM DÜKKANI AÇMAK İSTİYORUM | DonanımHaber Forum

Erkek Giyim Dükkanı Açmak

erkek giyim dükkanı açmak

Giyim dükkanı mağazası açmak sektöre hakim olmayı gerektiren popüler işlerden biridir. Giyim sektörü, günümüzde en az gıda sektörü kadar geçerli olan, insanların olmazsa olmazı olan genel ihtiyaçlarındandır. Ancak bu sektörde seçenekler ve rakip firmalar çok olduğundan ayakta kalabilmek oldukça zordur. Özellikle de büyük firmaların bu sektörde hizmet veriyor olması küçük esnafın işini oldukça zorlaştırmaktadır. Buna rağmen doğru iş planı açılacak bir giyim mağazası, sizi ihya edebilir.

Tezgah Seçimi (Satılacak Ürünler ve Hedef Kitle)

Eğer bayilik almayı düşünmüyor iseniz, (lcw, altınyıldız, ustop, collezione, gibi ) hizmet vermek istediğiniz kitleyi seçmelisiniz. Giyim ürünlerinin çeşitleri çok fazla olduğundan eğer büyük bir sermayeniz yoksa, her kitlenin her zevkine hitap etmeniz oldukça zordur. Dolayısıyla, erkek, bayan, çocuk, spor, klasik, iç giyim, çorap gibi hangi kitleye hangi ürünle hitap edeceğinize karar vermelisiniz. Örneğin erkeklere hitap eden ve erkek pantolon satan bir işyeri açtığınızı düşünelim, sadece erkek pantolonunun yüzlerce çeşit olduğu gibi bu ürünlerinde kendi aralarında birçok farklı modele ayrılmaktadır.

Erkek Pantolon Çeşitleri

  • Klasik kumaş,
  • Dar kesim, bol kesim, yazlık kışlık, takım, tek tek, ucuz, pahalı, markalı, markasız vs.
  • Kot pantolon çeşitleri;
  • Klasik, taşlanmış, spor model, yandan cepli, soldan cepli, yırtık modeller, gençlere hitap eden modeller vb.
  • Keten pantolon, fitilli pantolon, yürüyüş pantolonu vs&#;

Anlatmak istediğimiz şudur ki, eğer bu iş için bin lira civarında bir sermaye ayırmıyor iseniz, sadece tek kitleye yönelin. Erkek pantolon alacak bir müşteri, dükkanda tane çeşit olan bir mağazayı tercih etmeyecektir. Müşteri gibi düşünün ve bulunduğunuz bölgede çok tercih edilen ürünler üzerine mağazanızı açın.

Toptancıların Bulunması

Ülkemizde birçok ilde toptan giyim ürünleri pazarlayan firmalar olduğu gibi, birçok firmada bayilikler vermektedir. Bazı firmalar belli oranlarda bir teminat karşılığında mağazanızı a&#; dan z&#; ye tüm dizaynını ve gerekli olan tüm ihtiyaçlarınızı karşılayarak, yeterli sayıda ürünü mağazanıza göndermektedir. Eğer bayilik almayı düşünmüyor, ürünlerinizi kendi tercihleriniz çerçevesinde seçerek müşterilerinize sunmayı hedefliyor iseniz, geniş çaplı bir araştırma yapmalısınız. Hangi ürün, hangi seafoodplus.info  kalitede, fiyatı ne kadar. Toptan indirimi, sezon indirimi, içeri dışarı ödeme kolaylığı,nakliye, ürün teslimi, yeni ürünlerin seçimi, elde kalan ürünlerin iade olup olmayacağı gibi konuları ayrıntılı olarak görüşmelisiniz. İnternette bayilik veren firmaları veya toptan giyim eşyası satan firmaları inceleyebilirsiniz.

kıyafet-mağazası-açmak

Dükkanın Seçimi

Bildiğimiz üzere, giyim mağazası açabilmek için bazı sektörlerde olduğu gibi ağır şartlar aranmıyor. Ancak siz yine de bağlı bulunduğunuz belediyeye giderek ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Bazı belediyelerde farklılıklar göstermektedir. Dükkan seçiminde de yine müşteri gibi düşünerek, içerisine girildiğinde tasarımı ve dizaynı ile olumlu etkiler yaratacak, fazla abartıdan kaçınılmış bir dükkan tasarlanması uygundur. Tabi bu durumda her konuda olduğu gibi yine maddiyat ile alakalı. Dükkan dizaynı o kadar geniş bir konu ki, eğer bayilik almadıysanız, tasarım size kalmış ise, elinizdeki paraya göre hesaplama yaparak dizaynınızı belirlemelisiniz. Dükkan dizaynına karar vermeden önce büyük şehirlerde bulunan giyim dükkanlarını gezmenizi, incelemenizi, notlar almanızı tavsiye ederiz. Ayrıca dükkanın içi kadar açılacağı bölgenin seçimi de oldukça önemlidir. Müşteriler genelde çarşıya gezmeye çıktıklarında ihtiyaçları olsun olmasın, bu tür işyerlerini ziyaret ettiklerini düşünerek yine dükkan kirasını hesaplayarak işyerinizi seçin. Giyim mağazanızdan ilk ay açılış aşamasında kâr edemeyeceğinizi hesaplayarak, aylık kirasını ödeyebileceğiniz bir dükkanı tercih edin.

Personel Seçimi

Genel itibariyle giyim mağazalarında bayan personeller hizmet verirler. İşyerinizde çalışabilecek, diksiyonu ve ikili ilişkileri düzgün, müşterilerinize karşı güleryüzlü davranabilecek çalışma arkadaşlarını tercih edin. Yine giyim mağazanızda ay para kazanamayacağınızı düşünerek, sermayenizden işçileriniz için aylık bir miktar parayı kenara ayırın. Servis, yemek, sigorta giderlerini eklemeyi unutmayın.

Personel Seçimi

Teknolojiden Yararlanın

İşyerinize kanun gereğince yeni yazarkasa pos cihazlarından birini almak zorundasınız. Bu cihazlar hem yazarkasa hem de pos cihazı olarak işlem gördüklerinden bir bankayla anlaşarak bu cihazı mutlaka alın. Bunun dışında giyim mağazanızı açmadan önce mutlaka kamera sistemi, hırsız alarmı, barkod sistemi, gibi ekipmanları da unutmayın. Bunlar içerisinde özellikle dükkanınızın her bölümünü görebilecek şekilde kamera sistemi kurulması ve bu sistemde daha net görüntü veren IP kameraların tercih edilmesi tavsiyemizdir.

Bizden Tavsiye;

Maliyet hesabınızı iyi yapın, TL sermaye ile bu işe girip, TL ile ürünleri alıp, TL de dükkan için ayırırsanız, işin içinden çıkamazsınız. Geriye mutlaka bir miktar para ayırın.

İşyerinizi büyük mağaza zincirleri ile kıyaslayarak açın, müşterinin sizden alışveriş yapmak istemesi için bir fark oluşturun. Fiyat kalite, ulaşım veya ödeme kolaylığı vs. Metre ilerdeki ABC mağazasında gömlek 20 TL iken siz 50 TL ye satmaya kalkmayın. Markası ne olursa olsun!

  • Her sezon tüketebileceğiniz kadar ürün getirin. Fazla stok yapmayın.
  • Modayı takip edin, en çok tercih edilen ürünlerden farklı renkler ve modeller bulundurun.
  • Bir açılış düzenleyin, animasyon ekibi ile anlaşın, eşe-dosta mağazanızın açıldığını bildirin. Açılış kampanyası düzenleyin
  • Özel günlere de, kişilere yönelik ürünler satın. Kampanyalar yapın. (babalar gününde gravat, gömlek vs.)
  • Giyim mağazası açmak iyi bir fikir ancak, iyi araştırın, ince hesap yapın, ve geriye MUTLAKA biraz para ayırın. Bol kazançlar dileğiyle.
kıyafet-mağazası

Hangi Ürünlerin Satılacağına Karar Verin

Eğer çok büyük sermayeniz yoksa ve büyük bir giyim dükkanı açmak düşünmüyorsanız, halkın tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir mağaza açmanız oldukça zordur. Bu sebeple hangi türden ürünler satacağınıza karar vermelisiniz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, sadece erkek takım elbise satan bir dükkan açabileceğiniz gibi, sadece erkek spor giyim ürünleri satan bir mağaza da açabilirsiniz. Bu sektörde var olabilmek gıda veya diğer sektörlerden daha zordur. Çünkü günümüzde büyük alışveriş merkezlerinin açılması ve bazı mağazaların ürünlerini toptan fiyatına verebildiği göz önünde bulundurulursa, bu sektörde ayakta kalabilmenin zor olduğu açıkça görülmektedir.

Gözlem Yapın

Giyim mağazanızı açacağınız yerin bulunduğu bölgeyi gözlemleyin. Eğer çarşıda dükkan açmayı düşünmüyor iseniz, bulunduğunuz bölgede ikamet eden halkın alışverişlerini nerelerden yaptığını, daha çok hangi ürünlerin alıcı bulduğunu gözlemleyin. Yine halkın giyim kuşam şeklini gözlemleyerek tercih edilen ürünleri belirleyebilirsiniz. Yine bu bölgede bulunan rakiplerinizi izleyin. Alışveriş yapın. Fiyatları öğrenin. Karşılaştırın.

Mağazanın Açılacağı Yeri Tespit Edin

Giyim mağazanızı açmak istediğiniz yerin seçimini iyi yapın. Bazen en işlek caddelerde pahalı ürünler satan kaliteli mağazalar zarar edebiliyor iken, mahalle arasında sıradan ürünler bulunduran ve belirli bir kitleye hitap eden ufak dükkanlar büyük karlar yapmaktadırlar. Bu sebeple dükkanınız yerini belirlerken kira faktörünü de göz önünde bulundurarak seçiminizi dikkatli yapın. Eğer mahalle veya sokak arasında bir dükkan seçmiş iseniz, dükkanınızın yerini bilmeyen, yoldan geçen diye tabir edilen müşterilerin sizi tercih etmesi imkansızdır. Ancak bizi bilen gelir gibi bir prensibiniz varsa, ve müşterilerinizin sizi seçmeleri için haklı gerekçeler oluşturabildiyseniz dükkanınızın uzakta olması sizi zarara uğratmaz.

Maliyet Hesabınızı Yapın

Size giyim mağazası açmanız için gereken ücretin ne kadar olduğunu söylememiz imkansızdır. Çünkü bu iş çok geniş olduğundan satacağınız ürünlerin ve dükkanınızın seçimi maaliyet miktarını belirlemektedir. Örneğin piyasada bir erkek gömleği 20 TL gibi bir fiyata alıcı bulabiliyor iken TL fiyata alıcı bulan gömleklerde mevcuttur.

Maliyet Hesabınızı Yapın

Ancak maliyet hesabını dükkan giderleri, ürün giderleri, işyeri açılış giderleri, sigorta giderleri şeklinde kategoriler haline getirebilirsiniz.

Muhasebeci Tutun

Eğer muhasebe konusunda uzman değilseniz ve bu işi yapabilecek bir ortağınız yoksa mutlaka bir muhasebeci ile anlaşın, Çünkü giyim mağazalarında sirkülasyon yoğun olduğundan ve ürünler sezonluk satıldığından bu ürünlerin muhasebesi oldukça zordur. Konusunda uzman bir muhasebeciyle anlaşmanız sizi büyük yükten kurtaracaktır. Basit Usul Vergi Ödeyen Esnafın Muhasebe Ücretlerini incelediniz mi?

Eleman Alın

Eğer mağazanızda çalışabilecek bu sektörde tecrübeli ve güven duyduğunuz yakınlarınız yok ise, giyim mağazanızda çalışabilecek tecrübeli, müşteri ilişkileri iyi olan, insanlarla iyi iletişim kurabilen bayan ve erkek satış elemanları bulun. Unutmayın ki, müşterilerinizin sizi tercih etmesi için güler yüzlü bir hizmet çok önemlidir. İnternet sitelerinden personel alacağınız dair ilanlar verin.

Toptancılar İle Anlaşın

Belirlediğiniz ürünlerinizi temin etmeye başlamadan önce geniş bir araştırma yapın, İnterneti kullanın, Toptancılara ulaşın ve görüşmeler yapın. İstanbul İzmir Bursa Ankara gibi büyük şehirleri gezin. Unutmayın ki satacağınız ürünleri ne kadar ucuza mal ederseniz, kar oranınız o kadar yüksek olacaktır.

Açılış Kampanyası Düzenleyin

Dükkanınızın açılışı için özel bir kampanya düzenleyin. Açılışa tanıdığınız kim varsa davet edin. Bazı ürünlerde kampanya yapın. Sektöre giriş yaptığınızı ve bu işi iyi yapacağınızı belirtir şekilde güzel bir açılış yapın. Bu açılışta animatörler, ikramlar, açılış davetiyesi, tanıtım broşürleri gibi ilgi çekici şeyler kullanabilirsiniz.

kıyafet-mağazası-açacaklara-tavsiyeler

Önemli Noktalar;

Müşterilerinize karşı her zaman ve her zaman güler yüzlü olun. Elemanlarınızı bu konuda eğitin.

Aynı ürünü başka bir mağazadan çok daha yüksek bir fiyata satmayın. Eğer ürünü alışınız pahalı ise toptancınızı değiştirin. Müşteriler aldıkları ürünü başka bir mağazada yarı fiyatına görmekten hoşlanmazlar.

Mümkün olduğu kadar sezon içerisinde satılabilecek kadar ürün alın. Deponuzda gelecek sezon için az miktarda ürün bırakın.

Modayı takip edin, diğer illerdeki rakiplerinizi sık sık takip edin.

Giyim bayiliği almak için giyim bayiliği veren firmalar hakkında bilgiler edinin!

Ürünlerin üzerinde fiyat etiketi bulundurun. Şeffaf olun.

  • Toptan giyim ürünleri satan firmalar
  • Giyim mağazasını devretmek isteyenler
  • Devren giyim mağazası arayanlar

Yorumlarınızla bu sektöre yeni giren girişimcilere ışık tutun.

Giyim Mağazası Açmak

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir