bedi duası / El-Bedi Esması Anlamı Nedir? Zikri ve Fazileti - Nukteler

Bedi Duası

bedi duası

El-Bedi ne demek? Ya Bedi nedir, ne demek? El-bedi fazileti ve anlamı nedir?

El Bedi Esmaül Hüsna içerisindeki tüm isimler gibi Allahımızıngüzel isimlerindendir. Esmaül Hüsna en güzel isimlerin sahibi olan Allah'ın 99 esmasını ifade eder. Bu isimlerin her birinin kendine has manası ve fazileti vardır. Zikir çekmek isteyen El Bedi'de hangi sayıya uymalı, neler için çekmeli? El Bedi zikrinin faziletlerini ve diğer bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

EL BEDİ NE DEMEK?

Bed teriminden türeyen El-Bedi, yalnızca Allah için kullanılmasına müsaade edilen bir esmadır. Bu bağlamda El-Bedi ile Allah2ın herhangi bir eşi ya da benzeri olmadığı ifade edilmektedir. Bu isim, Allah'ın hayret uyandırıcı tüm alemleri yarattığını ve bu alemlerle de açıkça görünebildiğini vurgulamaktadır.

El-Bedi Fazileti Nedir?

El-Bedi esması, bu haliyle kullanılabildiği gibi "Ya Bedi" şeklinde de teşbih edilebilmektedir. Bu teşbihe devam eden kişilerin dünya üzerinde erişemeyeceği istek olmadığı rivayet edilmektedir. Bu noktada El-Bedi esması, faziletleri bakımından oldukça geniş bir alanı kapsamaktadır. Bu esma ile erişilebilecek faziletler ise aşağıdaki gibi sıralanmaktadır.

"Ya Bedi Celle Celalühü" zikrine devam edenlerin ne ihtiyacı varsa kendisine hasıl olur.

"Ya Bedi Celle Celalühü" tesbihini yatmadan önce çeken kimse işsiz kalmaz.

Zor bir işe başlandığında "Ya Bedi" esmasını çeken kişinin işlerinde kolaylık görülür.

Kul bir dua ettiğinde "Ya Bedi Assemavati Bel Ard" diyerek duasını sonlandırışa, isteği kabul olur.

"Ya Bedi" esmasını çekmeye devam edenler işlerinde başarılı olur.

Çocuğu olmayan kişiler "Ya Bedi" tesbihine devam ederse Allah'ın izniyle onların çocukları olur.

El-Bedî (c.c.) esmasının manası : Eşi ve benzeri olmaksızın yarattıklarını örneksiz ve maddesiz

yaratan, hayret verici alemleri yoktan var eden demektir. Eser ve ihsanlarıyla varlığı apaçık görünen. Mevcudatı en güzel bir şekilde yoktan yaratan demektir.

Fazileti ve faydaları : * defa " Ya Bedî celle celâlühû " ism-i şerifini okuyanın her ihtiyacı hasıl olur. * Her gece kere " Ya Bedî celle celâlühû " ism-i şerifini okuyan işsiz kalmaz. * Zor bir işle karşılaşan 70 kere " Ya bedîas'semâvâti vel'ardı yâ zelcel'ali vel'ikrâm " duasını okursa işleri kolaylaşır. * 5 vakit namazdan sonra 86 kere " Ya bedî celle celâlühû " zikrine devam eden ilimde, fende veya mesleğinde başarılı olur. * Yapılan duaların kabul olması için 70 kere "Ya-Bedî' assemavati velardi" okunur . * Ya Bedi ismini zikreden sanatında ilerler, başarılı olur. * defa okuyanın her ihtiyacı hasıl olur. * 70 kere "Ya Bediias'semavati Vel'ard" Duasını okuyanın işleri kolaylaşır. Allah'ın yardımına nail olur, maddî ve manevî güzellik elde eder. Zarar ve ziyandan kurtulur. İşsiz olan iş bulur, işini kaybeden işine kavuşur. * Her hangi bir isteğinizde ona uygun esmaların yanında veya okumaların bu esmayıda zikretmek istediğiniz çabucak kabulune vesiledir. * Çocuğu olmayan bu isimleri mübdiu musavvir esmalarıyla zikrederlerse çocukları olur. * Düşük yapanlarda bu isimleri okurlarsa biiznillah düşük yapmaz. * Sanat erbabının bilim erbabının bu isimle meşguliyeti bir çok yeni keşiflere imza atmalarına sebep olur. * Bu ismin zikrine çokça devam eden kimseye Cenab-ı Hak rızk marifeti ihsan eder. * İlim sahibi olmak isteyenler bu esmanın zikrine devam ederlerse bir çok hususta bilgi sahibi olur. * Hafıza ve zekasının artmasını isteyenler çokça okumalıdırlar. * Bu ismi allamul ğuyub ismiyle okuyanlar hatta alim ve hakem isimlerinide ekleyerek okuyanlarda gaybi hikmetler bilgileri açılır. * Bu isim yazılarak korunması istenen malın içine konulsa zararlardan korunur. * İş yerlerinde haksızlığa uğramış, işinden olmuş makamından azledilmiş kimselerin aynı makamı kazanmaları için bu ismin zikrine devam ederlerse kaybettikleri geri kazanırlar.

El-Bedî esmasının ebced değeri, zikir sayısı, zikir günü ve zikir saati : Ebced değeri ve zikir sayısı ; 86 Zikir günü ; Perşembe Zikir saati ; Müşteri (Güneş doğarken ve ikindi sonrası. Gece okumalarında tam gece yarısı.) Vücut haritasındaki yeri (Zikri hangi organa iyi gelir.) : Saç, karın bölgesi bağırsaklar ve rahim içi. Gezegeni : Pluto.

El Bedi esmasının lügat anlamı:

Bed' kökünden türemiş olan el-Bedi ismi; icat etmek, örneksiz ve modelsiz olarak bir şeyi yapıp ortaya koymak, inşa etmek, iş yapmak, bir konuda ilk olmak, eşsiz ve benzersiz olmak anlamlarına gelir. Bir kimsenin dinde olmayan bir şeyi, dine sokmasına da "Bidat" denir.

El Bedi esmasının ıstılah anlamı: El Bedi; ilk yaratan, yaratmaya ilk baŞlayandır. El Bedi; zatında, sıfatlarında ve fiillerinde eŞsiz, benzersiz ve acaip olandır. El Bedi; yaratmasının ve hikmetinin acaipliklerini ızhar eden, gösterendir. El Bedi; zaman, mekân, madde ve alet olmaksızın yaratandır. El Bedi; ol demesiyle dilediği Şeyi oldurandır. El Bedi; baŞkalarının yardımına muhtaç değildir. El Bedi;; insani özelliklerden uzak ve müseafoodplus.info Bedi esmasının Kur'an içerisinde incelenmesi:

1-Rabbimiz için Şu Şekilde kullanılmıştır:

"O göklerin ve yerin yaratıcısıdır. Bir Şeyi yaratmak istediği vakit ona "ol" der, o da hemen oluverir." (Bakara ) "Gökleri ve yeri yoktan var eden O'dur. O'nun eŞi olmadığı halde nasıl çocuğu olabilir? Her Şeyi O yaratmıŞtır ve her Şeyi hakkıyla bilen de O'dur." (Enam ) 2-

Rasulullah (s.a.v)'ın peygamberlerin ilki olmadığı anlamında Şu Şekilde kullanılmıştır:

"De ki: Ben peygamberlerin ilki değilim. Bana ve size ne yapılacağını bilmem. Ben sadece bana vahyedilene uyarım ve ben apaçık bir uyarıcıyım." (Ahkaf 9)

3-Hıristiyanların, ruhbanlığı ilk baŞlatan oldukları anlamında Şu Şekilde kullanılmıŞtır:

"…Uydurdukları ruhbanlığa gelince onu biz yazmadık. Fakat kendileri Allah'ın rızasını kazanmak için yaptılar. Ama buna da gereği gibi uymadılar. Biz de onlardan iman edenlere mükafatlarını verdik. Gçlerinden çoğu da yoldan çıkmıŞlardır." (Hadid 27)

El Bedi esmasının bize yüklediği görev ve sorumluluklar: 1-Kur'an'da ve sünnette Bedi ismi Allah'ın dıŞında hiçbir kimse için kullanılmamıŞtır. İnsanlar birtakım Şeyler icat edebilirler ancak bunlar için yaratma ve ilk yaratma gibi fiiller kullanılamaz. Çünkü onlar sadece var olan bir Şeyi keŞfetmiŞ, Allah'ın yaratmıŞ olduğu bir Şeyi fark etmiŞlerdir. Allah'ın vermiŞ olduğu imkânlar sayesinde, Allah'ın yarattığı alet ve edavatlarla birtakım keŞifler yapmak, yaratmak değildir.

Yaratmak, özellikle de ilk baŞtan yaratmak sadece Allah'a mahsustur. Gnsanlar için bu ifadeleri kullanmaktan kaçınmalıyız.

2-Rabbimizi yaratmasında, zatında ve sıfatlarında bütün eksikliklerden uzak tutmalıyız. O'nun yarattığı Şeyde hiçbir bozukluk, ahenksizlik ve yanlıŞlık yoktur. Oysa insanların icat ettikleri pek çok eksik ve kusur içermektedir.

El-Bedi Esmasının Fazileti ve Faydaları: EL-BEDİisminin zikrineher gün (86) defa okuyan kimse kısa zamanda ummadığı ve beklemediği yerlerden yardım alır.Çeşitli nimetlere kavuşur ve zengin olur. Bu ismin zikrine devam eden kimseler,şeref ve itibar sahibi olurlar.Yüksek makam ve mevki sahibi olurlar. Bu ismi yazıp bir malın arasına konulursa o mal hep yeni kalıseafoodplus.infoç eksimez. Bu ismin zikrine devam eden kimsenin kalbinde bir müddet sonra hikmet pırıltıları meydana seafoodplus.infoin bilmediği konuları ve ilimlere vakıf olurlar. Bir kimse () kere okursa her istediği olur.

İçinde el Bedi İsm-i şerifi geçen Kur'an ayetleri :

1-) Secde suresi 7. ayet Okunuşu : Ellezî ahsene kulle şey'in halakahu ve bedee halkal insâni min tîn (tînin). Anlamı : Ki O, herşeyin yaratılışını en güzel yapan ve insanı yaratmaya, ilk defa tînden (nemli topraktan) başlayandır.

2-) Bakara suresi ayetOkunuşu : Bedîus semâvâti vel ard(ardı), ve izâ kadâ emren fe innemâ yekûlu lehu kun fe yekûn(yekûnu). Anlamı : Gökleri ve yeri bedî olarak (örneksiz) yaratandır. Bir işi kadâ ettiği (olmasını istediği) zaman, o şeye sadece "Ol!" der. O, hemen olur.

3-) Araf suresi ayet Okunuşu : Kul emere rabbî bil kıst (kısti) ve ekîmû vucûhekum inde kulli mescidin ved'ûhu muhlisîne lehud dîn (dîne), kemâ bedeekum teûdûn (teûdûne).

Anlamı : De ki: "Rabbim, adaletle davranmanızı ve bütün mescidlerde kendinizi (vechlerinizi) namaza ikame etmenizi emretti. Ve dînde ihlâsla O'na (Allah'a) dua edin. Sizi yarattığı gibi (O'na) dönersiniz." 21 Fayda ve menfaat bulmak için Ve es'elüke biesmâike Yâ 'Aliyy Yâ Vefiyy Yâ Veliyy Yâ Ganiyy Yâ Meliyy Yâ Zekiyy Yâ Radiyy Yâ Bediyy Yâ HafIyy Yâ Kaviyy Sübhâneke yâ lâ ilahe illâ ente'l-emâ-ne'l-emâne hallisnâ mine'n-nâr."

Allah'ım ben, ismin hürmetine sana el açıyor (yalvarıyorum), Ey her şeyiyle yüce olan Ali, Ey sözünde vefalı olan ve vaadinden dönmeyen Vefî, Ey Müminlerin dostu olan Veli, Ey gerçek zenginlik sahibi ve hiçbir şeye muhtaç olmayan Gani, Ey sonsuz servet ve tükenmez hazineler sahibi Meli, Ey her cihetten temiz ve pak olan Zeki, Ey kendisine kulluk edenlerden hoşnut olan Razi, Ey eser ve ihsanlarıyla varlığı apaçık görünen Bedi, Ey şiddet-i zuhurundan gizlenen Hafi, Ey güç ve kuvveti sonsuz olan Kavi, Bütün kusurlardan münezzehsin, Senden başka ilah yok. Eman ver bize. Bizi cehennemden kurtar.

seafoodplus.info - Gündem

Münir KaraloğluTeşbihMevladuaGündemGüncelHaberler

El-Bedi Esması anlamı nedir? Allah’ın 99 ism-i şerifi Esmaül Hüsna olan Ya Bedi ne demek, zikri, fazileti nedir? Ebced değeri, zikir adedi ve günü, ne için ve ne zaman okunur? Ya Bedi kaç defa çekilmeli? Bedi nedir? Bedi kelimesi Kuran’da geçiyor mu? Faydaları ve sırları nedir? Ya Bedi Esması Türkçe Anlamı ve Ya Bedi Zikrinin Fazileti

EL BEDİ

Örneksiz, emsalsiz, benzersiz, misalsiz, acayip ve hayret verici alemler yaratan, eser ve ihsanlarıyla varlığı apaçık görünen. Tüm mevcudatı en güzel ve benzersiz şekilde örneksiz yoktan yaratan anlamlarına gelir.

El-Bedi isminin Ebced değeri ve zikir adedi 86 adettir. Zikir saati Müşteri, günü Perşembe’dir.

Arapça Yazılışı

El-Bedî : البديع
Yâ Bedi :يَا بَد۪يعُ

Ebced değeri ve zikir sayısı: 86
Zikir günü:Perşembe
Zikir saati: Müşteri (Güneş doğarken ve ikindi sonrası. Gece okumalarında tam gece yarısı)

El-Bedi isminin Özellikleri, Fazileti ve Faydaları:

El-Bedi ism-i şerifinin zikrini her gün 86 defa okuyan kime kısa zamanda ummadığı ve beklemediği yerlerden yardım görür. Çeşitli nimet ve ihsanlara kavuşur.

El-Bedi esmasının zikrine devam eden kimse, yüksek makam ve mevki sahibi olarak itibar ve şeref sahibi olur.

“Ya Bedi” ism-i şerifini defa okuyan kimse istek ve arzularına Allah’ın izni ile kısa zamanda kavuşur.

Sanat erbabından olan ve sanat ile uğraşan kimseler El-Bedi ism-i şerifini zikretmeye devam ederse sanatında ilerler, yükselir. Her türlü imalat ettiği veya ürettiği şeyde muvaffak olur.

Bir memuriyetten veya herhangi bir işten uzaklaştırılmış kimse “Ya Bedi” ism-i şerifinin zikrine devam ederse Allah’ın izniyle yine memuriyetine veya ayrılmış olduğu işine döner veya daha iyisine kavuşur.

El-Bedi esmasının vefki yazılıp bir mal üzerine konulursa o mal telef, zayi olmaktan, bozulmaktan korunur.

Herhangi bir isteğiniz ve duanızda ona uygun esmaların yanında veya okumalarında El-Bedi esmasını da zikretmek istek ve duanızın çabuk ve en güzel surette kabulüne vesile olur.

Saç Rahatsızlıkları ve sorunları için

Saç ve saç rahatsızlıkları için “Ya Kaviyy, Ya Bedi” şeklinde zikretmek saç için veya saç dökülmesi, saç rahatsızlıkları için birlikte okunarak zikre devam etmek tavsiye edilmiştir.

“Ya Bedi” esmasının zikrine çokça devam eden kimseye, Allahu Teala rızkta kolaylık ve marifet ihsan eder.

Doğum yapacaklar ve bilhassa düşük ihtimali olanlar Ya Bedi ism-i şerifini vird edinip zikrine devam ederlerse Allah’ın izniyle sağlık bir doğum yaparlar.

İlimle uğraşan ve ilim sahibi olmak isteyen kimse Ya Bedi ism-i şerifinin zikrine devam ederse birçok hususta bilgi sahibi olur. Zihin ve anlama gücü artar.

El-Bedi esmasının zikrine devam eden kimse manevi yönden huzur bulur. Kalben ve ruhen hikmet gözüyle görür. Bilmediği konulara ve ilimlere vâkıf olur.

Hafıza ve zekasının artmasını isteyen kimse “Ya Bedi” zikrini kendine vird edinerek çokça okumalıdırlar.

Bilhassa Cuma günü 70 kere &#;Lâ ilâhe illâ ente yâ Hannanu yâ Mennanu yâ Bedîas semâvâti vel erdi yâ Zel celâli vel ikrâm&#; duasını ve zikrini okuyan kimsenin Allah’ın yardımına nail olur. Maddi ve manevi güzellik ve lütuf elde eder. Zarar ve zarar verici şeylerden muhafaza olur.

Lâ ilâhe illâ ente yâ Hannân yâ Mennân Ya Bedies semâvati vel ardı Zel Celâl-i vel ikrâm.

Anlamı: İlâh yok ancak sen, ya Hannan (rahmeti bol) ya Mennan (nimeti bol) ya Bedîes semâvat (göklerin ve yerin) örneksiz yaratıcısı, ya Zelcelâli velikram.

El-Bedi ism-i şerifi geçen Kuran Ayetleri

Esmaül Hüsna isimlerinden El-Bedi ile ilgili Ayetler

Secde suresi 7. Ayet

Ellezî ahsene kulle şey’in halakahu ve bedee halkal insâni min tîn (tînin).
Anlamı: Ki O, herşeyin yaratılışını en güzel yapan ve insanı yaratmaya, ilk defa tînden (nemli topraktan) başlayandır.

Bakara suresi Ayet

Bedîus semâvâti vel ard(ardı), ve izâ kadâ emren fe innemâ yekûlu lehu kun fe yekûn(yekûnu).
Anlamı: Gökleri ve yeri bedî olarak (örneksiz) yaratandır. Bir işi kadâ ettiği (olmasını istediği) zaman, o şeye sadece “Ol!” der. O, hemen olur.

Araf suresi Ayet

Kul emere rabbî bil kıst (kısti) ve ekîmû vucûhekum inde kulli mescidin ved’ûhu muhlisîne lehud dîn (dîne), kemâ bedeekum teûdûn (teûdûne).
Anlamı: De ki: “Rabbim, adaletle davranmanızı ve bütün mescidlerde kendinizi (vechlerinizi) namaza ikame etmenizi emretti. Ve dînde ihlâsla O’na (Allah’a) dua edin. Sizi yarattığı gibi (O’na) dönersiniz.”

 

Cevşen Bölüm

Cevşen-ül Kebir&#;de Geçen Bedi Esması

Fe es’elüke biesmâike

Yâ Aliyy
Yâ Vefiyy
Yâ Veliyy
Yâ Ganiyy
Yâ Meliyy
Yâ Zekiyy
Yâ Radiyy
Yâ Bediyy
Yâ Hafiyy
Yâ Kaviyy

سُبْحَانَكَ يَا لآَ اِلٰهَ اِلآَّ اَنْتَ اْلاَمَانُ اْلاَمَانُ اَجِرْنَا مِنَ النَّارِ

Sübhâneke yâ lâ ilahe illâ ente’l emâne’l emâne hallisnâ mine’n-nâr.”

Allah’ım! Sen’den şu güzel isimlerinin hakkı için istiyor, sana yalvarıyorum:

  1. Ey yaratıkları üzerinde, kudretiyle yücelik sahibi olan Aliyy,
  2. Ey bütün müjde ve tehditlerinde sâdık olan ve bütün ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayan Vefiyy,
  3. Ey kâinatın ve yaratıkların işlerini tekeffül eden Veliyy,
  4. Ey kendi nezdinde bulunan ve malik olduğu şeylerle kâmil olup, hiçbir şeye ihtiyacı olmayan gerçek zenginlik sahibi Ganiyy ,
  5. Ey tükenmez hazineleri olan ve kudreti her şeye kâfi gelen Meliyy,
  6. Ey hiçbir kusur ve noksanı olmayıp maddî ve manevî kirlerden temiz ve pâk olan Zekiyy,
  7. Ey kendisini kullarına lütuf ve nimetleriyle sevdirip, onların kulluklarından hoşnut olan Radıyy,
  8. Ey yarattığı harikulâde eserlerinde varlık ve birliği apaçık görünen Bediyy,
  9. Ey her şeyi en ince noktasına kadar bilen ve gizli lütuflar sahibi Hafiyy,
  10. Ey güç ve kuvveti sınırsız olan Kaviyy,

Sübhânsın yâ Rab! Sen’den başka yoktur ilâh! Emân diliyoruz Sen’den, Koru bizi Cehennem’den!

Cevşen Bölüm

وَ اَسْئَلُكَ بِاَسْمَٓائِكَ

Ve es’elüke biesmâike
Yâ Şefî’
Yâ Semî’
Yâ Refi’
Yâ Meni`
Yâ Bedi`
Yâ Serî’
Yâ Beşîr
Yâ Nezîr
Yâ Kadîr
Yâ Muktedir

سُبْحَانَكَ يَا لآَ اِلٰهَ اِلآَّ اَنْتَ اْلاَمَانُ اْلاَمَانُ نَجِّنَا مِنَ النَّارِ

Sübhâneke yâ lâ ilahe illâ ente’l emâne’l emâne neccinâ mine’n-nâr.

Allah’ım! Sen’den şu güzel isimlerinin hakkı için istiyor, Sana yalvarıyorum:

  1. Ey gerçek şefaat sahibi Şefî’,
  2. Ey her şeyi işiten Semî’,
  3. Ey her dilediğini maddî-manevî yükselten Refî’,
  4. Ey istediğinden istediği şeyi men eden Menî’,
  5. Ey her şeyi yoktan, en güzel ve sanatlı yaratan Bedî’,
  6. Ey varlıkları sür’atli bir şekilde yaratan ve kullarının hesabını süratle gören Serî’,
  7. Ey kendisine itaat eden kullarını en iyi şeylerle müjdeleyen Beşîr,
  8. Ey kullarını kendisine isyanın kötü âkıbetinden sakındıran Nezîr,
  9. Ey sonsuz kudret sahibi Kadîr,
  10. Ey her şeye gücü yeten Muktedir,

Sübhânsın yâ Rab! Sen’den başka yoktur ilâh! Emân diliyoruz Sen’den, Koru bizi Cehennem’den!

Allah’ın 99 ismi ve Anlamları

Allahü Teala’nın Kuran-ı Kerim ve Hadislerde geçen 99 ism-i şerifi ve Türkçe Anlamları.. Büyük faziletleri bulunan Allah’ın 99 ismi sırasıyla Esmaul Hüsna

İlgili Diğer Konular

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir