interpol tarafından aranan türkler / Interpol tarafından aranan Türkiye vatandaşları Foto Galerisi - seafoodplus.info

Interpol Tarafından Aranan Türkler

interpol tarafından aranan türkler

Faruk Özer Interpol'ün aradığı 30'uncu Türk oldu

Türkiye'deki kripto para borsalarından "Thodex" isimli şirketin kurucusu ve yöneticisi olan Faruk Fatih Özer'in, yatırımcıları 2 milyar dolar dolandırarak yurt dışına kaçtığına iddiası üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 22 Nisan'da soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda, şüpheli Özer hakkında "Bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçlarından İstanbul Anadolu 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği'nce yakalama emri düzenlendi.

Ayrıca başsavcılığın talimatıyla şüphelinin iş yerinde arama yapılarak, banka hesaplarına da tedbir konuldu. Adalet Bakanlığı, Arnavutluk'a kaçtığı tespit edilen Fatih Faruk Özer hakkında 23 Nisan saat itibarıyla kırmızı bültenle aranması ve iadesi için işlem başlattı.

İnterpol'ün internet sitesinde yer alan ve 2 sayfadan oluşan güncel arananlar listesinde toplam 30 Türk vatandaşı bulunuyor. Liste de en dikkat çeken isimler arasında "Tosuncuk" olarak bilinen Mehmet Aydın da var. Mehmet Aydın, 'da "Çiftlik Bank" CEO'su olarak Türkiye'de büyük bir üne kavuşmuş ardından dolandırdığı paralarla yurtdışına kaçmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında soruşturma yürüttüğü Aydın'ın bin kişiden 1 milyar milyon bin lira topladığı tespit edildi. Mehmet Aydın'ın ağabeyi Fatih Aydın da aynı suçtan bu listede yer alıyor.  İnterpol'de aranan 30 kişinin bazıları ise hem Türk vatandaşlığını hem de başka bir ülkenin vatandaşlığını elinde bulunduruyor. 

EN FAZLA UYUŞTURUCU SUÇU YER ALIYOR

Listedeki 30 Türk'ten 9'u uyuşturucu bağlantılı suçlardan aranıyor. Listede en çok işlenen suçlardan ikinci sırada ise 8 kişinin arandığı cinayet yer alıyor. 8 kişi ise yüz kızartıcı suçlar olan dolandırıcılık ve benzeri suçlardan aranıyor. Geri kalan 5 kişi ise yasa dışı silah kullanımı, düzene karşı suç, zina, cinsel suçlar, yasa dışı örgüte katılım ve ulusal sağlık ve çevreye karşı suçlardan listede yer alıyor.

İnterpol'ün kırmızı bültenle aradığı Türkler şöyle:

Mahmut Özcan, Faruk Bektaş, Ömer Faruk  Erişen, Redzhep Shaban Murad, Metin Şahin, Krasimir Todorov Mihaylov, Eniz Cengel,

Hasan Aydan Bekir, Nikola Miladinov Asenov, Metin Şahin, Vedat Vurgun, Yakup Özçoban, Tuncay Er, Mehmet Karakaş,  Gürhan Gürkan Al, Murad Hanif, Ünal Öztürk, Raşit Tuncer, Yusuf Erçin Sönmez, Ergin Özdemir, Sultan Umakhanov, Cengiz Akın, Cumali Ata,

Mehmet Aydın, Fatih Aydın, Ertal Hatjiali Emanet, Ahmet İsmail Kablan, Serdal Adak, Engin Yalçın, Fatih Faruk Özer.


Türk Interpol’ü suçluyu, 33 ülkeden getirdi

Türkiye ile İnterpol arasındaki ilişkiler Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanı Selçuk Sevgel'in Interpol'ün İcra Komitesi üyeliğine seçilmesiyle birlikte yeni bir boyut kazandı. FETÖ-PDY olmak üzere PKK/KCK, DEAŞ, DHKP-C gibi terör örgütleriyle mücadelesi ve bu konulardaki görüşlerini en üst düzeyde aktarma imkanına sahip olacak. Interpol-Europol Daire Başkanlığı, yılı içerisinde İnterpol içerisinde önemli bir konuma gelirken birbirinden başarılı operasyonlara da imza attı. Türk Emniyet teşkilatı, İnterpol'ü aktif şekilde kullanırken 2 bin kişi hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarttı. Bunlardan 'i terör suçlarından, 'si asayiş suçlarından, 'sı da kaçakçılık suçlarından oluşuyor.

SUÇLU 33 ÜLKEDEN GETİRİLDİ
Interpol-Europol Daire Başkanlığı'nın görevli personeller ince elenip sık dokunarak seçiliyor. Personellerin en önemli özelikleri ise; yabancı dil bilmeleri ve bilişim sistemlerinin kullanımına hakim olmaları, ayrıca uluslararası hukuk, uluslararası anlaşmalar ve uluslararası polisiye işbirliği konularında yeterli bilgiye sahip olmaları yer alıyor. Oluşturulan bu ekip yılında uluslararası seviyede aranmakta olan suçlu 33 ülkeden getirilerek Türk yargısına teslim etti. Ayrıca ülkemizde yakalanan 29 suçlu 7 ülkeye iade edilmesini sağladı.

TÜRK İNTERPOL'Ü TOSUNCUĞU GETİRDİ
Çiftlikbank'ın kurucusu olan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın son günlerin en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. yılında, bin kişiden 1 milyar milyon liralık vurgun yaparak yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan, 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya'da Sao Paulo Başkonsolosluğu'na teslim olmasının ardından Interpol-Europol Daire Başkanlığı'nın görevli personeller tarafından İstanbul'a getirildi. Türk yargısına teslim edilen Aydın, 75 bin yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

TOSUNCUĞUN AĞABEYİ DE GETİRİLDİ
Çiftlik Bank kurucusu "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın'ın ağabeyi Fatih Aydın Uruguay'ın başkenti Montevideo'ya 80 km mesafede bulunan Canelones Bölgesinde tespit edilen adreste Uruguay Federal Polisi tarafından yapılan baskınla yakalanarak tutuklandı. Türkiye'den yetkililer Aydın'ın iadesini istemesi üzerine Urguay adli makamları bu talebi uygun gördü ve Türk İnterpol'ü Uruguay'a giderek Aydın'ı Türkiye'ye getirdi.

SARAL KARDEŞLER MAKEDONYA'DAN GETİRİLDİ
İstanbul Beşiktaş'ta Nispetiye Caddesi'ndeki bir kafede 19 Temmuz 'da düzenlenen silahlı saldırıda Veysel Kadayıfçıoğlu, Tufan Gedik ve Yakup Oral ölmüş, 3 kişi de yaralanmıştı. Saldırının Sarallar grubu tarafından gerçekleştirdiği belirlenmişti. Sarallar örgütünün lideri olduğu belirtilen Zafer ve Cihan Saral kardeşler, Kuzey Makedonya'da yakalanarak Türk İnterpol'ü tarafından Türkiye'ye getirilerek adalete teslim edildi.

İNTERPOL, FETÖ MENSUBUNUN KIRMIZI BÜLTEN TALEBİNİ REDDETTİ
FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra FETÖ mensubuna yönelik kırmızı bülten çıkarılması talebine İnterpol, FETÖ'nün Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan bir terör örgütü olmamasını gerekçe göstererek reddetti. İnterpol, FETÖ mensuplarına yönelik kırmızı bülten çıkarmamasına rağmen MİT Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, KOM ve Terörle Mücadele Daire Başkanlıkları ile Dışişleri ve Adalet Bakanlıkları koordinasyonunda dünya genelinde FETÖ mensubu Türkiye'ye getirildi.

İNTERPOL NASIL ÇALIŞIR
Dünyanın en büyük uluslararası en büyük adli polis teşkilatı olan İnterpol, şüpheliler ile terör ve suç örgütlerinin faaliyetleri hakkında istihbarat toplayarak elde ettiği verileri analiz ederek 19 farklı veri tabanında saklıyor. Uluslararası arama bültenleri, üye ülkelerin talepleri üzerine genel sekreterlik tarafından çıkartılarak ortak veri sistemleri üzerinden paylaşılıyor. İnterpol farklı işlevlere sahip kırmızı, mavi, yeşil, sarı siyah, turuncu ve mor bültenler yayınlıyor. Bu bültenlerin dışında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi özel bültenleri de İnterpol tarafından çıkarılıyor.
İnterpol gelişen bilişim teknolojilerine uygun olarak kendisini yeniliyor. Üye ülkeden sağladığı bilgilerle, 19 farklı veri tabanı oluşturuldu. Milyonlarca bilgiyi barındıran İnterpol veri tabanları, suçlulara ait kimlik bilgileri ve parmak izlerinin yanı sıra; çalıntı eşyalar, pasaportlar; her türlü deniz, hava, kara taşıtları ve silahlara ait bilgileri içeriyor. 19 veri tabanında milyon veri bulunurken günlük ise 9 milyon arama yapılıyor. Türk İnterpol'ü üye ülke arasında gerek personel sayısı gerekse bin gelen giden evrak hacmiyle ilk on sırada yer alıyor.

Interpol Nedir, Interpol Kırmızı Liste Ne Demek, Interpol Kırmızı Listesinde Bulunan Türkler Kimler?

Sedat Peker'in Interpol tarafından kırmızı bültenle aranması haberinden sonra vatandaşlar Interpol tarafından aranan Türkleri merak etti. Peki, Kırmızı bülten ne anlama geliyor?

Interpol uzun yıllardır dünya genelinde büyük suçlar işlemiş insanları arayıp bulmakla mükellef bir kurumdur. Türkiye'den de yaklaşık 30 kişi, bu Interpol listesinde bulunmaktadır. Uluslararası bir kurum olan Interpol, Birleşmiş Milletler'den sonra en büyük ikinci büyük uluslararası örgüttür.

INTERPOL NEDİR?

The International Criminal Police Organization, Türkçesi Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı, yılında uluslararası polis işbirliği sağlamak amacıyla kurulmuş bir kurumdur. Kuruluş yeri Avusturya'dır. 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Birleşik Krallık, Fransa, Belçika ve İskandinav ülkelerinden askeri görevliler teşkilatı canlandırmıştır. ABD'nin katılımı yılında gerçekleşmiştir. Her ülkenin Ulusal Merkez Büroları, o ülkenin emniyet güvenlik personelleri tarafından hizmet vermektedir. Teşkilatın merkez bürosu Fransa'dadır. Interpol henüz çözülmemiş suçlar ve suçu ispatlanmış suçluların bilgilerini içeren oldukça geniş kapsamlı bir veri tabanına sahiptir. Her ülke, bu veri tabanının belli bölümlerine giriş hakkına sahiptir. Interpol apolitik bir politika gütmektedir. Arapça, İspanyolca, Fransızca ve İngilizce bu organizasyonda kullanılan dillerdir.  Şu anki Interpol başkanı Birleşik Arap Emirlikleri'nden Ahmed Nasır el Reisi'dir. 

KIRMIZI BÜLTEN NEDİR? 

Bir tutuklunun emri çıkartılan kimsenin görüldüğü yerde tutuklanıp iade edilmesini belirten bültendir. Tutuklunun yakalandığı ülkenin kanunlarına göre suçlu sayılması halinde iadesi mümkün olmaktadır. Kırmızı bültenler, bir suçlunun uluslararası düzeyde aranması, yakalanması ve iade edilmesi amacıyla çıkartılan bir bülten çeşididir. 5 yıllık geçerlilik süresi bulunmaktadır. Dünyada kırmızı bültenle aranan 24 binden fazla insan vardır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir