kıyı oltası tavsiye / Yeni kıyı balıkçısı tavsiye bekliyor | BALIK AVI

Kıyı Oltası Tavsiye

kıyı oltası tavsiye

Albastar Tam Takım Hobi Kıyı Olta Seti - cm Kamışla - TTS

Olta Setimiz size kullanıma hazır, kurulu vaziyette gönderilmektedir

Balıkçılığa meraklı olanlar ve olta takımı oluştururken hangi olta malzemelerini seçmeliyim diyenler için oluşturulmuş bir settir.

Tatil dönemlerinde, bir tanıdığınız için hediye seçerken veya ilk kez balığa gideceğiniz zaman da bu seti tercih edebilirsiniz.


Bu olta setini denizde, gölde, baraj ve akarsularda kullanabilirsiniz. İçeriğindeki malzeme ile lüfer, istavrit, çinekop, izmarit ve tatlı suda turna, sudak, tatlı su levreği avlayabilirsiniz.


Olta seti içeriğinde bulunan ürünler kullanıma hazırdır. Olta makinesi misinası sarılı bir şekilde gelir. Makine ve olta kamışı birleştirilmiştir. Klipsi misinanın ucuna takılıdır. Oltanın ucuna set içeriğindeki uygun yemi taktıktan sonra balık tutmaya hemen başlayabilirsiniz.


Tam Takım Olta Setleri kendine özgü şık taşıma çantası ile kullanıcıya rahat taşıma imkanı sunar

OLTA SETİ İÇERİĞİ

1 Adet  ALBASTAR INSULATE CM GR ATARLI OLTA KAMIŞ

1 Adet  ALBASTAR PLUS 50 OLTA MAKİNESİ (3 BİLYALI)

1 Adet  İSTAVRİT ÇAPARİSİ 10 İĞNELİ

1 Adet  YEMLİ TAKIMI 3 İĞNELİ

10 Adet  FIRDÖNDÜLÜ KLİPS

1 Adet  ÜÇLÜ MERCAN TAKIM

1 Adet  KURŞUN 60GR

1 Adet  SİLİKON YEMLİ JİGHEAD

1 Adet  HIRSIZLI ÇİNEKOP TAKIMI 2 İĞNELİ

1 Adet  FOSFORLU IŞIK

Balık tutma sevdalılarına en iyi olta kamışı tavsiyeleri

Olta balıkçılığı birçok kişi için hobiden öte bir tutku. Bu hobiyi en iyi şekilde, keyifle yapmak içinse iyi bir olta kamışı almak gerekiyor. Dayanıklılık, uzunluk, güç, avlanılacak bölge ve tecrübe gibi pek çok parametreye bağlı olarak farklı şekillerde tasarlanan bu ürünlerden hangisini alacağına karar vermek ise bir hayli zor. Eğer siz de en iyi olta kamışı markalarını arıyorsanız okumaya devam edin!

1. Kullanıcıların beğenisini kazanan: Albastar Safari Olta Kamışı


Balık tutma sevdalılarına en iyi olta kamışı tavsiyeleri

Sepette %10'a varan indirimler kazanmak için tıklayın!

En iyi olta kamışı markaları arasında yer alan Albastar ile karşınızdayız. Olta kamışı seçerken birçok konuya dikkat etmek gerekiyor. Uzunluk, güç ve kılavuz halkaları gibi detayların yanında yedek parçalarının bulunabilmesi de oldukça önemli. Albastar Türkiye'de yedek parça ve servis seçeneği bulunmasıyla ön plana çıkıyor. Albastar Safari Olta Kamışı, en çok tercih edilen ürünlerden biri. Kapalı hâli santimetre olan ürün, ve santimetrelik iki farklı ölçüde sunulur. Toplamda beş adet teleskopik parçası bulunur. Ürünün hafif olması için %60'ında karbon alaşım kullanıldığından model sadece gram ağırlığında.

Ürünü İncele

2. Bütçe dostu bir ürün arayanlara: Remixon Apache Cm Gr Teleskopik Olta Kamışı


Balık tutma sevdalılarına en iyi olta kamışı tavsiyeleri

Olta kamışı seçerken en önemli kriterlerden birisi, tecrübe olabilir. Balıkçılık konusunda iyi bir tecrübeye sahip değilseniz, olta balıkçılığına yeni başlıyorsanız veya çok sık balık avına çıkmıyorsanız uygun fiyatlı ve kolay kullanılan bir model almanız faydanıza olabilir. Böylelikle hem fazla masraftan kurtulabilir hem kendinizi geliştirmenizi sağlayan bir oltaya sahip olabilirsiniz. Remixon Apache Cm Gr Teleskopik Olta Kamışı, uygun fiyatına rağmen üstün performansıyla tam olarak yeni başlayanlara hitap eden bir ürün. 46 santimetre uzunluğunda tutma sapı bulunan olta kamışı, dört adet yüzüğe sahip.

Ürünü İncele

3. Hem denizde hem tatlı suda kullanılabilen: Albastar Predator Olta Kamışı


Balık tutma sevdalılarına en iyi olta kamışı tavsiyeleri

Alacağınızın kamışın uzunluğu, balık tutmayı planladığınız yere göre değişebilir. Eğer kıyıdan avlanmayı düşünüyorsanız bu durumda mesafeyi artırmak için uzun bir olta kamışı seçmek gerekir. Aksi takdirde oltayı istediğiniz kadar uzağa yetişemeyebilirsiniz. Fakat tekneden olta atacaksanız da daha kısa ve sağlam bir olta işinizi kolaylaştırabilir. Böylelikle hem dar alanda oltayı daha rahat kontrol edebilirsiniz hem daha ağır balıklarla mücadele edebilirsiniz. Teleskobik olta kamışı çeşitleri arasında yer alan Albastar Predator Olta Kamışı beş parçalı gövdeye, gram atara sahip ve karbon malzemeyle üretildiği için de oldukça hafif.

Ürünü İncele

4. Gölde küçük balık tutmayı planlayanlara: FreeCamp Tesla Kamış


Balık tutma sevdalılarına en iyi olta kamışı tavsiyeleri

Tutma alanında evo grip teknolojisinden yararlanıldığı için yumuşak ama sağlam bir kavrama hissi veren FreeCamp Tesla Kamış, yeşil rengiyle gören herkesin beğenisini kazanıyor. Olta kamışı tavsiyesi arayanlara önerilebilecek uygun fiyatlı seçeneklerden biri olan ürün, açık hâliyle üç metre uzunluğa ulaşırken kapalı durumda sadece 59 santimetrelik bir yer kaplıyor. Dayanıklılığı artırmak için fiber malzeme kullanılarak üretilen modelde altı adet halka mevcut. Yeni başlayanlar ve göl veya denizlerde küçük balıkları tutmayı planlayanlar için uygun ürüne bir şans vermeye ne dersiniz?

Ürünü İncele

5. Avlayacağı balığa göre kamış isteyenlere: Albastar Carpion Sazan Olta Kamışı


Balık tutma sevdalılarına en iyi olta kamışı tavsiyeleri

Olta kamışı alırken en önemli noktalardan birisi ihtiyaca göre bir ürün almak. Ürünü seçerken av yapacağınız bölge, mesafe ve tecrübeniz gibi birçok konu önem kazanır. Ayrıca balık tutarken avlanacak balığın türüne göre olta kamışının gücü, dayanıklılığı, atar oranı ve uzunluğu gibi birçok konu da değişkenlik gösterir. Hafta sonları sazan avlamaya gitmeyi planlıyorsanız Albastar Carpion Sazan Olta Kamışı, tam size göre. Model, % orijinal malzemelerle üretilen gövdesi ve uzun ömürlü yapısıyla profesyonellerin tercih ettiği ürünler arasında yer alır.

Ürünü İncele

6. En iyi sonucu elde etmek isteyenlere: Berkley Cherrywood Hd Lrf Spin Kamışı


Balık tutma sevdalılarına en iyi olta kamışı tavsiyeleri

Birçok kullanıcı "En iyi olta kamışı nasıl olmalı?" diye merak ediyor. Olta kamışı alırken dikkat edilmesi gereken ilk nokta, ihtiyacınıza göre seçim yapmak olmalı. Kamışın uzunluğu, atar sayısı, gücü, halkası ve daha birçok konu; avlanacak olan balığın türüne göre değişiklik gösteriyor. Bu sebeple öncelikle nerede avlanacağınıza, ne avlayacağınıza karar vermeli ve buna göre bir kamış seçmelisiniz. En iyi seçeneklerden biri olan ve tamamen orijinal malzemeden üretilen Berkley Cherrywood Hd Lrf Spin Kamışı, en iyi sonuç için tasarlanan ürünlerden biri. Model, hafif yapısıyla kolay kontrol ediliyor. Kaliteli malzemesiyle uzun yıllar sorunsuz kullanılıyor.

Ürünü İncele

7. Medium aksiyonlu kamış arayanlara: Kali Kunnan Stuka Spin Kamışı


Balık tutma sevdalılarına en iyi olta kamışı tavsiyeleri

Prime üyesi olup bedava kargo ve daha birçok avantajdan yararlanmak için tıklayın!

Balıkçılığa yeni başlıyorsanız "Olta kamışı nasıl yapılır?" diye merak edebilirsiniz. Olta kamışı yapımında kullanılan birden fazla malzeme bulunur. Bunlar, avlanacak olan balığa göre farklı özellikler gösterir. Eğer büyük balıkları avlamayı düşünüyorsanız esnekliği düşük ama dayanıklılığı yüksek grafit malzemeli bir olta seçmek faydalı olabilir. Eğer durgun suda küçük balıkları avlamak istiyorsanız daha esnek yapıda ve hafif olan fiberglas ürünleri tercih edebilirsiniz. Kali Kunnan Stuka Spin Kamışı birçok balıkçılık teknik ve türünde kullanılabilen, gram, aksiyonlu ürünlerden biri. Özellikle spin at-çek balıkçılığına yeni başlayanların kaçırmaması gereken modelin kontrolü oldukça kolay.

Ürünü İncele

8. Balıkçılığı ciddiye alanlara: Albastar Posedion Surf Olta Kamışı


Balık tutma sevdalılarına en iyi olta kamışı tavsiyeleri

Albastar Posedion Surf Olta Kamışı, profesyonel olarak olta balıkçılığı yapanların tercih ettiği ürünler arasında yer alır. "En iyi olta kamışı hangisi?" diye merak edenlere ilk önerilebilecek ürünlerden olan kamışın %90'ı 24T karbon alaşım malzeme kullanılarak üretilir. Açık hâli santimetreye kadar ulaşan model, kapandığı zaman santimetrelik bir yer kaplar. Teleskopik olarak açılıp kapanır. Model, bir adet ayarlanabilir parçasıyla 7+1 olarak satılır. Kamış üzerinde K tipi krom kaplı porselenler bulunur. Bu seramik halkalar misinayı olta kamışına bağlamak için kullanılır.

Ürünü İncele

9. "En iyi olta kamışı markası hangisi?" diye merak edenlere: Sea Horse Karbon Olta Kamışı


Balık tutma sevdalılarına en iyi olta kamışı tavsiyeleri

Profesyonel olarak olta balıkçılığıyla ilgilenen ve "En iyi olta kamışı markası hangisi?" diye merak edenleri Sea Horse ile tanıştıralım. Markanın Sea Horse Karbon Olta Kamışı, dayanıklı bir ürün arayanlar için en ideal seçeneklerden biri. 50 - gram atım özelliği bulunan kamış, levrek gibi balıkları avlamak için kullanılabilir. Genel olarak orta ve orta büyük sınıfta yer alan balıklarda kullanılabilen ürün, kaliteli malzemesiyle uzun süre sorunsuz kullanılır. Olta kamışı kullanımı da oldukça kolay olan modeli çok seveceğinizden hiç şüphemiz yok!

Ürünü İncele

Balıkçılıktan aldığınız keyfi taçlandıran: Albastar Enrico Surf Olta Kamışı


Balık tutma sevdalılarına en iyi olta kamışı tavsiyeleri

Olta kamışı seçiminde kararsız kaldıysanız öncelikle balıkçılık yapacağınız alanı düşünmeniz gerekir. Çünkü buna göre kullanacağınız kamışın dayanıklılığı, uzunluğu ve hatta oltaya takacağınız kurşun ağırlık dahi değişir. Bundan sonra ise o bölgede yer alan balıkların türüne göre bir seçim yapmak yerinde olur. Balığın ağırlığı, gücü ve suyun akıntısı önem arz eder. Eğer bütün bunları net olarak belirlediyseniz artık olta kamışınızı seçebilirsiniz. En iyi sonuçlar için tasarlanan Albastar Enrico Surf Olta Kamışı tutma sapı fiber, diğer malzemeleri %60 oranında karbondan elde edildiği için 0,5 kg ağırlığıyla oldukça hafif.

Ürünü İncele

Umarız önerdiğimiz ürünleri beğenirsiniz. Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Mynet bağlantılardan gelir/komisyon elde edebilir. Satın alım sonrasında satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Mynet sorumlu değildir.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Balık tutmayı sevenler için en iyi olta takımı modelleri

Denizin verdiği huzuru ve uçsuz bucaksız maviliğin yarattığı dinginliği en iyi balık tutarken hissediyoruz. Hem grup halinde hem bireysel olarak yapılabilen bu hobi, bize zamanın nasıl geçtiğini unutturuyor. Siz de balık tutarak huzurlu ve keyifli bir şekilde vakit geçirmek istiyorsanız en kaliteli olta takımlarını incelemelisiniz. İşte, sizin için seçtiğimiz en iyi olta takımları listesi!

1. Portatif dizaynı ile: Lixada Teleskopik Olta Takımı

3

Sıradaki olta takımı önerimiz ise Lixada Teleskopik Olta Takımı. Olta kamışı, iç içe geçerek kolayca taşıma imkanı veriyor. Karbon fiber malzemeden üretilen olta çubuğu, dayanıklı ve sert yapısıyla uzun süreli bir kullanım vadediyor. Olta makarası, ihtiyaç halinde sağ ve sol olarak değişebiliyor. Metalden oluşan makara, yüksek çekme gücü ile kolayca kullanılabiliyor. Sarma kurma kolu, balık oltaya takıldığında hızlıca çekmenize yardımcı oluyor. Olta çantası, çizilmez naylondan üretilmesi sayesinde olta ekipmanları için maksimum koruma sağlıyor. Olta setinin içerisinde kanca, metre misina, olta kamışı ve makara bulunuyor.

Ürünü İncele

2. Kolay kullanım sunan: Fesjoy Olta Takımı

4

Yeni yıl hediye rehberi için tıklayın!

En iyi balık olta takımı incelemenizde sırada Fesjoy Olta Takımı var. Olta çubuğu, EVA sap kısmı sayesinde rahat bir tutuş imkanı veriyor. Teleskopik özelliği ile kolayca açılıp kapanabilen kamış, rahatça taşıma olanağı sunuyor. Ayrıca olta kamışı, paslanmaz çelikten üretildiği için uzun yıllar boyunca kullanılabiliyor. Metalden üretilen sağlam makarası, anında geri sarma ve 10 rulman özelliği ile balık tutarken ihtiyaç duyduğunuz desteği sağlıyor. Ürünün makarası, çift yönlü takılabildiği için hem sağ hem sol el kullanımına uygun olarak karşımıza çıkıyor. Sağlam bir dizayna sahip olan çanta, olta seti için kusursuz koruma sunuyor.

Ürünü İncele

3. Konfor ve keyif sunan: Anself Teleskopik Olta Takımı

6

Sizin için seçtiğimiz bir diğer olta takımı önerisi de Anself Teleskopik Olta Takımı. Portatif ve teleskopik bir tasarıma sahip olan ürün, kolay bir şekilde taşınabiliyor. Olta takım seti; olta çubuğu, olta makarası ve çantadan oluşuyor. Olta makarası, ister sağ ister sol elde kullanılabiliyor. Ayrıca 8 bilye yataklı, yüksek grafit gövdeli ve anında ters dönebilen makara kısmı; balık tutarken size ihtiyaç duyduğunuz desteği sağlıyor. Makara üzerindeki sarma kolu, tuttuğunuz balığı hızlı bir şekilde sudan çıkarmanıza yardım ediyor. Büyük bir kapasiteye sahip çantası, olta takımının içindeki ürünlere rahatça ulaşmanızı sağlıyor.

Ürünü İncele

4. Balık tutma keyfini ikiye katlayın: Fishoaky Olta Takımı

7

Karbon fiberden üretilen Fishoaky Olta Takımı, dayanıklı ve sert yapısıyla karşımıza çıkıyor. Olta çubuğu, korozyona karşı dirençli olması nedeniyle uzun süreli kullanım imkanı veriyor. Röle koltuğu, makaranın yerine tam olarak oturmasını sağladığı için keyifli ve güvenli bir balık tutma keyfi yaşatıyor. Teleskopik olta özelliği ile her türlü balığı yakalamanıza yardımcı olurken aynı zaman kolayca taşıma fırsatı veriyor. Ürün; nehir balıkçığı, deniz balıkçılığı ve tekne balıkçığında rahatlıkla kullanılabiliyor. Ergonomik sap dizaynı ile balık tutarken ihtiyacınız olan her şeyi sunuyor.

Ürünü İncele

5. Güçlü donanımı ile: Bntteam Olta Seti

Olta Takımı

Sizin için seçtiğimiz bir diğer ürün, Bntteam Olta Seti. Ürünün kaliteli seramik kılavuzu istediğiniz atışı yapmanızı sağlarken çekme sırasında oluşan baskıyı çubuğa eşit şekilde yayar. Bu sayede balığı çekerken yorulmanızı engeller. Güçlendirilen makara ana şaftı, 12 rulman ile donatıldığı için konforlu bir kullanım fırsatı verir. EVA sap kısmı, tutuş kabiliyetini artırırken elleriniz için rahat bir alan oluşturur. Makara üzerindeki sarma kolu, tuttuğunuz balığı hızlı bir şekilde denizden çıkarmanızı sağlar. Olta çantası ise ürünleri kolayca taşımanıza ve dış etkenlerden korumanıza olanak tanır. Askı kısmı, boyunuza uygun olarak ayarlanabilir.

Ürünü İncele

6. Balık tutmayı sevdiren: Flytise Olta Takımı

10

Esnek bir yapıya sahip olan Flytise Olta Takımı, kırılmalara karşı dayanıklı materyaliyle dikkat çekiyor. Teleskopik oltanın uzunluğu 1,6 m iken katlandığında 41 cm'ye kadar geri çekiliyor. Bu sayede seyahat sırasında taşıma rahatlığı sağlıyor. İplik makarası dişli oranı sayesinde kusursuz performans gösteriyor. Olta makarasında bulunan emniyet kilidi, balığın oltaya takıldığında ipliğin uzamasını engelleyerek balığın oltayı sürüklemesinin önüne geçiyor. Olta çantası, olta takımını düzenli ve güvende tutmanıza yardım ediyor. Ayrıca plastik şeffaf kapağı sayesinde aradığınız ürünü kolayca bulmanızı sağlıyor. Olta takımı; makara, olta kamışı, yüzer, yem, tasma, misina ve kancalardan oluşuyor.

Ürünü İncele

7. Aradığınız her şey elinizin altında: Mistaha Taşınabilir Olta Takımı

Olta Takımı (1)

Mistaha Taşınabilir Olta Takımındaki makaranın tasarımı oldukça dayanıklı ve hafif. Ayrıca taşınabilir olması, balıkçılık seyahatleri için ideal. Aynı zamanda, makara hassas ve güvenilir bir balık tutma performansı sunuyor. Bu sayede, büyük balıkların bile kolayca yakalanmasına olanak sağlıyor.

Ürünün çubuğu ise yüksek kaliteli malzemelerden üretiliyor ve balıkçılık için özel olarak tasarlanıyor. Oldukça hafif olmasına rağmen dayanıklı ve uzun süreli kullanımda bile deformasyona uğramıyor. Ayrıca, çubuk ergonomik bir tasarıma sahip ve kullanıcının rahat bir şekilde kullanabilmesi için özel olarak üretiliyor.

Ürünü İncele

Hangi olta takımını seçmelisiniz?

Sakinlik ve dinginlik isteyenlerin en sevdiği sporlardan biri olan balık tutmak, keyifli olmasının yanı sıra sabretmeyi ve dikkatli olmayı da öğretiyor. Elbette her hobide olduğu gibi balık tutarken de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Bu noktada en önemli konulardan biri, olta seçimi olarak karşımıza çıkıyor. Sizin de “Hangi olta takımını almalıyım?” ve “Olta takımı nasıl olmalı?” gibi sorularınız varsa size tavsiyemiz şu şekilde: Öncelikle seviyenize uygun bir olta takımını seçmeniz gerekiyor.

Eğer bu hobiye yeni başlayacaksanız takım olarak satılan setleri tercih etmenizde fayda var. Çünkü profesyoneller için genel olarak set halinde değil, parça satış söz konusu. Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise kamışın kalitesi. Balığı yakaladığınızda kamışın yeterli ağırlığı kaldıracak dayanaklıkta olması gerekir. Ayrıca kaliteli bir olta makinesi, balık tutarken geçirilen keyfi arttıran bir diğer unsur.

Olta takımı nasıl hazırlanır?

Öncelikle makarayı kamışa yerleştirdikten sonra kurşun, fırdöndü ve iğneleri bağlamanız gerekiyor. Makaradaki misinayı oltaya taktıktan sonra fırdöndüleri de yerleştirdiğinizde oltanız hazır hale geliyor. Ayrıca misina ve fırdöndü bağlantılarını deniz kenarında yaparak dolaşmalarını engellemeniz mümkün oluyor. İşte, yapmanız gerekenler bu kadar kolay!

En iyi olta takımı nasıl seçilir?

En iyi olta takımı seçimi, balık türüne, su koşullarına, kullanım sıklığına ve kişisel tercihlere bağlıdır. Olta takımı seçerken dikkat edilmesi gereken faktörler arasında malzeme kalitesi, dayanıklılık, hassasiyet, performans, fiyat, marka ve kullanım kolaylığı yer alır.

Olta takımı nasıl bakım yapılır?

Olta takımının ömrünü uzatmak için, düzenli olarak bakım yapmak önemlidir. Olta takımını kullanmadan önce ve sonra temizleyin. Olta takımının tuzlu suya veya kirli suya maruz kalması durumunda, hemen temizleyin. Olta takımını kurumaya bırakın ve herhangi bir su birikintisi kalmamasını sağlayın. Ayrıca, olta takımını düzenli olarak yağlamak ve gerekirse parçaları değiştirmek de önemlidir.

Olta takımı nedir?

Olta takımı, bir balıkçının kullanarak balık avladığı bir araçtır. Olta takımı, genellikle bir makara, misina, çubuk ve tutamaçtan oluşur.

Olta takımında makara nedir?

Olta takımının makarası, misinayı saklamak ve çubuğun ucundaki yemi suya atmak için kullanılan bir bileşendir. Makaralar, spinning (dönen) veya baitcasting (yem atılan) türleri olabilir.

Olta takımında misina nedir?

Olta takımının misinası, balığı yakalamak için kullanılan ince bir naylon, florokarbon veya örgülü hat türüdür. Misina, balıkçının ihtiyacına göre ağırlık, dayanıklılık ve esneklik açısından seçilir.

Olta takımında çubuk nedir?

Olta takımının çubuğu, balığın ağırlığına ve boyutuna uygun bir şekilde seçilir. Çubuk, balıkçının yemi kontrol etmesine ve balığı yakalamak için gerekli gücü sağlamasına yardımcı olur.

Olta takımında tutamaç nedir?

Olta takımının tutamağı, balıkçının çubuğu tutması için kullanılan bir bileşendir. Tutamaç, balıkçının avlanma sırasında çubuğu kontrol etmesine yardımcı olur. Tutamaçlar, genellikle malzeme, şekil ve boyut açısından kişisel tercihe göre seçilir.

Umarız önerdiğimiz ürünleri beğenirsiniz. Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Mynet bağlantılardan gelir/komisyon elde edebilir. Satın alım sonrasında satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Mynet sorumlu değildir.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Kıyıdan Yemli Avlar İçin Olta Makinesi Tavsiyesi

Kıyıdan Yemli Avlar İçin Kullanabileceğimiz Olta Makinesi Nasıl Olmalı?

Kıyıdan yemli avlananlar genelde uzak atışlar yaparak balık yakalarlar. Özellikle boğazlar ve çevresinde avlananlar için uzak atışlar önemlidir. Kıyıdan yemli avlanacaklar, genellikle ’lik ve üzeri büyüklükteki ve uzak atışlar için tasarlanmış surf kafaya sahip olan olta makinelerini tercih etmelidir. Surf makinelerin makaraları daha uzun ve sığ olduğu için atışta misinanın salımı kolaydır. Surf kafalı bir makineyle yeterli uzunluğa sahip iyi bir kamışla çok uzaklara atış yapılabilir. Ayrıca uzak atışlarda ağır ( gr ve üzeri) kurşunlar kullanıldığı için kıyıdan avlanacaklargüçlüdişlilere sahip orta-düşük devirli makineleri tercih etmelidir. Surf makinenin devri ’ı geçmemelidir. Hızlı devir, makinenin gücünü düşürdüğü gibi kullanıcısını daha fazla yorar. Bilye sayısı da makine tercihinde önemlidir. Ancak bilyelerin sayısı değil kalitesi önemlidir. Ne kadar çok bilye varsa makine o kadar iyidir diyemeyiz. Bilyeler sarımı kolaylaştırmak ve gücü arttırmak için kullanılırlar. Tavsiyem bilye sayısına aldanıp makine almayınız. Çoğu tanınmamış markaların yüksek bilye sayılı ürünleri iyi markaların çok daha az bilyeye sahip olanları kadar iyi performans göstermez. Her zaman tercihiniz bilinen iyi bir markadan yana olsun. Oltanıza iri bir balığın geldiğini düşünün, metreden balığı kıyıya getirmek oldukça zorlayıcı ve yorucu olacaktır. Eğer makineniz yeterince güçlü değilse oltanızın ucundaki balığı kaçırabilir ve sonraki avlarınızda zorlanmış makinenizle kilitlenme sorunu yaşayabilirsiniz. Aşağıda daha önceden araştırdığım, kullandığım veya kullananlardan öğrendiğim bazı modelleri önerip kısaca tanıtmaya çalışacağım.

Hangi Olta Makineleri Alınabilir

Japon markası Daiwa makineler pahalı ama oldukça kalitelidir. Fakat birçok kullanıcı Daiwa’nın servis garantisi konusunda yetersiz kaldığında hem fikirdir. Kullanıcıların çoğu (kendimde kamışla ilgili problem yaşamıştım) hasara uğramış ürününü tamir için bir muhatap bulamamaktadır. Umarız böyle yüksek kalite sunan bir marka bu eksikliğini bir an önce giderir. Yine birçok kullanıcı Daiwa ürünlerinin ülkemizde yurt dışı fiyatlarının çok üzerinde satıldığını belirtmektedir. Bu olumsuzluklara rağmen Daiwa çok sağlam ve güçlü makineleriyle balıkçıların gönlünde yer edinmiş en iyi markalardan biridir. Daiwa marka ürünler için şöyle diyebiliriz, sorun yaşama ihtimaliniz çok düşük ama sorun yaşamanız durumunda yardım bulmanız zor olacaktır.

Daiwa’nın Tournament modeli surf balıkçılık için en iyi ama en pahalı olan üst seviye makinelerden biridir. Daha çok profesyonellere hitap eder. Yine Daiwa’nın Basia modeli ve Saltiga modelinin surf makaraya sahip olan serisi de üst sınıf surf makinelere girer. Bunlar sorunsuz kullanabileceğiniz ömürlük makinelerdir.

Daiwa’nın Power surf, Emblem, Windcast, Emcast Plus, daha uygun fiyatlar sunan orta seviye modellerdir. Fakat fiyat performans açısından oldukça başarılıdırlar. Crosscast modeli Daiwa’nın alt sınıf makinesidir. (Yıllardır kullandığım bir Crosscast makinem var. Üstelik çok hor kullanmama rağmen hala tıkır tıkır çalışıyor).

Başka bir Japon markası Shimano, balıkçılıkta akla ilk gelen markalardan biridir. Ve özellikle olta makinesi konusunda çok başarılıdır. Zira dişli üretiminde uzman bir markadır. Olta makineleri de tüm gücünü bu dişlilerden aldığına göre Shimano markasının olta makinesi üretiminde başarılı olması kaçınılmazdır.

Surf makinalarda uzun kafaya düzgün ve sıralı sarım için worm-shaft (solucan ya da sonsuz dişli kullanılır, buna Shimano Aero-Wrap diyor) denilen parçaya ihtiyaç vardır. Bu parça oldukça önemlidir. Eğer sisteme düzgün oturtmazsa kilitlenmelere yol açabilecek bir parçadır. Teknolojik imkânlar arttıkça olta makineleri da özelleşiyor. Bu sebeple makine maliyetleri yükseliyor. Shimano son zamanlarda Slow-ossilation II ile daha sık sarım yapan makineler üretiyor. Bu sarım teknolojisini Super Aero Technium, Kisu( Kisu modelinin ülkemizde satışı yok) gibi üst seviye makinelerinde kullanıyor.

Shimano’nun ülkemizde satılan en üst sınıf surf makinesi Areo Technium modelidir. Ancak fiyatı oldukça yüksektir. Bu modelin yanında Super Areo Fligen, Ultegra modelleri de üst sınıf makinelerdir. Shimano’nun orta sınıf sayılabilecek kıyı avcılığına uygun makine modelleri arasında öne çıkanlar Speedcast XBS serisi, Aerlex ve Beastmaster’dır.  Shimano’nun alt sınıf makineleri arasında öne çıkan Alivio, Hyperloop gibi modelleri sayabiliriz. Bunların lik ve üzeri kafaya sahip olanları, ilk başlayanlar için fiyat/performans olarak iyi bir tercih olabilir.

Balıkçılıkta aklımıza ilk gelen iki markanın dışında oldukça iyi makineler üreten başka markalar da vardır. Üstelik bu markalar fiyat konusunda da oldukça uygundur.

Japon Okuma markası ülkemizde en fazla tercih edilen markalardan biridir. Bunun birinci sebebi uygun fiyatlı sağlam makineler üretmesi, diğeri ise makinaları için ömür boyu garanti sunmasıdır. Okuma Surf 8K, Bluehawk, Trio rex ve Distance Surf modelleri surf balıkçılık için uygun modellerdir. Raw ve Salina serileri ise Okuma’nın  en güçlü makineleri olmakla birlikte daha çok tekne balıkçılığına uygundur. Her ne kadar surf avcılığa uygun makaraya sahip olmasa da, bu iki model  kıyıdan da kullanılabilir.  Okuma Boxter modeli çok sağlam olmasa da ucuz fiyatı ile acemilere uygun bir modeldir. Hedefinizde büyük balık yakalamak varsa veya uzun yıllar kullanayım diyorsanız Boxter’i tavsiye etmiyoruz.

Ryobi markası özellikle güçlü ve sessiz sarımıyla beni etkileyen bir marka, fiyat performans açısından oldukça başarılı ürünlere sahiptir. Ryobi’nin Proskyer Power Nose, Tubertini Halley surf makine modelleri çok yaygın olmasa da oldukça başarılıdır. Ryobi Slam Feeder,Oasys Match ve Ecusima modelleri genel kullanıma yönelik başarılı makinelerdir.

(Ecusima modelini uzun süre kullandım ve kullanan arkadaşlarım var. Oldukça başarılı ve çok amaçlı kullanılabilecek bir model. Ecusima’nın lik orta büyüklükteki bir makinesini hem kıyıdan hem de tekneden yapacağınız yemli avlarda kullanabilirsiniz. Ecusima’da yaşadığım tek sıkıntı misina kılavuzunun yüzük kısmının çok çabuk korozyona uğramasıydı).

 

Amerikan markası olan Penn daha çok ağır işçilik isteyen jig avcılığına yönelik makineleri ile tanınır. Sağlamlık ve güç açısından Shimano ve Daiwa markalarından aşağı kalmaz. Penn Surfblaster ve Affinty 2 Lc Blac serisi surf balıkçılık için üst seviye diyebileceğimiz oldukça iyi ürünlerdir. Penn Fierce ve Battle  serisi fiyat/performans  olarak gayet iyi ürünlerdir. (ikinci el aldığım Penn Battle lik makinayı yaklaşık beş yıldır sorunsuz her türlü avcılıkta kullanıyorum. Oldukça güçlü bir makinadır. Yaptığım tek bakım avdan sonra musluk altında yıkayıp kurumaya bırakmak. Esas olarak jig avlar için üretilmiş olsa da çok uzak atışlar gerektirmeyen kıyı avlarında da kullanılabilir).

Spro markası yaygın olarak kullanılmasa da kaliteli, sağlam ürünler sunuyor. Surf avcılıkta Modena Feeder, Salerno, Lc Power,Super Long Cast pro ve İncognito modelleri fiyat performans açısından başarılıdır.( İncognito kullanan bir arkadaşım var ve oldukça memnun)

Kore malı olan Banax markası kıyıdan yemli av yapmış eski balıkçılar tarafından iyi bilinen bir markadır. Banax’ın Bg, Sx ve Gs modelleri bir zamanların güçlü ve iyi makineleriydi. Ancak Banax&#;ın yeni serilerinin genellikle Çin üretimi olması ve Banax markasının teknolojik olarak kendini yenileyememesi nedeniyle bu markayı tavsiye etmiyoruz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir