nöral terapi şikayet / Nöral terapi sağlığa faydalı mıdır? - Sağlık Haberleri

Nöral Terapi Şikayet

nöral terapi şikayet

Nöralterapinin Zararlarıyla ve Yan Etkileriyle İlgili Yanlış Bilinenler

Her tıbbi müdahalenin bir yan etkisi vardır. Her enjeksiyonun; örneğin kan almanın bile iğne batırırken ağrı veya kanama gibi yan etkileri vardır. Tüm dünyada yaygın olarak yüzyıldır binlerce kere uygulanan doğal bir tedavi (regülasyon tıbbı) metodu olan nöralterapinin yan etkileri ise çok azdır.

Kural olarak prokain veya lidokain gibi çok kısa etkili lokal anestezik madde (prokainin yarı ömrü dakika ve lidokainin ise ,5 saattir) kullanılır. Yan etki enjeksiyon tarzına, kullanılan lokal anesteziğe, kişisel duyarlılığa veya kullanılan ilaçlara (coumadin, Plavix, vb) bağlıdır.

Lokal Anestezik nedir?

Sinir lifleriyle uygun konsantrasyonda temas ettiklerinde, bu liflerdeki impuls iletimini reversibl olarak bloke eden ajanlara lokal anestezik denir.

NÖRALTERAPİYLE  ZARAR GÖRMEMEK VE YAN ETKİ YAŞAMAMAK İÇİN DOĞRU HEKİMİ SEÇMELİSİNİZ !

Nöralterapinin, eğitimli hekimler tarafından doğru şekilde uygulandığında herhangi bir zararı ve yan etkisi yoktur.

Nöralterapi, girişimsel bir regülasyon tıbbı uygulamadır. Bu enjeksiyonları yapan hekimin eğitim almış olması gerekir.

Nöralterapi, hem enjeksiyon teknikleri konusunda, hem de kullanılan ilaçlar hakkında eğitim almış olan bir hekim tarafından güvenle uygulanabilir.

Türkiye’de nöralterapi konusunda eğitim almış, eğitimlerini tamamlamış, uzman ve eğitmen olan tüm hekimlerinin listesine Bilimsel Nöralterapi ve Regülasyon Derneği’nin internet sitesi olan seafoodplus.info’dan ulaşabilirsiniz.  

Nöralterapi uygulamaları için Bilimsel Nöralterapi Regülasyon Derneği listesinde ismi bulunan bir hekime başvurmanızı öneririm. Nöralterapi eğitimi iki yıl süren ve uluslararası geçerliliği olan bir eğitimdir.  

Uluslararası geçerliliği olan derneklerin ve kurumların listesine seafoodplus.info internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

IFMANT, Uluslararası Nöralterapi Federasyonu’nun kısa adıdır. Dünya sağlık örgütüne bağlı koruyucu hekimlik ve regülasyon konusunda eğitim müfredatını belirleyen en üst kurumdur. Bu anlamda nöralterapi eğitimi uzmanlık üstü bir yan daldır. Uluslararası geçerliliği olan ve bu eğitimleri veren Türkiye’deki tek kurum BNR’dir (Bilimsel Nöralterapi Regülasyon Derneği). Bu nedenle size nöralterapi uygulaması yapacak hekimin BNR veya IFMANT diplomasına sahip olması sağlığınız için önemlidir.

NÖRALTERAPİNİN YAN ETKİSİ VAR MIDIR?

Nöralterapi uygulaması yaptırmayı düşünen hastaların akıllarında “ Bu iğnelerin içinde ne var?” “İğnenin yan etkisi ve zararları nelerdir?”, “İğne çok canımı yakacak mı?” ve “Bu enjeksiyon organlarıma veya sinire yapılınca zarar verir mi?” gibi sorular olabilir. 

Türkiye’de yılından önce nöralterapi bilinmiyordu. Türkiye’ye nöralterapi tarafımca (Hüseyin Nazlıkul) tanıtılmıştır.

Başkanlığımda yılında kurulmuş olan Bilimsel Nöralterapi Regülasyon (BNR) Derneğince eğitimler verdik ve hala vermeye devam ediyoruz. Derneğimizce verilen eğitimler sayesinde nöralterapi Türkiye’de bilinir oldu. İlk eğitimleri verdiğimiz günden bu yana uluslararası geçerliliği olan bir eğitim müfredatını referans aldık, başlangıçta IGNH seafoodplus.info müfredatı kapsamında eğitimler verdik.

yılından beri de IFMANT Federasyonunun müfredatı kapsamında eğitim veriyoruz. BNR’de vermiş olduğumuz eğitim 32 ülkede geçerliliği olan bir eğitimdir. Nöralterapi ’den beri Almanya başta olmak üzere batı ülkelerinde yaygın uygulanan bir tedavi metodudur. Eğitimli hekimlerce yapıldığında bu uygulamaların bilinen hiçbir yan etkisi yoktur.

  • Nöralterapi bir regülasyon düzenleme tedavisi olduğu için doğal bir tedavi olarak kabul edilir.

  • Bazı insanların lokal anestezik maddelere karşı alerjisi olabilir. Nöralterapi uygulamaları öncesinde hastaya herhangi bir alerjisinin olup olmadığı sorulur ve hasta test edilir.

  • yılından beri başarı ile uyguladığım nöralterapi uygulamaları sırasında prokaine karşı şimdiye kadar bir allerji ile karşılaşmadım.

  • Nöralterapi yönteminde kısa etkili lokal anestezikler olan prokainin veya lidokainin otonom sinir sistemi üzerindeki olumlu uyarılarından faydalanılır.

  • Nöralterapi uygulamasında enjeksiyon yapılan yerde kanama olabilir.

  • Bazı hastalar hassas oldukları için vazovagal senkop yaşayabilir yani bayılabilir. Fakat bu senkop sadece nöralterapi değil her türlü girişimsel işlem sırasında görülebilir.

  • Nöralterapi ile cilde, kaslara, tendonlara, damar etrafına, periferde damar içine, eklemlere, ligamanlara, sinir iletim yerlerine, gangliyon çevresine enjeksiyon yapılır yapılmaz bu uyarı sinir ağında yayılır ve eskiden kalmış sinir hasarları biyo-elektriksel olarak düzelir.

  • Yapılan her enjeksiyon ya da iğne tedavisi nöralterapi değildir.

  • Klasik enjeksiyonlarda kortizon ve farklı maddeler uygulanır.

  • Nöralterapi uygulamalarında sadece prokain ya da lidokain kullanılır ve başka bir ilaçla zenginleştirilmez.

  • Nöralterapide, mezoterapi uygulamalarının aksine farklı maddeler birbiri ile karıştırılmaz. Çünkü bu ilaçların bir araya geldiğinde oluşturacakları yeni kimyasal maddenin etkileri konusunda güvenli bir çalışma yoktur.  

  • Nöralterapide ilaçların lokal anestezik etkisinden faydalanılmaz, tam tersine asıl amaç biyo-elektriksel etkilerinden yararlanmaktır.

  • Kullandığımız lokal anestezik prokain oldukça faydalı bir üründür. Prokain; yan etkisi az, yarı ömrü kısa, toksisitesi düşük, sempatolitik (sempatik sinir sistemin üzerinde ki olumsuz uyarıları durdurur), vasküler dilatasyon yapan (doku kanlanmasını artırır), bronkospazmolitik (akciğer bronşlarında meydana gelen spazmı durdurur ve hatta geri çevirir), koroner perfüzyonu artıran, negatif inotrop ve anti-aritmik, anti-inflamatuar (iltabı durdurur ve tedavi eder), analjezik, antibakteriyel, antiviral, antikanseröz, nöroprotektif, anti-trombolitik bir lokal anesteziktir .

  • Prokain en kısa etkili lokal anesteziktir. Etki süresi dakikadır. Isırgan otundan ve acıbademden elde edilen doğal bir maddedir.

NÖRALTERAPİNİN YAN ETKİLERİ VE KOMPLİKASYONLARI

  • Tekniğe bağlı olanlar (iğnenin kullanım şekline bağlı olarak)

  • Lokal anesteziğe bağlı olanlar

En sık karşılaşılan yan etki lokal anestezik uygulaması esnasında 
vazovagal senkopdur.

Muayenehanelerde en sık gözlenen yan etki psikojenik reaksiyondur. Genellikle 35 yaşından küçük erkeklerde gözlenir. Vazovagal senkop, geçici bir bilinç kaybına neden olabilir.

Vazovagal senkopun nedenleri; Korkunun, emosyonel stresin ve ağrı eşiğinin kişide oluşturduğu vagal reflekslerin uyarılmasıdır.

NÖRALTERAPİ UYGULAMALARI ESNASINDA OLASI YAN ETKİLER:

  • Eğer bir sinir teması olursa kısa süreli ilgili sinir bölgesinde huzursuzluk hissi, ilgili kasta kuvvetsizlik vb. ortaya çıkabilir. Bu durum metodun kendisine has bir durum olup kural olarak dakikada (kullanılan lokal anestezik maddeye bağlı olarak) tamamen kaybolur.

  • Çok sık: Küçük morluklar, iğnenin batma ağrısı ve kanama.

  • Sıkça: Hafif dolaşım şikâyeti, baş dönmesi, uygulama sonrası uyuşukluk.

  • Bazen: Enjeksiyon yerinde birkaç gün sürebilen ağrı.

  • Nadiren: Enjeksiyon yerinde hematom veya birkaç gün sürebilen morluklar.

  • Çok nadiren: Kullanılan lokal anesteziğe karşı alerjik reaksiyon. Damar veya sinir zedelenmesi (Kural olarak tamamen hemen iyileşir).

  • Çok ender olarak: Büyük damarların yaralanması sonucu kanama veya sinir zedelenmesi, iç organ yaralanması (plevra, karaciğer, böbrek), anaflaksik şok (alerjik şok), nefes almada zorluk, kramp.

PEKİ BU KADAR FAYDALI OLAN NÖRALTERAPİ KİMLERE UYGULANABİLİR?

Bize gelen hastaların pek çoğu klasik tedavilerden fayda görmemiş kişilerdir. Nöralterapi, çoğunlukla tedaviye dirençli hastalıklarına modern tıp yöntemleriyle ve ilaçlarla çözüm bulamamış hastaların tercih ettiği bir tedavi metodudur. Nöralterapi, bu uygulamalarla tanışmış ve bu uygulamaları yaptırmış olan hastaların her zaman ilk tercih ettikleri tedavi şeklidir. Nöralterapi her yaş grubundaki hastalara uygulanabilen bir tedavi şeklidir. 

  • Kadınların regl dönemlerinde, hamilelerde ve emziren kadınlarda uygulanabilir.

  • Hipertansiyon, şeker hastalığı, metabolik hastalıklar, kalp hastalıkları ve ilaç kullanımı tedaviye engel değildir.

  • Kan sulandırıcı olarak bilinen anti-koagülan ilaç kullananlarda derin enjeksiyonlar yapılmaz, cilde yapılan yüzeysel segment tedavisi uygulamalarında dikkatli davranılmalıdır.

  • Nöralterapi myastenia graves hastalarında ataklar sırasında uygulanmaz.

KLİNİK KULLANIMDA LOKAL ANESTEZİK SEÇİMİ

  • Kullanılan madde alerjik reaksiyona veya lokal irritasyona neden olmamalıdır

  • IV toksisitesi, kardiyotoksisitesi ve Santral Sinir Sistem toksik etkisi minimum olmalıdır.

Nöralterapi Bakış açısı ile Lokal Anesteziğin Etkileri

  • Hücre koruyucu etki (repolarizasyon).

  • Problemin devamını sağlayan bozucu alan uyarılarının algılanması, bloke edilmesi ve bozulmuş iletişimin yeniden düzenlenmesi.

  • Bozucu alan kaynaklı pozitif geri bildirim mekanizmasını engelleyerek, lokal anestezik etki süresinden bağımsız bir şekilde temel maddenin istirahati ve bozucu uyarıya ara verilmesi.

  • Proteoglikan matrikste bağ dokusunda bilgi akışının değişimi ve düzeltilmesi

  • Dış uyaranlara karşı hücrenin korunması; asidik metabolizma ürünlerinin, iyonların, ağrı oluşturan maddelerin salınımının azalması.

  • Duysal sinir sonlanmalarının depolarizasyonunun engellenmesi.

  • Duysal sinir liflerinde iletinin engellenmesi

  • VSS tarafından iletilen patolojik uyarıların lokal anestezik uygulamalarıyla (iv, lokal, segmental, bozucu alana enjeksiyon) engellenmesi veya hücreler uyarılarak tekrar regülasyonu.

  • Lokal anestezik uygulamaları enjeksiyon yoluyla yapıldığından, bu uygulamayla hem iğnenin stimülüsyonundan (indirekt etki), hem de lokal anesteziğin geçici bir süre blok etkisinden (direkt etki) faydalanılması.

Faydalandığım Kaynaklar :

•    Nazlikul, H: Nöralterapi Ders Kitabı 
•    Nazlikul, H: Nöralterapi Başka Bir Tedavi Mümkün
•    H. Barop’un (Çevirmen H. Nazlikul) Nöralterapi Atlası 
•    L. Fischer’in  ( Çevirmen H. Nazlikul ve Y. Tamam) Nöralterapi Kitabı
•    James W. NcNabb ( Çevirmen H. Nazlikul ve Y. Tamam) Eklem ve Yumuşak Doku Enjeksiyonları
•    Weinschenk, S: Neuraltherapie 
•    Fıscher, L et: Lehrbusch Integrative Schmeztherapie

seafoodplus.info

seafoodplus.info

seafoodplus.info

 

 

 


SIKÇA SORULAN SORULAR

NÖRALTERAPİ NEDİR?

Nöralterapi bir regülasyon (düzenleme) tedavisidir. İnsan bedeni bin kilometrelik bir sinir ağına sahiptir. Ve aynı beden hücreleri elektriksel ileti ile çalışan bir bütündür. Nöralterapi de bu bütünün tüm sistemlerinin dolaşımını ve innervasyonunu (sinir iletisini) düzenleyen bir tedavi yöntemidir. 


NÖRALTERAPİ NASIL UYGULANIR?

Nöralterapi bir enjeksiyon tedavisidir. Hastanın durumuna, şikayetine ve en önemlisi hekimin zaman bağlantılı anamnez (şikayetlerin alınması) ve muayenesi sonucu koyduğu tanıya göre yapılan bir enjeksiyon yöntemidir. Kullanılan lokal anestezik madde hastalığın ya da disfonksiyonun odağı olan yerlere enjekte edilerek uygulanır. 


NÖRALTERAPİ HASTALIKLARIN TEDAVİSİNDE NASIL ETKİLİ OLUR ?

Nöralterapi bir düzenleme tedavisi olduğu için hemen her durumda kullanılır. Şöyle ki; eğer ileri derecede dejenerasyon, anatomik bir eksiklik, yapısal (doğumsal) bir anomali yoksa hemen her türlü disfonksiyonda, çocuk ve yaşlılar dahil olmak üzere her yaşta hastaya uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Çünkü bütün hastalıklarda ortak olan patoloji dolaşımsal (perfüzyon), lenfatik ve innervasyon (sinirsel) ileti bozukluğudur. Nöralterapi, vejetatif sinir sistemi sayesinde (VSS) temel regülasyonu sağlayan bir yöntemdir. 


NÖRALTERAPİ İLE TEDAVİ OLAN HASTALIKLARA ÖRNEK VERİR MİSİNİZ?

Baş ağrıları ve Migren; boyun ve bel fıtıklarına bağlı ağrılar; kas kökenli boyun, sırt ve bel ağrıları; eklem hastalıkları (menisküs yırtılması, eklem içindeki sıvının azaltılması, sporcu yaralanmaları); fibromiyalji; sinir basısına bağlı oluşan ağrılar; romatizmal hastalıklar;  allerjik hastalıklar; tiroid hastalıkları; menapoz semptomları ve adet düzensizlikleri; hormonal bozukluğa bağlı üreme sorunları; depresyon; kronik kabızlık ; bağırsak hastalıkları; yüz felci; trigeminal nevralji; anti-aging


NÖRALTERAPİ KAÇ SEANS UYGULANIYOR?

Muayene ve tanı sonrası önce 3 seans tedavi uyguluyoruz. Dördüncü seansta, yapılan 3 seans nöralterapiye ne kadar cevap verdiğinizi değerlendiriyoruz ve tedavinin sonrasını bu cevap yüzdesine göre planlıyoruz. Çünkü her bedende hastalık ya da disfonksiyonların oluşumu gibi tedavi için yapılan uyarılara cevap da değişiktir. Beden açık bir sistemdir ve yapılan tüm refleks uygulamalara cevabı farklıdır. Tamamlayıcı Tıp bakış açısı içerisinde "Hasta yoktur, hastalık vardır." söyleminin altında yatan da budur.


NÖRALTERAPİ KURU İĞNE TEDAVİSİ İLE AYNI MI?

Nöralterapi kuru iğne tedavisi değildir. Kuru iğne tedavisi olan akupunktur tedavi yöntemidir ki kliniğimizde akupunktur tedavisi de uyguluyoruz. Ancak Nöralterapi, vücudun disfonksiyonuna göre değişik yerlerine regülasyon amacı ile uygulanan bir enjeksiyon tekniğidir. Enjeksiyon; enjektörlü iğne ile yapılan tedavi anlamına gelir. Dolayısıyla Nöralterapi tekniğinde, ilgili yere lokal anestezik madde zerk edilir. 


NÖRALTERAPİ HASTALIĞIMA KESİN ÇÖZÜM MÜ?

Pozitif bilim içerisinde "kesin" ya da "%" gibi ifadelere yer yoktur. Ancak biz hekim olarak doğru tanıyı koymak ve en uygun tedaviyi yapmakla mükellefiz. Hipokrat için ettiğimiz yeminin içerisinde de önce zarar vermemek ve hastanın her hakkını gözetmek vardır. Buradan da yola çıkarak, eğer Nöralterapi ile katkı sunabileceğimiz bir durum ise karşımızdaki, yapılacak ilk 3 seans bize ancak fikir verir ve sonrasında cevap veren bir bedende iyilik halini en yüksek düzeye getirmek hem hekim hem insan olarak görevimizdir. Cevap alınamayan durumları da açıklamakla mükellefiz tabi. Ben hep derim, "Size % çözüm" diyene dikkatle yaklaşın, çünkü materyal bir insan bedeni!


NÖRALTERAPİDE NERELERE İĞNE YAPILIYOR?

Nöralterapi ile ağrıya ya da hastalığa neden olan yerlere enjeksiyonlar yapıyoruz. Ve yapılan her tedavisinin ilgili segment tedavisini ise sırttan küçük cilt altı enjeksiyonları ile tamamlıyoruz. Çok sayıda iğne ucu var kullandığımız ancak yine herkese ve her duruma özgü bir yaklaşım ile adım adım ilerliyoruz. 


NÖRALTERAPİ İĞNELERİ ACITIYOR MU?

Bu da cevabı göreceli olan sorulardan biri. Bazı hastalarımız var iğneleri hiç hissetmediklerini söylüyorlar; bazı hastalarımız var çığlık çığlığa. Sonuçta yapılan iğne ve hiç hissedilmiyor denilemez. Ancak şu konu çok net ki dayanılmayacak bir ağrı değil ve işin güzel tarafı tüm uygulama bir-kaç dakika sürüyor sadece. 


NÖRALTERAPİNİN YAN ETKİSİ VAR MI?

Girişimsel ve tamamlayıcı yöntemlerde kullanılan ilaçların yan etkileri oldukça hafif düzeyde olup ilaç miktarına bağlı olarak değişkendir. Nöralterapinin yapılan iğne yerlerinde küçük morarmalar dışında sık görülen bir yan etkisinin olmadığını söyleyebiliriz. Tedavi sırasında vejetatif sinir sisteminin reaksiyonuna bağlı olarak henüz klinikte tedavi sonrası istirahat halindeyken sonlanan baş dönmesi de görebileceğimiz yan etkiler arasındadır. Onun dışında yan etki ya da komplikasyon her hekimlik alanında olduğu gibi uygulayıcı hekimin başarı ve hakimiyeti ile ilgilidir. 


NÖRALTERAPİDE YAŞ SINIRLAMASI VAR MI?

Nöralterapi tedavisi için gerçek bir yaş sınırlaması olmamakla beraber küçük yaş çocuklar ve bebeklere enjeksiyon uygulamaları yapılmıyor. Ancak küçük yaş hastalara ve iğne fobisi olanlara, laser ve colorpunktur yöntemleri ile katkı sunabiliyoruz.


NÖRALTERAPİ KULLANDIĞIM İLAÇLARLA ETKİLEŞİMİ VAR MI?

Nöralterapi bir regülasyon tedavisi olması sebebi ile kullanmakta olduğunuz ilaçlar ile yan etkileşimi söz konusu değildir. Ancak kumadin ve plevix benzeri kan sulandırıcı (aspirin değil) kullananlarda derin enjeksiyonlar yapılmaz. Kortizon kullanmakta olan kişilerde ise destek tedavilerle birlikte nöralterapi yapmayı tercih ediyoruz. Çünkü kortizon vücudun bütün sistemlerini baskıladığı için iyileşme yanıtını da geciktirebiliyor. Bir de iyileşen bedenlerde sürekli kullanımdaki ilaçların dozlarını azaltmak gerekebiliyor. Yani kişi iyileştikçe tiroid, şeker, kolesterol ya da tansiyon ilaçlarına daha az ihtiyaç duyar hale geliyor.


NÖRALTERAPİ SEANSI SONRASI DİKKAT ETMEM GEREKEN BİR DURUM VAR MI?

Nöralterapi seanslarından sonra dikkat etmeniz gereken hiçbir şey olmadığı gibi, kısıtlamanız gereken bir durum da yok. 


NÖRALTERAPİ SEANSINA GELİRKEN DİKKATE ETMEM GEREKEN BİR DURUM VAR MI? AÇ YA DA TOK?

Seans öncesi bir hazırlık da gerekmiyor ancak şunu da aklımızda tutmamızda fayda var; Her zaman su içen bedenler tüm tedavilere daha çok yanıt verirler. Özelikle aç karnına olmaya da çalışmayın. Tok olmanız tercih edilmektedir.


NÖRALTERAPİDE HEP AYNI İĞNELERİ Mİ KULLANIYORSUNUZ?

Sorunuz aynı iğneler mi ise tüm iğneler disposible yani sadece sizde kullanıp atıyoruz. Sorduğunuz iğne boyları ise bu kişiden kişiye değişmekte. Ama derin enjeksiyonlar her zaman daha az can yakanlardır


NÖRALTERAPİ SIRASINDA KİLO ALIR MIYIM?

Düzenlenen bir beden kilo almaz. Aksine kişinin bağırsaklarının beslenmesi, hormonlarının dengesi, metabolizma hızı ve en önemlisi vejetatif sinir sistemi dengelenirse, beden bırakın kilo almayı kendisine fazla gelen kilolardan bile kurtulacaktır. Tabii bu yaşamsal düzenlemelerin de etkisiyle beraber olacaktır.


NÖRALTERAPİ KAÇ SEANS HALİNDE UYGULANIR?

Nöralterapide ezbere bir protokol tedavisi yoktur. Ortak olan tek yaklaşım katkı sunulacağımızı muayenemiz ile düşündüğümüz hastaya yapacağımız 3 seanstır. Dördüncü seans ile değerlendirdiğimiz durum bedenin bu tedaviye cevap verip vermediği, ve cevap oranıdır. Bu sonuca göre esas kriter kişinin başlangıç şikayetlerinin ortadan kalktığı zamandır. 


TEDAVİYE CEVABI ETKİLEYEN FAKTÖRLER NELERDİR?

Nöralterapiye cevabı etkileyen nedenleri şöyle özetleyebiliriz:  Hastalığın süresi, hastanın yaşı, kişinin bağ dokusunun durumu (toksin yükü, ağır metal yükü), bağ dokusunun akışkanlığı  (su içme alışkanlığı), kullandığı ilaçların çokluğu, stres durumu, hastalığın evresi (ileri dejenerasyonlarda düzenlenecek bir yapının olup olmaması)


NÖRALTERAPİ KALICI BİR TEDAVİ MİDİR?

Nöralterapi bir regülasyon tedavisidir. Ve bir anlamda bedenin sağlanan denge ve akord durumu kişinin bu durumu ne kadar koruyacağı ile ilgilidir. Bir örnekle açıklamak gerekirse diyelim ki bir boyun fıtığı tablosu. Durum operasyonluk değil. Fizik tedaviden yapıldığı sürece fayda görüp bıraktıktan bir süre sonra, kola vuran boyun ağrıları yeniden başlıyor. Sık gördüğümüz ve çok başarılı sonuçlar aldığımız bu hastalık grubunda ortala seans tedavi sonrası ağrıları tam olarak ortadan kalkan hastanın bu iyilik halini korunması için, düzenli spor yapması ve kas gruplarını güçlendirmesi, kilo almaması, düzenli bir yaşam sürmesi en önemli kriterlerdir. 


NÖRALTERAPİDE KULLANILAN MADDENİN İÇERİĞİ NEDİR?

Nöralterapide kullanılan ilaç lidokain veya prokain isminde düşük dozda bir lokal anestezik maddedir. Ancak bu ilaç, nöralterapi uygulamalarında anestezi amacıyla ağrının olduğu yere kullanılmaz. Bu grup lokal anesteziklerin vejetatif sinir sistemi üzerindeki regülasyon etkisi ile kullanılır. 


KORTİZON KULLANIYOR MUSUNUZ?

Nöralterapi uygulamaları içinde hiçbir zaman ilaç olarak kortizon ya da türevi bir başka ilaç kullanılamaz. Nöralterapide hiçbir zaman başka bir ilaçla karıştırılarak yapılmaz. Nöralterapide esinlenmiş ve içine farklı maddeler katılarak yapılan uygulamalar tabii ki var. Ancak bunun adı nöralterapi değildir ve nöralterapi mekanizmasına uygun değildir. 


BU UYGULAMALARI SİZ DE KENDİNİZE YAPTIRIYOR MUSUNUZ?

Biz nöralterapistler daha eğitimlere ilk başladığımız gün bir anlaşma yapıyoruz: "Eğitimler sırasında diğer kursiyer meslektaşlarıma uygulama çalışmalarında nöralterapi yapacağım ve bana da yapılmasına izin vereceğim" diye. Dolayısıyla bizler ilk basamak eğitimde nöralterapi uygulamaları ile tanışıyoruz. Eğitimler sırasında adım adım hayatlarımızda ve genel sağlık durumumuzda nelerin değiştiğini hem teoride öğreniyor hem de hayatımızda yaşıyoruz. Zaman içerisinde de olursa her hastalığımızda ilk adımı nöralterapi ile atıyoruz, gerek halinde tabii ki uzman yaklaşımlarını değerlendiriyoruz. Nöralterapi okul tıbbı ile tamamlayıcı tıp arasında çok güzel ve etkin bir köprü görevi görmektedir. Biz de bunu hem uyguluyor hem de uygulatıyoruz. 


ŞİKAYETİMİZ GEÇTİKTEN SONRA BU TEDAVİYİ BELLİ ARALIKLARLA YAPTIRMAMIZ GEREKİYOR MU?

Kişinin yaşam şekli ve sağlık durumuna yaklaşımı ile ilgilidir bu durum. Belli aralılarla nöralterapi yaptırmak tedavinin gereği değildir. Şikayetlerin ortadan kalktığı gün tedavi biter. Düzenli bir periyotta tedaviyi tekrarlamaya gerek yoktur. Ancak sağlıklı olmakla tanışan kişi ve beden adım adım, beslenmesini, su içmesini, elektromanyetik kirlilikten uzak durmasını öğrenir, toksinlerinden arınmak, bağırsak florasını düzenlemek, gerçek detoksu öğrenmek ve uygulamak için yani kısacası kliniğimizde uyguladığımız sağlıklı yaşlanma programına katılabilir ki bu tamamen kişinin tercihlerine bağlıdır. 


AĞRILARIM TAMAMEN TEDAVİ EDİLECEK Mİ? GEÇİCİ OLARAK MI AZALTILACAK?

Ağrının nedeni, bedenin biyokimyasal, fiziksel, enerjisel, zihinsel boyutlarında bir bütün olarak ortaya konulabildiğinde başarıyla tedavi edilecektir. Ancak, neden her boyutta yeterince ortaya konamamışsa, biyokimyasal ve fiziksel boyutta kalıcı hasarlara neden olmuş düzeyde ise kalıcı hasarın ilerlemesi durdurulacak, kısmi tedavi sağlanacak ve katlanılabilir düzeyde tutulmaya çalışılacaktır. 


AĞRIMI ARTIRAN SEBEPLER VAR MI? NELERE DIKKAT ETMEM LAZIM?

Ağrının nedenine bağlı olarak artıran ve azaltan sebepler vardır. Örneğin; ağrınızın nedeni vücudunuzda zararlı madde birikimi ise ve bu zararlı gıda yoluyla alınıyorsa, yapılacak beslenme düzenlenmesi, ağrınızı azaltacaktır. Zararlı neden bir eletromanyetik alana maruz kalma ise bunlardan korunma yöntemlerinin kullanılması ağrıyı azaltacaktır. Ağrınızın nedeni, vücudunuzdaki zararlıların atılmasında bir sorun ise bunların uzaklaştırılması için kullanılacak beslenme önerileri ve su tüketimi arttırılması ağrınızı azaltacaktır.  


EGZERSİZ TEDAVİLERI VE DİYET AĞRIMI GEÇİRMEDE FAYDALI MI?

Ağrı nedeni ne olursa olsun, düzenli günlük dakikalık egzersiz programları, özellikle açık hava yürüyüşleri gibi hafif sportif faaliyetleri çok yararlı olacaktır. Özellikle lenfatik ve dolaşım bozukluğu durumlarında tedavinin kalıcılığı için mutlak gereklidir.

Ağrı nedeni, vücudunuzda zararlı madde birikimleri nedeniyle ise gıda yoluyla alınan zararlıların en aza indirilmesi kalıcı tedavi için gereklidir. Ağrı tedavisi aynı zamanda bir yaşam biçimi değişikliği ile birlikte olursa kalıcılık sağlanabilecektir.


NÖRALTERAPİ TEDAVİSİ HANGİ SIKLIKLA YAPILIR?

Nöralterapi tüm refleks tedaviler gibi ideal olarak 72 saatte bir uygulanmalıdır. Bu sebeple biz ilk 3 seansı haftada 2 olmak üzere uyguluyoruz.  Haftada 1 seans uygulama da yaklaşımlarımız içerisinde yer alabiliyor. 


İLK MUAYENEYE GELİRKEN YANIMIZDA BİR TAHLİL ÖZELLİKLE MR GETİRMEMİZ GEREKİR Mİ?

Eğer elinizde daha önceden yapılmış olan test, tahlil, görüntüleme yöntemi varsa yanınızda getirmenizde fayda olur. Ancak bize gelmeden önce özellikle çektirmeniz  gereken bir film yok. Hekimlikte en önemlisi hastayı dinlemek ve muayene etmektir. Bu iki adım % 80 tanıyı koydurur zaten.


nöral terapi

  • avrupada evet, türkiyede hayır. çöpe atacak paranız varsa o başka. olan bir tedavi varsa bile size ilgileri sizden alabildiğince alacakları para kadar. siz tek doktora gidersiniz, sonra kendinizi anlaşmalı oldukları başka branş doktorları arasında (ki oldukça pahalıdırlar)basket topu gibi paslaşılırken bulursunuz. hastalık yine istenmeyen en yakın dostunuz olarak kalmıştır. geçmiş olsun artık beş parasız veya borçlu bir hastasınızdır yine. küfür edin, belki iyi gelir, yurdumun paragöz doktorlarına.

  • artık devlet hastanelerinde de uygulanan bir yöntemdir. fibromiyalji gibi rahatsızlıklarda uygulanıyor. bugün yaptırdım yaklaşık 2 saat olmasına rağmen bir rahatlama hissettim. 10 günlük 3 seans şeklinde yapılacak ve ağrıların giderek azalması bekleniyor. tüm seanslar bittikten sonra sonucu editleyeceğim.

    ayrıca, seafoodplus.info dediğine göre yapılan işlemin yan etkisi bulunmamakta ve enjekte edilen şeyin diş dolgusunda filan uyuşturmak için kullanılan sıvı olduğunu söyledi.

    edit: omuz ve sırt bölgesi için gittim 3 seansın sonunda omuzlarımda ki ağrı nerdeyse geçti ancak sırtımda ki ağrı devam etti. bu sebeple dr. ek 3 seans daha verdi ama tedaviye devam edemediğim için sonucunu aktaramıyorum.

  • 1 yıl kadar öncesinde boyunda 2, sırtta 3 fıtığa ek olarak bel ağrısından dayanılmaz acılar çekmekteydim. bugün geçer yarın geçer diye avuçla ağrı kesici ve kas gevşetici içiyordum. hiçbir fayda etmemesine ek olarak sinir bozukluğu da yanında geliyordu. artık beni uyutsunlar her yerimi kesip biçsinler gerekirse 3 yıl sonra uyandırsınlar demeye başlamıştım. daha sonra bunun faydasını anlatan bir arkadaşa rastlayıp balıklama atladım. manüel ve nöral terapiyi beraber yapan dr gürsel velioğlu'nda tedaviye başladım. adam anlattı bunu yapacağız bunu yapacağız kabul ediyorsan başlayalım falan dedi. ağrıdan ne dediğini tam dinleyemedim bile kabul ettim. 2. veya 3. seanstan sonra ağrılar korkunç artmıştı ama sonra bir anda geçti. inanılmaz ama hiç eser kalmadı. gayet tabi hala korkarak hareket ediyordum ama ciddi ciddi ağrı hissetmiyordum. tedaviyi tamamlamam üzerinden 1 yıl geçti. hala ağrılar ara ara yokluyor. ama hiç öyle gözümden yaş akıtacak beni yatağa yatıracak kadar olmadı.

    son 1 yıldır her sabah yataktan şükrederek kalkmamı sağlayan tedavi yöntemidir.

  • ülkemizde az bilinen ama kesinlikle faydası olan, acılı bir tedavi yöntemidir. iyi araştırma yapılarak doktor seçmek gerekir, seans ücretleri ile tl arasında değişir. 2 senedir düzenli gidiyorum, boyun fıtığı, bel fıtığı, menisküs ve böbrek taşı ağrılarımı çok azaltmıştır.
    seafoodplus.info

  • herşeyi tedavi eden lokman hekim yöntemi ama özellikle ağrı tedavisinde etkili.. her nöralterapi yapıyom diyenden pek randuman alamayabilirsiniz bu işi yapan doktor biraz aykırı olcak hastayı gerçekten tedavi etmek isteyecek..
    yıllardır geçmeyen ağrılarınız varsa mutlaka bu yöntem sizi şey edecektir

  • ankilozan spondilit hastasıyım. romatoloji ve fizik tedavi doktorum arasında ping pong topu gibi gidip geliyor, aylar süren ağrılarıma bir çare bulamıyordum. daha doğrusu onlar bulamıyorlardı. eylülde başlayan ağrılarım kimi gün az kimi gün yürütemeyecek derecede nisan ayı geldi hala geçmemişti. en son fizik tedavi doktorum ilaçları bıraktırdı sana nöral terapi yapacağız ay uy etmek yok dedi sonun getireceksen on seanslık başlıyoruz dedi. bezmiş olan ben tamam dedim tabi ki yeter ki normal hayatıma döneyim. önce bitkisel bazı ilaçlar, serumlar peşinden iğnelerle boynumdan sırtıma ve göğsüme bütün gövdeme iğneler batırarak yapılan bir işlem uygulandı. hiç zorlamadı hemşire ve doktorla konuşarak yapıyorduk hepsini. karnımdan sapladığı rahmimin içine giren iğneyi görmesem sıkıntı yoktu çünkü biraz büyüktü ama çoğu minik minik bayırılan iğneler. ben şişkoyum diye belki en kocamanından iğneleri batırmış olabilir çünkü kalçama yaptığı iğne siyatik sinire değebilir dedi. bu sinir içerlerde bir yerde olduğuna göre bu kalçaya minicik iğne olamaz falan gilan derken ben dokuzuncu seanstan sonra voleybol oynayacak kıvama gelmiştim. yürüyemiyordum tedaviden önce. yılının nisan ayıydı, şükür ki hala iyiyim. sağolasın ahmet bal.

  • geçen perşembe fizik tedavi uzmanımın bana uyguladığı tedavi.

    diz, omuz ve dirsek için soğuk uygulama ve üstüne reparil jel kullanıyordum. tedaviden sonra bana fizik tedavi dışında bir şey denmedi, ben de kullanmayı bıraktım. bunun üstüne ağrılarım biraz arttı. bilgisi olan birinin soğuk ve jel tedavisine devam edip etmemem gerektiği konusunda beni mesaj yoluyla aydınlatmasını beklemekteyim.

  • muayene olduğum romatoloji uzmanı bunu yaptırdığımı ve rahatladığımı söylediğimde romatizma ağrısı öyle nöral terapiyle falan geçmez, başka ağrıdır o diye azcık yükseldi. romatizma değildir olsa duramazsın demedi elbet ama başka doktor şunu yaptı ve iyi oldum dediğim içşn pişman oldum o an.

  • sırt ağrılarıma ve baş ağrılarıma iyi gelen yegane tedavi yöseafoodplus.info kere yaptırdım ama geçmedi demeyin, takviyelerle, bağırsak temizliği ile, ağır metal atılımı ile desteklenir ve doktorunuzun sizi yönlendirmesi, size vakit ayırması gerekir. 15 dakikada hem hasta muayene eden hem de nöral terapi yap(tığını idda eden)an doktorlardan sonra vay bu başıma gelenler, oy oy oy sırtım kolum seafoodplus.infoç geçmedi ağrılarım dediğim zamanlar çok oldu benim seafoodplus.info ki iyi bir doktora ulaşana kadar. iyi bir nöral terapi yapan bir hekim bulursanız çok şanslısınız. izmir'de hekimliğinin yanısıra insanlığı ve hastaya olan pozitif yaklaşımıyla fark atan mernuş kadifeci tümer var, çok sevdiğim. ayrıca, nöral terapiyi sevin, alman tıbbını daha çok seafoodplus.info olarak nöral terapi ile birlikte glutensiz ve sekersiz ve de kapalı gıda yemeden en az 6 ay ve daha fazlası-durumunuza göre- perhiz yaparsanız çok daha etkili oluyor. tecrübe ile sabit.

  • beni trigeminal nevralji illetinden kurtaran tedavi yöntemi. ataklarım/ağrılarım ilaçla düzelmeyince nörolog beni ağrı uzmanı arkadaşına yönlendirdi. ağrı uzmanı doktor da 3 seans nöral terapi uyguladı yüzümün sol tarafına. özellikle ağız içinden ve kaşın biraz üzerinden yapılan enjeksiyonlar canımı çok acıtsa da genel olarak dayanılamayacak bir acı değildi benim için. devlet hastanesi olması sebebiyle, bu tedavi için bir ücret ödemedim.

  • nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir