geçmiş hgs borcu ödeme / İhlalli Geçiş Sorgula - OTOYOL A.Ş. - İstanbul - İzmir Otoyolu (O5)

Geçmiş Hgs Borcu Ödeme

geçmiş hgs borcu ödeme

HGS Borç Sorgulama - E-Devlet İle Plakadan HGS Ceza Sorgulama, Kaçak Geçiş Öğrenme Ekranı

HGS borç sorgulama, elektronik ortamda pratik şekilde yapılan bir işlemdir. HGS ceza sorgulama işlemini farklı yöntemler uygulayarak yapabilirsiniz. KGM HGS kaçak geçiş sorgulama, HGS etiketi ile kaçak geçiş yapılıp yapılmadığını gösterir. Plakadan HGS borç sorgulama nasıl yapılır sorusu incelendiğinde bu işlemin uygulama üzerinden yapıldığını da göreceksiniz. e devlet HGS borcu sorgulama ile ilgili merak ettikleriniz yazımızın devamında.

HGS Borç Sorgulama

HGS, "hızlı geçiş sistemi" teriminin kısaltmasıdır. Söz konusu sistem 2012 yılından beri karayollarımızda kullanılan bir özelliktir. Araç plakasına özel olarak PTT şubelerinden alınan HGS etiketi ile otoyol ve köprülerden ücretli şekilde geçebilirsiniz. Aracın camına yapıştırılan HGS etiketi, köprü ve otoyol geçişlerinde kurulan elektronik sistem tarafından okunur. Bu sayede araçlar herhangi bir şekilde sıra beklemeden geçiş yapabilir.

HGS'ye geçilmeden önce sürücüler otoyol ve köprülerde ücret ödemek için beklerlerdi. Bu da zaman kaybının yanı sıra yollarda kuyruk oluşmasına neden olurdu. Kurulan HGS mekanizması ile modern bir sistem kurulmuş ve büyük kolaylık yaratılmıştır.

HGS Bakiye Sorgulama ve Öğrenme - E-Devlet İle HGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

HGS Ceza Sorgulama

Otoyol ve köprülerden ücretli şekilde geçebilmek için HGS etiketine para yüklenmesi gerekir. Bu yükleme işlemi PTT şubelerinin yanı sıra anlaşmalı bankaların internet şubelerinden de yapılabilir. HGS etiketinde para olmasa dahi gişelerden geçiş yapılabilir. Fakat 15 gün içerisinde otoyol ücretini karşılayacak meblağ etikete yüklenmezse otoyoldan kaçak geçiş söz konusu olacaktır. Bu nedenle HGS etiketinin otomatik yükleme şeklinde belli bir meblağın üzerinde tutulması daha uygundur.

HGS etiketinde yeterli bakiye olmadan otoyoldan geçildiyse ve 15 gün içerisinde yeterli bakiye yüklenmediyse plakaya ceza kesilecektir. Bu ceza otoyol geçiş ücretinin 4 katıdır. Söz konusu cezanın sorgulanabileceği farklı yollar vardır.

KGM HGS Kaçak Geçiş Sorgulama

HGS kaçak geçiş sorgulama işlemi için en pratik yöntem HGS uygulaması üzerinden işlemlerin takip edilmesidir. HGS uygulaması, etiket üzerinde kaç TL yüklü olduğunu gösterir. Bunun yanında hangi otoyol ya da köprüden ne zaman geçildiğini ve geçişin kaçak olup olmadığını gösterir. Uygulama üzerinde yapılan geçiş kaçak geçiş olarak gözüküyorsa derhal etiketinize para yükleyebilirsiniz. Bakiye yükleme işlemini de uygulama üzerinden yapabilirsiniz.

HGS kaçak geçiş sorgulama işlemini yapabileceğiniz mekanizmalardan biri de PTT resmi web sitesidir. Web sitesindeki HGS ile ilgili bölümü tıklayarak HGS etiket numarası ya da plaka ile kaçak geçiş sorgulaması yapabilirsiniz.

E Devlet HGS Borcu Sorgulama

E-devlet günümüzde birçok konuda kullanıcıya büyük kolaylık sağlar. HGS borç sorgulama için kullanacağınız sistemlerden biri de e-devlettir. E-devlet sayfasındaki arama motoruna HGS borç sorgulama yazdığınızda karşınıza çıkacak olan sayfadan HGS borç sorgulaması yapabilirsiniz. Bu ekran üzerinden plakaya ait olan HGS borcunuz çıkacaktır.

HGS, PTT şubelerinden araç ruhsatının ibraz edilerek alınabilecek bir etikettir. Etiketi aldığınızda aracın ön camına yapıştırmanız gerekir. Etiketin üzerinde bir barkod bulunur. Bu barkod sayesinde köprü ve otoyol geçişlerinde etiketiniz okunarak belirlenen ücret etiketten düşülür. HGS üzerinde yüklü olan bakiye sürekli takip edilerek kaçak geçiş ve ceza ödeme durumları ile karşılaşmazsınız. Pratik yöntemler ile HGS etiketine para yüklemek mümkündür.

E-Devlet HGS Borç Sorgulama Ekranı İçin Tıklayınız

İHLALLİ GEÇİŞ SORGULAMA VE ÖDEME

Sayın Otoyol Kullanıcılarımız: 5 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7417 sayılı Kanun uyarınca ücretli köprü, tünel ve otoyollardan yapılan ihlalli (ödemesiz) geçişlere uygulanan ceza tutarlarında değişikliğe gidilmiştir. Bu kapsamda; İhlalli geçişlerde, geçiş tarihini izleyen ilk 15 gün içerisinde yapılan ödemeler için daha önce olduğu gibi para cezası uygulanmayacaktır. 15 gün içinde ödeme yapılmaması halinde geçiş ücretine 1 kat ceza eklenecektir. Ödemenin 45 gün içerisinde yapılmaması halinde ise geçiş ücretinin 4 katı tutarında para cezası uygulanacaktır. İhlalli geçiş ödemelerinizi web sitelerimizden, QNB Finansbank Şubeleri, İnternet bankacılığı, ATM ve Türkiye İş Bankası Şubeleri, İnternet bankacılığı, İş Cep, ATM’leri üzerinden yapabilirsiniz.

SON GÜNE KALAN ihlalli geçiş ödemelerini mutlaka alternatif ödeme kanalları olan www.avrupaotoyolisletmesi.com ve www.anadoluotoyolisletmesi.com web sitelerimizden, QNB Finansbank Şubeleri, İnternet bankacılığı, ATM ve Türkiye İş Bankası Şubeleri, İnternet bankacılığı, İş Cep, ATM’leri üzerinden yapınız!

HGS hesabına yapılan ödemenin o güne ait otomatik tahsilat sorgusu sonrasına denk gelebileceği ve bu nedenle tahsilatın yapılamayabileceği için etiket hesabına yapılacak ödemelerin son güne bırakılmaması çok önemlidir.

Araç sahibine ait TC Kimlik Numarası veya Vergi Numarası, ihlalli geçişten ancak 15 gün sonra (cezalı döneme girildiğinde) temin edilebilmektedir.

Bu nedenle, TC Kimlik Numarası veya Vergi Numarası ile yapılan sorgularda sadece 15 günü geçmiş ve ceza tahakkuk etmiş borçlar görülebilir. Cezasız dönemdeki (ihlalli geçişi izleyen 15 gün içinde) borçları görmek için ayrıca Plaka veya İGB Numarası ile sorgulama yapmak gerekmektedir.

Borç kayıtları geçiş sonrasında tarafımızca incelenip geçişin onaylanması akabinde 15 gün boyunca cezasız olarak İş  Bankası, internet sitemiz ve Mobil Uygulama vasıtasıyla görülebilir olmaktadır. 

Borcunuz varken sorguda borcun görünmemesi durumunda sorgunun yapılma zamanına ve gününe göre ya inceleme tamamlanmamıştır, ya da borcunuz, varsa HGS hesabınızdan tahsil edilmiştir. Bu nedenle geçişi takip eden 15 gün içerisinde muhtelif günlerde öncelikle internet sitemiz ve Mobil Uygulamamız vasıtasıyla borcunuzu takip etmenizi öneririz. 

HGS Cezası Nereye Ödenir?

Hızlı geçiş sistemi (HGS), 17 Eylül 2012’den beri ülkemizde kullanılan köprü ve otobanlarda hızlı geçiş sağlayan ücretli bir uygulamadır. HGS aracılığıyla gişelerde beklemeksizin geçmek olasıdır. Ama HGS’den yararlanmak için öncelikle abonelik işlemleri tamamlanmalıdır. Araç sabinin isteğine göre kişiler HGS kart veya HGS etiket seçeneklerinden birine sahip olabilmektedir. Bir çeşit elektronik sistem olan HGS, araçların üzerindeki HGS etiketi ile radyo frekansı aracılığıyla ücret tahsil eden yaygın bir otomatik sistemdir. Geçiş noktalarında bulunan elektronik denetleme sisteminin yardımıyla, gişelerden kaçak olarak geçmeye çalışan araç sahipleri anlık olarak tespit edilir. Bu durum HGS gişelerinden kaçak olarak geçmeye çalışan; HGS kart veya etiket sahibi olmayan, bakiye bulunmadığı takdirde ücret ödemeden gişelerden geçmeye çalışan, plakayı kapatarak sistemin denetlemesine olanak vermeden geçmeye çalışan ve son olarak HGS abonesi olduğu halde OGS gişelerinden geçmeye çalışan araç sahiplerine HGS cezası verilmektedir. Bu ceza kesildiği zaman aboneliği bulunan araç sahibinin plakası üzerinden sisteme yansır. Ceza kaçak veya ihlal bulunan geçişin elektronik denetleme sistemi tarafından anlık olarak kesilir. Cezalı araç sahibi 15 iş günü içerisinde bu cezayı ödemek zorundadır. Aksi halde, ödeme tarihi geciktirildiğinde bazı yaptırımlar uygulanmaktadır. Etikete yansıyan ceza bedeli bakiye yüklemesi yapıldığında ceza otomatik olarak kesilir. Bu avantaj sadece HGS aboneliği olan araç sahipleri için geçerlidir. HGS aboneliği bulunmayan ve gişelerden kaçak olarak geçmeye çalışan araç sahipleri için ise yaptırımlar daha katı olmaktadır. Bu kişiler için ceza bedeli geçiş ücretinin 11 katı olarak belirlenmiştir. Fakat bu cezalı kişiler için bir kolaylık sağlanmaktadır. Ceza kesildikten sonra 15 gün içerisinde abonelik yaptıran bu kişiler yüksek ceza ücretinden kurtulabilmektedirler. Ayrıca ceza süresi geçirilmeden ödendiği takdirde ücret üzerinden % 25 indirim uygulanmaktadır. Peki bu HGS cezası nereye ödenir?

HGS Cezası Nereye Ödenir?

HGS online internet sitesi araç sahiplerine yeni bir uygulama ile hizmet vermektedir. ‘HGS Geçiş İhlali Sorgulama’ işlemi ile geçiş ihlalinden kaynaklı cezayı sorgulayıp, ceza tutarını öğrenebilirsiniz. HGS cezası nereye ödenir için öncelikle siteye giriş yapılarak sağ köşedeki ‘ Geçiş İhlali Sorgula’ butonuna basılır.

hgs cezası nereye ödenir?

Daha sonra ‘Araç Plaka’ numarası girilerek sorgulama işlemi yapılır. HGS cezası nereye ödenir sorgulaması sayesinde geçiş ihlali kaynaklı ceza miktarını öğrenebilirsiniz.

hgs cezası nereye ödenir?

HGS cezası nereye ödenir bir diğer cevabı anlaşmalı bankalardan ve HGS bakiye yükleme noktalarından yapılan işlemlerdir. Ceza ödeme işlemini kimliğiniz ve banka kartınızı yanınızda bulundurmak koşuluyla rahatlıkla yapabilirsiniz.

Aynı zamanda HGS cezası nereye ödenir için PTT merkez ve şubelerinden ve de online PTT sitesinden de ceza ödeme işlemini yapabilirsiniz.

HGS Cezası Nereye Ödenir İçin TIKLAYINIZ!

Etiketler:hgs ceza ödeme, hgs cezası nereye ödenir, hgs cezası ödeme seçenekleri, online hgs ceza ödeme

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır