evcil hayvanlara çip takılması fiyat / Ülke genelinde bine yakın evcil hayvana çip takıldı

Evcil Hayvanlara Çip Takılması Fiyat

evcil hayvanlara çip takılması fiyat

Evcil Hayvan Mikroçipi Nedir? Ne İşe Yarar?

evcil hayvan mikroçipi nedir

Evcil hayvanlara çip taktırmak, Resmi Gazete’de yayımlanan Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik ile zorunlu hale getirilmiştir. Bu yönetmeliğe göre tarihine kadar tüm kedi, köpek ve gelincik sahipleri; il/ilçe müdürlükleri veya Bakanlıkça belirlenen kurum/kuruluş ya da tüzel kişilere başvuru yaparak evcil hayvanlarını kimliklendirerek kayıt altına aldırmakla yükümlüdür. Kedilere ve köpeklere çip takılması, yeni doğan ve sahiplenilen evcil hayvanlar için geçerli iken Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki evcil hayvanlar için geçerli değildir. 

Peki, çip taktırmama cezası var mı? Evet, tarihine kadar uygulamaya dahil olmayan kedi, köpek ve gelincik sahipleri; sayılı Kanun gereği 10 bin TL cezai yaptırım uygulanacaktır. Gel, “Gelincik, kedi ve köpeğe çip taktırma nasıldır?”, “Gelincik, kedi ve köpek çip fiyatları ne kadardır?” birlikte inceleyelim. 

Mikroçip Nedir?

Evcil hayvan mikroçipi; Radyo Frekans Etiketi Tanımlama Sistemi ile çalışan ve 15 haneli özel bir kimlik bilgisi barındıran pirinç tanesi büyüklüğünde mikro bir cihazdır. Mikroçipler; evcil hayvanlara çip zorunluluğu kapsamında kedi, köpek ve gelinciklere özel olarak tanımlanırlar. Radyo Frekans Teknolojisi ile içerisinde barındırdığı kimlik numarasını okuyucu cihaza aktarma prensibi ile pil veya dahili güç kaynağı olmadan çalışır ve evcil hayvanın kimlik bilgilerinin tanımlanmasına yardımcı olurlar. 

Hayvanlara çip takılması zorunluluğu yukarıda da bahsedildiği gibi kedi, köpek ve gelincikler içindir. Köpeklere ve kedilere çip takılması hakkında merak edilenleri yazımızda bulabilirsin.

Evcil Hayvanlara Mikroçip Nerede Takılır? 

Gelincik, kedi ve köpeklere mikroçip uygulaması, yalnızca il/ilçe müdürlükleri ve veteriner hekimler aracılığıyla yapılır. Mikroçip; Özel bir iğne aracılığıyla evcil hayvanının kürek kemikleri arasında gevşek derisinin altına bir enjekte edildiği için kedi ve köpeklere çip taktırma işlemi sırasında doğru noktanın saptanması ve steril koşulların sağlanabilmesi için mutlaka bir veteriner hekimden yardım alınması gerekir. 

Evcil Hayvanlara Mikroçip Nasıl Takılır?

Gelincik, köpek ve kedilere çip taktırma prosedürü anestezi gerektirmeyen, aşılamaya benzer, oldukça basit bir işlemdir. 

  • Pirinç tanesi büyüklüğündeki çipi veteriner hekimi bir enjektör yardımı ile deri altına yerleştirir.
  • Evcil hayvana çip takılırken meydana gelen ağrı oldukça hafif ve kısa sürelidir. 
  • Mikroçip takılırken anestezi kullanımına gerek yoktur. 
  • İşlem sonrasında mikroçip numarası ile evcil hayvan bilgileri, uygulamayı tamamlayan veteriner hekim, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı HAYBİS sistemine kimlik numarasını tanımlar. 

Köpek ve Kedilere Çip Taktırma Fiyatları

Gelincik, köpek ve kedilere çip taktırma uygulamasını bazı belediyeler ücretsiz olarak yapmaktır. Bazıları ise cüzi miktarlar karşılığında bu işlemi gerçekleştirmektedir. Özel veteriner kliniklerinde ise köpek ve kedi çip fiyatları, işlemin yapıldığı kliniğe göre değişir. Yine kedi ve köpek çip fiyatları hakkında ortalama şu şekilde bilgi verilebilir.  

  • Pet (gelincik, kedi, köpek) mikroçip fiyatları: – TL
  • Mikroçip implantasyonu: 75 TL

Evcil Hayvanlara Mikroçip Uygulaması Ne İşe Yarar? 

Gelincik, köpek ve kedilere mikroçip uygulaması sayesinde Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sistemine işlenir böylece evcil hayvana ve hayvan sahibine ilişkin bilgiler, tüm veteriner klinikleri tarafından erişilebilir hale gelir. 

  • Her bir gelincik, köpek ve kediye özel olarak belirlenen mikroçip numarası ile aşı bilgileri, sahip değişikliği, kayıp durumu ve operasyon bilgileri kayıt altına alınır. 
  • Gelincik, köpek veya kediye mikroçip takıldığında sokağa bırakılma, kaybolma ya da kaçırılma durumlarında evcil hayvan kolaylıkla bulunabilir.
  • Eğer terk edilen, kaçırılan veya kaybolan hayvanın sahipli olduğu tespit edilirse bu durum, sahibine bildirilir ve evcil hayvan, 72 saat içinde asıl sahibine teslim edilir. 
  • Evcil hayvanın sokağa bırakılması gibi durumu yaşandığı takdirde evcil hayvanı sokağa bırakan kişiye cezai yaptırım uygulanır. 
  • Kaçırılma durumunda da evcil hayvanı kaçıran kişi birtakım yaptırımlarla karşılaşacaktır. 

Evcil Hayvanlara Mikroçip Uygulaması Zorunlu mu? 

Gelincik, kedi ve köpeklere mikroçip uygulaması, numaralı Resmi Gazete kararı ile zorunlu hale getirilmiştir. Dolayısıyla evcil hayvan sahiplendiğinde hem cezai yaptırımlarla karşılaşmamak hem de kaybolma, çalınma gibi durumlarda hayvanın bulunabilmesi için evcil hayvanına mikroçip taktırmalısın. 

Evcil Hayvan Mikroçipi ile Kayıt Altına Alınan Bilgiler Nelerdir? 

Gelincik, köpek veya kediye yerleştirilen mikroçipte uluslararası standartta 15 haneli bir tanımlama belgesi yer alır. Bu tanımlama numarası ile eşleştirilen bilgiler sayesinde evcil hayvan hakkında bilgi edinebilirsin. Ev Hayvanı Kayıt Sistemi’nde (PETVET) aşağıda sıralanan bilgiler yer alır.

  • Evcil hayvanın adı
  • Pasaport numarası
  • Evcil hayvanın ırkı ve türü
  • Evcil hayvanın cinsiyeti
  • Evcil hayvanın rengi 
  • Doğum tarihi
  • Evcil hayvanın aşı, tedavi ve ilaç kayıtları 
  • Evcil hayvan sahibinin adı, doğum tarihi, telefon numarası, yaşadığı il, ilçe, köy/mahalle bilgiler yer alır. 

Mikroçip ve GPS Farkı

GPS cihazları ile mikroçipler birbirinin yerine kullanılamayan cihazlardır. Mikroçip ve GPS arasındaki farkları şu şekilde inceleyebiliriz.

  • Mikroçip, evcil hayvanın bedeninde sabit kalan bir cihazdır yani bir takip cihazı değildir. Mikroçip ile evcil hayvanın bulunması, veteriner ya da barınaklara ulaştırılması hedeflenir. Ayrıca evcil hayvanın sahiplenilerek sokağa atılmasının da önüne geçilmesi amaçlanır. Mikroçipler, evcil hayvanın cildine yerleştirildiği için ömür boyu kalıcıdır. 
  • GPS ise evcil hayvanın tasmasına takılan bir cihazdır ve sana evcil hayvanının nerede olduğu söyleyebilir fakat iletişim bilgileri sağlamaz. Ayrıca pil gerektirir ve tasmadan düşerek kaybolabilir. Dolayısıyla cihazın hasar görmesi durumunda GPS ile evcil hayvanın takibinin yapılması mümkün olmayacaktır. 

Zorunlu Evcil Hayvan Mikroçipi Uygulaması Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 

Evcil Hayvan Mikroçipi Ne Kadar Süre Dayanır? 

Gelincik, kedi ve köpek mikroçipleri, en az 25 sene çalışabilecek dayanıklılığa sahiptir. Yani bir mikroçip, ortalama bir hayvan ömrü boyunca rahatlıkla kullanılabildiği için zaman içinde mikroçipin değiştirilmesi veya yenilenmesi gerekmez. 

Kedi ve Köpeklere Ne Zaman Çip Takılır? 

Kedi, köpek mikroçipleri; evcil hayvanın doğumdan sonra ilk 3 ay içinde, sahiplenilen evcil hayvanın ise 60 gün içinde takılır. 

Köpek ve Kedilere Mikroçip Takılması Zararlı mı?  

Zorunlu mikroçip uygulaması, anestezi gerektirmeyen basit bir işlemdir. Mikroçipin yerleştirilmesi sırasında kullanılan enjektör, hayvana herhangi bir zarar vermez. İşlem, kısa süreli bir rahatsızlık dışında önemli miktarda acı veya ağrıya neden olmaz. Mikroçip; biyouyumlu koruyucu bir cam kapsül içinde yer aldığı için toksik madde içermez ve alerjiye de neden olmaz. 

Kedi ve Köpeklere Mikroçip Taramasını Kimler Yapar? 

Evcil hayvanın kaybolması, kaçırılması veya sokağa bırakılması gibi bir durum yaşandığında veterinerler, hayvan barınakları ve yerel belediyeler mikroçip için tarama yapma imkânı bulur. Tarama sonrası elde edilen veriler sayesinde sokağa bırakılan, kaybolan veya kaçırılan gelincik, kedi ve köpekler bulunabilir.

Mikroçip Takıldıktan Sonra Çıkarılabilir mi? 

Kedi, köpek ve gelinciklere takılan mikroçipin çıkarılabilmektedir ancak cerrahi açıdan zor bir işlem olacaktır. 

Mikroçip Taktırdıktan Sonra Sağlık Karnesi Taşımalı mıyım? 

Yurt dışı gümrük girişlerinde sağlık karnesinin gösterilmesi hâlâ zorunlu olduğu için mikroçip taktırdıktan sonra da sağlık karnesini taşıman gerekir. 

Mikroçip İletişim Bilgileri Güncelleme Nasıl Yapılır? 

Evcil hayvanın kaybolması, sahipsiz kalması olaylarında evcil hayvan sahibi ile iletişime geçilmesi gerekir. Bu nedenle mikroçipteki bilgilerin güncel tutulması ekstra önem verilmesi gereken bir konudur. İletişim bilgilerini güncellemek için mikroçip taktırdığın veteriner kliniğine başvurabilirsin. 

Evcil Hayvan Sigortası ile Patili Dostlarını Güvence Altına Al!

Evcil hayvanınla ilgili olarak beklenmedik ve acil tedavi gerektiren kötü sürprizlerle karşılaşabilirsin. İşte evcil hayvan sigortası yaptırarak kedi ve köpeklerini acil hastalık ve kaza gibi durumlara karşı güvence altına alabilir, tahlil, tetkik, ilaç ve ameliyat harcamalarının poliçede belirlenen limitler dahilinde karşılanmasını sağlayabilirsin. Evcil hayvan sigortası teklifi almak için monash.pw üzerinden işlem yapabilir, son derece kapsamlı teminatlar ve uygun fiyatlarla evcil hayvan sigortası yaptırabilirsin. 

Cezanın başlamasına 3 hafta kaldı; bin evcil hayvan çiplendi

Evcil hayvanlara çip uygulamasıyla ilgili sürenin sona ermesine 3 hafta kala hayvan sahipleri, sayılı yasa kapsamında tanımlanan evcil hayvanlarına mikroçip taktırıp kayıt altına aldırmak için veteriner klinikleri ile İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine başvurdu.

DHA'da yer alan habere göre, ülke genelinde toplam bin evcil hayvan, mikroçip takılıp pasaport düzenlenerek Ev Hayvanı Kayıt Sistemi'ne (PETVET) tanımlandı. Hayvanlarını 31 Aralık'a kadar kayıt altına aldırmayanlar, 1 Ocak 'ten itibaren ceza ödeyecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik', Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre evde yaşayan kedi, köpek ve gelinciklere çip takma zorunluluğu getirildi. Mikroçip uygulamasıyla PETVET´e hayvanın adı, pasaport numarası, türü, ırkı, cinsiyeti, rengi, doğum tarihi, hayvan sahibinin adı, bulunduğu il, ilçe, mahalle bilgileri ile acil durumda ulaşılabilecek kişi bilgileri kaydediliyor. Tanımlanan ev hayvanlarının mikroçip numaralarıyla aşı bilgileri, sahip değişikliği, kayıp durumu ve hayvana yapılan operasyonların bilgileri kayıt altına alınıyor. Terk edilmiş ya da kaybolmuş hayvanın daha önce sahipli olduğuna dair bilgi ve bulguya rastlanırsa sahibine durum bildiriliyor ve ev hayvanını teslim alması için 72 saat süre veriliyor.

İL VE İLÇE TARIM MÜDÜRLÜKLERİNDE 86 TL

Tüm kedi, köpek ve gelincikler için mikroçip uygulaması, il ve ilçe tarım müdürlükleriyle veteriner hekimler tarafından yapılıyor. Sahiplerin iletişim bilgilerinin de yer aldığı mikroçipler evcil hayvanların vücuduna enjekte ediliyor. Özel veterinerler tarafından TL karşılığında takılan mikroçip, il ve ilçe tarım müdürlüklerinde 86 TL'ye uygulanıyor. Mikroçip takılıp pasaport düzenlenenlerin PETVET´e tanımlandığını söyleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, ülke genelindeki çipleme oranının yüzde 95'e ulaştığını belirterek, "Çalışmaların başladığı günden bugüne kadar Türkiye genelinde bin kedi, bin köpek ile 14 gelinciğe çipleri takılarak kayıt altına alındı. İlimizde ise bugüne kadar 16 bin kedi, 10 bin köpek çip takılarak kayıt altına alındı ve kimlik verildi. Böylece toplam hayvan sayımız Bursa'da 26 bin oldu. Yılbaşına kadar cezasız bir şekilde hayvanlara çip takma işlemimiz devam ediyor. İlçe müdürlüklerimiz de takıyor. Özel veteriner hekimler de yetkilendirildi. İster hayvan hastanelerinde, ister kliniklerde olsun, onlar da çip takma imkanına sahip. Bu kapsamda vatandaşlarımızın mağdur olmaması, ileride cezai işlemlerle karşılaşmaması için yılbaşına kadar çiplerini taktırıp, hayvanlarını kimliklendirmesi gerekmektedir" dedi.

ÇİP TAKTIRMAYANLARA 3 BİN LİRA CEZA

Evcil hayvanlarına mikroçip taktırmayan hayvan sahiplerinin 1 Ocak itibarıyla ceza ödemek zorunda kalacaklarını söyleyen Aygül, "Eğer bu işlemi yapmazlarsa yılbaşından sonra hayvan başına 3 bin TL gibi bir rakam ödeyerek, çip taktırıp, kimliklendirme zorunluluğu olacak. Herkesi bu konuda duyarlı olup bir an önce hayvanını kimliklendirmek için, çip takmak ve diğer işlemleri yapmak için ilgili yerlere götürmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Aşıların takibi, kaybolduklarında sahiplerine kolayca ulaşılabilmeyi sağlayan mikroçip uygulaması ile Türkiye'deki evcil hayvan sayısının tespitinin hedeflendiğini vurgulayan Aygül, "Bundan sonra hayvanlar kimliklendirildiği için daha sıkı bir şekilde takip edilerek, hayvanlarını sokağa gelişigüzel bırakan ya da terk edenlere cezai işlem yapılacak. Sokağa hayvanları bıraktıkları ve tespitlerimizi yaptığımız takdirde biz veya Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ya da belediyeler hayvan başına 2 bin lira ceza uygulayacaktır" ifadelerini kullandı.

Hayvan sahipleri, sayılı yasa kapsamında evcil hayvan olarak tanımlanan kedi, köpek ve gelinciklerine mikroçip taktırıp kayıt altına aldırmak için veteriner klinikleriyle il ve ilçe tarım müdürlüklerine giderken, Nilüfer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yasemin Yiğit Bozkurt, "Her gün yaklaşık 25 tane kedi ve köpeğimize çip uygulamasını yapıyoruz. Tüm evcil hayvan sahiplerimizi mikroçip uygulaması yaptırılmak üzere ilçe müdürlüğümüze bekliyoruz" dedi.

Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Veteriner Hekim İlker Bektaş da talebin artmasıyla yeni mikroçip alımı yaptıklarını söyleyerek, "Sürenin sonuna yaklaştıkça hayvan sahipleri tarafından ilgi de artıyor. Hatta yılbaşından bu yana uygulamış olduğumuz mikroçip sayısı son günlük süre içerisinde 2 katından fazla miktara ulaştı. Biz bu sebepten öngördüğümüz miktarın üzerine de çıktık. Alımlarımızı da yeniledik" diye konuştu.

ÜCRET DAHA UYGUN OLDUĞU İÇİN TERCİH EDİLİYOR

Kedisi Bella'ya mikroçip taktıran Ulaş Koçak, "Tarım İlçe Müdürlüğü'nün ve İl Müdürlüğü'nün yaptığı uygulamayı duyduk. Sonra kızım Bella'yı getirdik buraya. Veteriner hekimlerimiz ve idarecilerimiz çok yardımcı oldular bize. Uygulamayı çok kısa sürede yaptılar. Pasaportumuzu çıkardılar. Çipimizi taktılar. Ayrıca kuduz aşısı da yapılıyor. Bunların hepsi inanamayacağınız bir rakama yapılıyor. Tüm hayvan sahiplerini de tarım ilçe müdürlüğüne, il müdürlüğüne davet ediyoruz. Gelin burada yaptırın" dedi.

Kedisi Lokum'a çip taktıran Serdar Karagöl de "86 TL ücret ödedim. Çip ve kayıt ücreti. Hayvanımı kaydetmek için. Bu şekilde karne veriyorlar. Çok kolay, çok rahat. Normalde veterineri vardı ama resmi karne işlemi olduğu için burada daha güvenli olduğunu hissettim. İşin resmiyeti her zaman iyidir" diye konuştu.

Kedi Ve Köpek Çip Taktırma Fiyatı Ne Kadar? sorusu evcil hayvanlara getirilen çip taktırma ve sağlık karnesi zorunluluğu ile birlikte son zamanlarda internette en çok aranan konulardan biri oldu. Evcil hayvanlar için getirilen mikroçip zorunluluğu ile yılı sonuna kadar köpeklerine çip taktırmayan evcil hayvan sahiplerine 10 bin TL para cezası uygulanacağı söyleniyor. Tarım Ve Orman Bakanlığı &#; Veteriner Hekimler Birliği tarafları arasında imzalanmış olan Protokol Şartlarına göre köpek, kedi ve gelinciklere mikroçip takmak zorunlu hale geldi.

Resmi Gazetede yayınlanan habere göre kedi ve gelinciklere yılı sonuna kadar köpeklere ise yılı sonuna kadar mikroçip takılması gerekmektedir. Bu uygulama sayesinde evcil hayvanların çalınmasının ve sokağa atılmasının önüne geçmek isteniyor. Bununla birlikte çalınan ve kaybolan hayvanların bulunmasına ve hayvanlarda bulunan hastalıkların kontrolünün sağlanması amaçlanıyor.

Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı ile mutabakata varıldığını söyleyen Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı serbest çalışan veteriner hekimlerinde bu konu ile ilgili yetkilerinin bulunduğunu duyurdular. Evcil hayvanlara çip takılmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı evlerinde köpek besleyen evcil hayvan sahiplerinin en geç yılı sonuna kadar mikroçip taktırması gerektiğini duyurdu.

Kedi Ve Köpek Çip Taktırma Zorunluluğu

Kedi Ve Köpekler İçin Mikroçip Zorunluluğu uygulamasından bahseden Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı bu sayde evcil dostlarımızın kaybolması ve çalınması durumunda mağduriyetlerin önüne geçileceğini belirttiler. Dostlarımıza uygulanacak Mikroçip uygulaması sayesinde çocuklar ve birkaç günlük heves uğruna pet shoplardan alınan hayvanların sokağa atılmasını da engelleyecek bir çalışma olacağını söylediler. Bu anlaşma ile birlikte Veteriner Hekimler Birliği ve Tarım Ve Orman Bakanlığı görevlileri kimlik ve mikroçip uygulaması görevinde bulunacaklar.

Mikroçip uygulaması köpeklerde ön iki kol arasına yani göğüs kısmına yapılmaktadır. Yerleştirilen çipin bilgileri köpeğiniz için düzenlenen kimliğe girilecek ve size teslim edilecektir. Bu uygulama sayesinde sokağa atmaların ve kaybolmaların önüne geçilmesi bekleniyor.

Henüz Mikroçip takılmayan köpekler için yılı sonuna kadar zaman var. Bence sizde köpeğinize çip taktırarak hem çalınmasına engel olun hem de hastalıklarının kontrol altına alınmasına yardımcı olun.

Pet Shop Kedi Ve Köpek Çip Taktırma Fiyatları

Pet Shoplarda Kedi Ve Köpek Çip Taktırma Ücreti Ne Kadar? Evcil hayvanlar için mikroçip uygulaması bazı belediyelere bağlı veterinerlik hizmetlerinde ücretsiz bir şekilde uygulanmaktadır. Pet Shop ve Özel Kliniklerde Kedi Ve Köpekler İçin Mikroçip Taktırma Fiyatı TL arasında değişmektedir.

Kediye Çip Taktırma Fiyatı

Daha önceleri Kedilere Ve Köpeklere Çip Taktırma Fiyatları TL ye kadar bir fiyatla takılan mikroçipler şimdi sadece 75 TL gibi bir ücretle taktırılabiliyor. Veteriner Hekimler Odası Ve Tarım Bakanlığının desteklemesi sayesinde çip taktırma ücretinin düşürülmesi sağlanmıştır. Evcil Hayvanlarına çip taktırmayanlara ise TL ceza uygulaması bulunuyor. Bu zorunluluğun amacı hayvan hakları için oldukça önemli bu sayede sokağa atmalar engellenmiş ve hayvanlarda olası salgın hastalıkların önüne geçilmiş olacak.

Kedi Ve Köpeklere Mikroçip Ne Zamana Kadar Takılmalı

Evcil Hayvanlara Mikroçip Zorunluluğu köpekler için yılının sonuna kadar zorunludur kediler için ise yılı sonuna kadar taktırma zorunluluğu vardır.

Mikroçip uygulamasına en çok sevinenler ise hayvan hakları savunucuları bu sayede hayvan istismarının önüne geçilmesini ve zamanında sağlık kontrollerinin yapılmalarının sağlanacağını savunuyorlar. Bu sayede ticari amaçla gelişi güzel merdiven altı üretim yapılmasının da engellenmesi bekleniyor.

Daha önceleri yapılan baskınlarda aç ve susuz halde bodrum katlarda üretilen hayvanların herhangi bir sağlık dökümanına rastlanmamıştı artık mikroçip ve kimlik uygulaması ile hayvanların kayıt altına alınıp zamanında aşılarının yapılıp yapılmadığı takip edilebilecek. Evcil dostların aşı zamanlarının geçmesi halinde kayıtlı oldukları tarım ve orman bakanlığı il müdürlüğü tarafından aranacak ve aşı yaptırmaları gerektiği hatırlatılacaktır.

Kedilere Ve Köpeklere Çip Taktırma Zorunlu Mu? Evet zorunludur. Bu işlemi yaptırmayan evcil hayvan sahipleri ise caydırıcı olması amacıyla belirlenen 10 Bin TL çip taktırmama cezası ile karşılaşacaklar. Sizde bu cezayı ödememek, can dostunuzun sağlığını kontrol altına almak kaybolması durumunda rahatlıkla ulaşabilmeniz için süre sonuna kadar mikroçip taktırın. Belirtilen süre sonrasında mikroçip fiyatlarının artması durumu söz konusu olabilir Kedi Köpek Çip Takma Ücretleri artmadan bir an önce veteriner hekiminize uğramanızda fayda var.

Kedi Ve Köpek Çip Taktırma Fiyatları hakkında atlamış olduğumuz bilgiler varsa yorum kısmından bize belirtebilirsiniz.

FacebookTwitterTumblrPinterestRedditWhatsApp

Kediye çip taktırma fiyatı ne kadar? Evcil hayvanlara çip takılması zorunluluğu getirildi

Kediye çip taktırmak fiyatı ? Evcil hayvanlara getirilen zorunlu mikroçip uygulamasının serbest veteriner hekimler tarafından yapılabileceğini belirten Eskişehir Bilecik Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Kızılinler, " yılı sonuna kadar köpeklerine mikroçip taktırmayan hayvan sahiplerine 10 bin TL para cezası uygulanacak" dedi.

KEDİYE ÇİP TAKTIRMA FİYATI NE KADAR?

Türkiye'de bazı belediyeler bu uygulamayı ücretsiz yapmakta; bazıları ise cüz-i miktarlar karşılığında yapabilmektedir. Eğer özel kliniklerde yaptırılmak istenirse; bedeli veteriner kliniğe göre değişmekle birlikte pet mikroçip fiyatları – TL aralığında iken, mikroçip implantasyonu işlemine verilen destek ile 75 TL'ye yaptırmanız mümkün olacaktır.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği arasında imzalanan protokol sonucunda sahipli Kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takma zorunluluğu getirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre köpeklere yılı, kedi ve gelinciklere ise yılı sonuna kadar mikroçip takılması mecburi olacak.

Bu uygulamayla beraber hayvanların sokağa atılmasının önüne geçilmesi, çalınan hayvanların rahatlıkla bulunabilmesi ve hayvan hastalıklarının kontrol altına alınması hedefleniyor. Konuyla ilgili hazırlıkların tamamlandığını belirten Eskişehir Bilecik Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Kızılinler, Eskişehir ve Bilecik'te yaşayan serbest veteriner hekimlere de kimliklendirme yetkisi verildiğini söyledi. Mikroçip uygulamasının zorunlu olduğunu hatırlatan Kızılinler, köpek sahiplerinin yılı sonuna kadar gerekli işlemleri yaptırması gerektiğini vurguladı.

SOKAĞA ATILMALARININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

Mikroçip uygulamasının faydalarından bahseden Kızılinler, hayvanların kaybolması durumunda kolaylıkla bulunabileceğini belirtti. Mikroçiple beraber evcil hayvanların sokağa atılmasının da önüne geçileceğini söyleyen Kızılinler, "Tarım Bakanlığı ve merkez birliği arasında bir protokol imzalandı. Bu protokol çerçevesinde Tarım Bakanlığıyla beraber serbest veteriner klinikleri köpeklerin çip ve kimlik işlemlerinde görev yapacak. Biz de Bilecik Tarım İl Müdürlüğü ve Eskişehir Tarım İl Müdürlüğüyle protokollerimizi imzaladık. Eskişehir ve Bilecik illerinde yaşayan hayvan sahipleri köpeklerini veteriner kliniklerine getirecekler ve köpeğin iki ön kol kemiklerinin arasına çip takılacak. Bu çipe bağlı pasaport düzenlenip hayvan sahibine verilecek. Böylelikle köpeklerle alakalı kayıp probleminin önüne geçilmiş olacak. Hem insanların kendi köpeklerinin kaybolması durumunda tekrar bulunmasına fayda sağlayacak hem de köpeklerin sokağa atılmasının önüne geçilecek. Bu uygulamayı yılı sonuna kadar yapmak mecburi" şeklinde konuştu.

EVCİL HAYVANLARA NASIL ÇİP TAKILIR?

Prosedür çok basittir ve ameliyatlardaki gibi anestezi gerektirmez.

Aşılamaya benzer bir işlemdir. Veteriner hekiminiz pirinç tanesi büyüklüğündeki çipi enjektör aracılığıyla çip takılacak hayvanın deri altına yerleştirir.

Kediye çip taktıma fiyatı ne kadar?

Yıl sonuna kadar köpeklerine mikroçip taktırmayan hayvan sahiplerine para cezası uygulanacağını söyleyen Mehmet Kızılinler, şunları aktardı:

"75 TL ücreti var. B ugüne kadar TL'ye yapılıyordu. Şimdi neredeyse üçte bir fiyatına yapılacak. Tarım Bakanlığı ve merkez birliğimizin çip konusunda çok ciddi destekleri var. Böyle bir maliyet düşüklüğünün asıl sebebi budur. Yaptırmayanlara ise 10 bin TL'nin üzerinde bir para cezası var. Aslında cezası bir tarafa hayvanların kimliklendirilmesi hem aidiyet açısından hem de sokak hayvanlarının artışının önlenmesi için çok önemli."

Mikroçip uygulamasının canlılar açısından faydalı olacağını belirten evcil hayvan sahibi Mazlum Sevim, "Canlılar için çok güzel bir şey. Türkiye'de hayvanlar biraz zarar görmekte. Çip olayında da fizikselin dışında başka bir yöntem bulunabilirse daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Kaybolduğu zaman bulabilmek ve sorumluluğun insanlara tam yüklenmesi açısından faydalı bir durum olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Köpek hırsızlığının önlenmesi anlamında güzel bir adım atıldığını aktaran hayvansever Selahattin Dağdeviren ise, "Bazı insanlar güzel köpek gördükleri zaman çalıyor. Böyle bir piyasa var. Bunun için çok güzel olacağını düşünüyorum" dedi.

EskişehirkediEvciGündemYaşamHaberler

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır