kedim tuvaletini yaptıktan sonra kapatmıyor / Yavru Kedime Tuvalet Eğitimi Nasıl Verebilirim? - Reflex

Kedim Tuvaletini Yaptıktan Sonra Kapatmıyor

kedim tuvaletini yaptıktan sonra kapatmıyor

kedim kakasını kapatmıyor

Kedim kakasını kapatmıyor diyorsanız bu durumun ciddi bir sorun olduğunu belirtmek isteriz. Çünkü kedileri diğer hayvanlardan ayıran en temel özelliklerinden bir tanesi kakalarını kuma gömmeleridir. Bunun için çok ciddi bir eğitime bile gerek olmaz. İçgüdüsel olarak çok hızlı öğrenirler. Bazen siz bile hayret edersiniz.

Geçtiğimiz kış karda bir kediyi kış bahçemize almış ve kedimizin kumundan koymuştuk yanına. Hayatında o formda bir kum görmemiş olmasına rağmen anında kumu kullanmaya başlamıştı. Hayran kalmıştım bu özelliğe. Bu yüzden kedi kumda kakasını kapatmıyor diyorsanız hızlı bir şekilde sebeplerini araştırıp çözüm bulmak gerekir.

Kedi kakasını neden örtmez sorusunun cevaplarını almadan önce gelin bu mucizenin sebeplerini öğrenelim.

Kedi kakasını neden örter?

Kediler doğaları gereği temiz hayvanlardır. Kakalarını örtmesinin sebeplerinden bir tanesi hijyendir. Diğer bir konu da güvenliktir. Doğada kaka ve çişlerini gömerler ki diğer hayvanlar onların kokularını alarak yerlerini tespit edemesin.

Kedi kakasını neden örtmez?

Kedilerin tamamı kaka ve çişlerini kuma dikkatlice gömerler. Hatta gömdükten sonra üzerine gelir, koklar ve en ufak bir koku almaya devam ediyorsa inatla üzerine kum atmaya devam eder. Fakat bazı sebeplerden dolayı nadiren de olsa kakasını kapatmayan kediler de olabilmektedir. Psikolojik sebeplerden, fiziksel sebeplere kadar bunun birçok nedeni olabilmektedir. Gelin bu nedenleri detaylıca inceleyelim.

Kedim kakasını kapatmıyor neden?

Kedilerin kakasını kapatmama nedenlerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

Tuvalet Kabının Durumu &#; Kedim kakasını kapatmıyor

Belkide kediniz kumunu sevmemiştir. Fazla kokulu kumlar onun kaka ve çiş kokusunu almasını engeller. Bu yüzden de kediniz kakasını kapatma ihtiyacı duymayabilir. Kokulu bir kumunuz varsa değiştirmekte fayda var.

Aynı zamanda tuvaletin yerinden kaynaklı size bir şey anlatmaya çalışıyor olabilir. Kediler mama kaplarına yakın veya evde çok ortalıkta duran tuvaletlerden hoşlanmazlar. Tuvalet kabını daha sote ve mama kabından uzak bir noktaya koymalısınız.

Kedi tuvaletinin nasıl olması gerektiğine dair bazı bilgilere yer verdiğim yazıma ulaşmak için buraya tıklayın.

Düzenli Temizlik

Kedinizin tuvalet kabını sık sık temizlemelisiniz. Kirli bir kap ile karşı karşıya kaldığında kediniz size bu şekilde mesajlar vermek isteyecektir.

Kıskançlık Durumu

Birden fazla kediniz var ve kediler aynı tuvaleti kullanıyorsa kediniz hem size hem de evdeki diğer kedilere mesaj vermek istiyor olabilir. Kakasını kapatmayıp özellikle kokusunu orda bırakıyor ve &#;bu tuvalet kabı&#; benim mesajı veriyordur. Kediler için ayrı tuvaletler belirlemekte fayda var.

Kızgınlık Dönemi

Erkek kediler dişilere kokularını gönderebilmek için etrafa idrar püskürtme yaparlar ve kakalarının üzerini kapatmazlar. Erkek kediniz kakasını kapatmıyor ise muhtemelen kızgınlığa girmiştir. Bu konuya dikkat ederek durumu gözlemleyebilirsiniz.

Kedilerde kızgınlık dönemi hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın.

Aşırı Kilo ve Tembellik

Kediniz aşırı kilolu ve dolayısı ile de tembel bir kedi ise kakasını kapatmıyor olabilir. Çünkü bu iş emek ve efor isteyen bir iş. Kedilerde obezite bununla birlikte birçok sorunu da ortaya çıkaran bir problemdir. Bu yüzden zor da olsa onun kilo vermesi için bir şeyler yapılması gerekmektedir.

İdeal kedi kilosu ne kadar olmalı, kediniz şişman mı öğrenmek için buraya tıklayın.

Yetersiz Kum

Kum kabında yeterince kum yoksa kediniz istese de kakasını kapatamıyor ve bir yerde pes ediyor olabilir. Kum kabı içindeki kum yüksekliği ortalama 7cm civarında olmalıdır. Tasarruf için veya etrafa saçılıyor diye az kum koymaya devam ederseniz hem veya kum yüksekliğini düzenli olarak takip etmezseniz hem kedinizde bu şekilde davranış bozukluklarına sebep olursunuz hem de hijyen sorunları ile baş başa kalabilirsiniz.

Eğitimsizlik &#; Kedim kakasını kapatmıyor

Belkide kediniz eğitimi geç alıyor ve geç algılıyordur. Eğer böyle bir durum var ise patilerini kuma sürterek orayı kazıyabileceğini göstermeniz bu eğitim için yeterli olacaktır.

Kedi tuvalet eğitiminde 6 basit adımı öğrenmek için buraya tıklayın.

Yardım problemi

Kediler yavruyken kum temizlenmesi sırasında gelip sizi izlerler. Bu o kadar tatlı bir andır ki. Hatta temizlediğini görüp daha siz işinizi bitirmeden hemen gelip çişini kapasını yapar. O sırada onunla oynamak ve yardım edip kakasını kürekle kapatmak çok cazip geliyor biliyorum. İşiniz biran önce bitsin istediğinizden kapatayım da gitsin artık diyor da olabilirsiniz. Ama bu şekilde yapılan sürekli yardımlar kedinizin bu görevin artık size ait olduğunu düşünmesine sebep olur.

Yavru kedi bakımı ile ilgili diğer detaylar için buraya tıklayın.

Yetişkin kedim kakasını kapatmıyor

Yetişkin kedilerin kakasını kapatmama sebepleri yukarıda belirttiğim konularla birebir ilintilidir.

Yavru kedi kakasını kapatmıyor

Yavru kediler tuvalet eğitimini anneden alırlar. Eğer yavrunuz çok küçük yaşta annesinden ayrıldıysa bu eğitimi yeterinde alamamıştır. Bu yüzden kakasını kapatmaması ve kum üzerinde debelenirken üzerine basması çok normal. Korkmayın çok hızlı bir şekilde öğrenecektir.

Kediler neden çişinin üstünü kapatmaz?

Yukarıda kedilerin kakasının üzerini kapatmaması ile ilgili verdiğimiz tüm sebepler çiş kapama konusu için de geçerlidir.

Bu arada bu sebeplerin tamamı kronik olarak kedim kakasını kapatmıyor diyorsanız geçerlidir. Yoksa arada kapatmadığı da olur bazı istenmeyen kazalar da. Hemen üzülmeyin ve minnoşunuzu suçlamayın 🙂 Bebeklerinizle birlikte hijyenik ve kokusuz günler&#; 🙂 🙂 🙂

Content Protection by seafoodplus.info

Yavru Kedime Tuvalet Eğitimi Nasıl Verebilirim?

Yavru Kedime Tuvalet Eğitimi Nasıl Verebilirim?

Yavru kedi tuvalet eğitimi kediler için çok zor olmayan yöntemler içerir. Yavru kediler gözlerini açmaya başladıkları andan itibaren etraflarını tanıma ve annelerine uyum sağlama iç güdüsüyle hareket ederler. Bu aşamada yavru kedilerin tuvalet alışkanlıkları ilk öğrendikleri şeylerden birisi olacaktır. Yavru kediler için kedi kumunda tuvalet eğitimi, kedi sahiplerinin ekstra bir çaba göstermesine gerek kalmadan gerçekleşir. Ancak kedi sahipleri kedisinin klozete tuvaletini yapmasını istiyorsa bunun için biraz eğitime ve çabaya ihtiyaç olacaktır.

Yavru Kedilerde Tuvalet Eğitimi Nasıl Olmalıdır?

Yavru kedilerde tuvalet eğitimi yavru kediler gözlerini açtığında ve katı mamaya geçiş yaptığında başlar. Yavru kediler tuvaletini kum kabına yapmayı genellikle kendisi öğrenir. Annesinin kum kabını kullandığını gören yavru kediler tuvalet eğitimine başlamış olur. Yavru kediler ilk adım attığı yerleri annesi aracılığıyla öğreneceği için kedi sahiplerinin ekstra bir çaba sarf etmesine gerek kalmadan yavru kediler tuvalet eğitimini öğrenmiş olur.

Yavru kediler tuvaletlerini yaparken kumu kullanmayı beceremiyorsa ya da tuvalet kazaları yaşıyorsa bu durumun birkaç sebebi olabilir. Bu durumları gözden geçirerek en kısa sürede yavru kedinize kedi kumunda tuvalet eğitimi konusunda yardımcı olmalısınız. Kedilerin kedi kumunda tuvaletlerini yapabilmeleri için şu şekilde yardımcı olabilirsiniz:

  • Kedi kumu kutusunu görünür bir yere koymalısınız
  • Kum kutusunu ilk başlarda her tarafı açık modellerden tercih etmelisiniz.
    (Kapalı olan tuvaletler ve kapaklı olan tuvaletler koku yayılmaması için iyidir fakat yavru kedilerin korkmasına veya kumu tanıyamamasına neden olabilir.)
  • Kedi sahibi kumun yerini yavru kediye göstermelidir. Kedi sahipleri bu durumda yavru kedinin görebileceği şekilde kedi kumunu eşeleyebilir ve yavru kedinin de patisini eşelemesi için yardımcı olabilir. Bu yöntem çoğu zaman işe yarar.
  • Kum kutusu yavru kediler için çok yüksek bir girişe sahipse alçak bir giriş sağlanmalıdır.

Evde yavru kedi tuvalet eğitimi için daha fazla yardıma ihtiyaç duyarsanız veteriner hekiminize danışabilirsiniz.

Yavru Kedi Tuvalet Eğitimi Ne Zaman Başlamalıdır?

Yavru kedi tuvalet eğitimi kaç aylıkken başlar sorusu yavru kedi sahiplenmek isteyenler ve yavru bekleyen kedi sahipleri için merak edilmektedir. Tuvalet eğitimi konusunda kedi sahiplerinin bilgi sahibi olması kedilerin evdeki yaşamlarında pratik çözümler sunacaktır.

Yavru kediler 3 haftalık olana kadar kendi tuvaletlerini yapamaz. Bu aşamada anne kedi yavruların makat bölgesini yalayıp, ovarak tuvaletlerini yapmasına yardımcı olur. 3 haftalıktan sonra kediler kendi tuvaletlerini yapmaya başlayabilir. Kedilerin tuvalet eğitimleri ise 1 aylık olduklarında başlayabilir. Birinci aya yaklaşan kediler artık kum kabına tuvaletlerini yapmaya hazır olur. Yavrular için hazırladığınız kum kabı anne kedi ile birlikte yaşam bölgesinin çok uzağında olmamalıdır. Kum kabı çok uzakta olursa eğer yavru kediler tuvalet eğitimini öğrenme konusunda zorluk yaşayabilirler.

Yavru kedi tuvalet eğitimi nasıl verilir öğrenmek için öncelikle kedi doğasını gözlemlemek gerekir. İlk kez kedi sahibi olanların veteriner hekim danışmanlığına ihtiyaçları olabilir. Bu konuda hekiminizden yardım almaktan çekinmemelisiniz. Kediler doğası bakımından kendi tuvaletlerini kuma yaparak içgüdüsel olarak kumu kapatma eğiliminde olurlar. Bu nedenle bir kedinin kum kabı dışında tuvaletini yapması aslında onları rahat hissettirmez. Kedilerin stres yaşamadan tuvalet eğitimlerini öğrenebilmesi için kedi kumu kabı, kedi kumu seçimi de çok önemlidir. Yavru kedi sayısı birden fazla olacaksa eğer aynı ortamda iki tane kum kabı yerleştirmeyi düşünebilirsiniz.

Yavru Kedi Tuvalet Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yavru kedinizin tuvalet eğitimi sürecinde onu her an gözlemlemelisiniz. Eğer yavru kediniz kum kabını bulma ve kuma tuvaletini yapma konusunda sıkıntılar yaşıyorsa ona yardımcı olmanız gerekebilir. Bu durumda yavru kedi tuvaletini normal bir şekilde öğrenene kadar öncelikle ortam koşullarını iyileştirme çalışmalarına yönelmeniz gerekebilir.

Yavru kedilerde tuvalet eğitimi seafoodplus.info sonra başlar ve kedi sahiplerinin bu konuda dikkat etmesi gerekenler vardır. Yavru kedinizin stres altına girmeden, sağlıklı bir şekilde tuvalet eğitimi alabilmesi için, küçük kazalar yaşandığında yavru kediye bağırmamak ve cezalandırmamak gerekir. Yavru kediler insanlar tarafından cezalandırıldıklarında bunu anlayamazlar ve bu şekilde doğruyu öğrenemezler. Bu nedenle yavru kedilerin tuvalet kazaları durumunda kedi sahiplerinin insani tepkiler ile kedileri azarlaması yersiz olacaktır.

Kedi sahiplerinin kum seçimi konusunda da dikkat etmesi gerekenler vardır. Yavru kediler tuvalet eğitimi çağına geldiklerinde onlar için seçeceğiniz kedi kumu kokusuz olmalıdır. Kokusuz kedi kumları yavru kedilerin tuvalet eğitimlerinde en iyi seçenektir. Kedi kumu seçiminde dikkat etmeniz gereken bir başka durum da kedi kumunun doğal olmasıdır.

Piyasada kristal kedi kumu şeklinde satılan kumlar uzun vadede kedilerin sağlıklarını olumsuz yönde etkiler. Kediniz için tercih edeceğiniz kedi kumu topaklanma özelliği olan, kokusuz, kapalı ambalajda olmalıdır. Yavru kediler tuvalet eğitimini öğrendiklerinde kedi kumu kabını ve kedi kumu çeşidini değiştirebilirsiniz.

Evde Yetişkin Başka Bir Kedi Varken Tuvalet Eğitimi Nasıl Olmalıdır?

Evde eğer yetişkin başka bir kedi varsa yavru kedinin kullandığı kum kabını yetişkin kedi kullanmamalıdır. Bu durumu kontrol altında yönetebilmek için evinizde hem yetişkin kediniz için hem de yavru kediniz için ayrı kum kaplarını konumlandırın.

Gerekirse yavru kedinin bakımını bir süre başka bir odada sağlayın. Yavru kedilerin 8 haftalık olana kadar aşıları başlanamayacağı için olası tehlikelerden uzak tutmak gerekir. Yavru kedilerin bağışıklık sistemleri çok zayıf olduğu için en ufak bir hastalığı çok zor atlatabilirler. Özellikle de dışkı yoluyla buluşan hastalıklar genel olarak çok tehlikeli hastalıklar olduğu için yetişkin kedinizin yavru kedinizin kum kabını kullanmamasını sağlamanız gerekir.

Yavru kedi tuvalet eğitimi ne zaman başlar kedi sahiplerinin takip ettiği bir dönemdir. Bazı kediler birinci aydan daha erken bir sürede tuvaletlerini kuma yapmayı öğrenir bazı kedilerse birinci aydan sonra öğrenir. Ancak hiçbir koşulda daha uzun sürmez. Kedilerin tuvalet eğitiminde kazalar yaşanıyorsa eğer kedi sahipleri yavru kedilere yardımcı olmalıdır. Yavru kediler kum kabına tuvaletlerini yaptıklarında bir daha hep kum kabını kullanacaklardır. Kediler genellikle strese girdiklerinde ya da hasta olduklarında kum kabı dışında bölgelere tuvaletlerini yaparlar.

Yavru Kedilere Klozet Eğitimi Verilebilir mi?

Yavru kedi klozet eğitimi kedilerin tek başına öğrenebilecekleri bir eğitim değildir. Kedinizin kum kabı yerine klozet kullanmasını istiyorsanız kedi sahibi olarak uygulamanız gereken bazı yöntemler vardır. Eğer sabırlı bir şekilde bu yöntemleri uygularsanız kedinizin klozet eğitimini verebilirsiniz. Kedilere klozet eğitimi verebilmek için klozetlere takılan içe içe geçmiş halka aparatlardan faydalanabilirsiniz. Bu aparatlar günden güne kedinin klozete alışmasıyla çıkarılır ve son ana kadar bu halkalardan faydalanılır.

Kedilere klozet eğitimi verebilmek mümkün olsa da bu durum önerilmez. Kedilerde çoğu hastalık dışkı ve idrarlarındaki kanıtlarla teşhis edilebildiği için klozetle birlikte tüm deliller kaybolmuş olur. Aynı zamanda kedilerin güncel sağlıkları dışkı yapısından anlaşılır ve takip edilir. Kedinizin güncel boşaltım durumundan habersiz kalabileceğiniz için klozet eğitimi kedi sahipleri için önerilmez. Klozet eğitiminin önerilmemesinin bir başka sebebi ise kedilerden insanlara bulaşabilen zoonoz yapılı hastalıkların varlıklarıdır. Kedi sağlığı ve insan sağlığı için kedilerin tuvalet eğitimi kumda olmalıdır.

Paylaş:

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir