gülbahar otu nasıl pişirilir / Yumurtalı Çiriş Otu Kavurması - Nefis Yemek Tarifleri

Gülbahar Otu Nasıl Pişirilir

gülbahar otu nasıl pişirilir

Gulik otunu doğrayıp azar azar soğanlı harca ekleyiniz. Daha sonra 20 dakika kavurunuz. Daha sonra 1 bardak su ekleyiniz ve pirinçleri de ilave ediniz. Kısık ateşte tencerenin kapağını örtüp dakika ağır ağır pişiriniz. Sonrasında dilerseniz yoğurt dilerseniz de sade olarak tüketebilirsiniz.

Contents

Gulik yemegi nasil yapilir?

Çiriş Yemeği (Namı Diğer Gulik) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle küp olarak doğradığımız soğana sarımsakları ve şekeri ekleyip hafif karamelize olana kadar kavuruyoruz.
  2. Salçaları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Doğradığımız çirişi azar azar soğanlı harca kavura kavura ekliyoruz.

Gülbahar otu nasıl pişirilir?

Tencereye sıvı yağı koyup içine doğradığınız soğanları ilave edin. Soğan kavrulunca içine çiriş otunu boşaltın. Biraz kavurduktan sonra içine tuz ve pul biberini ilave edin çiriş otu suyunu salıp iyice kavrulduktan sonra üzerine yumurtaları kırın yumurta pişince servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Gulik otunun faydaları nelerdir?

ÇİRİŞ OTUNUN (GULİK) FAYDALARI

– İdrar yolu enfeksiyonlarında tedavi sürecinin hızlanmasına yardım eder. – Çiriş otunun suyu sivilce ve egzama gibi cilt sorunlarının iyileşme sürecine katkı sağlar. – İçindeki vitaminler sayesinde, saç dökülmelerini azaltır, saç köklerinin daha güçlü olmasını sağlar.

Çiriş otu nasıl tüketilir?

Çiriş otunun yemeği yapılabildiği gibi böreklere ve çorbalara da eklenerek tüketilebilir. Çay şeklinde hazırlamak istenirse; çiriş bitkisinin yaprakları kaynar suda demlenir, biraz ılıması beklenir ve balla karıştırılarak içilebilir. Oldukça lezzetli bir tada sahip olan çiriş otu sade olarak da yenebilir.

Gulik otu nerede yetişir?

Çiriş otu ülkemizin hemen her tarafında yetişebilen nadir bitkiler arasındadır. Yoğunluklu olarak Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen bu ot aynı şekilde Doğu ve Güneydoğu Anadolu&#;nun pek çok şehrinde de görülür.

Kilorik nasıl yapılır?

Yağın içerisine salça katılıp kavrulur domates ilave edilir domatesler pişince 3litre kaynar su tuz ve limon tuzuda tencereye ilave edilir. Su kaynarken patates nohut et ve bulgur yuvarlaması eklenir. Yukarıya doğru çıktıktan sonra dakika dahakaynatıp naneyide ilave edip çorbanızı dinlendirip servis yapabilirsiniz.

Çirişli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Çiriş otunuzu doğrayıp tuzlu suya koyun ve 10 dakika bekletin beklettiğiniz otunuzu derin bir tencereye koyun üzerine 2 bardak soğuk su koyup ocağınıza koyun. 5 dakika kaynadıktan sonra suyunu süzün. Tencerenize yağınızı koyup üzerine otunuzu koyun ve bulgurunuzu da katıp karıştırın.

Sirim otu nasıl Pisirilir?

Çiriş Otu Yemeği Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın. Üzerine soğanı yemeklik doğrayıp kavurun.
  2. Domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
  4. Ocaktan alıp dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Gelincik otu yemeği nasıl yapılır?

Gelincik otu kavurması: Gelincik otlarını temiz olana ve toprakları gidene kadar yıkayın. Daha sonra temizlenen otları ıspanak doğrar gibi doğrayın. Bir teflon tavaya bir miktar zeytinyağı ilave edin. Zeytinyağı ile beraber bir tane doğranmış soğanı kavurun.

Çakşır otu ne işe yarar?

Çakşır otunun en çok bilinen faydası, vücutta afrodizyak etkisi yaratarak cinsel gücü artırıcı bir özellik göstermesi. Bunun yanı sıra çakşır otu, kaslarda ve eklemlerde oluşan ağrıları dindiriyor. Sinir sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek oluyor.

Çiriş otu zararları nelerdir?

Özellikle daha önce hiç yemeyenlerin içi rahat olabilir çünkü çiriş otunun bilinen hiçbir zararı yok.

Çiriş otu çiğ yenir mi?

Zambakgiller ailesine ait, özellikle Doğu, Güneydoğu Anadolu ile Ege ve Akdeniz Bölgesi&#;nde endemik olarak yetişen çiriş otunun tadı oldukça lezzetli ve birçok farklı şekilde tüketilebiliyor. Çiğ olarak yenebildiği gibi, etli ve zeytinyağlı yemeği yapılıyor. Haşlaması üzerine yoğurt ya da yumurta konarak yeniyor.

Çiriş otu hangi hastalığa iyi gelir?

Çiriş otunun faydaları nelerdir?

  • &#; Basur tedavisinde kullanılır.
  • &#; Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • &#; Adet söktürücü özelliği vardır.
  • &#; Kadınlarda görülen vajinal akıntılara karşı faydalıdır.
  • &#; Saçkıran tedavisinde kullanılır.
  • &#; İdrar söktürücü özelliği vardır.
  • &#; Romatizma kaynaklı ağrıları geçirir.
  • Yoğurtlu çiriş nasıl yapılır?

    Kaynatın ve rengi değişene kadar haşlayın. Haşlanan otu suyundan arındırın. Tavanın içerisine yağları alın ve çiriş otunu ilave edin. dakika kadar kavrulan çiriş otunun üzerine baharatlarını ilave edin ve servis tabağına alın. Sarımsaklı yoğurdu ve yağda pulbiberi hazırlayıp, çiriş otu kavurmasının üzerine ekleyin.

    Çiriş otu tadı nasıl?

    tadı ıspanak ve pırasa arasında olup pişirdikten sonra görüntü olarak ıspanaktan ayırmak neredeyse mümkün değildir.

    Zeytinyağlı &#;iriş otu yemeği tarifi

    Zeytinyağlı &#;iriş Otu Yemeği Nasıl Yapılır?

    Ön hazırlık:

    Soğan soyulur ve yemeklik doğranır. Pirinç yıkanır. Çiriş otunun kök kısımları kesilir ve sap kısmı üzerinde bulunan şeffaf çanak yapraklar tek tek ayrılır. Çanak yaprağın ayrılması ile çiriş otu yaprakları serbest kalır. Yapraklar iyice yıkanır. Ardından, suyu süzülmüş çiriş otu cm. uzunlukta kuşbaşı doğranıp, kabında bekletilir

    Pişirme kısmı:

    Tencereye zeytinyağı konulur ve ısıtılır. Üzerine soğan ilave edilir ve düşük ısıda kavrulur. Bu sırada tencerenin orta kısmına domates salçası katılır ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Ardından 1 su bardağı kaynar su ve tuz ilave edilir. Üzerine doğranmış çiriş otu ilave edilip, karıştırılır.

    Çiriş otunun diriliği kaybolup tencereye oturduktan sonra, pirinçler ilave edilir, malzemeler karıştırılır. Tenceredeki malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılır. Ocak ısı ayarı en düşük ısı konumuna getirilir. 20 dakika sonra çiriş otu yemeğiniz servise hazır.

     

    Afiyet olsun.

    Abbasoğlu Bol Çörek Otlu Tarhana(gr)

    Abbasoğlu bol çörek otlu tarhana.

    Kahramanmaraş Tarhanası Ülkemizde bilinen tarhanadan farklıdır, şekli yapımı ve tadı Türkiyemizde tekdir.

    İçinde yoğurt, dövme (buğday),tuz,kekik vardır. 

    Tokluk hissi ile zayıflamanıza yardımcı olur.

    Kuru olarak sevmezseniz;

    İsterseniz ıslatarak yiyebilirsiniz.

    Fırında rengi hafif değişene kadar kızartabilirsiniz. (yağ koymanıza gerek yoktur.)

    Bu eşsiz lezzete şiir bile yazılmıştır.

    Tarhana tartar 
    Gamımı yırtar 
    Eşkili çorba (Baklava gardaş)
    Gel beni kurtar
    Evden, komşu komşu dağıtılır firikler.
    Ama yine çocukların tabanı şişer.
    Karınlar patlayana kadar yenir tarhana,
    Kuruyunca indirilir ambara, 
    Bir iki günlük emek. 
    Ama aylarca sürecek, bin bir çeşit yemek. 
    Tarhana yapılması bu kadar zormuş demek.

    Kahramanmaraş Tarhanasının Kısaca Tarihi

    Dulkadir Beyliğinden beri yapıldığı bilinen, Kahramanmaraş'a ait yapılan tarhananın ayrı bir özelliği bulunmaktadır. Kahramanmaraşlılara göre tarhana kışlık zahiredir. Kabuğu soyulmuş buğdayın(dövme) pilav şeklinde pişirilip soğumasından sonra, yoğurtla karıştırılıp, çiğ üzerine serilerek kurtulan Kahramanmaraş tarhanası uzun ömürlü olup kolay kolay bozulmaz. Onun uzun ömürlü olması ihtiyaç anında yeteri kadar tüketilmesini kolaylaştır. Ayrıca yoğurt ve döğme protein ve nişasta bakımından zengin olduğundan tarhana çok besleyicidir.


    Tarhana, Dulkadir Beyliği zamanında yapılıyordu. Yavuzun Mısır seferine giderken tarhanayı ikmal maddesi olarak bulundurduğu rivayet edilmektedir.


    Fakat bu konu , henüz kesinlik kazanmamıştır. Araştırmaya devam edilmektedir. Mısır seferinde, Yavuz Elbistan'dan geçmiş ve ikmal maddesi olarak ekmeklik un, peksimet ve et gibi yiyeceklerle hayvanlara arpa , ot ve saman maddeler temin edilmiştir. Ancak ikmal maddeleri içinde tarhana bulunmamaktadır. Oysa Yavuz Sultan Selim annesi Ayşe Hatun(Gülbahar Sultan)'un Kahramanmaraşlı olması dolayısı ile Stanly Keer The Lions Of Marash adlı eserinde Kahramanmaraş'ta yaz mevsiminde yoğurt ve dövme pilavının karışımı ile yapılan tarhananın çiğlere serildiğini ikindi vaktinden sonra esen rüzgarla mis gibi kokan tarhana kokusunu şehre yayıldığını ayrıntılı bir şekilde anlatmaktadır.

    Şalgamlı Tarhana Çorbası Yapımı:


    Kahramanmaraş tarhanasından çorba yapılarak içilir. Fakat bu çorbanın içine şalgam ilave edilirse çorbaya ayrı bir tat ve rayiha verir. Çorbanın yapılışı şöyledir: tarhana akşamdan bir tencere içine ıslatılarak soğuk suda bekletilir. Sabahleyin içine on iki saat önce suda ıslatılarak bekletilen nohut karıştırılır. Yeteri kadar tuz ve kabuğu soyularak ince ince doğranan şalgam ilave edilip ocakta pişirilir. Kaynadıkça katılaşan çorbaya, su ilave etmek için bir tarafta hazır sıcak su bulundurulur. Çorba döğme taneleri iyice eriyinceye kadar pişirilmeye devam edilir. Çorba piştikten sonra üzerine naneli eritilmiş yağ dökülür ve içine birkaç baş sarımsak ezilerek karıştırılır. Üzerine naneli yağ dökülmüş ve sarımsak ilave edilmiş, kekik, nane; çörekotu, sarımsak kokulu ve şalgam karışımı tarhana çorbası servise hazırdır.

    YUMURTALI ÇİRİŞ (GULİK) KAVURMASI

    Yumurtalı Çiriş Kavurması (Güllük, golik, gullik, gulik, hıdrellez çiçeği, kirkiş otu, kirgiç, dağ pırasası, sarızambak, körmen, bulumbuşuk kavurması) nasıl yapılır? Teferruatlı bilgiyi YOĞURTLU ÇİRİŞ OTU SALATASI🥗 tarifi ile sunduğumuz bu enfes lezzetle tanışıp çiriş ile başka neler yapılabilir diye merak edenler… Nefis çiriş lezzetini yumurtayla hazırlamak çok kolay… Çiriş otu kavurması sade ve kıymalı olarak da yapılabilir. İşte çiriş otu kavurmasının resimli tarifi…

    YUMURTALI CIRIS OTU KAVURMASI 1

    Yumurtalı Çiriş Otu Kavurması Malzemeleri

    Yarım kilo körpe çiriş otu

    Üç adet orta boy kuru soğan

    Üç – dört adet yumurta

    İki yemek kaşığı sıvı yağ

    Bir tepeleme yemek kaşığı tereyağı

    Bir çay kaşığı tuz

    Bir çay kaşığı karabiber

    Bir çay kaşığı pul biber

    YUMURTALI CIRIS OTU KAVURMASI 2

    YUMURTALI CIRIS OTU KAVURMASI 3YUMURTALI CIRIS OTU KAVURMASI 4

    Yumurtalı Çiriş (Gulik) Kavurması Tarifi - Çiriş Otu Kavurması Nasıl Yapılır? Gülbahar Otu Nasıl Pişirilir?

    1. Kök kısımları kesilip şeffaf zarları sıyrılan çiriş otları ayıklanır, yaprakları tek tek ayrılır, kumlarının giderilmesi için bol suda üç – dört defa yıkanarak temizlenir. Pırasanın doğrandığı gibi ufak ufak doğranır.
    2. Kuru soğanlar ince ince doğranır. Sıvı yağ tavaya eklenir. Soğanlar pembeleşince hazırlanan çiriş otları ilave edilir.
    3. Çirişler yumuşayıncaya kadar tavanın ağzı kapalı halde on dakika kadar kavrulur.
    4. Tuz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
    5. Yumurtanın kırılacağı yerler açılır ve yumurtalar bu bölgelere kırılır. Başka bir tavada tereyağı eritilerek yumurtanın üzerine gezdirilir.
    6. Yumurtalı Çiriş Otu Nasıl Pişirilir? İstenirse ağzı kapalı olarak ocak üzerinde veya açık olarak fırında pişirilir.

    Yumurtalı Çiriş Otu Yapımı, Sirim Otu Nasıl Pisirilir?, Gulik Kavurması ile Alakalı Diğer Hususlar ve "Gulik otu nasıl pişirilir?" Püf Noktaları

    1. Bazıları yumurtalı çiriş otu yemeği için kavurma öncesi çiriş otlarını haşlamayı tercih eder. Bu arada haşlama suyunu da dökmeyip şifa diye içerler.
    2. Bazıları da soğan yanında sarımsak da ilave ederken bazıları taze soğan kullanırlar. Kimileri de kavurmaya taze biberler ve arpa şehriye katarak farklı lezzetler elde ederler.
    3. Çiriş otu kavurması çiriş yapraklarının mısır unuyla karıştırılıp MISIR🌽 UNLU PATLICAN🍆 KIZARTMASI (Patlıcan Balığı Tavası Trabzon) gibi de yapılabilir.
    4. Soğanı ve çirişleri bir miktar kavurup porsiyonluk güveç kaplarında bölüştürüp her birine yumurta kırılarak bir kapta su konmuş olan Fırında Yumurtalı Çiriş Otu kavurması da yapılabilir.
    5. Çiriş otunun köklerini ve uç kısımları mutlaka temizlenir. Başlamadan evvel bol su ile durulanıp üzerinde toprak kalmaması sağlanır. Pişirirken aromasını arttırmak için birkaç damla limon suyu eklenebilir. Çiriş otu yemeğini, yoğurtla birlikte sunulabilir.
    6. Sütlü çiriş Yemeği Nasıl Yapılır? Yarım kilo çiriş temizlenip yıkanır, ufak ufak doğranır. Bir taşım kaynar suda haşlanıp süzülür. 1 litre suda bir çay bardağı pilavlık bulgur kaynatılır. Çirişleri içine eklenir. Bir kahve fincanı un soğuk suda ezilip tencereye alınır. Ardından bir litre sütü eklenerek biraz kaynatılır. Tuz ve karabiber ilave edin. İki yemek kaşığı zeytinyağını da ekledikten sonra altı kapatılır.
    7. Çiriş otu tadı nasıl? Çiğ de yenebilen çiriş otu lezzetli yemeklere malzeme olmuştur.
    8. Gulik Otu Nerede Yetişir? Elazığ, Tunceli, Bingöl başta olmak üzere bölgede bir çok ilde tabii olarak yüksek rakımlarda yetişir. Aslında çiriş otu yurdun hemen her tarafında yetişebilen bitkilerdendir. Ekseriyetle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen bu ot aynı şekilde Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun pek çok şehrinde de vardır. Bitki değişik iklimlere dayanıklı yapıdadır. Değişik iklim ve topraklarda yetişerek son derece verimli mahsul elde edilebilir. Nisan – mayıs ayları gibi tezgahlarda, semt pazarlarında yer almaya başlar. Kısa ömürlü bir bitki olduğu için zamanında toplanarak hemen tüketilmelidir. Kartlaşabilir. Çok fazla alınırsa derin dondurucuda muhafaza edilebilir. Pırasa gibi halka halka doğranıp buzdolabı poşetinde dondurucuda saklanabilir.
    9. Gülik Otunun Faydaları Nelerdir? Gulik otu faydaları YOĞURTLU ÇİRİŞ OTU SALATASI🥗 sayfasında yer almaktadır. Bu otun, C vitamini zengini olmasıyla bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklardan koruduğu, idrar yolu enfeksiyonlarının hızla iyileşmesini sağladığı, sivilce, egzama gibi cildiye rahatsızlıklarının iyileşmesini desteklediği ifade ediliyor. Aynı zamanda bu otta bulunan vitaminler sayesinde saç dökülmesinin azaldığı, köklerinin güçlendiği, saçkıran gibi hastalıklara karşıda iyi geldiği belirtiliyor. Adet düzensizliklerinin azalmasına, regl döneminin düzenli bir şekilde devam etmesine yardımcı olur. Vajinal akıntının azalmasına ve sorunun tamamen ortadan kalkmasına yardımcı olur. İdrar yolu enfeksiyonlarında tedavi sürecinin hızlanmasına yardım eder. İçindeki vitaminler sayesinde, saç dökülmelerini azaltır, saç köklerinin daha güçlü olmasını sağlar. Saçkıran iyileşmesinde de önemli rol oynar. Basur rahatsızlığının tedavisinde olumlu tesirleri vardır. Emziren kadınlarda süt miktarının artmasına yardımcı olur. Akrep ve yılan sokmalarında tedavi amaçlı kullanılır. Beyaz kan hücrelerinin artmasında rol oynar.
    10. Çiriş Otunun Zararları Nelerdir? Bilinen bir zararı olmasa da bir rahatsızlığı veya alerjik hassasiyeti olanlar, hamileler, ilaç kullananlar hekime danışarak menülerine alabilirler. Bazı yörelerde emziren anneler süt arttırıcı olarak kullanır.
    11. Yumurtaların tazeliği hususunda üzerlerindeki tarihe itimat etmek yerine onları suyla test edebilirsiniz. Bir bardak suya konulan yumurta bayatsa yüzecek, tazeyse batacaktır.
    12. Isırgan otu nasıl pişirilir?ISIRGAN OTU KAVURMASI, ISIRGAN OTLU GÖZLEME

    Çiriş otu Salatası, Çiriş Otu Çorba Tarifi, Gulik Çorbası Nasıl Yapılır, Gulik yemeği "Gülik çorbası nasıl yapılır?" ve Çiriş hakkında çok daha teferruatlı malumat için YOĞURTLU ÇİRİŞ OTU SALATASI🥗 tarifi yazısına bakılabilir.

    • Sütlü Gulik Çorbası Ayıklayıp yıkanıp süzülen yarım kilo gulik otunu bir tencereye alıp yarım çay bardağı suyu ilavesiyle rengi değişene dek birkaç dakika kavrulur. Bir çay bardağı bulgurla bir tatlı kaşığı tuz eklenerek karıştırılır. İki su bardağı sıcak su ve bir yemek kaşığı tereyağı eklenerek kapağı örtülüp on dakika kadar arada karıştırılarak kaynamaya bırakılır. İki su bardağı süt ilavesiyle birkaç dakika daha pişirilip ocaktan alınarak sunulabilir.

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir