kombi termostat arızası nasıl anlaşılır / Oda Termostatı Devreye Girmiyor ise Ne Yapılmalı? - Alarko Plus

Kombi Termostat Arızası Nasıl Anlaşılır

kombi termostat arızası nasıl anlaşılır

Kombi Arızaları ve Çözümleri

Kombi arızaları ve çözümleri

Kombi, günümüzde hem ısınmada hem de sıcak su ihtiyacımızı gidermede oldukça önemli bir sistemdir. Ancak, kombilerde de arızalar görülebilmekte ve bunun kökeninde pek çok sorun yaşanabilmektedir. Kombiler çeşitli nedenlerle arıza koduna düşebilirler.

Kombilerde Görülen Arızalar:

Kombinin Çalışıp Isı Vermemesi

Bu tür bir sorunda öne çıkan pek çok neden olabilmektedir. Örneğin kombinin termostatı düşük derecede kalmış olabileceği gibi, kaloriferlere sıcaklığın gidebilmesini sağlayan ve dönüş hattında bulunan filtrede tıkanma görülebilir. Böyle bir sorun ile karşılaşıldığında filtreler, petekler, hatta boru hatları temizlenmelidir. Bunun haricinde vanaların kapalı olması da ısı vermesini engelleyeceğinden, hem giriş hem de çıkış vanalarının açık olmasına dikkat edilmelidir. Tüm bunlar bakılmasına ve düzenlenmesine karşın sorun çözülmemişse, teknik bir arıza olabileceğinden yetkili servisin çağırılması doğru olacaktır.

Kombinin Patlamalı Yanması

Kombinin yanması esnasında ufak da olsa gecikme olması dahilinde kombide gaz birikmesi görülecektir. Bunun akabinde de şiddetli bir yanma olmaktadır. Burada yapılması gereken şey derhal gaz ve çakmak ayarları kontrol edilmelidir. Eğer ki kombinin yıllık bakımları yapılırsa, bu tür sorunların önüne de geçilmiş olur. Yıllık bakımları yaptırabilmek adına da yetkili servisler yardımcı olacaktır.

Sıcak Suyun Açılması Halinde Peteklerin Çok Isınması

Kombide eğer ki sıcak su kullanımı esnasında peteklerde fazla ısınma gözleniyorsa, bunun sebebi sıcak su açıldığı zaman cihazın kalorifer kısmında kapatmayı tam olarak yerine getirememesidir. Normal şartlarda, musluğa gitmesi gereken su ile kalorifere gitmesi gereken su ayrılmaktadır. Ancak sorun dahilinde sıcak su akışında dengesizlikler olacak ve su ısınıp soğuyacaktır. Yine bu durumda yetkili servis gerekeni yapacaktır.

Peteklerin Üstünün Sıcak Altı Soğuk Olması

Böyle bir sorun ile karşılaşılmışsa, sebebi kombinin girişinde bulunan filtrelerde tıkama olabileceğinden kaynaklanıyor olabilir. Bunun haricinde peteklerde tıkanıklık varsa, kombide sıcak su kısmı ile kalorifer kısmını ayıran vanalarda sorun varsa yine bu tür sorunla karşılaşmak mümkündür. Bunun sonucunda peteklerde dengesiz bir ısınma gözlenebilir. Tesisatta da sorun yaşanabilme ihtimali olduğundan, böyle bir durumda yetkili servis gerekeni yapacaktır.

Kombinin Su Kaçırması / Akıtması

Böyle bir sorun ile karşılaşılmışsa, normalden fazla su sisteme pompalanmış olabilir. Normal şartlarda bar olması gereken su basıncı yüksek olduğunda kombi su kaçırabilir. Kombinin sistemsel olarak tesisatında sorunlar olabilir. Örneğin hava tahliye borusu sıkıntıya girmiş olabilir, genleşme tankında sorun olabilir. Bu tür durumda, peteklerde hava olduğundan havayı nasıl boşaltıyorsanız, peteklerden bu yolla suyu boşaltmalısınız.

Kombinin Ses Yapması

Bu tür bir sorun ile karşı karşıyaysanız, kombinin fan motoru sorunlu olabilir. Aynı şekilde devir daim motorunda sorun olabileceği gibi, eğer cihazdaki suda hava varsa yine ses yapabilir. Bu tür durumda da yetkili servisten yardım istemek en doğrusu olacaktır.

Kombiden Sıcak Su Gelmemesi

Kombi çalışmasına rağmen sıcak su alınamıyorsa, su ısınmıyorsa, kalorifer sistemi ile musluktan gelecek olan su ayrışmasında bir sorun yaşanmış olma olasılığı yüksektir. Böyle bir durumda musluktan akacak su kalorifere verildiğinden sıcak su musluktan akmayacaktır. Yani, bu ayrışmayı yapacak olan üç yollu vanada bir problem var demektir. Aynı zamanda sıcak su hattı içerisinde farklı bir noktadan su karışıyorsa, özellikle kış aylarında olmak üzere su gereğinden fazla şekilde açılmışsa, yine musluktan sıcak su almak sorun yaratacaktır. Yetkili servisin yardımı ile kombideki sıcak su akmasını engelleyecek tüm bu sorunların önüne geçilebilir.

Vaillant kombi termostat arızası var ise tasarruflu bir ısınma sağlayamazsınız. Çünkü termostat ısıyı algılayan alettir. Kombinin termostatı da yine oda ısısını algılar ve istenilen sıcaklığa gelince kombinin kapanmasına yardımcı olur. Oda tekrar soğuyunca da kombiyi tekrar çalıştırır. Bu zaman aralığında kombi çalışmadığı için tasarruf sağlanmış olur. Ancak termostat bozuk ise bu ısı dengesi arasında bağlantı kuramaz. Kombi sürekli çalışır.

Vaillant kombi oda termostatı çalışmıyor ya da devreye girmiyor ise yapılması gerekenler:

  • Termostatın çalışmasını sağlayan piller eskimiş olabilir, değiştirilmesi ile sorun çözülecektir.
  • Devrede kopukluk sorunu olabilir.
  • Termostat ısıyı yanlış ölçüyor ise kalibrasyon arızası yaşanıyordur. Tamir gerektirir.
  • Tüm bunlara rağmen en iyisi servis çağrılmalısıdır.

Kombiniz ve onun ile ilgili her sorunda bizi arayabilirsiniz. Basit hataların daha da büyümemesi, kısa sürede çözülmesi için uzman kişilerden yardım almanız en doğru seçenektir. Biz de işini iyi bilen ve yapan elemanlarımız ile sizlerin hizmetindeyiz. Aradığınız andan itibaren kısa süre sonra sorunu yerinde görüp tespit etmek için gelmekteyiz

Oda Termostatı Devreye Girmiyor ise Ne Yapılmalı?

Mekanlarınızı en verimli şekilde ısıtmanıza, konforlu yaşam alanlarına sahip olmanıza ve enerji tasarrufu elde etmenize yardımcı olan oda termostatları, oda sıcaklığı istenilen dereceye geldiğinde ısıtma ünitesine açma/kapama yaptırarak ortam sıcaklığını sabit tutmaya yarayan cihazlardır. Yakıt ve elektrik tasarrufu konusunda pek çok avantaj sunan oda termostatları, mekânın sıcaklığını hassas bir şekilde kontrol eder. Her cihazda olduğu gibi oda termostatlarında da zaman zaman arızalanmalar ya da devreye girmeme gibi problemler yaşanabilir. Oda termostatı devreye girmiyor ya da arıza veriyor ise bunun nedenlerini bilmeniz ve soruna uygun bir çözüm getirmeniz gerekir. Oda termostatı kullananlar için oda termostatlarında meydana gelebilecek muhtemel arızaları ve çözümlerini ele aldığımız bu yazıda siz de ihtiyacınız olan bilgilere ulaşabilirsiniz.

Oda Termostatı Devreye Girmiyor, Ne Yapabilirim?

Oda Termostatı Devreye Girmiyor 1

Oda termostatı arızaları arasında en yaygın olanı termostatın devreye girmemesi sorunudur. Oda termostatı devreye girmiyor ise bunun muhtemel sebeplerinden biri termostat içinde yer alan pillerde zayıflama meydana gelmiş olmasıdır. Oda termostatları genelde dijital modeller olduğu için içerisinde piller bulunur. Bu pillerin zamanla zayıflaması, oda termostatının devreye girmemesi yani çalışmamasına sebep olabilir. Bu durumda oda termostatının pilini değiştirmeniz gerekir.

Oda termostatı çalışmıyor ise ilk olarak termostatın pillerini kontrol etmenizi öneririz. Termostatın pilinin zayıfladığını ekrandaki derecenin okunamamasından da anlayabilirsiniz. Kombinin devreye girmemesi, oda termostatının çalışmaması durumunda öncelikle cihazın pilini değiştirip yeniden denemeniz gerekir. Cihazın pilini değiştirdiğinizde büyük ihtimalle sorun çözülmüş olacaktır.

Önemli:Her kış başlangıcında dijital oda termostatınızın pilini değiştirerek arıza oluşumunu minimuma indirebilirsiniz.

Eğer kullandığınız kablosuz oda termostatı devresinde bir sorun yaşıyorsanız bunun sebebi bağlantı kopukluğu olabilir. Kablosuz oda termostatları iki ayrı parçadan oluşur. Bunlardan birisi oda içerisinde bulunan oda termostatı diğeri ise kombiye bağlanan alıcıdır. Kablosuz oda termostatları bilindiği gibi radyo frekansı, Wireless ya da Bluetooth bağlantısı ile haberleşme sağlar. Bu haberleşme koptuğunda kombi termostat devresi çalışmayabilir. Bu yüzden eğer kablosuz oda termostatı devreye girmiyor ise bağlantının kopuk olmadığından emin olmanız gerekir.

Önemli:Kablosuz oda termostatlarının bağlantısı çoğunlukla uydu alıcı, modem, oyuncak araba kumandası gibi frekans ile çalışan cihazlardan olumsuz etkilenir. Bu gibi arızalarla karşılaşmamak için oda termostatlarını bu cihazlardan uzak tutmanızı öneririz.

Eğer dijital oda termostatı değil kablolu oda termostatı kullanıyorsanız oda termostatı arızası kablo bağlantısındaki kopukluklardan kaynaklıyor olabilir. Kablolu oda termostatı kullanılan bir ortamda, kombinin hiçbir şekilde devreye girmemesi ve peteklerin ısınmamasındaki en yaygın sebep oda termostatı bağlantısı kopukluklarıdır. Sorunu tespit etmek için kablonun sağlamlık tespitini dijital ölçü aleti ile yapabilirsiniz.

Oda Termostatı Dereceyi Yanlış Gösteriyor, Ne Yapabilirim?

Oda termostatı devreye girmiyor sorunu kadar yaygın karşılaşılan bir başka arıza da oda termostatı dereceyi yanlış gösteriyor sorunu. Oda termostatının dereceyi yanlış gösterdiğini şu şekilde anlayabilirsiniz: Diyelim ki oda termostatı 23 dereceyi gösteriyor ancak oda sıcaklığı düşük. Bu gibi durumlarda oda termostatının dereceyi yanlış gösterdiğini anlayabilirsiniz. Böyle bir durumla karşılaştığınızda oda termostatınızın kalibrasyon ayarının yapılması gerekiyor. Oda termostatı kalibrasyon ayarı kullanılan marka ve modele göre farklı adımlarda gerçekleştirilmektedir. Bu yüzden oda termostatının kullanma kılavuzunu inceleyebilir veya marka ve model aramasıyla kalibrasyon ayarı araştırması yapabilirsiniz.

Önemli: Oda termostatı kalibrasyon ayarı yaparken oda termostatınızın yanına ayrı bir derece getirmelisiniz. Kalibrasyon ayarını ikinci dereceye göre ayarlayarak cihazınızın daha doğru sıcaklık ölçümü yapmasını sağlayabilirsiniz.

Oda Termostatım Arızalandı, Nasıl Devre Dışı Bırakabilirim?

Eğer oda termostatınız arızalandı ve kombiniz devreye girmiyorsa ortamın ısıtılmaya devam etmesi için oda termostatının devre dışı bırakılması gerekir. Eğer kablolu oda termostatı kullanıyorsanız oda termostatında bulunan iki kabloyu oda termostatından sökmeniz ve uçlarını birbirine bağlamanız gerekir. Bu işlemi yaptığınızda kombiniz direkt olarak devreye girecek ve çalışmaya başlayacaktır.

Eğer kablosuz oda termostatı kullanıyorsanız kombi yanında bulunan cihazdaki 4 kablodan ikisinin sökülüp yine uçlarının birbirine bağlanması gerekir. Bu 4 kablodan ikisi şebeke kablosudur ve bunlarda elektrik vardır. Bu yüzden şebeke kablosu olmayan diğer 2 kablonun sökülmesi gerekir.

Önemli:Eğer hangi kabloda elektrik olduğunu bilmiyorsanız, daha önce böyle bir işlem yapmadıysanız mutlaka teknik destek almalısınız.

Oda Termostatı Nedir?

Oda termostatı genellikle, kombiye bağlı olarak çalışan, ortamın sıcaklık değerini ölçen, konfor ve tasarruf sağlayan bir cihazdır. Bunun yanı sıra  kat kaloriferi, katı yakıtlı kazanlarda da kullanımı uygundur. Oda Termostatı Nasıl Çalışır? Oda termostatı kombiye bağlandıkan sonra üzerindeki sensörler yardımı ile ortamın sıcaklığı ölçer. Ortamın sıcaklığı, kullanıcının belirlediği derecenin altına düştüğü anda devreye girerek kombiyi çalıştırır ve ortamın sıcaklığını istenen dereceye ulaştırır. Daha sonra kombinin çalışmasını durdurur. Bu şekilde çalışan oda termostatı ortamı sürekli istenen Devamı

Kombi su akıtması neye bağlıdır? Kombi neden su akıtır?

Kombi su akıtmasının birçok nedeni olabilir. Şimdi sizlerele bu sebepleri ele alalım. Kombi su akıtıyorsa, su basıncı yükselmiş olabilir. Kombide haddinden fazla su basılmıştır Kombide suyun geçtiği parçalarda kırılma ve çatlak olabilir. Kobmiye gerekli bakım zamanında yapılmamışsa su akıtabilir. Kombide su akıtma sorunu hangi parçalardan kaynaklanır? Su temelli çalışan kombi cihazı, su akıtıyorsa birçok parçada sorun olabilir. Bunu tam olarak tehşis etmek için suyun geçiş güzergahını takip etmek gerekiyor. Suyun hangi noktadan aktığı yada damladığı Devamı

Kombide Emniyet Ventili Nedir?

Kombi emniyet ventili, Kombide su basıncı 3 barın üstüne çıktığı durumlarda kombinin zarar görmemesi için fazla suyun dışarı atılmasını sağlayan elemandır. Her kombide mutlaka bulunan bu parça, önemli bir görev üstlenir. Kombi emniyet ventili arızası nasıl anlaşılır? Kombide emniyet ventili arızalı olduğu durumda, kombi su akıtmaya başlar. Ancak her su akıtmasının nedeni emniyet ventili değildir. Emniyet Ventili, kombide basıncın 3 barın üstüne çıktığı durumlarda açılarak fazla su boşaltılır. Diğer adı da 3 BAR EMNİYET VENTİLİ&#;dir. Devamı

Kombi Tercihi Nasıl Yapılmalı?

Evinizin ihtiyacına uygun bir kombi almak ve kombi almadan önce yapmanız gerekenleri bu yazıda ele alacağız. Konutun Metrekaresi Bilinmelidir; Kombi alırken dikkate alınması gereken öncelikli husus yaşadığınız konutun büyüklüğüdür. Eğer eviniz çok büyükse yoğuşmalı kombi almak daha mantıklı olacaktır. Ancak eviniz orta yada küçük boyutlarda ise hermetik kombi tercih edebilirsiniz. Kullanım kolaylığı ve yaygınlık bakımında hermetik kombi kullanımı daha uygundur. Konutun olduğu binanın özelliklerine bakın; İçinde yaşadığınız binanın özellikleri de kombi tercihinde önemli bir etkendir. Devamı

Kombi Kullanım Ayarları

Kombide hem sıcak su ayarı hemde kalorifer ayarı bulunmaktadır. Kışın soğuk havalarda kombiden verim alabilmek için ortam derecesinde değer üstünde bir ayar vermek gerekir. Bu tercih tamamen kullanıcıya bağlıdır. Kullanıcı ortamın sıcaklığını kaç derecede istiyorsa, ayarı o doğrultuda verecektir. Fakat düşük sıcaklık ayarları ancak kombinin kendini ısıtmasına neden olur yani ortamı verimli bir şekilde ısıtamaz. Kombi sıcaklık ayarları, her model ve markada minumum ve maksimum değerler olarak farklılık gösterir. Kullanıcı beklentisine göre değişir. Bazı Devamı

Kombi Doldurma Musluğu

Kombi doldurma musluğunun görevi, sistemdeki su basıncı 1 barın altına düştüğü zaman musluğu açarak kombiye su akışını sağlayan ve basıncı yükselten en önemli parçalardan biridir. Her geçen gün özellik bakımından daha gelişmiş kombi modelleri çıktığı için, bazı kombilerde su doldurma musluğu otomatik olarak devreye girer, bazı modellerde ise su musluğu kullanıcı tarafından açılarak akış sağlanır. Kombide Doldurma Musluğu Nerdedir? Genellikle markası ve modeli ne olursa olsun Kombi su doldurma musluğu kombinin alt kısmında bulunur. Fakat Devamı

Kombi Montaji Nasıl Yapılır?

Kombi montajı uzmanlık gerektiren bir işlem olduğu için, teknik servis ekipleri tarafından yapılması uygun olacaktır. Kombi montajı yapılmadan önce tesisatın hazırlanması gerekir. Kombi Tesisat Bağlantıları Kombinin montaj edileceği yerde, tesisat gidiş ve dönüş hattının bağlı olduğu soğuk ve sıcak su bağlantıları yapılır. Kombinin montajı sırasında iki vana ve iki partikül filtre kullanılır. Hermetik Kombi Bağlantı İşlemi Nasıl Olur? Hermetik kombi modellerinde kombi ile birlikte cm arasındaki baca seti verilir. Monte yapacak servis ekibi gerekli Devamı

Kombi Pompa Tamiri Nasıl Yapılır?

Kombi pompasının en temel görevi, Kombi Elektronik Kartın ( Ana Kart) dan aldığı komuta göre, kombi içindeki suyu gerekli istikamete doğru harekete geçirmektir. Çok önemli bir göreve sahip olan bu hayati parça arızalandığı zaman, marka ve modeline göre ya değişimi yada tamiri yapılabilir. Kombide Meydana Gelen Pompa Arızasının Nedenleri Kombi pompasını oluşturan parçaların her biri kendi içinde görevlere sahiptir. Pompayı oluşturan parçalardan biri arızalandığı zaman, pompa gerekli görevini yerine getiremez. Kollektörü arızalandığında, pompa yatakları aşındığında, Devamı

Gaz Alarm Cihazı Nedir?

Özellikle kombi kullanılan evlerde gaz alarm cihazının olması çok önemlidir. Gaz kaçağını tespit eden bu cihaz, insan hayatı için büyük bir önem arz eder. Gaz alarm cihazı olmayan evlerde, doğalgaz kaçağı olması durumunda, ne yazık ki can kayıpları ortaya çıkabilir. Gaz Alarm Cihazı Nasıl Çalışır? Kullanımı son derece kolay olan bu cihaz, evin uygun bir yerine monte edilir. Her hangi bir gaz kaçağı durumunda otomatik olarak devreye giren cihaz hem sesli hemde ışıklı uyarı yaparak Devamı

Hermetik Kombi Nedir?

Küçük ve Orta olarak ifade edilen dairelerde kullanımı en uygun olan Hermetik Kombilerdir. Genel olarak gaz şirketleri tarafından da en çok önerilen kombi tipidir. Dairenin sıcak su ve ısı ihtiyacını sağlamak amaçlı kullanılır. Bu kombi genellikle mutfağa yada balkona monte edildikten sonra hava akım borusu dışarı uzatılır. Hermetik Kombi Özellikleri Nelerdir?  Hermetik kombilerde baca yoktur, hava akışı fan yardımı ile sağlanır. Fan moturu aracılığı ile kombiye gelen temiz hava brülöre gerelek burada yanmaya yardımcı olur. Devamı

Kombi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kombi Nedir? Kombi günlük yaşantımızda insan hayatını kolaylaştıran oldukça ekonomik ve kullanışlı bir üründür. Günümüzde kombilerin; Doğalgaz, elektrik ve su ile çalışan modelleri vardır. Genellikle duvara monte edilen bu ürünler, ayarlanarak sıcak su ve ısınma amaçlı kullanılır. Banyodan Sıcak Su Almak İçin Ekstra Bir Ürün Kullanmalı Mı? Yaşam alanının büyüklüğüne göre bir kombi seçimi yapılmışsa ekstra bir ürün kullanmanıza gerek yoktur. Zaten kapasitesi uygun olan kombi, hem mutfakta hemde banyonuzda sıcak su ihtiyacını karşılayacaktır. Burada Devamı

Kombi Su Basıncı Yükseliyor

Kombi su basıncındaki yükselme, birçok sebepten dolayı olabilir. Eğer kombide meydana gelen basınç artışı küçük değerlerde ise bu normaldir. Ancak kombi su basıncı yüksek değerlerde değişim gösteriyorsa, bu konuda uzman bir ekipten yardım almanızı tavsiye ediyoruz. Normal standart bir kombide olması gereken su basıncı bar ile 2 bar arasındaki değerlerdir. Kombi içindeki su sürekli ısınıp genleştiği için basınç değerinde artmalar olabilir. Yada sıcak su kullanımı esnasında ve petek sisteminin açık olduğu durumlarda Kombi su Devamı

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir