saç kaç ayda bir boyanır / Gebelikte ve Emzirirken Saç Boyatma

Saç Kaç Ayda Bir Boyanır

saç kaç ayda bir boyanır

Saçınızı boyamadan önce bilmeniz gereken 7 şey

Saçınızı evde ilk kez mi boyayacaksınız? En iyi rengi elde etme süreci, boya kutusunu açmadan önce başlar. Başlamadan önce birkaç soruyu cevaplamamız gerekiyor. Hazır mısınız?


1. SORU

Saç uzunluğu boya miktarını etkiler mi?

Evet. Saçınız omzunuzu geçiyorsa veya çok kalınsa saçınızı boyaya tamamen doyurmak için iki kutuya ihtiyacınız olabilir. Ayrıca, uzun saçın uçlarının daha fazla boya emdiğini ve bu nedenle işlem süresinin sizin saç uçlarınız için farklı olabileceğini unutmayın.

2. SORU

Saç tipimin, boyama işlemi üzerinde bir etkisi var mıdır?

Saç tipi, boyama işleminde bekletme süresini etkileyen önemli bir faktördür Saçın dokusu, yani saç telinin kalın (çap olarak büyük) veya ince (çap olarak küçük) olması önemli bir husustur. Kalın saçlar, boyayı genellikle daha uzun sürede emdiğinden daha fazla işlem süresi gerektirir. İnce saçlar, boyayı genellikle daha az sürede emdiğinden daha kısa işlem süresi gerektirir. Kuru veya permalı saçlar da boyayı hızla emebilir. Bekletme süresi birden fazla faktörden etkilendiği için saç tutamı testi yapmanızı öneriyoruz. Bu test, doğru boyama süresini belirlemek için mükemmel bir yoldur.

3. SORU

Kesim veya perma işlemini boyadan önce mi yaptırmalıyım?

Islak saç daha iyi kesildiğinden genellikle saçınızı kestirmeden önce boyamalısınız. Şampuan saç derinizde bulunan ve boyama işlemi sırasında saçınızı koruyan doğal yağları yok ettiği için boyadan hemen önce saçınızı şampuanlamamalısınız. Bununla birlikte, perma işleminin yeni uygulanan boyayı etkilemesini önlemek için permayı boyadan önce yaptırmak daha iyi olacaktır. Kalıcı saç boyası (saçınız uzayana veya yeniden boyanana kadar kalır) kullanıyorsanız boyamadan önce 7-10 gün bekleyin ve en az bir kez şampuanlayın.

Saç deriniz tahriş olmadığı ve iyi durumda olduğu sürece, 8 kez şampuanlamaya kadar dayanan kalıcı olmayan saç boyalarını (ürün amonyak veya peroksit içermiyorsa) perma yaptırdığınız gün kullanabilirsiniz. Emin olmak için kutunun içindeki talimatları kontrol edin. 24 kez şampuanlamaya kadar dayanan kalıcı olmayan ve peroksit içeren saç boyası türleri perma işleminden 7-10 gün sonra kullanılmalıdır. Her iki durumda da saçınızı boyamadan önce mutlaka saç tutamı testi yapın. Perma ve düzleştirme işlemi saçı daha gözenekli hale getirerek boyanın daha hızlı emilmesini sağlayabilir.

4. SORU

Boyamadan önce şampuanlamak için en uygun zaman nedir?

Şampuan, boyama işlemi sırasında saç derinizi koruyan doğal yağları yok ettiği için genellikle boyamadan hemen önce kullanılmamalıdır. Kalıcı olmayan bir ürünle boyamadan 12-24 saat önce, kalıcı boya (saçınız uzayana veya yeniden boyanana kadar kalır) kullanmadan 24 saat önce şampuanlamak en iyisidir. Ancak bu süre ürüne göre değişebileceğinden kutunun içindeki talimatları mutlaka kontrol edin.

5. SORU

Farklı tonları karıştırabilir miyim?

Hayır, saç boyası tonlarını evde karıştırarak değişiklikler yapmanızı önermeyiz. Böyle bir işlem, uygun renk sonucunu elde edebilecek bir saç uzmanına bırakılmalıdır. Koleston’un 40 farklı kalıcı renk tonu arasında kendinize uygun ve doğal görünümlü bir sonuç alabileceğiniz doğru tonu mutlaka bulabilirsiniz. Ülkenizde kaç renk sunulduğunu görmek için yerel Wella sitesine bakın.

6. SORU

Alarmımı tam olarak ne zaman kurmalıyım?

Saç boyasını uygulamayı bitirir bitirmez alarmınızı ayarlayın. Süreyi kutu üzerindeki talimatlara ve saç tutamı testinizin sonucuna göre ayarlayın.

7. SORU

Boyamadan sonra saç bakım kremi kullanmalı mıyım?

Evet. Saç boyanızla birlikte gelen saç bakım kremini kullanmak en iyi seçenektir. Boya kutusundaki saç kremi, yumuşaklık ve parlaklık sağlamaya yardımcı olmak için, bu saç boyasıyla kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmıştır.

Saç Hangi Sıklıkla Boyanmalı?

Saçlarımız bizim en doğal ve en değerli aksesuarımız. Bakımlı, ışıl ışıl parlayan ve dolgun görünen saçlar hepimizin hayali. Bu hayalimizin gerçek olması da elbette öncelikle sağlıklı beslenme, sonrasında mutlaka yeterince su içme ve saçlarımızı kimyasal kozmetik ve temizlik ürünlerinden mümkün olduğunca uzak tutmaya bağlıdır. Saçları sık sık fön ya da maşa ile şekillendirmek, jöle, briyantin, sprey kullanmak, çok sık boyamak, hatta çok zıt renklere arka arkaya boyamak saçları yıpratan ve canlılığını yok eden faktörlerdir. Ancak biraz özen, biraz çaba ve mutlaka her ürünün doğalından yana tercih kullanmak saçların yıpranmasını önleyecek, sağlıklı saçları korumaya yardım edecektir. Bunun için genç yaşlı her kadının, hatta erkeklerin de yeni bir renk, yeni bir heyecan peşinde koşup saçlarını boyattığını biliyoruz. Ama hangi boyayı, ne sıklıkla kullanalım ve evde mi, kuaförde mi, yoksa boyatalım?

Saçı hangi aralıklarla boyamak lazım?

Saçımızın doğal renginden sıkıldık, bir yenilenmeye ihtiyacımız var ya da saçlarımızdaki beyaz teller fazlasıyla görünür hale geldi. İşte şimdi saçı boyama zamanı. Bir kozmetik mağazasından istediğimiz tonda saç boyasını aldık evde saçımızı kendimiz boyayacağız ya da gittik bir kuaföre ve katalogdan beğendiğimiz rengin saçımıza uygulanmasını istiyoruz. Buraya kadar her şey normal, bir sorun yok. Ancak saçımız boyandı, kurutuldu ve gördüğümüz renkten hiç memnun değiliz. Peki o zaman ne yapacağız?  Tenimize, yüzümüze hiç yakışmayan bu saç rengi ile haftalarca beklemek mi, yoksa saçların zarar görmesini, kırılmasını, belki de yanmasının göze alarak saçı hemen yeniden boyatmak mı? İşte bu sorunun yanıtını verebilmek için öncelikle saçı boyamanın ya da uygulanan her hangi bir kimyasalın saça ne kadar zarar verdiğini bilmek gerekiyor.

Saç boyası, saça zarar veriyor!

Hanımlar, bunu söylediğim için çok üzgünüm, ama saçı boyatmak saça zarar veriyor. Kozmetik mağazalarından, internet sitelerinden ya da büyük marketlerden satın aldığınız boyaların tamamı az ya da çok kimyasal içerik barındırıyor. Kimyasal madde demek, doğal olmayan madde demek olduğundan saç tellerinin ve saç derisinin doğal içeriğini de bozması, zarar vermesi normal. Günümüzde en son kozmetik ve tıp ilimi kullanılarak üretilen doğal ya da doğala özdeş saç boyalarında bu zararın en aza indirilmeye çalışıldığı ve bu konuda ciddi ilerleme kaydedildiği bir gerçek. Ancak kahverengi olan bir saçı 1 saat içinde sarıya dönüştürebilen bir maddeyi saçınıza sürdüyseniz bunun bazı zararları olabileceğini de göz ardı etmemekte fayda var. Peki, saç boyası saça ve saç derisine zarar veriyor diye saç boyalarından vaz mı geçelim? Elbette ki hayır! Fakat saçımızı boyatırken mutlaka işinin ehli olan, kaliteli saç boyası ve saç ürünleri kullanan kuaförleri tercih edelim. Saçı evde kendimiz boyayacaksa da mutlaka doğal içerikli boyaları kullanalım, düzenli olarak saç bakımı yapmayı ihmal etmeyelim ve altını çiziyorum saçları çok sık aralıklarla boyatmayalım.

Saçınızı yeniden boyamak için en az 4 hafta bekleyin!

Saçınızın doğal dokusu ve rengini değiştirmek adına saçınıza uygulayacağınız her işlem genel saç sağlığınızı olumsuz etkileyecektir. Bu olumsuz etkiyi en aza indirebilmenin yolu da, tabi ki bu işlemlerin aralığını uzatmaktan, daha seyrek hale getirmekten geçiyor. İki saç boyama işlemi arasındaki sürenin minimum 4 hafta, yani 1 ay olması gerektiği konusunda ısrarcıyım. Çünkü bir boyama işleminin ardından saçın ve saç derisinin kendine gelmesi yaklaşık 1 aylık bir dönemi gerektiriyor. Hatta saç diplerinden beyazların çıkmasından çok da rahatsız değilseniz, 6-7 hafta bekleyebilir ve bu süre içinde saçınıza düzenli aralıklarla bakım yaparak boyanın verdiği zararı en aza indirebilirsiniz. Burada size sözünü ettiğim 4 hafta ya da 6-7 hafta gibi süreler kesinlikle genel bir bakış açısının ürünüdür. Sizin saçınızın ve saç derinizin gücü, sağlık durumu ve yapısı bu süreyi belirlemekte etkilidir. Zira zaten cansız, seyrek ve kolay kırılan saçlarınız varsa, iki boyama işlemi arasındaki süreyi daha fazla uzatmanız doğru olacaktır.

Saçını boyatanlara tavsiyeler

  • İki saç boyama işlemi arasında en az 4 hafta bekleyin.
  • Saçlarınıza düzenli olarak evinizde doğal yağlarla bakım yapın ki, boyanın verdiği hasarı minimum seviyeye indirebilin.
  • Açık tonlar yerine bir tık daha koyu tonlara boyamaya çalışın. Bu sayede saç rengini açıcı kimyasal ürünlerin verdiği zarardan kurtulabilirsiniz.
  • Saçınızın rengini açmak istiyorsanız, bir anda koyudan açığa yönelmek yerine yavaş yavaş, ton ton açarak ilerlemeye çalışın. 3-4 boyama sonrasında istediğiniz açıklıkta rengi tutturabilmiş ve aynı zamanda saçınız da daha az zarar görmüş olacaktır.
  • Kesinlikle doğal içeriği yüksek olan boyaları tercih edin.
  • Kullandığınız saç boyasının kullanım kılavuzunu mutlaka okuyun ve orada yazan talimatlara uyun.
  • Eğer amacınız saçınızdaki beyazlardan kurtulmaksa her defasında saçın tamamını boyamak yerine diplerini boyamanız daha doğru olacaktır.
  • Saç renginizi sık sık değiştirmeyi seviyorsanız, tamamen kalıcı boyalar yerine yarı kalıcı boyaları tercih edin. Bu sayede saçınız daha az hasar görecektir.
  • Saçınızı hangi sıklıkla ve hangi boyalarla boyamanız gerektiği konusunda bir uzmandan yardım almak faydalı olacaktır. Günümüzde donanımlı kuaförlerde saç testleri yapılıyor ve saçınız için en uygun bakım önerileri, boyatma formülleri ve saçınızın ihtiyaç duyduğu uygulamalar bu testlerle belirlenebiliyor. Bu bakımdan öncelikle bir uzmandan yardım alın, derim.

Boyalı saçlar için bakım önerileri

Saç, diş, tırnak, göz ya da tüm vücut bakımında en önemli faktör beslenme alışkanlıklarıdır. Bu bakımdan sağlıklı ve güçlü saçların da temel kaynağı doğal ve sağlıklı beslenmedir. Meyve ve sebze bakımından, kalsiyum,  protein ve sağlıklı yağlar açısından zengin beslenin, her şeyden önce yeterli ve dengeli beslenin sağlıklı ve güçlü saçlarınız olsun. Elbette ki bu sayede saçlarınız boyalardan daha az etkilenecektir.

Yaşam kaynağımız su, sağlıklı saçlar için de en çok ihtiyaç duyduğumuz kaynaktır. Su; dolaşım, sindirim, sinir sistemlerimizin fonksiyonlarını düzenlemekte en önemli etkendir. Çok su içmek vücudun tüm fonksiyonlarının daha iyi çalışmasını sağladığından saç sağlığımız için de bol bol su içelim, günde en az 2 litre su içelim.

Bakımlı saçlara sahip olmak, saç tellerinizi güçlendirmek, saç derinizi beslemek istiyorsanız en uygun ücretle, en kolay bulabileceğiniz saç bakım ürünü zeytinyağıdır. Doğal zeytinyağını tek başına saç tellerinize ve diplerinize sürebilir, masaj yapabilirsiniz. Haftada 2-3 kez saçlarınıza zeytinyağı ile masaj yapıp 20-30 dakika bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın. Kesinlikle saçlarınız canlanacak, güçlenecek ve hacim kazanacaktır.

Zeytinyağını sadece bölgesel olarak uygulamak değil, tüketmek de saç bakımı için çok önemlidir. Yemeklerinize, salatalarınıza, kahvaltılarınıza zeytinyağı ve zeytini mutlaka ekleyin, saçlarınızı içten besleyin. Bu sayede bir sonraki boyama işlemine kadar saçınız beslenmiş, güçlenmiş olur.

  • Bemiks, bepanten ve E vitamini kapsülleri kullanın!

Saç bakımı ve sağlıklı saçlara sahip olmak için tüm vitamin ve mineraller önemlidir. Ancak B ve E vitaminlerinin saç sağlığındaki yeri tartışılmaz. Bu bakımdan boyadan, şekillendirme işlemlerinden yıpranan güçsüzleşen saçlarınıza eczaneden kolaylıkla edinebileceğiniz Bemiks, bepanten ve E vitamini kapsüllerini uygulayabilirsiniz. Bunun için 1 yemek kaşığı zeytinyağı, birer kapsül bemiks, bepanten ve E vitamini karıştırın ve saç diplerinize uygulayın, yarım saat bekledikten sonra da saçınızı yıkayın. Bu bakımı haftada 1 gün yapabilirsiniz.

Kuaför Nedim Doğulu

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır