cetryn 5 mg nedir / Cetryn Şurup Ne İşe Yarar?

Cetryn 5 Mg Nedir

cetryn 5 mg nedir

ReklamlarYeni Ümit Moda Akademisi

Cetryn Şurup genel olarak çocuklardaki alerji hastalığını tedavi eden bir ilaçtır. Bu yazımızda Cetryn Şurup nedir, Cetryn Şurup fiyatı ne kadar, Cetryn Şurup muadili nelerdir, Cetryn Şurup ne işe yarar, Cetryn Şurup kullanmadan önce bilinmesi gerekenler nelerdir, Cetryn Şurup nasıl kullanılır ve Cetryn Şurup Kadınlar Kulübü yorumları nelerdir gibi sorulara yanıt vereceğiz.

Uyarı

Cetryn Şurup Nedir?

Cetryn Şurup, çocuklarda burun akıntısı, hapşırma, kaşıntı, şişme, tıkanıklık ve gözlerde sulanma gibi alerji semptomlarını tedavi etmek için yaygın olarak reçete edilir. Ayrıca astım ve cilt alerjilerinin tedavisinde de yardımcı olabilir.

Bu ilacı çocuğunuza yemekten önce veya sonra belirli bir saatte, öngörülen dozda, zamanda ve şekilde verin. Astım için Cetryn Şurubu akşamları veya fiziksel aktiviteden iki saat önce vermeyi tercih edin. Alerji için, semptomların başlama zamanına bağlı olarak sabah veya akşam vermek en iyisidir. Çocuğunuzun her ikisine de sahip olması durumunda, akşam vermeyi tercih edin. Çocuğunuz bu ilacı aldıktan sonra otuz dakika içinde kusarsa, aynı dozu tekrar verin, ancak bir sonraki dozun zamanı geldiyse atlayın.

Reklamlar

Cetryn Şurup Nedir?

Çocuğunuz birkaç düzenli dozdan sonra kendini daha iyi hissetmeye başlayabilir. Bununla birlikte, maksimum fayda sağlamak için reçete edilen dozu yine de tamamlamanız gerekir. Ayrıca ilacı aniden kesmek çocuğunuzun durumunu kötüleştirebilir. Bu ilaç, kusma, ishal, mide bulantısı, baş dönmesi, ağız kuruluğu, döküntü ve baş ağrısı gibi bazı küçük ve geçici yan etkilere neden olabilir. Genellikle, bu bölümler çocuğunuzun vücudu ilaca uyum sağladığında azalır. Ancak bu etkilerin devam etmesi veya çocuğunuzu rahatsız etmeye başlaması durumunda vakit kaybetmeden çocuğunuzun doktoruna başvurunuz.

Çocuğunuzun halihazırda herhangi bir ilaç alıp almadığını çocuğunuzun doktoruna bildirin. Ayrıca, önceki alerji atakları, kalp sorunu, kan bozukluğu, damar bozuklukları, doğum kusurları, hava yolu tıkanıklığı, akciğer anomalisi, cilt bozukluğu, karaciğer bozukluğu ve böbrek yetmezliği de dahil olmak üzere çocuğunuzun tüm tıbbi geçmişini anlatın. Bu bilgi, doz değişiklikleri ve çocuğunuzun genel tedavisinin planlanması için kritik öneme sahiptir.

Cetryn Şurup Fiyatı

Bu şurubun güncel eczane satış fiyatı TL&#;dir.

Cetryn Şurup Muadili

Cetryn Şurup Muadili

  • ALLERSET 10 mg 10 film tablet
  • ALLERSET 10 mg 20 film tablet
  • ALLERSET 10 mg 20 ml damla
  • ALLERSET 5 ml 5 mg ml solüsyon
  • CETITEVA 1 mg/ml ml şurup                 
  • CETITEVA 10 mg 20 film kaplı tablet            
  • CETITYROL 10 mg 10 film tablet      
  • CETRYN 10 mg 10 film tablet
  • CETRYN 10 mg 20 film tablet           
  • CETRYN ml şurup                      
  • HITRIZIN 10 mg 10 film tablet          
  • HITRIZIN 10 mg 20 film tablet          
  • HITRIZIN 10 mg 20 ml damla
  • HITRIZIN 1mg/ml ml şurup         
  • HITRIZIN 5 mg ml şurup
  • LERGY 1mg/ml ml şurup 
  • RESSITAL 10 mg 10 tablet { Biofarma }       
  • RESSITAL 10 mg 10 tablet               
  • ROLINOZ 10 mg 20 film tablet
  • ROLINOZ 10 mg 20 film tablet
  • ROLINOZ 10 mg/ml oral damla         
  • SETIRAL 10 mg 10 film tablet           
  • YENIZIN ml şurup                     
  • YENIZIN ml şurup          
  • ZYNTRA 10 mg 20 film tablet           
  • ZYRTEC 1 mg ml şurup              
  • ZYRTEC 10 mg 20 film tablet            
  • ZYRTEC 10 mg 20 ml oral damla
Cetryn Şurup Ne İşe Yarar?

Cetryn Şurup Ne İşe Yarar?

Bronşiyal astım tedavisi, alerjiye bağlı hapşırma ve burun akıntısının tedavisi, saman nezlesi tedavisi ve alerjik cilt sorunlarının tedavisi için kullanılır.

Reklamlar

Astım, çocuğunuzun solunum yollarının daraldığı ve bunun sonucunda nefes almanın zorlaştığı bir durumdur. Cetryn Şurup, hava yollarını genişleterek kolay nefes alınmasına yardımcı olur. Ayrıca göğüste sıkışma, nefes darlığı, hırıltı ve öksürük gibi semptomların giderilmesini sağlar.

Bu şurup, tıkalı veya burun akıntısı, hapşırma ve kaşıntılı veya sulu gözler gibi semptomlardan kurtulma sağlayan bir kombinasyon ilacıdır. Bu, günlük aktivitelerinizi yapmanızı kolaylaştıracaktır. Nadiren ciddi yan etkileri vardır ve sadece semptomlarınız olduğu günlerde almanız gerekebilir. Semptomları önlemek için alıyorsanız, en fazla faydayı elde etmek için düzenli olarak kullanmalısınız.

Alerjik rinit olarak da adlandırılan saman nezlesi, burun akıntısı, gözlerde kaşıntı, tıkanıklık, hapşırma ve sinüs basıncı gibi soğuk algınlığına benzer belirti ve semptomlara neden olur. Tek fark, saman nezlesinde bu semptomların bir virüse bağlı olarak ortaya çıkmaması, sadece vücudumuzun alerjenlere (polen gibi alerjiye neden olan maddeler) karşı alerjik tepkileri olmasıdır. Cetryn Şurup saman nezlesinin bu semptomlarından kurtulmak için kullanılır. Bu tür alerji semptomlarının üretilmesinden sorumlu kimyasal maddenin salınımını bloke ederek çalışır. Cetryn Şurup saman nezlesi tedavisine yardımcı olan ve bizi rahatlatan güvenli bir ilaçtır.

Cetryn Şurup, alerjik cilt durumlarının iltihaplanma ve kaşıntı ile tedavisinde etkilidir. Ciltte iltihaplanmaya neden olan vücuttaki kimyasalların etkilerini azaltır. Doğru kullanıldığında güvenli ve etkili bir tedavidir. Cildinizin tahriş edici bir maddeye verdiği tepkinin neden olduğu kızarıklık, kızarıklık, ağrı veya kaşıntıyı azaltır. Böylece görünümünüz değiştikçe benlik saygınızı ve güveninizi geliştirir. Tam fayda sağlamak için reçete edildiği sürece almaya devam edin.

Cetryn Şurup Kullanmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Cetryn şurubu doktorunuzun önerdiği şekilde kullanın. Tam dozlama talimatları için ilacın üzerindeki etiketi kontrol edin.

Cetryn şurubun bir dozunu kaçırırsanız ve düzenli olarak alıyorsanız, mümkün olan en kısa sürede alınız. Bir sonraki dozun zamanı yaklaşıyorsa, kaçırdığınız dozu atlayın ve normal doz programınıza geri dönün. Aynı anda iki doz almayınız.

Cetryn şurubu ağızda dağılan tabletleri nasıl kullanacağınızla ilgili sorularınızı sağlık uzmanınıza ya da doktorunuza sorun.

Bu ilacı, doktorunuzun önerdiği şekilde, genellikle her dört saatte bir, yiyecekle birlikte veya yemeksiz olarak ağızdan alınız.

Bu ilacın sıvı halini kullanıyorsanız, özel bir ölçüm cihazı ya da kaşık kullanarak dozu dikkatlice ölçün. Doğru dozu ayarlamak için yemek kaşığı kullanmayın, özel bir ölçü kabı kullanın.

Dozaj tıbbi durumunuza, yaşınıza ve tedaviye verdiğiniz cevaba bağlıdır. Bu ilaç, baş ağrısının ilk belirtileri ortaya çıktığında kullanılırsa en iyi sonucu verir. Baş ağrısı kötüleşene kadar beklerseniz, ilaç da çalışmayabilir.

Bu ilaç, özellikle uzun süre düzenli olarak veya yüksek dozlarda kullanıldığında yoksunluk reaksiyonlarına neden olabilir. Bu gibi durumlarda, bu ilacı kullanmayı aniden bırakırsanız yoksunluk belirtileri (mide bulantısı, kusma, zihinsel değişiklikler, ruh hali değişiklikleri, nöbetler gibi) ortaya çıkabilir. Bu tür yoksunluk reaksiyonlarını önlemek için doktorunuz dozunuzu kademeli olarak azaltabilir. Herhangi bir geri çekilme reaksiyonunu hemen bildirin.

Yararlarının yanı sıra, bu ilaç nadiren anormal uyuşturucu arama davranışına (bağımlılık) neden olabilir. Geçmişte alkol veya uyuşturucu kullandıysanız bu risk artabilir. Bağımlılık riskini azaltmak için bu ilacı tam olarak belirtildiği şekilde alın.

Bu ilacın kullanımının arttığını, baş ağrılarının kötüleştiğini, baş ağrılarının sayısında artış olduğunu, ilacın iyi çalışmadığını veya bu ilacı haftada ikiden fazla baş ağrısı epizodunu kullandığınızı fark ederseniz doktorunuza söyleyiniz. Önerilenden fazlasını almayın. Baş ağrılarını önlemek için doktorunuzun ilacınızı değiştirmesi ve/veya ayrı bir ilaç eklemesi gerekebilir.

Cetryn Şurup Nasıl Kullanılır?

Cetryn Şurup Nasıl Kullanılır?

Bu şurubu iki ila altı yaş arasındaki çocuklara günde iki kez 2,5 mg vermelisiniz. Altı ila on iki yaş çocuklara günde iki kez 5 mg vermelisiniz. On iki yaş  üzeri çocuklar ve yetişkinlerde ise günde bir kez 10 mg kullanılmalıdır. Bu ilacı mutlaka doktorunuzun talimatlarına uygun şekilde kullanın.

Cetryn Şurup Kadınlar Kulübü Yorumları

&#;Antihistaminik ilaç markası. Etken maddesi zyrtec ile aynıdır: setirizin. En kayda değer yan etkisi içeni çıkması zor bir rüya alemine sokmasıdır. Deveyi devirir maazallah&#;&#;

&#;Günde bir tane içilen bu ilaç için doktor bana &#;uyku verir akşam yatmadan öne kullan&#; demişti. Sürekli kullanmadım ama seneler sonra içtiğimde uyku vermez oldu, belki belli bir yaştan sonra vermiyor. Sahurları sabahları içebiliyorum.&#;

&#;Uyku düzensizliği ve kırmızı lekelerim için doktorun önerdiği ve bir kaç gündür kullandığım ilaç. Çocukluğumdan beri alerji ilaçlarıyla haşır neşir olmamdan dolayı cetryn antihistaminik olarak faydalı olsa da diğer muadillerine göre uyku konusunda zayıf kalmakta. Belki de bu iyi bi şeydir tabi bilemiyorum.&#;

&#;Hava değişimi, domates, yumurta, ot falan feşmekan gibi şeylere yerli yersiz alerjik tepkiler gösteriyorsanız kıyıda köşede bulundurmanız gereken ilaç. Kendimi bildim bileli uğraşıyorum bunların kaşıntılarıyla ovadril falan kullanmıştım uzun zaman ama cetryn kadar faydasını göremedim. İyi de uyutur, rahatlarsınız.&#;

&#;Alerjik atakların baş düşmanı, alerjik bünyelerin can dostu, kullanıldıktan yaklaşık 30 dk sonra kaşıntıları geçiren, bir ooh çektiren mucizevi ilaç. Tabi ki her güzel şeyde olduğu gibi bu molekülde de kusurlar var. İçtikten yarım saat sonra ağzından salyalar akarak, yastığa başını koymadan uyutan, sabah yataktan büyük bir spatula eşliğinde kazınarak kaldırılan bünyenin sonrasında 1 saat zombi modunda gezmesine neden olan kusurlar. Neyse ki benim minnoş bünyem (ki nonsedatif antihistaminiklerde bile hunharca uyuyordum) bunları 10 günde tolere edebildi de normal insan yaşantısına geçiş yapabildim. Her şeye rağmen iyi ki var. Olmasa ne yapardım bilemiyorum çünkü&#;&#;

İlginizi çekebilir: Atarax Şurup Ne İşe Yarar?

YouTube kanalımızı takip edebilirsiniz: monash.pw

Reklamlar

 CETRYN 5 mg/5 ml şurup

 Etkin madde :

Şurup’un her bir ml’si 1 mg setirizin dihidroklorür içermektedir. Yardımcı maddeler : Sorbitol çözeltisi mg/ml Metil parahidroksibenzoat mg/ml Propil parahidroksibenzoat mg/ml Yardımcı maddeler için ’e bakınız. 3.

FARMASÖTİK FORM:

Şurup Muz aromalı berrak çözelti. 4.

KLİNİK ÖZELLİKLER:

Terapötik endikasyonlar Setirizin; erişkinlerde ve 2 yaş ve üzeri çocuklarda : Alerjik rinitin nazal ve oküler semptomlarının tedavisinde, kronik idiopatik ürtikerin semptomlarının tedavisinde ve kaşıntının semptomatik tedavisinde endikedir.

Pozoloji ve uygulama şekli:

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: yaş arası çocuklarda: Günde 1 kez mg (yarım kaşık) (mg/ ml şurup) uygulanır. Bu yaş grubunda günlük doz 5 mg’a yükseltilebilir ve günde 1 kez 5 mg (tam kaşık) (5mg/5ml şurup) veya günde iki kez (12 saatte bir) mg (mg/ ml şurup) verilebilir. yaş arası çocuklarda: Semptomların şiddetine göre günde 1 kez 5 mg (tam kaşık) (5mg/5ml şurup) veya 10 mg (iki tam kaşık) (10mg/10ml şurup) uygulanır veya günlük doz ikiye bölünerek de uygulanabilir. 12 yaş üstü çocuklarda ve erişkinlerde: Semptomların şiddetine göre günde 1 kez 5 mg (tam kaşık) (5mg/5ml şurup) veya 10 mg (iki tam kaşık) (10 mg/10 ml şurup) uygulanır.

Uygulama şekli :

CETRYN Şurup ağızdan kullanım içindir. 2 Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler : Böbrek Yetmezliği: Doz aralıkları kişinin böbrek fonksiyonlarına göre ayarlanır. Aşağıdaki tabloyu kullanarak gösterildiği şekilde dozu ayarlanır. Bu tabloyu kullanabilmek için hastanın kreatinin klerensi [(CLcr), ml/dak] hesaplanmalıdır. CLcr (ml/dak) değeri; serum kreatinin değeri (mg/dl) üzerinden aşağıdaki formüle göre hesaplanır. [ yas (yıl) ] x ağırlık (kg) CLcr (ml/dak)=(x &#; kadınlarda) 72 x serum kreatinin (mg/dl) Böbrek Fonksiyon Bozukluğu olan Erişkin Hastalarda Doz Ayarlaması: GRUP KREATİNİN KLERENSİ(ml/dak) DOZ VE DOZ SIKLIĞI Normal ≥ 80 Günde 1 kez 10 mg Hafif 50 &#; 79 Günde 1 kez 10 mg Orta 30 – 49 Günde 1 kez 5 mg Ağır < 30 İki günde bir, bir kez 5 mg Son dönem böbrek yetmezliğinde ve diyalizdeki hastalarda < 10 Kontrendike Böbrek yetmezliği olan pediyatrik hastalarda doz, hastanın renal klerensi ve vücut ağırlığı göz önüne alınarak bireyselleştirilmelidir. Karaciğer Yetmezliği: Sadece karaciğer yetmezliği olan hastalarda herhangi bir doz ayarlanmasına gerek yoktur. Karaciğer ve böbrek yetmezliği bir arada görülen hastalarda ise doz ayarlaması önerilir. (bkz “Böbrek yetmezliği” bölümü).

Pediyatrik popülasyon : “Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi” bölümüne bakınız.

Geriyatrik popülasyon : Veriler, böbrek fonksiyonu normal olan yaşlılarda, doz azaltılmasının gerekmediğini ortaya koymuştur.

Kontrendikasyonlar:

• CETRYN’in etkin maddesine veya yardımcı maddelerden herhangi birine, hidroksizine veya piperazin türevlerinden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık öyküsü olan hastalarda,  Kreatinin klerensinin 10 ml/dk’nın altında olduğu ağır böbrek yetmezliğindeki hastalarda,  Fruktoz intoleransı gibi nadir kalıtımsal rahatsızlığı olan hastalarda kontrendikedir. 3

Özel kullanım uyarıları ve önlemleri:

Setirizin, terapötik dozlarda, alkol (kandaki g/l&#;lık bir alkol düzeyi için) ile klinik olarak anlamlı bir etkileşim göstermemiştir, ancak alkolle birlikte alındığında dikkatli olunması önerilir. Setirizin üriner retansiyon riskini artırabileceğinden, üriner retansiyona eğilim faktörleri (örn. omurilik lezyonu, prostatik hiperplazi) olan hastalarda dikkatli olunmalıdır. Epileptik hastalarda ve konvülsiyon riski olan hastalarda dikkat edilmesi önerilir. CETRYN Şurup’un 2 yaş altı çocuklarda kullanımı önerilmez. Şurubun içeriğinde bulunan metil parahidroksibenzoat ve propil parahidroksibenzoat (muhtemel gecikmiş) alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler:

ve diğer etkileşim şekilleri Setirizinin psödoefedrin, simetidin, ketokonazol, eritromisin ve azitromisin ile farmakokinetik etkileşim çalışmaları yapılmış ve hiçbir farmakokinetik etkileşim gözlenmemiştir. Teofilin (günde bir kez mg) ve setirizin ile yapılan bir çoklu doz çalışmasında, setirizinin klerensinde küçük bir düşüş (%16) gözlenmiş ancak setirizin ile birlikte uygulanan teofilininin dağılımı değişmemiştir.

Setirizin ile eşzamanlı uygulanan simetidin, glipizid, diazepam ve psödoefedrin ile yapılan çalışmalarda, advers farmakodinamik etkileşimlere dair bir kanıt saptanmamıştır. Setirizin ile eşzamanlı uygulanan azitromisin, eritromisin, ketokonazol, teofilin ve psödoefedrin ile yapılan çalışmalarda herhangi bir advers klinik etkileşime rastlanmamıştır.

Özellikle, setirizinin makrolidler veya ketokonazol ile birlikte uygulanması sonucunda klinik olarak anlamlı hiçbir EKG değişikliği hiçbir zaman gözlenmemiştir. Ritonavir (günde iki kez mg) ve setirizin (günde 10 mg) ile yapılan bir çoklu doz çalışmasında, setirizine maruziyet yaklaşık %40 artmış, setirizin ile birlikte uygulandığında ritonavirin dağılımı hafifçe değişmiştir (-%11).

Gıdalarla alındığında emilim miktarı azalmamış ancak emilim hızında bir azalma olmuştur. Antihistaminikler alerji deri testlerini inhibe etmektedir, bu nedenle bu testlerin uygulanmasından önce 3 günlük bir temizlenme periyodu önerilmektedir.

Gebelik ve laktasyon:

Genel tavsiye Gebelik kategorisi B’dir. Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon) Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar setirizin ile tedavi edilebilir. Setirizin ve oral kontraseptiflerin eş zamanlı kullanımının kontrasepsiyon etkinliğini azaltması beklenmez.

Gebelik dönemi Setirizin için gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin mevcut klinik veri çok azdır. 4 Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik, embriyonal/fötal gelişim, doğum ya da doğumsonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir. Gebe kadınlara ancak mutlak gerekli olduğunda uygulamalı ve verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi:

Setirizin uygulanmasından sonra örneklem zaman noktalarına bağlı olarak plazmada ölçülene göre konsantrasyonlarında anne sütüne geçer; bu nedenle, emziren kadınlarda kullanılması önerilmez. Üreme yeteneği / Fertilite Hayvanlardaki çalışmalar setirizinin fertiliteye etkisinin olmadığını göstermiştir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler:

Önerilen 10 mg dozda, araç kullanma becerisi, uykuya dalma ve simule montaj hattı performansına (ilacın sedatif etkisini ölçmede kullanılan, gerçek iş ortamındaki performansı temsil eden, bilgisayarla yapılan ve uyku halindeki tüm değişkenlere hassas ölçüm testi) ait objektif ölçümlerde, klinik olarak anlamlı bir etki saptanmamıştır. Araç kullanmayı planlayan, potansiyel olarak tehlikeli aktivitelerde çalışan ve makine kullanan hastalar, önerilen dozu aşmamalı ve tıbbi ürüne verdikleri yanıtı dikkate almalıdırlar. Bu tip duyarlı hastalarda, setirizinin alkol veya diğer santral sinir sistemi depresanları ile eşzamanlı kullanımı, uyanıklıkta azalmaya ve performans bozukluğuna yol açabilir.

İstenmeyen etkiler:

Klinik çalışmalar, önerilen dozda setirizinin, santral sinir sistemi üzerinde somnolans, halsizlik, sersemlik hali ve baş ağrısı gibi minör advers etkiler gösterdiğini ortaya koymuşmonash.pwı olgularda paradoksal santral sinir sistemi stimülasyonu bildirilmiştir. Şurup’un içeriğinde bulunan metil parahidroksibenzoat ve propil parahidroksibenzoat (muhtemel gecikmiş) alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Setirizin, selektif periferik H1-reseptör antagonisti olmasına ve antikolinerjik aktiviteden göreli bağımsız olmasına rağmen, bireysel olgularda idrar yapma zorluğu, gözde uyum bozuklukları ve ağız kuruluğu bildirilmiştir. Bilirubin yükselmesinin eşlik ettiği karaciğer enzimlerinde yükselme ile birlikte karaciğer fonksiyon anormalliği örnekleri bildirilmiştir. Bu durum genellikle, ilaç kesildiğinde sona ermektedir.

Klinik çalışmalarda, plaseboya göre istatiksel olarak daha sık görülen somnolans, olguların çoğunluğunda hafif ila orta şiddettedir. Diğer çalışmalarda kullanılan objektif testler, sağlıklı genç gönüllülerde, önerilen günlük dozda, günlük aktivitelerin etkilenmediğini göstermiştir.

İstenmeyen etkiler MedDRA Sistem Organ Sınıfı&#; na göre ve sıklık gruplandırması aşağıda belirtildiği şekilde tanımlanmıştır (Bu advers etkilerden işaretli olanlar sadece plasebo kontrollü klinik çalışmalarda bildirilmiştir, işaret taşımayanlar ise pazarlama sonrası deneyime aittir); 5 Çok yaygın (≥ 1/10); yaygın (≥ 1/ ila < 1/10); yaygın olmayan (≥ 1/ ila < 1/); seyrek (≥ 1/ ila <1/); çok seyrek (< 1/), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor) Kan ve lenfatik bozukluklar: Çok seyrek: trombositopeni Bağışıklık sistemi hastalıkları: Seyrek: aşırı duyarlılık

Çok seyrek: anafılaktik şok Metabolizma ve beslenme hastalıkları: Bilinmiyor: iştah artışı Psikiyatrik bozukluklar: Yaygın: Somnolansa,b Yaygın olmayan: ajitasyon Seyrek: saldırganlık, konfüzyon, depresyon, halüsinasyon, uykusuzluk Çok seyrek: tik Bilinmiyor: intihar düşüncesi Sinir sistemi bozuklukları: Yaygın: Sersemlik hissia , baş ağrısıa Yaygın olmayan: parestezi Seyrek: konvülsiyonlar, hareket bozuklukları Çok seyrek: tat alma bozukluğu, diskinezi, distoni, senkop, tremor Bilinmiyor: amnezi, hafıza bozukluğu Göz hastalıkları: Çok seyrek: bulanık görme, uyum bozukluğu,

okülojirasyon Kulak ve iç kulak hastalıkları: Bilinmiyor: vertigo Kardiyak bozukluklar: Seyrek: taşikardi Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıklar: Yaygın: farenjita , rinitb Gastrointestinal bozukluklar: Yaygın: karın ağrısıa , ağız kuruluğua , mide bulantısıa ,diyareb Hepatobiliyer hastalıklar: Seyrek: karaciğer fonksiyon bozukluğu (transaminaz, alkalen fosfataz, γ-GT ve bilirubin artışı) 6

Deri ve derialtı doku bozuklukları: Yaygın olmayan: kaşıntı, döküntü Seyrek: ürtiker Çok seyrek: anjiyonörotik ödem, sabit ilaç erüpsiyonu Böbrek ve idrar yolu hastalıkları: Çok seyrek: disüri, enürezis Bilinmiyor: üriner retansiyon Genel Bozukluklar ve Uygulama Bölgesine İlişkin Bozukluklar: Yaygın: halsizlika,b Yaygın olmayan: asteni, kırıklık Seyrek: ödem Araştırmalar: Seyrek: kilo artışı a Setirizinin, önerilen (günde 10 mg) dozda plasebo veya diğer antihistaminiklerle karşılaştırıldığı, kontrollü, çift kör, nicelikti güvenlilik verileri olan klinik veya farmakoklinik çalışmalar ile &#;den fazla hasta setirizine maruz kalmıştır.

Bu toplu verilerden, plasebo kontrollü çalışmalarda, 10 mg setirizin ile yaygın olarak görülen advers olaylardandır. b Plasebo kontrollü çalışmalarda, çocuklarda (6 ay yaş) setirizin için yaygın olarak bildirilen advers olaylardandır. Doz aşımı ve tedavisi Aşırı dozda setirizin alımını takiben gözlenen belirtilere

monash.pw

, esas olarak santral sinir sistemi etkileri veya antikolinerjik etki izlenimi veren etkiler eşlik eder.

Önerilen günlük dozun en az 5 katı dozun alımıyla, konfüzyon, diyare, sersemlik hissi, halsizlik, baş ağrısı, kırıklık, midriyazis, kaşıntı, durmaksızın hareketle belirgin aşırı huzursuzluk hali, sedasyon, somnolans, stupor, taşikardi, tremor ve idrar retansiyonu gibi advers olaylar bildirilmiştir. Setirizinin bilinen spesifik bir antidotu yoktur.

Doz aşımı meydana geldiğinde, semptomatik veya destekleyici tedavi önerilir. İlaç kısa süre önce alındıysa gastrik lavaj değerlendirilmelidir. Setirizin, diyaliz ile etkin bir şekilde uzaklaştırılamaz. 5.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER:

Farmakodinamik özellikler Farmakoterapötik grup: Piperazin türevleri, ATC kodu: R06AE07 Hidroksizinin insandaki metaboliti olan setirizin güçlü ve selektif bir periferik H1-reseptör antagonistidir. Etki Mekanizması: İn vitro reseptör bağlama çalışmalarında, setirizinin H1 reseptörlerinin dışındaki reseptörler için ölçülebilir bir afinitesi olmadığı gösterilmiştir. Farelerdeki ex vivo deneyler, sistemik olarak uygulanan setirizinin serebral H1 reseptörleri anlamlı düzeyde işgal etmediğini göstermiştir.

Farmakodinamik etkiler:

Setirizin, anti-H1 etkisinin yanında, antialerjik etkinlik de göstererek, günde bir veya iki kez 10 mg dozunda uygulandığında, antijen maruziyetindeki atopik 7 hastaların cilt ve konjuktivasında, özellikle eozinofiller olmak üzere, enflamasyon hücrelerinin geç faz toplanmasını inhibe eder. Günde 30 mg dozunda, spesifik alerjen inhalasyonuna maruz kalan astım hastalarında, geç faz bronsial konstrüksiyonda, eozinofillerin bronko-alveolar sıvıya akınını inhibe eder.

Ayrıca setirizin, kronik ürtiker hastalarında, kallikreinin intradermal uygulanması ile uyarılan geç faz inflamatuvar reaksiyonu inhibe eder. Ek olarak, alerjik inflamasyon göstergeleri olan ICAM-1 ve VCAM- 1 gibi adezyon moleküllerinin ekspresyonunu da azaltır. Sağlıklı gönüllülerde yapılan çalışmalarda, setirizinin, 5 ve 10 mg dozlarda, deri içine çok yüksek konsantrasyonlarda uygulanan histamin ile indüklenen kızarıklık ve kabarıklık reaksiyonlarını güçlü bir şekilde inhibe ettiği saptanmıştır.

Tek doz 10 mg setirizin uygulanmasını takiben etki, deneklerin %50’sinde 20 dakika içinde ve %95’inde 1 saat içinde başlar. Bu etki, tek doz uygulamayı takiben, en az 24 saat sürer. Çocuklarda (5 ila 12 yaş) yapılan 35 günlük bir çalışmada, setirizinin antihistaminik etkisine karşı (kızarıklığın ve kabarıklığın baskılanması) tolerans gelişmediği gözlenmiştir. Yinelenen uygulamalardan sonra setirizin ile tedavi kesildiğinde, cildin histamine karşı normal reaktivitesi 3 gün içinde yeniden başlamaktadır.

Hafif-orta şiddetli astımın eşlik ettiği alerjik rinitli hastanın katıldığı plasebo-kontrollü, 6 haftalık bir çalışmada, günde bir kez uygulanan 10 mg setirizin, rinit belirtilerini iyileştirmiş ve pulmoner fonksiyonu degiştirmemiştir. Bu çalışma, hafif-orta şiddetli astımlı alerjik hastalarda setirizin uygulanmasının güvenliliğini desteklemektedir.

Plasebo-kontrollü bir çalışmada, 7 gün boyunca günde 60 mg’lık yüksek dozda verilen setirizin, QT aralıgında istatiksel olarak anlamlı bir uzamaya neden olmamıştır. Setirizinin önerilen dozda, mevsimsel ve pereniyal alerjik rinitli hastalarda yaşam kalitesini arttırdığı gösterilmiştir.

Farmakokinetik özellikler:

Genel Özellikler İnsanlarda, doruk konsantrasyon ve EAA gibi farmakokinetik parametrelerin dağılımı benzerdir ve beyaz ve siyah ırktan erişkin erkeklerde setirizin kinetiğinde farklılık gözlemlenmemiştir.

Emilim: Kararlı-durum maksimum plazma konsantrasyonu yaklaşık ng/ml’dir ve bu konsantrasyona ± saat içinde ulaşılır. Setirizin, gıdalar ile birlikte alındığında, emilim hızında azalma olmasına karşın, emilim miktarı değişmez. Setirizin, solüsyon, kapsül veya tablet formunda verildiğinde, biyoyararlanımı benzerdir.

Dağılım: Setirizinin görünür dağılım hacmi l/kg’dır. Setirizin plazma proteinlerine % 93 ± % oranında bağlanır. Setirizin, varfarinin proteine bağlanmasını değiştirmez. Biyotransformasyon: Setirizin yoğun ilk geçiş metabolizmasına uğramaz. 8 Eliminasyon: Setirizinin plazma yarılanma ömrü yaklaşık 10 saattir. 10 gün, günde 10 mg dozda setirizin ile birikim gözlenmemiştir.

Dozun 2/3’ü değişmeden idrarla atılır. Doğrusallık/doğrusal olmayan durum: Setirizin 5 ila 60 mg doz aralığında doğrusal kinetik gösterir. Hastalardaki karakteristik özellikler Geriyatrik popülasyon: Onaltı yaşlı denekte, tek doz 10 mg oral setirizin uygulanmasını takiben, normal deneklere kıyasla, yarılanma ömrü %50 artmış, klerens %40 azalmıştır. Yaşlı gönüllülerde, setirizin klerensindeki bu azalma, böbrek fonksiyonlarının azalması ile ilişkili görünmektedir.

Pediyatrik popilasyon: Setirizinin yarılanma ömrü yaş arasındaki çocuklarda yaklaşık 6 saat ve yaş arasındaki çocuklarda ise 5 saattir. 6 &#; 24 aylık bebeklerde bu süre saate inmiştir. Böbrek yetmezliği: Hafif böbrek yetmezliği olan hastalar (kreatinin klerensi 40 ml/dk’dan yüksek olanlar) ile normal gönüllülerde, ilacın farmakokinetiği benzerdir.

Orta şiddette böbrek yetmezliği olan hastalarda, yarılanma ömrü, normal gönüllülere kıyasla, 3 kat artmış, klerens %70 azalmıştır.

Tek, oral, 10 mg setirizin dozu verilen hemodiyaliz hastalarında (kreatinin klerensi 7 ml/dk’nın altında olanlar), yarılanma ömrü, normal gönüllülere kıyasla, 3 kat artmış, klerens %70 azalmıştır. Setirizin hemodiyalizle çok az uzaklaştırılır. Orta şiddette &#; ağır böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekir (Bkz. Bölüm )

Karaciğer yetmezliği: 10 veya 20 mg tek doz setirizin verilen kronik karaciğer hastalarında (hepatoselüler, kolestatik ve biliyer siroz), yarılanma ömrü, sağlıklı deneklere kıyasla, % 50 artmış ve klerens %40 azalmıştır. Doz ayarlaması, sadece, karaciğer yetmezliğine böbrek yetmezliği de eşlik ediyorsa gereklidir.

Klinik öncesi güvenlilik verileri Klinik-dışı veriler;

güvenlilik farmakolojisi, yinelenen doz toksisitesi, genotoksisite, karsinojenik potansiyel ve üreme toksisitesi ile ilgili yapılan konvansiyonel çalışmalar temelinde insanlar için herhangi bir özel tehlike göstermemektedir. 6.

FARMASÖTİK ÖZELLİKLER:

Yardımcı maddelerin listesi Sodyum sakkarin Gliserin Propilen glikol Sorbitol çözeltisi Metil parahidroksibenzoat Propil parahidroksibenzoat Glasiyel asetik asit 9 Muz aroması Sodyum asetat Saf su Geçimsizlikler Bulunmamaktadır. Raf ömrü 36 ay

Saklamaya yönelik özel tedbirler:

25 0 C’nin altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır. Ambalajın niteliği ve içeriği Plastik kapaklı ve ml’lik renkli cam şişede 5 ml’lik ölçek ile beraber sunulur. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak imha edilmelidir. 7.

RUHSAT SAHİBİ:

Tripharma İlaç San. ve Tic. A.Ş. Reşitpaşa Mah. Eski Büyükdere Cad. No:4 Maslak / Sarıyer / İSTANBUL 84 00 20 20 8. RUHSAT NUMARASI /39 9.

İLK RUHSAT TARİHİ/ RUHSAT YENİLEME TARİHİ İlk ruhsat tarihi : Ruhsat yenileme tarihi : KÜB’ÜN YENİLENME TARİHİ 31/01/

Sağlık literatüründe kullanılan bazı tıbbi terimlerin tanımı:
  • (*) Farmakoloji (ilaç bilimi); İlaçlar hakkında araştırma yapan, ilaçların iyileştirici (tedavi) ve yan etkileri (Endikasyon - Kontrendikasyon) ile ve kullanım şekillerini konu alan bilim dalıdır.
  • Preparat nedir? Hazır İlaçtır.
  • Jenerik, Orijinal, Eşdeğer, Muadil ilaç nedir, aralarındaki farklar nelerdir?
    Orijinal ilaca eşdeğer ilaç (biyoeşdeğer) demek olup, jenerik ilaçlar orijinal ilaçta içerik olarak kullanılan etken maddeyi aynı miktarda içeren ilaçlardır.
    Eşdeğer (Muadil) ilaçlar, Orjinal (Jenerik) ilaç ile aynı etken maddeye sahiptir. Her ikisi de güvenli olup, arasında hastalığın iyileştirilmesi açısından ve terapötik yönden farklar bulunmaz.
    Orjinal (Jenerik) ilacın üretici firması ile Eşdeğer (Muadil) ilacın üreticisi farklıdır. Muadili üretmek için jenerik ürünün patent süresinin sona ermesi gerekir.
    Eşdeğer ilaçlar, orijinal ilaç üreticilerinin yaptıkları ARGE ve klinik araştırmaları tekrar yapmak zorunda olmadıklarından daha ucuz fiyat avantajı ile satılabilirler.
  • Vademecum nedir? Liste, kılavuz, rehber anlamı taşır.
  • Etkin madde ne demek? Farmakolojik olarak bir ilacın ana bileşeni.

Film tablet, draje hap, efervesan tablet, şurup, krem, merhem, pomat, kapsül, flakon, ampül, sprey, şampuan, solüsyon ve losyon ve benzeri ilaç şekillerinin özellikleri ve arasındaki farklar için tıklayınız.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır