bulgaristan c vize evrakları / Bulgaristan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Bulgaristan C Vize Evrakları

bulgaristan c vize evrakları

Bulgaristan C Vize

Merhaba, Bulgaristan'da kısa süreli seyahatler için verilen tüm vizelere Bulgaristan C tipi vize denir. Bu vizelerin kalış süresi her 6 ayda 90 gün ile sınırlıdır. Gidiş amacınız ister turistik ister aile ziyareti ister ticari veya kültürel gidiş amacınız ne olursa olsun alınan vize C tipi vizedir. Kısaca seyahat amacıyla verilen vizeler C tipi vizedir. D tipi vizeler 90 günü aşan uzun  kalışlar için verilir ve oturum izni prosedürün kapsamındadır. Yani D vize demek oturum izni demektir. Bulgaristan'dan  oturum izni  almanız gerekmiyor ise hiçbir zaman D vize başvurusu yapmanız gerekmez. Ayrıca D vize başvuruları belli koşullara bağlıdır ve ancak  belli durumlarda  yapılabilir.

Bulgaristan C Vize İçin  Gerekli Evraklar

Sizin seyahatiniz kısa süreli, bir turistik seyahat olduğundan dolayı başvurunuz C tipi turistik vizesi için yapılacaktır. Bu konuda Vize merkezi 15 yıllık deneyimi ile size hizmet vermeye hazırdımonash.pwız gereken şey gerekli evrakları tarafımıza ulaştırmanız. Bunu ister şahsen ofisimize gelerek yapabilir,  veya kargo ile adresimize gönderebilirsiniz. Bulgaristan C vize için gerekli evraklar: Geçerli pasaport, 6 aydan daha eski olmayan ve başka vizede kullanılamamış 3,5/ 4,5 ölçülerinde biometrik fotoğraf, şahsi banka hesap dökümü kaşeli imzalı, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, onaylı otel rezervasyonu ve seyahat sağlık sigortasıdır .  Otel rezervasyonunun yoksa müşteri temsilcilerimiz size bu konuda yardımcı olacaktır. Aynı şekilde seyahat sağlık sigortası da kurumumuzda yapılabilir. Temel Evraklar eksiksiz elimize ulaştığı gün işleminiz başlatılacaktır. Sonuçlanma süresi genelde beş ila yedi iş günü arasıdır. Vize başvurusuna şahsen gelmenize gerek yoktur. Bulgaristan parmak izi almadığından dolayı şahsen gelip biometri işlemleri yapmanıza gerek yoktur. Vize Merkezi Bulgaristan, Konsolosluklarına akreditasyonu olan bir firma olarak sizin yerinize işlem yapmaya tam yetkilidir.

Kısa süreli Bulgaristan C vizesi ücreti  yılında da 60 Euro'dur. Yıl içinde Herhangi bir artış söz konusu olduğunda sitelerimizde duyurulacaktır. Vize başvurusunun size toplam maaliyeti otel ve sigorta ücreti dahil yaklaşık Euro'dur. 30 Euro olan hizmet bedelimiz de bu fiyata dahildir.

Saygılarımızla,
Nejla Balpınar/ +90 () 05 22

Bulgaristan c tipi turistik vize

Bu yorumu faydalı buldunuz mu ?

Bulgaristan Vize İşlemleri

Bulgaristan vize işlemleri için yerine getirilmesi gereken birtakım prosedürler bulunmaktadır. Bu prosedürlerin detaylarının bilinmesi, başvuru sürecinde kolaylık sağlar. Bordo (Umuma Mahsus) pasaport hamilleri, başvurularını gerçekleştirmek için bazı koşulları yerine getirmek zorundayken, Yeşil (Hususi), Siyah (Diplomatik) ve Gri (Hizmet) pasaport sahipleri kısa süreli seyahatleri için vize koşullarından muaf tutulmuşlardır.

Vize başvurusu yapabilmek için kişilerin öncelikle seyahat amaçlarını netleştirmesi gerekir. Çünkü yapılması gereken hazırlıklar vize türüne göre değişir. Kısa süreli ve uzun süreli vize başvuru prosedürleri birbirinden farklıdır. Kısa süreli başvurular, yetkilendirilen başvuru merkezleri aracılığıyla ve şahsen yapılabilirken uzun süreli (d vize) başvurular ilgili konsolosluk birimine yapılır. 

Kısa süreli Bulgaristan vizesi başvuruları turistik, ticari, transit ve ziyaret amaçlı vize kategorilerinden yapılmaktadır. Turistik, ticari, aile ziyaret ve transit vize başvuruları için hazırlanması gereken başvuru evrakları başvuru sahibinin seyahat amacına göre değişir. Örneğin ziyaret amaçlı vize başvuru talebinde bulunan bir kişinin mutlaka ilgili ülkede yaşayan bir tanıdığından davet mektubu alması gerekir. Yine ticari/iş sebebiyle ilgili ülkeye seyahat edecek kişiler de Bulgaristan Konsolosluk birimine davet mektubu sunmalıdır.

Başvurular için tercih edilecek vize kategorisi ne olursa olsun evrakların eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanması gerekir. Konsolosluk birimine sunulan evrakların güncel tarihli olması gerekir. Geçersiz, doğruyu yansıtmayan ya da eski tarihli belgeler vize reddine sebebiyet verebilir.

Bulgaristan Başkonsolosluğu İstanbul ve Edirne Bulgaristan Başkonsolosluğu, Bulgaristan Büyükelçiliği Ankara ve Bursa Konsolosluğu vize başvurularını kabul eder, değerlendirir ve sonuçlandırır. Her bir diplomatik temsilciliğin kendine ait görev alanı vardır. Başvuru sahipleri işlemlerine başlamadan konsolosluk birimlerinin görev çevresi hakkında bilgi sahibi olmalıdır.

Bulgaristan Vize İşlemleri

Bulgaristan Vize İstiyor mu?

Bulgaristan Türkiye’ye vize uygulayan ülkelerden biridir. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamilleri Bulgaristan vizesine tabidir. Kısa süreli olmak şartıyla Diplomatik (Siyah), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaportu olanların ülkeye giriş yapabilmeleri için vize almalarına gerek yoktur. Ancak uzun süreli başvurular için mutlaka ilgili prosedürler yerine getirilmelidir.

Kısa süreli vize başvuruları içinde turistik, ticari, aile ziyaret ve transit vize kategorilerini barındırır. Uzun süreli başvurular ise Bulgaristan D Vize kapsamında değerlendirilir ve başvuru sahibine 90 günden uzun konaklama hakkı tanır. Kısa süreli vize türleri için yapılan başvurularda sunulması gereken şahsi, standart evraklar bulunmaktadır. Bunun yanında, başvuru sahibinin vize kategorisine ve mesleki durumuna göre ek evrak sunması gerekebilir. Yapılan başvuruların işleme alınması ve değerlendirilmesi için ilgili ülkenin tüm vize başvuru koşulları yerine getirilmelidir.

Bulgaristan’a gidişte uygulanan vize prosedürleri yerine getirilmediği takdirde başvurular ret ile sonuçlanabilir. Konsolosluk, kişilerden başvuru süreci boyunca ek evrak talebinde bulunabilir. İlgili konsolosluk birimi başvuru sahibinden hangi evrakları istiyor ise belirtilen süre içinde bu evrakların hazırlanması ve sunulması gerekir.

Bulgaristan Vizesiyle Schengen Ülkelerine Giriş Yapılır Mı?

Bulgaristan vizesi ile Schengen ülkelerine giriş yapılmamaktadır. Ancak kişilerin pasaportunda geçerli bir Schengen vize olması durumunda o Schengen vize ile Bulgaristan’a girilebilir. Ancak ülkeye girişlerde inisiyatifin her zaman sınır yetkililerinde olduğu unutulmamalıdır. Geçerli bir vizenin olması her zaman o ülkeye kesin giriş hakkı vermez.

Bulgaristan Vizesi Sonuçlanma Süresi

Bulgaristan vize işlemlerinde başvuru süreci sunulan evraklara göre şekillenir. Yapılan kısa süreli başvurular yaklaşık 10 iş günü içinde sonuçlanır. Ancak sunulan evraklara göre işlem süresi uzayıp kısalabilir. D vize başvurularının sonuçlanma süresi de en az 45 gündür. D vizelerin başvuru ve işlem süreci, C vizeye göre daha karışık ve uzundur.

Bulgaristan Konsoloslukları Görev Bölgesi

Başvuru sahipleri vize başvurularını yaparken konsolosluk biriminin görev bölgesine dikkat etmelidir.

  • İstanbul Başkonsolosluğunun görev bölgesine, İstanbul, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya ve çevresi girmektedir.
  • Edirne Başkonsolosluğunun görev bölgesine, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve ilçeleri girmektedir.
  • Ankara Büyükelçiliği görev bölgesine ise Ankara, Kastamonu, Zonguldak, Yozgat, Mardin, Diyarbakır, Trabzon, Niğde, Nevşehir, Erzurum, Erzincan, Muş gibi iller girmektedir. Başvuru yapılmadan önce bilgiler yetkili makamlardan teyit edilmelidir.

Biometrik pasaporta sahip olan Arnavutluk, Bosna-Hersek, Makedonya, Karadağ, Ukrayna ve Sırbistan vatandaşları Bulgaristan’a vize almadan seyahatlerini gerçekleştirebilirler.

Ülkelerinde Bulgaristan diplomatik temsilciliği bulunmayan Suriye, Irak gibi ülke vatandaşları, başvuru işlemlerini Türkiye’den yapabilmektedir. Bu kişiler Türk vatandaşlarına uygulanan vize prosedürlerini yerine getirerek başvurularını gerçekleştirebilirler. Ancak konsolosluk biriminin her zaman ek evrak talebinde bulunabileceği unutulmamalıdır.

Bulgaristan Vize İşlemleri İçin Gerekli Evraklar

Bulgaristan vize işlemleri için gerekli evraklar seyahat amacına göre değişmektedir. Başvuru sahipleri işlemlerine başlamadan önce ne amaçla seyahat etmek istediğini netleştirmeli, evraklarını bu amaca uygun olarak hazırlamalıdır.

Başvuru için hazırlanması gereken evraklar seyahat amacına göre değişse de standart olarak hazırlanması gereken belgeler vardır. Bu belgeler;

  • Pasaport: Seyahat dönüşü sonrası da en az 6 ay geçerli olmalı, vize işlenebilmesi için en az 2 boş sayfa olmalıdır. Pasaportun geçerlilik tarihi başvuru öncesinde mutlaka kontrol edilmelidir.
  • Biometrik fotoğraf: Tüm vize türleri için gerekli olan evraklardan birisidir. Kişi, başvurusu için formuna 35X45 mm ölçülerinde arka fonu beyaz olarak çektirdiği fotoğrafı yapıştırmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği: Başvuru sahipleri sadece kendisini gösteren değil tüm aile bilgilerini içeren nüfus kayıt örneği ile başvuru yapmalıdır.
  • Banka dökümü: Kısa süreli vize başvuruları için başvuru sahibinin en az TL bakiyeli banka hesap cüzdanı olmalıdır.
  • Bulgaristan vize başvuru formu: Seyahat amacına uygun bilgilerle eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Planlanan seyahat turistik, ticari, ziyaret, transit ve diğer vize kategorilerinden olabilir. Bunlar için tek bir başvuru formu vardır. Kişi bu başvuru formunu seyahatine göre doldurur. Her başvuru sahibi için yaşına bakılmaksızın bir adet form doldurulmalıdır. Form, başvuru sahibini tanımaya ve seyahat amacını anlamaya yönelik olan resmi bir belgedir. Başvuru dosyası form olmadan kabul edilmez. Dolayısıyla kişilerin eksiksiz ve doğru olarak tüm bilgilerini formuna yazması gerekir.
  • Seyahat sağlık sigortası: Planlanan seyahatlerin gerçekleştirebilmesi için başvuru sahiplerinin en az Euro teminatlı olarak seyahat sağlık sigortası yaptırması gerekir. Sigorta, acil durumda hastalı veya kaza sonucu ayakta/hastanede yatarak tedavi masraflarını, acil sağlık sorunu nedeniyle ülkeye nakil masraflarını vb. karşılamalıdır.
  • Konaklama Rezervasyonları: Yapılan başvuruların türüne göre konaklama rezervasyonları da gereklidir. Turistik vize başvuruları genellikle konaklama için yapılan rezervasyonlara göre onaylanır.

Seyahat amacına göre talep edilen diğer evraklar ise;

  • Davetiye: Ticari ve aile ziyaret vize başvurularında kişilerin yukarıdaki evraklara ek olarak konsolosluğa Bulgaristan Yabancılar Şube onaylı davetiye sunmaları gerekir. Davet mektubunda, davetiye yapılan kişinin ve davetiyeyi gönderen kişi/kurumun bilgileri, iletişim adresleri yer almalıdır.
  • Mesleki/şirket evrakları: Başvuru sahibi Türkiye’de çalışan ya da işverense durumuna uygun evraklar hazırlamalıdır. (SGK işe giriş bildirgesi, sigorta hizmet dökümü, imza sirküleri, vergi levhası, faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi vb.) İlgili ülkede şirket sahibi olanlar ise Bulgaristan’daki şirket evraklarını da başvuru için sunmalıdır.

Bulgaristan vize işlemleri için her başvuru sahibinin evraklarını titizlikle hazırlaması gerekir. Başvuru yapılan konsolosluk biriminin kişilerden her zaman ek evrak isteme hakkı bulunmaktadır. Bu site, resmi konsolosluk sitesi olmayıp sadece okuyuculara bilgi verme amacıyla hazırlanmıştır. Başvuru sahipleri işlemlerine başlamadan konsoloslukların resmi sayfalarından evrakları ve diğer bilgileri teyit etmelidir.

 

Bulgaristan Vize Randevu İşlemleri

Bulgaristan vizesi randevu işlemleri için konsolosluk birimlerinin prosedürleri farklı olabilir. Ankara Büyükelçiliği şahsi başvuruları kabul etmekle birlikte başvuru işlemleri için randevu talep etmemektedir. Ankara Büyükelçiliği için randevular daha çok Bulgar pasaportu ve vatandaşlık işlemleri için istenmektedir. Bu durum fazla talep olması durumunda değişebilir. Bu yüzden başvurudan önce teyit edilmelidir.

Başvuru sahipleri Ankara Bulgaristan Büyükelçiliği Konsolosluk Birimi'ne gelerek başvurularını sunabilir. Evraklar seyahat amacına göre özenle ve eksiksiz hazırlanmalıdır. Sunulan evraklarda eksiklik ya da hata tespit edilmesi durumunda başvurular olumsuz sonuçlanabilir. Ret cevabı verilen başvurular için herhangi bir süre kısıtı olmaksızın yeniden başvuru yapılabilir.

Konsolosluk birimleri turistik, ticari, aile ziyaret, transit vize başvurularını, akredite edilmiş seyahat acenteleri, tur şirketleri ve yetkilendirilmiş başvuru merkezleri aracılığı ile de kabul eder. Kişiler başvurularını aracı firma vasıtasıyla yapacaklarsa ilgili kurumun başvuru prosedürleri hakkında bilgi sahibi olmalıdır.

BulgaristanDvize işlemleri içinrandevualınmışsa kişinin konsolosluk birimine gelmesi gerekir.

Yetkilendirilmiş başvuru merkezleri ile işlemlerini tamamlamak isteyen kişiler başvuru için randevu gerekip gerekmediği konusunda bilgi almalıdır. Bazı durumlarda kişilerin başvurularını, gerekli şartları taşıması durumda üçüncü bir kişi yapabilmektedir. Başvuruların yapılma şekline göre izlenilen prosedürler de değişir.

Başvuruları kabul eden ve değerlendiren konsolosluk birimi başvuru sahibini süreç boyunca mülakat için çağırabilir. Böyle bir durumda belirtilen gün ve saatte konsoloslukta bulunulmalıdır. 

Bulgaristan Vize Başvurusu

Bulgaristan vize işlemleri için seyahat amacı netleştirildikten sonra evraklar hazırlanmalı ve başvuru işlemleri başlatılmalıdır. Başvuru için gerekli evrak listelerine ilgili sayfalardan ulaşılabilir. Turistik, ticari, aile ziyaret ve transit vizesi başvuruları için evraklar eksiksiz bir şekilde hazırlanmalı ve sunulmalıdır. Evraklarda herhangi bir eksiklik ya da yanlışlık olması durumunda başvuru sürecinde olumsuz durumlarla karşılaşılabilir. Dolayısıyla sunulan evraklar dikkatli ve titiz bir şekilde hazırlanmalıdır.

Konsolosluk birimi kısa süreli vize başvurularını akredite edilmiş seyahat acenteleri, yetkilendirilmiş başvuru merkezleri aracıyla kabul eder. Konsolosluk birimi, sunulan evrakları değerlendirilerek vize başvuruları hakkında karar verir. Kısa süreli başvurular yaklaşık 10 iş günü içinde sonuçlanırken uzun süreli vize başvurularının sonuçlanması günü bulur. Bu süreler sonunda olumlu ya da olumsuz bir yanıt başvuru sahibine ulaşır.

Vize başvuruları, bulunulan bölgenin yetki alanındaki konsolosluk birimine yapılmalıdır. Bulgaristan Cumhuriyeti’nin Türkiye’de 4 farklı ilde diplomatik temsilciliği bulunmaktadır. Başvurular yapılmadan önce başvuru yapılacak olan konsolosluk biriminin yetki alanı kontrol edilmelidir.

Bulgaristan vize işlemleri için gerekli prosedürler yerine getirildiğinde başvurular tamamlanır. Yapılan başvuruları kabul etme, değerlendirme ve sonuçlandırma yetkisi sadece ilgili konsolosluk birimine aittir. Yapılan vize başvuruları sonucunda konsolosluk birimi olumlu yanıt verirse çıkmış olan vize, başvuru sahibinin pasaportuna basılır.

Vize başvurularında kullanılacak olan pasaportun seyahat dönüşü sonrasında  en az 6 ay geçerliliğinin olması gerekir. Başvurular için hazırlık yapılmadan pasaport geçerlilik süreleri mutlaka kontrol edilmelidir.

 

Bulgaristan vize başvurusu

Bulgaristan Vizesi Başvuru Formu

Bulgaristan vizesi için doldurulması gereken başvuru formu, konsolosluk biriminin başvuru sahiplerini tanımak amacıyla talep ettiği bir evraktır. Vize talep eden kişiler, başvuru formunda yer alan bilgilere ve sunduğu evraklara göre değerlendirilir. Form için yazılmış olan bilgilerin, sunulan diğer evraklarda bulunan bilgilerle örtüşmesi gerekir. Çelişen ifadelerin yer alması başvuru değerlendirme sürecinde olumsuz durumlarla karşılaşılmasına neden olabilir.

Bulgaristan vize başvuru işlemleri için her başvuru sahibinin eksiksiz ve doğru bilgilerle başvuru formunu doldurması gerekir. Form için; kişisel bilgiler (adres ve iletişim bilgileri, medeni durum, TC. kimlik numarası, cinsiyet, anne baba ismi vb.), pasaport bilgileri (geçerlilik tarihi, veren makam, pasaport numarası ve türü), iş yeri adresi, talep edilen giriş sayısı, vize türü, konaklama bilgileri,  seyahat masraflarının nasıl karşılanacağına ve seyahat amacına dair bilgiler yazılması istenmektedir. Başvuru sahibi ancak eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduğu form ile başvurusunu tamamlayabilir. Aksi takdirde başvurular işleme alınmamaktadır.

Kişilerin yaşına bakılmaksızın her başvuru sahibinin başvuru formu doldurması gereklidir. Yaş kriteri, sadece ödenmesi gereken konsolosluk vize harcında önem teşkil eder. Örneğin, 12 yaş altı çocukların başvurusu için Bulgaristan Konsolosluğu birimi harç ücreti talep etmez.  Ancak başvuru formunu her yaştan kişinin doldurması gerekir. Reşit olmayan kişilerin formunu anne ya da babası doldurmalıdır. Form doldurma işlemi bittikten sonra gerekli yerler mutlaka imzalanmalıdır. Çocukların imzasını anne ve babası atmalıdır. Vize başvurularının işleme alınması için formun en altında bulunan imza kutucuğu mutlaka doldurulmalıdır.

İstanbul, Bursa, Edirne konsolosluk birimlerinden başvurularını tamamlamak isteyenlerBulgaristan vize başvuru formuna buradan ulaşabilirler.

Ankara ve Gaziantep çevresinden başvurularını tamamlamak isteyenler için ise Bulgaristan vize başvuru formuna buradan ulaşabilirler.

Bulgaristan vizesinebaşvuruda bulunacak olan kişilerin başvuru formunu doldururken iletişim adreslerini eksiksiz ve doğru yazması gerekir. Başvuruyu kabul edecek olan konsolosluk biriminin süreç boyunca başvuru sahibine ulaşması gerekebilir. Bu yüzden verilen telefon numaraları ve e-posta adreslerinin güncel olması gerekir.

Bulgaristan Vize İşlemleri Ücreti

  • Vize başvuruları için kişilerin ödemesi gereken vize ücreti bulunmaktadır. Bulgaristan’a yapılacak olan turistik, ticari, aile ziyaret, transit vize başvuruları için ödenmesi gereken vize ücretleri başvuru sahibinin seyahat amacına ve kalış süresine göre değişir. Biometrik pasaporta sahip olmayan Arnavutluk, Bosna-Hersek, Moldova, Karadağ, Rusya ve Ukrayna vatandaşları başvuruları için 35 € öderler. Biometrik pasaportları olması durumunda vize işlemlerinden muaftırlar. Makedonya ve Sırbistan Vatandaşları ise başvuruları için vize ücreti ödememektedir. Uzun süreli kalış (d vize) için başvuru yapan kişiler ile kısa süreli (c vize) başvurusu yapan kişiler farklı ücret öder.
  • Bulgaristan vizesi fiyatı yaş gruplarına göre de değişir. 12 yaşın altındaki başvuru sahipleri için konsolosluk biriminden başvuru ücreti talep edilmemektedir. Belirtilen başvuru ücretleri sadece konsolosluk harç bedellerini içermektedir. Başvurular yetkili bir kurum vasıtasıyla tamamlanırsa bu harç bedellerine ilgili kurumun hizmet bedeli de eklenir.
  • Konsoloslukvize harç ücretleri, başvuru yapılacak konsolosluğun anlaşmalı olduğu bankalar aracılıyla kabul edilir. İstanbul, Bursa ve Ankara başvuruları için Garanti Bankası ödemeleri kabul etmektedir. Edirne için ise İş Bankası konsolosluk harç bedellerini kabul eder. Hesaba yatırılan vize ücretleri, başvuru olumsuz yanıt alsa bile iade edilmemektedir.
  • Vize başvuruları, konsolosluk harç bedeli yatırılmadan kabul edilmemektedir. Bu yüzden başvuruların işleme alınması ve değerlendirilmesi için vize ücretlerinin ödenmesi gerekir. Ücretin ödendiğine dair dekont mutlaka başvuru evraklarının arasına eklenmelidir.

Bulgaristan Vize İşlemleri

Bulgaristan Turistik Vize

Bulgaristan Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar

Otel konfirmasyon belgesi: Bulgaristan turist vize için gerekli olan otel konfirmasyon belgesi, otel rezervasyonu değildir. Seyahat acentelerinden alınan kaşeli imzalı bir otel konfirmasyon belgesidir. Otel konfirmasyon belgesi Bulgaristan’da bulunan otelin anteli kağıdına, seyahat tarihlerinizi ve seyahat edecek her kişinin ismini ve soyismini içeren, kaşeli ve imzalı bir belgedir. 
İş Durumunuza Bağlı Olarak Değişen Evraklar: Başvuru sahibinin iş durumuna bağlı olarak (şirket sahibi veya şirket ortağı, SGK’lı çalışan, resmi kurum çalışanı, sözleşmeli çalışan, freelancer, emekli, öğrenci, ev hanımı) hazırlanacak evrak listeleri belirlenmektedir. 
Bağlı Çalıştığınız Şirketin Faal Olduğunu İspat Eden Evraklar: (faaliyet belgesi, imza sirküleri, sicil gazetesi vb.)
Finansal Yeterliliği Kanıtlayıcı Evraklar
Geri Dönüşünüzü Kanıtlayıcı Evraklar: Vize başvuru sahibinin Türkiye’ye geri döneceğini işine veya öğrenimine devam edeceğini destekleyici evraklar (iş yeri izin yazısı, öğrenci belgesi gibi).
Araç İle Seyahat Edecekler:Ruhsat Belgesi: (Seyahatte kullanılacak araca ait). Uluslararası geçerliliği bulunan yeşil sigorta: (Belgenin orijinal nüshası ibraz edilmelidir), Uluslararası ehliyetin orijinali: (Beynelmilel ehliyet) 

Bulgaristan Turistik Vize

Bulgaristan Turistik Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

Bulgaristan turistik vize başvurusu kısa süreli Bulgaristan vizesi kategorisi dahilinde değerlendirilmektedir. Kısa süreli Bulgaristan vize başvuruları Bulgaristan Konsolosluğuna outsource edilmiş kurum ve outsource edilmiş veri toplama birimleri aracılığıyla yapılmaktadır. Başvuru sahibi dilerse vize hizmet merkezlerinden ek hizmet bedelleri karşılığında,Bulgaristan vize başvuruları için zorunlu olan seyahat sağlık sigortası, otel konfirmasyon belgesi (otel rezervasyon belgesi değildir, otelin antetli kağıdına temin edilmelidir), ulaşım rezervasyonu, araçla gidecekse yeşil sigorta gibi belgeleri temin edebilmektedir. 

Bulgaristan Turistik Vize Ücreti

Bulgaristan vize ücretleri, C vize ücreti ve D vize ücreti olarak ikiye ayrılmaktadır. Bulgaristan vize başvuruları Bulgaristan Konsolosluğuna outsource edilmiş veri toplama birimi  ve vize hizmet merkezleri aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Bulgaristan vizesi başvuru sürecinde, vizeniz işlemden çıkana kadar aşağıdaki hizmet bedelleri talep edilmektedir. yapmaktadır. Bulgaristan vize başvurularının yapıldığı yetkili vize başvuru merkezi ve diğer vize hizmet merkezleri konsolosluk harcından farklı olarak opsiyonel hizmetler sunmaktadırlar. Vize başvuruları hizmet ücretleri ortalama fiyatları şu şekildedir; Bulgaristan Konsolosluğu harcı 80 €, vize başvuru birimi ek hizmet bedeli 25 €, başvuru formu doldurma hizmeti 7 €, biyometrik fotoğraf 25 TL, kurye hizmeti: 10 €, otel rezervasyonu: 20 €, fotokopi: 1 TL (sayfa başına), kargo: 15 TL, SMS ile bilgilendirme 1 €, başvuru sonrası kurye hizmeti 10 €,  çıktı alma ücreti 1 TL, internet kiosk hizmeti 20 TL,VIP Servis 50 €, her başvurudan, vize ücretinin yanı sıra 15 / 25 € (KDV dahil) hizmet harcı alınmaktadır. Bulgaristan vize başvurularında planlanan seyahat tarihlerini kapsayan seyahat sağlık sigortasının ibrazı zorunludur. Seyahat sağlık sigortası bedelleri, 3 ay 30 € /1 yıl 60 €'dur. Söz konusu tutarlar ortalama sigorta bedelini ifade etmektedir. Sigorta yaptırdığınız firmaya bağlı olarak seyahat sağlık sigorta bedellerinde farklılıklar olabilir. Geçerli bir seyahat sağlık sigortanız olmaksızın Bulgaristan vize başvuruları işleme alınmamaktadır. Vize hizmet merkezleri aracılığıyla seyahat sağlık sigortasını ek hizmet bedelleri karşılığında  Arnavutluk, Azerbaycan Ermenistan, Gürcistan, Bosna-Hersek, Moldova, Karadağ, Rusya ve Ukrayna vatandaşları biyometrik pasaporta sahipse, Bulgaristan konsolosluk harç ücretinden muaftırlar. Biyometrik pasaporta sahip olmayanlar için vize ücreti 35 €’ +25 €'dur ve bu tutara opsiyonel hizmet (sağlık sigortası, otel konfirme belgesi ücreti, ulaşım rezervasyon ücreti, danışmanlık ücreti) bedelleri eklenmektedir. 

Bulgaristan Turistik Vize Başvurusu Sonuçlanma Süresi

Bulgaristan turistik vize başvuruları seyahat tarihinden en geç 15 gün önce tamamlanmalıdır. Mevsim ve Bulgaristan Konsolosluğunun yoğunluğuna bağlı olarak değerlendirme süresi 10 iş gününü aşabilmektedir. Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, Noel, Paskalya gibi tatil günleri öncesi yapılan başvurularda işlem süresi yoğunluktan dolayı uzayabilmektedir. Türkiye’den Bulgaristan vizesine başvuru yapacak yabancı uyruklu vatandaşların vize başvurularının da değerlendirme süresi incelemelerden dolayı uzayabilmektedir. Bulgar C vize başvuru sahibinin seyahat tarihinden en erken 3 ay önce Bulgaristan vizesine başvurma hakkı bulunmaktadır.  Başvurunun sonucu ile ilgili karar ve vizenin verilme süresi tamamen Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Bulgaristan Başkonsolosluğu, Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu ve Bursa Bulgaristan Konsolosluğuna aittir. Vizenin planlanan seyahat tarihine yetişebilmesi için başvurunun olabildiğinde erken yapılması önerilir.

Bulgaristan Vize Reddi

Bulgaristan vize reddi durumlarında başvuru yapılan konsolosluk birimi başvuru sahibine vize reddi durumunu yazılı olarak bildirmektedir. Vizeler reddedildiğinde vize ücreti iade edilmemektedir. Vize ücretleri vize başvurusunun işleme alınabilmesi için talep edilmektedir. Konsolosluk harç bedellerinin yanı sıra vize hizmet merkezlerinin ücret ve ücret iadesi politikaları gereği sigorta, otel rezervasyonu ve diğer danışmanlık ücretlerinin iadesi söz konusu değildir. Türkiye Bulgaristan Başkonsolosluğu/Büyükelçiliği’nin yetkilendirdiği vize başvuru merkezleri Ankara, Bursa, Edirne, İzmir ve Gaziantep’te bulunmaktadır. Bulgaristan’a 90 günden fazla olmayan ziyaretler için Bulgaristan vizesine başvurmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Bulgaristan C vize başvurularını yetkili başvuru merkezi veya Bulgaristan vize başvurularını kabul eden vize hizmet merkezlerine yapabilirler.  90 günü aşan vizeler (D vize) için başvuru sahibi doğrudan İstanbul, Edirne Bulgaristan Başkonsolosluğuna / Büyükelçiliğine başvurmalıdır. D vize başvurusunda bulunmak isteyenler, ihtiyaçları halinde danışmanlık firmalarından D vize başvuru süreci boyunca destek alabilirler. 

Bulgaristan turistik vizesi

Bulgaristan Turistik Vize Başvuru Formu

Bulgaristan turistik vize başvuru formu seyahat amacına uygun doldurulmalıdır. Vize başvuru formları başvuru sahibini tanımak ve seyahat amacını öğrenmek amacıyla doldurulması istenen evraklardan birisidir. Başvuru formu sunulmadığı takdirde kişilerin vize başvuruları dikkate alınmayacaktır.

Bulgaristan turistik vize başvuru formu için tıklayınız. (İstanbul, Edirne, Bursa)

Bulgaristan turistik vize başvuru formu için tıklayınız. (Ankara, Gaziantep)

Bulgaristan Vizesi başvuru formu hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız. 

Bulgaristan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

  • Planlanan seyahatin amacına uygun olarak turistik seçeneği işaretlenmelidir. Turistik vize başvuruları için onaylı otel rezervasyonları sunulur. Rezervasyon bilgileri ise başvuru formuna eksiksiz bir şekilde yazılmalıdır. Kişinin konaklayacağı otelin ismi, açık adresi, telefon ve varsa faks numaraları belirtilmelidir.
  • Form için yazılan bilgilerde herhangi bir eksiklik ya da yanlışlık olursa bu durum yapılan başvuruya olumsuz yansıyabilir. 
  • Başvurular için her bireyin bir adet form doldurması gerekir. Başvuru sahibi 18 yaşından küçük olsa da ayrı bir dosya hazırlanarak form doldurulur ve dosyasına eklenir. Reşit olmayan kişilerin formlarını anne ve babası (her ikisi de) imzalamalıdır.
  • Başvuru sahipleri amaçlarına uygun olarak doldurduğu formların en son kısmındaki imza bölümünü mutlaka imzalamalıdır. İmza atılmayan Bulgaristan turistik vize başvuru formu işleme alınmamaktadır.
  • Eğer daha önce yurt dışına yapılan seyahatler varsa başvuru formunda uygun olan yere bu bilgi belirtilmelidir. 
  • Kişiler seyahat tarihlerini forma doğru yazdığından emin olmalıdır. Ülkeye giriş çıkış tarihlerinin yanlış yazılması vizenin de o şekilde onaylanmasına sebebiyet verebilir. Dolayısıyla formda yer alan giriş ve çıkış tarihleri otel rezervasyon tarihleriyle tutarlı olarak dikkatli bir şekilde yazılmalıdır.

Bulgaristan Konsoloslukları Görev Bölgesi

Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu: İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Çanakkale illerinden başvuru kabul edebilmektedir, Türkiye'nin diğer bölgelerinde ikamet eden kişiler vize başvurularını kendi bölgelerine en yakın konsolosluğa yapmalıdır.

Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği:  Afyon, Aksaray, Amasya, Bartın, Antalya, Eskişehir, Ardahan, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İzmir, Karabük illerinden başvuru kabul etmektedir.

Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerinden başvuru kabul etmektedir.

Bulgaristan Bursa Konsolosluğu: Bursa, Bilecik, Balıkesir, Muğla, Denizli, Aydın, Manisa, İzmir, Yalova illerinden yapılan vize başvurularını kabul etmektedir.

Bulgaristan Turistik Vizesi Genel Bilgi

Bulgaristan Turistik Vizesi ülkeye turistik amaçlarla (gezi, eğlence, tur vb.) yapılacak olan seyahatler için gereklidir. Turistik seyahat planlayan başvuru sahipleri seyahat amaçlarına ve mesleki durumlarına uygun olarak belgelerini eksiksiz bir şekilde hazırlamalı ve başvurularını gerçekleştirmelidir.

Tek girişli Bulgaristan Turistik vizesi ile Bulgaristan’a sadece bir defa giriş yapabilir ve kişi ülkeden ayrıldıktan sonra iligili ülkeye yeniden seyahat etmesi gerektiğinde Bulgaristan Konsolosluğu'ndan tekrar Bulgar Vizesi talebinde bulunmalıdır.

Bulgaristan Konsolosluğu'na Bulgaristan Turistik Vizesi için başvuru yapan kişiler, Bulgaristan’a birden fazla turistik seyahat yapmayı planlamaları durumunda çok girişli Bulgar Turistik Vizesi taleplerini belirtip, duruma uygun belgeler ibraz etmelidir. Giriş sayısı ve vizenin geçerlilik süresine dair kararın Bulgaristan Başkonsolosluğu ve/veya Bulgaristan Büyükelçiliği tarafından alınacağı unutulmamalıdır. 

Bulgaristan’a seyahat etmek isteyen;

  • Hususi Pasaport (Yeşil) sahipleri 6 ay içerisinde 90’ü aşmamak şartıyla Bulgaristan’a vizesiz seyahat edebilmektedirler.
  • Diplomatik Pasaport (Siyah) ve Hizmet (Gri) Pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları ise 30 güne kadar olan seyahatleri için vize prosedürlerinden muaftır.
  • Ancak Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları Bulgaristan’a seyahat etmek için Bulgaristan vizesi almakla yükümlüdür. 

Türkiye’de ikamet eden Arnavutluk, Bosna-Hersek, Makedonya, Karadağ ve Sırbistan ülke vatandaşları vatandaşı oldukları ülkenin biyometrik pasaportuna sahip olmaları halinde Bulgaristan Turistik Vizesi işlemlerinden muaftır. 

Bulgaristan Turist Vizesi

Bulgaristan Vizesi Schengen Bölgesinde Geçerli midir?

Bulgaristan Cumhuriyeti 1 Ocak tarihinden bu yana Avrupa Birliği (AB) tam üyesidir, ancak Bulgaristan vizesine sahip kişiler Schengen Bölgesine üye ülkelere ziyaret edememektedirler. 

Bulgaristan henüz Schengen üyesi ülkeler (Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre) arasında yer almadığı için Bulgaristan Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunan kişiler sadece Bulgaristan’a seyahat edebileceklerdir.

Diğer taraftan, Schengen Vizesine sahip olanlar Bulgaristan’a vizesiz seyahat edebilmektedirler.

monash.pw web sitesinin Bulgaristan Büyükelçiliği/Başkonsolosluğu ile bir bağlantısı var mıdır?
Ziyaret etmekte olduğunuz web sitesi Bulgaristan vize prosedürleri, başvuru koşulları ve süreç hakkında faydalı bilgiler vermek amacıyla oluşturulmuştur. monash.pw sitesinin Bulgaristan Konsoloslukları resmi web siteleriyle herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır. Alenn DDW Google optimizasyonu yöntemlerini kullanarak farklı alan adları vasıtasıyla turizm, seyahat acenteleri, danışmanlık gibi firmalarına reklam vererek stratejik ortaklık yapmaktadır. Visa Information For Bulgaria,  Alenn DDW bünyesinde var olan bir web sitesidir. Bu site, Türkiye’de yer alan Bulgaristan diplomatik temsilcilikleri ve temsilciliklerle ilgili detaylı bilgileri (çalışma saatleri, resmi tatilleri, vize bölümü, vize başvuru prosedürleri ve evraklar vb.) kamuya açık bir şekilde sunmaktadır. 

Sitemiz resmi bir site değildir. Burada yer alan bilgilerin doğruluğunu işlemlerinize başlamadan önce mutlak suretle teyit ediniz. Bulgaristan Turistik Vize işlemlerinizle ilgili en güncel ve doğru bilgileri Bulgaristan Büyükelçiliği ve Bulgaristan Başkonsolosluğu’nun resmi web sitesinden öğrenebilirsiniz. Web sitesinde yer alan detaylı bilgilerin doğru ve güncel olması için gerekli titizlik gösterilerek kişilerin bilgisine sunulmaktadır. Ülkelerin var olan vize koşulları zamanla değişip güncellenebildiğinden güncelliğini yitiren bilgilerin yerine en kısa zamanda yeni bilgiler eklenmesi için gayret gösterilmektedir.

Bulgaristan Vizesi Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

- Bulgaristan Konsolosluğu’na Bulgaristan Turistik Vizesi başvurusunda bulunacak kişiler konsolosluk tarafından talep edilen evrakların yanında konsolosluk tarafından hazırlanan vize başvuru formunu eksiksiz olarak doldurup ibraz etmelidir. 

Bulgaristan Turistik Vizesi başvurusu için sunulan evrakların güncel tarihli olmasına dikkat edilmelidir.  

- Bulgaristan vizesi talebinde bulunacak kişiler pasaportlarının planlanan konaklama süresinden sonraki en az 6 ay daha geçerli olmasına dikkat etmelidir. Vize işlemleri için kullanılacak pasaportta en az 2 boş sayfa bulunmalıdır. Aksi durumda başvurudan önce pasaportun yenilenmesi gerekmektedir.

- 18 yaşından küçük kişiler Bulgaristan Turistik Vizesi başvuru işlemlerini bir ebeveyni/yasal vasisi ile birlikte yapmalıdır. Başvuru esnasında her iki ebeveynin imzasının bulunduğu noter onaylı muvaffakatname ibraz edilmelidir.

- Eski (mavi) pasaport ile yapılan Bulgar Turist Vizesi başvuruları Bulgaristan temsilcilikleri tarafından kabul edilmemektedir.

Turist Vizesi talebinde bulunan her başvuru sahibi, vize başvuru formu doldurmak zorundadır. Bulgaristan Ankara Büyükelçiliğine ibraz edilecek vize başvuru formu ile Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu’na sunulacak vize başvuru formu arasında fark bulunmaktadır. 

- Bulgaristan Turist Vizesi başvurusunda bulunan kişilere Bulgaristan’dan gönderilen davetiyeler kişinin şahsına gönderilmeli ve vize başvurusu esnasında orjinali de başvuru yapılacak Bulgaristan Konsolosluğu'na teslim edilmelidir. Davetiyelerin aslının ya da kopyasının Bulgaristan Konsolosluğuna ya da Bulgaristan Büyükelçiliğine gönderilmesine gerek yoktur. Dosyanız içersinde bulunması yeterli olmaktadır.

- Türkiye’de ikamet eden yabancı ülke vatandaşları Bulgaristan Turistik Vizesi başvurusunda Türkiye’de ikamet izinleri olması gerekir. Türkiye'de ikamet izni bulunan yabancı ülke vatandaşlarının Bulgaristan vizelerinin başvurusunu yaparken son geçerlilik tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli oturum izni belgesine sahip olmaları gerekmektedir.

Bulgaristan Turistik Vizesi İçin Sıkça Sorulan Sorular

1) Adana’da ikamet ediyorum. Bulgaristan vizesi başvurumu nereden yapmalıyım? İkamet edilen yerle başvuru yapacağım yer değişiklik gösterir mi?

C tipi Bulgaristan vize başvurularında parmak izi verme zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu nedenle Bulgaristan vize başvurunuzu ikamet bölgenize en yakın vize hizmet merkezi aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.

2) Bulgaristan Turistik vize başvurusu için otel rezervasyonumu Booking’ten, parasını ödemeden göstermelik rezervasyon yapıp iptal ettim. Konsolosluk bana vize verir mi?

Cevap: Bulgaristan Konsolosluğu Booking rezervasyonunu yeterli bulmadığı için geçerli kabul etmemektedir. Bulgaristan Konsolosluğu gerçekten kalacağınız hotelin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı konfirme hotel rezervasyonu talep etmektedir. 

3) Bulgaristan’a Schengen vizesi ile giriş yapabilir miyiz?

Cevap: Schengen kanunları gereğince, hangi ülkeden vize alınmış ise o ülkeye giriş yapmanız gerekmektedir. Bulgaristan’a giriş yapılabilir ancak gümrük memurlarınca geri çevrilebilir veya bir sonraki Schengen başvurunuzda vizenizi yanlış kullanmanızdan dolayı olumsuz sonuçlar monash.pw almanız doğrudan ülkeye girebileceğiniz anlamına gelmemektedir. 

4) Bulgaristan turist vizesi Schengen vizesi midir?

Cevap: Bulgaristan Konsolosluğundan aldığınız turistik vize ile Schengen ülkelerine seyahat edeilememektedir. Bulgaristan Avrupa Birliği'ne üye dahi olsa heniz Schengen Antlaşmasına taraf ülke olduğu için, Bulgar vizesi anlaşma gereğince Schengen vize olarak sayılmamaktadır.

5) Acil turistik vizesi kaç günde çıkmaktadır?

Cevap: Bulgaristan Konsolosluğu turistik vizesi için acil vize uygulamasını kaldırmıştır. Vize başvurunuzun sonuçlanma süresi 10 iş günüdür. 

6) Evlilik veya boşanmadan dolayı soyad değişiklikleri olursa eski pasaport ile başvuru yapılabilir mi?

Kimlik bilgilerinde meydana gelecek herhangi bir değişiklik sonrası, yeni pasaport başvurusunda bulunulmalıdır. Nüfus cüzdanında bulunan kimlik bilgileri ile pasaportta bulunan kimlik bilgileri aynı olmalıdır. 

7) Bulgaristan Turistik vizesi çok girişli midir? Uzun sureli turist vizesi alabilir miyiz?

Cevap: Bulgar turist vizesi tek girişli bir vizedir. Kalış süresi vize başvurusu sırasında beyan ettiğiniz hotel rezervasyonu kadardır, 15 günü geçmemektedir. Daha uzun süreli vize başvurusunda bulunduğunuz takdirde sebebi belirtilmelidir. Sağlık turlarında uzun süreli vize verilir. Bu durumda vizenizin süresi  gün civarında olabilir. Ancak bu durum sağlık merkezindeki doktor tarafından davetiyeniz var ise değerlendirilir. Bazı durumlarda turistik vize çift girişli verilmektedir. Çift girişli vize alabilmeniz için tur programınızı yazarak başvuru yapmanız gerekir, ancak sonuç olarak verilecek vize süreci ya da giriş sayısı Bulgaristan Konsoloslukları'nın inisiyatifindedir. Örneğin: Bulgaristan’da kalacağınız hoteldeki rezervasyonunuzun yanında Makedonya, Romanya ya da geri dönüşünüzde tekrar Bulgaristan’da konaklama yapacağınız hotelden konfirmasyon beyan etme durumunuzda 2 girişli turist vizesi verilmektedir.

8) Bulgaristan Av Turizmi vizesini nasıl alabiliriz?

Cevap: Bulgaristan Konsolosluğu’nun vermiş olduğu turistik vize ile Av Turizminizi gerçekleştirebilirsiniz.

9) Bulgaristan’a kendi aracımla seyahat edeceğim. Şahsi araçla seyahat için gerekli belgeler nelerdir?

Şahsi aracınızla Bulgaristan’a seyahat edecekseniz uluslararası trafik sigortası (yeşil kart), uluslararası sürücü belgesi ve araç ruhsatınızı sınır geçişlerinizde yanınızda bulundurunuz. Uluslararası motorlu taşıt sigorta kartı olan yeşil kart, sınır kapılarında da yaptırılabilmektedir. Ancak sınır kapılarında yoğunluk olabileceğinden dolayı yeşil sigortanızı seyahate çıkmadan önce yaptırmanızı tavsiye ederiz. 

10) Bulgaristan’a vatandaşı olduğum AB ülkesinin ulusal kimlik kartı ile seyahat edebilir miyim? 

Bulgaristan’a sadece geçerli pasaportlar ile giriş yapılabilmektedir. Vatandaşı olduğunuz AB ülkesinin geçerli pasaportuyla Bulgaristan’a seyahat edebilirsiniz. 

11) Bulgaristan’dan vizesiz transit geçiş yapılabilir mi?

Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri, seyahatlerinden önce Bulgaristan’ın dış temsilciliklerinden transit vize almalıdırlar. Umuma Mahsus pasaport sahipleri için vizesiz transit geçiş yapmak mümkün değildir. 
Umuma mahsus pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Bulgaristan’ın dış temsilciliklerinden transit vizesi almaları gerekmektedir. Çok girişli, geçerli Schengen vizesi sahibi veya AB ülkeleri oturum izni sahibi Umuma Mahsus pasaport sahiplerinin 5 güne kadar vizesiz transit geçiş hakkı bulunmaktadır. 

12) Bulgaristan vizesi ile hangi ülkelere seyahat edebilirim?

Bulgaristan vizesi ile Romanya ve Hırvatistan’a da seyahat edilebilir. Ancak Bulgaristan vizenizin çok girişli olması gerekemktedir. Tek girişli vize ile Romanya ve Hırvatistan'a seyahat edemezsiniz.

13) Bulgaristan'a turistik bir gezi planlıyorum ancak işsizim. Bu durumda başvuru yapabilir miyim?

Bulgaristan'a planlanan turistik geziler için başvuru sahibinin hesabında yeterli bakiyesi olması önemlidir. Kişi çalışmıyor ise bir sponsor gösterilmek koşuluyla başvuruların tamamlanması mümkündür. Başvuru için ülkede kaç gün kalınacaksa her gün en az € olacak şekilde bir bakiye gösterilmelidir. Ancak vize başvurularının değerlendirilmesi ve sonuçlandırılmasında yetki her zaman Bulgaristan Konsolosluklarındadır.

14) Bulgaristan 10 günlük ve tek girişli turist vizesi aldım. Ancak günümü doldurduğum halde ülkeden çıkış yapmadım. Bana herhangi bir cezası/yaptırımı var mıdır?

Vize sahibi, Bulgaristan Konsolosluklarının uygun gördüğü vize süresi içinde seyahatini tamamlamalı ve vize süresi bitmeden ülkeden çıkış yapmalıdır. Eğer vize bitiş süresinde ülkeden çıkış yapılmamışsa cezai yaptırımlar uygulanmaktadır. Kişinin pasaportuna gününü geçirdiğine dair kaşe basılabilir ya da kaldığı gün sayısı kadar belli miktarda para cezası ödemek zorunda kalabilir. Vize süresinin geçirilmesi, sonraki vize başvuruları için de olumsuzluk yaratacaktır.

15) Bulgaristan'a çocuğumuzla birlikte seyahat etmek istiyoruz. 4 yaşında oğlum için hangi evrakları hazırlamam gerekir?

Bulgaristan vize başvurularında her başvuru sahibi için ayrı bir dosya hazırlanmalıdır. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise seyahati için anne babadan imzalı noter onaylı muvafakatname sunulmalıdır. Anne ya da babanın evrakları çocuğun dosyası için de kullanılabilir. (Banka dökümü, otel, davetiye vb.)

Bulgaristan Turistik Vize

 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır