buhara pilavı nedir / Etli Buhara Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli) | Yemek Tarifleri

Buhara Pilavı Nedir

buhara pilavı nedir

Pratik Buhara pilavı nasıl yapılır?

Pratik Buhara pilavı nasıl yapılır?

Sıradan pilav tariflerinden tıkılanlar için enfes Buhara pilavı tarifini araştırdık. İşte enfes Buhara pilavı tarifi

Sofralarını çeşitlendirmek ve misafirlerinize yöresel lezzetli tariflerle şaşırtmak istiyorsanız Buhara pilavını hazırlayabilirsiniz.

İŞTE BUHARA PİLAVI TARİFİ

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
1 orta boy soğan
2,5 su bardağı et suyu
gram kuşbaşı koyun eti
2 yemek kaşığı mısırözü yağı
1 orta boy havuç
1/2 kahve fincanı badem
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Pirinçleri ılık tuzlu suyun içerisinde yıkayıp 30 dakika kadar bekletin. 

Bademleri de ılık suyun içerisinde beklettikten sonra kabuklarını soyun.

Tencerenin içerisine önce etleri koyup, üzerini üç parmak geçecek kadar su koyun ve haşlayın.

Suyunu süzüp, küp küp doğranmış soğanları üzerine ekleyip güzelce soteleyin.

Bademleri de ilave ettikten sonra ye ilave edilerek soteleyin. Üzerlerine pirinç ilave ederek karıştırın.

Baharatları ve sıcak et suyunu da koyarak suyunu çekene kadar pişirin.

20 dakika demlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Sütlü patates püresi tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Sütlü patates püresi tarifiHurmalı ıslak kek nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Hurmalı ıslak kek nasıl yapılır?

Buhara Pilavı Nasıl Yapılır?

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır.Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.

Buhara Pilavı

Buhara Pilavı Malzemeleri
gr. dana kuşbaşı – küçük küp doğranmış
3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı – etler için
1,5 su bardağı su – etler için
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan – yemeklik doğranmış
2 su bardağı nohut – haşlanmış
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su – pirinçler için
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yenibahar

Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve etleri ekleyip mühürleyin.

Etler mühürlendikten sonra 1 su bardağı su ilave edin, pişirin ve kenara alın. Soğanları yemeklik doğrayın ve ayrı bir tavada zeytinyağıyla kavurun.

Tenceredeki etlerin üzerine, kavurduğunuz soğanları yayın. Ardından haşlanmış nohutları soğanların üzerine yayın, tereyağını parçalar halinde dağıtın. Yıkadığınız pirinçleri ekleyin. Son olarak pirincin suyunu 1’e 1,5 ölçüyle tencereye ekleyin baharatlandırın ve kısık ateşte pişirin.

Pilav piştikten sonra 10 dakika demlendirin.

Tencerenin büyüklüğünde bir servis tabağını tencerenin üstüne koyun ve tencereyi ters çevirin ve 2 dakika daha dinlendirdikten sonra servis edin.

Buhara Pilavı

Yayın tarihi Kategoriler Makarnalar - Pilavlar, Ramazan TarifleriEtiketler seafoodplus.info, arda türkmen, arda'nın mutfağı, buhara pilavı, dana kuşbaşı, kuşbaşı, lezzetli, nohut, pilav, pirinç, ramazan, soğan, tarif, tereyağ, yemek, yemek tarifleri, yenibahar, yöresel lezzetler, zeytinyağı

Buhara Pilavı

01 Ekim

İştah kabartan en lezzetli pilav tariflerinden biri de Buhara Pilavı'dır. 7 farklı baharatla zenginleştirilmiş, sebzelerle renk verilmiş ve kuzu etiyle karşı konulmaz hale getirilmiş bu pilav damak tadınıza yakışır bir lezzettir. 7 farklı baharatın kullanımının önemli olduğu Buhara pilavı tarifi için karabiber, muskat, zencefil, tarçın, kimyon, yenibahar ve karanfil olmazsa olmazlar arasındadır. Baharatları kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi, baharatçılardan da hazır halde temin edebilirsiniz. Kokusuyla oldukça davetkar olan Buhara pilavı nasıl yapılır? İşte Buhara pilavı tarifi ve püf noktaları… Şimdiden afiyet olsun!

Hazırlanma Süresi : 15 dakika

Pişirme Süresi : 30 dakika

Kaç Kişilik: 8 Kişilik

Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti

  • gr kuzu eti
  • 1 tane küçük boy havuç
  • 1 tane büyük boy soğan
  • 1,5 su bardağı baldo pirinç (Osmancık pirinç de kullanılabilir)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı 7 farklı baharat karışımı
  1.  İlk önce kullanılacak olan gr kuzu eti, kuşbaşından biraz daha irice doğranır. Etin yağları bir kenara ayrılır ve bu yağlar tavada eritilir. Doğranmış olan etler kendi yağında güzelce sotelenir.
  2. Kendi yağında dakika kadar sotelenen etlere ilk önce tuz, sonra da yarım su bardağı sıcak su eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır. Etler suyunu çekene kadar pişirmeye devam edilir.
  3. Diğer bir tencerede bir büyük boy soğan piyazlık şekilde doğranır. Pilavda kullanılacak olan havuç da olabildiğince küçük şekilde doğranarak soğanın üzerine eklenir. 
  4. Soğanlar ilk önce sıvıyağda 2 dakika kadar sotelenir ve üzerine tereyağı da eklenir. dakika karıştırılarak sotelenmeye devam edilir.
  5. Hafifçe yumuşayan havuçların üzerine yıkanmış pirinç eklenir ve dk daha kavrulur.
  6. En son üzerine baharatlar ve tuz atılarak, 2- 2,5 su bardağı kaynar su eklenir.
  7. Tencerenin kapağı kapatılır ve ocak en kısık ayara getirilir.
  8. Pilav tamamen suyunu çekince ocak kapatılır. Tencere ile kapağı arasına kağıt havlu ya da temiz bir bez serilerek demlenmeye bırakılır.
  9. Demlenmeye bırakılan pilav 15 dakika sonra açılır. Bu esnada hafif çukur bir kap ıslatılır ve en dibine kavrulan kuzu etleri konur.
  10. Etlerin üzerine demlenen pilav iyice sıkıştırılarak yerleştirilir. En son servis edilmek istenen tabak, çukur kabın üzerine yerleştirilerek ters çevrilir.
  11. Servis yapılırken istenirse tereyağında kavrulmuş dolmalık fıstık ile badem de pilavın üzerine eklenebilir. Maydanoz ile süslenerek görsel bir şölen oluşturulabilir.

Buhara Pilavı Püf Noktası Nedir?

  1. Buhara pilavı yapılırken kaynar su yerine et suyu kullanılırsa hem çok lezzetli hem de tane tane bir pilav elde edilir. Şayet et suyu sınırlı miktarda ise aynı lezzeti ve görüntüyü yakalamak için yarısı içme suyu, yarısı da et suyu şeklinde de kullanılabilir.
  2. Tarif 8 kişiliktir ve kişi sayısına göre malzeme ölçüleri artırılabilir.

Ana yemek olarak sunabileceğiniz pratik pilav tarifleri mi arıyorsunuz? Bol malzemeli maklube tarifini deneyebilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir