performans ödevi nasıl hazırlanır / Performans ve Proje Ödevleri - Turgut Özal Anadolu Lisesi

Performans Ödevi Nasıl Hazırlanır

performans ödevi nasıl hazırlanır

Performans Ödevi:

Tüm derslerden her iki dönemde de en az 1 tane performans ödevi alınır ve aynı dönemde teslim edilir. Yani öğrencinin 12 dersi varsa 1. dönem 12 – 2.dönem 12 ödev alıp teslim etmelidir.

1) Aynı sınıftaki tüm öğrenciler için konu aynıdır.

2) Hazırlama Süresi hafta kadardır.

3) Kapsamı; bir ünitenin bir konusu veya en fazla tamamı olabilir.

4) Grup çalışması olarak yapılabilir.

Öğrencilerin derse hazırlıkları, derse aktif katılımları ve ders ile ilgili çalışmaları da (DERS ve KATILIM) performans kapsamında ayrıca değerlendirilecektir. 

Öğrencilerin ders yılı içinde ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettikleri başarılar, ilgili dersin proje veya performans çalışması olarak tam puanla değerlendirilir.

Proje Ödevi:

Öğrenciler her ders yılında en az bir dersten proje hazırlama görevini yerine getirirler. 

Yılda yalnızca 1 proje yapılır. (Öğrenci 2 veya daha fazla proje aldığında sadece 1 tanesinin notu e-okul sistemine işlenebilir.) 1.dönem veya 2.dönem alınabilirdönem alınan 1.dönemde, 2 .dönem alınan 2.dönemde teslim edilir ve puanı o döneme etki eder.

1) Her Öğrencinin Proje Konusu farklıdır.

2) Gerçekleştirme Süresi yaklaşık 1 dönemdir.

3) Kapsamı performans ödevlerinden çok fazladır. Neredeyse küçük birer teze benzerler. Bilimsel bir araştırmanın tüm basamakları bulunur.

4) Grup çalışması olarak yapılabilir

Öğrencilerin ders yılı içinde ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettikleri başarılar, ilgili dersin proje veya performans çalışması olarak tam puanla değerlendirilir. 

DAYANAK

Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliği

Performans çalışması, proje ve diğer çalışmalar

MADDE (1) Öğrenciler okulların özelliklerine göre yazılı sınavların dışında proje ve performans çalışması ile topluma hizmet etkinliklerine yönelik seminer, konferans ve benzeri çalışmalar yaparlar. Öğrenciler, her dönemde tüm derslerden en az bir performans çalışması, her ders yılında en az bir dersten proje hazırlama görevini yerine getirirler.

(2) Öğrencilerin ders yılı içinde ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettikleri başarılar, ilgili dersin proje veya performans çalışması olarak tam puanla değerlendirilir.

(3) Öğrencilerin hangi dersten/derslerden proje hazırlayacakları sınıf rehber öğretmenleri tarafından okul yönetimine bildirilir.

(4) Proje ve seminer çalışmalarında öğrencilerin laboratuvar, bilgisayar, internet, kitaplık, spor salonu ve konferans salonu gibi imkânlardan etkili ve verimli şekilde yararlanmaları için okul yönetimi tarafından gerekli tedbirler alınır. 

(5) İşbirliği çerçevesinde, ilgili makamlardan izin ve onay alınmak şartıyla okulun amaçlarına uygun konferans ve seminerler düzenlenebilir.

(6) Topluma hizmet etkinliklerine önem verilir. Öğrencilerin bu etkinliklere katılmalarını teşvik etmek amacıyla okul yönetimince gerekli tedbirler alınır.

(7) Proje ve performans çalışması puanla değerlendirilir. Topluma hizmet etkinlikleri ve diğer çalışmalar puanla değerlendirilmez; ancak öğrencilerin mezuniyetlerinde belgelendirilir.

(8) (Değ: 28/10/ RG) Her dönemde tüm derslerden iki performans puanı verilir. Performans çalışması, proje ve diğer çalışmalar ile ilgili değerlendirme ölçekleri zümre kararlarıyla belirlenir. Bunlardan birisi birinci fıkra kapsamında yapılan performans çalışmasına, diğeri ise öğrencinin derse hazırlık, devam, aktif katılım ve örnek davranışlarına göre verilir. Zümre kararıyla performans çalışmasına dayalı olarak bir performans puanı daha verilebilir.

PERFORMANS GÖREVİ VE PROJE ÇALIŞMASI ÖĞRETMEN REHBER KİTABI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMEN KÜTÜPHANESİ'NDE YAYIMLANDI

PERFORMANS GÖREVİ VE PROJE ÇALIŞMASI ÖĞRETMEN REHBER KİTABI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMEN KÜTÜPHANESİ'NDE YAYIMLANDI

Proje ve performans görevlerinin öğrencinin akademik başarısının artmasında ve öğrenciye bilişsel becerilerin kazandırılmasında olumlu etkilerinin görüldüğü, okul başarısıyla pozitif bir korelasyona sahip olduğu bilinmektedir.

Performans görevi genel olarak öğrencilere bir konu hakkında ön bilgi sahibi olmaları, sahip oldukları ön bilgilerle öğrenmenin daha kolay hâle gelmesi, yeni öğrenilen bilgilerin pekiştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla veriliyor.

Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda öğrencilerin aktif şekilde rol alabileceği keşfetme, anlama, sorgulama, analiz yapma ve problem çözme süreçlerini daha çok kapsayacak şekilde proje veya performans görevlerinin planlanmasına katkı sağlamak amacıyla Performans Görevi ve Proje Çalışması Öğretmen Rehber Kitabı hazırlandı.

Öğrencilerimizde öğrenme kalıcılığının sağlanması, zihinsel ve fiziksel becerileri gelişimlerinin desteklenerek yaşam boyu öğrenmenin gerçekleşmesi amacıyla öğretmenlerimiz için hazırlanan Performans Görevi ve Proje Çalışması Öğretmen Rehber Kitabı OGM Materyal web sitesindeki Yönetici ve Öğretmen Kütüphanesi'nde yayımlandı.

Performans Görevi ve Proje Çalışması Öğretmen Rehber Kitabı; öğrencilerin zihinsel, sosyal ve bedensel becerilerinin gelişiminin desteklenmesi hedefiyle proje ve performans görevlerinin öğrencilerin aktif şekilde katılacağı etkinlikler şekline dönüştürülmesinde bir farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlandı. Ayrıca rehber kitabın performans ve proje çalışmalarının öğrenciye verilmesinden itibaren çalışmaların değerlendirmesine kadar geçen sürecin nasıl yönetileceği ile ilgili öğretmenlerimize rehber olması da amaçlanıyor.

Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan Performans Görevi ve Proje Çalışması Öğretmen Rehber Kitabı'nda proje ve performans hedefleri olan sorumluluk bilinci geliştirme, olumlu tutum geliştirme, öğrenmede kalıcılığı artırma, öğrenmeyi kolaylaştırma, yazılı ve sözlü anlatım becerilerini geliştirme, problem çözme becerisine katkı sağlama, planlı olma ve zamanı etkin yönetebilme becerisine katkı sağlama, çalışma alışkanlığına katkı sağlamaya yönelik içeriklere yer veriliyor.

Performans Görevi ve Proje Çalışması Öğretmen Rehber Kitabı'na ulaşmak için tıklayınız.

Ödevi hazırlarken nasıl bir yol izlenmelidir?

Verilen bir yazma ödevini hazırlarken aceleci davranmamak gerekir. Konu verildiği zaman, içinde bulunduğumuz çalışma ortamına ve zamana göre bir plan yapmalıyız. Bu planlamada esas, yazma konusunun ne zaman hazırlanıp öğretmene verileceğidir. Kimi öğrenciler, verilen ödevi unuturlar, son gün yazıp getirmeye çalışırlar. Bu normal bir tutum değildir; daima başarısızlığa yol açar. Böyle ödev anlayışına ‘baştan savma’ denir.

Normal bir öğrenci, ne zaman ne iş yapacağını bilen bir öğrencidir.

Ödevi hazırlarken, izleyeceğiniz sıra şu olmalıdır:

1. Ödevin ana maddesi, görüş açısı ve türü iyice kavranmalıdır.

2. Konu, hangi yoldan bilgi toplamayı gerektiriyorsa, o yola başvurulup gerekli bilgiler toplanmalıdır.

3. Toplanan bilgiler, plana göre bir sıraya konulmalıdır.

4. Bu plana göre, konular deftere yazılmalıdır.

5. Yazılan ödev, birkaç gün geçtikten sonra, ele alınıp aşağıdaki ölçülere göre düzeltilmelidir:
•Ödev, şekil ve tür bakımından düzgün müdür?
•Kelimeler yerli yerinde kullanılmış mıdır?
•Kelimelerin yazılışı doğru mudur?
•Düşüceler yerli yerinde, birbirini bütünleyecek şekilde anlatılmış mıdır?

6. Bu esaslara göre gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra, ödev bir tarafa konulmalıdır.

7. Bir süre sonra, ödev yeniden ele alınarak, son düzeltmeler yapılmalı ve temiz bir kağıda, düzgün bir yazıyla yazılmalıdır.

8. Öğretmene verilmeden önce bir kez daha okunmalıdır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir