yüz tüylerinden nasıl kurtulunur / Evde Kalıcı Olarak Tüylerden Kurtulma Yöntemleri - Trendyol Blog

Yüz Tüylerinden Nasıl Kurtulunur

yüz tüylerinden nasıl kurtulunur

Yüz Tüylerinden Kurtulmanın 7 Yolu

Yüz Tüylerinden Kurtulmanın 7 Yolu

Yüz tüyleri, her zaman kadınlar için bir endişe kaynağı olmuştur. Tabii ki yüz tüylerinin olması, vücudunun geri kalanındaki tüyler kadar normaldir. Ancak bazı insanlar sadece kişisel tercihlerine göre daha pürüzsüz bir cilde sahip olmayı tercih ederler ve bu da gayet normaldir. Bazı kadınlar, genetik ve hormonal koşullardan kaynaklanabilen çok yoğun yüz tüylerine sahip olurken bazı kadınların yüz tüyleri de bir o kadar azdır ve çoğu kadın evde yapılabilecek yöntemler arar. Evde uygulanan yöntemler genellikle en kolay ve en güvenli seçenek olarak algılansa da, bu yöntemlerden kalıcı ve uzun süreli bir sonuç beklenemez. Yüzdeki tüyler normal bir biyolojik oluşum olduğundan, çoğu yöntem tüyleri kalıcı olarak gidermez. Lazer epilasyon bile bir kadının yüzündeki tüyleri kalıcı olarak yok edemez. Yüzdeki tüyleri kalıcı olarak yok edebilen tek gelişmiş epilasyon tekniği iğneli epilasyondur. Diğer bir adıyla elektroliz. Gelin hep beraber yüz tüylerinden kurtulmanın 7 yoluna bir bakalım.

1. Tıraş Etme

- En iyi sonuç için yüzünüzü temizleyin ve bir doğal yağ veya tıraş kremi uygulayın. Bu, pürüzsüz bir yüzey sağlar ve kesilme olasılığını azaltır.

- Tıraş tüylerin çıkış yönüne doğru yüzünüzde gezdirin. Bu yöntem nispeten güvenli olsa da batık tüylerin tıraş olmanın bir yan etkisi olabileceğini unutmayın. Bu küçük yumrular, kıllar tekrar deriye doğru uzadığında gelişir. Batık tüyler genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden iyileşir.

2. Cımbız

- Başlamadan önce, cildinizi yumuşatmak için yüzünüzü ılık bir bezle silin.

- Almak istediğiniz tüyleri ayırın.

- Cildinizi gergin tutarken, her seferinde bir tüy alın.

- Daima tüy çıkış yönünde çekin veya koparın.

Cımbız hafif rahatsızlığa neden olabilir, ancak genellikle ağrılı değildir. Ağrınız varsa, kızarıklığı ve iltihabı azaltmak için bölgeye bir buz küpü sürün.

Cımbızlarınızı her işlemden önce ve sonra mutlaka alkolle dezenfekte edin. Tıraş gibi, cımbızın da batık tüylere neden olabileceğini unutmayın.

3. Epilasyon

- Epilatörü 90 derecelik bir açıyla tutun.

- Cildinizi gergin tutun. Epilatörü tüylerin çıkış yönüne doğru hareket ettirin.

- Tüylerin kırılmasını önlemek için epilatörü yüzünüz üzerinde yavaşça kaydırın. Cildinize çok fazla bastırmayın.

İşlem ağrılı olabilir, ancak yavaş gitmek rahatsızlığı azaltabilir. Daha sonra hassasiyetiniz varsa, şişliği ve iltihabı azaltmak için ağrılı noktalara bir buz küpü uygulayın.

4. Evde Ağda

Ağda yapmadan önce, alerjik reaksiyon geliştirip geliştirmediğinizi ve ağdanın doğru sıcaklıkta olduğundan emin olmak için cildinizde bir yama testi yapın. Ağda rahatsız edici derecede sıcak hissettirmemelidir ve cildinizin üzerinde kolayca kaymalıdır.

Cildiniz alerjik reaksiyon göstermiyorsa, yüzünüze ağda yapmak için şu adımları izleyin:

- Ellerinizi yıkayın. Ağda bandını iki elinizin arasında ısıtın ve istediğiniz yere uygulayın

- Cildi gergin tutarken kıl yönünün tersine ağda bandını hızlıca çekin.

- Bitirdiğinizde, kalan ağdayı bebek yağıyla çıkarın, ardından nemlendirin.

5. Evde Lazer Epilasyon

- Yüzünüzü temizleyin ve tıraş edin. Derinin altındaki tüyleri aldığınız için bu tedavi en iyi tüylerin kısa olduğu durumlarda işe yarar.

- Bir tedavi seviyesi seçin. Tedaviye başlamak için lazeri hedeflenen alanın üzerine yerleştirin.

- İstediğiniz sonuçları elde edene kadar iki haftada bir tekrarlayın. Talimatlar, satın aldığınız lazerin türüne göre değişir. Kiti belirtildiği şekilde kullanın.

- Lazer epilasyonun yaygın yan etkileri kızarıklık ve hassasiyettir. Rahatsızlığı azaltmak için buz küpü uygulayıp cildinizi nemlendirin.

6. Tüy Dökücü Kremler

- Yüzdeki istenmeyen tüylerin üzerine bir kat krem ​​uygulayın.

- Kremin yüzünüzde yaklaşık 5 ila 10 dakika oturmasına izin verin.

- Kremi nazikçe silmek ve istenmeyen tüyleri gidermek için nemli bir bez kullanın.

- Yüzünüzü suyla durulayın ve kurulayın.

Bu ürünler jel, krem ​​ve losyon olarak mevcuttur. Bu kremler vücudun herhangi bir yerindeki tüyleri alabilirken, bazı kremler özellikle yüzdeki tüyler için tasarlanmıştır. Bu, aynı zamanda yüzü pürüzsüzleştirdikleri, pul pul döktükleri ve nemlendirdikleri anlamına gelir.

7. İp ile Alma

- Öncelikle çalıştığınız alanın temiz olduğundan emin olun. Herhangi bir ürünü veya birikmeyi kaldırmak için bir mendil kullanın.

- Yaklaşık 10 cm uzunluğunda bir iplik parçasıyla başlayın. İplik uzunluğunu deneyebilir ve sizin için en iyi olanı görebilirsiniz. %100 pamuk ipliği kullanmanızı tavsiye ederiz.

- Bir ilmek oluşturmak için ipliğin uçlarını bir düğüme bağlayın.

- Dairenin uçlarını baş ve işaret parmaklarınızla (her iki tarafta bir elinizle) bir dikdörtgen oluşturarak tutun.

- Bir elinizi (büyük olasılıkla baskın eliniz) saat yönünde çevirerek bir X oluşturun ve iplik döngüsünün ortasında bir dizi küçük büküm oluşturmak için yaklaşık 8-10 kez döndürmeye devam edin. Bu bükülmeler, kökten çıkarmak için tüylerini yakalayacaktır.

- İpliği, işaret parmağınız ve baş parmağınızla her iki tarafta birer tane olacak şekilde tutun. Hazır olduğunuzda, ipliği kıl köklerini çıkarmaya başlamak için hazır olduğunuz derinin yüzeyine yerleştirin.

- Baskın elinizin parmaklarını açın. Elinizi genişlettiğinizde diğer taraf tahterevalli hareketi ile kapanacaktır. Bu hareket ipliğin bükülmüş orta kısmını kaydırır, hareket ettikçe tüyleri yakalar ve çıkarır. Tüyleri uzama yönünün tersi yönde çıkardığınızdan emin olun.

- Ardından, cildinizin yüzeyinde iplik olmadan, bükülmeleri tekrar ortaya getirmek için diğer taraftaki parmakları genişletin.

- Cildi yatıştırmak için temiz içerikli bir nemlendirici uygulayarak bitirin .

Güzellik, cilt bakımı ve daha fazlası için gorkito.com’u ziyaret etmeyi unutmayın.

Tüy Dökücü Etkisiyle 7 Doğal Kür Tarifi

Her insanın kurtulmakta mücadele verdiği istenmeyen tüyler, vücudun belli bölgelerinde çıkarak birçok kişiyi görüntü açısından rahatsız edebilir. Böyle durumlarda ise tüylerden kurtulmak için genellikle ağda ve epilasyon gibi çeşitli yöntemlere başvurulur. Oysa daha pratik ve etkili çözümler kullanmak hiçte zor değildir. Evde bitkisel yöntemlerle hazırlayabileceğiniz tüy dökücü krem tarifleri ile istenmeyen tüylerden kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Doğal Tüy Dökücüler

  • Zerdeçal & Süt & Limon
  • Tuz ve limon
  • Türk kahvesi ve karbonat
  • Hamam otu
  • Ceviz kabuğu
  • Un ve hardal yağı
  • Taze nane

Öyleyse hem zamandan kazanmak hem de doğal yöntemler kullanmak istiyorsanız sizler için hazırladığımız bitkisel tüy dökücü tariflerini deneyin!

tüy dökücü

1) Zerdeçalın Tüy Dökücü Özelliği ile Tanışın!

Doğanın gücünden faydalanmak adına ilk aklımıza gelen bitkilerden biri olan zerdeçal tüy dökme konusunda da imdadımıza yetişiyor. Özellikle yüz bölgesinde oluşan tüyler için en ideal yöntemlerden biri olan zerdeçal maskesi tüylerin azalmasına yardımcı olurken kıl köklerinin de seyrelmesini sağlar.

Malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Uygulama:

  • Tüm malzemeyi güzelce bir kapta karıştırın ve etkisini görmek istediğiniz bölgeye sürün.
  • 10 – 15 dakika kadar kurumasını bekleyin ve daha sonra ılık suyla durulayın.
  • Etkiyi hızlandırmak adına bu tarifi haftada bir kez uygulamayı ihmal etmeyin.

Zerdeçal Maskesi Nasıl Yapılır? Neye İyi Gelir? Nasıl Temizlenir?

zerdeçal

2) Tuz ve Limonun Pratikliği!

Limonun cilt üzerindeki olumlu etkilerini bilmeyen yoktur. Hele bir de tuz ile bir araya gelince istenmeyen tüyler konusunda oldukça etkilidir. Limon ve tuz kıl köklerini yumuşatarak tüylerin zamanla azalmasına ve dökülmesine yardımcı olur. Aynı zamanda ağda sonrası oluşan lekelerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Tuz – limon karışımını tüy dökücü sprey olarak kullanabileceğiniz gibi direkt cildinize de uygulayabilirsiniz.

Malzemeler:

Uygulama:

  • Bir miktar taze sıkılmış limon suyunu 1 çay kaşığı tuz ile güzelce karıştırın ve boş bir sprey şişesine boşaltın.
  • Uygulamak istediğiniz bölgeye sıkın ve bu şekilde 15 dakika kadar bekletin.
  • Daha sonra o bölgeyi ılık suyla yıkayın.
  • Etkili sonuç almak için bu yöntemi haftada bir tekrar etmenizde fayda var.
limon ve tuz

3) Türk Kahvesi ve Karbonatın Uyumu!

Türk kahvesi özellikle ciltte peeling olarak kullanılır. Cildi yenileyici ve canlandırıcı etkiye sahip kahve; antibakteriyel özelliğe sahip karbonat ile bir araya gelince de istenmeyen tüylerde mucizeler yatabilir. Dr. Şems Arslan’ın önerisi olan bu tarifle tüylerinizde azalmayı gözlemleyebilir kısa sürede etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı pişmiş Türk Kahvesi (telvesiyle birlikte)
  • 1 çay bardağı karbonat

Uygulama:

  • Türk kahvesi ve karbonatı güzelce karıştırın ve istediğiniz bölgeye uygulayın.
  • Yumuşak hareketlerle birkaç dakika masaj yapın ve daha sonra o bölgeyi durulayın.
  • Bu yöntemi haftada bir – iki kez uygulayabilirsiniz.

Detaylı bilgi için:

Kahve Peelingi Nasıl Yapılır? 5 Adımda Yepyeni Bir Cilde Ne Dersiniz?

Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

kahve

4) Hamam Otu ile Kısa Sürede Etki!

Hamam otu diğer adıyla Zırnık Otu eski zamanlardan beri tüy dökücü özelliği sebebiyle herkes tarafından oldukça seviliyor. Özellikle istenmeyen tüylerin dökülmesi için tüy dökücü hamam otu tozu kullanabilir yeni tüylerin oluşmasını engellemek için de hamam otu yağından faydalanabilirsiniz. Uygulaması oldukça pratik olan bu otu ve yağı aktarlardan satın alabilirsiniz.

Malzemeler:

Uygulama:

  • İhtiyacınız kadar hamam otu tozuna bir miktar su ilave edip sulu kıvama gelinceye kadar karıştırın.
  • İstenilen bölgeye sürün ve 10 – 15 dakika kadar bekletip durulayın; fazla bekletmeniz tahrişe neden olacaktır.
  • Bu uygulamayı tüylerinizin dökülmesini istediğiniz dönemlerde tekrar edebilirsiniz.
  • Yeni oluşacak olan tüylerin azalmasını önlemek için de haftada bir kez istenilen bölgeye hamam otu yağı ile masaj yapabilirsiniz.

Hamam Otu Tüy Dökücü Nasıl Kullanılır? Faydaları ve Zararları

5) En Bilinenlerden Ceviz Kürü!

Cevizin içi de kabuğu da hem yiyecek olarak hem de cilt bakımında çok kullanılıyor. Özellikle tüy dökücü etkisi ile herkesin bildiği ceviz kabuğu da kür olarak sıkça tercih ediliyor. Oluşan tüylenmeyi azaltmak ve var olan tüylerin dökülmesini hızlandırmak için ceviz kürünü mutlaka deneyin.

Malzemeler:

Uygulama:

  • Ceviz kabuklarını toz haline gelecek şekilde ezin ve suyun içine dökün.
  • Cevizli suyu bir gece kadar bekletin.
  • Bir pamuk ya da bez yardımıyla istenilen bölgeye sürün ve 1 saat kadar bekletin.
  • Bu uygulamayı istediğiniz sıklıkta tekrar edebilirsiniz.
ceviz kabuğu

6) Un ve Hardal Yağını Deneyin!

Eğer en kısa sürede tüy dökücü etkiyi görmek ve tüylerinizden kurtulmak isterseniz un ve hardal yağını birleşiminden faydalanabilirsiniz. Ağda etkisiyle cildi pürüzsüz hale getiren bu yöntemi bakım rutininizden eksik etmeyin.

Malzemeler:

  • 3 suyu bardağı buğday unu
  • 6 yemek kaşığı hardal yağı

Uygulama:

  • Buğday ununun üzerine bir miktar su ilave ederek unu hamur kıvamına getirin.
  • Daha sonra hamuru hardal yağına batırın ve istenilen böyleye yapıştırıp çekin.
  • Malzeme miktarları istediğiniz gibi ayarlayabileceğiniz gibi buğday unu yerine farklı unlar da kullanabilirsiniz.
  • Ağda etkisi gösteren bu yöntemi tüylerden kurtulmak istediğiniz dönemlerde tekrar edebilirsiniz.
hardal yağı

7) Taze Naneyi Eksik Etmeyin!

Tüy oluşumu her ne kadar dışarıdan önlenmeye çalışılsa da hormonal sebeplerle de tüy artışı meydana gelebilir. Bu yüzden belli bitkileri tüketerek tüy dökülmesini hızlandırabilir tüy dökücü bitkiler İbrahim Saraçoğlu önerisi ile içeriden tedavi uygulayabilirsiniz. Tüy dökücü bitkisel sabun ve kremlerle birlikte uygulayabileceğiz bu kür için ihtiyacınız olan tek şey bir parça taze nane!

Malzemeler:

Uygulama:

  • Birkaç parça taze naneyi bir bardak sıcak suda demleyin.
  • Nane kürünü her gün, günde bir kez düzenli uygulayın.
nane

Tüy Dökücü Bitkisel Tarifleri Kimler Deneyebilir?

  • Bitkisel tariflerin denenmesi için önerilen bitkilere karşı alerjinizin olmaması gerekir.
  • Eğer vücudunuzun istenmeyen bölgesinde tüylenme varsa listemizdeki tarifleri uygulayabilirsiniz.
  • Koltuk altındaki tüyler için düzenli uygulama şart olacaktır. Yüz bölgesindeki ince tüyler için de kadın ve erkekler için düzenli denenmesi önerilir.
  • Bacak bölgesindeki tüy ve kılların incelip temizlenmesi için uzun bir süre bu tarifleri deneyebilirsiniz.
  • Çocukların büyüme hormonunu etkilememek için çocuklarda denenmesi önerilmez.
  • Daha çok yetişkinlerin tüylenme problemleri için önerilmektedir.
  • Gün içinde 1 defa önerilen kürleri mutlaka her sabah ya da akşam yapmalısınız.
  • Eğer birkaç gün uygulama sonucunda pes ederseniz tüylenme sorununa çare bulamazsınız.
  • Kadın ve erkekler yukarıdaki kürleri düzenli şekilde uygulamalıdır.

Kaş Gürleştirme Yolları – Kalın ve Biçimli Kaşlar İçin 5 Bitkisel Çözüm

Evde Kirpik Bakımı Nasıl Yapılır? 6 Doğal Yöntem

Saç Gürleştirme: Evde 5 Doğal Formül ile Kısa Sürede Hacimli Saçlar

Cilt Lekelerine Çözüm – 6 Doğal Yöntemle Pürüzsüz Ciltler

Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Cildinizi Yenileyecek 10 Süper Maske

Yüz Tüyleri: Ne Yapmalı ve Ne Yapmamalı?

 

Yüz tüylerinden rahatsız olanlar ne yapmalı? Yüz tüylerini alma yöntemleri arasında en iyisi hangisi? Ustura ile yüz tüylerini almak zararlı mı? Soruları çoğaltmak mümkün. Peki, cevaplar?

Nefes alabilmesi için cildimiz gözenekli bir yapıya sahiptir, dolayısıyla bazı kimselerde belirgin bazı kimselerde zayıf olsa da yüz tüyleri herkeste olur.

Gözeneklerden cilt yüzeyine uzayan kıllar sayesinde cilt altında üretilen sebum sıvı cilt yüzeyine yayılır. Nemin cilt yüzeyinde kalmasını sağlayan şeftali tüyler, aynı zamanda dışarıdan gelen toz ve kirlerin, gözeneklerden içeri girmesini engeller. 

Cildimiz aynı zamanda bir koruyucu sensörler bütünüdür. Duyusal, duygusal, fiziksel birçok duruma tepki verir, beyni bilgilendirir. Tüylerim diken diken oldu dediğimizde bir duruma veya olaya, derimizin gözenekler aracılığıyla verdiği tepkiyi gözle görülür şekilde ifade etmiş oluruz. 

Cildimizdeki gözenekler ve bu gözeneklerden uzayan tüyler, bedenin bütünselliğinin önemli ve değerli bir parçasıdır fakat yüzde tüylenme belli oranın üzerinde olduğunda, kişiyi estetik olarak rahatsız edebilir. 

Yüz Tüyleri Alınmalı Mı?

Doğru yöntemle ve özenli uygulamalarla alındığı takdirde yüz tüylerini almanın bir zararı yoktur.

Yüz tüyleri koyu renkli, kalın ve uzunsa estetik olarak rahatsız edebileceği gibi makyaj yapmayı zorlaştırır, sürülen krem veya serumlar cilt yüzeyine daha az etki eder, cilt altına ise ulaşamaz bile…

Burada önemli olan kişinin ne istediği ve yüzündeki tüylerden rahatsız olup olmadığıdır. Söz konusu kadınlar olduğunda yüz tüyleri genellikle hoşlanmadığımız bir durumdur. Bazen de kişi o kadar rahatsız değildir fakat çevreden gördüğü psikolojik baskı, yüz tüyleri nedeniyle ruh halini ve özgüvenini olumsuz etkileyebilir. 

Tüy meselesi kültürden kültüre farklılık gösterir. Örneğin Avrupalılar, sarışın olmalarının da etkisiyle, yüz tüylerinden de vücut tüylerinden de Ortadoğulu kadınlar kadar rahatsız olmazlar. 

Tüysüz bir yüz, güzelliğin olmazsa olmaz kıstası değildir. İsteyen yüz tüylerini alır, kimileri almak yerine tüylerini sarartmayı tercih eder. Önemli olan yüz tüylerini alırken cilde zarar vermemektir. 

Yüz Tüyleri Neden Olur?

Hirsutizm olarak bilinen hormonal bozukluk nedeniyle tüylenme, yüz tüylenmesinin en yaygın sebeplerinden biridir. Kadınlarda testosteron hormonunun olması gerekenden fazla salgılanması, tüm vücutta ve özellikle yüzde tüylenmeye yol açar. Bu durumda öncelikle bir endokrinolog tarafından hormonal durum kontrol edilmelidir, ardından uygun yöntemle yüz tüylerinden kurtulmak mümkündür. 

Hirsutizm hakkında daha fazlası için Hirsutizm Belirtileri ve Tedavisi makaleme göz atınız.

Bazı ilaçlar yüzde tüylenme yapar, genetik yapı yüz tüylenmesinin popüler nedenlerinden biridir, polikistik over gibi hastalıklar yüzde tüylenme yapabilir, yüze badem yağı kullanmak yüz tüylerinin çoğalmasına yol açabilir vesaire… 

Yüz Tüyleri Nasıl Alınır?

Yüz tüyleri söz konusu olduğunda en önemli soru “yüz tüyleri nasıl alınmalı” sorusudur çünkü bu konuda görüş farklılıkları vardır ve cilt tiplerinin tüy alma yöntemlerine verdiği tepki farklıdır, bazı yöntemler özellikle yazın uygulandığında cilde zarar vermektedir.

Bunun gibi birçok parametreye göre yüz tüylerini almanın doğru yolu kişiden kişiye, mevsimden mevsime, tüy yapısına, cilt rengine göre değişir. Yöntem aynı zamanda kişisel tercih konusudur. Kullanılacak yöntemin maliyeti, bu tercihin belirlenmesinde etkili olabilir.  

Buna ek olarak cilt uzmanlarının cilde zarar verdiğini iddia ettiği ağda gibi yöntemlerin aynı zamanda ölü deriyi soyduğunu ve bu nedenle cilde faydalı olduğunu işaret eden kimselere rastlamak da mümkündür. Hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın, uygulamanın nasıl yapıldığı, sonucu ve yan etkilerini belirleyen en önemli etkendir. 

Alanında uzman kişiler tarafından, doğru cihazla doğru şekilde uygulanmadığı takdirde lazer gibi güvenli bir yöntem dahi cilde zarar verebilir, tüylerin artmasına neden olabilir. 

Yüz Tüyleri İçin Ustura 

Son zamanlarda makyaj artistlerinin çektiği videolarla popüler olan ustura ile yüz tüylerini alma aynı zamanda kaş şekillendirmede kullanılmaktadır. 

Cımbız veya ip gibi tüyü kökünden ve çekerek alan yöntemler, kıl kökünde bulunan ve kıla rengini veren sıvıyı serbest bırakır. Bu tür yöntemlerin cilt lekelerine yol açması nedeniyle ustura ile tüyü alıp, kıl folikülüne müdahale etmemek daha doğru bir yöntem gibi görünür. 

Traş olmanın cildin üst katmanının güçlendirdiği yönünde, bilimsel olarak ispatlanmamış bir takım varsayımlar, ustura ile yüz tüylerini almanın neredeyse faydalı olduğunu iddia eder niteliktedir. 

Kadın cilt yapısı ile erkek cilt yapısının, kadınların yüzlerindeki tüyler ile erkek sakalının birbirinden son derece farklı olduğunu, gözden kaçırmamak bu noktada önemlidir. 

Ustura Yüz Tüylerini Kalınlaştırır Mı?

Yüz tüylerini ustura ile almanın uzun vadede nasıl etkileri olduğuna dair araştırmalar yok denecek kadar azdır. Bu nedenle net bir şey söylemek zor olsa da erkeklerin traş oldukça sakallarının kalınlaştığından yola çıkarak, kaşları kalınlaştırmak amacıyla kullanılmaya başlanan ustura, yüz tüylerini de kalınlaştırabilir gibi görünmektedir.

Yüz İçin Tüy Dökücü Krem 

Tüy dökücü kremler bir tür kimyasal reaksiyon şeklinde etki ettikleri için normal koşullarda yüze kullanımı uygun değildir. Hassas tüy dökücülerin yüze için uygun olduğu söylenmektedir fakat özellikle yaz güneşinin altında bu tür bir kimyasal uygulamalar istenmeyen durumlara yol açabilir. 

Bacak, kol ve genital bölgelerde uygulanması güvenli bulunan tüy dökücüler dahi tahriş etmesi ya da alerjik reaksiyon geliştirmesi ihtimaline karşı tüm bölgeye uygulanmadan önce küçük bir alanda test edilerek kullanılır.  

Yüz için tüy dökücü kremleri bu bilgi ışığında değerlendirmek gerekir. İlle kullanacaksanız tüm yüze uygulamadan önce küçük bir bölgede test etmeyi ihmal etmeyin. 

Ağda ile Yüz Tüylerini Almak Doğru Mu?

Yüz ağdası yüz tüylerinden kurtulmak için kullanılan eski bir yöntemdir. Bazı cilt yapılarına zarar vermeyebilir fakat hassas, açık tenli, gözenekleri geniş cilt yapısına sahip kişilerde yüz ağdası sebum dengesini bozar, leke ve akneye neden olur. 

Yüz ağdasında kullanılan ağdanın son derece hafif olması gerekir. Aksi halde cildi tahriş eder, soyar ve leke oluşması kaçınılmaz hale gelir. Çekim gücü kuvvetli ağdalar yüz için uygun değildir ve uygulama çekerek değil nazikçe soyarak yapılmalıdır. Alerjik ve hassas cilt tipine sahip kişilerde yüze ağda önerilmez.

Yazın yüze ağda yapmak pek iyi bir fikir değildir. Hangi mevsimde yapılırsa yapılsın yüz ağdası sonrası muhakkak yüksek faktörlü güneş kremi ile cildinizi korumalısınız. 

Yüz Tüyleri Sarartma 

Tüy sarartma, açık tenli kişilerde, koyu renkli tüyleri sarartarak görüntüsünü hafifletmek için kullanılan, geleneksel bir yöntemdir. Tüyler alınmadığı için kıl folikülü zarar görmez.  Sarı olduklarından, ancak yakından bakıldığında görünür fakat arzu ettiğiniz şey pürüzsüz bir cilt yapısına sahip olmak ise tüy sarartma sizi tatmin edecek bir yöntem değildir. 

Yüz Tüyleri İçin Lazer Epilasyon

Yüz tüylerinden kalıcı olarak ve en sağlıklı biçimde kurtulmanın yolu, uzman kişiler tarafından, yeni jenerasyon lazer cihazlarıyla gerçekleştirilen lazer epilasyon uygulamasıdır. 

Kullandığımız cihaz tipleri ya da epilasyon prosedürümüz hakkında sorularınız için Lazer Epilasyon sayfama göz atınız.

Cildi tahriş etmez, gözenekleri büyütmez, sebum dengesine zarar vermez ve diğer yöntemlerden en büyük farkı lazer epilasyon, yüz tüylerine veda etmenin kalıcı yoludur. 

Yüze Hangi Lazer Kullanılır?

Yüz lazeri diye spesifik bir lazer söz konusu değildir. Yüze hangi lazer kullanılır sorusu yerine kıl yapısı ve cilt rengine göre, örneğin açık tende koyu renk tüyler için hangi lazer uygundur ya da bronz tende etkili lazer hangisidir, zayıf tüyleri görebilen lazer cihazı hangisidir gibi sorular, daha doğru sorulardır. 

Lazerle yüz epilasyonunda hangi cihazın nasıl uygulanacağı, kişiye özel olarak, ten rengine ve kıl yapısına göre belirlenir. Buz lazer, ND:Yag lazer, Diode lazer gibi lazer türleri, yüz epilasyonunda kullanılan popüler lazerlerdir.

[morequestiomicro]

Yüz Tüyleri Kaç Seansta Biter?

Seans sayısı her vakada değişir fakat ortalaması 6-8 seanstır. Doğru lazer cihazı ile doğru şekilde yapılan yüz lazeri sonrası tüyler %90 oranda, kalıcı olarak biter.

Yüzdeki tüyler nasıl yok edilir? Doğal çözümler...

Yüzdeki tüyler nasıl yok edilir? Doğal çözümler...

İstenmeyen tüyler nerede olsa rahatsız edicidir. Bunun yüzde olması ciddi rahatsızlık veren bir sorundur. Peki, yüzdeki tüylerden nasıl kurtuluruz? Yüzdeki tüyler nasıl yok edilir? Yüzdeki tüyler için evde yapılabilecek kesim çözümler...

Yüzde çıkan tüyler, estetik açıdan da oldukça rahatsızlık edicidir. Bu tüylerin çıkması hormonal rahatsızlıklar sonucu olabilir. Bazı hormonların normalden fazla salgılanması bu tüylerin daha hızlı uzamasına ve istemediğimiz yerlerde çıkmasına sebep olabilir. Diğer bir sebep içinde kullanılan ilaçların yan etkisi diyebiliriz. Peki, yüzdeki tüylerden almadan kurtulmak mümkün mü? Yüzdeki tüylenme için evde yapabileceğiniz mucize çözüm önerileri sizlerle...

yüzdeki tüyler neden çıkar

yüzdeki tüyler neden çıkar

Yüzdeki tüyler neden çıkar?

  • Bazı etnik kökene sahip kadınlarda istenmeyen tüyler diğerlerine göre daha fazla görülebilir. Özellikle Orta Doğu, Güney Asya ve Akdeniz kadınları bu tür istenmeye tüylerin çıkması açısından daha yatkındır.

  • Hormonal rahatsızlıklar sonucunda aşırı tüylenme meydana gelir.

  • Aşırı strese maruz kalan bir vücutta da hormonal değişiklikler olur. Bu hormonal değişiklikler sonucunda vücutta oluşan olumsuz etkilerden birisi de istenmeyen tüyleri arttırmasıdır.

  • Uzun süreli kortizol hormonu salgılanması hem saçları hem de vücut tüylerini hızlı uzatacaktır.

  • Menapoz sırasında kandaki androjen ( erkeklik hormonu) miktarında artış olur. Bu da istenmeyen tüylerin artmasını sağlar.

  • Özellikle tüyler ve kıllar konusunda genetik çok büyük rol oynar. Annenizde sık sık bu istenmeyen tüyler çıkıyorsa çok büyük ihtimalle sizde de olacaktır.

  • Düzenli kullanılan antibiyotik ilaçlar da bazen tüylenmeye sebep olabilirler.

Yüzdeki tüylere bitkisel çözümler nelerdir?

yüzdeki tüylere leblebi maskesi

yüzdeki tüylere leblebi maskesi

Leblebi Tozu Maskesi

Hazırlanışı;

  • 2 yemek kaşığı leblebi tozu

  • 1 yemek kaşığı süt kreması

  • 2 çay kaşığı süt

  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde yumuşak bir kıvam alana kadar karıştırın. Oluşan karışımı yüzünüze sürerek 20 dakika kurumasını bekleyin. Bir banyo lifi yardımı ile ılık suyla yüzünüzden maskeyi sökün. Yüzünüzdeki tüylerden tamamen kurtulmak için bu karışımı 1 ay boyunca haftada 2-3 kere uygulayabilirsiniz. Bu maske yüzünüzdeki ölü hücrelerden kurtulmak ve toksinlerin atılması için de etkilidir. Ayrıca yüzünüzdeki tüylerin ve cildinizin rengini açmaya da yardımcı olur.

yüzdeki tüylere mısır maskesi

yüzdeki tüylere mısır maskesi

Mısır Unu Maskesi

Hazırlanışı;

  • 2 çay kaşığı toz şeker

  • 1 çay kaşığı bal

  • 1 çay kaşığı su

Tüm malzemeleri birbirine karıştırın. Karışımı mikrodalgada veya ocakta yarım dakika boyunca, kahverengi hale gelip baloncuklar çıkarana kadar ısıtın. Isınan karışımı soğumaya bırakın. Spatula vazifesi görecek bir nesne ile karışımı sürmek istediğiniz yerlere sürün. En sonunda ağdayı sökerken tüylerin çıkış yönünün tersine doğru sökmeye dikkat edin.

yüzdeki tüylere zerdeçal maskesi

yüzdeki tüylere zerdeçal maskesi

Zerdeçal Kürü

Hazırlanışı;

  • 2 yemek kaşığı zerdeçal

  • Yeterince süt

Macun kıvamına gelene kadar 2 kaçık zerdeçala yavaş yavaş süt ekleyerek karıştırın. Bu karışım özellikle yüz bölgesindeki istenmeyen tüylere karşı etkilidir ama diğer bölgelere de uygulanabilir. 15 – 20 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayarak temizleyin. Bu kürü haftada bir uygulayabilirsiniz.

yüzdeki tüylere nane çayı

yüzdeki tüylere nane çayı

Nane Çayı Maskesi

Hazırlanışı;

  • 1 kupa kaynar su

  • 1 çay kaşığı kurutulmuş nane

Kurutulmuş naneleri kaynar suyun içine dökün. Kupanın ağzını kapatarak 10 dakika demlenmesini bekleyin. Daha sonra bu çayı için. Bu çayı günde 2 kere içerek istenmeyen tüylere veda edebilirsiniz.

renk açıcı bal maskesi

renk açıcı bal maskesi

Renk açıcı bal ve limon maskesi

Hazırlanışı;

  • 1 yemek kaşığı bal

  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Balı ve limon suyunu bir kap içerisinde karıştırın. İstenmeyen tüylerin bulunduğu bölgelere karışımı sürün. 15-20 dakika sonra durulayın. Limon suyunun doğal renk açıcı özelliği hem cildinize hem de istenmeyen tüylerinize etki edecektir.

yüzdeki tüylere çözüm

yüzdeki tüylere çözüm

Yüzdeki tüylerden kurtulmanın diğer yöntemleri

Bu yöntemler daha acılı veya kimyasal yöntemlerdir. Hassas ciltlere sahip olan kimseler bu yöntemlere başvurduklarında cilt de tahriş olma gibi sonuçlarla karşılaşabilirler.

  • Ağda yapmak

  • İplikle almak

  • Cımbızla almak

  • Epilasyon

  • Lazerle yok etmek

  • Tıraş etmek

  • Tüy dökücü krem kullanmak

  • Epilatör kullanmak

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir